Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
-
Kari1
aktív tag
válasz
Abesszin #44093 üzenetére
99.9% hogy vmi malware:
http://www.hoax-slayer.com/usps-malware.shtmlHa még a usps-nél lenne feladva azt Mo-n akkor is Magyar Posta hozná ki neked. Vagyis ha nem lennél otthon akkor a posta hagyna értesítőt a postaládában és nem a usps küldene email hogy nem voltál elérhető.
-
Abesszin
csendes tag
válasz
hidroponi #44090 üzenetére
Köszi hidroponi , akkor szerinted se valós hogy esetleg a postán lehet bármim is... kicsit aggódok hogy hátha nem jön meg emiatt valami, de most hogy alaposan megnéztem a rendelt termékeimet a legtöbb Hong Kongból jön illetve Kínából... az USPS az csak Amerikából jöhetne??
-
Degeczi
nagyúr
Általánosságban jobb egy megbízható utángyártott, mint egy eredetiként hirdetett hamis.
Olympus fényképezőgéphez pl. beváltak a "DSTE" név alatt forgalmazott akkuk - de fene tudja, más márkához is vannak-e. és ott is jók-e.Ha a postás nem talál otthon, és nem fér a ládába a cucc, értesítőt hagy, amivel a postán átveheted.
somnia:
-
NORBl
aktív tag
Ha olcsó cuccokat rendelek, és nem kapok/kérek tracking numbert, csak annyit, hogy elvileg fel lett adva. Akkor ha nincs itthon senki aki átvegye,a postán van még rá lehetőségem, vagy azt a cuccot bebuktam ?
-
Abesszin
csendes tag
Sziasztok!
Gyakran rendelek az ebayről, most is van jó pár lógó termékem amit várok.
Ma kaptam egy emailt :
USPS.COM
Notification
Your parcel has arrived at May 24th, 2014. Courier was unable to deliver the parcel to you.
Print your label and show it in the nearest post office to get a parcel.Ami kicsit aggaszt, a küldő email címe... "Mail International <item_38@zvezdapaw.ru>"
Ebben a levélben nincs semmi csak ez a szöveg illetve egy link(print shipping label), ahonnan egy .zip file töltődne le. Félek hogy ez csak egy neten terjedő vírus...Kapott már valaki hasonló levelet?? Tényleg valós lehet hogy a postán van és tényleg le kellene töltenem a .zip file-t a további infóért??
Köszi előre is
-
NORBl
aktív tag
válasz
SUPREME7 #44079 üzenetére
+ (#44080) Degeczi - Köszönöm, és mennyi Hong-Kong-ba egy csomagküldés ? Egy 2-4 ezer forintos sd kártyáról lenne szó. Ezek hitelesek szoktak lenni ? Pl ez eredeti lehet ?
(#44083) Degeczi.: Okés.
Akkumulátort is nézegettem haveromnak. Azok is kamuk lehetnek ? Ez ? Mongjuk ez németből jön. Bár írtátok, hogy vannak kínaiak, német teleppel.
-
Siriusb
veterán
válasz
-HajTömeg- #44077 üzenetére
Gondolhatod, hogy a 8 napon én is erősen meglepődtem.
Ha már túl vagy az utolsó napon pár nappal, és az eladó csak húzná az időt, akkor mehet azonnal a case. Normális eladó ilyenkor - tapasztalatom szerint, ami nem túl bőséges - rögtön küldi a refund-ot és azt azonnal látod. Amelyik szemétkedik, az csak ígérget, de nincs semmi a paypal-on. Ott 1-2 nap után mehet a claim. Időt mindig kell adni nekik a reagálásra, egyrészt mert eltérő időzóna, másrészt nem biztos, hogy rögtön tud a bajoddal foglalkozni, még ha teljesen korrekt is az eladó.
(#44078) NORBl
Attól függ, miről és milyen összegről van szó. Ha hamisítvány, kérd vissza a teljes árat, s mondd meg, nem postázol semmit. Illetve lehet még részbeni visszatérítést kérni, ha maga a termék használható számodra, de mégsem eredeti.
Az a probléma, hogy kisebb árú terméknél egyszerűen nem éri meg visszaküldeni a magas postaköltség miatt. -
Degeczi
nagyúr
értéktől függ: pár $-os cucc árát szó nélkül visszaadja a legtöbb eladó
drágábbnál már persze vissza kell küldeni, hiszen nem az eladó gyártotta, nem feltétlenül az ő hibája, ha vacak
ha olyan a téma (hogy megalkuvással, de használható a termék), részleges visszafizetés is szóbakerülhet
-
SUPREME7
őstag
Miért, ha itthon nem viszed vissza a boltba a terméket, csak elmeséled, hogy ez vagy az a baj vele, akkor visszakapod az árát? Ez a hátránya a külföldi rendelésnek sajnos, többnyire ha nem hamis, hanem problémás a cucc, akkor vagy partial refundot tudsz kérni, ha esetleg fényképpel bizonyítod, hogy defektes, vagy ha teljesen használhatatlan akkor visszaküldöd és visszakapod az árát. Ha jó fej az eladó, a visszaposta költségét esetleg visszaadja.
-
NORBl
aktív tag
Ha egy rendelt termék nem megfelelő minőségű. Akkor addig nem kapom vissza az árát, amíg nem küldöm neki vissza a terméket ?
-
Siriusb
veterán
válasz
-HajTömeg- #44075 üzenetére
Teljesen felesleges idegeskedned, majd jön. Az eladó sem tud mit mondani, csak azt, várj türelemmel. Sajnos nem úgy megy, hogy ha az egyik csomag megérkezett x nap alatt, a másik is meg fog.
Akkor kell elkezdeni a levelezést, ha már eltelt pár nap az érkezés becsült idejének utolsó napja után.2 hónappal ezelőtt itt voltak 8 nap alatt a csomagok, most megint visszaállt 3-4 hétre a szállítás.
-
-HajTömeg-
őstag
Ha van egy termék,amire azt írta az eladó június 5ig fog megérkezni, arra rákérdezhetek már most, anélkül,hogy case-t nyitnék?
Egy 3 nappal később postára adott termékem már megérkezett 1 hete.
Rákérdeznék,hogy wtf., de case-t nem akarok nyitni.
-
Kernel
nagyúr
-
prannk
őstag
válasz
dvdbackuper #44070 üzenetére
De már a teloszámom is megváltozott. Hova irjak email ezeknek a gyógyoknak?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ilyen, pénzköltéssel kapcsolatos dolgot szerintem is okvetlenül valós, rendszeresen ellenőrzött email fiókhoz kell csatolni (persze elsődlegesen a Paypalt, de az Ebay is fontos)
-
prannk
őstag
válasz
Nem ajánl fel semmit
-
dvdbackuper
őstag
válasz
prannk #44069 üzenetére
3 lehetőséget ajánl fel, egyik sem jó neked? email, telefonszámra küld sms-t, vagy telefonálni lehet asszem, már nem emlékszem... se simán a felhasználónevet is be lehet írni, akkor is küld emailt...
azért azt illik tudni, h melyik email-re mennek a megerősítő emailek ebben a digitális világban -
prannk
őstag
Resetelnem kell a passwordot,nem enged be. De nem tudom milyen email címre regisztrálétam. Fogalmam sincs..
És kéne rendelnem 2 terméket minnél előbb..
Ilyenkor mi a teendő? Lehet írni az ebaynak,hogy eza feléhasználó,miylen email címen van?
Valaki ezt megfogalmazná angolul?
-
Vasinger!
nagyúr
Van rá valami módszer, hogy egy adott terméket vevő emberek visszajelzéseit lássam? Tehát van egy termék amit vennék és abból már többen is vettek előttem, ezekről szeretnék valami visszajelzést olvasni, hogy milyen minőséget képvisel ez az adott tárgy.
-
TaaT
nagyúr
Úgy látszik a password reset nem kívánság műsor, nem enged tovább a my ebay-re.
-
Ghard
őstag
Tegnap írtam neki kíváncsiságból, erre ma jött tőle válasz.
-- Hi Dear,
why you sell this phone with $ 150 cheaper than others in ebay?
There is something faulty or not working phone?
I dont want to order a not working phone.-- hi, dear friend, thank you for your letter.
ok! No problem.
Thank you! -
fardem
tag
válasz
Minstrel #44058 üzenetére
a refund azonnali ha paypal egyenlegről fizettél! ha pedig kártyáról fizettél, akkor 2-3 nap mire jóváírják azt a számládon.
ha egy hete írta, hogy refundol, de nem jött meg, annak egy oka lehet: nem refundolt! húzza az időt, hogy kifuss a case nyitási időből, ha esetleg erre kerül sor. ne legyél hülye! indíts case-t
-
NORBl
aktív tag
Egy ilyen mennyire lehet eredeti ? Ugyan azt kapom, mint amit itthon vennék ? Biztos vettetek már memkarit, mik a tapasztalatok ?
-
Minstrel
senior tag
Paypal refund mennyi idő alatt szokott megtörténni? Eddig még nem kellett, de most kértem és a jóember egy hete írta, hogy 24 órán belül refundál, de még semmi jele.
-
faresz5
aktív tag
Én fehérvári vagyok és a tracking meg ha jól emlékszem egy Debrecen melletti kis faluba mutatott. (kézbesítve)
Ráadásul a feladási dátuma a csomagnak 1 héttel azelőtti keltezésű volt, mint ahogy én kifizettem a terméket.
Nem érezem magam időutazónak, szóval emiatt is lehetetlen,hogy az én csomagomat kézbesítették.(pluszban tudtam volna róla)
Hogy mennyi idegességgel járt? Nem sok, tudtam,hogy nekem van igazam és képekkel stb is bizonyítottam mi hogyan zajlott. Nem vagyok egy idegeskedő fajta.
Első esetben 2perc munka volt visszakapni a pénzt, majd igaz vártam 2 hetet mire a case lezáródott. Másik esetben a bankban vártam 20percet, és másik 20perc amíg megírtuk a papírokat. -
sajp63
tag
Sziasztok.
Segitsegre lenne stuksegem. Szeretnek vasarolni az eBayen, de VAT-ot hozza kell szamitani ha EUba kuld az elado. Ezt irta, hogy csinaljam:
can not send you an invoice until you buy the item. Please do a buy it now, but don't pay for it, just click the carry on shopping button, I will update your invoice with the VAT in the morning.
Ha rakatt a Buy it now gombra a kov. lepesben egeszem a Paypalba torteno bejelentkezest kero ablakig nem talalok olyan lehetoseget, hogy carry on shopping .
Az aru a leutes utan a My eBayben nem jelenik meg sehol sem.
Tudna valaki segiteni, hogyan kell ezt csinalni lepesrol lepesre?
Elore is koszonom. -
Kari1
aktív tag
Az android tv box is elég olcsó nála 6,648HUF ez kb olyan 15-20e ft lenne.
Múltkor pont én is benéztem egy ilyen aukciót, 4500Ft-ért nyertem meg egy sticket, de csak utána néztem meg rendesen az értékeléseit és egyből látszódott hogy kamu.
(Mivel nem akartam case-zel szórakozni meg kb 30-40 napot várni hogy visszakapjam a pénzem így gondoltam hogy nem fizetem ki az aukciót, hanem megvárom hogy mit csinál. Nyit-e ő case-t hogy nem fizetek, ír-e, vagy vmi... Nem csinált kb semmit és rá 1 hétre már nem is élt a profilja az alatt az 1-2 hét alatt, aukcióval kiszórt napi 5-6 android tv boxot és stick-et 5-10e ft értékben...) -
Degeczi
nagyúr
A Raspberry Pi-t is csaliáron listázza
(közel a duplája lenne a reális így, házzal együtt)mivel van előélete, a szállítás Kínából pedig sokáig tarthat, nyilvánvalóan arra utazik, h hamarabb ki tudja venni az összecsalt pénzét, mielőtt blokkolnák az accountját
-
Ghard
őstag
válasz
thomasa #44029 üzenetére
Ez nem 0-ás mégis erősen gyanús
-
Degeczi
nagyúr
válasz
raziel01 #44038 üzenetére
Pontosan. Majd mások úgyis megadják neki a bizalmat.
És ha azért tűnt ki többiek közül az újonc eladó, mert az ár szerinti lista elöl hozza, akkor is hanyagolni érdemes, mert vagy nem nagy a különbség, és akkor jobban jársz egy tapasztalt eladóval (jó eséllyel hamarabb, biztosabban megkapod), vagy ha sokkal olcsóbb, az jó jel arra, h csak csali az ár, egyébként kamu
-
faresz5
aktív tag
válasz
thomasa #44029 üzenetére
Ez ne haragudj de hülyeség:
" mert összekapar egy kamu trackinget, hogy elküldte, utána nézheted."
Nekem volt olyan esetem, hogy kamu trackinget kaptam szeretett www.tinydeal.com/ -tól, miután case-t nyitottam,mert nem jött meg a termék, (2x)és visszakaptam a pénzem. Egy esetben utasította vissza a paypal (valamit benéztek, 500km-re odébb mutatott a tracking mint az én címem), de ez esetben a bankom szerezte vissza a pénzt.Ha nem hagyod magad, akkor azért visszalehet szerezni a pénzt.(persze ha jogos)
-
thomasa
senior tag
Őszintén, te vennél bármit is 0-ás usertől? Én még egy usb kábelt sem. Se itt se a hazai oldalon. Annak oka van, hogy nullás. Vagy teljesen kezdő, és rutintalan, (ne rajtam gyakoroljon), például vagy az előző accountjáról kitiltották, stb. Persze ez az én véleményem, mindenki úgy költ ahogy akar
-
-
Vasinger!
nagyúr
Mennyire érdemes 0 csillagos eladótól venni? A PayPal megvéd, ha esetleg átverne, igaz?
-
parkr
őstag
az ár alatt, a shipping-nél
vagy méglentebb a description-ről átváltol a shipping and payments-re
-
LarsHirnen
csendes tag
azt hol látom, hogy a terméket lehet e rendelni az én országomba? magyarország
-
Degeczi
nagyúr
válasz
-HajTömeg- #44023 üzenetére
Egyértelműen írja a szöveg, h Izraelre vonatkozik...
(gyors guglizás alapján április végén/május elején volt ott teljes postai sztrájk, vagyis már rég vége)
-
pumi1980
tag
Üdv.
Ebben a hozzászólásban [link], említették, hogy a magyar posta megváltoztatta(?) a nyomon követési rendszerét. Nem igazán hittem a dologban, viszont az utolsó két csomagom esetében valóban az utolsó track infó csak ennyi: Arrived in the destination country.
Mindkét csomagot megkaptam már két hete, viszont ez már nem látszik a nyomkövetés szerint, szemben a május előtti csomagokkal (ezeknél a Delivery registered volt az utolsó infó).
Van valakinek hasonló tapasztalata? -
-HajTömeg-
őstag
Erről a sztrájkról tudtok valamit?
Ó,mikor fogom én ezt megkapni
Vagy ez csak Izraelre vonatkozik? Nemértem..."***As advised by Hongkong Post, due to strike action, mail delivery services (including Speedpost service) to ISRAEL are subject to delay.
If you are in ISRAEL, Please be REMINDED OF POSSIBLE DELAYS in the delivery of mail BEFORE MAKING YOUR ORDER. If you should need the item urgently, please consider the mail delivery time again, which is out of our control, before do your purchase.However, as promised in our Shipping Section, we will dispatch your item to Hongkong Post Office within 2 business days upon payment receipt as usual.
Thank you for your kind attention." -
Ghard
őstag
Sziasztok.
Egy ideje ebayezgetek, még negatív tapasztalat nélkül.
Az ebay buyer protection hogy működik?
Mondjuk, ha megveszem ezt a 8 magos telefont 10 000Ft ért, ami biztos átverés, akkor mit csinálhatok ha nem jön meg, vagy mást kapok?
Láttatok már ilyet egyébként, hogy ennyivel ár alatt valós lenne a termék?
1300+ eladása van 99,4% pozitívval, de ezt gondolom könnyű összeszedni. -
hidroponi
tag
válasz
-HajTömeg- #44016 üzenetére
a szallitasi dijbol adhat kedvezmenyt tobb tetelnel (ekkor a request total from seller-el kerhetsz egy uj szamlat). elvileg probalkozhatsz termekarbol is kerni kedvezmenyt, de azt jo ha tudod, aki nyitott az alkura az kirak egy best offer (legjobb ajánlat) linket, ahova beirhatod te mennyit adnal erte. szoval szerintem minimalis az eselyed.
-
fardem
tag
válasz
-HajTömeg- #44016 üzenetére
értem én.
a termék az fix árú, betetted a kosárba, és utána még választottál más fix árú cuccot.
ilyenkor van olyan hogy request total from seller. ezzel a postaköltséget kérheted meg.szerintem, ha nincs make offer lehetőség a cikknél, akkor csak annyiért viheted amit az eladó megadott.
nem mondhatod hogy 5 dollár helyett 3-at fizetsz.max a postából enged, és az már kedvezmény. persze ezt írd meg neki, mielőtt fizetsz
-
hidroponi
tag
válasz
-HajTömeg- #44013 üzenetére
elvileg adhat kedvezmenyt. Using the eBay shopping cart
-
fardem
tag
válasz
-HajTömeg- #44013 üzenetére
nem, max a postát csökkenti engedmény gyanánt.
amilyen áron ütötted le, az a mérvadó, így nem fogja tudni olcsóbban adni.
-
-HajTömeg-
őstag
Ha valakitől 3-4 terméket is vásárolnék,lehet alkudozni? Beraktam egy kosárba a kiválasztott pendriveokat, oda tudja adni ezeket nekem olcsóbban?
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Hátha van itt valaki esetleg, aki ismeri az ebayt html szinten (vagy találkozott hasonló problémával):
Firefoxot használok. Ha megnyitok egy ebay oldalt, akkor 1-2 óra alatt egyre inkább belassítja a böngészőt, 1-2 óra után már 2-3 másodperc kell, hogy reagáljon az egér scrollra. Ha a böngészőt újraindítom, akkor megint gyors, de ha megint megnyitok egy ebay oldalt, akkor megint meglassul... ez mitől lehet? Pár hete csinálja, ezelőtt nem tapasztaltam, mostanság nem telepítettem új plugint se. Nem, nem fogok más böngészőt használni, csak érdekel, hogy másnál csinálja-e, és ha igen, hátha van itt valaki, aki tudja, hogy miért
Ha netán sokunknak csinálná, akkor írok az ebayosoknak, hátha valaki elolvassa... valami bénán megírt html5/dhtml scriptre gyanakszok, de ez csak gyanú... előre is köszönöm!
-
Bad Pritt
félisten
válasz
TheMarci #44009 üzenetére
Nem beszéltem semmit, rendeltem, azt mostanában kell érkeznie.
Postát vágom, hogy működik, csak ha mást használnak, akkor nem tudom mi a helyzet. (Economy Int'l Shipping-gel rendeltem amúgy)(B)Degeczi(/B): Attól még, hogy nem áruház, lehetnének szerződésben bizonyos futárszolgálatokkal. Nem vagyok eBay expert, bár ez szerintem lejött a kommentemből.
(Amúgy nem genyából, de vicces a neved)
-
Bad Pritt
félisten
Ez most lehet hülye kérdés, de:
Postai úton érkezik meg a csomagom, vagy valamilyen futárszolgálattal szerződésben állnak, vagy mitől függ ez?
Ha épp nem vagyok itthon, akkor (ha nem posta) hogyan tudom átvenni a csomagom? -
HanaD
csendes tag
(Természetesen neked is köszönöm! Nagyon hasonlót írtam elsőre is, de valahogy az nem jutott el a tudatáig, hogy hogy lehet nem megfelelő az összeg, ha ő nem partial, hanem full refund-ot kezdeményezett. Nem értette, hogy azért, mert rossz terméknél "nyomott rá" a full refund-ra. Mondjuk nem értem, hogy hogy lehet ezt benézni, amikor annál a terméknél már rég megkapta tőlem a pozitív feedbacket is.)
-
HanaD
csendes tag
Köszönöm. Egyelőre megvárom, hogy a második "magyarázó" e-mailemre reagál-e és mit. Aztán ha nem megfelelő, ügyet nyitok.
Abban tudtok segíteni, hogy hogy utalhatom vissza a téves full refund-ot úgy, hogy egyértelmű legyen, hogy miért kapja?
A refundolt termék mellett van egy ilyen opció, hogy "unmarked as payment sent". Ez mire szolgál? Ha rákattintok, akkor újra ki tudom fizetni?Vagy fizessek majd inkább a paypal-on belülről úgy, hogy megjegyzésben feltüntetem az "item number"-t?
(Jaj, az lenne a legjobb, ha mégis megérkezne a termék.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- További aktív témák...
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest