Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Szerintem is drága volt, ráadásul sima francia postával jött, nekem a dpd hozta. Lassú is volt. De ennyit írt a terméklapon sajna, örültem hogy találok valakit aki szállít magyarországra, az erősítő meg ritka darab, ritkán találni ilyet. Más esetben nem is vettem volna meg gyári doboz nélkül.
Amit én fizettem a szállításért azt feltételezem nem muszáj visszafizetni ha a visszaküldést ajánlják fel opciónak. De a terméklap alján azt hiszem ott van hogy visszaküldés nem lehetséges, de ez kb mindennél ott van -
Volt visszaküldési lehetőség említve a hirdetésnél?
Elméleteben ha hibás az amit megkapsz és nem ez volt a hirdetési állapota akkor az eladónak kell valamilyen módon kifizetni a visszaküldés díját.
Vele kell egyezkedni, bár szerintem nagyon drágán lett postázva, nem ennyibe kerül visszaküldeni. -
mexel
veterán
Sajna ismét belefutottam egy eladóba aki trehány. Vettem egy erősítőt a német ebay-en francia hirdetőtől aki postázott magyarországra, a leírásban ott volt a lehetőség, ezért is tudtam rendelni tőle. ( 100%-os eladó sok eladással)
Sajnos nem csomagolta túl jól a cuccot pedig megbeszéltük hogy nagyon jól fog csomagolni. Az erősítő megsérült kicsit, behorpadt, karcos lett. ( plusz nem eu szabványos hálózati csatlakozója van amit nem említett)
A csomag nem volt sérült, csak gyenge.
Szerencsére videóztam a csomagot és folyamatosan a kibontást is, azonnal rámutatva a hibákra.
Elküldtem neki, fotókkal együtt.
Elvileg nyitott a rendezésre, de valószínűleg visszaküldést kér.Na itt jön a kérdéserm: ilyenkor a hozzám szállítást visszatérítik? Mert nem kevés volt, nem akarom elbukni. Kb 60 euró volt franciaországból
A visszaküldést fizeti az ebay vagy ő? Ilyenkor mik a lehetőségek, elég vele egyezkedni, vagy be kell vonni az Ebay-t? -
-
válasz
envagyok #87791 üzenetére
Jó az elgondolásod, csak nem egészen annak megfelelően megy a dolog. Még nem érkezett vissza a csomag, de az árát már visszaszedik tőled.
Olyan kicsomagolási videót ad be bizonyítéknak ahol az a végeredmény hogy felbontott csomagban nincs semmi, neked meg nincs becsomagolási videó közvetlenül a feladás előttről, szerinted kinek a javára döntöttek?
Licit vagy fix ár az nem számít ha a vásárlói védelemről van szó.Lemeóznám a vevőt, ezt aztán hogy?
Csak tudj róla eladóként nem adhatunk negatív értékelést, vagy pozitív értékelés vagy nem adsz a két opció.
Persze ritka a rossz vevő, csak épp előfordulnak. -
envagyok
veterán
Fozózva, fotón látható állapotban.
Abby nem lehet belekötni.
Meg ha vissza akarja küldeni, akkor fotó a cínzett csomagról, nyugtáról, plusz nyomkövetési szám.
Mondjuk én nem liciteket tervezek, hanem fix áras eladást.
Lemeóznám a vevőt minden esetben emiatt.
Ha jó értékelései vannak talán nem gáz. -
válasz
envagyok #87789 üzenetére
De lehet ilyet írni, de ahogy nálunk is van a fogyasztóvédelmi szabályozás annak megfelelően, hogy ha meggondolja magát és nincs rá szüksége x napon belül akkor neki kell fizetni a visszaküldést.
Azt is lehet írni hogy nincs visszaküldési lehetőség, nálam is ez van, leírva de sajnos az eBay kötelezhet bennünket arra hogy elfogadjuk az ilyen kérést.
Buktam már hazudós vásárló miatt pénzeket, egy volt hogy nem is küldte vissza, semmit sem tudtam tenni, az eBay nem segített, pedig bizonyítottam hogy hazudik. Akkor még a jutalékot jóváírták, de maga termék nem került vissza hozzám.
Ha azok vannak amelyeket felsoroltam, akkor nem a vevő fizeti. Ha nála nem működik, ha kék helyett pirosat küldtél akkor már neked kell kifizetni a visszaküldéstIf the item doesn't match the listing description, or if it is faulty or arrived damaged, you may be eligible for eBay Money Back Guarantee. This means that you can return it even if the seller's returns policy says they don't accept returns
-
válasz
envagyok #87787 üzenetére
Azt írtam ami költséghányadot neked be kell építened az eladási árba, ha nem veszteséggel akarsz dolgozni.
A szállítási költséget egyébként is a vevő fizeti, de vannak kategóriák ahol sajnos annyit nem tudsz beállítani amennyibe ténylegesen kerülni fog, szóval ott a különbözetet amit a vevő fizet meg a te költséged azt az eladási árba kell beépíteni. Termék kategória szerinti a jutalék és ha nem magyar vevőnek, magyar címre küldenéd akkor jön az akár 3,3% nemzetközi jutalék is.
10% csak nagyon kevés terméknél lenne.
Itt vannak felsorolva ezekhez megy a 1,2-3,3 % nemzetközi díj, a más oldalon láthatósága a hirdetésnek az is jutalékos, felmegy az bizony gyorsan 10% fölé.
Ezen felül már a csomagolás is némi pénzbe kerül és a feladás is pénzes ha szállítanod kell a csomagot. Összejön azn a költséghányad amit írtam.Ha hibásként jelzik, vagy azt írják hogy nem felel meg a leírásnak a termék, akkor nem a vevő fizeti a vissza postát. Nagyon ritka az hogy bevállalja hogy meggondoltam magam, mégsem kell. És bizonyos esetekben hiába adod vissza a pénzt, a jutalékot nem, vagy nem teljes összegben írja jóvá az eBay, az a veszteséged lesz.
-
envagyok
veterán
Mármint a vételár+szállításból vonnak 18-24% között?
Azt hittem hogy kb 10%-al kell számolni.Szemét vevők alatt mit értesz?
Ha jól fotózom a cuccokat, és látszódnak a termékek egyedi azonosítójelei, és beírom a hirdetésbe hogy probléma esetén a vevőt terheli a visszaküldés költsége is, akkor nagy gond nem lehet...
Vagy igen? -
válasz
envagyok #87785 üzenetére
18-24% költséggel számolj. A szállítás attól függ hogy hova kell szállítani, ötletek vannak az Összefoglalóban.
Ha nem akarsz + költséget akkor EUR bankszámlát adja meg a pénz fogadására és az esetleges egyéb eBay díjak fizetésére, mert abban számolnak el velünk.
A szállítási költség nagysága szokott a gond lenni az eladásnál. A szemét vevőkre meg készülj fel. -
envagyok
veterán
Sziasztok
Tervezek pár használt termék tételt ebayen meghirdetni magánszemélyként.
Kb 50-500€ közöttiek az értékek.
Az ebay.de oldalon regisztráltam.
Elsősorban európai úniós értékesítésre gondoltam, hogy ne legyen vám, áfa miatt galiba.
Érdemes belemenni únión kívüli értékesítésbe?
Láttam az összefoglalót, de nem teljesen világos, hogy kb az eladási ár mekkora százalékát veszik le?
Tapasztalat szerint a postázás hogyan hozható ki a legolcsóbbra? -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #87780 üzenetére
ujra itt vagyok
szoval emberem felfogta, hogy elinditottam a case-t.
irt az ebaynak de persze nem valaszoltak neki 3 napja.
azt irta meg csutortokon hogy ha nem valaszolnak akkor feladja ujra. csak nem tudja beirni a track szamot.gyanitom az az oka, hogy most is szallitas alatti statuszban van hiba kapta vissza:
most irt hogy el akarja kuldeni de nem fogja tudni beirni a track szamot mert case van rajta es ha lezarom akkor be tudja majd irni.
namarmost en nem akarom lezarni, mert ha jol tudom akkor nem tudom megnyitni ujra ha megse kuldi el. jol tudom?
nem szeretnem elpasszolni a lehetosegem.
nyilvan neki se lenne buli ha elkuldi es en nem veszem le a case-t.
nem tudom ezt, hogy lehet feloldani.
sztem ha lezarom a case-t attol meg ugyanugy nem fogja tudni atirni a track szamot ahogy egesz mult heten se tudta. pedig mondtam, irja meg uzenetben es kesz. -
válasz
bajnokpityu #87781 üzenetére
Elküldi a PayPal fiókodra külön, ha van neki, vagy más módon rendezi, ez nem fog az eBay-n keresztül futni, csak az pénz jön rajtuk keresztül vissza amit az eBay vásárlásnál fizettél a Gpay-al.
-
bajnokpityu
félisten
Sziasztok, egy nem túl nagy értékű cuccot akarok visazakuldeni az eladónak, uk ba. Kaptam címet, az eladó azt mondta h visszakapom vammal mindennel a pénzem. De a visszapostat hogy kaphatom vissza, ha sima gpay el fizettem, nem PayPal?
-
rednifegnar
senior tag
emberemmel sikertelenul probaltam felvenni a kapcsolatot. reggel irtam neki ujra.
szokas szerint nem valaszolt.
vegul 4-kor inditottam egy didnt received itemet, es refund opciot allitottam be.erdekes modon 10 perc mulva irt.
ujra azt mondta, hogy torli a rendelest ujra belistazza es vegyem meg.
irtam neki, hogy oke.
most persze nem tudja torolni. lehet, hogy a case miatt? vegul is en pont ezt kertem ami a case-ban csekkolva van: a refund. lehetseges hogy a case felulvizsgalasaig nem tud mit kezdeni vele?
nem ertek hozza de kezdek megorulni tole, kozben nyog hogy milyen sokba volt neki az elozo szallitas biztositasa. hat erre is mit mondjak? o adta fel igy a hirdetest. nem is ertem miert nem gsp, meg ez a kezzel irogatott cimzes -
-
válasz
szivacs1987 #87774 üzenetére
Ez egy kötelezően fizetendő szolgáltatási díj, nem tudsz vele mit kezdeni. A vámmentes terméket is adminisztrálni (vámolni) kell és ez a Magyar Postánál ennyibe kerül.
Ha nem talál a feldolgozó program elektronikus elérhetőséget és így nem lesz online fizetés sem, akkor viszont 1100 Ft lesz az összege amit akkor fizetsz amikor kézbesítik.
Import termékekre vonatkozik ami EU-n kívülről van küldve postai azonosítóval.
Az MPL-es csomagok azok belföldiekként kerülnek hozzájuk, így az nem import csomag. Ha nem kellet fizetni az nem import, vámolásos termék volt. -
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy kínából vásároltam (érték 4,63 eur + Héa 1,25 eur).
A magyar posta írt, hogy vámkezelték (áfa 0ft, vám 0ft, posta szolg. díj 550ft). Ezt most fizettem ki online.
Ha jól gondolom, akkor ezt az 550 ft-ot nem tudom visszakérni?
Ez az 550ft akkor minden rendelés esetben lesz?
Mert az előző csomagom amit szintén a posta hozott az 70.000ft értékű volt (persze ebben benne van a héa), de arról nem volt ilyen 550ft-os vámkezelési díj. -
Én nem találtam rá megoldást, ha nagyon zavar a terméklap magyar kiírása akkor Edge lesz használva.
A megadott szállítási cím környékén keres, minek fizess szállítási költséget ha el is tudsz érte menni és vannak olyanok akik nem vállalnak eleve postázást, akkor is jó ez. -
mexel
veterán
Köszönöm a választ. Elfelejtettem írni higy böngésző. A sütikre én is gondoktam csak még nem tettem meg, megcsinálom ma. Nem okyan nagy gond egyébként, csak fura volt. A lokal az annál inkább zavar. Ha jól értem akkor a megadott hely környékén keres? Vagy mire jó ez a 25 vagy 200 kilométer?
-
Miről van szó mobil app vagy a böngészős verzió? A mobil app az sajnos így működik magyar és vegyes nyelv, itt azért a telefon operációs rendszer nyelvi beállítása is közrejátszik.
A böngészőben nem áll át tegnapig, sajnos igaz amit írsz. Megpróbálom kideríteni hogy miként lehet a felületet visszaállítani teljesen az eredeti nyelvre. A terméklap ahol ez vltozás előjön, engem is zavar, mert én döntsem már el hogy milyen nyelven akarom olvasni a feliratokat. Lehet hogy a hülye főnök egységesítést talált ki, mert volt már a hölgynek némi értelmetlen dobása eddig is.
Azt érdemes megcsinálnod ha van beragadt valami, hogy app esetén: törlöd az app gyorsítótárát, eltávolítod és újból telepíted, ezután belépsz, ha minden oké akkor nem kell kilépni belőle.
Böngésző esetén törölni az eBay sütit, törölni a böngésző gyorsítótárat, belépni és itt sem kell azután kilépni. -
mexel
veterán
Tényleg nem értem ezt az ebay-t
Most hirtelen minden látható ok nélkül átváltott a német ebay magyar nyelvre. Semmit nem állítottam sehová, amikor legutóbb megnéztem még német volt. Most magyar. Ezeket honnan veszi?
Plusz még mindig random módon beadja az amerikai találatokat, van amikor választhatok régiót van amikor nem. Teljesen önkényesen
De ahogy látom csak félig magyar. Az aukciók félig magyarul vannak, de a menük németül. És nem tudom kikapcsolni azt hogy Lokal 25 km. -
válasz
MaxxDamage #87765 üzenetére
Már meg is van a DPD azonosítod is 29130000640737
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #87746 üzenetére
miutan emberem szombaton visszakapta a cuccot azt gondoltam hetfon talan elso dolga lesz feladni. de nem.
irtam neki. semmi valasz.
ma irtam neki ujra.
hat o azt talalta ki hogy nem tudja ujra megadni az uj nyomkovetesi szamot, ezert inkabb cancelezi az ordert es vgeyem meg ujra. szoval kezdjuk elolrol.
de legalabb ezt tette volna, de ezt se csinalja. viszont kerdest se tett fel hogy ez igy jo e vagy valami.
akkor ul a baberokon. most mar nagyon tele a tokom hogy lassan 1 honap alatt franciabol egy tetves csomagot nem bir elkuldeni.
en biztos nem fogom kerni a torlest arra hiaba var. en maximum inditani fogok egy caset hogy nem erkezett meg.
kinabol hamarabb itt van a xirxar ingyenpostaval mint k.. dragan franciabol egy csomag? hat ez vicc.ma meg szepen turelmesen irtam neki hogy ha netan feladna akkor nem kene ezt a canceles dolgot vegigcsinalni, (persze akkor ujraindul minden hatarido). hanem adja fol es irja meg a szamot (erdekes az elozo alkalommal rohadtul nem volt fontos hogy megadta e a szamot vagy nem, akkor tojt ra, most meg jirtelen az az indok).
es be fogom fenyegetni hogy ebbol case meg negativ lesz. -
válasz
MaxxDamage #87763 üzenetére
Akkor gondolom most már minden oké?
-
válasz
MaxxDamage #87759 üzenetére
Biztosítani szó több értelmű, ez még nem jelenti hogy küldenek neked valamit. Meg ez magyarra fordítás, nem biztos hogy jó. Írj a Fedex-nek esetleg, hogy mi lett az új.
-
válasz
MaxxDamage #87757 üzenetére
Már írtam hogy ez az azonosító USA belföldi, van már neki egy nemzetközi.
-
válasz
MaxxDamage #87754 üzenetére
Az hogy a Parcelsapp mutatja még nem az hogy meg is osztották, de ez egy másik szállító volt, kicsit sem azonos a nyomkövetési szám és most ugye már december van, nem május. Pontosan mit is ír az eBay a kézbesítés várható idejének?
-
válasz
MaxxDamage #87752 üzenetére
Már nincs az USA-ban.
27 Nov 2024 20:27 Delivered Glendale Heights, IL 1-3 munkanap és jön tovább, ha nincs hurrikán, nem szokták megosztani az új azonosítót. -
Zimmi91
addikt
válasz
MaxxDamage #87750 üzenetére
Nekem nov2 óta Hollandiában van vámkezelt állapotban, én már lemondtam róla, remélem tiéd azért ideér
-
válasz
MaxxDamage #87747 üzenetére
Szerinted mennyi idő alatt ússza át az Óceánt? Nem pihen, eljött már onnan. Egyébként is kézbesítve lett. 27 Nov 2024 20:27 Delivered Glendale Heights, IL
Onnan más szállítóval jön Európába és még előfordulhat hogy az azonosító is megváltozott. A héten, max a jövő héten megkapod. 12-17 nap egyébként, ami onnan azért nem lassú. -
MaxxDamage
félisten
eBAY International Shipping ilyen lassú szokott lenni?
Jó ideje pihen a szállítási központba, oda is 8 nap alatt ért el és csak Amerikában utazott (Troutdale, OR 97060 --》Glendale Heights, IL 60139)...ez nem mostanában fog ide érni. (Nov.27. Óta ott pihen náluk)
30 napos védelem sokat nem fog érni, mert Dec 18.-ra van írva a várható érkezés, akkor pont műtétre vagyok ki írva és azután megyek közel 1 hónap rehabra/gyógykórházba és akkor csak a PayPal védelem jöhet szóba ha bármi gond lenne vele. -
rednifegnar
senior tag
igen en is ezt gondolom, de akivel beszeltem az pontosan tudta mi a problema, budapest helyett franciaorszag volt irva a varosba. na hogyha ezt lattak es e miatt visszaforditottak hat hagy ne minositsem. mert ugye ott volt a felado+sajat telszamom is, akkor hivjanak fel valakit.
inkabb elhoztak ide mert ugye tudtak hogy ide jon es mikor beszeltem vele akkor bemondta nekem az utcat is, gyakorlatilag ezt az egy hibat birta elohozni mint hiba. amugy meg vagy tizszer elmondta hogy technikai hiba tortent. arra a kerdesre hogy akkor most mi lesz a cuccal miert nem szoltak, mi lesz a feladasi dijjal, mindenre csak azt mondta sorry technikai hiba.
hat ez kb a nyasgem kategoria mert semmit nem hajlandoak tenni, mindezt igen sok penzert.egyebkent rohadt gyorsan visszaert a feladohoz, nala van mar a cucc mert szombaton delutan(!) megkapta a csomit. idefele meg masfel hetig utazott, vissza 3 nap volt.
az a baj, hogy irtam neki mar hetvegen is, meg ma is, hogy akkor kuldje el valami direkt ceggel, ami kozvetlenul kezeli. erre volt kesobb szombaton a valasza hogy most kapta meg.
de hat eddig semmi reakcio. iszonyatos nehezkes vele, es nem tudni mi tortenik. ahogy a feladasnal se szolt semmit nem allitotta be hogy feladta nem adta meg a nyomkovetesi szamot se. nem ertem mit gondolt, nyilvan optimalis esetben szerdan meg is kaptam volna ha nincs ez a nyomorult rugalmatlansaguk.
most varhatom megint hogy mi tortenik, ez igy is eleg sokba volt es nem tudom ennek a koltsegevel mi lesz, en nem nezem ki belole hogy reklamalna erte. es most ujra el kellene kuldenie. -
válasz
rednifegnar #87743 üzenetére
Az a technikai probléma hogy a kézzel írt szállítólevelet valakinek be kell írni az elektronikus szállítólevelek közé és az már eltévesztheti, kihagyhat dolgokat, itthon a DPD meg az elektronikus adatokkal dolgozik, nem igazán nézik a csomagcímkét. Úgy gondolom hogy a Colissimo kint hibázott.
-
válasz
Andris246 #87742 üzenetére
Nem állítható.
Attól függ a deviza hogy melyik oldalon adod USA $, német €, angol £ az alapértelmezés, az hogy kereséshez beállíthatod hogy a másik oldalon feladott termék ára az adott oldal devizájában jelenjen meg az egy más dolog.
Pl angol oldalon ezt így kell megadni:
Jelölni a Convert prices.... és ami az eBay.com USD-s azt átkonvertálja £-ra -
rednifegnar
senior tag
válasz
MaxxDamage #87736 üzenetére
na kozben megkapta az ember a visszacsomagot, tokeletesen fel volt cimezve, annyira szemetek es raadasul egy csomo ido meg rohadt draga posta dij nem tudommi lesz. es meg en konyoroghetek neki hogy kuldje el ujra. nem tudom mit lehet tenni. nagyon nehez az emberrel is kommunikalni.
na ha erre ezt mondja barki a dpd-nel hogy szarul lett megcimaezve hat akkor azt hazon belul keressek. es arra hogy ez hogy van, mi lesz a penzemmel csak azt hajtogattak hogy technikai problema tortent. hat az bizony, naluk. meg jo nagy beleszaromsag.
tudom erdemi reklamaciot csak a felado tud inditani, de ez igy akkor sem oke. -
Andris246
tag
Sziasztok.
Előadásnál vhogy beállítható EUR pénznem. Én már mindent néztem de csak USD-ben lehet megadni.
Válaszotokat és segítségeteket köszönöm. -
Az eBay.de-nek semmi baja, normálisan működik. Mit keresel?
De be vagy lépve az oldalon.
Akkor a kereső szó beírása után ez a jó ezen a részen, Artikelstandort:és ha ellenőrződ a bővített keresést Erweitert ennek kell lenni, semmi sem jelölt:
Az is lehet hogy olyat nem ad el senki sem ott.
-
-
mexel
veterán
Nem tudom mi keveredett össze, de most ha az ebay.de-n keresek ott van minden kínai, angol eladó. Eddig csak német volt. Sehol nem látok semmit amit állítani lehetne. Valahogy full katyvasz érzetem van az ebay-el
-
MaxxDamage
félisten
válasz
rednifegnar #87733 üzenetére
Én is első ilyen DPD szállító csomaggal így jártam és azóta ha csomagom érkezik külföldről és ők hozzák, akkor jelzem nekik a követési számot, hogy el ne b*ssz*k megint...aztán vagy-vagy de ha megint így járok akkor lépéseket fogok tenni, mert nem azért rendelek valamit mert várni akarok közel 30 napot és aztán refunddal vissza kapni a pénzt amit fizettem érte...!
Nekem is minden adat rendben volt, mégis elk*rták...
Azóta inkább oda figyelek és ha választható, fizetek a szállításér+ és kerülöm így a DPD-t (hátha bejön..) -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #87733 üzenetére
elkuldte a cimzest a mukso, amivel feladta, semmi hiba nincs benne, jol van cimezve, irsz , varos, orszag mind ahol kell.
ha igaz amit a dpd allit, akkor is max akkor tortenhetett a hiba amikor a dpd atvette a colissimotol. de a csomagon akkor is rajta volt minden precizen, ha mas nem hat ranez valaki. -
rednifegnar
senior tag
agyverzest kapok, sikerult az emberbol kiszedni a nyomkovetesi szamot, nem ertem miert nem birta ezt idaig megadni...
bar nem tudom elorebb lennek e vele.
idejott a csomagom majd szerdan visszakuldte a dpd. azt szajkozta a no, hogy technikai hiba tortent. elnezest ker. ezert fizettem egy halom penzt es vartam 2.5 hetet ra. mar nemetben van ujra.
nem is probaltak kezbesiteni, nem volt sikertelen kiserlet. techinkai hiba tortent...
aztan mikor sokat eroskodtem hogy de megis mi, annyit mondott hogy a cimzesben francia orszag volt buddapest helyett. hiszem ha latom, ezt valaki ott baxta el, lehet hogy a colissimonal nem tudom. eleve az egyik orszag masik varos.
de elmondta a cimem is, es iranyitoszamom. mondom akkor hogy kerult ide a csomag ha helytelen az orszag? vagy a varos? nem budapest van irva hanem franciao.
de meg ha valoban igy is lenne akkor ott volt a telszamom, email cimem es idehoztak. a feladot se kerestek meg, engem se. arra, hogy ennek a koltseget ki viseli hat technikai hiba tortent elnezest es ezt szajkozta.
visszaforditani nem lehet, a feladohoz vissza kell mennie (talan ha elobb megkapom a szamot sikerult volna). hat agyam eldobom. ja es 20 percet vartam mire sikerult beszelni valakivel. -
mexel
veterán
Értem. Tehát ha a co.uk oldalon keresek uniós eladót akkor nem listázza azokat akik a .com-on hirdetnek vagy pl a .de-n vagy .fr-en.
Nincs lehetőség hogy egyben lássam az uniós eladók hirdetéseit? minden oldalt végig kell böngészni ehhez?Ez csak azért érthetetlen neklem, mert ha belépek pl a francia oldalra mégis mutatja amit mondjuk a német oldalon megnéztem, és meg is nézhetem. Valahogy logikátlan ez nekem
-
Azért nem sokan hirdetnek az UK oldalon EU-s eladók, hiszen több EU-s eBay van és inkább a sajátjukon teszik fel. Amióta kiléptek az EU-ból nem olyan egyszerű hirdetni, annál a résznél elvesztettem őket hogy nem adták meg az ottani adószámot hogy hirdethessek. Nem futott végig az adóhivatali regisztráció és hagytam a csudába.
-
mexel
veterán
Köszönöm, ez elkerülte a figyelmemet pedig vagy 3x benéztem ide. Nem a font jelet használták talán ezért.
De így sem tudom tökéletesre belőni. Azt hiszi angliában vagyok. Ha magyarországra átállítom a lokációt, nem enged keresni uniós eladókra. Stb stb, minden keresésnél meg kell ezeket csinálnom, állítgatni.
Nincs valami beállítás ami egyetemes, és ha beállítom mindig így tesz? PL hogy csak uniós eladót keressen, és ne fontban számoljon ( hanem ahogy az eladó felrakta) plusz a szállítás ne magyarorsazág legyen csak hanem akár németország ( mondjuk úgy tudom kettőt nem lehet beállítani, csak sajna magyarországra sokan nem szállítanak, németországba viszont igen)
Be tudom valahogy fixen ezt állítani? -
mexel
veterán
Sziasztok! kerstem sok féleképpen itt, van is találat csak választ nem találtam igazán.
Az első kérdésemre megvanb, hogy csak uniós eladóra keressen, az ebay.co.uk-t kell használnom ( nem értem miért így van csak de oké. sajnos minden keresésnél be kell pipálni)
A másik: a pénznemet hogyan lehet beállítani, hogy ne font ban mutassa hanem euróban?
Sehogy nem tudom megoldani. ( azt meg lehet csinálni hogy fixen csak unióban keressen, ne kelljen keresésenként ezt kipipálni?) -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ugyanazon eladótól ha több terméket is szeretnék vásárolni, amik külön hirdetés alatt futnak, akkor a postaköltséget is többször kell megfizetni? Konkrétan egy tápegység és asztali állvány érdekelne ugyanazon számítógéphez, a postaköltség mindkettőnél ki van írva.
-
rednifegnar
senior tag
nem valaszol semmire, egyszer irtam akkor valaszolt (akkor meg allapotrol kerdeztem) de azota nem.
annyi latszik, hogy eleg sok elado cucca van (kb 350 db es tett fel ujakat is), az ertekelesknel nagyon sokan irjak, hogy nem kommunikal es nagyon lassan postaz.
irni fogok neki, de sok valaszra nem szamitok, gondoltam hatha +2 het alatt azert tortenik valami de semmi. -
válasz
rednifegnar #87722 üzenetére
Írj neki, mostanában nekem is jött úgy hogy amikor beírtam az értékelést mert megjött azután adta meg azt hogy feladta.
-
válasz
rednifegnar #87718 üzenetére
Mármint hogy érted hogy nem állította a shippinget? Nem írt be nyomkövetési széámot, vagy fel sem adta?
A várható szállítási időt írják a termék lapon ami azt jelenti ha amikor azon a napon vásárolod meg és fel is adják aznap, ami ugye nem szokott azonnal teljesülni.
Delivery time is estimated using our proprietary method which is based on the buyer's proximity to the item location, the shipping service selected, the seller's shipping history, and other factors. Delivery times may vary, especially during peak periods.
Csak becslés, nem fix vállalás.Ezen felül még amit figyelembe kell venni hogy mennyi napot írt feladásra a Handling time, ezt nem mindig adják meg.
Számold ki hogy mennyi napot jósolnak most és add hozzá a vásárlás napjához akkor lesz egy becslésed.
Egyébként 5 munkanapon belül illik feladni, ha nincs is megadva a feladási idő. -
rednifegnar
senior tag
hol lehet latni egy megvasarolt cuccnal a becsult szallitasi idot?
az ored details lapon nem latok semmit.
az eredeti listazasra kattintva ugy hozza be mintha ma adnak fel es ahhoz kepest.
pc-n a megvasarolt cuccok listajaban van egy tol-ig datum, de azt az appban nem lattam.
15 napja ki van fizetve egy francia ipsetol a cucc es semmi tortenes, shippinget se allitotta be. -
válasz
animatrix11 #87715 üzenetére
Pont megnéztem hogy mi is az árfolyam, a fizetés előtt az eBay kiírta az EUR és HUF árat az nekik 429,19 Ft-ra jött ki,
nekem Wise kártyám van annál 411,647 Ft,
megnéztem a PayPal-t is ők 414,75 Ft-al számolnak,
most néztem a Revolutot a hétvégi felárral 418,82 Ft lett.
Ha akarsz egy kicsit spórolni akkor holnap 413-415 Ft körül lehet a Revolut, mert felár nélkül 414,62 az árfolyamuk
De az a lényeg hogy az EUR legyen a jelölt, ne a forint összeg és úgy kezdd a fizetést bármivel is fizetsz. -
animatrix11
őstag
Szóval regisztráltam direkt emiatt a revoultra, ugyanúgy rászámol a végén
470 euró lenne a végösszeg, ami listázásnál 193e ft 411,6 euro, fizetésnél 201e tehát 429-el számolja
van paypalom is akkor is annyija és ez mindennél így van bárhonnan vásárlok, pár ezer ft-al mindig drágább, de itt azért egy nagyobb összeg van
-
válasz
animatrix11 #87713 üzenetére
Minek? Bármely eBay oldalon be tudsz lépni az azonosítóddal és vásárolni. Közben az Egyesült Királyság kivált az EU-ból, nincs is már jelentősége ennek, mert magyarként az EU-s eBay-hez tartozunk bármely oldalon is regisztrálsz. pl eladóként EUR az elszámolásunk, EUR-ban adják ki a pénzt és abban kérik a díjakat akkor is ha USD-bem fizetnek neked a vevőid.
Fizetni meg valamilyen módon bankkártyával fizetünk ha lenne PayPal fiókod akkor is bankkártya hozzáadása a hasznos mert egyenleget feltöltögetni és arról fizetni nem éri meg. -
válasz
animatrix11 #87711 üzenetére
Az áfát a végén adja hozzá, addig nettó árat látsz, ha EU-s akkor meg benne van az áfa az árban, nem igazán lehet elkerülgetni.
Nem forintban fizetünk hanem abban a devizában amiben hirdetve van, aztán majd a bankod váltja, nem az eBay, mert esetleg jobb az árfolyama.
Hétvégén a Revolut is számol fel + díjat, de bank vagy Revolut kártya teljesen mindegy, abból jobb a Revolut, Wise hogy ők az aktuális piaci árfolyammal váltják, míg a bank deviza eladási árfolyammal.
Sajnos a piaci árfolyammal is 411,6 Ft 1€ -
animatrix11
őstag
Sziasztok
Van egy vr szemüveg ami megvennék, de mindennél így van, ha összeadom a vételárat és a postaköltséget 193e ft, de a pénztárnál már 201e ft. Nem tudom pontosan, hogy az áfa miatt vagy az eurót váltja rosszul, de mindegy is, ezt, hogy lehet megkerülni? Annyit hallottam ha revoultal fizetek akkor nincs extra költség érdemes ezért regisztrálni vagy van más módszer is
Európai vásárlásKöszi!
-
válasz
MaxxDamage #87708 üzenetére
Már kifizetted, nem fogja senki kérni. Ennél a szállításnál az eBay elintéz minden vámos témát kezelési díj nélkül.
De itt úgy működik ha valahol a folyamatban újból kérnék az áfát akkor az eBay-től visszakapod azt amit ők szedtek be. De ennél nem lesz ilyen. -
válasz
MaxxDamage #87706 üzenetére
Nem egészen értem a gondodat, USA-n belül az ottani posta szállítja, ide meg más hozza, amikor megérkezik a kinti ideindító központba akkor meg azt fogod látni hogy kézbesítették oda, persze majd hozzák tovább. Te már egy vámolt, áfáztatott csomagot kapsz, hiszen azt lerendezték.
-
válasz
MaxxDamage #87704 üzenetére
Nem egészen ez az, mert az még nem a PayPal, hanem az eBay, ezután fogsz belépni a PayPal-ra, itt még nem tudja hogy mivel is akarsz pontosan fizetni, lehet egyenleg és lehet bankkártya.
Ha belépsz azután jön elő a PayPal váltási rész -
MaxxDamage
félisten
Annyit változott, hogy Fizetésnél a Paypal-on belül a "Pénznem váltása" alatt van a "vásárlás pénznem" választása, ahol látszik a HUF-ba fizetés-nél az "átváltási árfolyam" számítás - másik esetben a Bank (azaz Revolut) végzi ezt el (ami kedvezőbb is ránk nézve)
Az eladótól kapott kódót beírtam és alkalmaztam, de semmi változás
-
válasz
MaxxDamage #87702 üzenetére
Valahogy úgy néz ki ahogy az Összefoglalóban írva van a 15. Az eBay-en fizetéskor a deviza árfolyam kedvezőbbé állítása
-
válasz
MaxxDamage #87700 üzenetére
Szerintem ennek ellenére nem biztonságos egy eBay fiók átvétele esetén gond lehet.
Ha nem teszel több kártyát akkor viszont ha ezzel a PP USD beállítással fizetnél EUR-ban akkor figyelni kell azt hogy ne a PayPal váltással menjen a dolog, ha nem gyors fizetés van ekkor ezt írják is és akkor a kártyakibocsájtó váltásra át kell állítani.
Ha nem teszed meg akkor a PP a saját árfolyamán átváltja USD-re az EUR összeget és az megy a Revolut felé.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- További aktív témák...
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest