Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jippa
aktív tag
Sziasztok! Igaz, hogy már nem ebay érdekeltség, de nem tudjátok véletlenül, hogy a német kleineinzeigen miért csak 50 oldalnyi keresési eredményt jelenít meg egy olyan termékkörben, amiben egyébként saját maga szerint is több tízezer termék van belistázva? Köszi a segítséget előre is.
-
válasz
rednifegnar #87396 üzenetére
PayPal-on is lehet, de az ugye ott az azonosítód így ha valahol eltároltad ott is le kell cserélni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #87396 üzenetére
elsore nem sikerult, kiirta hogy valami nem sikerult, profi
masodszorra mar igen.
sajnos ez a yahoo mar nagyon lefele megy, par eve elkezdtek telecseszni reklamokkal, aztan legujabban egyoldalu poltikai hirdetesekkel.
mar csak bongeszobol hasznalhato klienssel nem es megszuntettek a legtobb szolgaltatast. keresoje eleg harmatos, legfajobb hogy jo ideje megszuntettek az atiranyitast is.
most azon huztam fel magam, hogy volt figyelom, kesve vettem eszre mivel nem klienses, jol le is maradtam rola. -
válasz
rednifegnar #87394 üzenetére
Igen, ott kell, mert az azonosítás az Username-el történik, így bármikor tudsz e-mail címet cserélni.
-
rednifegnar
senior tag
lehet email cimet valtoztatni ugy hogy az teljesen levaltsa a regit? mintha az sosem lett volna?
nagyon regi a regisztracion akkor meg yahoos emailal, azota eleg sok minden valtozott a yahoonal (nem elonyere) es atvaltanek masra.
a pp accomat detto jo volna attenni.angol ebayon reggeltem meg anno. bementem a szemelyes adatok, es ott van egy Contact details, ahol az emailcimem van. eleg lenne ezt lecserelni?
-
Djuree
félisten
üdv megint help kéne.
indított egy cancel ordert a vásárló.
namost el akartam fogadni, de levonná a pénzt a számlámról egyből.
de az ebay még át sem utalta nekem. ez nem úgy van hogy simán csak nem fog utalni az ebay? minek kellene most nekem elutalni amit meg sem kaptam? átváltási díjak egyebek, ebből megint rosszul jönnék ki.... -
válasz
spleenszuru #87386 üzenetére
Igen, de még külön írtam is neki (képként mellékelve az adatok) hogy töltse ki a vám-árunyilatkozat részt a szállítás megrendelésnél, mert tudtam hogy vámolni fogják, persze nem gondoltam hogy kérnek kezelési díjat és ha az nincs kifizetve visszafordítják.
-
-
válasz
BlackV #87384 üzenetére
Értem én, szereted a képeket. De azt hogy miért ragad le még mindig nem deríthető ki. De mindegy, írom hogy esetleg mi van.
Még ott van a vámraktárban az Asendiánál, nekik kellene átadni a kinti DPD-nek. Az Asendiánál kell érdeklődni mindkét azonosítóval mert nem tudni hogy melyikkel van náluk nyilvántartva.
Leírom az én egyik esetemet. Csomag Egyesült Királyságból, szintén DPD.
Az eladó feladta, az angol vámosok kiengedték, átjött a Csatornán, EU-ba bevámolás megtörtént. A csomag csak nem jön tovább, 2 hét múlva azt látom visszaküldve az Egyesült Királyságba.
Az illetékes cégeket nyaggatva kiderült hogy a vámolásért fizetnem kellett volna, mivel nem fizettem visszaküldték. Nálam kierőszakoltam hogy az eladó adja meg a telefonszámomat és az e-mail címemet a szállítónak a szállítás megrendelésekor, mert ez nem evidens az eBay esetén. (A vevő telefonszámát igényelni kell az eladónak, az e-mail címet meg nem adja ki az eBay.)
Elméletben küldtek 3 e-mail értesítőt, egyiket sem kaptam meg a 2 hét alatt, a telefonon sem jött sms vagy hívás így fizetni sem tudtam, ezért küldték vissza.
A DPD semmit nem segített az ügyintézésben, nem vették fel a kapcsolatot a kinti logisztikai partnerükkel akinél ott volt a csomag, arra hivatkoztak ami nálad is írva van: A megrendelést megkaptuk, de a feladó a csomagot még nem adta át a DPD részére. -
válasz
Micsurin #87381 üzenetére
Rosszul tudod, nem az eladó, hanem az eBay szedi be az áfát, az import charges tétel (nem a VAT, az áfa) ~126 font nettó árig (vámmentes 150 €) az eBay van rá kötelezve, ha ennél a több akkor az eBay-nek nem kell beszedni.
Itthon már senki nem fogja kérni az eBay által kért összeget.
Viszont van olyan szállítási módjuk amikor a 150 €-nál nagyobb érték esetén is megjelenik az import charges és akkor sem kell itthon fizetni semmit, mert a logisztikai cégük intéz mindent.
De leírtam az egészet az Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél. -
Micsurin
nagyúr
Ha az eladó beszedi az Áfát, azt itthon még újra megáfázzák jó magyarosan?
Szett hűtéscsőre beszednének 22 font áfát... na most ha itthon is beszedik az immáron 100 font után az újabb 27 fontot akkor kifizettem a csövek árát csak áfá-ban és inkább hagyom a francba. -
Spet
addikt
Technikai kérdésem lenne. Hogyan tudom vissza varázsolni az ebay kezdő oldalán, (netes böngészőből nézve), hogy az előzményeket mentett termékeket mutassa? Mert jelenleg a "garázs" tölti be a lapot.
Mobil böngészőben nincs semmi gond.
Ebay.com oldalról beszélünk.
-
válasz
BlackV #87378 üzenetére
Ugyanannyit látunk mint te, ebből semmit nem lehet megállapítani, pont ilyen okok miatt kérjük a nyomkövetési azonosító megosztását, mertb azt több helyen lehet ellenőrizni, hiába látom hogy Asendia, mert nem minden csomagjukat a Magyar Posta kézbesíti. Bár azonosító nélkül azt sem lehet ellenőrizni.
-
BlackV
őstag
Sziasztok!
Júni10-19 között kellene megérkeznie a csomagomnak, de 10.óta nem történt változás a csomagkövetés állapotában. Ez normális? Mikor kezdjek el reklamálni? Köszi a segítséget, tanácsokat.
-
thomasrc
tag
Érdekességképpen írom: Március végén Franciaországban ragadt csomagomat elkezdte kerestetni a feladó. A csomagot Chicagoban találták meg és visszaszállították a címére, mert visszaküldött státuszban volt. Kiderült, hogy már Áprilisban megérkezett Magyarországra a csomag, de visszaküldték és azóta ott állt a raktár mélyén... Ami egy kicsit felháborít, hogy engem egyáltalán nem kerestek a Postától ezzel kapcsolatban és a rendszerükben sem volt benne, hogy a csomag megérkezett, mert én többször is érdeklődtem a csomag felől az utóbbi időkben. Konkrétan mind a mai napig azt látják a rendszerükben, hogy érkezőben van a csomag.
Ami még érdekesség, hogy a parcelsapp sem látja a legutóbbi frissítéseket, ami az USPS követőjén ott van, viszont a Franciaországi lokációnál utólag át lett írva a státuszüzenet arra, hogy "We have received notice that the originating post is preparing to dispatch this mail piece.".
-
rednifegnar
senior tag
válasz
spleenszuru #87374 üzenetére
most epp itasca nevu helyen jar, nem tudom mikor fog ez megjonni, masfel het alatt ennyit birt csak menni. most epp 3 nap alatt 8 merfoldet (2.5 ora gyalog...).
-
válasz
spleenszuru #87374 üzenetére
Már többször említve. A postai küldemény elektronikus adatokkal jönnek. Ott a feladónak az elvesztési biztosítás miatt meg kell adni egy értéket. Ha MP nem kapja meg a vám-árunyilatkozatot az értékkel és a tartalommal, akkor a küldemény értékkel számolják.
Mivel 150 € értékig vámmentes ezért egyszerűsített vámolás van. Az eBay beszedi eddig az értékig az áfát így itthon ha tudnak róla nem kell áfát sem fizetni. Néálad nem volt erről információ és ezért kértek áfát, a 481 Ft az "dupla" áfa valójában. -
spleenszuru
őstag
válasz
rednifegnar #87373 üzenetére
Enyém már le is lett vámkezelve.
Viszont, mint az off láncom lezárva, érdekességképpen:
85 USD értékben vásároltam (55 termék+30 szállítás), magánszemélytől (gondolom számla nincs csatolva), és a vámértesítés szerint mindössze egy 1780 Ft-os összeget kellett kifizetnem, amiből 481 Ft maga az áfa. Sőt, online fizetés miatt, kb. 1100 Ft-ot fizettem összesen.Ez érthetetlen számomra, mert már kiszámoltam előre a 85 USD 27%-át, ami nem ennyi.
Nem mintha nem örülnék neki, de nem értem, ez hogy történt.
Vagy ha nincs számla, akkor a magyarok csak random számolnak egy random vámértéket? -
rednifegnar
senior tag
válasz
spleenszuru #87372 üzenetére
hat ez jo, nekem a juni 02-en feladott usps csomim meg mindig usa-ban van (GLENDALE HEIGHTS), talan most indul el eu iranyba...
-
spleenszuru
őstag
-
válasz
spleenszuru #87369 üzenetére
Ez nem jó így. Nem nemzetközi azonosító és tényleg egy postafiókra kézbesítve. Ha Mo-ra küldenek csomagot az igaz hogy az USA kiküldő logisztikai központba a megérkezés az delivered, kézbesített lesz, de a vámolás után jön tovább és majd itt is lesz egy kézbesítési bejegyzés, ha nem is az eredeti azonosítóhoz mert esetleg új azonosítóval jön tovább. Csak estére tudom az USPS oldalán ellenőrizni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
spleenszuru #87369 üzenetére
usps-el en arra jutottam hogy baromi lassuak (es sztem abban se valogathatsz, hogy itthon ki hozza ki). mar az egesz jo hogy juni 5 ota mozgott valamit a cuccod.
-
spleenszuru
őstag
Ömm, őszinte leszek, azért is tettem offba, mert amúgy nem ebay rendelés, viszont USPS a szállító, és sok USPS kommentet találtam itt ebben a topikban, google pedig nem segített abban, amit keresek.
Itt a tracking, de ez nekem olyan, mintha ez már delivered lenne, és onnantól nincs további teendő vele, ezért is akartam érdeklődni:
[link]Parcelsapp ugyanazt mutatja, mint az USPS, ami meglepett, mivel pl. Alis rendeléseknél már szokta mutatni azt is, hogy MPL, vagy EO fogja majd itthon szállítani, de itt nem így van.
-
válasz
spleenszuru #87367 üzenetére
Esetleg add meg a nyomkövetési azonosítót amit kaptál. Van USPS regisztrációm ott is megnézhetem, bár az általános nyomkövető Parcelsapp mutat minden érdemi információt. Nem igazán úgy működik hogy értesíteni kell a fogadó postát, eleve a küldemény felvételével be kerül az azonosító a nemzetközi postai adatbázisba, így tudhat róla a fogadó posta. Szállítási módtól függően van még vámolási dolog is, ha az elektronikus küldemény adatok tartalmaznak elérhetőséget akkor persze ha szükséges keresni fognak azon.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Az USPS-el (USPS Ground Advantage™) feladott csomagot, itthon mindenképpen a Magyar Posta fogja kiszállítani?
Szóba sem jöhet más?Illetve, kaphatott már a Magyar Posta erről előzetes előjegyzést, ha a csomagom még csak "Delivered to PO BOX (New Jersey) állapotban van, tehát még USA-ban?
Érdeklődnék valahol, viszont az USPS oldalon semmilyen, direktben felkereshető e-mail címet nem találok, ahol nem valami űrlapot kell kitölteni, olyan infókkal, amiket nem is tudok.
Még tovább mennék, viszont ez már off az offban: mivel a feladó e-mail címet nem adott meg a feladáskor, de tel. számot igen, akkor hív majd valaki?
-
-
válasz
Djuree #87359 üzenetére
Kategóriánként változó a jutalék, ezen felül jön rá nemzetközi eladási jutalék ha nem saját országodba adod el és a díj 27%-os áfakörbe tartozik, az a 19,57 USD nem a termékhez kötött áfa, hanem a díj áfája. Sajnos ez most így működik.
Amikor változott az elszámolási rendszer vagy 2 éve, említettem hogy legalább 24% költséggel kell számolni ha eladunk valamit. Nálad ez most csak 17% körüli. (544 $ eladási árból) -
Djuree
félisten
már bejelöltem hogy elküldtem a cuccot, de még nem adtam fel mert előrendelés volt csak. a pénz már elvileg a számlámon van, az ebay azt jelöli hogy kifizetve. ha most visszatérítem a teljes összeget akkor mi van? tőlem mennyit von le? az adókat visszaadja az ebay ilyenkor vagy azt bukom? mert akkor visszacsinálom és eladom máshol...
-
Djuree
félisten
sziasztok!
segítsetek légyszi.
eladtam valamit 544 usd-ért, viszont csak 402 eur-t utaltak a számlámra.
ez hogy lehet? mennyi a fee? eddig 10% volt de ez jóval több. ennyire felment? lényegében így beszerzési ár alatt adtam el a cuccom. -
válasz
spleenszuru #87355 üzenetére
A vámolási témánál leírva hogy mi az alap az import áfánál termék ár + szállítási és ha van még egyéb költség (raktározás, csomagolás stb)
Ez már az áfa bevezetése óta (1988) így van. -
rednifegnar
senior tag
válasz
spleenszuru #87355 üzenetére
jol erted, minden ami a cucc arat noveli azaz adok alapja, ilyen a posta is.
-
spleenszuru
őstag
Ez baromi jó ötlet, köszönöm, be is állítottam a címembe.
Viszont csak maradt egy kérdésem, ami nagyon piszkál.
Checkoutnál ez az összeg jelenik meg:Nekünk magyaroknak, ha 27% pluszt kell fizetni a termékre, akkor az a 30 USD hogy jön össze? Nekem az 27%-nál több, kb. 35%-ra jön ki.
Viszont, ha a termék+szállítási díj összegét nézem, akkor már stimmel, mert 110,19 USD-nek 27%-a az a kb. 30 USD VAT.
Tehát nem csak a termékre magára, hanem igazából a termék+szállítási díj összegére fizetjük az extrát, ha jól értem.
-
válasz
Sanyaaa26 #87348 üzenetére
Hamarosan kiderül, de pl. az üzleti eladók azonnal megkapják a pénzt, több sikeres eladás után a magánszemély eladók is.
Eleve a szöveg is azt tartalmazza hogy nem az értékeléstől függ: amíg meg nem bizonyosodtunk a kézbesítésről, az igazolás a szállító kézbesítési bejegyzése is lehet. -
Sanyaaa26
aktív tag
Ilyen sem volt velem, írtam még előtted az ebay ügyfélszolgálatnak, 10 perc és ez jött
"Örömmel értesítem, hogy a tranzakcióhoz szükséges összeget felszabadítottuk a nyomkövetési számon keresztüli kézbesítési visszaigazolás alapján. A pénzeszközök készen állnak az átutalásra a meghatározott kifizetési ütemterv szerint. Bizonyítékként megosztom az „Eladói központ”-ra mutató közvetlen linket is:"
Elég drága dolgokról van szó, nem akármi becsomagolni ezeket, törékenyek, nem olcsó elküldeni, azért várom ez ha már megérkezik akkor könyörgöm próbálja ki, főleg hogy előtte meg teljesen odáig volt érte.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Értem, akkor a pozitív értékelés csak felgyorsítja, akkor ez a dátum amit a megrendelés mellett van érvényes?
"Köszönjük a megrendelés kiszállítását és a nyomonkövetési részletek feltöltését. Az eladásból származó forrásokat visszatartjuk, amíg meg nem bizonyosodtunk a kézbesítésről. Forrásai felszabadításának várható dátuma: jún. 10."
-
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Ebay-en van bármilyen határidő arra hogy meddig kell leadni az értékelést egy vásárlásról? Mert ugye az eladó, jelen esetben én addig semmit nem lát a pénzből, az illető múlt héten kirándult, most migrénes rohamai voltak, kezdem úgy érezni hogy itt valami nincs rendben.
Lassan két hete ez megy, ilyenkor a visszatartott pénzt nem kapom meg addig egyáltalán? Eddig jó tapasztalataim voltak nagyon, de kezd elmenni a kedvem az ebay-től -
válasz
spleenszuru #87344 üzenetére
Automatikusan megy ha az elektronikus küldemény adatok tartalmazzák hogy IOSS vásárlás vagy a megadott küldeményértéke 150 € alatti.
De van olyan szállítási módja az eBay-nek ahol import charges tétel keretében beszedik az áfát, ha van vámot (nem kell figyelni az IOSS értékhatárt) és itthon bármely cég is kézbesíti nincs semmi fizetnivalód. Ennél is ez van említve: eBay International Shipping (EIS) Más kérdés hogy tényleg ez lesz-e alkalmazva, de valószínű mert ennél az eladó is védve van, nemcsak a vásárló.
Ha meg lesz a nyomkövetési azonosító azt tudod nézni és annyira nem lesz meglepetés akkor sem ha nem tudnak értesíteni.
Annyit érdemes megtenni hogy jelzed az eladónak hogy adja meg a feladási, szállítási megrendelési felületen a telefonszámod és az e-mail címet, ezeket ugyan nem küldheted el az üzenet szöveges beírási részen, hanem egy képet mellékelsz ezekről, illetve eleve beírod a a szállítási címed címsor folytatásába és akkor megkapja. Én ezt használom.
-
spleenszuru
őstag
Köszönöm szépen.
Semmi gond nincs a leírással, inkább velem, de ez a kommented máris sokat segített, ugyanis nem tudtam, hogy HÉA=IOSS. Illetve azt sem, hogy áfa=HÉA.
Tehát gyakorlatilag amit kiír az ebay, annyit kell fizetnem összesen, plusz 1100 Ft (?) Viszont ez akkor teljesen automatikus, igaz? Tehát mikor jön a postás bácsi, szépen kéri az 1100 Ft-ját, és nem kell jelentenem semmit, ahogy azt az összefoglaló is írja. -
válasz
spleenszuru #87342 üzenetére
Sajnálom ha az egyértelmű leírás nem ad eligazítást. Alapvető szabály 1981 óta hogy az import termékek áfa és vám kötelezettek, akár új, akár használt, üzleti vagy magánszemély eladó. Van vámmentes határ 150 €, nincs áfa mentes határ.
150 €-ig az eBay van kötelezve az áfa (HÉA) beszedésre, ez az IOSS. Ezt fizeted is, azt látod kiírva. Mivel amit meg akarsz venni az vámmentes határ alatti vám nincs.
Ha a Magyar Posta kézbesíti és nem EU-s postai azonosítóval akkor az IOSS díjat kell fizetni. 550 vagy 1100 Ft és mást nem. Az utóbbi összeg várható mert az eBay e-mail címet nem oszt meg az eladóval a telefonszámot az eladónak kérni kell és nem biztos hogy beírja a küldemény elektronikus adatai közé és így nem lehetséges az online fizetés -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Az összefoglaló 16. pontjától kezdve próbáltam elmerülni a témában, de sajnos csak jobban összezavart az egész.
Próbálok rájönni, hogy USA-ból, vagy Kanadából rendelés esetén, mégis milyen vám és egyéb extra dolgokat kellene kifizetnem. Magánszemélyként rendelném.
Adott egy 85 USD-be kerülő műanyag akciófigura. Checkout oldalon hozzátesz 25 USD szállítási díjat, valamint 30 USD héa-t is. Héa amúgy miért van ezen?
Ezen kívül mit kell még fizetnem tehát? A 0,1-150 EUR értékre vonatkozó 27% áfát+vámkezelési költséget?
Nagyon rossz, hogy az ember nem tudja pontosan, mennyit fog fizetni, csak ha már jön az értesítés/csomag.Nagyon köszönöm előre is.
-
thomasa
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #87338 üzenetére
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm el szeretne adni egy használt terméket USA-ba, 500 dollárért. Az eladói beállítások résznél viszont írja, hogy adja meg az adóazonosító számot. Ez korábban nem volt. Ha ezt megadja, akkor keletkezik bármilyen bevallani valója?vagy 2000 dollár/30alkalom alatt nincs jelentési kötelezettség sem.
Köszönöm. -
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy ebay valamiért egy ideje nem írja rendesen a nyomkövetést, ha a követési számra kattintok be jön a magyar oldal ahol már kézbesítve van.
Az illető szeret ülni az árún, majd letesztelni hogy jó e, oké, de mi van ha kifutok a szállítási időből ez végett? -
válasz
hdtomi #87335 üzenetére
Ha olyan szállítással jön hogy fizettél import charges tételt is akkor ha nem EU-s postai azonosítóval a Magyar Posta kézbesítené akkor az 1100 Ft-al számolj, mert a Posta nem ka e-mail címet és telefonszámot sem, így online nem megy a dolog. Változhat a nyomkövetési azonosító ezek esetében EU-sra akkor nincs mit fizetni
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok, 15 ezer forint értékben rendeltem amerikai eBay-ről. Kifizettem a költségeket is. Mikor beér az országba azt a szokásos fix díjat kell még fizetni, vagy csak várjam a csomagot?
-
Sanyaaa26
aktív tag
Köszönöm, nem kommunikatív az ürge, a három kínai betű amit kaptam eddig nem túl biztató. Elküldtem neki képben a csomagkövetést, kínai nyelven, az biztos hogy ez volt az első és utolsó hogy ide ment valami.
Ha ő nem veszi át, akkor mi történik a csomaggal? Gondolom senki nem fizeti a visszaküldést, egyáltalán az ebay, mit lép arra ha valaki szándékosan nem veszi át. Én megkaptam már a vételárat előre.... -
Surci1
tag
A táblázatból nézve:
500g-ig (EU vámhatárán kivüli országok, vámköteles tartalom, elektr. feladójegyzék használata nélkül)3165+(ajánlott)2160+(tértivevény)975 = 6300 ?
A ramot 30.500ft -ért vettem, kell rá értékbiztosítás vagy ez még benne van az általánosban?
Nagy-Britannia országlapnál, meg azt írja, hogy elsőbbségi levélnél csak az ajánlott elérhető. Tértivevény és értéknyilvántartás nem vagy lehet rosszul értelmezem? -
Surci1
tag
Sziasztok.
Tanácsot ill. segítséget szeretnék kérni.
Ez év januárjában vásároltam ebay-en német eladótól 2db Kingston fury laptop ramot. Vadi újak, voltak bontatlan csomagolásban. Paypal-lal fizettem, nyilván a számlán lévő összeg a 2 db ram ára.
Most elromlott az egyik ram és vissza kellene küldenem garanciába Angliába a Kingstonhoz.
Jól gondolom hogy ez esetben is kell CN23 nyomtatvány? Ha igen, akkor visszaküldött áru négyzetet jelöljem vagy egyéb ok és írjam le,hogy replacement warranty?
Egy notebook ram kis bubis borítékban a postával lenne a legolcsóbb?
Valamint ha küldik a csere ramot, akkor azt vámolni fogják és tuti fizetnem kell? -
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Ilyenkor mi a helyzet?
Van egy bizonyos ideje átvenni a postán? Mert igen messze van, írtam neki kaptam vissza három kínai karaktert....
-
válasz
BlackV #87316 üzenetére
Ez nem IOSS mert több mint 150 €.(~157 USD) Olyan szállítási móddal küldik ahol te az eBay-en keresztül kifizeted az import költségeket, áfa, vám és ezért itthon már semmit nem kell fizetni.
Nem valószínű hogy a Posta kézbesíti és gondolom 24 mm-nél vastagabb lesz szóval nem postaláda ha mégis ők kézbesítenék és az MPL kêzbesítésű csomag lenne, én inkább egy futár cégre gondolok, DPD, UPS. -
BlackV
őstag
Sziasztok! Tökkezdő vagyok. Kinéztem egy terméket, az eladó helye: USA.
Rámentem a megrendelésre, hogy több infót lássak ezt írja:
Ez azt jelenti, hogy IOSS, tehát nincs további dolgom, mint itt kifizetni és kész? Vagy számíthatok macerára sok bosszúságra? Előre is köszi minden segítséget, tanácsot. -
válasz
rednifegnar #87314 üzenetére
Semmi új dolog, a publikus kereső és a hozzákapcsolt értesítő modul nem igazán sikerült jól, megint elrontották. Az MPL futáros kézbesítés az mindig problémás volt a keresőjükben.
-
rednifegnar
senior tag
nem tom mi van most a postanal, de a pakkom meg mindig feladott allapotot mutat a posta sajat keresojevel, viszont a parcellsappon mar kezbesito postan van, sot most meg is hozta a postas.
-
Minstrel
senior tag
Amikor angliából rendelek, akkor is kifizetem az áfát azonnal, mint pl. aliexpress-es dolgoknál? Vagy majd itthon kell átvétel előtt?
Ezt rendelném: [link] és amíg nincs kosárban addig 20+20GBP, de kosárban már 16+16GBP lesz az ára.
-
hdtomi
senior tag
válasz
rednifegnar #87307 üzenetére
Akár az is lehet...
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok! Egy filmet akarok megvenni Amerikából. Az első link ingyen postát kínál, kisebb bolt, a második linkkel drágább lenne picivel, az nagyobb bolt. Nyomkövetés lesz majd? Elsőt akarnám választani, talán még jobban ügyelnek, mint egy nagyobb helyen.
International Economy : tracked-no signature (11 to 35 business days).
Economy International Shipping. -
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv, egy kérdés, feladtam ismét két ajánlott elsőbbségit Hong Kong, Finnország, ismét egy nem túl sok tapasztalattal rendelkező idős hölgy volt a postánál, megint nem tudom követni a számokat.
Mpl nem látja, ebay nem látja, 17track nem látja kivétel ez az oldalEz normális?
RR002883533HU
RR002883547HU -
Sanyaaa26
aktív tag
Csak mint érdekesség írom le, ebay furán működik, volt egy úriember aki vásárolt de refundolni kellett, volt egy kis félreértés. Most újra vásárolt, és mivel visszatérő vásárló nem tartják vissza a pénzt... Érdekes..
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest