Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Az a bay, hogy a levél amit írtam nem igazán az eladónak szólt, hiszen vele már beszéltem, hanem az ebay-nek szántam, úgy is fogalmaztam meg. Így hogyaz eladó kapja meg érdekes lesz, és nem is németül írtam hanem angolul, mert ha jól sejtem az ügyintézés angolul folyik a német ebay-en is ( gondolom)
A másik: mivel a levél hoszabb lett mint ami oda elfér ( kevés karaktert lehet írni) így egy google dokumentum linkjét adtam meg, hogy olvassák el, és a fotók is tárhelyről láthatóak, mert csak 10 kép engedett, és ahhoz hogy lássák miről van szó több is kell. Ez gond lesz? Vagy megnézik így is?
-
El küldöd, és majd a kiírt dátumnál kéred az eBay közbelépését. Ez itt is és a PayPal-on is így van, hogy kap lehetőséget az eladó lerendezni.
Ha az eBay és a PayPal dönt annak vannak következményei az eladóra. Többször előfordult már hogy az addig mindentől elzárkózó eladó erre már érdemben reagált. -
Ja azt nem írtam hogy ráadásul nem is kaptuk vissza az egyébként a vevő szerint használhatatlan dolgot, pedig csak postára kellett volna adni, aminek a díja ki lett volna fizetve mert ha pénz vissza megy akkor a "rossz" termék is jöjjön már vissza, szóval ennyit arról hogy hiába adjuk meg hogy nincs garancia és nincs csere, nincs visszaküldési lehetőség.
-
Elutasította az eBay? Amíg nem addig itt kell rendezni. Néhányan már eladtunk itt dolgokat és hiába adtuk meg ezt a szöveget Az eladó ezt a terméket nem fogadja vissza. simán a vevőnek adtak igazat a reklamációjánál (legtöbb esetben hazudott a vevő) és visszaszedték a pénzt
.
Nem véletlenül van az eBay vásárlói védelme, a fenti szöveg értelmezése az is hogy nem kell visszaküldened a problémás terméket, de ennek ellenére visszakapod a pénzed ha jogos a reklamáció. És ez itt most jogos.
Mivel a Paypal védelme a vásárlás napjától él 180 napig, de a pénz az eBay-nél van, nem a PayPal kapta meg, ezért kell az eBay-n végig vinni és ha itt elutasítják akkor fordulni a PayPal-hoz.
Ők ezt az alábbit írják és az az elsődleges hogy az eladóval rendezd, itt most az eBay is ez a szereplő. Az hogy az eladó egy üzenetben azt írta hogysemmi keresni valód, az nem azt jelenti hogy ez valami egyezség lenne.Ha nem tudja közvetlenül az eladóval rendezni a tranzakciójával kapcsolatos problémáját, követnie kell az online vitarendezési eljárásunk lépéseit a Vitarendezési központban, hogy a PayPal vásárlói védelem keretében reklamációt nyújtson be. Reklamációját úgy is benyújthatja (alábbi 2. lépés), ha felhív minket telefonon, és beszél az egyik munkatársunkkal. Alább találja azokat a lépéseket, amelyeket követnie kell. Ha nem követi ezeket a lépéseket, reklamációs kérelmét elutasíthatjuk:
1. lépés: Kezdeményezzen vitát a kifizetés dátumától számított 180 napon belül. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlen párbeszédet kezdeményezzen az eladóval a problémás tranzakcióról, ami segíthet megoldani a vitás ügyet. Ha nem tudja a vitát közvetlenül az eladóval rendezni, folytassa a 2. lépéssel. Ekkor mi visszatartást foganatosítunk az eladó PayPal-számláján a tranzakcióhoz kötődő összegre, amelyet csak akkor szabadítunk fel, ha a vita rendeződik vagy lezárul.
2. lépés: Minősítse fel a vitát visszatérítési reklamációvá a vita kezdeményezésétől számított 20 napon belül, ha az eladóval nem sikerül megállapodni. -
mexel
veterán
Nekiálltam hogy elindítsama procedúrát az ebay-en a rossz termék miatt. Amikor a retirn this itemre kattintok kiválasztom hogy ne ma képnek és leírásnak megfelelő érkezett, azt írja, hogy :
"
Az eladó ezt a terméket nem fogadja vissza.
Előfordulhat, hogy az eladó nem fogadja el a visszaküldési kérelmét. Ha a kapott termék nem az, amit várt, előfordulhat, hogy vásárlása az eBay vásárlói védelme hatálya alá tartozik."Az eladó nekem írta is levélben hogy úgysem fogunk megegyezni, és nem is küldhetem vissza.
Nem érdemes rögtön a PayPal-nál indítani a dispute-t így?
-
Bikkrom
senior tag
válasz
germinator66 #84088 üzenetére
Igen a postánál már elindítottam 2 hete. CN18 meg minden. Meglátjuk ők mire is jutnak, de a 30-60 nap az vállalhatatlan, tudtam, hogy az eBay vevőm addig nem húzza. Ezért mentem direktbe is a USPS-hez, az 7 munkanap elvileg. Meglátjuk mi lesz. Nem szép dolog ez sehogy sem. Rengeteg órám elment már ezzel. Már csak amiatt is bukta.
-
germinator66
aktív tag
válasz
Bikkrom #84084 üzenetére
Normál ügymenetben a Magyar Postával kell kerestetni, akik hivatalosan rákérdeznek a USPS-nél, majd 30. napon küldik, hogy sajnos nem tudják mi van vele, és benyújthatod a reklamációt. Amennyiben nem adtál meg értéket, akkor kb. 13-15e Ft-ot tudsz belőlük max kicsikarni.
-
Ott van hogy akkor kéred az eBay közbelépést.
Elfelejtettem hogy minőségi kifogásod van, mert akkor nem a Contact Seller hanem a vásárlásnál ez nagy kék gomb jobbra a reklamáció indítása Return this itemDeitt a Resolution Centre-n kersztüli is, ez a link és választod a visszaküldés témát annál a vásárlásnál Return an item for a refund
Ez a link meg elméletileg a vásárlásaid listáját adja fel ehhez.
Mert a visszaküldést választva tudsz reklamálni ilyen okok alapján -
mexel
veterán
Csak contact Seller van ott, nem találok resolution centert. Na kutakodok még ha hazaértem, de lehet hétfőremarad mert nem lesz időm rá
-
mexel
veterán
a contact seller már megvolt, az eladó meg is írta hogy úgysem fogunk megegyezni,menjek panaszra, majd megvédi magát.
( de még mindig nem értem, ha a német ebay-t használom miért nem lehet a kezelőfelületet bármilyen nyelvre állítani. Az egy dolog hogy nyilván az aukciók leírása német marad, dea felület az érdekes) -
Bikkrom
senior tag
Nem elég a tracking. Azt megadtam egy hete hála V/-nek. Plusz indítottam egy missing mail request-et USPS-nél. Mivel január 24-én elhagyta az ottani helyi postát és az azóta sincs kipipálva, hogy kézbesítve. Elhagyta a postás? Vagy mi ez már? Vagy kivitték sejtésem szerint, de standard mail, szóval aláírás/átvételi nem volt így azt mond amit akar.
Na mind1, USPS azt mondta 7 working days, abból még 4 telt el. Le is okézta, hogy ok megvárjuk mire jut a USPS. Erre ma jön a mail, hogy bevonta eBay-t final decision-re...
A USPS is egy hulladék, nincs a honlapján semmilyen opció, hogy írj nekik vagy külföldön feladott csomagot kerestess. Mindenhez US állampolgárnak kell lenned. Bekamuztam egy Atlantai címet (vagy 20 város/zip kód kombináció után fogadott el egyet végre). Egyszerűen külföldiként le se sz**nak. Az email-jüket is kikerestem, a honlapra küldtek ott is. Ami ilyen ügyben zsákutca...
-
Mindig azon a helyen kell indítani ahol a vásárlás történt és ha van panasz intézési lehetőség, ha PayPal-on keresztül fizettél akkor náluk a vásárlói védelem akkor vehető igénybe (szerződési feltételek közt írják is) ha az eredeti eladóval nem tudsz dűlőre jutni a panasz megoldásában.
-
Amióta az eBay kirúgta a PayPal-t azóta mondjuk úgy, hogy az eBay-nek kellene rendezni az ilyen vitás dolgokat, mert a vevő által fizetett pénzt is ők kezelik, nem a PayPal.
Most te ugyan fizetsz PayPal-al de nem kapnak jutalékot mint régebben, amikor az eladótól levonták a beérkező pénzből és ha PP-nél megy a dispute és javadra döntenek akkor az eBay-től kell a pénzt visszaigényelni, szóval nem olyan egyszerű most a helyzet.
Az eBay felelős mindenért már. -
mexel
veterán
válasz
Bikkrom #84076 üzenetére
Nekem a legrosszabb ha azt írják küldjem vissza.
Azt nem szeretem. Újból csomagoln, posta, cipelni, és kevesebbet kapok vissza mindenképpen hiszen igen rosszul vált az otp. Szóval nehéz. most ezzel is egy csomó idő elmegy hogy rekélamáljak, és a múltkori esetből úgy tűnt hogy a PayPal-os droidok akik ot ülnek a műszaki részhez semmit nem értenek, nekik hiába bizonygatom hogy ez vagy az nem jó, nem értik és szerintem nagyon nem is érdekli őket. Nem tudom mi alapján döntenek, talán szimpátia simán. Már elkönyveltem hogy ez így marad.
-
Bikkrom
senior tag
Mondjuk itt te vagy a vevő, eBay protection téged véd. Tedd meg a megfelelő lépéseket. Írj egy konstruktívat ebaynek. Nem olyat kaptál amilyet kértél, próbáltál megegyezni az eladóval, nem hajlandó. Vagy segítsenek megegyezni vagy elállsz a vásárlástól, money back.
Én a másik helyzetben vagyok, eladó vagyok, meg is kapta. De azt állítja nem kapta meg... 14 ezer. Se termék, se pénz.
Az igazságtalanság engem is nagyon felhúz. Innentől nem adok el ebay-en. Legyen vele boldog a hölgy. A lopás platformja ez...
-
mexel
veterán
Talán ebből próbálnak minél nagyobb hasznot húzni még úgy is hogy "túlfényezik" a portékát. Én nehezen viselem ha átvernek, nem szeretem az inkorrektséget. Mire jó ha pár euróért átvernek? Régóta kerestem ilyen cuccot, nem is olcsó, és a fotók is úgy készültek hogy mondjuk hogy elfogadható volt. De amikor ideért meglepődtem. Így kb felét adtam volna érte. Persze esélyem sem lesz paypalnál valószínűleg, max azt mondják küldjem vissza, de azt nem szeretem, macera. ( jófogáson sem jobb a helyzet, belefutottam pár olyan eladóba akik simán lehazudnak bármit hogy eladjanak. Volt hogyszemélyesen elmentem egy Soundbar-ért, ami nem is volt olcsó mert "nagyon jó állapotú" . Amikor odaértem kiderült hogy szakadt, sérült. Persze volt egy jó állapotú, de annak több volt az ára kicsit. Gondolom bevett módi, hogy ilyenkor az ügyfél, ha már ott van akkor megveszi a másikat. Na ez nem én voltam. De ez nagyon gáz, és igazán inkább rosszul esik mint az hogy elmentem feleslegesen)
-
mexel
veterán
Értem. Sajnos az utóbbi 1-2 hónapban kifogtam. Régebben sokat ebay-eztem, legalább 300 pozitív értékelésem van már és soha nem is kellett senkivel vitázni mindig minden rendben ment. Most az elmúlt 1-2 hónapban mind a kínai áruházaknál mind az ebay-en szinte csak problémákba, "átverésekbe" vagy inkább hazudozásba futott. Csak nincs szerencsém, vagy ennyire felhígult a dolog?
-
-
Majd kitalál valamit, hogy te rosszindulatból adtad, ami igaz is lehet mert ezzel írásban megfenyegetted és az ilyen tevékenység tiltva van az eBay szerződési feltételekben, ezért nem is fogják vizsgálni az értékelés jogosságát, hanem törlik.
Nem kell neki valamilyen feltételhez kötni, hanem szó nélkül így értékelni.
Ha gondom van leírom és kérem a megoldását, de semmi kényszerítő szó vagy mondat nem megy felé. Aztán értékelem ha nem tudjuk rendezni. -
mexel
veterán
Sziasztok! Német ebay-en vettem egy műszai cikket ami a fényképeken jól nézett ki.
Az eladó azt írta "top zu stand" , újszerű és alig használt.
Megérkezett a termék és kiderült minden teljesen más. Írtam az eladónak, felajánlott 30 euro-t, és szerinte nem úgy van ahogy írtam. Mondtam neki hogy átvert, beszéljük meg, mert annyit így nem ér, vagy kap negatívot és papypal- dispute lesz.Azt válaszolta akkor ott folytassuk.
Ilyenkor hogyan szokás csinálni? Előbb vágjam be neki a negatívot és utána nyissak dispute-t vagy előbb paypal és utána értékelés?
-
válasz
totyak #84063 üzenetére
Az Összefoglaló 17. pont.
Ha nem hiszik el akkor ők állapítanak meg árat.
De te tudod hogy te vásároltad, nem a feladó saját motyója és akkor már vásárolt termék valójában, ha meg felhozod szóba az eBay-t akkor egyértelműen az..Kaphatod ajándékként is (bár te vásároltad saját magadnak), akkor ez van:
Ha ajándékba kapjuk (magánszemélytől magánszemélynek kategória) -nem adtunk érte pénzt és van egy ajándékozási nyilatkozat- akkor 45 €-ig ÁFA és vámmentes.
A nyilatkozathoz formanyomtatvány nincs rendszeresítve, ezt az alábbi adatokkal szükséges elkészíteni: feladó és címzett adatai (név és cím); küldemény postai azonosítószáma, küldemény pontos tartalma, értéke, mennyisége, ajándék meghatározás és a feladónak kell aláírással igazolni.Onnan kifelé is vámosokon keresztül jön az EU-ba és hát nem mindig vannak a helyzet magaslatán és a Royal Mail-nél a könyvelt küldemény nem olcsó ide.
-
totyak
aktív tag
Hmm, ezek régi videojátékok, van amelyik több, mint 20 éves. Nyilván azt nem vallaná be az ismerősöm, hogy eBay vásárlás és ő csak eljuttatja hozzám, hanem mint egyik barát a másiknak, elküldi a saját régi játékait. Ezek alapján nem várhatják, hogy legyen róla bármilyen vásárlási igazolása. Árnak meg nyilván valami kedvező, de még nem túl feltűnő árat írna be. Valahol találok arra vonatkozó információt, hogy ebben a sávos rendszerben milyen összeghatárok vannak?
Miért írod, hogy nem lesz egyszerű küldenie és drága lesz?
-
válasz
totyak #84061 üzenetére
Aki elküldi annak nyilatkoznia kell a csomagban lévő értékről, vám-árúnyilatkozatot kell kitöltenie a tartalomról és az értékről. Ennek a vámolása nem IOSS rendszerű hiszen nem az eBay-en keresztüli a küldés, hanem az értéktől függő sávozás és felszámolják rá a 27% áfát.
Természetesen kérhetnek be a vásárlásról érték igazolást tőled, ha úgy gondolják és akkor abból indulnak ki.
Ha az összérték meghaladja az 150 € akkor meg rendes vámolás 4000 Ft és 27% áfa.
Hozzá teszem nem lesz egyszerű kiküldeni ezeket neki és neked drága lesz a szállítási költség. -
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Ha van UK-ban ismerősöm és az ő címére vásárolok eBay-ről dolgokat (használt videojátékokat) és utána ő az egészet egyben elpostázza nekem, akkor mi alapján állapítják meg az ÁFA mértékét? Rákeresnek neten a cuccok átlagárára és abból számolnak?
Köszzönöm.
-
válasz
somnia #84059 üzenetére
Oké és ez kicsi? Nekem a két oldal egymás mellett van és így 2076 x 672 pixel az eredeti nagyság, 300 DPI és jpg forma, simán elfogadták. Olvasható is
A villanyszámla amit az áramszolgáltató csinál és pdf-ben töltenél fel azzal gond szokott lenni máshol is, mert valami hibás. Azt hogy küldted? -
válasz
Viktoár #84051 üzenetére
Minden információ le van írva az Összefoglaló 17. pontjánál.
Az eBay beszedi az áfát ha szükséges amikor fizetsz, a fizetési összesítő oldalon megjelenik az áfa is, így azt rögtön fizeted.
Ennél ennyi lenne a fizetendő ár, az áfa a VAT, persze többet látsz majd mint 3.03 mert német címen hagytam az eBay-t, nem a magyaron:Mivel ez IOSS rendszerű vásárlás akkor ha Posta fogja kézbesíteni és nem EU-s a nyomkövetési számmal és a programjuk talál elektronikus elérhetőséget feléd akkor 399 Ft a fizetendő díj online, ha nem lesz elérhetőséged akkor átvételkor fizeted a postásnak a 799 Ft-ot.
-
somnia
senior tag
Még mindíg sz..pat az eBay.
The resolution of the document you’ve uploaded is too low. Please upload a better quality document.
Most ezt találta ki.
Feltöltöttem a szkennelt lakcím kártyámat színesben meg egy netről letöltött villanyszámlát színesben...ez sem jó nekik.
Légyszi segítsen valaki mert már nincs ötletem! -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Régen vásároltam az ebayről így most nem vagyok tisztában a várható költségekkel.
[Ezt a multimétert] néztem ki, a 123D tipust. Erre még rájön a 27% áfa és átvételkor még fizetek 799Ft-ot? -
válasz
ssgt1981 #84049 üzenetére
Konkrétan mennyi volt az értéke annak amit megvettél és mennyi pénzt kér a Posta?
Az Összefoglalóban 17.A pont is és itt is #84046 leírtam hogy mit javaslok.
Fizesd ki és azután az eBay-től kérd vissza az általuk beszedett áfát, mert a Magyar Posta a reklamációdra 120-150 nap után reagál és előfordul hogy nem kapsz vissza semmit, mert behazudják hogy nem kapták meg az egyébként mindig küldött és köztudott eBay IOSS azonosítóját, még arra sem képesek hogy ne azt írják az eBay esetén hogy az eladótól kérd vissza, akitől egyébként nem lehet, mert az eBay szedte be. -
válasz
ssgt1981 #84047 üzenetére
Tavaly július 1-től 150 € értékig az eBay szedi be az áfát az IOSS rendszer keretében. Akkor történik amikor kifizeted a terméket. Nem lehetne kétszer fizetni, az eBay beszedése a törvényes, ha valaki másodikként szedi be tőled az a jogtalan, mert annak cégnek rossz a feldolgozási folyamata ha IOSS rendszerű a vásárlás.
-
ssgt1981
senior tag
Az ebay-ről történő vásárlás esetén az áfa fizetés mikor történik? A rendeléskor kapott számlán is szerepel egy néhány eurós VAT-tétel, illetve a posta által küldött vámügyintézési eljárásnál is. Az áfát külföldi rendelés esetén kétszer kell megfizetni? Korábban is rendeltem ebay-ről, de nem rémlik, hogy az ebay számolt volna fel áfát vagy bármilyen más adót.
-
Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a szállító újból beszedné.
Az alább megadott oldalon lehet visszaigényelni az újból kért áfát. Természetesen ki kell fizetni előtte.
Csatolni kell a Magyar Posta számláját, a Posta által készített Igazolás a vámkezelésről igazolást, az angol vagy német nyelvű Magyar Posta nyomkövetési oldal kézbesítést is tartalmazó képernyőképét és ha a nyomkövetési oldalon nem látszik a kézbesítés, akkor egy képet a csomagról a címkével együtt vagy a megvett termékről kép.
A szöveges mezőben (Comments, Kommentare) add meg az eladó felhasználónevét, a vásárlás számát Order number-t, Bestellnummer -t, formátuma ilyen: 23-08264-43658, a vásárlás dátumát, a termék eBay azonosítóját (eBay item number, eBay-Artikelnummer, formátuma ilyen: 403468032125) és a termék megnevezését.
Alapvetően leírod, hogy a Magyar Posta az adott vásárlásodra vonatkozóan újra kérte az áfa megfizetését, miután azt az eBay-nek is kifizetted.
Mivel magyar nyelvűek az igazolások, hogy az áfa összegét és hogy HUF forintban van fizetve emeld ki, írd le a szöveges résznél. Ezután egyszerűen be tudják azonosítani.
Pl: Áfa 27% 856 Ft = VAT 856 HUF
Azon az oldalon kell benyújtani amelyiken a vásárlás történt.
Az eBay.com oldal linkjeA kitöltés egyértelmű, a dokumentum típus előre megadott csak választani kell és 10 db doksi tölthető fel egyszerre.
Elfogadott fájlformátumok: .gif, .jpg, .jpeg, .pdf és .png, 5 MB egyenként. -
válasz
darál0w #84044 üzenetére
Ha jól dolgozik a posta akkor nem lesz újból levonva az áfa és ez a normális dolog.
Azt is írtam hogy a Magyar Posta EU-n belüli feladással kapja meg egy EU-n kívüli országból induló küldeményedet akkor mivel 2004 óta nincs vám ilyen küldeményekre ezért így nem vonatkozhat rá a vámolási feldolgozás. A nyomkövetési azonosító gondolom belga posta volt. -
darál0w
Jómunkásember
jött még két cuccom, az egyiket vámkezelték, nem jött rá a dupla áfa vonás, a másik meg vámkezelést se kapott, csak jött
érdekes most így ez....3 termék, 3 különböző módon kezlve -
Igen, de egy éves időtartamra 14.50 EUR az ára ennek a szolgáltatásnak. Én 6-7 csomagot várok össze és megpróbálom 10 kg alatt tartani az összsúlyt, ekkor az igazán költséghatékony akkor 1500-1800 Ft egy csomag GLS-el történő szállítása. Lehet ennél olcsóbb is de nem bízom a Postánkban és lassabb is
-
válasz
Bikkrom #84039 üzenetére
Ha beérkezik 2 órán belül kapsz e-mailt.
Egy élő példa a DPD 15 Feb 2022 12:41-kor adta át az e-mail pedig 13:32 -kor érkezett róla a Mailbox.de-től.
Ha kifizetem az e-mailben szereplő összeget most, akkor vagy ma vagy holnap elküldik. GLS-el szoktam kérni és 13,27 EUR-t kérnek a 0.76 kg-os csomagért. -
Bikkrom
senior tag
Mailbox.de-hez mikor beérkezik a csomag utána mennyi idő míg a honlapjukon megjelenik és továbbküldhetem magyar honba?
-
b-max
senior tag
Furcsa ez az egész, eleve be kell állitni, hogy mi a "visszaküldési" cim, illetve :
"Rossz terméket kaptál, vagy a kapott termék hibás vagy sérült.
Az eladó ezután a következő lehetőségek közül választhat:Fogadja el a visszaküldést, és kapja meg a teljes visszatérítést: Ön 10 munkanapon belül visszaküldi a terméket, és az eladó teljes visszatérítést biztosít, beleértve az eredeti szállítási költséget is. Győződjön meg arról, hogy a tétel a feladást követő 5 munkanapon belül megérkezik az eladóhoz belföldi szállítás esetén, és 14 munkanapon belül nemzetközi szállítás esetén. Az eladó viseli az áru visszaküldésének költségeit is .
Teljes visszatérítés, és Ön megtarthatja a tételt: Az eladók gyakran kínálják ezt a megoldást alacsony árú termékekhez, hogy megtakarítsák a visszaküldés költségeit.
Részleges visszatérítés felajánlása és a tétel megtartása: Ez a megoldás egy jó kompromisszum, ha nem vagy teljesen elégedett a vásárlással (mert például a terméken vannak kisebb karcok), de mégis hajlandó megőrizni a terméket.
Üzenet küldése: Az eladó további részleteket kérhet a visszaküldési kérelméről.
Amikor az eladó válaszol, e-mailt küldünk a következő lépésekről.
"nem lehet hogy valami beállitási dolog lehet ?
-
EQMontoya
veterán
Van mailboxom, hasznalom aktivan.
Csalni akart, az nyilvanvalo, az volt a cel, hogy sehogy ne kuldje vissza, csak megkapja a penzt.
Valoszinuleg irok majd belole egy logout cikket, legalabb par emberhez hatha eljut, hogy ebayen soha semmit nem adunk el.Egyebkent igen, meg a sajat feejuket is pofatlanul levonjak toled refund eseten, tehat konkretan a Te penzeden asszisztalnak hozza, hogy meglopjon a vevo. Undorito.
A feljelentes ilyen tetelnel amugy mar szerintem er valamit, mert ez mar mindenhol szabalysertesi ertekhatar folott van, buncselekmeny gyanujat meg illik kivizsgalni. Szoval azert megteszem, meg nyilvan meg is irtam az embernek, hogy ha 24 oran belul nem veszi velem fel a kapcsolatot, akkor persze ez jon.
Na meg nyilvan lehet ilyenkor a masiknak kedveskedni, az email cimet, telefonszamat es lakcimet tudom. A tobbi meg mindenkinek a fantaziajara van bizva.
-
b-max
senior tag
válasz
EQMontoya #84032 üzenetére
Nekem régebben volt valami hasonló ügyem, de ott kellett nyomonkövetési szám a refundhoz. Már nem tudom, hogy eladó voltam vagy vevő. Sajnos a feljelentés sokat nem ér, érdemben nem valószínű, hogy foglalkoznak vele. Ha kiutazol az adott országban, lehet hogy ott érdemes feljelenteni, az már más. De próbáld meg, illetve fenyegetőzésnek jó. Van még valami kisösszegű pénzbehajtásos dolog az EU-n belül, fizetési meghagyás szerűség, arrafelé is elindulhatsz, ha úgy van.
Amúgy ha Németország, van valami mailbox szolgáltató, és oda ki tudod küldeni vele, ők forwardolják Magyarországra, szintén végső esetben. -
cbmfan
senior tag
kínai SF Express-es követési számot adott meg. ez is német vagy holland ragszámmal jön vagy szórakozhatok a vámmal?
-
EQMontoya
veterán
válasz
cbmfan #84029 üzenetére
Igen, en is igy latom.
Annyi, hogy ez legalabb EU-n belul van, es relative nagy az osszeg, ugyhogy irok az embernek, hogy van 3 napja reagalni, vagy feljelentem csalas okan.
Azt meg az ebay sem allitja, hogy ilyen esetben joga lenne megtartani a termeket.
b-max: igen, megbizhatonak tuno volt. Ilyenkor ertekelni ugye nem tudsz. Report buyer megvolt, de nem hiszem, hogy erne barmit.
Jutalekot meg nem tudom, megnezem. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Matzel #84028 üzenetére
Szia,
Nem egyszerű a "FedEx"
, nekem UK-ból jött alkatrész (Gariba cserélve) és nem volt egyszerű mutatvány a Magyar VÁM+ÁFA (Hatóság) miatt. Lényegében úgy töltöttem ki mindent, hogy a gyártó költsége legyen és én ingyen meg kaptam. V/ Topikgazda segített és neked is biztosan fog.
-
cbmfan
senior tag
válasz
EQMontoya #84026 üzenetére
üdv a klubban! legszebb az volt mikor ember annyit írt, hogy "retun" leíráshoz, és semmi többet. kérdésekre nem válaszolt, eredmény ugyanez.
eltűnt csomagoknál ugyanez van. ebay-t már nem érdekli az ha a lezárás utáni nap megkapja a címzett, hiába látszik nyomkövetésen. ügy lezárva, vége, beszéljem meg emberrel, hogy fizesse ki újra. erre viszont 0 esély van persze...
-
Matzel
csendes tag
Tiszteletem
Tudna valaki segíteni nagyvonalakban hogy a Fedexnél hogyan működik a vámolás és az áfán felüli közben járási díj mennyi?
Japánból rendeltem benéztem az EMS-t és fedexet sikerűlt választanom -
Bikkrom
senior tag
válasz
EQMontoya #84023 üzenetére
Hasonlóban vagyok most én is. Pár nap és kiderül mit mond az eBay. Amerikába küldtem. A vevő váltig állítja, hogy nem kapta meg. A trackingben annyi van, hogy a helyi posta kivitte január 24-én, de persze üres karika, pipa nincs benne. Gondolom mivel standard mail így nincs aláírás, bedobják aztán cső. Kértem egy "lost mail" keresést a USPS-től, de mire ők válaszolni fognak addigra refund lesz. Ne legyen igazam. Mindegy, 12 ezer+2 ezer posta, legyen vele boldog. Tanulópénz, hogy csak EU-n belül. Érdekes ez az eBay.
-
EQMontoya
veterán
Ha valaki ki akar rabolni masokat eBay, a kovetkezot kell tenni:
-Megveszed a cuccot, kifizeted, megjon
-Jelented, hogy hibas, de valami olyan hibaval, ami nem fizikai serules, nehezen ellenorizheto (instabil, stb)
-Nyitsz egy returnt, majd irsz az eladonak, hogy kuldjon return label-t. (kulfoldre nem lehet, tehat nem fog tudni)
-Nyitsz egy case-t par nap utan
-Az ebay Neked itel, kapsz egy refundot, es a cucc megmaradt.Epp megcsinaltak velem.
0) Probaltam megerdeklodni, hogy pontosan mi a problema, de semmi ertelmes infot vagy kepet nem kuldott rola, csak hajtogatta, hogy vegyem vissza.
Oke, gondoltam, akkor kuldje vissza.
Ezek utan hiaba ajanlottam fel az eladonak, hogy:
1) kuldje vissza, es megteritem a postakoltsegeket. Ez nem volt neki jo, nem fizeti ki.
2) adjon cimet, telefonszamot, mailcimet, es akkor tudok GLS-t kuldeni, ami felveszi. De ahhoz ugye kell valid helyi szam. Erre szimplan nem reagalt.Gondoltam, megosztom, mert:
1) ezzel az algoritmussal kb. barkit ki lehet rabolni, az elado meg futhat a penze utan
2) ne adjatok el ebayen semmitMielott barki komolyan venne: ez a poszt ironia, a fentebb leirtak elkovetese buntetojogi ertelemben csalas, amire senkit nem szeretnek batoritani!
Leginkabb az eladoknak szol, hogy nagyon ovatosan, mert barkit meg lehet kopasztani igy.Nyitottam ra en is fellebezest, de kozel sem vagyok biztos benne, hogy valaha viszontlatom a penzem, ami kb. 400k.
-
válasz
MaxxDamage #84021 üzenetére
Nem kiskapu, hiszen kifizetted az áfát, az hogy a postának nem fizetsz kezelési díjat azért a dologért amiért nekik sem kellene pénzt kérni az nem kiskapu. Arról papolnak hogy korlátozás nélküli a postai szolgáltatási piac, így olyan postát veszel igénybe ami neked tetszik.
Amerikából is lehetne német postai azonosítóval küldeni ha a DHL Postának lenne ott felvevőhelye ahonnan Németországba küldenék a konténerüket. -
válasz
MaxxDamage #84019 üzenetére
Nagyon egyszerű. Német postai azonosítókat megrendelnek több küldeményhez és felcímkézik, ehhez a lehetőség adott Kínában is, hiszen van Internetes rendelési lehetőség és címke nyomtatás. Ezeket belepakolják egy konténerbe és azt elküldik Németországba, egyedileg egyik csomaggal sem történik semmi. Átadják a német postának és ők egyenként az útjukra bocsájtják a megfelelő társ posta felé.
-
MaxxDamage
félisten
Van egy csomagom, Kínából rendeltem és a borítékon át van címkézve (Germany) , amúgy CN Shenzhen -ből indult.
Január 24.-n fizettem és akkor adták fel.
Ma ért ide, semmit nem kellett rá fizetnem (mivel Germany-ba átcímkézték, így olyan mintha onnan indult volna felém.Sok eBay-es eladó jól csinálja... de ilyenkor Németbe hogyan címkézik át, hogy sehol nem terheli plusz költség, vagy azt az eladó intézi?
/az is EU ország és CN Shenzhen az nem EU.../
-
válasz
qnadam #84013 üzenetére
Nem minden eladó állít be korlátozást azok közül amiket felsoroltam eddig, szóval lehet használni ettől függetlenül másoknál.
A fiókodban van valami elállítódva, vagy a rendszerben esetleg beragadva, amit az ügyfélszolgálatos sem lát. IP címet azt cseréltél ha már azt említették?
De tehetsz ajánlatot az eladónak úgy is hogy írsz, aztán arra csökkenti az árat, de kétséges hogy ilyen hibaüzenet szöveggel lehet hogy nem tudod kifizetni. -
teljesen tiszta az accountom, gond nélkül tudok másutt licitálni, fizetni, ajánlatot tenni stb.
meg ha ez lenne a probléma, akkor ez kellene hogy legyen a hibaüzenet is.
igazából a történetben nem is az a szomorú, hogy valami hiba vagy logikátlan dolog van a rendszerben, hanem hogy az ügyfélszolgálat sem tud érdemben hozzátenni bármit. még annyit mondott a hölgy, hogy hátha azért, mert magyar ip-ről próbálom, de akkor más holmikkal is probléma lenne. -
válasz
qnadam #84011 üzenetére
Oké, más kizáró ok nem lehet annak ellenére hogy a szállítást írja, mondjuk 2 nem kifizetett tétel 1 éven belül?
Ha én el tudtam küldeni az ajánlatot akkor az a lista nem befolyásol semmit, mert ugye akkor nekem is írta volna az eBay hogy nem szállít ide. Más lesz a gond. -
úgy tűnik, hogy pechem van, az ő többi cuccára se tudok ajánlatot tenni. hogy ki mit adhat el, azt nem tudom
magáneladóként nincs bajom a 20 év alatt 23 eladással sem, kereskedőként lenne furcsa inkább.
írok neki, mert a másik két ilyen obira nincs garancia, erre meg van még egy év. valószínűleg tényleg a kizárt országok listája lehet a megoldás, de ezt sokaknál szoktam látni. -
válasz
germinator66 #84009 üzenetére
Ennek az eladónak 6 hónapon túli az utolsó eladása és rosszul írtam a 147-ből csak 23 eladói értékelése van, a hosszú kihagyás esetén visszább rakják a minősítésben és ennyi kihagyásra nem szoktak emelést adni. Hacsak a német eBay nem kivételezik a német eladókkal. Ami alapból probléma lenne.
De a lényeg hogy lehet ajánlatot küldeni a hirdetésre. -
válasz
qnadam #84007 üzenetére
Hibás a hirdetés. Ha csak Németországba szállít akkor nem kell a kizárt országok felsorolása, ez már logikai bukfenc. Bár nem befolyásol semmit, csak hülyén néz ki.
Másrészt kétségeim vannak hogy 160 összesített minősítéssel és eladóként egyéves értékeléssel 750 €-os dolgot eladhatna, bár lehet hogy tévedek.
Küldtem 650 €-os ajánlatot és simán elment, nem volt gond a címekkel, de persze az előbb vissza is vontam, az is működött. -
megcsináltam ezt is, ugyanúgy ez a vége:
Dieser Artikel kann leider nicht nach Ungarn verschickt werden. Sie sind vom Kauf dieses Artikels und von der Gebotsabgabe ausgeschlossen. Grund: Der Verkäufer hat angegeben, dass der Artikel nicht an Adressen in Ungarn verschickt werden kann. -
válasz
qnadam #84003 üzenetére
Azt nem kellene törölnöd, mert nem fog javítani a helyzeten, hiszen az elsődleges cím értékét kell figyelembe venni, nem azt hogy milyen több van még. Inkább a németet cseréld át magyarra, lépj ki majd belépés után cseréld a németre és a német eBay oldalon történjen.
Nekem 3 szállítási címem van, egy magyar, egy angol és egy német és eddig ilyen hibával ami nálad van nem találkoztam.
-
válasz
qnadam #84000 üzenetére
Nézd ez a korlátozás van címre az eladóknál:
Block buyers whose primary shipping address is in a location I don't ship to.
És még van ez is ami befolyásolja az ajánlat elfogadását:
Require buyers to provide a payment method before they make an offer.Nem érzékelhet más országot a rendszer ha az német cím, de akkor lehet hogy nálad hibás. A szállítási címnél a német eBay-en csinálj egy oda-vissza szállítási cím cserét és a böngésző dolgait közbe frissítsd.
Jónak kellene lenni azután.
Bár akkor nem ha az item location esetleg egy harmadik ország.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest