Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
td
senior tag
Tegnap kipróbáltam a nemrég vásárolt 1-2X-es Verbatim DVD-RW-t. Alig 200 MB-t írtam rá, de nagyon nehezen akaródzott. Eleinte azt hittem, csak azért kínlódik, mert nem tudott mindent becache-elni a Nero (erről figyelmeztetett is; alig volt hely a vinyón, és sok kis file-t akartam írni).
Utána a lead-out is nagyon sokáig tartott, verify OK lett. Viszont amikor nézegetni akartam a file-okat, szintén a lassúság volt a jellemző, egy csomót kellett várni a képnézegetőre, hogy elinduljon. Utána viszont leginkább simán ment a "lapozgatás".
Nem tudom, manapság mik a tapasztalatok konkrétan ezzel a lemezzel, de gondoltam, leírom. Plusz érdekesség, hogy ha megnézem a lemez alját, akkor sokkal nagyobb a megírt rész, mint amennyinek arányosan lennie kéne.
A másik dolog, amiért írok: újabban csak indiai gyártású Verbatim (+R) lemezeket láttam, ez viszont sejtésem szerint nem lehet olyan minőségű, mint a taiwani. Itt a topikban is úgy látom, hogy ez a vélemény illetve a trend.
Mit lehet akkor most a bolti fajtákból használni? Vagy van esetleg valamilyen értelmes kisebb kiszerelés ezeknél a netes boltoknál, ami jó? Nem kell ugyanis sok lemez, sőt, ha nem lennének olyan drágák mostanában a külső vinyók, akkor már csak a biztonság kedvéért használnám őket.
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
fer
őstag
Nálam nem számít ha szól a zene vagy böngészek, sőt én írás közbe meg szoktam nyitni ezt azt, egy a lényeg, nem arról a winyóról írok amelyiken az oprendszer van! Akinek meg csak egy winyó van a gépében az lehetőleg ne csesztesse írás közben a gépet, vagy ahogy te is írtad, még írás előtt nyissa meg azokat a dolgokat amiket szeretne használni írás közben, na persze amikről tudni, hogy károsan befolyásolja az írás minőségét azokat jobb arra az időre békén hagyni, vagy ha van rá mód kikapcsolni!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
pami5
aktív tag
A meglévő MCC 03RG20-hoz AD-7260S-el írva szerintetek melyik fw lenne a legjobb?
"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
Flashget
félisten
válasz xequel911 #9194 üzenetére
megpróbálhatod vele, de mivel az MCSE szerint az fw nem ismeri a midet, szerintem cseréld le olyanra ami igen pl. az 102bt_orig.bin - 1.02.firmware including booktype patch-re vagy 103bt_orig.bin - 1.03 firmware including booktype patch
http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/Optiarc-AD-7260S/
Ez egy ilyen játék...író+fw+mid adja meg az eredményt. Ergo kisérletezni kell melyik a legjobb hozzá, de szerintem az 1.02 jó lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
xequel911
csendes tag
Üdv, ismerőstől sikerült szereznem pár darab IT Media féle UHC TTH02-es lemezt.
Ezt akarom NEC 7260-assal kiírni.
Melyik fw verzió a legjobb hozzá (jelenleg 1.6-os van fent)?[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Együtt érzek veled
Jövő hónapban lesz rá pénzem, 200 Db Taiwani Dvd+r (Maxell) -re van ígéret. egy itt fórumozó kedves kollégától akiben még soha nem csalódtam minőség tekintetében.
Ő ajánlotta fel hogy segít amit ezúttal is hálásan köszönök.A neve maradjon titokban, annyit róla hogy egy komoly és szakmáját igazán értő férfi.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
AtG
aktív tag
Elég érdekes dolgot tapasztaltam.Tegnap jöttek meg SP 50-es csomagban a Maxell +R-es rendelt lemezeim. A Made in China feliratot látva kicsit elszontyolodtam. A meglepetés a megírt lemezek tesztelése után ért. Össz PIE: 30e alatti, össz PIF 1000 alatti! 5-5 lemeznél, alulról-felülről vegyesen kipróbálva. Már a RITEK G05-ös Made in China lemezeimnél is meglepődtem, hogy a tajvanit egész egyszerűen kenterbe veri.
-
jeffo
tag
IsoBuster Pro 3.0 program regisztrált és portable változata tud ilyen funkciót, hogy lezáratlan asztali dvd felvevős vagy kamerával dvdre rögzített felvételeket lementhetsz (Kifejt funkció a magyarított menüben).
DVD+R lemez esetén még le is játszhatsz számítógépen ilyen lemezeket pl. PowerDVD programmal, és egyből látszik a VIDEO_TS struktúra az IsoBuster-ben. Le nem zárt DVD-R lemez nem játszható le, de az IsoBuster le tudja szedni egy elemzés után VOB formátumban.
CDRoller nevű program is tud hasonlót, de az szektor alapon akarja megvizsgálni és lementeni, ami irtó lassú, szóval nem javaslom. Ha valaki tud más, ill. ingyenes programot, kérem írja meg, engem is érdekelne.Egyébként épp hétfőn írtam róla az "Asztali dvd írót milyet?" topicban, ugyanis sajnos tönkrement a Panasonic DMR-ES15 asztali dvd felvevőm, és sok le nem zárt lemez miatt gondban voltam, hogy most ehhez vennem kell egy hasonló felvevőt, vagy megoldható-e számítógéppel a kimentés. Szervízbe nem éri meg vinni, mert 40e körül vettem anno, és 40-50e-ért mondta a márkaszervíz a dvd egység cserét, mivel már lejárt a gari. Elképesztő!
Valószínűleg a meghibásodást egy gyengébb minőségű Philips DVD+R (Ritek-F16) lemez okozta, a formázásnál szállt el az egység, habár a szervíz szerint dvd lemeztől nem mehet tönkre. Állítólag DVD-R vagy DVD-RW lemezeket ajánlott ilyen felvevőkkel használni, én ezt nem is tudtam, szóval a pluszos formátum rossz választás lehetett, habár az InfomeR30 middel nem volt gond soha. Eszerint akkor talán az akciós taiwani Maxell lemezt sem érdemes beletenni ilyen készülékekbe, vagy ebbe a márkába. Régebben is többször volt szervízben, szerencsére mindig gari lejárat előtt, és mindig pluszos dvdtől, akkoriban még DVD+RW-től ment tönkre, fura módon egyszer pont egy Panasonic DVD+RW-re írás alatt szállt el. Szóval jó kérdés, hogy most eddig bírta, vagy ha nem teszem bele azt a pluszos lemezt, akkor minuszosakkal elment-e volna még jó darabig.
Egy sima lemezes dvd felvevő eleve gyengébb minőséget produkál lemezre direktben valós időben írva, egy merevlemezes felvevővel gyorsmásolással jobb eredmény érhető el, de ez lehet lemezfüggő is. Panasonic tulajdonosoknak ezentúl csak minuszos lemezt ajánlok, esetleg InfomeR30 Philips jó lehet pluszosban, vagy DVD-RAM lemez, de ha régi a készülék, és az írója sokat volt használva, akkor elképzelhető, hogy már nem tudja törölni rendesen az újraírható lemezt. Az ES15 ilyen volt, de merevlemezes jobb lehet törlés szempontjából, ill. a gyorsmásolás újraírható lemezre általában stabil, hibamentes szokott lenni, mint ha valós időben vennék rá.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz northmahri #9185 üzenetére
Ezt a lemezt ajánlom
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem! Szóval van úgy 80gb-nyi családi fotó, videó amit megakarunk értelem szerűen őrizni, jelenleg egy hordozható merevlemezen van(samu), nem az h nem férne rá, de elég gyakori használatban van a hordozható és félek egy adatvesztés lesz. Úgy gondoltam kiírom 8 gigás dvd-kre, melyik lenne az archiválás feladatra a legmegfelelőbb(ár nem számít annyira)?
Előre is köszönöm!Money for nothing and chicks for free! Nem saját felmérés,de ha van időd: http://logout.hu/bejegyzes/djculture/mennyi_memoria_van_a_fo_gepedben/hsz_1-25.html#rel_msgs
-
danih
veterán
Sziasztok!
Remélem a jó topikban teszem fel a kérdésemet...
Van nálam pár DVD lemez, rokon esküvőjével. Beteszem - a rendszer üres lemezt mutat (tehát: nem formázatlan lemezt, hanem be tudom tallózni, de üres).
Commander szerint 2.7 foglalt, 2 giga szabad, és UDF a formátuma.
Kérdés - lehet-e ez egy rosszul lezárt UDF írás? Hogyan tudnám leolvasni róla az adatot? -
speedbor
csendes tag
A winamp mehet szerintem, ha korábban indítod, mint az írást, a probléma ott van win 7 alatt is, és régebben meg pláne, hogy hiába a sok szál, mag memória stb... képes úgy leterhelni a sata/ide eszközöket 1-1 program elíndítása, hogy az buffer underrunt okozhat. Ilyen szempontbol a webböngészés kifejezetten veszélyesnek minősül, mivel mindenféle beépülők gondolhatják úgy, hogy rájuk most szükség van (flash,java,skype stb stb). nekem egymástól független (az egyik alaplappi chipset, a másik külön sata vezérlő kártya) vezérlőn van a vinyó amiről bootolok és amiről írok de még így is előfordul, hogy egy program indítás az elvileg teljesen független vinyó átvitelébe is bezavar..ezt a rendszer monitoron meg lehet figyelni.
ui: a korábban említett chipset amúgy ott lehet hatással a dologra, hogy alaplapi vezérlőről megy általában a vinyó az író és az alaplapi vezérlő még csinál melette vagy 20 -25dolgot, igy sokszor nem a proci van túlterhelve, hanem az alaplapi chipset, így egy rosszabb chipset ronthatja a válaszidőt stb.
[ Szerkesztve ]
itmedia.sk
-
M107
addikt
válasz Flashget #9180 üzenetére
Rendben én elfogadom a te álláspontodat is, másoknak esetleg véleménye erről ?
De szerintem s meglátásom szerint mivel multitaszkos operációs rendszer pl a Win 7és van elég memóm (4Gb) íráshoz (cd/dvd/Blu-ray) X2 II 250 Athlon elegendő processzor teljesítmény Legalább az egyik írom megbízható tesztképes (is) Plex 880Sa
ezért kicsit fura hogy csak üljek és írás alatt még egy nyavad winamp vagy egy total commander sem futhat sőt a netet sem böngészhetek.Ez számomra igazán elfogadhatatlan 5-10 évvel ezelőtt még igaz lehetett a buffer nélküli cd írók korában de ma már hihetetlen.
De lehet hogy én vagyok kicsit butuska és nem hozzáértő.
De az álláspontodat furcsának tartom.
UI: mivel már léteznek 2-4-6 magos processzor is, s külömböző memória címekre elkülönítet memória helyre kerülnek az írandó adatok s ez s a íróban lévő puffer is ami 2-4- 6 MB is lehet gondoskodik arról hogy gyorsan és pontosan jussanak el az adatok az íróhoz s az íróban onnan pedig a lemezre.
De ebbe jobban nem mennék bele.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Nekem ez úgy jött le hogyha írok Dvd-Cd-Blu-rayt akkor semmit nem csinálhatók csak nézzek magam elé.
Tökéletes a meglátásod.
De mindenki úgy rontja el az írást ahogy akarja...csak akkor ne csodálkozz ha bizonyos tesztek alapján kuka lemezt gyártottál.Realme GT Master Edition
-
djculture
félisten
Én maxelt veszek, semmi bajom vele. Igaz ez nem kókány maxel hanem osakából hozza egy srác made in japan. Szlovák cégektől még nem rendeltem egyszer se blu-ray lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
-
AtG
aktív tag
A dupla rétegű BD újraírható lemez több mint 4e Ft, az sem semmi.
Lassan az árakat is nézve érdemes lesz váltani Blu-ray-re, mert a 25GB-os lemezek nagyon jó árban vannak. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen eredménnyel ír meg alsó kategóriás BD lemezt mondjuk egy PIO 206 író. -
M107
addikt
Gyors kérdésem van
A héten elméletileg érkezik a Blu-ray íróm Pio-BK206, s hozzá 20 Db PANASONIC Blu-Ray 6X BD-R 25 GB le,ez ez okés is.
A lemez az tudom hogy jó sőt itt a fórumon is sok jót hallani olvasni róla, de láttam még egy igaz nem épp olyan lemezt mint a pana de kezdő blu-ray íróként tanuló lemeznek még is csak
MEDIARANGE Blu-Ray 4X BD-R 25 GB C25 milyen ez lemez (ismétlem tanuló lemeznek)
300 Ft Mid : PHILIP-R04-00Thx előre is a válaszokat ha pozítiv ha negatív
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz Flashget #9170 üzenetére
Zene sem szólhat a winap segítségével?
Total commader válhatok mp3-flac-ot, neten böngészhetek blu-ray dvd írás közben?Nekem ez úgy jött le hogyha írok Dvd-Cd-Blu-rayt akkor semmit nem csinálhatók csak nézzek magam elé.
10-15 dvd írása közben azért ez egy kicsit sok időMultitaszkos a rendszer van elég memória proci teljesítmény is buffer védelem is
A tesztelés megint más, akkor ok kivárom azt az időtA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz Flashget #9168 üzenetére
Magyarul virtual cd sokan ezt használják
Nem kavar be mint Daemon Tools emiatt cseréltem le akkor még a Imgburn is bejelzett hogy /secure duple emu/ program van fenn.
Ennél viszont semmi visszajelzés nincs sőt ajánlott is a program tehát nem rezidens nem olyan emuláló program ami belekavarhat a írásba.I 17:06:34 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
I 17:06:34 Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
I 17:06:34 Total Physical Memory: 4 192 804 KB - Available: 2 702 384 KB
I 17:06:34 Initialising SPTI...
I 17:06:34 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 17:06:35 -> Drive 1 - Info: PLEXTOR DVDR PX-880SA 1.13 (H (ATA)
I 17:06:35 -> Drive 2 - Info: TSSTcorp CDDVDW SH-S222A SB02 (G (ATA)
I 17:06:35 -> Drive 3 - Info: ELBY CLONEDRIVE 1.4 (I (SCSI)
I 17:06:35 Found 2 DVD±RW/RAMs and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!Nincs emuláló progi fenn ami belekavarna.
I 17:06:34 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
I 17:06:34 Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
I 17:06:34 Total Physical Memory: 4 192 804 KB - Available: 2 702 384 KB
I 17:06:34 Initialising SPTI...
............... itt jelezné egyből
I 17:06:34 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 17:06:35 -> Drive 1 - Info: PLEXTOR DVDR PX-880SA 1.13 (H (ATA)
I 17:06:35 -> Drive 2 - Info: TSSTcorp CDDVDW SH-S222A SB02 (G (ATA)
I 17:06:35 -> Drive 3 - Info: ELBY CLONEDRIVE 1.4 (I (SCSI)
I 17:06:35 Found 2 DVD±RW/RAMs and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM![ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
én nem parancsolom
de egy korrekt teszthez mind lemez mind író terén kell az is, hogy írja meg a lemezt az író ill. maga az író a lezárást miként végzi el az adott lemezen.
Nekem volt olyan teszt, hogy a PIF végig 1 volt és az össz hiba 20 körül volt és a végén jöttek egy csomóban a hibák lett 2. a PFI az összhiba meg 170 körül. Ami ettől még mindig jónak számít csak ha egy lemezt félig írsz meg és már azon sok a hiba mennyi lehetne egy teljesen teleírt lemeznél?
Na meg a sebesség megválasztása se mindegy.Realme GT Master Edition
-
M107
addikt
12X írás a Jvc Dvd+R
6X írás a Maxell Dl
4 X írás a Verba Dl (Singapure)Samu-Sh 222A No emulációs progi, Nvida chipset Déli híd: nVIDIA nForce 720D (MCP72D)
Virtual drive: Optikai meghajtó ELBY CLONEDRIVE 1.4Tesztelve Plex 880 Sa
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A jitter mértékét a lemez kevéssé befolyásolja. Inkább az író/fw/sebesség kombináció számít.
M107 kolléga tesztjei is azt mutatják, hogy mindegy, hogy Verba DVD-R, JVC DVD+R vagy szingapúri Verbatim DL, a jitter mindnél magas (legalábbis magasabb annál, mint ami ezeknél a lemezeknél elérhető lenne).Az alábbi két írás LG HL-DT-ST DVD+-RW GT50 íróval, A101-11 firmware-rel, 4x-es sebességgel készült.
Az utóbbiból látszik, hogy egy nem túl jó hírű lemeznél is lehet elfogadható a jitter.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz kicsirigó7 #9158 üzenetére
Tehát nekem az nem mond semmit, hogy nem egy hulladék LG-vel volt írva a Singapuri Verba DL lemez.
Egyébként mindkét pörkölés gyenge minőségű, a magas PIF max értékek miatt.
Ha végig lettek volna írva, ez közel Total: 8-9000.
A Maxell írásminősége meg főként sz@r, a 13.4% Jitter érték miatt.Tévedés ha valaki a PIE értéket tartják a legfontosabbnak. Mert a PIF és Jitter érték sokkal fontosabb.
PIE max 280-ig elfogadható. PIF csak max 4-ig. Miként a Jitter max 12%-ig.
Samu SH 222A
Akkor gyenge pörkölés, sajnos ilyen van.
DL Verba 4X
DL Maxell 6 XA Maxell egyébkét gyorsan és tökéletesen olvasható nem mostani lemez, tudom nem a felső kategória.
Csak egy pill teszt miatt lett berakva a gyűjteményemből.
A lemez lassan 3.1 éves s mindig olvasható.
Ami egyébként pozítivAz Lg utálom szerintem, egy hulladék márka mindenben de mégis ő az első az új tec....
Nálam az LG mint márka olyan mint egy marék Sz..r a Wc-... ezért is jöttem el elbocsájtottak, több műszaki helyről is.
Megszüntetném a márkát s visszahoznám a Goldstar nevet.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Én már egyikben sem bízok, berakom és olvassa gyorsan megbízhatóan P Péter anno említette, hogy chipset is számít Intel-nél Intel proci a legjobb eredmény bár anno 800-900 Intel déli hidaknál sok volt a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Mindkét DL lemez Samsung SH-S222A lett kiírva.
Sajnos ez van Veribig boy is említette hogy nem ép a legjobb író de valaki anno itt azt írta Mtk chipsetes jitter mérésre nem alkalmas, de attól jó író ismételem ne kiváló jó író.Nero ennyit kavarhat?
Olvasni beletekerés stb, gyors és hibátlan.
Tévedés ha valaki a PIE értéket tartják a legfontosabbnak. Mert a PIF és Jitter érték sokkal fontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
-
kicsirigó7
senior tag
Nem igazán derül ki a leírásodból, hogy milyen íróval (írókkal) volt pörkölve a két DL lemez.
Sem az hogy milyen sebességen. Az író szoftverről nem is beszélve.
A Verbatim DL pörkölése elvileg Samsung SH-S222A történt.
A Maxell DL -ről még ezt sem tudtam kibogarászni, a felrakott linkekből.
Talán Plextor PX-880SA?Samsung SH-S222A nem épp a legjobb Samsung író. S222L és a 223L erősen veri írásminőségben.
DL lemezekhez nem árt ImgBurn-ot használni.
Sokat számít az írási sebesség helyes megválasztása.
Ezt ki kell tapasztalni, minden tégely lemez/író párosításnál. Ami akár fw verziónként is változhat.Tehát nekem az nem mond semmit, hogy nem egy hulladék LG-vel volt írva a Singapuri Verba DL lemez.
Egyébként mindkét pörkölés gyenge minőségű, a magas PIF max értékek miatt.
Ha végig lettek volna írva, ez közel Total: 8-9000.
A Maxell írásminősége meg főként sz@r, a 13.4% Jitter érték miatt.Tévedés ha valaki a PIE értéket tartják a legfontosabbnak. Mert a PIF és Jitter érték sokkal fontosabb.
PIE max 280-ig elfogadható. PIF csak max 4-ig. Miként a Jitter max 12%-ig.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
JVC Dvd+R 12X írás Nero 11 Lite
Írás után azonnal ellenőrzés Plex 880 Sa, egy Nec-Sony tesztet tudna valaki feltenni?
Mert idegesít gyors megbízható olvasás, de a tesz az nálam mindig szörnyű alap win 7 semmi emu progi, normal sata (Ide) (nem ACHII)
Van Imformade Philips szerintem azt is ilyen csúnyán írja ki.Nem vagyok elájulva tőle, Poi érték szörnyű s a Jitter
Többet vártam.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz Gaborking #9154 üzenetére
Tesco Gazdaságos Mert akkor annyit adnék érte mint egy Lg író-ért.
Magyarán változó Mid nem tudni milyen Mid.
Nem vennék soha de itt fórumozó társak véleményét is kérd ki de szerintem borítékolom a választ Max újraírhatót, de az sem Tesco Gazdaságos[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Lehet hogy tényleg vennem kéne egy sony írót bár a plex-et nagyon sajnálnám durván 2 éves, s
1065 Dvd
166 CdÍráson van csak túl alig használt dobozos megéri erre a kis időre cserélni a Sony íróval.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Egy kis teszt siralmas föleg a Singapuri Verba -DL.
Jó nem egy etalon íróval let megírva de akkor is nem egy hulladék LG-vel jobbat vártam főleg Layer 1 a Maxel veri Poi-nál
2 éves Verbatim -DL lemez jó áron jutottam hozzá vastagtokos van még 7 Db belőle, hát nem is tudom, ahogy verbigboy mondta, egyre silányabbá válnak a lemezek de az írók is éled a Blu-ray bár sokan felednék, de sajnos tényleg így van a gyártok átálltak a kékre.Maxell DL:
Verba -DL (Singapure):
A Maxell még csak hagyján, de a Singapure Verba -DL csalódtam benne.
Alaplapi chipset Nvidia (Intel jobb lett volna de AMD proci alá nincs Intel chipset)
Olvasási tesz gyors és megbízható, én már csak ebben bízok A Pie Poi teszteket sok minden befolyásolja hiába teszt képes író mégis
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz xequel911 #9150 üzenetére
a Nero Disc Speed ér valamit
Hivatalosan ez az elfogadott teszt progi. Em,elett van másik kettő is ami szvsz ugyan olyan jó.
teszthez olyan író szükséges...?
LiteOn és ezen gyártó klónjai a Plextor, Asus a megfelelő író írásteszthez.
Hivatalosan nem elfogadott, de saját részre megfelelő író (bár jitter mérést nem tudó) MTK chipes Samsung pl. 223L vagy F/Q jelölésüek illetve samsung 222L vagy 222A/B
A samsung 223C nem jó, mert az samsung chipsetes nem MTK!Realme GT Master Edition
-
xequel911
csendes tag
Üdv, a Nero Disc Speed ér valamit vagy értékelhető teszthez olyan író szükséges amin megy az Opti Drive?
-
Nor-
tag
-
xequel911
csendes tag
válasz kicsirigó7 #9143 üzenetére
Kész, jó lett. Holnap megjönnek a Maxell dvd-k és meglátom mit alkot.
Bár én sose futtattam ilyen teszt progikat. Régen sem volt gond az 5260-JVC+R kombóval amit mindenki lehúzott ugyhogy ezzel sem lehet gond.Nero Portable 10.xxxxx progival írtam eddig. Ez rendben van?
Eddig ezzel írtam a dvd filmeket áltában 6x-osan, archiválni meg 6-8x-osan[ Szerkesztve ]
-
xequel911
csendes tag
válasz kicsirigó7 #9139 üzenetére
1.60bt orig? Ezt kellene feltennem vagy melyik bt xxxx végződésűt?
Mert az oké hogy le van írva hogy az egyik-másik region code-os vagy sem, de nem tudom melyik kell.
(#9141) kicsirigó7 : Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz xequel911 #9140 üzenetére
Dump= mentés
Flash egyértelmű hogy azzal rakod fel az ujjat.Miután kicsomagolod a letöltött fw bin fájlokat, elindítod a binflash-t.
Lemented Dump-al az eredeti fw-t, ha ezzel végzett rákatt a Flash-ra. Kijelölöd a felrakni kívánt bin- fájlt, aztán ha jól emlékszem enter de szerintem rájössz magadtól.
Utána újraindítod a gépet.
Szk:
Ne legyen benn közben lemez, víruskergetőt emuláló progit nem árt a flash idejére leállítani (kikapcsolni). Nehogy bekavarjanak.(#9142) igen 1.60bt orig, ezt tedd fel rá.
[ Szerkesztve ]
-
xequel911
csendes tag
válasz kicsirigó7 #9139 üzenetére
Hm.. tudnál linkelni egy 'hogyan flasheljünk dvd írót- -hülyéknek' guide-ot?
Szk : Persze ennyire nem vészes a helyzet,
tehát odáig értem, hogy bitflash be, lementem a régi verziót és utána betallózom az újat.....
de a gyakorlatban nem vágomSzk 2 : Közben megtaláltam mi volt a baj...
de nem merem beírni mert még lehülyéznének[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz xequel911 #9135 üzenetére
Fw [link] 1.02 - 1.60 nálam a Maxell +R lemeznél ezek váltak be.
Ha letöltöd valamelyiket, azon belül többféle módosított bin verzió közül választhatsz, azokból a bt-s verziót ragd fel az íróra (bt = bitsetting patch )
A felrakásához szükséges az operációs rendszerednek megfelelő binflash-isinnen letöltheted.[ Szerkesztve ]
-
xequel911
csendes tag
Üdv, sikerült szereznem végül egy 7260-ast.
Melyik fw-t érdemes használni vele (holnap megjön a 30+3-as Maxell Taiwan, és főleg erre a lemezre írnék egy pár hónapig míg nem fogy el)?(#9134) pami5 : Fent van, én onnan hozom el holnap és megnéztem hogy mégis hol van eldugva az átvételi hely
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
Thx! Nem kell lebeszélni, ilyet többet nem veszek, de nem tudom elfelejteni, mert korábbról van (játékokhoz gondoltam, másnak), nem akarom használni, csak keresem a jó felhasználási módot, ha sor kerülne rá. Aránylag elfogadhatónak mondható, de ha lehet, normál DVD-t használok.
[ Szerkesztve ]
-
Atipapa
csendes tag
Amúgy Xbox-ra használom én is .
Privát üzenetre akkor is válaszolj , ha nemet mondasz valamire , mert így illik , különben bunkónak tartanak , és ezen ne is csodálkozz .
-
Atipapa
csendes tag
Nekem a verba vált be a legjobban .
Privát üzenetre akkor is válaszolj , ha nemet mondasz valamire , mert így illik , különben bunkónak tartanak , és ezen ne is csodálkozz .
-
M107
addikt
verybigboy
Itt ajánlott Maxell Dvd+R Taiwan (Milyen lemez szerinted lehet e kapni valahol)?
Kommersz divx-xvid ripp kiírásra időtállóság ?
UI: De más véleményét is fogadom
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Maxell+DL (MID RITEK S04 066) mire akarod használni jónak közepes, de szerintem felejtsd el mer úgy is lebeszélnek róla.
MKM Mid-es Verba Dvd+DL 8X (Singapure)UI: írtam 90 db kb ebből a Mavell-ből gond nélkül Plex 880 Sa 6x írás (Mind a mai napig olvasható (Sorozat dvd) Kb 7.9 8.2 Gb van átlag rá írva. (Nero Szerint)
Nálam már az első kb 2 éves de semmi baja.
Haver régebbi Xbox 360 game írt rá s mennek.Amúgy Rioch és Singapure Mkm Verba DL a ajánlott minőségi lemez DL-ben. itt a fórumon
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
Kérném a tapasztaltak véleményét. Jelenleg rendelkezésemre áll: Plextor PX-880SA (gyári 1.13 fw), iHAS624 B (GL29 fw), AD-7260S (eredeti gyári fw) és Pioneer 112D, fw frissítés előtt. Szerintetek melyiket érdemesebb használni Maxell+DL (MID RITEK S04 066)-hez és milyen sebességgel, beállítással az ImgBurn-ben?
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz verybigboy #9118 üzenetére
Dehogy nem isten vagy! Csak az a kérdés goaud vagy görög isten?
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
Nekem is van Pio 215 és mikor leakartam cserélni mert fehér és nem fekete, a kis madár mester lebeszélt róla mondván nem fogok jobbat kapni tőle a ma piacon fellelhetőkből.
És igaza lett.
Szerintem te se cseréld le ha nincs baja, pusztán azért mert x éves vagy a szine nem passzol a házhoz. nem kapsz szebben pörkölőt tőle.
Én a helyedben inkább egy Asust vennék amivel tudsz írástesztet végezni.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
kicsirigó7
senior tag
válasz verybigboy #9118 üzenetére
Nem kell itt külön senkit sem Isteníteni, sem engem sem téged sem mást.
Vannak tőlem is nagyobb tudásúak itt a fórumon többen is. Bizonyos tekintetben jobban tudnak dolgokat mint én. Persze van olyan is, amit meg én tudok jobban.Egy a lényeg, hogy megosszuk a tudásunkat és a tapasztalatunkat olyanokkal akik ezt igénylik.
-
kicsirigó7
senior tag
Pioneer 215D L fw-vel 6x pörkölés:
Sony Optiarc AD-7260S, Sony 1.60 fw 8x pörkölés:
Samsung írókból a 223F nem szereti, a többi amivel találkoztam igen.
Most hogy a Thaiwani Philips 16x DVD +R jobb, vagy a Maxell azt nehéz megmondani.
Láttam már Philipsként jobbat is az általam berakottaktól, de rosszabbat is.Azt meg kell érteni hogy nincs külön Sony Optiarc AD-7260S és NEC AD-7260S. Csak Sony Optiarc AD-7260S van. A NEC név csak a közös múltjukból maradt, ezzel a névvel jobban eladható. Ezért használják a boltok még ezt a márkanevet is. De ha megveszed a (NEC-et) kiderül hogy Optiarc AD-7260S. NEC chipset van benne, de ettől egy író nem NEC.
Magát a gyártást az Optiarc végzi. Az újabb 7280S-ben meg Renesas chip van.[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
Halihó!
Láttam pörög itt a fórum (nagy örömömre!!!), de szeretnék pár dolgot a helyére tenni. Többen a nevemet zengik, néha tán már túl is misztifikálnak, ami természetesen jól esik és köszönet azért hogy így gondolják, DE! ahogy kicsirigó barátom is írta, vannak itt a fórumon többen is kik nálam nagyságrendekkel többet tettek a múltban és tán a jelenben is azért hogy mi itt közösen megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Én pl. kimagasló "mesteremnek" épp kicsirigó barátom tudom megnevezni, kivel rengetegszer éjszakákba nyúló levelezéseim voltak és vannak a mai napig is, s kinek végtelen hálával tartozok mindazért mit én Tőle tanulhattam és megtapasztalhattam. Ő hihetetlen tudásanyagot halmozott fel a DVD írók tekintetében, lemezek tekintetében, így az Ő szavát minden kép komoly súlyal kell venni. Persze vannak dolgok amiket én is és Ő is másképp lát, más véleménnyel vagyunk, de ez természetesen nem jelenti azt hogy emiatt konkurálnánk vagy próbálnánk "überelni" egymást. Akármi is van, ami tudást én az írók és lemezek területén megszereztem azt nagy mértékben Neki köszönhetem, és természetesen köszönöm is Neki!!!
... pár hozzászólással ezelőtt engem "Istenítettek" ... most meg majd kicsirigó fog ... nem ilyen szándékkal írtam persze mindezt le, viszont úgy éreztem hogy az a korrekt ha ezen információt a fórumtagok is megtudják ... tudom honnét jöttem, és azt is tudom hogy kinek mit köszönhetek!!!
-
jeffo
tag
válasz kicsirigó7 #9104 üzenetére
A taiwani Maxell +R lemez szerintetek jól írható a Pioneer 215 íróval?
Illetve egy ismerősömnek van valami külső Samsung író laptophoz, pontos típust nem tudom, neki is tervezek rendelni valami jobb minőségű lemezt mostanában.Én még évelején rendeltem Philips DVD+R (Taiwan) RitekF16 mideset, azt a Pioneer-em egész jól megírta, bár azóta nem ellenőriztem rá, de majd megpróbálok egy-kettőt összehasonlításképp. A Maxell lemez, ill. ez a mid eszerint tartósabb lehet?
Mostanában az Itmedia Pro TTH02 UHC-t rendelgettem, majd felteszek néhány Plextoros tesztet, amit csináltam korábban az alapján jónak tűnt, és a Panasonic dvd felvevők is szeretik, stabilan kezelik, nem volt rossz egyetlen írás sem, sima olvasási teszt alapján (DVDInfoPro programmal teszteltem).
Egyébként pont most akartam az ajánlás alapján rendelni a NEC 7260S írót, csak mire rátelefonáltam egy ismerősömre, hogy jár-e esetleg a Hardverker üzlet fele, addigra valaki megrendelte. Mondjuk nem baj, mert még tavaly évvégén a 7280-ast néztem ki, csak akkor még azt írtátok, hogy nem annyira javasolt, mert nem kiforrott a firmware. De gondolom azóta jött ki rá frissítés.
Az Aqua Computer-nél van egy ilyen:
Sony Optiarc AD-7261S-0B SATA DVD író LightScribe fekete OEM
Valaki írta is az előbb.Ez is ilyen 7260-as jó minőségű, vagy csak a sima 7260-ast érdemes megvenni? Mondjuk nekem nem kell LightScribe funkció, sosem írtam ilyen lemezt, de ha már 7260-as kifogyott, akkor vennék egy ilyet most, ha ajánljátok, vagy lenne róla pozitív vélemény, hátha ez is kifogy hamarosan. Mert ha minőségi az írás tekintetében, akkor megérne ennyi pénzt is most nekem.
Csak saját itthoni gépbe a Pioneer 215-ös helyére tudnám betenni, lévén hogy a Plextort hagynom kell a tesztelés miatt, ill. azt használom cd/dvd olvasásra is. Érdemes a Pioneer 215-öt lecserélni erre? Egyébként részben muszáj lenne is valamire előbb-utóbb, mert elromlott régóta a tálca mechanika, és csak úgy nyílik ki, ha állandóan van benne lemez. Különben meg nyomogatni kell 10-20-szor, vagy progival load-eject-et párszor rányomni. -
Flashget
félisten
válasz kicsirigó7 #9106 üzenetére
Ha nem lenne neked, a jelenleg kapható DVD-k közül te milyen lemezt vennél?
Hallgatnék rád mit ajánlasz
Realme GT Master Edition
-
djculture
félisten
válasz kicsirigó7 #9113 üzenetére
Én 7261s vettem nemrég.
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz kicsirigó7 #9106 üzenetére
Nem erre vonatkozott az "És"
félre értesz..véletlen 7280-at írtam és Te azt láttad, de kijavítottam 7260-ra így a Te beírásod...értelmetlenné vált.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz kicsirigó7 #9107 üzenetére
mert én Sony Optiarcot írtam be :p
azért kiváncsi lennék közülük kinél van ténylegesen ez az író.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
xequel911
csendes tag
válasz kicsirigó7 #9107 üzenetére
Hardverkerben van 60-as is.
-
kicsirigó7
senior tag
-
kicsirigó7
senior tag
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz kicsirigó7 #9100 üzenetére
egyáltalán lehet venni még? argépen már nincs..ha keresőt használom 1 céget ad ki akiknél ez van írva (vagyis lehet nincs is) A termék felvétele: 2011 április 18, hétfő.
Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD My Cloud Mirror Gen2
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest