Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
zozopapa68 #13836 üzenetére
a Piok kicsit magasabb Jitter értéken írtak mint a többi, de nem ennyire mint nálad.
-
Flashget
félisten
válasz
zozopapa68 #13829 üzenetére
bár a PIF túlcsordult az 1000-en a Jitter az ami sok.
-
Flashget
félisten
A Jitter mérés a legfontosabb DVD film esetében. A PIE vagy PI érték a teszt alapján lehet, hogy rossz, de a Jitter csak 10% a film simán fog menni asztali lejátszóban.
J. érték 12-15 között van, már lejátszója válogatja mikor kezd el akadozni a lejátszás.
15-16 felett a legtöbb már el sem tudja indítani a lejátszást vagy olyan hangokat ad amitől a pánik kapcsolót megnyomja az ember és leállítja.
Ezért én a legjobb teszternek az asztali lejátszót tartom. -
Flashget
félisten
válasz
-=RelakS=- #13787 üzenetére
Az Optiarc 7200-ról volt szó és az nem írástesztképes.
Leírtam mely típusok azok ill. fogadnak el teszteredménynél. Van olyan író ami nero progin nem fut le mert nem tesztképes, ellenben az ODC-n meg lefut csak használhatatlan.
Sőt csináltuk azt is, hogy a samsung esetében a regeditben feloldottuk a tíltást neroban, hogy lefusson a teszt. Ehhez HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality\Blocked résznél a - SAMSUNG,TSST,HL-DT-ST,PLEXTOR - átírtam SaMSUNG,TSST,HL-DT-ST,PLEXTOR-ra és már működött is a teszt. Vagy a plextort ha kitörölték akkor annak is lement a tesztje, de vélhetően a tíltások nem véletlen voltak. -
Flashget
félisten
Mivel nem tesztképes az író, igen az
1. írásteszthez nem megfelelő az Optiarc 7200 (LiteOn vagy ezek klónjai Plextor, Asus és régebben a Plextor a saját progijával és az MTK chipes Samsungok jók, Jitter mérés kivételével a Kprobe2 progival))
2. megfelelő íróval is max. 8x sebességen tesztelünk, pontosabb eredményhez 4x sebességen.
3. tesztelés közben lehetőleg mást ne csináljunk közben a gépen. -
Flashget
félisten
Sokunk véleménye szerint a DVD+R jobb minőséget képvisel.
Ezt én megcáfolnám azzal, hogy a Pihilps -R lemeze a (jó mides), szebb eredményeket kaptam és VBB gyűjteménye a számokról is ezt bizonyítja emlékeim szerint. Múltban is egyértelműen a -R volt a jobb (pl. Verbatim TY féle) csak ezeknek a lemezeknek a -R-nek a könnyebben hamisíthatósága volt a hátrányuk a +R-el szemben. Arról nem is szólva, hogy ami felfért a -R lemezre nem fért fel a +R-re.
Napjainkban meg már szerintem tök mindegy -R vagy +R a minőséget vesszük alapul.
-
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #13470 üzenetére
a 223C-ről el is hiszem mert az samsung csipes volt..
-
Flashget
félisten
válasz
Ottó58 #13465 üzenetére
hogy a fórumon nagyra tartott Pio 215D
az nem is de a 215L már igen jól írt és nekem csak jó lemezeim voltak hozzá..TY Verba (amíg lehetett kapni) majd TY nélküli verba. Olcsó söralátét kategóriát kerültem.
2010/2011-ben emlékeim szerint a TDK lemez már a nem ajánlott kategória volt, de legalább még volt használható másik lemez helyette. ma már eltűntek a jó lemezek.Samsung írók (Samu203D, 223Q,224BB, 223F-ez mind volt nekem) hibásan írták meg a legtöbb lemezt
223L van nekem egyszer sem rontott, de már kivettem a gépből mert egy használt fekete Pio 215L került a helyére és azzal írtam a Philips lemezeket.
Az Optiarc 7260 a DL lemezt írja csúnyán nálam... -
Flashget
félisten
válasz
tomaszka88 #13437 üzenetére
Hát ehhez a lemezhez kell egy megfelelő író is mint a LiteOn624B vagy ennek Plextor, Asus klónja ami elfogadhatóan írja meg.
a Mid: MKM 003 -
Flashget
félisten
válasz
Moonwolf #13400 üzenetére
én biza pakoltam egymásra papír tokban DVD lemezeket és még súlyt is raktam rájuk a hengeres még íratlan lemezeket, hogy biztosra menjek, de az asztali még lejátssza.
pedig én is azt mondanám az ilyen tárolásnak kb. fél év a határideje
De ez csak kisérletezés miatt van így nem így kell tárolni. -
Flashget
félisten
válasz
Jimmy8 #13392 üzenetére
komolyabb archiválást mindig 3 különböző és nem DL lemezre kell írni. Sajna a DVD részleg gyakorlatilag halottá vált a világban így már nehéz jó mínőségű lemezt venni. Itthon meg főleg..van az ebay pl.
De az IT-nél is vannak 100Ft feletti jobb DVD lemezek én mást nem vennék ilyen archiváláshoz.DL lemezből ha van Verbatim de abból is első sorban Made in Singapure fajtát, a Made in UAE is jó ezzel az fw-vel.
-
Flashget
félisten
válasz
djculture #13356 üzenetére
Nincs igazad..mert az aláfestő zene Erdélyben készült ahogy a csobog a hűs patak (amit én frigónak használtam az ursus sörnek) miért is kell ezért nekem fizetnem egy rabló cégnek? Ki kapja ezért a felvételért járó jogdíjat? én? nem. A patak, nem..akkor mégis ki?
a youtube teljesen más ha ott valamilyen zenére készítenek videót vagy filmet használnak fel.
-
Flashget
félisten
válasz
djculture #13331 üzenetére
BD-R25
Ajánlott kategória:
- MEIRA1: Panasonic 6X
- TDKBLDRBB: TDK 4X (pl.: [link])
Közepes kategória:
- CMCMAG: Verbatim HTL és Omega
Gyenge kategória:
- PHILIP-R04-000: pl. Mediarange
Nem ajánlott kategória:
- RITEKBR2: pl. Maxell, TDK 4X
- LTH típusú (szerves vegyületet tartalmazó) lemezekBD-R50 DL Double Layer
Itt tulajdonképpen 3 gyártó is ajánlott, mindhárom közel azonos minőségi szintet képvisel:
- MEI-T02-001 (Panasonic)
- VERBAT-IMd-000 (Verbatim)
- TDKBLD-RFB-000 (TDK)50GB lemezek közül a CMC és Ritek gyártmányok inkább kerülendők.
Az újraírható (25GB/50GB) lemezek közül is inkább a márkás (Verbatim, Panasonic, TDK) lemezek ajánlottak
-
Flashget
félisten
válasz
leslieearth #13308 üzenetére
pedig ezt a lemezt 8x vagy 12x sebességen pörköld..ha ott is ilyen eredményeket kapsz ez a lemez ennyit tud.
régen ezt frizbí vagy söralátét kategóriának hívtuk, manapság meg örülni kell neki. -
Flashget
félisten
válasz
karmacsila #13282 üzenetére
Ismerve mit lehet venni...igen.
Gondolj bele...volt idő pár éve mikor a nem ajánlott kategória volt ez a lemez, ide jutottunk. -
Flashget
félisten
Megmondom őszintén, mióta átálltam a digitális korszakra (tv, BD író, BD filmek) 1db dvd filmet nem néztem meg, pedig a lejátszó fantasztikus szépen tudja felkonvertálni, de annyira azért nem mint egy BD film.
a jobbat mindig könnyű megszokni abból visszalépni elég rossz élmény. -
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
az FTI lemezek is jók, megfelelő íróval pörkölve mint a LiteOn 624B
-
Flashget
félisten
válasz
Daywalkerke #13087 üzenetére
nézd meg az adatainál az email címet.
-
Flashget
félisten
válasz
zedcon #13079 üzenetére
használd a keresőt..2011-ben voltak tesztek róla és valóban nincs jobb lemez tőle.
sajna nem sokat gyártottak belőle valszeg nem érte meg a gyártási ár miatt, mert a fele annyiba kerülő maxell és hulladék társaira nagyobb volt a kereslet és fele annyiba került a gyártása. -
Flashget
félisten
válasz
Darthforce92 #13066 üzenetére
az ilyen családi eseményeket több lemezre és más tipusokra kell menteni. pénzt meg nem sajnálva rá még 140Ft-os DVD sem drága.
-
Flashget
félisten
válasz
Daywalkerke #13040 üzenetére
akkor , hogy megbizonyosodjunk róla, rakd vissza a másik samsung írót és ezt a lemezt a Kprobe progival ellenőrizd, lássuk akkor mit ad ki eredménynek.
-
Flashget
félisten
válasz
Daywalkerke #13037 üzenetére
ahogy írtam a másik topicban és linkeltem..samsunggal a Kprobe2-vel tesztelj ne a neroval .
-
Flashget
félisten
válasz
Daywalkerke #13034 üzenetére
mekkora sebességgel írtad?
vagy csak egyszerűen ennek az írónak + fw-nek nem tetszik ez a media.
vagy csak a szokásos egy tégelyen belüli gyengébb mínőség.
a csomag közepéből is vegyél ki egyet és írd meg ha ezt 8x-an írtad akkor 12x-en írd.
ha 6x-an írtad akkor 8x-an írd. -
Flashget
félisten
válasz
Daywalkerke #13032 üzenetére
megkaptad rá a választ a dvd író topicban.
-
Flashget
félisten
a 60-as (50+10) és a 30-as (25+5) tuti jó csak a 100+20 esetében volt az első ereszték a jó mid, utána már CMC MAG AM3 volt miközben a másik két cw csomagolás továbbra is a jüó fajta volt.
a 100-as csomagolás pedig csak aminek volt tengelye és füle mint a cw esetében az volt infomedia.
25-ös -R abban az időben RitekF1 az 50-es -R kiszerelés meg CMC MAG AM3 volt. -
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #13003 üzenetére
súlyos eset mi?
van még a polcon fent 50+10-es csomagolás így a 10db-é is meg van
na meg elfér a Panasonic BD lemez csomagolása mellett a fiókomban -
Flashget
félisten
válasz
FishAir #12986 üzenetére
Sajnos nincs már az mint több évvel ezelőtt. Van mikor kijön egy jobb széria és soha többet olyan...abszolút napi szintű lett a dolog ezért sem fog jó szívvel ajánlani lemezt senki már.
Amik ide bekerülnek azokból érdemes választani.
Már én is inkább BD lemezre írok mióta lapos tv meg BD lejátszóm van. -
Flashget
félisten
tesztelni már én sem tesztelek régóta.
A legutolsó 2012-ben ez a DL lemez volt amit több írót használva a LiteOn 624B írt meg a legszebben. Szóval szerintem jó lemez, de kell hozzá a megfelelő író is.
Maga az írt lemez most is olvasható.
Lemeznek meg a betárazott Infome és Infomedia Philipset használok, Optiarc 7260 vagy Pio 215L íróval. -
Flashget
félisten
válasz
totemoszlop #12978 üzenetére
ezt egy dvd lemez topicban kérdezed?
-
Flashget
félisten
válasz
strike-force #12961 üzenetére
CMC a legrosszabb mid a mínőség terén..
-
Flashget
félisten
válasz
zozopapa68 #12926 üzenetére
Olvassák bizony! Sőt még írnak is ide.
-
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #12929 üzenetére
dvd író topicba tegnap raktam be egy "új" írómról teszt eredményt
(végre van fekete Pio 215 íróm is nem csak fehér) -
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #12892 üzenetére
Így van!
Mégis simán megy. De nem használom ne hogy ki herélje a lejátszót -
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #12879 üzenetére
Tényleg DL lemezre a legjobb a többi simára felejtős.
-
Flashget
félisten
válasz
DjKoxi #12837 üzenetére
Azokkal nem lehet írás tesztet végezni.
LiteOn vagy ezek klónjai (Asus, Plextor) és samsung MTK chipes írói jók hozzá. Utóbbi jittert nem tud mérni.PIE Max 280-ig elfogadható. Kiváló, ha PI max 10-15, vagy ennél kevesebb.
PIF Max 4-ig elfogadott. Az össz hiba érték 1000PIF alatt van, azt minősítik kiválónak. Továbbá ezen belül ne legyenek egybefüggő PIF csomók. Ami van az szétszórtan legyen.
Jitter 12% max. Ennek a filmek lejátszásánál van fő szerepe. Adat lemeznél 16% is lehet amit még az olvasó kezelni tud.
Viszont a legjobb teszter az asztali lejátszó.
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz
leslieearth #12797 üzenetére
ez utóbbi funkció nem igazán tudom mire jó
én erre válaszoltam.
-
Flashget
félisten
válasz
leslieearth #12793 üzenetére
opc kikapcs (ez utóbbi funkció nem igazán tudom mire jó, a bekapcsolásával nekem észrevehetően rosszabb írások készülnek, mint nélküle
OPC = Optimum Power Calibration
a lézert igazítja a lemezhez és az írás alatt folyamatosan ellenőrzi is, hogy a legjobb írást kapjuk.én ezeket nem szoktam állítgatni, ahogy települ az Imgburn úgy használom.
-
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #12734 üzenetére
ja igen sorry.
-
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #12732 üzenetére
Nálam a legjobbak a -R 50+10-es csomagból a 10-es kiszerelésből kerültek ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gmail
- Amatőr csillagászat
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KC3000 NVMe 2TB 2029.11 ig alza gari
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest