Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kcsabi
tag
válasz verybigboy #9898 üzenetére
Tudnám ajánlani a Samsung SycMaster S22B350 monitort, nagyon meg vagyok elégedve vele.
Szerencsére nekem még van a Philipsből, 2-3 évig nem lesz gondom, aztán meg jönnek a BD lemezek. -
verybigboy
senior tag
Sajnos a gépem "romokban", jelenleg monitorvadászaton vagyok (most is egy egyszerű notebook-róll pötyögök) így ebben én most nem fogok tudni segíteni, sajnálom!
Amúgy tényleg jókat mondtak erről a 33-as csomagról, persze ennyire közel sem jók mint ez a széria Philips amilyen volt, de a mai átlaghoz képest jobb eredményt tud adni. Ilyen lemezed mint ez a Philips sorozat fejemet rá hogy már nem lesz!
-
fer
őstag
válasz verybigboy #9895 üzenetére
Mivel sajna a philipsből már nem sok van, kéne rendelnem lemezt, tudnál tesztet mutatni erről a 33-as maxellről? Igen dicsérik!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
M107
addikt
UAE 12X Írás
PIE Érték Rosszabb PIF Érték Viszont Jobb. Jitter legmagasabb 0.2 alacsonyabb 16X mint 12X. 12X mégis jobban, ajánlom e író mellett.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Ismét pár lemez teszt: Minőségi lemezek a porondon, Xtr Pro. és a Ricoh a Samsung 222A szépem írja, de a Pio Muli meglehetősen szegényen.
Csak a kíváncsiság hajtott.
Író: Pioneer 206 D (1.06) Plextor 880 Sa (1.13)
Rioch 8X lemez (8X)
UI: Nem az írója a Blu-ray 206D meglehetősen csúnya
Extreme Protect Maxell (16X)
UI: Dettó
UAE Verbatim (16X)
UI: Szép egyenletes teljesítmény, bár régebben a 12X írás jobb képet hozott, szépen írja.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
-
Sedance
csendes tag
válasz Sedance #9886 üzenetére
DL lemezt akartam venni boltban, de 800ft+ volt az ára. Ezzel nem is lenne bajom mert egy gémet megkapok 800ft-ért vagy sok ezerért, azért nem mindegy. De, hogy garantált legyen az eredmény az elég kétséges, akár mennyiért is veszek lemezt. Lite-on meghajtóm van, de firmware frissítés az nincs hozzá... A 10 lemezért fizettem 2000ft-ot, ebből 1 tuti jó, tehát egy megírt lemez nekem ennyibe került. Ehhez képest a 800ft/db ár is jó.
Most 3500ft- ért (szállítással együtt) lerendelhetek megint 10 db lemezt, aztán ki tudja, hogy járok.... Elég zsákba macska ez sajnos -
Flashget
félisten
Mindig elfelejtkeztek DL lemez kapcsán erről az FTI-ről Csak kell hozzá egy megfelelő író is.
LiteOn 624 B nekem gyönyörűen írta meg szebben mint a szingapuri verbát vagy a ricoh lemezt amit az itmedia árult még 1 éve!Realme GT Master Edition
-
-
-
Sedance
csendes tag
válasz verybigboy #9875 üzenetére
Már legalább tudom mit keressek
Köszönöm az infókat, jobb így mint sötétben tapogatózni.... -
Sedance
csendes tag
válasz verybigboy #9871 üzenetére
Sejtettem a választ
Első vásárlásként nem csodálkozom, hogy kuka lett...
Ajánlasz valami tutibbat? -
verybigboy
senior tag
válasz Sedance #9870 üzenetére
A válasz nagyon egyszerű, "hulladék" ez a lemez, nem ajánlott kategória!
Elő-elő bukkannak emberkék kik állítják teljesen rendben megtudják írni eme lemezeket, ez lehet is, de kb. ilyen arányban. 5 ből ha 1 jó lesz ... próbálkozni természetesen lehet, vagy megvenni a korrekt alapanyagot és ezzel az egész herce-hurcát rövidre zárni.
-
Sedance
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Remélem van rutinos öreg róka köztetek, hogy ne kapjak idegrohamot lassan a DL lemezeimtől
Próbaképpen vettem pár Maxell DVD +DL lemezt, gondoltam XBOX360-nak jó lesz. Az első lemez jó is lett, azóta 6db-ot ki is dobtam írási hiba miatt,
DVD drive firmware-t nem tudok frissíteni, mert a program szerint nincs frissebb...
Az író: Slimtype DVD A DS8A5H XAA2
ASUS laptop beépített cucca...
ImgBurn- ben állítottam be rosszul valamit, vagy csak hulladék a lemez? Már elég sokat kukáztam a neten infó után, de a többi lemezt inkább eladom, ha esélytelen a dolog, hogy értelmesen felhasználjam őket..
Ötlet? -
Joltee
aktív tag
válasz strike-force #9862 üzenetére
Samsung SH-S222L (SB03).
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
M107
addikt
Találtam viszont a gyűjteményemben, egy fényes tetejű Verbatim Dvd-R 8X lemezt,gondoltam letesztelem.
Bár ez sem eredeti verba gyártósoron készült lemez, de azért van különbség.
Neten utánna nézve: (Verbatim branded CMC DVD-R 8x "Pearl White" Media - Made in Taiwan)Írás idő: 2005.11.10 (7 éves 10 hónapos) (kicsit újjlenyomatos megtisztítva de nem az igazi.
Író: Pioneer 109
Pif hibákat leszámítva egész kellemes összhatás, úgy hogy nem eredeti verba hanem un utánbér gyártott. sokan örülnék ha ilyen lenne a mostani verba dvd jó a végét a és a Pif et leszámítva.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Kívűlről u.a mármint a lemez? Össze volt kapcsolva a papír a hengerben és gagyi is volt a fóliázás tehát újra lett fóliázva.
Anno volt ilyen írás is, hogy a hamis verba dvd vagy az eredetit miről ismerjük fel itt a fórumon 2007-2009 között.Lemez az ugyan olyan volt nézett ki mint a régi verba, de a minőséget te is láthatod.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Egy szép jó lemez után most jöjjön egy borzasztó de ez sem jó szó rá, de még az okádék sem sajnos
2012 ben tegnap. Egy ismerösőm hozott 10 db Verbatim 4.7 gb 2007 vásárlású Mid: TY02
Kiderült hamísított de ezt már az első lemeztesztnél láttam.Mondom jól átvertek akkor tehát a lemez Mid. sem mindig örök érvény.
Siralmas csak elrettentésnek ajánlom. végig sem engedte tesztelni de végig olvassák csak hát .... Mondtam töresd szét a lemez kukába való nem íróba, a lemez egyébként anno a Józsefvárosból származott.Gyors lemez teszt, 16X de 8X sem lett volna jobb még belekötne valaki hogy miért 16 X teszteltem:
Samu SH 222A 4X Teszt Plex880Sa
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz strike-force #9862 üzenetére
Szerintem nem, ide egy minőségebbi író kelletett. (most ez nem az Asus író lebecsülése volt)
Egy régebbi _Nec vagy 108-109 Pio esetleg Toshiba 5112-5272 es
-
őstag
-
Joltee
aktív tag
Eddigi rekordom PIF tekintetében: jó régi TDK 4x DVD-R (Made in Japan).
[ Szerkesztve ]
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
generic
senior tag
Sziasztok,
milyen dvd-r lemez a legjobb minőségű? Eddig kb 60-at írtam meg, amiket szeretnék jó pár év múlva is elővenni! Maxell lemezt használtam eddig csak, de olvasgattam pár helyen, hogy nem olyan jó az. Kérdésem az lenne, hogy milyen lemezt érdemes vennem a továbbiakban, hogy később is meglegyenek az adataim? -
Sziasztok, mostanság meg kellene írnom jópár darab (10-15) audio cd-t. Milyen lemezt ajánlotok? Fontos lenne a jó minőség, mert érzékeny eszközben lesznek használva (autórádió). Köszi szépen előre is!
-
ledgeri
nagyúr
Ti mivel írattok (szoftver...)?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
generic
senior tag
HP DVD-R lemezekről vélemény? Van olyan jó, mint a maxell?
-
M107
addikt
válasz verybigboy #9842 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz Flashget #9838 üzenetére
Én D kaptam és Crossflash-tem alapból, anno. így a D firmwarés meghajtó audio képességéről nyilatkozni nem tudok. A 215 viszont szépen írt DVD-CD-t Audio Cd-t is
UI:
4 db is eladtam belőle kb 220 dvd / 25 cd átlag írása után, átlag mondom 1.5 - 2 évesen most már sajnálom is.
VERYBIGBOY szerint is az egyik legjobb PIO DVD-RW a 215[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
212-215 az tutkó, de profi cuccal lett letesztelve a Plex 880SA írása (audiocd 16X) Sajnos lassabban nem tud írni, cd-t szívem szakadt meg olyan szépen szólt.
Nagyzenekari hegedűverseny
Mondjuk a Pio BD 206BK sem egy rossz író audió cd-re 4X is tudja írni.
füllel kb 5% különbség van a PIO és a Plex 880 között a Plex javára.Fejhallgatón (Minőség darabra gondolok) Normális erősítő 0.5 % Dac jelváltozás esetén viszont a Pio szól szebben.
Mondjuk kell hozzá egy normális 4X 250w erősítő Sennheiser, Pioneer fejhallgató.( HD 25-1-II fejhallgató, Pionál viszont, Pioneer SE-NC70S)
-
M107
addikt
212-215 az tutkó, de profi cuccal lett letesztelve a Plex 880SA írása (audiocd 16X) Sajnos lassabban nem tud írni, cd-t szívem szakadt meg olyan szépen szólt.
Nagyzenekari hegedűverseny
Mondjuk a Pio BD 206BK sem egy rossz író audió cd-re 4X is tudja írni.
füllel kb 5% külömbség van a PIO és a Plex 880 között a Plex javára.Fejhallgatón (Minőség darabra gondolok) Normális erősítő 0.5 % Dac jelváltozás estén viszont a Pio szól szebben.
Mndjuk kell hozzá egy normális 4X 250w erősítő Sennheiser, Pioneer fejhallgató.( HD 25-1-II fejhallgató, Pionál viszont, Pioneer SE-NC70S)
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
A samu SH 222A szebben írta meg mint a Plextor 880Sa ugyan azt a lemezt.
Be kell szereznem egy LiteOn 624B módosított GL29 Fr-rel.
Mi pénz?
Személyes átvétel BP-n.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz slaci007 #9831 üzenetére
Valószínűleg a LiteOn 624B módosított GL29 firmwaré-ja tud többet, viszonyul jobban a lemezhez.
Nálam pl a Samu SH 222A írja 0-30 PIE közt a JVC DVD+R lemezt, a Plex 880 Sa meg 0-250 PIE érdekes.Akkor nem nálam van a baj, bezzeg Audio cd-t gyönyörűen ír, szereznem kell egy _NEC 7260 írót .
Tesztelésre mind írásra is remélem nem olyan a hangja mint a régi Nec -nek (mint egy porszívó)[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz djculture #9827 üzenetére
Természetesen van egy kis tapasztalatom Dvd+DL írásban de pl a Maxell Dvd+DL nálam sávváltási problémám nem volt sőt egy DL lemeznél sem:
Plex 880Sa + Samu SH 222A + Pio BD206D (vele még nem írtam olcsóbb DL lemezt csak 1 Db Verba DVD-DL-t az tökéletesen).VerBa Mkm DL 35000Ft 100Db kicsit húzós, nekem akkor inkább Pana BD-R, olcsóbb is lenne, csak a cégnél csak DVD olvasók vannak.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Traxdata mániás vagyok de nagyon jól tudod te is dl lemez az külön világ. Nem érdemes ilyeneket venni mert a sáv váltáskor tuti hulladék lesz. dl ügyben csak normális alapanyagú lemez ami biztos hogy jó azaz a verba más nincs. Régen volt még a ricoh de az már a holdba sincs.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Nagy Mesterek erről vélemény:
Ez a lemez megéri 100 db:16500Ft
Semmi xrta csak tartson olyan 5-6 évig legalább.
mi erről a véleményed?Traxdata Fullprint 8X DVD+R DL
8,5 GB, nyomtathatóA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
UI:
Írás sebességek lemaradtak: 2-4-6-8-12-16X Cd/DVD/Blu-ray.
CD: 4-8-16X
DVD: 4-6-8-12X
Blu-ray: 2-6X (12X) Egyszer egy 25Gb Pana Bd-R 3 hónapja tökéletes. (azért a 6X ajánlott)A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
karmacsila
csendes tag
Sajnos a pendrive nekem se nagyon vált be adattárolóként. Az igaz, hogy nem a legdrágábbakat használom, de azokról is olvastam már olyat, hogy elszálltak az adatok.
Én egyenlőre maradok a DVD-nél. Az évek alatt megírt lemezek közül 1-2% az, ami már nem olvasható. A többi még működik. Ami nagyon fontos, azt lemezre is kiírom és HDD-n is tárolom, így ha valamelyikkel gond van, akkor még mindig ott a másik. -
M107
addikt
Személyem annyit írtam már a témáról, arra jutottam, mindenki úgy tárolja a dolgait, ahogy szeretné.
Személyem a Mixed Módot használja:
HDD-CD/DVD+-R,RAM-BD-R/RE-USB HDD nagyon ritkán pendrive hordozásra, Frimware frissítés stb.
2002 óta foglalkozom optikával behatóbban (nem profi szinten), idáig írtam meg kb olyan 15-20 ezer db lemezt, össz ami nekem maradt saját célra:
1705 db Dvix xvid-es Dvd
272 db mp3 dvd
600-720 db sorozat dvd (KB)
23 Bd lemez (saját régi kedvenc filmjeim) (HD MKV)
Olyan 180-225 db game image lemez + 90-100 db eredeti game cd/cd össz.Havonta bővül.
Nekem még nem hoztak vissza lemezt hogy nem működik, akár mikor veszek ki dvd a film pakkból semmi gondja le nyerhető az adat róla. (2004 03 hó óta írom őket, gyűjtőm pontosabban).
Különböző márkájú lemezek, de az utóbbi, 5-6 évben Verba+-R JVC+R Panasonic BD-R
Régebben Sony, Rdisc, TDK, Ricoh, Maxxel, (China, Taiwan vegyesen) mind olvasható - Maxxelre értem - főleg a Chinai-ra.Íróim:
Toshiba 5112, 5272, LG GCC-4320B (Ez még minőségi darab volt) Pio 109.110,111,112,212,215,Samu SH 222A, Plextor 880SA,Pio BD-RE 206D
Pendrive témáról sok dolgot lehet hallani, hogy hosszabb ideig tárolsz rajta valamit eltűnnek róla adatok stb.- lehet bármilyen minőségű.
Az SDD tárolás az más tészta nem keverendő össze.Lényeg a lényeg fontosabb adataid legyenek több függetlenül tartott médián, s gyakran ellenőrizd őket, s ha kell, javítsd frissitsd.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz djculture #9815 üzenetére
LG CD írót anno 22K-ért 2001 környékén a Pio 108-as DVD írót anno 18K-ért vettem..és azóta a Ft csak romlott.
Mióta vettem a Pio 207 írót 2K-t esett az ára..1 év múlva 15K vagy az alatt lesz a BD író szerintem.HDD-re nem mentenék semmi fontosat..lásd a pár hónapja beírt történetet a polcra rakott HDD-ről. Elveszett róla minden.
Realme GT Master Edition
-
djculture
félisten
Ha ilyen ütemben csökkennek a pendriveok árai úgyis azt használja mindenki. TRANSCEND JetFlash 500 64gigást vettem pár napja 9 rugóért, 1-2 év és lesz 2000ft se egy ilyen. Elég sok gépet rakok össze, optikait már 80%-ba nem is kérnek. Kezd kikopni a piacról, dvd ügybe nem is hiába vonult ki a nec a piacról, de blu ray ügybe se jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
igen mindegyiknek más-más a funkciója
a HDD az otthoni nem mozgatásra és adattárolásra és nem kölcsön adásra ide-oda adva
a lemezes változat meg adhatod a szomszédnak és vissza kapod használod ha nem tetszik tovább adod ezt egy HDD-vel nem teheted meg nagyobb esetekben sem.
kétségtelen tény,hogy ár/értékben a HDD a jobb
3-4-5 esetleg 25GB-ként kölcsön adod a HDD-t? kétlem
ott vannak a pendriverek abban a legnagyobb a 64Gb igaz már a 32Gb kapható 9000 Ft áron egy jobb név alatt[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Flashget #9814 üzenetére
Az lepett meg, hogy ebben a topikban is ki lett mondva/le lett írva....
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
M107
addikt
Ebben igazad van csak ha valamiért tönkre menne a HDD, akkor azonnal bukód az egészet viszont lemezenként csak 25-50 Gb a BD-nél.
Az írók igazán jó árban vannak nem drágák, S személyem a hordózhatóságot nézem elsősorban akkor viszont egy 1TB HDD USB-s 29-31 ezer Ft-ot is kóstálhat
-
-
Flashget
félisten
válasz ledgeri #9813 üzenetére
Ha követted volna az elmúlt 2 év történéseit ebben a szegmensben akkor nem csodálkoznál
Mondok egy példát.
Panasonic BD 25GB lemezt vettem 330Ft/db áron akkor amikor a Verbatim DVD DL lemezért kértek 280Ft-ot.
50 Ft a különbség viszont mekkora (fényévek) vannak egy DVD és BD lemez kapacitása ill. az azon tárolt filmek mínősége között.Realme GT Master Edition
-
ledgeri
nagyúr
válasz Flashget #9812 üzenetére
hát ez meglepett...
Csak gondoltam, hogy lenne értelme.... Ha meg leáldozott neki, akkor meg az emlékére... (Mi van az asztali vonallal?)// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz slaci007 #9805 üzenetére
melyiket milyen gyorsan írhatom?
Mindenkinek!
Nem kéne egy alapdolgos első.hsz-t csinálni?
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz slaci007 #9805 üzenetére
Egybe írandó rájuk minden, majd lezárandó, vagy lehet sűrűn updat-elni, vagy inkább ritkán nagyobb pakkot rája?
Külsőleg látom, hogy Taiwan?
ja és persze milyen sebességgel érdemes ezeket, nekem írni...?[ Szerkesztve ]
-
slaci007
senior tag
válasz ledgeri #9804 üzenetére
Ha fontosak az adatok akkor egyrétegűre inkább,ugyan azt az adatot két különböző lemezre.Tárolás vastad cd tokba naptól védett helyen.
Ajánlott lemez verbatim dvd-r16x taiwan,jvc dvd+r16x,ha többet szánsz a lemezekre akkor verbatim és jvc archival lemezek.Tungsram 1896-2022
-
ledgeri
nagyúr
válasz slaci007 #9803 üzenetére
Jaa, a fránya vessző...
Akkor már megkérdezem: egyrétegű, vagy 2 rétegű arhiválásra inkább? (ajánlás 1 rétegűek közül?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz slaci007 #9801 üzenetére
Miből gondolod, hogy verba volt?
Miben jobb a DVD-ram? (miben másabb a használata?)
Merre térhet el az Optiarcom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest