- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Forrmell.enn
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
garga01 #20871 üzenetére
Most utólag átgondolva olcsóbb lett volna. A kertben fák vannak csak ott lehet műhold ahol volt a ház előtt, viszont a kábel a ház másik felén megy a házba és a falba van vakolva. Ez egy kényszer helyzet volt. De mint említettem a gond lényege amre sok olvasás és segítség után jöttem rá, hogy igaz amit az egyik Web áruház irt, hogy a gyártók számára fontosabb a marketing mint a becsület!! Akkora dBi számokkal dobáloznak, hogy meg se lehet jegyezni őket, aztan kiderül hogy a használt frekvencián - 15% a nyereség !
-
bringasisti
őstag
válasz
garga01 #20865 üzenetére
Most ez a felállás úgy néz ki, hogy jó. Még holnap reggel kicsit igazítok rajta hogy ezzel az antennával is 98% legyen a jel erőssége, ha már a minőség most is tökéletes. A műhold árbócot most b@sztam ki, mert analog időben használtam a de a házat körbe kellett a kábellel tekerni.
-
bringasisti
őstag
válasz
garga01 #20852 üzenetére
Kijön a szerelő, és marat valamit. Mutatja a Tv jel erőssége 98% minősége 80 - 100%. Zsebreteszi a lét, és mikor Amerikában van a F1 akkor eltűnik a jel az antennáról. Most ez a felállás jónak tűnik. Az előző antenna a mostani erősítővel 98% jel erősséget mutatott. Elmos antenna és ugyanazzal az erősítővel találomra feltéve 92%. Azt várom, hogy a hét végén kicsit igazgatom, és akkor ez is 98% lesz. De igy se rossz
-
bringasisti
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, nem tudom miért mondta a hölgy hogy biztos nem Pécs. Nézem ott van rendesen adóteljesitmény. 98 kilometer nekem légvonalban. A kugli távolság meréssel csinálok egy térképet ahol az utca ahol vagyok ki van emelve. Leteszem a földre, és akkor látni fogom merre néz az antenna. Hétvégén beszámolók. Azért forszírozom a ,kérdést, mert pont az a csatorna sz@r ahol az F1 megy, és nem biztos hogy 2-3 év múlva is fel tudok menni a létrán 7 méter magasba.
-
bringasisti
őstag
válasz
DigitXT #20841 üzenetére
Amikor az Iskra lett telepitve, akkor az antenna csúcsa ha 10 centit jobbra vagy balra mozdult mutatta a műszer. Más kérdés, hogy elég nehéz volt állítani, mert hullámzik a térerő és sepreget a műszer. A Tv 98% jel erősséget mutatott EMOS DVB-T/T2 antenna erősítővel. A csere antenna az EMOS EM-P127 és valamiért a műszer nem tudja mérni az antenna nyereségét gondolom a szűrő miatt, ezért csak szemre tettem fe. Ezért e jel erőssége 92%. Majd hétvégén még forgatok rajta.
-
bringasisti
őstag
válasz
azbest #20839 üzenetére
Az a nagy probléma, hogy a ház nem is akárhol van, és a kialakítása is necces. Meredek hegyoldalban, és így kabhegy takarva. Siófok és Kabhegy azért nem jó, mert az antenna fali konzlon van, és a tető bádog szegély nem engedi arra fordítani. Ezt a két adót ajánlja a merre forgassam. A környékén két ilyen antenna van mint amire cseréltem a sz@rt, az egyik gazdáját nem tudtam elérni, a másik egy készséges hölgy az országút és én közöttem fél úton. Azt mondta, hogy egy vállalkozó tette fel neki az antennát, és azt tudja hogy nem Pécs. Az én antennám ugyan arra néz. Ami szakmailag érdekes, hogy éjjel arra ébredek, hogy ömlik az eső. Bekapcsolom a tévét és a jel minoseg 80 fölött! Viszont mint említettem, bár az új antenna nem dobja el az adást, de 22 óra tájékán ennek is a jel minősége van hogy 20 körülire esik vissza. A jel erőssége sose volt se a régi, se az új antennával 98% fölött. Az antennát a hely adta lehetőség szerint körbe forgattam egy műszer csak itt jelzett.
-
bringasisti
őstag
válasz
DigitXT #20833 üzenetére
Nem tudom miért kóstoltál meg. Az volt a probléma amit precízen leirtam, hogy egész nap jó volt a vétel, és este 10 körül nullára csökkent fél - egy órára. Erre sehol senki nem tudott magyarazatot adni. A szocializmusban 16, 19, 25, 31, 41, és 49 méteres rövidhullámon halgattuk a Münchenben sugárzott ellenség hangját. Ott voltak ilyen frekvencia anomáliák, de úgy tudom hogy a Mindig Tv frekvenciára már nem vonatkozik
-
bringasisti
őstag
Az a gond, hogy van egy antenna aminek a diagramja meg van adva. 16.8 dBi. Csak az a baj, hogy azon a frekvencián tudja az értéket amin nincs földfelszini csatorna. Ami használhatatlan volt az 11-től 16 dBi-ig. Ami tökéletes ott a gyártó nem adja meg a nyereséget, csak nemes egyszerűséggel 100 km ad meg. Egy viszont forgalmazó ad meg 15.5 dBi nyereseget, de nem adja meg az alsó frekvencián a nyereseget. Vagyis egy "gyengébb" antennával tökéletes a kép
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
Megvan a probléma és nagyon tanulságos. Hiába írják hogy 16 dBi az alsó csatornán csak 11. Ezért a 35 csatornán a jel 21 és 23 óra között a légköri változások miatt ment a levesbe! Másik antenna, tökéletes vétel. Az már csak hab a tortán, hogy az Antenna Hungária műszaki tanácsadása olyan hülyeséget javasolt amiből látni lehetet hogy semmit nem értenek hozzá
-
bringasisti
őstag
Az antenna egy falhoz rögzített árbócon van, sajnos semmit nem lehet változtatni. A beállítása 7 ezer forintos műszerrel történt, és gyakorlatilag tű pontos. Erősítő nélkül is az emlitett frekvenciát reggel este eldobta, ezért lett az erősítő közvetlenül az antenna csatlakozási pontjára szerelve. A Tv mellől kapja az áramot, mert bár 1 éves a készülék, nem tud áramot adni. Hegyoldalban van a házikó, előtte 500 méter terep és utána átlósan a Balaton. A víz túlsó partig közvetlen optikai rálátásom van, a túloldalon ott van némi domborzat, azt nem tudom takarja e az adot. De mint korábban írtam, a vétel csak ezen a frekvencián problémás és csak reggel este, más frekvencián 80 es 100 között a jel minőség. Pécs ahol van szufla rendesen nem jön be, csak ezek a törpe regionális adok vannak, de abból is csak egy ad elérhetőséget. Az antennát Kaphegy Siófok felé a tető miatt nem tudom fordítani.
-
bringasisti
őstag
Azt nem értem, hogy az említett frekvencia nullára csökken ( M4 ezért vettem hogy az F1 tudjam nézni) , abban a pillanatban egy másik csatorna RTL vagy Tv2 100 a jel minőség. Azt olvastam másutt, hogy a 586 Mhz frekvencia instabil, de hogy egy másik antenna, vagy mi lehet a megoldás.
-
bringasisti
őstag
Sajnos nem tudom magasabbra tenni, mert a ház falán van az antenna, és így is konkrét haláfélelem mikor szerelem. Az erősítő akkor lett utólag szerelve, mikor már a reggeli esti jelminőség ingadozás jelentkezett. Én próbáltam utána olvasni, hogy esetleg az antenna nyeresége ezen a frekvencián halvány esetleg, vagy mi okozza a térerő ilyen mértékű ingadozását, de sehol nem tárgyalják ki.
-
bringasisti
őstag
Iskra DTX-48 antenna, Emos DVB-T2 árboc erősítő. A jel minősége az tökéletes 80-100, de a 586 Mhz esetén 60-80 napközben, DE koran reggel és késő este 20 alatt hullámzik és van hogy nulla. Adótorony Tab valószínűleg, 32 kilométer. Tudtok tanácsot adni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest