- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
herrká #20721 üzenetére
Több lehetőség is van. Kodi topikban összefoglalóból feltenni az MSRepo-t és telepíteni a Médiaklikk kiegészítőt, vagy ugyanezt Android alatt ahogy írták.
Azt mondjuk nem tudni, hogy milyen korlátozások lesznek majd rajta esetleg. Lehet csak a magyar érdekeltségű események lesznek nézhetőek, passz.
De én maradnék az adapter vásárlásnál inkább ha nem jön össze, az a legegyszerűbb szerintem.
-
cof
veterán
válasz
garga01 #20719 üzenetére
Elhiszem, nálam is hozzá nem kellett még nyúlni a padláson a lepkeantennához a digitális átállás óta, pedig az se ma volt már.
Viszont herrká-t ismerem másik topikból, nem hozzáértő ilyen szempontból. Mert amit írt MindigTV topikban X96 box, azzal is lehetne nézni. Ezért a legegyszerűbb megoldást javasoltam.
-
cof
veterán
válasz
herrká #20717 üzenetére
Szerintem se kellett volna több topikban is külön szálon vinni a témát, mert csak belekavarodik az ember.
Én viszont elvetnék minden eddigi ötletet és a Thome box-hoz vásárolnék egy adaptert. Feltéve ha megoldható az analóg hang kivezetés, mert csak akkor van értelme számodra ennek az iránynak. Adatok biztos rajta vannak, hány V meg A. Csatlakozója se hiszem, hogy annyira egyedi lenne. Olcsóbban is kijössz mint egy box és antenna vásárlással, aztán meg nem vagy kitéve az időjárás viszontagságainak az antenna miatt, kockásodás, elállítódik az antenna, stb...
-
cof
veterán
Vegyél ilyen Astrometa tunert: [link]
Aliexpressen 5000 Ft körül kapható, többen is árulják szóval nem linkelek konkrétat.
Huh, fenét... én már régen vettem az utolsót még 2021-ben akkor volt annyi csak a Forint azóta kicsit elszállt a dollárhoz képest, most 7-8 ezer körül látok már inkább.
-
cof
veterán
válasz
Gabesz87 #20340 üzenetére
tehát ez az alsó tartományos dolog nemhogy előnyös, hanem inkább ellenkezőleg!?
Úgy valahogy. Húszonx MUX helyett most majd 15-16 MUX-ba préselnek ugyanannyi csatornát. DigiTV topikban amúgy ez rendszeres tèma ez.
Igen, talán ott a tunerrel volt a gond, vagy tényleg valami beállítás mert ezek alap működési funkciók ami mindenkinél kibukna ha hibás lenne a TVH.
-
cof
veterán
válasz
Gabesz87 #20334 üzenetére
Mi volt a gond TVH-val konkrétan?
Azt írta akitől vettem, hogy a box fel van okosítva, még régi csatornakiosztás /nem az alsótartomány/ megy rajta. Ez mit jelent?
Okosításnak ehhez nincs köze, hogy nálad éppen milyen a csatornakiosztás. Alsó tartományosnál megszünnek majd az SD-HD duplikációk, meg a minőség is jócskán romlik majd. Mindenhol állnak át folyamatosan.
Azért mert ez be volt már állítva persze, hogy nálad már semmivel nem kellett foglalkozni és működik, egész rossz volt az összehasonlításod itt, mert nem a nulláról kezdted mint TVH esetén.
Persze árat nem írtál, de biztosan kényelmesebb mint az előző verzió ahol lógnak mindenféle kábelek, itt meg egy zárt házban van minden. Nem hiába csináltattam én is egyedi 3D nyomtatott házat egy ilyen rendszernek.
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20309 üzenetére
Szerintem 1-2 éven belül valamennyire egységesíteni fognak, ha már egy a tulaj Digi meg Vodanál. És biztos kódolás irányba mennek mert úgy le lehet kis plusz pénzt húzni az előfizetőkön eszközök béreltetésével.
A szűrők attól maradhatnak akinél már megvannak és nincs előfizezése.
Most már tuti nem áldoznék tízezreket egy komolyabb boxra.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20301 üzenetére
5k-ért jó. De ott el kell felejteni az ilyen-olyan hálózatos mókolásokat mert ha van is ilyen szoftver ami tudja akkor az baromi nyögvenyelős lesz a gyenge hardver miatt.
Nem erre tervezték. Felvesz, lejátszik és ennyi. Oda már komolyabb lejátszó kell aminél a belépő ár 20k és ez csak az alja kategória. Távoli elérés, felvétel időzítés stb... nem az 5k kategória.
De az USB tuner tudja ezt egy jó PC-vel.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20299 üzenetére
A legolcsóbb befektetés az egy USB-s tuner. Aztán eldöntheted, hogy akarsz-e ezzel komolyabban foglalkozni és akkor jöhet egy drágább box. Mert lehet még az elején beleunsz az egészbe.
-
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20286 üzenetére
Ok, mondjuk ezeknek az olcsó BOX-oknak biztos nincs erős procija. Szóval lehet, hogy visszafogottabb a sebesség igen mint egy RPi4 vagy egy jobb Amlogic.
Én Amlogic-ról PC-re simán másolok 80-100 MB/-s el USB3 portra csatlakoztatott HDD-ről. Oké ott van 4 mag, meg 4 GB ram is a hardverben.
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20281 üzenetére
Egy USB HDD-vel nem biztos, hogy meg tudod oldani egyszerre a felvételt és a lejátszást is.
De, simán. Még USB 2.0 porttal is. Az is tud olyan 35-40 MB/s, na most egy HD stream a Diginél ilyen 5-6 Mbit/s, szóval marad a HDD-n bőven sávszél akár még 5 tunernek is, hát még ha USB 3.0 portra van csatlakoztatva.
-
cof
veterán
válasz
gulyasa #20279 üzenetére
Amlogic BOX-od már megvan, akkor kell még 2 db USB-s tuner és kész is vagy. Meg mondjuk egy külső USB-s HUB is elfér már ha még HDD-t is kötnél rá felvételhez.
CoreELEC TVHeadend-el, egy csatornát rögzítesz, másikat nézel. Bármikor nézheted a rögzítettet az elejéről. Kettő tuner kell ehhez minimum ha különböző MUX-okról veszel fel.
-
cof
veterán
Van értelme amúgy. Mondjuk nem kell időre odaülnöd a TV elé a műsorkezdésre, meg ugye bármikor otthagyhatod aztán visszatekered. Ha meg ügyesen csinálod és 20 perccel később kezdesz neki akkor a reklámokkal együtt is beéred a műsor végét mert át tudod pörgetni.
Persze ott könnyű amelyik szolgáltatónál van videótár, de ahol nincs ott ez hasznos tud lenni.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20215 üzenetére
Nem tőle mindet csak a legutóbbit. Bár az is már jó fél éve volt. De lényegtelen csak itt a legolcsóbb nagyjából.
Kettő chippel szerelték ezeket, anno Panasonic és már csak Sony. Nem tudom milyen gondjai vannak másnak Linux alatt de nálam semmi gond velük TVHeadend-el az évek alatt.
Meg ha megnézed a topikját akkor másnak is megy UPC-n kódolatlan csatornákkal, legutolsó hozzászólások: [link]
Windows alatt meg írja más, hogy okés.
De amúgy lehet keverlek valakivel, nem 2 éve akarsz már valami cuccot venni felvételhez? Jó sokat gondolkodsz rajta, szerintem írtam már régen másik topikban is neked.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20209 üzenetére
Ilyen kínai Astrometa tunereim vannak nekem is mint sokaknak. [link]
Én még anno UPC-n kezdtem ezzel az egésszel szórakozni aztán megtetszett, azóta már Digis vagyok a kódolatlan csatornák miatt.
Windows-ra nem ismerek ingyenes sokrétű megoldást szóval lehet nem véletlenül beszéltek le mert a boxot csak bedugod és használod. DVBviewer, ProgDVB ezek jók de meg kell vásárolni a teljes verziót.
TVHeadend szerver az Windows-on nem megy, bár lehet feltenni már valami Linux emulátor félét és akkor úgy lehet telepíteni, de sose próbáltam.
Ha tudod használni LibreELEC-el PC-n akkor jó lehet, másképp nem ajánlanám. Na meg elsőre a beállítás sem olyan egyszerű mint egy box-on a rengeteg lehetőség miatt.
Régen én is PC-n akartam megoldani csak sajnáltam ezért azt a pár 10W-ot is, na meg azért hangja is van egy WinTV-quadHD PCI-E kártyát akartam volna venni ha találok olyan miniPC-t amibe bele lehet tenni ezt a kártyát, de aztán félbemaradt a projekt.
Most nálam 2 ilyen Astrometa tuner van egyszerre használatban, egy az élő TV-re, egy meg a felvételre várakozhat, de 3 db van belőle itthon jelenleg, még nem volt rá igény, hogy beépítsem ezért most tartalékként funkcionál. Én elégedett vagyok így ezzel a rendszerrel.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20207 üzenetére
Pi is jó lehet erre a feladatra.
Én Amlogicon használom CoreELEC-el. Nincs vele gondom.
De használtam most pár hónapig x86-on is LibreELEC-el.
-
cof
veterán
Van ilyenem, de ide nem megfelelő.
Betettem egy 3-as elosztót egy dobozba amire majd mennek az USB Tunerek és az a baj, hogy nem ér ki rendesen az anyás vége mert 2 mm vastag az oldalfal és vannak 2 mm merevítő csapok is rajta ami felfekszik két helyen is az osztóra függőlegesen, szóval 4 mm mínusz. Aztán ugye még kellene kívűlre egy alátét és egy vékony anya rá ami megint elvesz 1 mm-t. Így nem lehet normálisan rátekerni a külső csatlakozót mert rövid, hiába szorul az anyához, kéne még az a +2-3 mm. Ezért kéne ilyen toldó ami hosszabb, de nem találni sehol egybe. Csak ilyen alaplapba beültetősekettalálni.
-
cof
veterán
Létezik ilyen, de az a durva, hogy csak japán webshopba találtam az egész világon.
Google képkereső se partner, komolyan senkinek nem volt még ilyesmire szüksége itthon, hogy sehol nem találok? És még ez sem az igazi, mert lehetne rajta még pár sor menet.
https://www.cabling-ol.net/homewiring/FMS-FFS.php
(#20162) Diák66 Köszi, kár. Pedig nagyon kéne egy ilyen toldó. Nem akarom F apa-apa F anya-anya-val megoldani mert az böszme hosszú úgy.
-
cof
veterán
Meg tudja valaki mondani, hogy ez az FME apa csatlakozó rámegy-e az F-type anyás menetére?
Nem ismerem ezt az FME csatlakozót, és kéne valami ilyesmi toldó hátsó panel kivezetéshez 3-as osztóról, de egyszerűen nem találok ilyesmit. Még lehet ez is rövid lenne ha ráteszek egy alátétet és egy anyát talán.
-
cof
veterán
válasz
Gabesz87 #20112 üzenetére
Csak kiveszed a pipát az enabled résznél, mentés, majd bepipálod, mentés.
TV-n gondolom tesztelted, hogy nem-e koax kábel/csatlakozó probléma és minden csatorna bejön rendben.
Meg nem tudom mennyire érzékeny ez a Tuner a túl erős jelre, ha ONT-ból jön a TV mert nekem nem ilyen van de az is lehet neki probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest