- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
totyak #12921 üzenetére
Pedig azt általában be szokták tartani, hogy a sárga a videojel, mondjuk én ilyen esetben kimérném ellenállásmérővel is, hogy mi, hová vezet, nincs-e szakadás vagy zárlat.
Vegyük figyelembe azt is, hogy itt két készülékről volt szó:
Első körben összedugtunk a TV-vel egy hordozható dvd lejátszót, aminek van AV kimenete (a TV-nek meg ugye AV bemenete). Egy sima jack-jack dugóval gyönyörűen átment a kép és a hang is a lejátszóról a TV-re. Itt kezdtem kicsit örülni.
Aztán kipróbáltunk egy olyan kábelt, aminek az egyik fele jack, a másik meg rca (lehet nem így hívják, arról a piros, fehér, sárga dugós kábelről beszélek). A jack rész ment a TV-be, a másik 3 meg egy asztali dvd lejátszóba. Rettenetes képminőség és recsegős hang lett az eredménye.
Lehet gond a jelforrásnál is, valami beállítással, vagy nem a kompozit-kimenetre dugtad esetleg.
Próbáltuk ugyanezt úgy, hogy az rca-t még bedugtuk egy scart átalakítóba és a scart rész ment a dvd lejátszóba. Így se kép, se hang.
Pedig kellene, megfelelő kapcsolóállásnál, de ilyenkor célszerű ellenpróbákat is végezni, valamilyen más készülékkel is ellenőrizni a kimenőjelet, hogy van-e.
Mindamellett ismét ide kanyarodnék vissza:
Egy sima jack-jack dugóval gyönyörűen átment a kép és a hang is a lejátszóról a TV-re. Itt kezdtem kicsit örülni.
Az a kábel is audio célra készült gondolom, mégis átvitte a videót. Nekem is van egy ilyen, lapos, szimmetrikus kábel (két ér egyforma). Amit direkt videóhoz gyártanak, annál az egyik ér vastagabb szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Prémium Z77 félkonfig - i7-3770K + Asus P8Z77-V Deluxe + 32GB G.Skill 2400Mhz + Be quiet! hűt
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest