Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikachu24
aktív tag
Szabálytalan is?
Majd jó lesz arra hogy ne telefonáljon senki a környéken.
Nyilván erre valszeg nem is lehetne használni mert nem biztos hogy stimmelne a freki.
Atya: Honnan tudod hogy nem minden 2. rendőr autóban van?
Ez sem valószínű, főleg az nem hogy be is azonosítják hogy honnan jön.
-
Plasticbomb
addikt
Utóirat az NH FPV hibával kapcsolatban. Megjött a csere kamera is, igaz, ez csak egy gyorsan próbának olcsó sony ccd akármi, de most már tudom, hogy rejtélyes módon, a kamera döglött be az előző gépen. De hogy hogy, az egy baromi jó kérdés. Sebaj, legalább tudom, hogy nem kábelhiba, nem vTX hiba, sőt, mostmár azt is tudom, hogy az antennák is tutira jók, hurrá. És olyan gyönyörű napsütéses repülőidő van....
-
molnigee
aktív tag
válasz
Pikachu24 #25390 üzenetére
Na megint, eachine kameraplatormocska:Eachine Pioneer
-
faresz5
aktív tag
Használtok telemetria modult? Melyik verziót érdemes használni, 433mhz-st vagy a 915mhz-st?
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Teréz Atya #25364 üzenetére
Nekem egyelőre jó lesz az a B6 mini is. Elég az az 5,5 amper(lehet kijönne belőle a 6 amper is csak kéne egy másik akku
) amivel töltöm az 5,2-es akkut.
Viszont ami eléggé pozitív benne hogy értelmes szabvány bemeneti csatlakozója van, és nem egy imax koppintás.
molniegee rossz a 2. link
-
válasz
szacsee #25357 üzenetére
Vettem tegnap egy mobius gimbalt a runcamhoz. Faszán összeraktam és beállítottam. Aztán felraktam a gépre és teszt. Tökéletes volt! Utána rádugtam a jelet és összedugtam a gépet. Na ekkor felállt a gimbal ez kb 5mp. Amint görgettem egy picit a távon, hogy megy e a le és fel a gimbalal, befosott a gép. A gimbalnak semmi baja.
Mindent jól csináltam 3x ellenőrizve. A tápot nem tudom fordítva bedugni mert a balansz csatira megy. A jelet sem dugtam félre.
Néztem tutorialt szétszedésről. Szétkapván látszatra semmi a vevő világít és ha bekapcsolom a távot érzékeli. Viszont az fc kék ledje nem világít és a chip csak melegszik.
Nem az a 22k zavar amennyi az új FC hanem, hogy szombatra kellett volna. És ha nem villog a gps led akkor 100% hogy az fc!
Ezt csinálja: [link]
Ezt meg kipróbálom a macskával: [link]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
faresz5 #25374 üzenetére
Hat, ami tuzekrol eddig olvastam, ott az akku volt a hibas. Sajnos senki nem lat bele, igy barmikor barmilyen akkuban elkezdhet kikristalyosodni a litium, aztan barmilyen SkyRC-vel is van toltve, az ember a hajara kenheti.
Amugy a Li akkuk toltese az egyik legprimitivebb muvelet, nem kell ott a fesz ido szerinti derivaltjat elemezni, mint a NiMh / NiCD akkuknal, csak kell egy k*vapontos feszmero. A copy chargereknek ezert altalaban a LiPo akkuk nem is okoznak gondot, ellenben a furok NiCD akkujaval.
Jo, oke, meg annyiban lehet gubanc, hogyha nem eleg pontos a tolto, akkor vagy alultolti, vagy tultolti az akkut par tized volttal. Elobbi nem tul jo a repidonek, utobbi meg az akku elettartamanak es belso ellenallsanak. Azonban meg a filleres B3AC is megmarad 4.22-4.23V alatt, amitol azert nem kell rettegni, es masnapra, harmadnapra kb. visszaesik 4.19V-ra.@mgy - asszem egy ilyen toltovel sikerult majdnem magara gyujtani a hazat egy magyar sracnak. HK termek-ertekelesnel olvastam.
-
Zoty4
őstag
megjött az x251
kedd délután rendeltem EU raktárról a gearbesten -
fape
senior tag
válasz
Teréz Atya #25372 üzenetére
Csak lehet, hogy a 12V kevés már a 500W-nak.
De akkor már játszanak a szerver tápok is.
Vagy a mester szavaival:
- The best 12 volt power supply is also the cheapest
- Ammo Can 12v / 24v Power Supply For LiPo Battery Charging
(Elképesztő, hogy Joshua-nak mindig van témába illő videója)
-
faresz5
aktív tag
válasz
Jackal2 #25362 üzenetére
Azt hiszem félreértettük egymást. Én arra gondoltam,hogy egy töltőnél nem feltétlen csak az ár -értéket kell figyelni, hanem a megbízhatóságot is. 1 mintavétel(mármint 1-1 töltő) nem feltétlen elégséges a megbízhatóságot illetőleg. Hiába jó ár-értékű az ember töltője, ha fogja magát, és egy kis, azt általad is mondott esetleges szoftveres probléma miatt leég a ház. Akkor már nem beszélhetünk jó ár-értékről. Na én erre gondoltam.
Egyébként én pont ezen cikked hatására vettem meg inkább az eredeti töltőt:
[link] -
Allien
veterán
De mi a helyzet a kisebb akksikkal, jellemzően a kezdőknek 1s-2-s a MAX! Azokat tök felesleges 100 dolláros cuccal tölteni, főleg mert a többségük (kb az összes) közvetlenül alkalmatlanok 1s-t tölteni (nincsen ilyen csatlakozójuk). 2s-nél is, alig változik a helyzet. Az MJX X600 gyári töltője is bőven megtette, amit meg kellett, nem púposodott az akksi róla, és inkább töltsön 10 percel lassabban, mint hogy felfújja az akksit.
Persze, egy balanced töltő nem árthat, de abból is elégséges lehet egy olcsóbb, de minőségibb.
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #25362 üzenetére
Én tökre egyet értek faresszal, ezen k. nem éri meg spórolni.
Ha az ember tényleg hosszabb távra tervez, akkor kell egy (két) nagyteljesítményű, akár kétcsatornás töltő ÉS egy rendes táp. A led tápokat én nem szívesen venném, hónapok óta várok, hogy a hk eu-n akciózzanak valamelyik 500W-ossal.
Addig meg marad a pc táp, így is megvan a turnigy címkés 80W-ossal az 5A feletti töltőáram. -
fape
senior tag
válasz
Allien #25365 üzenetére
Pont azt néztem én is napokban, hogy a Turnigy Reaktor már lassan imax 6b árban van és még is csak 250W+-t
(#25366) Allien: eddig én is csak 2db 10 pontost pörgettem:S
(#25364) Teréz Atya van kifejezetten töltőknek táp. pl SKYRC Efuel 30A 540W, HK-n is van jó pár
B megoldás valami led sor táp.Nem árt tudni, hogy milyen feszültségen adja le a max teljesítmény, lehet hogy oda már 18+ V kell. PL
-
molnigee
aktív tag
Az eachine ontja az új gépeket
racer 130-as
Kamera platform? -
Allien
veterán
Eddig az ÖSSZES pörgetésem MIND: "Nem nyert".
Asszem írok a supportnak, hogy kapják be.
Me 10 pont fájna nekik? Az semmi, de az ember szájíze mégis más lenne... -
Allien
veterán
válasz
faresz5 #25361 üzenetére
Nem értek hozzá, de ezzel a logikával az eredeti Skyrc töltő egy zsákutca, és drága szar. Miért is? mert van pl Charsoon Antimatter 250W 10A alig drágábban. No, és innen kezdve lehet sorolni a jobbnál jobb töltőket, még akár "házon belül" is.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #25362 üzenetére
Es en a hulye fejemmel meg megvettem az eredeti 60W-os SkyRC tapegyseget, amivel a SkyRC B6 mini max 55W-ot tud leadni. 12V-rol meg max. 40W-ot hajlando kiadni magabol. Ugyanarrol a tapegysegrol 8A vs 3.5A elgge mellbevago kulonbseg az iSDT-m javara.
BTW tudtatok h van 500W-os iSDT is? Azt mi a rakkal lehet etetni, valami 6-700W, esetleg 1000W-os tappal? Mert egy 500W-os tapnak ez az osszteljesitmenye, plusz gyakran szetvagdossak a 12V-t is tobb agra.
-
Jackal2
senior tag
válasz
faresz5 #25361 üzenetére
Én meg megkérdeztem Marciartot aki elektrotechnikus, hogy miután szétszedte a töltőt, mit talált benne és azt mondta, hogy a benne lévő alkatrészek minőségre és teljesítményre még jobbak is, mint a Skyrc. A szoftverrel szoktak gondok lenni, pl. leáll, de én még egyet sem tapasztaltam ezekből.
Ha megnézed az általam csinált képet, akkor láthatod, hogy a felső töltő eredeti Skyrc, szóval én mind a három megoldást, a gyári, de gyenge töltőt, a passzív hűtéses nem gyárit és az aktív hűtéses nem gyárit is kipróbáltam, mert végül is ezért van a blog
.
A gond az, hogy a Skyrc töltője egyszerűen ennyiért túl gyenge, pontosan ezért nem melegszik. Márpedig egyáltalán nem mindegy, hogy 50/12,6=4 vagy 80/12,6=6,3 A-t tudsz kivenni valamiből. Ha 4S-t töltesz a különbség még drasztikusabb.
-
faresz5
aktív tag
válasz
Jackal2 #25359 üzenetére
Olvastam a töltőkről a cikked, egy kis hozzáfűzni valóm,ha nem haragszol. Nincsen sok pénzem, de én pl a tápegységeken, legyen az számítógép, vagy bármilyen töltő, soha nem spóroltam.
Pl egy számítógépnél, ha a tápegység tönkre megy, jó esetben csak a hdd,ram rossz esetben az alaplap, proci és minden más is a kukában végzi.
Ha a modellezést nézzük, mi van ha gondol egyet a töltő, és kicsit nem a megfelelő módon működik, és az aksi ezt azzal tolerálja, hogy kicsit kigyullad? (vagy hamarabb tönkre megy, mint ha egy normális eredeti töltővel töltenéd? sok aksinál ez elég tetemes költség lehet.)Szerencsés esetben csak a rákötött aksi, aksik, töltő károsodik, szerencsétlen esetben azonban a ház is leéghet. Persze lehet óvatosnak lenni, meg óvintézkedéseket tenni, de a lehetőség akkor is ott van.
Én inkább hosszú távra tervezve, megvettem a Skyrc Imax B6AC -t(44 dollárért, kb 13k-ért.).(eredeti) tapasztalatok: hangja nincsen, nem melegszik egyáltalán, az aksi is alig melegszik fel a töltés végére. -
Zoty4
őstag
Van olyan fpv szett, amivel iphoneon vagy ipaden nezed a kepet?
Es esetleg x251hez is jo? -
Jackal2
senior tag
Kicsi Én is drónozik.
-
Jackal2
senior tag
Nah, úgy nézem nem csak a töltőkábel hiányzik a dobozból, de az akksi is döglött gyárilag a JJRC H31-ben...
-
mobbo
senior tag
válasz
elszabi #25347 üzenetére
sokfélét olvasni, van akinek cserélték a távját is,
van aki downgradelt és megjavult, van mindenholnap beszélek a szervizzel mit érdemes felrakni, vagy hagyjam így
aztán megyek egy range test-re
valahova ki a vadonba
csak kéne egy windsurfot venni gyorsba
meg filtereketTeréz:
-
elszabi
tag
Én eleve nem is mernék használni oem akkut egy ilyen géphez, mivel még így látatlanban a gyártóját sem tudjuk, csak a forgalmazót. Ennek ellenére van egy csomó felhasználó, akik ezeket nyüstölik. Szóval ez szerintem a Te vérmérsékleted szerinti döntés lesz. Látatlanban nem fog senki okosat mondani, mert ahhoz látni kéne egy ilyen akkut szétszedve, hogyan is néz ki, mi van benne pontosan. Így hirtelen nem találtam erre infót.
Amúgy a Phantom 2 Assistant Software mit mond rá? Meg lehet nézni vele? Mert az ki tudna szedni egy-két infót az akkuról. Persze lehet, hogy csak eredeti termék esetén.
mobbo: Szerintem a legújabbat érdemes. Hiszen hibajavításokat tartalmaz. A legújabbal amúgy nem fogsz 500 m felé menni. Volt egy csomó videó régen a YT-on, hogyan lehet kijátszani a szoftvert. Ezt a kiskaput bezárta a DJI - valószínűleg kaptak némi nyomást az FAA felől.
-
mobbo
senior tag
1.2.40-es fw van a p3s-en
melyik volt a legjobb fw? érdemes frissíteni róla? -
mobbo
senior tag
válasz
Attika82 #25319 üzenetére
phantom: távot szedd szét és nézd meg hol futnak az S kapcsolókhoz tartozó kábelek, sokszor a lapantennák előtt vezetik őket, illetve van egy 27dB-es hekk amit érdemes kipróbálni, szokott segíteni
és persze egy jó windsurf -
mrrr74
aktív tag
válasz
Allien #25314 üzenetére
Oké, a részleteket még nem dolgoztam ki
De az tény, hogy valószínű normál gépek (MILC/DSLR) kilőve, pont amiket írtál amiatt.
Amúgy zoom nem kellene és talán videóból is ki lehetne cropolni állóképet, de ez tényleg nem fényképezés.
Úgyhogy egyelőre lesz valamilyen akciókamera, aztán meg majd meglátjuk. Bár az elmúlt pár nap alatt kaptam 2-3 felajánlást, hogy ha esküvőhöz kéne drón, akkor jönnek segíteni, ha észérvekre hallgatok, akkor ez volna a legjobb megoldás. -
mobbo
senior tag
visszajött a szervizből a p3s (pontosabban kicserélték egy újra és az érkezett ma be, és régebbi fw van rajta)
városban, ott ahol eddig 60m (de inkább 30m) volt a max függőlegesen, most felpattant 120méterre gond nélkül (alapból ide van beállítva a plafon, majd kiviszem valahova tesztelni)szóval javult sokat
windsurf kell -
Lajko_16
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni abba,hogy milyen tipusú motort rendeljek az lh-x16 drónomba? Ebayon próbáltam,de nem dob ki konkrétan erre a márkára. Köszönöm előre is
-
virbo
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég érkezett gyors postával (3 nap alatt itt volt, nem is értem...
) egy very inteligent battery Phantom 2-höz: [link]
Kibontás után kapcsolnám be és semmi. Meg se nyikkan. Na mondom fasza, le van merülve. Gyors feldugtam töltőre. És hát igen, kissé lemerült. Az alábbi vidin látni:
[link]Ugye jól sejtem, hogy az álmos könyvek szerint ez a merültségi állapot nem annyira van jó hatással a cellákra?
Egyébként a töltés probléma nélkül lement, ki is balanszolta, egy nap után se csökkent csak alig 1 tizedet a cellánkénti fesz. Legalábbis amit mért a kijelzője.Na gondoltam kipróbálom, tettem a gépre ~220gr plusz súlyt, hogy azért legyen némi terhelés is, mert csak lebegni terveztem a föld közelében. A teszt rendben zajlott, ~16 perc körül már csak 20% volt az akksiban (alacsony akku szintű RTH kikapcsolva), gondoltam megnézem bezuhan-e a feszkó ha beterhelem. Megfogtam a lábakat és csumára nyomtam a gázt felfelé. A kijelző szerint 30A körül volt a fogyasztás, de a feszültségek nem zuhantak be szerencsére, szépen egyenletesen csökkentek. Azért gyorsan fogyott a töltés 16%-nál elkezdett csökkenni a motorfordulat és meg is álltak a propok, a LED-ek meg vörösen villogtak. Úgy kézben.
A kijelző szerint 50 pár fokos lett az akksi, kiszedve viszont az érkezéskor is meglévő egyik oldali puffadt szürke műanyagizé szerintem kevésbé volt benyomható, kvázi mintha jobban puffadt volna.
Mit gondoltok, merjem ezt az akksit használni?
-
Gyerekek a hubsanon motorcserénél az a minikábelt hogy a frászba blankoljam meg? Foggal sem lehet, mert rezestül tépem le
Megoldottam.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Teréz Atya #25332 üzenetére
Az persze, nem baj 4aksi losban acroban.
Ismerkedünk, így ebben az állapotban elég gyenge szerintem, remélem konfig után durvább lesz, vagy rendeljek 4s aksit?
Az x251nek ehhez képest sokkal durvább ereje van.
Ez viszont sokkal kezesebb.
Na de majd beállítások után biztos jobb lesz.
Az usbt hogy érem el, szét kell szedni? -
medvegy
aktív tag
Az miért van, hogy az X251 hátulján a led zöld helyett pirosan villog? Nem kapcsoltam át a 'flippelős' módba, és nem is az aksi merülést jelzi (tudtommal ezek miatt kéne pirosan villognia). Amikor felszállok még zöld a led, meghajtom a gépet, nyomok pár trükköt és piros. Valami hibaüzenet lenne? Nem veszek észre semmi hibát, ugyan úgy működik a gép szerintem mint előtte. Vagy valamit elnyomhattam?
-
A mobius fpv kábel jó lehet a runcamhoz?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Plasticbomb #25310 üzenetére
Erre van egy komplett blog, 230 bejegyzéssel
Molnigee: jobbra le a bal kart 3 mp-ig. Utána kis gáz, mert lehet ekkor sem forog, csak megindul.
-
molnigee
aktív tag
hogy a francba kell armolni a falcont??
-
foka
aktív tag
válasz
Pikachu24 #25318 üzenetére
Na nekem a pirosakból eddig egy jó doboznyi van és eddig csak egyet durrantottam el, de az már szinte szándékos károkozás volt. 20A és 30A (egy olyan szált el, de még BEC-nek használható).
8 db 20A-es az X8 quadon,
6 db 30A a hexán (a sérült után maradt hármat pótoltam ki egyformára hozzá) -
Attika82
csendes tag
Sziasztok. Akinek van P3 advanced. Annak mennyi a hatótáv? Milyen firmware gépen,távon. Winsurfer vsgy egyébb mod van-e. Az ennyémmel sajnos 560m távolabb nem tudtam menni 48m magasan.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Kamera platform esc: Én eddig hobby sky esc-eket használtam olyan 2K volt egy darab ha jól emlékszem de azok elhullottak(igaz még csak kettő, de néha a 3. is hülyéskedik). Vettem helyettük két darabot használtan 1500Ft/ darab áron és azt kell hogy mondjam(írjam) hogy szerintem jobbak mint a hobbysky.
Most hogy legyen végre 4 egyforma vettem hasonlót (pirosat olcsón
) hátha tényleg jobbak mint a hobbysky esc-ik [link] Még nem érkeztek meg, de szerintem lehet ezen a héten megjön.
Mivel fele annyiba kerülnek kíváncsi leszek milyenek.
Viszont van 6 motorom lesz 6(+2) tökéletes esc-em már gondolkodhatok egy hexán.
(#25319) Attika82 Az gáz, próbáld meg valahol a pusztában hátha ott jó. qnadam 3k-et hozott ki belőle.
[link] -
Allien
veterán
válasz
mrrr74 #25287 üzenetére
De ez nem "fotózás". Az számomra ott kezdődik, hogy előre megtervezed, MIKOR fogod "elkövetni", mit-, hogyan, ilyesmik. Erre nem nagyon van a Phantom-nél jobb megoldás (max régebbi verziói). Ezek is, ugye tájkép, nuku zoom funkció. Ha "normál" fényképező gépet akarsz rá rakni, az már nagyon költséges lehet. Bár, ki lehetne próbálni 1-2 trükköt, végtére is, ha lemondasz a zoom funkcióról, egy fix obival csodákat lehet művelni. Csak, hogyan "nyomod meg a gombot" (exponálsz) távolról? Infra kilőve. wifis cucc még csak-csak, csúszik kb 1 mp-t a kioldás. Esetleg sorozat felvételre állítva, vagy time laps. Kis szerencsével, gimbal nélkül is el lehet boldogulni. Ha van képstabi a gépben, már sokat segíthet, kis gumi lapkák alá, és a mikro rezgések is megszüntethetőek. Kérdés, mekkora kopter képes legalább 10 percig cipelni egy Micro Four Thirds rendszert (me gondolom ez a minimum). Pl:
DMC-GX80EG-K - Panasonic - 426 g váz, akku, sd kártya, plusz ugye obi...Bő fél kiló, nem rossz végül is, de azt én nem tudom, mekkora drónra lehet ezt rá bízni.Olcsóbb, és nem sokkal rosszabb az a dji fantom.
-
mgy
senior tag
válasz
Erre van a társtopik, link fent jobb oldalt.
-
Plasticbomb
addikt
Aki már épített: Ti milyen motorokat, és ESC-ket használtok, illetve hogy határozzátok meg, mit vesztek?
BLHEliből van versenyquadra ajánlott verzió, és van kameraplatformra ajánlott verzió is, vagy blheli az blheli, és majdnem mindegy, mivel úgyis az FC vezényli le a repülést magát?
-
molnigee
aktív tag
Megjött a falcon 180 hohohóóóó
Tracking szerint pedig még nincs... A google meg már belföldi feldolgozás, de az meg nincs itt mégMindegy, holnap az is megjön tutti.
Jee de szép nap
-
foka
aktív tag
válasz
KaiotEch #25299 üzenetére
Az én 2W-os Skyzone N2000-emre gondolsz?
Vagy a 2W-os jelerősítőre?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest