Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko 959
csendes újonc
Első körben 1 M4-es peremes anyát felhasználva átvágtam a menetét balosra és működöt az anya pótlás. Hosszú távon azonban az esztergált eredetihez hasonló zárt anya biztonságosabb. Mindjárt megyek az esztergályoshoz anyát csináltatni alumíniumból. Ha valakinek van igénye xk x251-eshez való balos anyára jelezze, szivesen csináltatok bárkinek. 1-2 napon belül kész van.
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #24291 üzenetére
Én Eachine LCD5800D-t vettem, ma meg is jött. Kapásból dvr firmware frissítéssel indult az ismerkedésünk.
Sajnos csíkozódik is egy kicsit, ami egy kis forrasztással/átkábelezéssel elvileg megoldható (rcg). Bár lehet jobban járok ha customer supportot zargatom előbb -
Jackal2
senior tag
XK 251 teszt a rendeljkínain.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
-=Starwing=- #24288 üzenetére
Esetleg hasznalt MJX X600 / JJRC X1 + Runcam HD. Elegge mas liga.
-
cris78
őstag
válasz
-=Starwing=- #24282 üzenetére
Esetleg gearbest eu raktár....
[link] -
Jackal2
senior tag
válasz
Sehol. Banggood/Gearbest. Itthon értelmes dolgot jó áron nem lehet kapni.
-
-=Starwing=-
tag
válasz
SpydeR3412 #24284 üzenetére
Na igen...kamerázni szeretnék, de nem terhelnék akciókamerával egy ilyen kis teherbírású gépet.
( És nem dupláznám meg ezáltal a gép árát...)
Hexa is szóba jöhet persze.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Nézz szét a hirdetések között.
Vagy ha újat akarsz, akkor modell boltban, de ott nagyon magasak az árak általában (30ért nem sok mindent kapsz).
Amúgy kamerázni akarsz, vagy csak legyen rajta?
A hexák stabilabbak. -
-=Starwing=-
tag
Ezzel a képminőséggel már kiegyeznék ilyen árban...
-
-=Starwing=-
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani belépő szintű, kamerás quadkoptert, 30e-ig, kategóriáján belül a legtűrhetőbb képminőséggel? És ha lehet, magyarországi beszerzési lehetőséggel...kb. 2 hetem lenne a beszerzésére.
Én ezt találtam, de itthon nem tudom hol lehetne beszerezni:
XK Alien X250-A 5.8G FPV With 2.0MP Camera
Tudtok segíteni?
-
koko 959
csendes újonc
válasz
mitulabattyi #24277 üzenetére
Szerszámboltban, a 3.-ban kaptam, 3 fokozatú kézi és 2190-be került.
-
Jackal2
senior tag
Megfogták a fináncok az FPV monitorom bazze...
-
koko 959
csendes újonc
Voltam hazánk 2. legnagyobb városában 2 legnagyobb csavarboltjában. A hasukat fogták mikor mondtam mit kérek. Állításuk szerint talán az országba sincs ilyen. Nem győztek meg, tovább mentem. Egy kisebb boltban megrendelték és holnapra itt van. A baj csak az hogy annyira kicsi a külső mérete, fakötésű alátétet kell rakni alája.(10 db-ot vettem) Vettem 1 garnitúra balos mentfúrót is és azt tervezem, hogy csináltatok vagy 20 db az eredetihez hasonlító anyát is. Ha kész van jelzek felétek akit érdekel. De az anyából is tudok malyd adni ideiglenes használatra. Fogok néhány jobbos menetűt is csináltatni hátha szükség lesz rá.
-
Márton
nagyúr
Azért csak vigyázni a be nem forrasztott, vagy fordítva forrasztott (!) alkatrészekkel
-
Jackal2
senior tag
Egyébként elkövettem egy hibát, amire TSZKR kolléga hívta fel a figyelmemet az FPV adóval kapcsolatban (hiába, nem vagyok még elég rutinos).
Én ezt vettem: Eachine TS840, race bandes adó, hogy jó messze legyenek a sávok és ne zavarjak senkit, csakhogy
- Eachine OSD5840, ez ugyan az, de OSD-t is áthozza, vagyis pl. látod a cellafeszt a gépen, ami kb. az egyetlen indikátor, ha időben el akarsz indulni visszafele. Szóval lehet, hogy át fogom cserélni erre az Ogre esetében az FPV-t. -
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #24264 üzenetére
Meg vagyok győzve
úgysem bírtam volna ki, hogy továbbra is ott porosodjon a szemüveg a fiókbanA Quanum DIY v2-höz ilyen vevőt vettem, van 2 db AV kimenete.
Szerintetek érdemes lenne venni a 2. kimenethez egy SD kártyás rögzítőt? Ha igen, van ajánlott típus?
Tudom, hogy nem lesz egy nagy minőség, de valahol (talán rcgroups-on) olvastam, hogy gépvesztés esetén az SD-n lévő utolsó kockák segíthetnek a keresésbenpl. ez?
-
Jackal2
senior tag
Szerintem pont az előnye az, ami a hibája is, hogy nagy. Tök jó megtanulni vele a szabad szemes reptetést, mert elég erős (azért nem túlzottan), jó nagy, könnyen látszik és király a hangja is
És azért van benne tartalék a játékhoz, pl. 3D, meg kamerázás.
Persze pl. nekem akinek van kicsi is, meg nagy is, már nem kellene, mert én már beletoltam a kellő pénzmennyiséget, de aki csak egy gépet akar, annak tök jó az XK Stunt 350.
-
SpydeR3412
aktív tag
Szerintem igen. Én monitorral nem próbálkoztam. Meg kellett tanulnom szemüvegben a magasságot (tartás, érzékelés, emelkedés, süllyedés).
Aztán múltkor (hogy haverom se unja annyira a dolgot), kivettem a szemüvegből a monitort és megpróbáltam úgy nyomni. Háááát, lehet az én bénaságom, de szinte újra kellett volna tanulni irányítani. Pattogtam szépen, mint a gumilabda.
Úgyhogy szépen visszatettem inkább. -
Arti1
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #24259 üzenetére
Először monitor, aztán ha jobban megy, szemüveg, óvatos duhaj vagyok
De első alkalommal kipróbálom majd félidőben szemüveggel is, úgysem bírom ki
Vagy érdemesebb rögtön szemüveggel kezdeni? -
Arti1
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #24257 üzenetére
Nem tudok linkelni:
http://m.banggood.com/Eachine-EF-01-AIO-5_8G-40CH-25MW-VTX-800TVL-13-Cmos-FPV-Camera-p-1064301.htmlAz u807-re raknám, talán a héten sikerül és be tudok számolni róla
Gondoltam, forrasztok rá egy u807 kamera csatlakozót, arról meg tudnám hajtani -
SpydeR3412
aktív tag
Ez melyik típus? Mire tervezed rakni és mivel hajtod meg?
Az Eachine nekem is úton van, csak az x100 nem jött még össze hozzá.
A minihez meg motor kéne (2db).
De azon is dondolkodok, hogy összedobok egyet. Már néztem 90es vazat, 720 as motor (vagy 120 és 820as), meg triblade proppot. -
SpydeR3412
aktív tag
Csak aztán nehogy hirtelen beállítson egy szülinap.
Amugy egész kellemes vezetni a gépet. Szépen, stabilan repül. Én ugyan, egy kis erőt még bele tudnék képzelni, de csak azért mert más kategóriában játszunk.
Először ilyen kikeményedett, szar műanyagnak láttam a testét. Aztán közelebbről már éreztem, hogy az csak a fekete lakk, alatta puhább műanyag van(már ha ezt ki lehet tapintani).
Szerintem az lesz benne a jó, hogy ha megtanultad rendesen vezetni, utána a 3D még mindig tartogat kihívásokat.
Gratulálok mind a 2 géphez!
Es köszi megegyszer a lehetőséget a kipróbálásra!
Legközelebbre osszefoltozom a Falcon-t, aztan lehet azzal csapatni.
Bizom benne, hogy a 20.ai versenyre megérkezik. Nem szeretnék így indulni. -
kriszbon
őstag
válasz
Allien #24252 üzenetére
Én nem is az 5-ös csavart akarom átalakítani, hanem készíteni egy másikat alu rúdból.
De jelenleg ott tartok, hogy jól tart az amit karburátorból kifűrészeltem, és kicsit megreszeltem(na nem annyira reszeltem hogy szép is legyen).
Hegyesre nem is lehetett volna, mert végig furat van benne, de mindegy, a lényeg hogy tartson(a festése már kopik, tudod miért).
A többinek is utána húztam az eset után. -
medvegy
aktív tag
válasz
mitulabattyi #24235 üzenetére
Hát ez fasza...
Egyébként most nézem, hogy már beírták BG-n, hogy nem jó, amit küldenek. Augusztus 4-én írták ráadásul, szóval nem hinném, hogy azóta a jókat küldenék. Nagyon remélem találok valamit holnap a csavarboltban -
Arti1
aktív tag
-
kriszbon
őstag
válasz
Na bakker, akkor még jó hogy a csavar végett múltkor rendeltem 2db motort, azon csak az van.
Ja meg itt van már a balos 4-es menetfúró is a fiókban. -
Misi1979
őstag
Egyszercsak találtam youtube-on egy ilyen videót, valahogy ott termett, vélelmezhetően bebop2-vel vették fel a mai napon, délután..
-
válasz
Jackal2 #24242 üzenetére
Nekem pont jó. Racerek annyira nem vonzanak ezt meg messziről is jól látom. És korrektül megszoktam mikor mennyi gáz kell neki. Erre jó az előre hátra taktika
Szerintem érdemesebb azt felvenni amíg eljutok a 3D-ig.
Kao: Persze vázat betankolgattatok asszonnyal. Ha meg már jól megy akkor jöhet a normális festés. Esetleg levágom a karjait és karboncső mint a 251nél.
De a letiltás hang az űber nem?
tibibi: Táska az tényleg jó dolog csak a proppot nem akarom mindig levenni. Ezért is gondoltam a lehető legkisebb utazóbőröndre amibe elfér. A 380 meg nem lesz dísze a találkáknak. Az kb ott fog rohadni 360 napot a dobozába.
-
-
Allien
veterán
válasz
Neba... mennyien rendeltünk ilyet???
Erre mit fognak lépni BG-n? Mert, hogy vissza a lét, de a TELJES 3 dodót, az NEM vitás, ugyebár...
-
válasz
tibibi #24230 üzenetére
Nem! Maga a gép 80volt sok prooppal köztük egy karbon szett. A tulaj azt mondta, hogy egy óra van benne. Ami hihető is volt mert tényleg gyönyörű állapotban van + adott hozzá prop védőt is.
Aztán elkezdte sorolni hogy fpv lcd balancer stb. Én meg nem tudtam nemet mondani. Igaz nagyon áron adta de az lcd pl még fóliás volt. Nem volt az évszázad biznisze a plusz cuccos, de jobban jártam mintha rrendelni kellett volna és várni.
KaiotEch Az festék lesz mert festékre fújtak festéket, és a fehér így dobja le a feketét.
Zsee Nekem minden kell
Amíg van mit eladni amit támogatásként kapok azt nem sajnálom drónra verni. Most egyenlőre elég ami van. Az x380at megpakolom amivel kell és utána egy darabig nem veszek újabb példányt, csak a jelenlegiekhez alkatrészt ha kell.
És az x350 most nagyon tetszik csak vezetni is meg kéne tanulni. Meg asszonnyal felesbe vettük az új gépet. (Legalábbis azt mondtam, hogy megkapja a felét
)
-
qqzs
őstag
802540 600mAh 30c 3.7V Tudtok bangood linket ami bevalt hasonlo akkuhoz?
-
foka
aktív tag
válasz
DJGABI #24204 üzenetére
Nekem van ilyenem, azért vettem, hogy a VR Box 2-ből fpv-t csináljak. Csak a fresnel lencsét kell átműteni bele (minden fpv sityak azzal üzemel), a mobilteló helyére meg mehet egy 5"-os fpv képernyő.
-
És aki próbálta az x350-et annak mi a véleménye? Jó cucc? A negatívumait mutattam, de max az esc akkukábellel való kinyírása a probléma. A pattogást majd gyakorlom!
KaiotEch külön köszönet a mai napért! Ha ő nincs még most is vastag a pénztárcám
-
medvegy
aktív tag
Valaki tudna esetleg adni kölcsön 1 db propeller rögzítőt X251-hez? Sajnos elszállt az egyik és nem találom. Rendeltem egy szett ilyet már hozzá, de legalább két-három hét mire ideér. Két hétig szabadságon vagyok és jó lenne csapatni, de 3 propellerrel nem fog menni
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #24212 üzenetére
Nem könnyű, na de az mi hogy a Vortex Pro-ről 3!!! lövés lepattant?
Csak a 4. vitte le, durva.
Felműtöttem az FPV-t ma az XK Detectre, azt kell mondjam, fantasztikus. Az egész dolog valahogy értelmet nyert, de szerintem kamera platformot FPV nélkül venni baromság, nincs semmi értelme. Így az egész világ kinyílt, olyan dolgokat is észre vettem, amiket eddig nem, pl. találtam egy romos épületet, miközben követtem egy csövet a földön, nagyon király.
Viszont a Quanum V2 egy sokkal jobb szemüveg, mint a DIY UFO és ez egyetlen dolgon múlik, hogy a kijelző messzebb van. Csak ugye, a vevőt külön meg kell venni, meg hasonlók.
-
DJGABI
addikt
válasz
Teréz Atya #24209 üzenetére
ja az lemaradt h már picit bánom h nem csaptam le az olcsó quantum 2-re anno
dehát ki tudta még akkor....
-
Jackal2
senior tag
Drones vs. Guns: na mit tippeltek, ki nyer?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
DJGABI #24204 üzenetére
A quanum v2-ben probaltam a c4002 monitorat. Nem volt veszes, persze az 5 colos quanum monitor sokkal jobb.
Arra figyelj h legyen a keszletben fresnel lencse, amit tologathatsz. Bg-n talan 5 dolcsi ez a keszlet. Amugy magad is csinalhatsz ilyet modellezo habbol. Ez olyan mint a polisztirol, csak nem morzsolodik. -
kriszbon
őstag
válasz
DJGABI #24204 üzenetére
Nem igazán értek hozzá, de kb. ugyan azt kapod meg drágábban ha gyárilag rakják bele egy műanyag dobozba.
Szerintem a különbség annyi, hogy az előtt van egy (talán) lencse vagy mi.
Egy sötét dobozba be van zárva a 2 D-s kijelző, persze lehet állítani pár dolgot rajta.
Mintha egy teljesen sötét szobában odaülsz egy 17"-s monitor elé úgy 1 m-e, és azon keresztül próbálnád meg irányítani a gépet a látott 2 D-s kép alapján.
Nincs semmi térhatás, mélységérzet stb. ami szerintem nagyon hiányzik.
Természetesen ez csak az én meglátásom a dologról.Mod. Más.
Ha már ennyire előjött a GPS téma, akkor [Ezt] a kütyüt nem lehetne csak arra használni, hogy a jeleit venni lehessen helymeghatározás céljából mondjuk navigációs cuccal(teló, akármi)?
Lehet buta kérdés, de érdekelne. -
qqzs
őstag
Akkus kerdes JXD509G
Teszteltem az akkukat amit vele adtak meg amit vettem, kamera nelkul
Amit vele adtak az 802540 600mAh 30c(ra van irva) 3.7V menetido 7.5 perc feszultseg leallaskor 3.2V forro
Amit vettem 852540 680mAh 20C(nincs rairva csak a termeknevben volt) 3.7V menetido 2.5 perc fesz leallaskor 3.8V langyos
Szoval az extra 4 akkuval nem sokra megyek, akkor mit vegyek? Tudtok bangood linket adni bevalt hasonlo akkuhoz? -
DJGABI
addikt
hú mit találtam: [link]
a V686 monitorját nagy merészség lenne beleépíteni? pénteken voltam kinn vele, de még borús időben is kb csak annyit lehetett látni hogy kb hol a horizontigazából van Cardboardom (hajjaj de mennyi) de annak a lencséi ugye két külön képhez valók, azért necces annak az átépítése
-
qqzs
őstag
Lehet kicsit amator a kerdes de a gps vezerelt dron hogy tud egyhelyben maradni.
Ugyebar ha en egyhelyben maradok akkor a gps jelem ugral ossze vissza telefonnal akarmivel, ha elindulok egy iranyba akkor all be az irany helyzet pontossag stb.
Tehat ha egyhelyben all a dronnak miert nem ugral ossze vissza a pozicio jele?
Plusz ahogy nezem a videokat szinte el sem mozdul a dron maris korriggal. Azert nem kene jobban elmozdulni ahhoz hogy egyaltalan eszre vegye hogy elmozdult amit lehet korrigalni? -
kriszbon
őstag
válasz
Teréz Atya #24196 üzenetére
Persze hogy az, csak véletlenül bukkantam rá és mutattam, mert ki tudja mit hoz a jövő.
Most úgy látszik a drónozás a sláger, de már épül is rá a másik üzletág.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Jövedelem
- OpenWRT topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Windows 11
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Titan Quest II
- További aktív témák...
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest