Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
fape & mgy: Köszi!
-
faresz5
aktív tag
-
qqzs
őstag
Nem tud valaki veletlenu bangood kupont dron kategoriara is mukodot?
-
fape
senior tag
válasz
szacsee #24586 üzenetére
Én használom már napja a Kinkong T5040-t. LittleBee 20A Pro + Kingkong 2205 2300KV, 3-4S aksival (turnigy nano-tech a-spec 60~90C és Infinity graphene 70C). Egyelőre még bent van a füst, ki legalább is nem jött
Annyira nem terheltem még mint a sima 5040-t. Azaz csak fákat és zászlókat kerülgettem, egy-két kicsi eséssel.
A kétágú kapott rendesen a földtől és diy kapuktól.Na de a háromágú rugalmasabb, vékonyabb és más formájú mint a kétágú. kép
Eddig meg vagyok vele elégedve. A hétvégén rápróbálok majd a kapukra: Elvileg törhetetlen majd kiderülA mesteren is van videója róla: KingKong 5040 Tri Blade Prop Review
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #24586 üzenetére
DAL V2 5045 tri propokkal repülök 20A-s esc-kkel (lb, dys), mögötte ócsó BG, meg drága, másfél kilós rotorgeeks motorokkal négy cellával gond nélkül.
Nyilván engem is érdekelnek a kinkon háromágúak, várom a véleményeket. Igaz a kétdolláros (és bevált) DAL után nem nagyon vágyok másra.
-
faresz5
aktív tag
ez a Bg-s clone töltő.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Teréz Atya #24589 üzenetére
Nem sokat írt, talán majd komiba leírja a részleteket: all Xk drones owners club
-
molnigee
aktív tag
Facebook xk csoportban, azt írja majdnem odalett a házikója :S
-
szacsee
nagyúr
Kingkong 3 ágú propról van tapasztalat?
Bg-n most látom először.
20A-es littlebee 3S-nél gondolom elbírja bg2204-es motorral. 4S-el is menne, vagy már sok neki? -
elszabi
tag
válasz
vandor01 #24578 üzenetére
sztem ez is csak azért lett, mert nagy örömömben, h lehozták a gépet, elfelejtettem borravalót adni nekik. így a vízművek úgy gondolta, utólag kikérik a kollégáknak. amúgy is kb. ennyit illett volna adni nekik.
KaiotEch: gondolták, phantom 3, akkor 3 ember kell. még szerencse, hogy nem egy eachine 250 akadt fent.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
mitulabattyi #24569 üzenetére
De ez (minden) gépnél(vagy is az olcsóbbaknál biztos) így van kivéve ha szoftveresen állítasz rajta.
Jackal2 Minek hogy miattad csináljanak egy értelmetlen szabályozást?
-
soma64
újonc
Sziasztok! Vigyázzat akinek syma x8hc v hg gépe van a gáz alsó helyzetben tartásakor kb 2-3 s után leállnak a motrok!!kb 4-6% gázkar helyzetnél. Tegnap ezt volt szerencsém a saját börömön is tapasztalni szerencsére nem volt magasan a gép és így kissebb sérülések lettek a gépen. Este több ilyen videót is talàltam youtubon erről a problémáról!
-
Pikachu24
aktív tag
GPS trackerként keresd. Vannak kifejezetten ajánlott típusok és hamisítványok is. Egy jobb kb 10k-ba fog fájni.
-
popi1987
csendes tag
Mai érdekesség:
[FLYTREX SKY]Régebben, mintha valaki említette volna, milyen jó lenne mobilhálózaton irányítani a koptereket.
Ez nekem úgy tűnik, mintha 3G-t használna irányításra, de nézzétek meg, ha gondoljátok."Fly without range limitations using 3G network control"
-
Teréz Atya
senior tag
Ha a buzzerre gondolsz, ezt a custom vevok alapbol kezelik, van ra kimenet. Pl. Naze32 / SP F3
Namost a buzzerek tobbsegeben mar van valami aramkor, nemcsak a nyers piezo hangszoro, igycsak rakotod egy feszforrasra es visit. Namost ilyen mindenegybe gepnel macera. Van, aki a fenyekre koti egy fazisforditoval, van aki a kameraportot aldozza be, stb.
Amugy az ESC-ek nem zenelnek jelvesztes utan? Az X1-en elkezdenek cincogni kb 2-3 perc utan. -
Teréz Atya
senior tag
Jujj gyerekek, akkor most keressetek ra az OEM/ ODM fogalmanak.
A Turnigy cuccok maximum akkor lopottak, ha leesnek a kamionrol, amugy a gyartoval szepen megegyeznek.
Istenigazabol, ha megegyezel a FlySky-al, akar ACME logot is szitaznak barmelyik termekre a kedvedert, csak rendelned kell 10 000 darabot. -
qqzs
őstag
Koszi a tav tanacsokat de nem irjatok miert. Vegul a standard tav melett dontottem mert tobb csatornan meg lipo tamogatason kivul mast nem tlaltam kulonbseget esetleg nagyobb tavolsag de van par mod a standard tavra is. radasul a monitorja kissebb a prof valtozatnak
Valaki regebben linkelt egy kutyut amibe sim kartya kell es ha smst kuldunk ra visszakuldi a poziciot, milyen neven kell azt keresni? Eselteg valami mas biztonsagi megoldas elvesztes esetere? Emlekszem valakinek volt valami pittyego rajta ami megkonyiti a keresest vagy az a gep beepitett szolgaltatasa volt?
A prop vasarlashoz ha jol ertem kell mindket szinbol cc es ccw? vagy a szin nem annyira fontos?
Mit erdemes meg rendelni propon meg akkun kivul a gephez?Ja es azert feheret valasztok mert azt konnyebb meglatni a fa lombjaba
-
Tszkr
csendes tag
Arra figyeljetek, hogy a Devo7 és Devo7e nem egyezik meg. A custom ezkre jó
-
fape
senior tag
válasz
SpydeR3412 #24555 üzenetére
Milyen micro-ra gondolsz?
Nekem a téli projekt lesz a szoba fpv építés. Ezeket találtam mostanában:
kész FPV, BNF:
- Eachine Tiny QX80 (ebből lesz majd flysky is. OHH JEEE)
- Fire 104
Arf:
- Eachine Tiny QX90
- http://www.banggood.com/Tiny-QX90-90mm-Micro-FPV-Racing-Quadcopter-BNF-Based-On-F3-Flight-Controller-FrSKY-Taranis-X9D-p-1069614.html
Építeni, FC+RX
- Micro SciskyDe a H8/H101-t is sokféleképpen lehet átépíteni: FPV, brushless
Aszem gyári is megy devo7-tel. ha máshogy nem akkor custom firmware-rel biztos. -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #24556 üzenetére
OK... nem rossz ötlet! előfizetek!
és a pozitiv energiaid hullamaival az interneten keresztűl gyogyitanad, épitenéd a dronokat!! ráolvasol egy kis vodu-vodu-t azt kinőnék az eltört propellerek, megkefélődnenek a szénkefék..
ja ez már akkor nem az a tipusú fizetős szolgáltatás.... -
Jackal2
senior tag
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #24552 üzenetére
Ez lesz a jó link a videódra.
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #24550 üzenetére
Horizon Hobby termék, Blade cuccok protokollja. Amerikai gyártmány, nem lesz olyanod.
Videó a romos házról és a csővezeték szerelmes balladájáról
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kimista #24517 üzenetére
Én vagy alárakok valamit (fa,papír) az eleje alá, vagy használom a saját magam által, hungarocellből gyártott kameratartót. - Ezek kb. ingyen vannak.
De mostanában, csak annyit csinálok, hogy a tépőzárra csak hátul nyomom rá a kamerát, így felfele áll az eleje.
Viszont, 1700Ft sztem annyira nem sok érte, hogy nem éri meg barmolni vele.
Ellenben én már csak ilyen vagyok...(#24481) Jackal2: Mi az a DSMX vevő?
(#24479) kriszbon: Mi lenne, ha az egyiknek megcserélnéd a polaritását?
-
mobbo
senior tag
válasz
Pikachu24 #24545 üzenetére
elég vegyes a kép
ha cég küldi 22 euro
ha magánszemély akkor 45
de nekem jött már át sokkal drágább is gond nélkül
a sokat tapasztalat kínai cégek mind magánszemélyként küldik és 20 dollárt írnak rá
a vámos meg csak röntgenen nézi mi van a dobozban, ott meg annyit lát, hogy műanyag játék drónha a küldő cég ráírja a frankót akkor viszont tuti megáll és vámolják (plusz áfa)
Cég-magánszemély reláció
0-22 euró között vám- és adómentes
22,1 -150 euró között vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1- euró feletti kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA
Magánszemély-magánszemély viszonylat
0-45 euró között vám- és adómentes
45,1 -150 euró között vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1-700 euró között vagy a vámtarifa szerinti vámtétel, vagy – kérelem alapján – fix 2,5%-os vám + 27% ÁFA
700 euró és e felett kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA
-
válasz
Pikachu24 #24545 üzenetére
És, ha megfogják akkor elég egy csekk befizetés. vagy ezt a vámdolgot tudom intézni a futárral? Csak még nem volt ilyen az életemben.
Asszony hazahozza amazon.de-ről de ott jóval drágább mert gondolom már rajta van a cuccon a német áfa.
És így elég jelentős az x350 utánpótlás pakk
10k még nem izgat de ez jóval több így.
-
qqzs
őstag
attol fugg mennyibe kerul meg mekkora, a Hubsan H501S X4 gondoltam mar erdemes.
De nemreg olvastam valakinek valami pittyego van rajta megkonyiti a keresestmost meg potpropellert raknam a kosarba , 1130ft ket prop de cw ccw ket szinben kulon van szoval vennem kell 4x2 gondolom?
Ja meg afa is van ha vamot kell gondolom tehat vam +27% afa? De mi az alap? a vasarlasi ertek vagy amit ok kitalalnak
-
Hány ezerig nincs vám?
-
qqzs
őstag
Bangoodrol meg nem rendeltem, jo az ha nem kerek bangood logot a csomagra?
Milyen osszegre szamitsak ha fennakad a vamon egy 100eforintos vasarlas?Valaki regebben linkelt egy kutyut amibe sim kartya kell es ha smst kuldunk ra visszakuldi a poziciot, milyen neven kell azt keresni? Eselteg valami mas biztonsagi megoldas elvesztes esetere?
-
qqzs
őstag
válasz
Allien #24537 üzenetére
Ez a prof. a standardrol nem talaltam semmit, olyan erzesem van hogy ez akkor kene ha lennenek mas gepeim amiken van gimbal meg mittom en. Ez 8 elemes a standard meg 4. Ennek kissebb monitorja is van szoval eleg lesz a standard
FEATURES
10 channels, 2 video channels, LCD screen, 2 rotating dials for gimbal controls,
Switches for Actual Direction (AD), GPS, Return to Home
Four digital trims
Receives 2.4GHz and 5.8GHz, transmits 2.4GHz
Buttons for shooting still photos and videos
3.5" (89mm) LCD screen
Pop-up sun shield for screen
Audio, video, USB and TF/SD jacks on bottom of caseINCLUDES
Transmitter 2.4GHz Antenna 5.8GHz AntennaREQUIREMENTS
AA Batteries: EightSPECIFICATIONS
Receives: 2.4GHz and 5.8GHz
Transmits: 2.4GHz
Channels: 10 channels, 2 video channels
Antennas: 1-function/data transmission, 2-video receiver
Trims: 4 digital
Switches: Actual Direction (AD), GPS, Return to Home,
Gimbal Control: 2 rotating dials -
medvegy
aktív tag
Megjegyzem, hogy a BG közben törölte az X251 tartalék propszorítót a kínálatból, miután páran beírták, hogy SZAR!
-
Allien
veterán
Lehet, nagyobb a távolsága? Az egy dolog, mit írnak rá, de pl az alap verziós:
[link és 2000 métert ír]
A másik meg repcsivel igaz, de:
[link 3 felett] -
qqzs
őstag
Kisebb monitorja van semmit nem irnak rola sehol hogy mitol prof version. Meg azt talaltam hogy lipo batterynek elo van keszitve, gondolom antennat mindkettore lehet olyat tekerni
-
válasz
Jackal2 #24527 üzenetére
Saját kezemen tapasztaltam, hol nemfogunk drónt
Tehát már szakértő vagyok hogyan fussak vele.
A Runcamhoz láttam ilyen fpv tokot vagy az a mobius volt? Mert raknék a 350re is.
Japp meg mondtad, hogy küldesz képet az fpv+gimbal bekötésről. Nálam annyi lesz, hogy egyenlőre a runcamot rávágom a 380 5v-ra.
Mert most úgy lett hogy rákötegeltem a kameratartóra a tőled vett tarantula? akkut és arra dugtam az fpv-t
És ha úgy lesz hogy a gimbal is a tarantula akkuról megy és a jelet kötöm be csak az x380ba, hogy tudjak le fel nézni?
Misi1979 Én a 380-nál csodálkozom, hogy nem esik ki!
-
Sziasztok!
Nagyon elgondolkoztam hogy veszek magamnak egy drónt Kínából.
Elég durva árak vannak olcsóság terén, de gondolom a megbízhatóság javára.Én olyan 20-30.000 Ft-ot áldoznék rá. Első drón lenne, és nem baj ha kamerás. Jó lenne más szemszögből látni a világot.
Van esély rá hogy találok ilyet? Esetleg ha van konkrét javasolt típus, azt szívesen fogadom.
Köszi!
-
Tszkr
csendes tag
Vasárnapi szösszenet
-
kimista
aktív tag
ez olcsóbban valahol? vagy vmi olcsóbb alternatíva? ti hogy oldottátok meg?
-
Jackal2
senior tag
Kipróbáltam a Tarantulát, ez megy mint az állat
Érzésre kb. mint a JJRC X1, nem vicc, rohadtul megy ahhoz képest, hogy kefés. Nem tudom miért, talán mert könnyű, de sokkal durvább mint amit vártam.
-
Misi1979
őstag
-
mgy
senior tag
Tiny whoopot épít, tervez, esetleg már vett valaki?
Sehol nem látom készleten, asszem inkább megcsinálom a 8.5-ös motorral futó verziót, legalább lesz rendes firmware a vezérlőn. -
Jackal2
senior tag
Most már elárulhatom az évszázad akvizícióját, megvettem Tibibi Tarantuláját. Micsoda móka lesz ebből muhaha
-
válasz
Teréz Atya #24508 üzenetére
Mindegyik bírja, csak van amelyik tovább
-
elszabi
tag
Na, kinek van vízálló gépe reptetni?
-
Komoly kis gép!
-
faresz5
aktív tag
Nah ez a eachine racer 250 ill radiolink At9 nem akar együtt működni normálisan, nem ajánlom ezt a párosítást kezdőknek. Feladtam, valami értelmesebb projektbe fordítom inkább az időmet. Eladom mindkettőt olcsón azt hiszem. Amennyi időt már belefektettem annyiból már egy normális gép-táv kombót vehettem volna.
-
elszabi
tag
válasz
dahaka1 #24498 üzenetére
shaddam használ ilyet, őt kérdezd szerintem. amúgy végigrepüli, én úgy tudom.
Más: Nincs valakinek önkormányzatos kapcsolata a városban? Lehetőleg Ferencváros, de jó lenne más kerület is. Esetleg Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál? Pár napja már van a fejemben egy projekt, amibe bele kéne vágni, teljesen önkéntes alapon. De kéne hozzá afféle pozitív hozzáállás az érintett kerületek részéről. Röviden: Van millió régi, gyakran elhagyatott épület. Ezeket lehetne drónokkal meg kamerákkal felmérni, bejárni. Nekünk jó lenne, mert olyan helyeken reptethetnénk és videózhatnánk, ahol amúgy nehezen - mert esetleg bejárás sincs. A kerület is nyerne vele, mert látnák az épületek és a környék állapotát.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest