Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Léghűtés topik
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
válasz
bikerlacee #27197 üzenetére
Esetleg egy használt P1-et vagy esetleg P2-t helyettük? Jófogáson szokott lenni.
-
NightLord
tag
válasz
SpydeR3412 #27135 üzenetére
Na megcsináltam, az lett a megoldás, hogy rákötöttem az akksi bementre a kamerát, így már megy stabilan.
-
bikerlacee
csendes tag
Dilemmázok nagyon; segítsetek, melyiket vegyem: cheerson cx 20 vagy UPair chase 2k. Hallottam mind a kettőről jót is rosszat is, de melyik lenne a megbízhatóbb? A cx 20 is lenne annyiba mint az upair mire gimbal/transmitter-receiver/kamera/monitor kombó rákerülne ( meg ugye még össze is kellene hozni valahogy az egészet, hogy rendszerként működjön) viszont az upairnál ha gond van akkor a kam+gimballt csak egészben lehetne cserélni. Áh fene tudja. Tipp-ötlet-tanács volna esetleg?
-
kriszbon
őstag
Már éppen ideje volt, mert kezdtek jelentkezni az elvonási tünetek.
Szerencsére(vagy szerencsétlenség) Bg oldala nem zárt be, így elverhettem megint egy halom pénzt kínomban bogarászás közben, mert nem volt fórum.Más.
Távvezérlőbe(Devo 7) kellene nekem aksi, mert sokba kerülnek az elemek.
Most vegyem meg [ezt] vagy van itthon egy 1800mA-es de az 20C-s (benéztem egy csütörtöki rendelésnél) és repülésre nem túl combos.
Használhatom azt átalakítóval(balance to Jst) vagy sem? -
mobbo
senior tag
na
csak nem? újra van ph? -
Arti1
aktív tag
Back to life
XK X100 hol akciós?
Az hogy gyorsabb, azt jelenti, hogy bírja a szelet is? -
Jackal2
senior tag
Kipróbáltam nyílt téren az XK X100-at, baszki, ez a cucc durva. Megy mint a golyó, 1S-el kb. 2x gyorabb mint egy Nihui U807, ugyan akkora élvezet repülni, csak sokkal jobban fordul, van ereje kihúzni magát (ezt ugye a Nihui U807 nem tudja), iszonyatosan király vele repülni, egy nagy hibáját találtam eddig, hogy rövid az üzemideje, olyan 250 mAh.
De asszem megvan az új különösen ajánlott gép , hogy Prohardvereskedjek egy kicsit
Acrot még nem erőltettem, egyelőre be kell repülni anélkül, de ha egyáltalán nem lenne, akkor is zsír gép lenne.
-
elszabi
tag
Holnap déltől én is ráérek.
Volt H31 waterproof teszt. Beesett a medencébe. Elsüllyedt hamar. De 2 perc után felhoztuk és repült tovább. Van videó is.
-
kimista
aktív tag
na lesz akkor valahol közös reptetés?
-
elszabi
tag
válasz
Hopkins_001 #27181 üzenetére
Erről nincs valami sok tapasztalat szerintem. Ahhoz túl korán meghalnak azok a motorok amúgy is. Én az ilyenekre szoktam amúgy cseppenteni egy kis kenőanyagot, de ez csak akkor működik jól, ha eleve le van zárva a fogaskerék környéke vmi megoldással. Különben csak felszedi a port meg a koszt az olaj.
-
Hopkins_001
tag
oké,köszi a választ
Más: most nézem syma x5c-1-emen egyik motoron lévő fogaskerék majdnem elkopott,többi is kezd egy picit.
Érdemes ilyen fémre cserélni? mennyire eszi a másik műanyag fogaskereket? Ebből nem is találok fém kivitelt.
Vagy maradjak a műanyag-műanyag párosnál ? -
Allien
veterán
Jön egy drágaság, kicsike. Blade BLH8500, bár az árát nem írták még, tuti nem lesz egy elterjedt darab itthon...
Viszont legalább qrva jól néz ki: -
qqzs
őstag
válasz
Hopkins_001 #27148 üzenetére
6 fontos, nekem font van beallitva szoval az olcsobbik amelyiken van a burkolat
En kb 100-150 meterig mertem elmenni addig jo volt agyari. Nem nagyon akarok kilometerekre csak azert raktam ra hoyg biztos ami biztos ami messzebre visz az uzembiztosabb kozelebbrol is aztan elkezdodtek aszakadasok de csak fel masodpercre neha, nem tudom mi az oka visszakotom aztan meg tesztelem majd rendes meressel csak nem talalok teruletet meg ahol lehetne
messzebre majd csak akkor megyek ha rajta lesz a gps tracker -
Zoty4
őstag
S.O.S kerdes.
8V-ra meritett 2S akksit beraktam a hobbykinges balance chargerbe. Szepen meriti lefele,mar 1 oraja tokol vele, kb mennyi ido mulva tolti fel 8,2-re? Van tapasztalat?
Illetve gaz ha balanceirozas kozben lehuzom a toltorol? -
válasz
Teréz Atya #27149 üzenetére
-
kimista
aktív tag
én szeretek azert tartalékot tartani, nem azért mert km-ekre mennék, csak jó ha van.
ezeknél a gépeknél már be lehet állítani, h mi legyen ha kimegy a hatótávból. leszáll ereszkedve, vagy megáll, vagy ismétli a jelet, attól függ mit állítasz be.
nekem ereszkedés van, meg is mentett múltkor, mikor LOS-ban elvesztettem az orientációt aztán fél km-el arrébb találtam meg -
PNP
őstag
Hol találom azt a térképet, amin látszanak az aktuális légtér igénylések?
Más: noob kérdés, de még mindig nem repültem racerrel, Falcon már az országban van, bár RTF, de FS-i6S távot fogok használni. Szóval mi van akkor, ha elkezdek kimenni a táv hatósugarából? Táv jelez nekem, hogy gyenge a jel? Mi történik, ha megszűnik a kapcsolat? Leesik a gép, vagy ismétli az utolsó parancsot és aztán esik le?
-
mobbo
senior tag
repülés után nektek is úgy néz ki a drón mintha leköpte volna valaki mákkal?
tiszta bogárhulla, sok pici fekete pötty
vér csíkok a propon
meg ilyenek -
kimista
aktív tag
igazabol nekem jo lenne egy noname táv is, ha tudna 1 km hatotavot. szar erzes amikor 5-600 méternél elmegy pedig épp felgyorsult a cucc
csak valamiert semelyik távnál nem marják h hány métert tudnak.. pedig nekem speciel ez lenne a döntő..
egyedül a radiolinknél látok 1 km-es hatotavot, többiek milyenek? -
Jackal2
senior tag
-
-
kimista
aktív tag
válasz
Teréz Atya #27151 üzenetére
remelem 50%ba beraknak vmi jo tavot, valami izmos radiolink v taranist elvinnék
-
válasz
Aha az első mondatodat sem értem.
A receiver cserét értem. A szokásos fül alakban gyorskötözőhöz rögzítve kivezetted felülre?
Már tolják ki az új vezérlőt...
-
Jackal2
senior tag
Bazzeg, de nehéz repülni az XK-val szobában vagy csak kicsi a szoba?
-
Arti1
aktív tag
válasz
Bocs az amatőr kérdésért, racerben teljesen tudatlan vagyok :
Ha racerrel repül valaki, csak előre irányba halad mindig, és gázkarral kanyarodik? Jobb kar a távon csak az épp szükséges dőlést állítja a manőverhez?
Magyarul azt szeretném kérdezni, hogy racerrel nem lehet X5C módra jobbra-balra repülni előre haladás nélkül? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
KaiotEch #27150 üzenetére
Melyik tavot? Van egy valag.
Ha az i6-ra gondolsz en jo nagy hatotavnovekedest ertem el a6-rol ia6b-re valtassal, aminek a csapjait v alakban, 90 fokban kivezettem. 200m vs 600m.A gyari ia6 csapjait meg egymas mellett vezettek el. H ki volt az az okor aki ezt kitalalta? Pont a diversity lenyeget olik meg.
Sajnos fold felett erdos/bokros terepen csak 2-300m.De moegszoktam, ha nem stimmt az iranyitassal, tav fel a fejem fele + nyelgaz. Ez segiteni szokott. Persze failsafe be kell legyen allitva, mertha nincs, elrepul a gep a csaba max sebesseggel, amig az akku ki nem leheli a lelket.
-
válasz
Teréz Atya #27149 üzenetére
Atya te gyári antennával használod a távot? Gondolkodom egy 7dBi-s antennacserén. Vajon nem fog kiégni tőle?
-
qqzs
őstag
válasz
Hopkins_001 #27146 üzenetére
En a 6osat vettem mert jobban nez ki de azon gondolkodom vissza kotom a gyarit mert azzal sosem volt szakadas a 100-150meteres max tavomon ezzel meg van
-
Zoty4
őstag
válasz
medvegy #27140 üzenetére
igen, ez a gb-s akcios cucc, nekem belga postával jött, elvileg 30-án már az országba volt, azt hittem ellopta a postás, mert ma se hozta ki. Közben másik 2 csomag ami együtt jött ezzel már 31-én a kezembe volt. Ma felhivtam a postat és kihozták délután a melohelyre
cseh postát én itt nézem: http://www.17track.net/hu
csehekig meg sky56.cn -
Ezt a Pagoda FPV antennát kéne kipróbálni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
stinky14 #27071 üzenetére
Falcon 180 és SP F3 vbat sens bekötése a blogomon.
-
Arti1
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #27135 üzenetére
Túlmeríti, majd kikapcsol a kamera.
Nekem nem mutatott semmit a 7 lábú fesz mérő, mikor megtaláltam, és rádugtam a kicsi akksi,asszem 2,7 V alatt nem mér...
Gyorsan fel is tettem tölteni kicsit... -
popi1987
csendes tag
válasz
lalimano #27138 üzenetére
valami olyasmit olvastam, hogy a jobbra húzás a gyro-t, a balra húzás pedig a headless mód irányát reset-eli. most már mindig benyomom mindkettőt a biztonság kedvéért, annak ellenére, hogy a headless módot sosem használtam / használom.
tudom, hogy alap, de a trimmeléssel nem lehet gond?
-
Zoty4
őstag
válasz
popi1987 #27136 üzenetére
nagyon paszentos az akksi helye, rendeltem nanotech 300mAH-s akksikat hozzá, hát nem tudom hogy fog bemenni , kicsit meg kell majd hekkelni a helyet szerintem.
Elég hamar lemerül, 4 perc talán, de fényévekkel jobb irányítani mint a floureonokat. Nagyon finoman irányítható, tetszik! -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
NightLord #27133 üzenetére
Géphez nem használok buzzert, mert érzem ahogy merül az aksi (meg amúgy is össze-vissza csipog) . Kameránál meg furcsa lenne.
De szerintem radugok a kamerára egy 100mah-st, és meglatom meddig bírja. Csak ugye ott meg nem védi semmi, hogy ne merüljön túl.
Első körben lehet mégis inkább azt csinálom, hogy megbontom a gép tápkàbelét még az fc előtt és oda kötöm a kamerát.ChelloZotya: Mesélj!
-
Zoty4
őstag
X100 megjött
-
NightLord
tag
válasz
SpydeR3412 #27132 üzenetére
Ezaz, hiaba irja ki, nem fogom latni fpvzes kozben
-
-
válasz
Balázs1621 #27101 üzenetére
Akkor elvileg a távban is kellene lennie igaz?
-
mobbo
senior tag
fpv racing drónt csinál a dji, itt van minden róla [link]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
bikerlacee #27018 üzenetére
Asszem az ekennek pont nincs analog kimenete. Ha van hdmi, akkor van hdmi-analog konverter, de az plusz suly es majdnem annyiba kerul mint egy olcsobb akciokamera.
-
NightLord
tag
válasz
SpydeR3412 #27113 üzenetére
Spyder, te milyen géppel használod az EF-01-et?
-
NightLord
tag
Saját akksival nyilván nem csinálná, mert akkor nem lenne semmi kapcsolat a gázadásom, meg a kamera között.
Amugy én is azon filózok, hogy venni kéne hozzá külön 100mah -s akksit, csak attól félek, nem tudom majd követni hogy áll a töltöttsége, és menet közben váratlanul fog lemerülni a cucc..
Még megoldás lehet közvetlenül a drón akksijára rákötni, és nem az FC által előállított 5V-ról használni. Csak nem nagyon találok Y kábelt ehhez a walkera / losi csatlakozóhoz, valakinek nincs ötlete? Jobb lenne elágaztatással megoldani, mint ezt is ráforrasztani a flight controllerre.
-
szacsee
nagyúr
EASA tervezet prototípusa a DOE fb oldalán
-
Arti1
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #27106 üzenetére
Nem tudok mesélni, mert nem csíkoz
szerencsére
csak valahol hallottam és gondoltam rákérdezek, de jó is, hogy rákérdeztem.
Pont ettől tartottam, hogy nagy gáznál a kamera lekapcsol majd. Saját akksinál is ezt csinálja, vagy csak a Syma akksinál?
Filtert sem használok, mert most egy külön 150 mAh-s akksit tettem inkább fel kameratápnak, ahhoz nem kell filter, az külön van a gép áramkörétől.
Most gondolkodom azon, hogy rákössem direktbe a gépre, kameraporton keresztül, ezért kérdeztem, hogy valaki csinálta-e már, és hogy viselkedik ilyenkor.Szerk:
Antenna illesztése jó? Hátha csak amiatt ad gyengébben és amiatt romlott a minősége. Mondjuk az esések megviselhetik az antenna csatlakozását, nem valami bombabiztos a forrasztása, ahogy elnéztem -
kimista
aktív tag
lesz most akkor hétvégén dróntali? pm-be a címet, mennék én is
-
kimista
aktív tag
válasz
faresz5 #27068 üzenetére
én azt hallottam, h az újonnan életbelépő drónszabályozás után (tehát remélhetőleg ja1-től) az engedélyhez vizsga kell, amit ők raknak össze, és NEM fognak elfogadni semmilyen előzőlegesen készített vizsgaeredményt. ha jól emlékszek talán 4 szintes vizsga lesz, első ilyen 50-100 meterig enged reptetni, a 4es meg a profiknak. Az első asszem neten is letehető lesz
Tehát most megcsinálni a vizsgát pénzkidobás.
-
SpydeR3412
aktív tag
Mesélnél egy kicsit nekem erről a csíkozásról?
Nálam az elején nem volt semmi csík, aztán néhány esés után elkezdte. Gázadásnál egyből, meg repülés kozben is. De mióta elszakadt a csati azóta jobban csinálja.
Annyira nem vészes a dolog, csak zavaró, hogy eddig kristálytiszta képem volt, 0 zavarral. Most már a fák is jobban bezavarnak.
Mikyen filtert használsz? -
Zoty4
őstag
Meg tudja valaki mondani AA illetve AAA elemeknel mekkora feszultsegnel ne tegyem mar be a taviranyitoba?
Elore is koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PS Plus előfizetések
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest