Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- RAM topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én támogatom, hogy legyen egy felmérés, hogy reptethess drónt.
Egy rövid sztori felvezetésképpen: Tegnap berepültem egy ingatlant aminek az értékesítéséhez kértek fotókat fentről. Nem igazán küldtem messzire a gépet, de kirepült a látómezőmből, tehát a közvetített képpel repültem. Éppen tripod üzemmődban álltam amikor egyszercsak berepült valami a képbe baromi gyorsan és már jött is a propulsion overdrive hibaüzenet, a kép elkezdett remegni. Túrtam is neki az RTH-t mert gyanítottam, hogy megtámadta egy szerencsétlen madár a gépet. Mikor jött felém már messziről láttam, hogy elég kajlán repül, de szép egyenes vonalban, borzasztó hanggal. Szépen leszállt és láttam, hogy odalett az egyik prop:
Elkezdtem hátra bepakolni a gépet a kocsiba és néztem a tabletet, hogy hol jártam, mikor történt az esemény, hogy megkeressem a szerencsétlen madarat, hátha lehet rajta segíteni.
Ekkor megjelent egy figura a kezében fogott egy rommá tört Mavic-et és mondta; "úgy gondolom vesztettem" és magasra tartotta a roncsot. Először nem is értettem, aztán mondta, hogy látta az Inspire-t és "meg akarta nézni" az ő gépével, de nem tudja mi történt mert egyszercsak nekiment az övé!
Dühös voltam, de nagyon sajnáltam is mert baromira összetört a Mavic; lógott mindene, ami gondolom azért történt mert leesett magasról miközben összeakadhatott az Inspire-el. Egyébként a tag nagyon korrekt volt, megadta az elérhetőségét és mondta, hogy nézzem át a gépemet és mindent fizet ami kár keletkezett benne, de szerencsére csak a prop sérült és lett rajta pár párhuzamos karcolás amit a kis gép propja ejthetett rajta.
Sokan nincsenek tisztában a forgószárnyas gépek fizikájával; azzal, hogy hogyan generálódik a felhajtóerő, miképpen mozog a levegő körülötte és milyen hatással vannak rá a körülötte lévő tárgyak. Emberünk ha tudta volna mi a helyzet akkor eleve meg sem közelíti a sokkal nagyobb és nehezebb gépet vagy ha már mindenképpen ilyenre vetemedik, akkor messzíről és szemből, hogy én is észrevegyem és tudjak reagálni ha valami gubanc van.
Szóval kell az a vizsga, mert tényleg nem lehet emberek felett reptetni gépet, mert még egy kis drón is tud komoly sérülést okozni, ha magasról jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Bestbuy játékok
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- League of Legends
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Horgász topik
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Dühös voltam, de nagyon sajnáltam is mert baromira összetört a Mavic; lógott mindene, ami gondolom azért történt mert leesett magasról miközben összeakadhatott az Inspire-el. Egyébként a tag nagyon korrekt volt, megadta az elérhetőségét és mondta, hogy nézzem át a gépemet és mindent fizet ami kár keletkezett benne, de szerencsére csak a prop sérült és lett rajta pár párhuzamos karcolás amit a kis gép propja ejthetett rajta.