Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz Dictator^ #11021 üzenetére
Digihez mindenképp vegyél egy routert, olyat ami bírja a sebességet. Lényegesen megkönnyíti az életedet, mert néha megszakad a kapcsolat és ha nincs routered, akkor többnyire neked kell kattintgatnod az újracsatlakozáshoz. Ha pedig van, akkor észre sem veszed a szakadást.
Sebesség: nem hogy 80/25-öd lesz, hanem egy kicsivel még több is. Nem olyan szarrágók mint az upc, egy két megabit náluk nem számít.
Telefon: digis telefont bárhol az országban ingyen tudsz hívni. Minden más telefont a 3.75-ös tarifával, függetlenül attól, hogy hol vannak helyileg. Csak ilyen zagyván maradt benne az áeszefjükben, mert régebben volt különbség a helyi és a távolsági hívás díja között.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Dictator^ #11021 üzenetére
Nálam Kecskeméten stabil a 80/25. Legtöbb helyen nincs vele gond, de olvasgasd a topicot.
Telefonnál pedig, ahogy mondod, digi-t hívni ingyenes(ez a hálózaton belüli, azaz szolgáltatón belüli), minden más, országon belüli 3,75Ft (idén még, jövőre kicsit több lesz a +2%-os áfa miatt), tehát a körzeten belüli is és a távolsági is.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Dictator^ #11024 üzenetére
"Telefon jó, mostani UPC-s csomag, 4800ft, hogy hálozaton belül mindenkit ingyen hívok.. amint látom ez a Diginél alapból 300FT... nevetséges."
200ft, ez sem régóta van. UPC-nél a legolcsóbb is 500Ft.
hálózaton belül itt is ingyenes, viszont minden irányba napszaktól függetlenül 25ft bruttó.
UPC-nél a mobil 42/52 Ft/perc. -
sfdrakex
nagyúr
Nekem is olyan routerem van, jól teszi a dolgát.
Le és feltöltési korlát nincs, vagy legalább is eddig senki sem jelezte, nekem 3 terra körül volt a legnagyobb havi forgalmam az elmúlt évben, de 2 terra átlagban meg van, mások írtak ennél nagyobb számokat is, Digi nem foglalkozott vele.
Játszani szoktam én is, még soha nem volt se ping problémám se szakadás közben.
Ja Tv-vel nagyon ritkán van hogy el megy kis időre valamelyik csatorna, de nem vészes. Viszont ha van megfelelő TV-d akkor tudod nézni a digitális full HD csatornákat is, mivel a Digi küldi a digitális és analóg jelet is ha előfizetsz a kábeltvjükre.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
zka67
őstag
nem kéne a gépet járatnom plusz 3 órát, hogy lejöjjön valami...
Digivel lehet torrentezni. Itt nem az az érdekes, hogy mennyi idő alatt jön le valami, mert ha van seeder, akkor lejön pillanatok alatt bármi. De nem árt vissza is tölteni a dolgokat, különben repülni fogsz a legtöbb oldalról, meg hát ez így etikus - amit kapsz azt vissza is adod.
Én a szakadásokból semmit nem veszek észre, mondom elintézi a router, ha szakad is, azonnal újra tud csatlakozni. 4 év van digim, ezalatt egyszer fordult elő, hogy kb, 2 órát nem volt net, mert elvágtak valami kábelt, de akkor a fél országban nem volt, más társaságoknál sem. Ezen kívül csak éjjel, az előre bejelentett karbantartások alatt nem volt nem, az is max. 15-30 percig és talán ha kétszer belefutottam.
Az én tévémben van DVB-C tuner, digitálisban nézem és nekem sose volt se kockásodás, se kimaradás. Az upc-nél előtte annál inkább, és szerintem az direkt csinálták, mert rendszeresen ugyanabban az időben (a heti hetes alatt) nem volt retek klub.
-
McLaca
őstag
válasz Dictator^ #11035 üzenetére
Azt neked kell eldönteni, mi éri meg. Eleinte bérelni érdemes, aztán ha úgy látod, megéri használni, akkor érdemesebb megvásárolni. Képcsöves tv-hez kizárólag SD-vel érdemes foglalkozni.
LCD tv-nél van létjogosultsága a HD boxnak, de annyi HD műsor még nincs, hogy igazán rentábilis legyen.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
zka67
őstag
válasz Dictator^ #11038 üzenetére
Nézd, ez a HD dolog magyarországon egyelőre parasztvakítás. Van, de mégsincs. Az m1, m2, atv és a két digisport meg két angol nyelvű tudományos csatorna közül tudsz válogatni. Ezekből az m1-en az és m2-n néhanapján adnak valamit HD-ben, atv nem érdekel, a digi sportot csak azért szoktam nézni néha, mert annak tényleg szép a képe, de különben meg nem érdekel a sport. Ha HD-t akarsz nézni, akkor torrent, nem tévé kell neked.
-
McLaca
őstag
válasz Dictator^ #11038 üzenetére
Igen, így van, de alapesetben nincs szükség box-ra, csak ha az analóg jel hátrányait akarod kiküszöbölni és azt a pár plusz csatornát nézni. Nekünk sincs box, egyelőre HD tv se, de az majd a közeli jövőben (talán egy éven belül) előfordulhat, abban meg már lesz dvb-c tuner, szóval a témával nem foglalkozunk, "gyönyörködünk" az analóg képben. Amúgy alig nézünk tv-t.
Ha megveszed a box-ot, az a tiéd, el is adhatod, azt csinálsz vele, amit csak szeretnél.
Ezért is javasolt először próbaképp egyetlen egyet bérbe venni, játszadozni vele kicsit, és aztán kiderül, tudsz-e nélküle élni, avagy létszükséglet.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Dictator^ #11042 üzenetére
Az első HSZ-edben UTP-t mondtál, de zöldövezeti helyen FTTH a menő. Előbbit a panelházakban szeretik használni, ahol bejön az optika a 3. emeletig, ott van egy switch és onnan UTP a lakásokba.
FTTH-nál egy vékony optikai kábel jön be hozzád, ott rátesznek egy illesztőt és abba megy a te UTP kábeled.
DIGI biztos meg tudja mondani nálad mi lesz.⭐ Stella
-
cool13
őstag
válasz Dictator^ #11042 üzenetére
Nekem személy szerint nem érdekes, de így csinálják. Optikát húznak be. Bár ötletem van miért. Mivel légvezetékként kell használniuk a kábelt, ezért az optikában van tartalék szál és egy acél sodrony ami alkalmassá teszi mindenféle behatásnak.
Nálam még csak úgy még soha nem szakad meg. Egyszer volt 2 nap kimaradás, de ez optikai gerinc szakítás miatt volt. Sávszélességem eddig bár mikor mértem, csak több volt. Főleg a felfelé menő, az durván háromszorosa állandóan. 40/20 helyett 52/60+ mindig. Egyéb dolgokról nem tudok nyilatkozni, csak netet kötöttem. Nem tévézem, nem telefonálok. -
InfiniteReality
őstag
válasz Dictator^ #11057 üzenetére
Legalább kétféle kábellel dolgoznak, az egyik hosszabb távolságra jó és merevebb (és nehéz is hajlitani, túl kicsi íven biztos eltörik), míg a másik néhány méterig jó csak de sokkal hajlékonyabb (viszont az se bír ki mindent).
Amikor a város kábelezik (kebelezik hehe ) be, akkor még vastagabb kábelt használnak, amiben nem csak 1 szál van. Az jobban bírja a gyűrődést (meg a behúzást az alépitményekbe).http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
cool13
őstag
válasz Dictator^ #11055 üzenetére
Nekem kb 5 méterrel hagytak többet a padláson. Kérd meg őket, szerintem nem problémáznak rajta. Én rákérdeztem hagytak volna többet is. Azt viszont figyelembe kell venned, hogy viszonylag sprőd/kemény kábel, és nem lehet kis ívben hajlítani. Nehézkes elhelyezni, ezért írom. Holnap tudok képet dobni. De nézd vissza és kb 2-3 hónapja valaki tett ide több képet is a ZTE cuccról.
-
cool13
őstag
válasz Dictator^ #11062 üzenetére
Ha megfelel, akkor ahogy mondtam, holnap kapsz a seggéről. Amúgy mire vagy kíváncsi?
Mert az optikai szál csak bekanyarodik a cuccosba, és bent a készülékben tesz egy kőrt, majd csatlakozik. Mindezt a csatlakozó és száltörés miatt van így. Gondolom én.InfiniteReality Ha jól emlékszem, abban 32 vagy 36 üvegszál van.
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
válasz Dictator^ #11070 üzenetére
Pécel.
Ha nem elég a mérési eredmény, akkor leírom, úgy megy ahogy kell. Zsír a cucc.
Véleményem szerint a ezen a téren a legjobb szolgáltatást nyújtják helyileg. Mint ügyfélkezelés, mint szolgáltatás terén. Ügyfélkezelésben a miérteket is leírtam már. Invitel után óriási a különbség. De nem fényezem őket, nincs közöm hozzájuk mielőtt azt hiszi valaki. Én csak egy nagyon elégedett user vagyok.
Ne habozz ha viszik feléd.
A ZTE cuccosról én nem tudok semmit. Ha van valamid azért megoszthatod. De. Ma már mindenben ki vagyunk szolgáltatva mindenkinek, ezért xarok rá. Lásd Iphone/Android/Facebook adatkezelés és titkos adatszolgáltatás és nyomon követés.
Ha van még kérdésed nyugodtan, ha tudodk válaszolok. Remélem tudtam segíteni.
segge
kábel[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz Dictator^ #11071 üzenetére
Egyrészt ezek nem modemek hanem optikai / nem optikai switchek, esetleg médiakonverterek.
Másrészről tényleg volt ZTE cuccossal gond, mégpedig 3G-s modemekkel. Hogy pontosan mi volt mögötte azt én sem tudom, nem emlékszem már rá. Olyasmi lehetett mint a CarrierIQ probléma most kint a zUSÁban
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
cool13
őstag
válasz Dictator^ #11074 üzenetére
Ügynöknél kötöttem. De ennek hosszabb története van. Én egy különleges helyzetben vagyok a lakást illetően, egy pár családdal egyetemben. Ez miatt felém csak Invitel volt elérhető. Amikor elkezdték a hálózat kiépítését, több szinten is el kezdtünk kérdezősködni a melósoktól. Már közeledtek felénk akkor sikerült egy főnököt elkapni. Nagyon készséges volt és rendes. Papírjain nem szerepeltünk, mint kiépítendő terület. Nem volt meglepő. Mondtam ez a bajunk, mert másik szolgáltató nem akar kiépíteni hozzánk, csak ez a nyamvadt Invitel van horror árért. Azt mondja, igazából neki teljesen lényegtelen hova építi ki, majd megbeszéli a Digi-vel és meglátja mit lehet tenni. Ha sikerül és meglátjuk a kábelt az oszlopokon, akkor figyeljük a Digi weboldalát, és ha megjelenik Pécel a köthetőségi listában, akkor lehet érdeklődni a bekötést illetően. Így is volt naponta néztem és amint megjelent azonnal bementem hozzájuk. Mivel az én házszámom nem szerepelt (pedig ott volt előttem a spagóca) a listában, ezért ott nem tudtak mit tenni. Kerítettek egy telefonszámot ezen érdeklődjek. Ez volt az ügynök. Ő 1 hét múlva jött megkötöttük és ígéretükhöz híven, 2 héten belül jöttek és be is kötötték. Ez után kb 1 hónappal jöttek a szórólapok.
Elnézést a hosszáért mindenkitől. -
cool13
őstag
-
cool13
őstag
válasz Dictator^ #11085 üzenetére
Persze, nem tudnak. De addig nem is rakják a listába. Ezt mondták is. Ha jól emlékszem valami olyat is hallottam, hogy kb 2 hét az élesztése/tesztelése a rendszernek, kiépülés után. Én a mondó vagyok, nézegesd az oldalukat és ha benne van Vecsés, és esetleg az utcád, akkor lépj. Valaki itt is mondta, egy kis átfedés nem árt szolgáltatóváltáskor, nehogy internet nélkül maradjon az ember. De ez már a te dolgod.
-
Killing
addikt
válasz Dictator^ #11094 üzenetére
Jó minőségű minden szolgáltatásuk, nekem is okoscsomag van 2 évre, ráadásul így 30% kedvezményt is kapsz, így mocsok olcsó lesz, a UPC/fibernet a nyomába se érhet.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Killing
addikt
válasz Dictator^ #11096 üzenetére
Szerintem nyugodt szívvel belevághatsz én se bántam meg, nekem minden tőlük van (Topnet, Digi+, HBO maxpak, telefon, mobilnet)
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Killing
addikt
válasz Dictator^ #11099 üzenetére
Igen. De az az érdekesség hogy nekem 2 SD boxom van de csak 1-et számláznak.
A 2. box is rajta van a számlán ilyen formában:"SD box bérleti kedvezmény: -300 Ft."
Tehát a 2. boxot ingyen kapom.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Dictator^ #11109 üzenetére
Köszi az infót annyira nem olvastam bele a topikba véletlenül Veresegyházon nem lesz hátha tud valaki valami infót
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Dictator^ #11111 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod és a tippet jövőhéten megtudakolom ha van infó leirom hátha segítek ezzel valakinek
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
SirKero
őstag
válasz Dictator^ #11134 üzenetére
Hát ez az. Nem is látni őket. Érdeklődtem náluk arról,hogy lesz ebből dec.31-ig bekötés de egy sima sablon szövegű ( várjam,hogy telefonon egyeztetnek időpontot velem ) választ kaptam. Semmi konkrétum.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
válasz Dictator^ #11136 üzenetére
Amerre néztem ott mindenhol fenn van az oszlopon a "draut" és az összekötő dobozokba is be van kötve.
A fő vezeték szerintem kész ( napokig lehetett látni a szerelőket,hogy laptoppal az ölükben ülnek az oszlopokon )Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
-
cool13
őstag
-
SirKero
őstag
válasz Dictator^ #11146 üzenetére
Ezek vannak fenn de azt nem számolta,hogy hanyadik oszlopon. Én úgy vettem észre,hogy ahol összekötik a kábelt vagy elágazik oda tettek. Bár lehet,hogy tévedek nem vagyok szakembrió.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
-
SirKero
őstag
válasz Dictator^ #11155 üzenetére
Ez már az ingatlanonkénti bekötés nem a gerinc.
Ezt már magyarok csinálják és lehet,hogy azért nem tűnt fel eddig mert saját kocsival melóznak nem digi feliratossal.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Killing
addikt
válasz Dictator^ #11158 üzenetére
"Ajánljuk azoknak, akik a bejövő jelet tovább osztják több számítógép használata esetén, illetve azoknak, akik fájlcserélő oldalakat használnak."
Legalábbis a így szól a TopNET leírása.
Amúgy én is 2 gépen használom, mondtam is a szerelőnek mikor kötötték be hogy majd én beállítom a routert, először az asztali gépen nézzük meg a csupasz kábellel hogy jó-e. Erre meg is jegyezte hogy Wi-Fi-n nem biztos hogy átmegy a teljes 80 mega.
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz Dictator^ #11168 üzenetére
Már megint egy okostojás, komolyan mondom, inkább többet nem írok semmit, hogy ne tudjatok belekötni.
Mi a francért nyomatjátok ennyire ezeket a szutykokat? Aki nem dell monitort vesz, az már nem is ember, akinek nem tplink routere van az egyenesen hülye...?!
2 rugó a különbség a kettő között és ha átlag ha átlag alatti vagy feletti felhasználó, és megéri neki, akkor hagy vegyen már egy olyan routert magának, amit nem kell két hét után visszavinnie, mert beszart a tápegysége vagy más baja lesz neki.
Én ezt javasoltam neki, te javasolj mást, de nekem ne szólj be!
-
zka67
őstag
válasz Dictator^ #11175 üzenetére
Engem az idegesített fel, hogy nekem címezted a választ és nem a kérdezőnek. És rögtön az első mondatoddal, hogy "Mi az, ami egy átlag felhasználónak kellhet? " kivágtad nálam a biztosítékot. Mert ezek szerint egy átlagfelhasználónak jó a szar is, ő ne vegyen normális árut. Nekem ez jött le belőle.
Ki tudja mit hoz a jövő, lehet hogy jövőre kitudjamelyik szolgáltatónál a legkisebb csomag 200/100-as lesz havi 500 ft-ér, akkor már vághatja is a kukába a tplinket, amit ajánlottál neki.
Sőt, azt azért kétlem, hogy a 6 rugós tplink vinné a 80/25-öt, legfőképp azután, hogy 10/100-as ethernet van rajta és 300! mbit-es wifi Biztos komoly cucc lehet...
Előbb vehetted volna a fáradtságot és megnézhetted volna az edimax user manual-ját, hogy az mit tud, mennyire egyszerű beállítani, mielőtt nekiállsz írni.
Továbbá a harmadik mondatodnál nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek.
"sosem felejt, de ha mégis!!! akkor 2 perc visszaállítani". Ezek szerint te sem tartod megbízhatónak a saját routered.Nézd, én nem vagyok haragtartó, de azt ne várd el, hogy én kérjek tőled bocsánatot, mert úgy érzem, hogy nekem nincs miért. Te meg gondolkodj el ezen és amiket írtam.
-
zka67
őstag
válasz Dictator^ #11180 üzenetére
tp-link tl-wr841nd teszt wan-lan 62/22mbit. Csak mondom.
-
poli27
veterán
válasz Dictator^ #11255 üzenetére
Én csak miután bekötöttem a netet rádugtam az ONT-t a routerre beállítást nem néztem az igaz de amit írtam annyival ment így !, De mind1 nem vitázok senkivel TP-linket vegyen mindenki !!! Űber állat routerek pláne ilyen nagy netre, lekörözi a Cisco-t meg a Mikrotiket is Részemről téma lezárva !
smog86: Kívánom akkora legyen a F-rkad amekkorát a hozzászólásomtól az orrom nőtt !! Mivel igazat írtam ennyi !!
[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Dictator^ #11251 üzenetére
igen, elég komolyan. komoly multiknak is okozott már meleg perceket.
sokszor volt olyan, hogy komoly cégek vezetői szóltak hozzá kommentben, vagy írtak levelet orvoslást/megodást ígérve vagy a vádakkal vitába szállva.
talán a legerősebb civil fogyasztóvédelmi 'fórum'.11258: nálam a 741-es lite n-es n-es adapterrel panelben 50mbitet, g módban 22-25mbitet visz át a 80ból. ez nem MIMO-s.
cisco? a shenzeni gyártó mielőtt tp-link lett volna, cisco termékeket bérgyártott.
talán az ottani mérnökök elég jól ellesték az alkalmazott technológiát.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest