Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz vittorio7 #38016 üzenetére
Igen érdemes lecserélni, főleg hogy csak CCA kábel, azaz alumínium ér réz bevonattal, kb. annyit is ér.
Normális CU, azaz réz kábel kell és legalább Cat5e, de lehet Cat6.
Persze attól függ milyen nethez kell majd, 500 Mbit/s simán bírhat, a normál cat5 kábel is bír annyit, bár akkor is gyengébb az alu kábel, illetve nagyobb rajta a veszteség, mint a normál réz kábelen, főleg hogy ahogy telik az idő, úgy az is előfordulhat, hogy megfolyik, attól függ milyen minőségű.TeeJay: Néha tényleg szar, főleg hogy olyanok üzemeltetik, akik talán azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák (gondolom ennek az elkészítésére is pályázatot írtak ki és egy sablonból lett összerakva egy-két módosítással), csak ott vannak, mert xy-nak az ismerőse, illetve haverja és nehogy már munkanélküli legyen szegény. Vannak benne olyan alap hibák is, hogy az már nevetséges.
Patice: Meg lehet őket kérni, viszont általában drágább mint ha magad csinálnád (magasabb anyagköltség és munkadíj). Ez is attól függ, hogy milyen címszó alatt csinálja meg neked, ha úgy hogy szükséges az előfizetéshez, akkor az általában ingyenes, viszont ha plusz, akkor már fizetni kell érte.
Gondolom ha adsz neki valamennyit, akkor elkönyveli szükséges anyagfelhasználásként, de szerelőtől függ, valaki nem szereti az ilyen jellegű lefizetéseket.
Bár szerintem jobban járnál ha nem egy szerelőt kérnél meg rá, hanem egy szakembert, vagy egy vállalkozót, aki ezzel foglalkozik, mert a falban lévő kábelezéssel meg egyébbel ők nem nagyon foglalkoznak, max mikor tetőről hozzák be a kábelt és akkor átfúrják a plafont, a legtöbb szerelőnek ennyiben ki is merül a szaktudása, főleg hogy ezt is betanítják nekik, tisztelet a kivételnek. -
Alteran-IT
őstag
válasz vittorio7 #38045 üzenetére
Látom
Egyébként ha 8 ér/szál van benne és mind a 8 jó és be is van kötve, akkor elvileg tudnia kellene a gigabitet, igaz nem a legjobb minőségben, de akkor is.
Akkor 94 Mbit/s a maximális sebesség, hacsak 100 Mbit/s üzemmódban vannak a hálózati adapterek (aajnos a 100 Mbit/s hálózati portoknak 94 Mbit/s a gyakorlati maximuma, ahogy az 1000 Mbit/s netnek is a 940 Mbit/s, elvégre miért is lenne meg annyi, mint amennyinek lennie kellene), azt meg az okozhatja, ha a kábelnek nem jó mind a 4 érpárja, csak 2, amik a 100 (94) Mbit/s kapcsolatért felelősek, ahhoz hogy fölé menjen a sebesség már mind a 4 érpárra szükség van. Lehet, hogy a dugózás rossz, vagy az is lehet, hogy a kábel tört meg valahol, de mindkét esetben csere szükséges, de ha csak a dugózás rossz, akkor olcsóbban megúszod.
Ha jól látom, akkor a TV kábel se éppen minőségi, de inkább nem szólok bele, a mai világ sajnos ilyen, csak olcsó és hulladék minőségű eszközökkel lehet gyorsan terjeszkedni és minél több pénzt bezsebelni, a DIGI-nél ez a passzív optikai osztásnál is meglátszik pár helyen, ami ugye olyan, mint ha egy HUB-ot tennének be a hálózatba és mindenki megkap mindent, néha ezért is van "túlterhelés", holott igazából nem is lenne, ha nem spórolnának annyit
Lényeg hogy jobban jársz, ha saját magad szerzel be jó minőségű kábeleket , ha teljesen ki szeretnéd használni a szolgáltatást. Bár fel lehet őket hívni, hogy jöjjenek ki, hozzanak rendes kábelt és húzzák át az egészet, de szerintem ugyan azt a kábelt fogják kihúzni csak éppen jó borsos áron (kiszállási díj, kábeldíj, meg "valamit még kitalálunk" díj stb.).TeeJay: Nem biztos, hogy igénytelen, lehet simán csak túlbonyolított is. Meg mi van akkor, ha valaki áthúzza a szomszéd házba és a házak között van kert stb. Ne csak panellakásokban gondolkodjunk
Akinek meg palotája van az szerintem nem Ethernet kábelt fog használni, hanem optikázni fog mindenhol, főleg hogy azt könnyebben lehet bővíteni is (1, 10, 20, 40, 100, 200 Gigabit/s, persze vannak köztes megoldások is, ez is attól függ, hogy milyen az alkalmazott optika, hogy egy szálon megy minden, vagy külön stb.).[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz vittorio7 #38070 üzenetére
8érből 1 nem érintkezik és máris keresheted a gigabites linket...
ráadásul mindkét végén van csatlakozó, duplán lehet hibalehetőség mivel az már 16 csatlakozás...
mondjuk én odahaza csavarhúzóval is tudtam benyomkodott érintkezőkkel rendes kábelt csinálni
akkor gyárban valami nagyon tré lehet ha nem megyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz vittorio7 #38074 üzenetére
Mondjuk CCA kabelnek annyi a hatranya hogy sokkal nehezebben hajlik és konnyebben törik meg. Egyebirant a nagyfrekis jel a kabelek "kulso reszen" terjed. Magasabb az ellenallasa is, ezaltal ethernetre sacc 60 méterig használható.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Dictator^
veterán
válasz vittorio7 #53474 üzenetére
Hát igen, bár az ottani 2000-es net 11k amint látom..
Na jó, akkor szerintem lehet emelni a netet, aztán olcsóbban kijövünk
Az 200-500-as netet azért nem látom vajon a listában, mert be vagyok lépve és 500-as netem van?
Bár most kiléptem, de így sem látom a kisebb fajta csomagjait a Diginél..Köszi
Szerk: FTTH-ban vagyok, családi házas övezet, ONT a házban.
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
MasterMark
titán
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest