- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
radi8tor #111293 üzenetére
2. kerületben Cloudflare megugrott 2ms-ről 17-re, YT videók 720p-n tekerhetetlenek gyakorlatilag, viszont két holland címnél érdekes jelenség van:
1. a kpn.nl 1ms-mal válaszol, ez nyilván lehetetlen.
2. a nu.nl viszont 20ms stabilan, ez még sosem volt ilyen jó, nagyjából a realitás határán van, de még azon belül. -
Dragon3000
nagyúr
-
válasz
radi8tor #92229 üzenetére
Voltak olyan területek, ahol korábban belekezdtek, majd a nagy mobil őrületük miatt mindent félbehagytak évekre. Most viszont az utóbbi egy évben újra nekifogtak az átállásoknak, és új területeken, illetve a régi félbehagyott részeken is csinálják elég ütemesen, szóval szerintem nem kell éveket várnod. Sajnos 2-3 év úgy elment a mobilra, hogy ezalatt mással nem nagyon foglalkozott a DIGI.
-
mpo
veterán
válasz
radi8tor #91635 üzenetére
Én is erre gondolok, az UTP kábel valamelyik végén gond van.
Még FTTB 500 volt, fölkészültünk az FTTH-ra, barátom routerét is, enyémet is beállítottam.
Akkor derült ki, hogy az UTP nálam lévő végén a csatlakozó rossz, amikor az enyémet visszaraktam 100-as lett a kapcsolat, megmozgattam a csatlakozót 500-lett.
Már csak egy hét volt hátra az átállásig, nem hívtam ezért szerelőt. -
dO4harambe
újonc
válasz
radi8tor #91628 üzenetére
Egyszer kivartam (oke, linkelek, kineztem a logokbol), gyakorlatilag masodpercre egy oraig tartott a rekorder ujrakapcsolodas. En azt hiszem hogy ez valami timeout lehet, ennyi ido elott szakad el a cerna a diginel es indit tiszta lappal.
Konkretabban a kivalto ok / hatasmechanizmus valami olyasmi lehet hogy a router felreert valamit (LCP echo response kimarad, 'modem hangup' kodnev alatt valami csomagot nulla hosszunak gondol es panikba esik, mittudomen) es mondvan hogy megdoglott a kapcsolat megprobalja esz nelkul ujraepiteni. Csak errol a digi nem tud, o azt latja hogy a Jozsi probal ujra kapcsolodni. De mivel az eredeti kapcsolat "el", nyilvan tesz ezekre a probakra (too many sessions). Majd miutan egy oran at nem jon az eredeti kapcsolaton eletjel, azt bontja, es a kovetkezo probalkozast mar beengedi. Mivel a ppp a wikipedia szerint mar negyedszazados, ilyet igazan nem varna az ember. Szoval remelem en tevedek. -
ToM2oo4
tag
válasz
radi8tor #91628 üzenetére
Tudom nem annyira konnyen megoldhato (megfelelo eszkoz es beallitasok kellenek hozza), de nalam ezt csak ugy tudtam elkerulni, hogy a MikroTik routeremen csinaltam QoS queue-kat, amiknek a limitjei a kabel max sebessege (nalam 100 Mbps) ala vannak love (pl. 95 Mbps), igy barmekkora is a terheles, mindig marad annyi sav, hogy a PPPoE control csomagok at tudjanak menni. Nem optimalis megoldas, mert valamennyi savot fel kell aldozni, cserebe sosem szakad meg terheles miatt a PPPoE. Szerintem van mas gyartotol is olyan router, amiben lehet hasonlot beallitani, de peldat nem tudok hozni, keresni kell.
-
dchard
veterán
válasz
radi8tor #91617 üzenetére
Érdekes a "too many sessions" üzenet. Ugye ezt a peer (tehát ebben az esetben a PPPoE kiszolgáló) küldi. Ez vagy túlterhelésnél fordul elő (sok száz vagy ezer végpont próbál egyszerre újracsatlakozni egy nagyobb volumenű szakadás után), de jelentheti azt is, hogy az előző kapcsolatodat még nem zárta le a szerver és úgy veszi, mintha ez egy második csatlakozási kísérlet lenne ugyanarról a végpontról. Meg kéne nézni, hogy ez a jelzés melyik esetre vonatkozik...
-
-
-
nrg_52
addikt
válasz
radi8tor #82736 üzenetére
Azert a 20/60 az nem egyenlo a nincs nettel azt valljuk be... Akinek csak 20 megabites nete van otthon, de van ajfonja, az nem tud otthon netezni wifin, mert ajfone okos es atkapcsol 4g-re?
Tudom, tudom szemet egy pelda volt, de szegeny ember bizzel foz.
Btw androidnal is ruhellem ezt a megoldast, ki is kapcsolom egybol. At tudok en kapcsolni manualisan is mobilnetre, ha akarok. Ezt csak azert irtam le, hogy nehogy ajfone heternek tunjek.
-
gyonyoruwok
tag
válasz
radi8tor #81705 üzenetére
egyelőre most még észnél van, remélem így is marad. inkább nem húzgálnám szét megint, félek hogy meghülyül újra
de ha megint elkezdi, akkor csekkolom.
(#81707) MasterMark : érdekes mód pont az új kábelnél jelzett 100mbps-t, ami a routerből megy bele. a régi nem is tudom milyen kábelemen meg gigabitest mutatott, ami a gépembe jön. kipróbálgatom majd őket, ha újra előfordul. -
gyonyoruwok
tag
válasz
radi8tor #81701 üzenetére
direkt vettem mellé egy rövid cat6-osat is, azzal dugom össze a router gigabites portjával. most szétszedtem az egészet, és csak a gépemből jövő kábelt dugtam a routerbe, úgy jó volt, aztán visszadugtam a switchet és rá a gépeket, jelenleg úgy néz ki működik újra. ha menet közben gondol egyet, és lecsökken 100mbps-re, az lehet kábel hiba? tegnapig jó volt.
most folyamat csekkolom speedtesten, meg rohangálok át a nappaliba nézni a ledeket, idegesít -
Márton
nagyúr
válasz
radi8tor #81174 üzenetére
Köszi, csak 30 sor * * * -ot látok.
-I paraméterrel az első 8 sor értelmes, többi csillag..ro nevűt nem látok, csak 3 névtelent:
81.183.3.57 (81.183.3.57) 10.730 ms 10.682 ms 11.879 ms
81.183.3.56 (81.183.3.56) 11.376 ms 11.535 ms 11.749 ms
81.183.2.161 (81.183.2.161) 11.868 ms 9.998 ms 9.427 msKérdés: mindenkinek Románián keresztül megy? Senki nem tud 2-3MB/s-nél többet?
-
dragonseek
csendes tag
válasz
radi8tor #80474 üzenetére
Ping statistics for 193.239.149.210:
Packets: Sent = 6176, Received = 6171, Lost = 5 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 41ms, Average = 2ms
Control-C5 csomagot dobott el, nem egymás után. Ez darabra annyi, mint ahányszor leszakadt a Crtirix ennyi idő alatt. Nincs olyan eszköz, amivel másodpercenként sok csomagot lehet küldeni? Az 1-2 másodperces kihagyást talán jobban látná.
-
HZoli87
veterán
válasz
radi8tor #80172 üzenetére
Sajnos csak sima user vagyok a digis routerben, nem admin.
Nem találok semmilyen logot.Bár mióta megírtam az előző hsz-t, azóta nem volt egy szakadás sem (1 órája kb.).
Egyébként hetente szokott bontani, és évek óta stabil.
Sávszélesség is mindig megvan (500/300).Ha esetleg újra jelentkezik a hiba akkor bejelentem a DIGI felé.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #79973 üzenetére
1. Internet nem kell otthonra mindenkinek (a kenyérrel szemben nem létszükséglet)
2. Aki annyira csóró, hogy számolgatja mennyit fogyaszt a STB-ox, HGW, Kábelmodem, stb, de azért igényli az gbps-os sebességet, ott azért van egy markáns ellentmondás. Az már nem kicsit skót.
3. Ha elfogadjuk, hogy az Internet kell, mert mondjuk állást keresne, azt lehet Domino Maratonnal is, és akkor még a fogyasztással sem kell bajlódni. -
kicsi kecske
tag
válasz
radi8tor #80020 üzenetére
Bittorrentet is próbáltam bár az is kb utorrent "klón". Megpróbálom a fenti 2 tippet.
Egyébként direkt régi verziós utorrentet használok amiben még nem volt benne az adminer szarjuk
Titkosítás után 30+ így elsőre. Köszi!
Biztonság kedvéért kis seed után átváltok a Qbittorrentre is. -
törölt tag
válasz
radi8tor #79973 üzenetére
Nos én inkább arra gondoltam ,hogy a plusz bekötési díjtól eltekinteni, mint a többi szolgáltatónál. Mert ahol van konkurencia, és a konkurencia nem számol fel bekötési díjat, ha az előfizető az a fajta, aki még a router fogyasztását is méri
, akkor ott lehet, hogy a konkurencia lesz a befutó.
-
válasz
radi8tor #77346 üzenetére
A ház doboza már képes a nagyobb sebességre, ahogy barátomtól (Digi szerelő) hallottam.
A probléma igazán ott van, hogy 30 napig még az előző befizetésemmel a régi sebességem van, miközben már 29-óta ketyeg a hűség amelyre a három hónap első számláját már januárra kiállították és a neten 29-től szerepel mint már beállított szolgáltatás.
ÁSZF 7.1.1 "A díj-illetve szolgáltatáscsomag módosítására vonatkozó előfizetői igényt Szolgáltató az igény bejelentését követő hónap első napjával teljesíti. Amennyiben az előfizetői igény az adott hónap 25. napját követően írásban érkezik be Szolgáltatóhoz, úgy Szolgáltató ezen díj-, illetve szolgáltatáscsomag módosítására vonatkozó előfizetői igényt a bejelentést követő második hónap első napján köteles teljesíteni. A választott díj-illetve szolgáltatáscsomag szerinti számlázást a Szolgáltató az új díj-illetve szolgáltatáscsomag aktiválásának napjától teljesíti. A díjtartozással rendelkező Előfizetők díj-illetve szolgáltatáscsomag módosítási igényét a Szolgáltató a díjtartozás rendezéséig kizárja, illetve a jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételekhez kötheti."Személyesen voltunk benn, ahol 30 napot jelöltek meg, ennek ellenére online már az új csomag van aktiválva.
Tudom értetlen vagyok
MOD
Hogy a kérdésedre válaszoljak: az üfsz aszonta 30 nap max, de jellemzően 2 hét. Viszont ászf szerint 1 időben kell lennie az aktiválásnak. Namost vagy én bukok a kedvezményes 3 hónapból egyet v ők rohantak a beállítással és ígértek nem létezőt a két héttel.
-
TeeJay
félisten
válasz
radi8tor #58409 üzenetére
nézd meg mennyi plusz felesleges csatlakozás!
bedugod az ONT-be ott van egy csatlakozó, aztán egy másik meg a fémes dobozon is van
ahelyett hogy egyből abba menne be az optikai szál valami tuti csatlakozóval
lehet hogy alig van rajta veszteség de minél kevesebb csatlakozás annál kevesebb hibalehetőség
szerintem -
Akelaus
senior tag
válasz
radi8tor #56636 üzenetére
Egy pillanatra elgondolkoztam a Flip-en. A sebesség ugyanaz, de 1500+ és ott a tv+ a telefon is. Elég volt megértetnem azt az ügyintézővel, hogy már az elején mondtam, nem nem kérek kábeltv-t. Ennek ellenére ott volt a szerződésben, amit szerencsére megnéztem, mert ő csak a saját példányának az aláírós részét tette elém. Szép lett volna hűség nélkül beköttetnem a tv-t is, a franc tudja mennyi bekötési díjért.
A honlapjuk szerint az 500-as elérhető, az ezresnél van ott a csillag. -
Dezsőbá
csendes tag
válasz
radi8tor #54296 üzenetére
Köszönöm, megnéztem.
Routerrel
a lényeg:
Csomagok: küldött = 39, fogadott = 38, elveszett = 1
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 3ms, maximum = 11ms, átlag = 4msnem vagyok egy szakértő, de ez alapján mintha nem is lenne hiba
(az első csomag volt , ami elveszett) -
Saccco
nagyúr
válasz
radi8tor #53798 üzenetére
A router gyengeségével tisztában vagyok, azt csak érdekesség miatt linkeltem. Már kerestem másikat.
A gép portján beeső 500 érdekes, nem 468 vagy 572, hanem pont 500, mintha arra állították volna az értéket. Máskor jártam már így más szolgáltatóval, hogy egy pipa kimaradt.
Szerk.: +20-at pontosnak értem(#53799) quailstorm:
Ez 1042-es, mikor legutóbb néztem, akkor nem volt rá cfw. -
Criton
veterán
válasz
radi8tor #52360 üzenetére
Ma voltak, oszloptól az optikát a házig bekötötték, a házon belül meg cat5e kábelt rendesen falon belül be tudták húzni. Az oszlopon a DIGI viszont valami kis dobozt elfelejtett felhegeszteni, amit holnap pótolni is fognak. Valami ZTE eszközt hoztak. Mivel csak net van, megoldható majd rajta a bridge mode? Saját routert szeretnék mögé kötni, ami tudja a telekom valamint a digi netet is egyszerre használni.
Mérésekkel így majd csak holnap tudok szolgálni.
-
BIZ0906
aktív tag
válasz
radi8tor #52248 üzenetére
Igen de közvetlen is próbáltam asztali és laptop esetén (gigabites lanponrt mindkettőnél) is ezt tapasztalom kőbányán ugyan ezzel a felállással semmi szakadás és korlátnak tűnő lassítás nincs még ha az én Digis felhasználó nevemmel és jelszómmal csatlakozok akkor sem.
Megnézem.
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
radi8tor #51052 üzenetére
Oke, most kivettem a routert a korbol a telefon-net osztobol kozvetlen
Laptopba megy a net. Probaltam speedtesttel merni de be sem jon. Egycsomo oldal nem jon be, ph pont igen. Ami meros oldal hajlando volt bejonni ott mertem 10 mbpst de legutobb pl 0.5-ot is lol.
En csak s garantalt 25/20-at szeretnem de ez igy most nagyon gyenge. Mi folyik itt gyongyoson (debrecenben)? -
xeon forever
addikt
válasz
radi8tor #50486 üzenetére
Pl amikor torrenten a hdd cache elfogy es a ramot használod cachnek manuálisan beállítva. Ha pl 128MB ra állítod limitalni fog a program, ha auton hagyod akkor lemezre írás előtt akar 3-4 Gb ramot is feltölt adattal. Erre akkor van szukseg ha pl a lemezre nem tudja olyan gyorsan kiirni a letoltott adatot mint ahogy leszeded.
-
dchard
veterán
válasz
radi8tor #49928 üzenetére
Vicces, hogy elnevezték a megoldást "interrupt moderation"-nek, miközben csak megoldották a nagy sebességnél fellépő túlzott mennyiségű interrupt küldést. Ehhez egyébként kellett az operációs rendszerek (pontosabban a kernel) fejlődése is, és ma már minden kártya így működik. Offload-ot is csinál ma már a legbutább alaplai realtek krátya is. Nálam kétmagos AMD neo mellett 4.4-es kernellel simán kihajtom a gigabitet úgy, hogy a CPU load IO fronton nincs 2%.
Kolléga úr linkjén 2000-ért volt intel kártya, annyit megér, 10 rugót biztosan nem.
Dchard
-
worxland
addikt
válasz
radi8tor #49928 üzenetére
Fullra leterhelt sokgépes (ami több, mint az otthoni 2 PC + 2 laptop + Microserver + 2 tablet + 4 mobil) hálónál talán kijön az intel előnye, otthon baromira nem. A Realtek-kel is megy a 100 MB/s feletti adatküldés, a ping a szolgáltatóig ezzel is 1-2 ms, és nem szakadozik egyáltalán.
-
dchard
veterán
válasz
radi8tor #49923 üzenetére
Engem érdekelne ez utóbbi kijelentés. Tény, hogy az Intel kártyái jók, ellenben nem kevésbé túlárazottak, ráadásul semmi kézzelfogható bizonyíték nincs arra, hogy jobbak akár csak egy sima realtek 1000-es kártyánál, nem beszélve Broadcom chipsetes karikról, amikkel rengeteg szerver tele van pakolva. Viszont annál több olyan review-t lehet olvasni, amiben kijelentik, hogy az intel a "legmegbízhatóbb", de ezt csak annyival tudják alátámasztani, hogy ha ők gyártják a procit meg hidakat, akkor biztosan ők tudnak a legjobb low level dizájnt csinálni. Semmi konkrétum, csak implikáció.
Tény, hogy évekkel ezelőtt elsősorban linuxon volt lehetőség ún. ring patch-elt kernellel egy ütemezési limitáció miatt jóval többet kihozni intel kártyákból, de ez a probléma már régen a múlt.
Természetesen a fenti állításaim gigás kártyákra vonatkoznak, 10gigán más a helyzet.
Dchard
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest