Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Insolent
aktív tag
válasz Gabormester #13308 üzenetére
[ Szerkesztve ]
" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
Elvileg a szerződés szerint 3hónap a bekötési idő az, hogy mit mond az üzletkötő az fittyfenét sem ér, én is szeptember elején kötöttem és tegnap jöttek kötni.. Telefonálgatni felesleges dolog mert nem az üzletkötő adja ki a melót, sok múlik azon is, hogy mikor adja le a szerződésed megvárja míg összegyűlik egy adag aztán vagy épp mákod van és rögtön. Mivel a szerelési lapokat nem mindig beérkezés sorrendben osztogatják szét a maszekok között, legtöbbször megvárják, összegyűljön egy adag arról a környékről, utcából..
Meg azért vannak még hátráltató tényezők,, ezt nem sorolnám.. Talán majd kifejti valaki..Tehát csak vigaszul annyit tudok mondani türelem, jönnek azok..
-
Insolent
aktív tag
Nem akarlak kiábrándítani, de lehet csalódni fogsz a Topnetben, de ne legyen igazam!!
Ismerek olyat akinek jön az a sávszélesség amit kért, de ismerek olyat is, hogy a Basenet szintjét hozza a megrendelt szolgáltatás és hiába ugrál az illető mert ugye a szerződésben van egy csillaggal jelölt rész a minimum előírtról vagy mi egész pontosan..
Én inkább a jó pingre mentem rá.
Mert úpécéék nem tudtak 15 alatti pinget összehozni Péteriben és Pesten, Zuglóban sem.
Igaz, előbbi helyen csak ADSL van míg utóbbin Kábelnet de hát azért noo" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
válasz Dictator^ #13333 üzenetére
Én tisztában vagyok mi kell, hogy jó legyen a Topnet.
Kicsit olvass már vissza, hol írtam, hogy "szar" lenne mielött belém kötsz.
Nem lefikáztam a Netcsomagot hanem azt írtam, hogy ismerek olyat akinek jön a 80mbit és van akinek nem..Szép estét.
-
Insolent
aktív tag
válasz sfdrakex #13335 üzenetére
Jó kérdés, amit Dictator^ írt az mind ok lehet, de mivel haversrác azt mondta nála minden oké, és elvileg ért is a dolgokhoz innentől kezdve nem firtattam a dolgot, meg megmondom őszintén nem is érdekel.
Ha akar valamit majd hív szerelőt, bár annyira lusta, hogy inkább beletörődik..Dictator^: Akkor ezt tisztáztuk, amúgy nekem a Basenet sebessége jön nagyon jól, meg nekem nem annyira a sávszél a lényeg hanem a ping..
-
Insolent
aktív tag
válasz Dictator^ #13338 üzenetére
Igen mostanság volt legalábbis felénk, nem tudom Te merre leledzel
Majd Skypeon konferencia hívásokat és videó beszélgetéseket intézünk
Jaja azt hiszem igen, bár amilyen sűrűn van mostanában ha én nem piszkálom a többieket akkor nagyon nincs is.. Bár most engem piszkálnak hogy szervezni kéne megint, csak sok vele a feszkó és a b@szogatás, régen még annyi volt, hogy szóltunk a suliba az igazgatónak, hogy Lanoznánk a hétvégén és boldogan adta a kulcsot..
Most már mindenféle bérlési papírt írj alá meg tudod a felelősség a tied, ha tönkre megy valami...
Maga ez a fogalom szerintem már nagyon kikopott, hogy "Lan" pedig milyen jók is voltak azok a régi szép idők, még anno a bnc-s hálózatokkal kezdtük.
Most már elég sok embernek ultrabrutál netje van és Lanos pingekkel. Kell ennél több?!
Esetleg voltál Te is egy ilyen összeröffenésen, mármint Péteribe?" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
válasz Dictator^ #13340 üzenetére
Ne haragudj, annyi ember részt vett már a Lanunkon nem emlékszem rád névről, de ha látlak lehet beugranál.
Teljes amnéziában szenvedek és most töprengek, keresem az arcokat a memóriámban..
Akkor a legutóbbiról lemaradtál, de akkor régen voltál..
Na mindjárt előszedek pár fotót." A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
válasz Dictator^ #13342 üzenetére
Uhh az tényleg rég volt, vagy mi vagyunk már öregek..
Akkor még nagyban mentek a Q1 partyk, MOHA-k, CS1,6 ,és SC BW.. ja de jó is volt akkor.Keresztkérdés te azon ott voltál amin Half-Life logó festéses házikóm volt?
Nekem olyan régről azok a képek vannak meg, bár lehet kellene szólnom Sutty-éknak hogy dobjanak meg a többi képpel .Román laptopra esetleg emlékszel? Mert akkor nagyjából tudom mikor jártál nálunk.." A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
válasz H4CKmyM1ND #13366 üzenetére
Tedd "Connect Automatically" beállításra..
-
Insolent
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek.
Router gondokra reagálnék gyorsan, nincs időm mindet végig olvasni hogy mik a gondok, de látom smc- és edimax eszközökkel próbálkoztok..
Tapasztalatból mondom, hogy smc és edimax routerekkel nem lehet használni a Digis netet.
Számtalan bekötéseim során gond volt ezzel a két márkával... Ha az smc be is tárcsázott úgymond akkor elég hamar meghülyült az agya vagy bontotta a kapcsolatot, állandóan újraindult vagy megfagyott.
Edimaxal az a tapasztalatom, hogy ahánnyal találkoztam egy sem akart csatlakozni a net irányába..
Ha kérdezte egy ügyfél, hogy milyet vegyen akkor mindig egy márkát javasoltunk neki TP-Link-et, olcsó és jó. Persze akinek nincsenek nagy igényei..Félre elkerülések végett nem vitázni akartok, csak megosztottam személyes tapasztalataimat és javaslatot tettem.. D-Link, Netgear, Cisco, Linksys márkákkal nem merült fel ilyen jellegű probléma..
-
Insolent
aktív tag
válasz holden72 #13526 üzenetére
Telefonukat ritkán használom, a tévéjük nem a legélesebb, itt is azért akadnak agyontömörített csatornák de olcsó és nézhető..
Személy szerint nekem az internetükkel egy gondom lenne, de még ez is elhanyagolható. Kicsit packet lossos. Ritkán, de eldob egy egy csomagot, a sávszélességre nem lehet szavam, játék közben is jó a pingem, Bix-et 2-3 körül érem el..." A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
válasz Pro Koryak #13553 üzenetére
Portforward nem árt ha routered van, vagy a tűzfaladon ereszd át a klienst.
Mondjuk UPnP is elintézi amit el kell.
[ Szerkesztve ]
-
Insolent
aktív tag
-
Insolent
aktív tag
válasz poli27 #13636 üzenetére
Bocsi, nem kioktatás képpen mondom, de nemhivatalosan van. De csak azoknak akik közel vannak a tűzhöz.. Dunaújvárosban és Székesfehérváron kötöttem pár ilyet, persze nem sokat egy kezem meg tudom számolni.. Nem lehet kizárt, hogy is közelében van a melegnek. Grat neki ha igen (irigykedem.) .
-
Insolent
aktív tag
válasz unravel #13674 üzenetére
Hát ha UPC-s kábelnetről beszélünk akkor ilyen majdnem fix van mármint ha kikapcsolod a modemet és azonnal vissza is kapcsolod Én legalábbis majdnem mindig ugyan azt az ip-t kaptam mint ami előtte volt.. Amikor még júpiszisz netem volt....
-
Insolent
aktív tag
válasz bambano #13676 üzenetére
Persze tudom, hogy dinamikus.
Panel félében laksz vagy tömbház? Ilyen helyeken ha sokan lógnak a swichen akkor lehet némi lassulást vagy pingbéli növekedést tapasztalni. Általában ha egy swich teli akkor hozzáfűznek egy másikat. De ugye ott a szerződésben az a kis csillagos rész a minimum garantáltról.
-
Insolent
aktív tag
válasz bambano #13678 üzenetére
Nem valószínű, hogy fognak másik optikát húzni, elvileg egy tíz emeletesbe 1000 megabitet építenek ki, de ezt nagyban befolyásolja, hogy hány lakásos az épület ha 30 akkor elvileg kevesebbet ha mondjuk 60 ott már inkább lesz 1000. De volt rá precedens, hogy húztam még egy gerincet.
Amúgy a sok egymásba füzögetés sem egészséges, láttam olyan szekrényt ahol 4swich volt láncbafűzve.Akkor Te ilyen jogász féle vagy?
-
Insolent
aktív tag
válasz bambano #13681 üzenetére
Tehát Zugló Kassai tér. ráhibáztam?
Egy próbát megér.. Volt már rá példa, hogy ért valamit egy ügyfél panasza igaz mindennap reklamált. Ha esetleg neked messzebbre el ér a kezed akkor feltétlenül használd ki ezt a lehetőséget.
-
Insolent
aktív tag
válasz bambano #13697 üzenetére
Elírtam egy 0át mobilról nem könnyű pötyögni...
Elég nagy kábel és eszköz halmaz van bezsúfolva egy kötőszekrényben..UI: én is inkább a szekrényben lévő eszközökre tippelnék, nem az optikára..
Esetleg reklamáld meg..[ Szerkesztve ]
-
Insolent
aktív tag
Nálam elég érdekes mérések jöttek ki.
Akárhányszor ismételem kb mindig ezek az értékek jönnek ki, ja amúgy Basenet..
De mondjuk torrentet veszem alapul, ott rendesen megy az előírt le és feltöltés.
Egy kicsivel sem megy jobban mint ahogy a tesztek szerinti mérés van.
Speedtest kicsi parasztvakítást ennél nagyobb csak a GTSDatanet mérője...Isaszegre
Budapestre
Székesfehérvárra
-
Insolent
aktív tag
válasz unravel #13773 üzenetére
Érdekes nálad elég egyforma eredmények vannak..
bambano: Érdekes ha ápdételték nem értem miért kapok ilyen irreális értékeket..
unravel-nek viszonylag egyforma. Mindegy nagyon a sávszél nem érdekel inkább a jó ping számít..." A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Insolent
aktív tag
válasz Pityke78 #13872 üzenetére
Szia!
Esetleg ügyfélszolgálatot kellene zaklatni, ha nem írtad fel a bekötéskor. De elvileg rendes szerelők bekötéskor felírják neked a szerződés hátuljára. De ha ilyen előrenyomtatott szerelési lapod volt akkor azon rajta kellene lennie, persze attól függ hol laksz és milyen Digis neted van.
-
Insolent
aktív tag
Szia, jelezd a szolgáltatónál, hogy mi van.
Délután igencsak megnő a netes forgalom pláne a sulisok hazaérnek aztán kockulás, töltögetés.
Lehet a swichen már sokan vagytok és eléggé leterhelt lehet..
Ha nem vagy HC dánlóder akkor fölösleges a topnet.(most pár embernek a lelkébe gázoltam biztos.) én inkább a jó pingre megyek a sávszél nem érdekel annyira, ha nem is lenne meg a teljes sávszél akkor úgysem érné meg pampognom mert van az a kisbetűs rész a minimum garantált résznél.." A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
Egetverő sebességet ne várj wifin ettől a két eszköztől, pláne 80/25net sebességet ne.
Sima 150-es N-es egy antennás. Inkább kábellal próbálkozz, ott nincs gond a távolsággal.
Szomszéd és én köztem 70méter figyelt évekig, úgy lanoztunkMennyi pénzt szánsz rá? Mert kábelezni olcsóbb, igaz talán macerás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Insolent
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest