Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
Üdv!
Pár kérdésem lenne, amire már biztos volt válasz, de azért hátha:
Most jön ki a Digi is felénk, Bp-től keletre pár kisvárosba, optikai kábelt húznak már ki, és ugye itt is UTP megy majd a házba (legalábbis mogyoród környékén is így ment, gyanítom itt is ilyen lesz). Ami elvileg birja a gigabitet, szóval gondolom a 80/25öt nettel is meg kell birkozzon.
A sebesség stabil lesz? Garantált sebesség papíron annyi most mint a netem valós sebessége, tehát még akkor is jó, ha nem teljesít ezenfelül mert olcsóbb, de csak kihasználnám néha töltésnél ezt a 80/25öt Szóval erről ki hogy vélekedik?
TV-n nem szoktak amugy gondok lenni? Szaggat, nincs kapcsolat ezek?
A telefonnál meg van egy kérdésem (bár tudom már nem ez a topic de
Hálózaton belüli hívás
0.00
0.00
Belföldi távolsági hívás
3.00
3.75
Helyi hívás
3.00
3.75Mi a különbség a hálozaton belül és a helyi hivás között? Tehát ha mondjuk a körzeten belül hívok, de nem digit az 3.75 ft, ha körzeten belül digit az meg ingyenes?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
TP-Link-WR1043ND
4 10/100/1000Mbps LAN Ports
1 10/100/1000Mbps WAN Port
1 USB 2.0 PortSzóval ez elvileg vinni fogja. Csatlakozik magától, ha szakad, legalábbis UPCnél igen, gyanitom ennél is.
A 80/25 igazából szuper, nem töltök annyit , de néha jó lenne, hogy nem kéne a gépet járatnom plusz 3 órát, hogy lejöjjön valami. (Áram se olcsó már)
Letöltési-feltöltési korlát?
Telefon jó, mostani UPC-s csomag, 4800ft, hogy hálozaton belül mindenkit ingyen hívok.. amint látom ez a Diginél alapból 300FT... nevetséges.
Köszi a választ , meg neked is:
(#11023) sfdrakex.Még annyi, hogy szakadások gyakoriak? Pl játék közbe idegesítő, neten, nem játszom egész nap, de néha 1-2-3 óra elmegy hétköznap rá. (Hétvégén meg véletlenszerű, néha sokat, néha kevest, néha egyáltalán nem, de jó lenne tudni, hogy szakadás mennyire befolyásolja.)
Upc -m van, jól mondtad, és szakadni ritkán szakadt, viszont ha szakadt volt, hogy negyedóráig nem jött vissza.
TV-n állandó szaggatások voltak, megcsinálták , két hét múlva megint sz@r.[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
A torrenttel nem lesz probléma, van elég upp, ahhoz , hogy töltsek.. így is lejön a 10 gigás HD film, csak igy már azért hamarabb jön le, és tényleg nem kell feleslegesen járatnom a gépet, ilyenért.
Többi Digis ismerös is annyit írt, hogy nem veszi észre, 3 év alatt, talán 2 szakadást említett.. ami több mint 10 perces volt.
Sajnos ebbe csak analog tuner van, szóval ebből kiesek.
-
Dictator^
veterán
válasz McLaca #11033 üzenetére
Nincs csak analog tunerem a TV-be :\
Amugy jó, annyit már nem töltök mint régen, néha a heti sorozatok meg pár film, amit megszeretnék nézni, szerintem a Terát (ez igy elég hülyén hangzik kettőzőt R betü nélkül nem?) nem érem el.. legalábbis nem kéne. (Havonta persze)
A Boxnál mit érdemes? Megvenni? Bérelni?
Mert látom az SD box a 300ft/hó, a hd meg 1000 (de annyit én nem néztek TV-t, Muter TV-je meg eddig se HD-s boxxal ment.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz McLaca #11036 üzenetére
Ha megveszem, gondolom akkor nem kell fizetnem a box után. Max a havidíj.
3 Év alatt hozná vissza, hogy megvettem 1-et. És legalább 2 box fog kelleni.
HD adás annyira senkit nem vonz, eddig is megvoltak lent a többiek az SD boxal.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
Másik kérdés, maga behuzásnál ugyanugy optikai jön befele, vagy kintről már utp?
Vagy a házig optika, azon belül meg elosztó és onnan jön az utp?Sokan kérdezik ezt az FTTH (fiber to the home?) , tehát gondolom közvetlen optika a házban, miért éredekes ez mindenkinek, ha az utp-n is elvileg megkap mindent az ember (topnet stb)?
(Bocs , ilyen jellegű szakmai dolgokban nem vagyok otthon, egy kis felvilágosítás jól jönne)
-
Dictator^
veterán
válasz radi8tor #11043 üzenetére
Ja, tényleg azt mondtam, ugyanis akivel beszéltem erről, ő Panelből (7. emelet kb) nyomja. Mi meg mondhati zöldövezet, mert itt kb 5km-es körzetben Panel sincs.
Legalábbis a városban max családi lakópark van, ahol is max emelet a kettő.De mi az előnye hátránya ezeknek?
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz radi8tor #11046 üzenetére
Emeletes ház, ha lentre vezetem be, és egy 10M-es UTP jön fel, akkor nincs még hátrányom?
Bár most végigfutottam a topic nagyrészét itt, ha jól értem, mint az amatőr úrnak is gyakorlatilag házig ment be az optika, és ott lett átalakítva..
Fent egyedül az ablakkeretnél tudna bejönni, ott van egy 5mm-es rés, telefonkábel ott jönbe..
Viszont ha lentre megy, akkor legalább 10M kábel kellene , hogy feljöjjön.Meg visszaolvasva, mik ezek a 92.242-es ip címek, amiket mindenki olt?
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Valaki aki most köttetett netet családi övezetben , és optika megy a lakásba, az linkelne egy képet erről a ZTE-ről (leginkább a hátoldala érdekelne).
Mennyire lesz mozgatható a dolog, ugyértem ha a szoba egyik feléből átkerülne ez a ZTE a másikba, tudom mozgatni, nem gáz az optikának? Van annyi plusz fél méter felesleg?
-
Dictator^
veterán
válasz InfiniteReality #11056 üzenetére
Ha látnád,hogy hogy kábelezik a várost, akkor tudnád, annyira nem vigyáznak vele
Vagy kisebb méretű kábelen jön be?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz Calogero #11061 üzenetére
Sajnos ahogy írtam, hátoldalas érdekelt volna. Azért köszi, ezeket én is láttam.
(#11064) cool13: köszi, megvárom igen. mit is mondtál, te hova kötetted be, és mikor lett meg? azóta stabil? letöltés annyi amennyinek kell legyen?
-
Dictator^
veterán
válasz cool13 #11069 üzenetére
Egyszer visszaolvastam párszáz Hsz-t, a nevedre emlékszem is, talán annó írtad, hogy majd ha jönnek bekötni, írod a tapasztalataidat róla. Csak a helyileg esett ki.
De gondolom olvastad, hogy Vecsés-Gyömrő útvonalon mindenhova megy a légvezetékes digi, ezért voltam kiváncsi, te hova rendelted meg.
Jó lenne, ha valami környéki is visszaigazolná már, hogy már bent van (pl : Vecsés) úgy megy ahogy kéne stbstb[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Most olvastam pár helyről , hogy adatvédelmi dolgok miatt, pár országból kitiltották ezeket a ZTE "modem?!"-eket.. ez komoly?
Mi lehetett az oka? Nagyon nem néztem utána, de gondolom az itteniekkel nincs baj.. vagy?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz cool13 #11072 üzenetére
köszi!
másik kérdés, hogy szorólap után telefonon kötteted be, vagy jöttek hozzád, és velük csináltattad?meg, hogy megvártad, amig jön a szorólap, vagy random felhivtad, mert láttad, hogy kötik már?
(#11073) InfiniteReality : végülis tudom, hogy az optikát alakitja, coax és utp-re, nem tudom miért modemet írtam... bár tettem egy kérdőjelet, mert a nevét nem tudtam, de tényleg közelebb van a konverterhez.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz cool13 #11075 üzenetére
Köszi a story-t , hogy megosztottad.
Nem semmi, de ezekszerint akkor nyugodtan várhatunk arra, hogy megjelenjen a listába a városunk. Ha jól emlékszem pécel később került a listába, mint ahogy a szorólapotok odaért.. (legalábbis páran ezt mondták)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz cool13 #11083 üzenetére
Elvileg amig nincs kész a teljes város, addig nem tudnak bekötni nem? Valaki írta, hogy nyitott rendszernél még nem él ez..Bár tök8, mert a listába még nincs meg a városunk.
Viszont lehet bejelölöm egy térképen hol vannak meg, legalább tudom, kb mikor kell lemondani a upc-tÉs különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
Mégegy kérdés új bekötéshez. Mint párszor leírtuk, itt ugye most kábeleznek.
Megéri rástartolni okos csomag + 2 év hűséggel? Ha még a UPC is bejönne a Fibernettel elvből se kötném be. Szóval gondolom mehet a 2év, gondolom nem akadhat belőle. Ha a garantált sebesség hozná (de gondolom mint mindenkinél maxon megy, akkor is még csak a UPC szintjén lennék, szóval semmi értelme nem lenne a visszakötésnek..)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz Killing #11097 üzenetére
Még egy olyan kérdés, hogy ebbe az Okos csomagba nincs benne az SD boxok ára ugye? Tehát az külön 300ft/db.. 3dbnál logikusan 900ft. És így lesz teljesen digitális adásunk ugye? (Tvk nem támogatják még a DVB-t)
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
válasz cool13 #11143 üzenetére
Gondolom akkor leírás alapján, hogy nem minden oszlopon lesz fent, hanem minden 8.-on vagy ilyesmi.
Legalábbis nemrég jártam pécelen, de nem láttam, ilyet sehol, szóval gyanítom ritka, mivel ha jól értem, az elosztásokhoz kell.. elvileg 16 fele lehet belőlük kihúzni, legalább 4-5 oszloptávolság ezekszerint.[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz cool13 #11149 üzenetére
Nem tudom mennyi csapat csinálja az egészet, ünnepek alatt nem melóztak, viszont fura, hogy Vecséssel igy megtorpantak.. több brigád volt itt is , legalább 3.. és elég sok utca kész van, de a dobozkat még sehol nem látni.-
-
Dictator^
veterán
Nem olvastam végig a Digi szabályait, de gondolom itt is "hivatalosan" 1 gépre a van a net. Nem fognak csipogni a szerelők ,ha kapásból 2 gép van a szobába amugy?
(most olvastam egy 29es körzet adsl vs kábelnetet, azt ott valami ilyesmiről csicseretek)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
Mi az, ami egy átlag felhasználónak kellhet? TPlink 7-8x szériája viszi asszem a 300mbitet, beállítás ultraeasy...
Nálam 1043 tplink van , sosem felejtett, meg aztán , ha akármit elfelejt, 2 perc alatt visszaállítod..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
Belinkelem amit írtam:
Mi az, ami egy átlag felhasználónak kellhet? TPlink 7-8x szériája viszi asszem a 300mbitet, beállítás ultraeasy...
Nálam 1043 tplink van , sosem felejtett, meg aztán , ha akármit elfelejt, 2 perc alatt visszaállítod..1: Melyik résznél látod azt, hogy azt írtam, hogy a te általad linket márka, rossz/szar? Sehol nem írtam ilyet.. (Az életbe nem írtam olyat ph-n, hogy ne vedd meg ezt, mert ez rossz, az enyém jobb, .. htc-t vegyél ne iphonet.. meg a barátai.......)
2: Melyik az a rész, amelyikkel beszóltam neked? Nem látom, mivel sértettelek meg, bocsánatot is kérnék, de még mindig nem tudom mi az ami megsértett téged ami konrkétan ellened irányult volna?!
(Esetleg sok emberrel volt probálmád ilyen ügyben azt megértem.. csak ezt ne rajtam vezesd le)3: "és megéri neki, akkor hagy vegyen már egy olyan routert magának, amit nem kell két hét után visszavinnie, mert beszart a tápegysége vagy más baja lesz neki."
Ergó te vagy az aki utálja a Tplinket, legalábbis az írásodból ez jön le..
Mellesleg nekem ami van kb 1 éve megvan, sosem volt gond, resetelni sosem kellett, 5 év garanciás.. folytathatnám..illetve az általam ajánlott Tplinkek (mert aki olcsót vesz általába ilyet vesz, sem sz@rt még be senkinél)4: Mellesleg én is csak Ajánlottam és nem azt írtam, hogy amit te irtál rossz lenne (sőt mint márkát elismerem, de az általam írt 1043 sem rossz, illetve a TP-Link TL-WR841ND sem rossz, és máris kb 6-9e -rel olcsóbb..)
Szóval remélem lenyugodtál, és átolvasás után megérted végre amit írtam.. sőt bocsánatot se várok..
BÉKE-
-
Dictator^
veterán
Hát ilyen, amikor két informatikában jártas (és egy elvakult, beszélget).
Akkor számoljunk, ha már adatokkal jössz, meg manuallal.Sőt, azt azért kétlem, hogy a 6 rugós tplink vinné a 80/25-öt, legfőképp azután, hogy 10/100-as ethernet van rajta és 300! mbit-es wifi Biztos komoly cucc lehet...
Tehát a 100mbites ethernet, nem bír el egy 80/25ös kapcsolatot? Oké
Mégegyszer leírom, hogy nekem soha a büdös életbe nem volt gondom vele, és akinek eladtam, vagy hoztam annak sem. Ha bármi problémája lenne (ami nálam még mindig nem volt, akkor 2 perc beconfigolni, user friendly, tudod?) Meg amugy is, azthiszed, hogy az Edimaxnál még sosem volt pl: gyári hibás készülék?
Legyen 200/100-as csomag, akkor a 1043-as tplink vinni fogja a gigabittel és igen, ez is olcsóbb 3-ezerrel. Az én ajánlatom tehát ez.
De te mit csinálsz az Edimaxxal, ha bejön egy 2000/1500-as csomag? Ki tudja, 500ftért havonta..Azért írtam, mert egy kicsit üldözési mániád van, ahogy a fenti kollega írta, semmi támadási szándékom nem volt, és a szövegbe se volt.. te meg ugy vetted, mintha kardot szorítottam volna a nyakadhoz.. ráadásul, ez a "ne szólj be nekem mégegyszer" komoly... még mindig nem látom, hogy hol szóltam be .. de szerintem Te se.. )
(Bár a fanatizmus általába ezt csinálja, több ismerősőm van, akinek ha rosszat szolok az Appleről (Mac) .. iPhonejáról, már támadna vissza, az én általálam kedvelt márkára.."hogy az pedig sz@rabb"A márkamániád meg nálad beteges, nem azoknál akik közbeszólnak amire te ideges leszel, mert ebből az írásodból 100%-osan kiderült, hogy téged az zavar, hogy TPLINK-et mertünk ajánlani..
Ugynez a tünet jelentkezett az Apple fanoknál is amikor az iPhone kijött.
A másik, hogy mint fent írtam a 6000-res tplink képes 100mbitre lanon, ami még mindig elég egy 80mbites sávszélhez. Ergó, aki erre veszi, még mindig kidob 10e-ret pluszba, olyanra amit lehet ki nem használ belőle.Tudod, nem mindeki teheti meg, hogy azt vegye amit akarja..
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz eXodus #11179 üzenetére
Elvakultság. Mert én így szeretlek
Amugy az teljesen kimaradt, hogy a kérdezőnek egyáltalán kell-e Wifi, és az egyéb szolgáltatás amit nyújtanak ezek a routerek.. Lehet, egy sima 100mbps-es router elég lenne alá
iPhone Vs all után jöhet, az Edimax vs Tplink
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
We tested the router's Draft N wireless speed over a connection to a Centrino 2 laptop. It performed well at a distance of 10m, where we got an average transfer speed of 40.6Mbit/s, the fastest we've seen since we started testing with Centrino 2. Our 25m test produced a usable 10.9Mbit/s transfer rate.
forras:[link]
de ilyen tesztekbol nem fogsz dontost kivenni. raadasul nem 1 kategoriat nezel. ott az altalam linkelt edimax 10m belul 40.6mbit..de az osszehasonlitas meg mindig suzuki vs mercedes
nezd meg a 1043as tesztjet. csak mondom. de meg mindig nem derult ki, hogy kell e wifi egyaltalan.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
The reviewers tested the routers under 4 conditions, LAN to WLAN at 10 and 20 meters and WLAN to LAN at 10 and 20 meters. In the LAN to WLAN tests the TL-WR1043ND scored third and first respectively, of the routers tested at 10 and 20 meters, with data throughput speeds of 65Mbps (10m) and 48Mbps (20m). The router performed equally well in the LAN to WLAN tests scoring second of all 9 routers tested in both tests. Data throughput recorded was 76Mbps and 50Mbps at 10 and 20 meters respectively.
mint irtam az edimaxot 10m-nel 40mbit , a tplink 1043, 65mbitet mert.. 20m-nel pedig 48at..mig az edimax csak 10korul..
csak mondom, es ugyolcsobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest