Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Új szolgáltatásként adtam le felmérési igényt az 500-ra, mivel (még mindig) fttb van. Az erre adott 15 napot ki szokták maxolni?(08.14-én lett leadva). Ha rá tudnak kötni az 500ra, egyértelmű, hogy indítom is a rendelést, itt is kimaxolják a 30 napot?mik a tapasztalatok? Köszi!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Dragon3000 #83593 üzenetére
Itt a topikban már linkeltek egy leírást róla (engem nem érdekel, mert azonnal bridge-be rakattam)
[link] -
Xelo
addikt
válasz
M_AND_Ms #83592 üzenetére
köszönöm mindenkinek a segítséget! előbbi órában összeszedtem magam és újrakábeleztem a ház egyyik részét, sikerült megoldani hogy fater routere az enyémre legyen kötve extenderként. így a következő setup lesz: digi kütyü bridge mód -> én routerem router mód -> fater router extender. így ha jól sejtem semmi összeakadás nem kéne hogy legyen. ha torrentezek és jól olvastam a dolgokat, akkor a bridge módon kívül a szaktól még annyit érdemes majd kérnem hogy az ip natolását kapcsolják ki, igaz?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
woodworm #83590 üzenetére
Akkor félre értettem, azt hittem egyik router a másikhoz kapcsolódik. Akkor viszont az egyik routert kellene fő routernek berakni a másikat meg csak ap módba, ha tudják, kérdés, hogy ez mennyire kivitelezhető, ha sehogy, akkor marad a digis eszköz routerként és kell egy gigabites switch, ahogy írták.
-
woodworm
veterán
válasz
Dragon3000 #83588 üzenetére
A upc-nél mehetett két párhuzamos kapcsolat, a diginél ez nem lehetséges.
-
Xelo
addikt
válasz
Dragon3000 #83588 üzenetére
köszönöm a választ! igen tudják. akkor amit előbb írt adika4444 a PPPoE-val kapcsolatban mégse lenne probléma ha digi eszköze bridge módban lesz? eddig mindkét router DHCP üzemmódban volt, azt meg kell majd változtatni vagy az is maradhat úgy?
-
Xelo
addikt
válasz
adika4444 #83586 üzenetére
köszi! eddig upc/vodám volt, és jelenleg így nézett ki a dolog: upc router bridge módban -> router 1, router 2. a ház felépítése nagyon bonyolult, olyan mint egy labirintus, és nagyon jó lenne ha a mostani elrejtett kábelezést a 2 routerhez megtudnám hagyni. tehát most oda menne a terminál ill esetleges switch ahol eddig az upc router volt, és akkor onnantól kezdve megmaradhatnának a jelenlegi kábelek. az okozhatna problémát ha a terminált hagyom router üzemmódban, arra kötném a switchet, és arról menne a másik 2 router is router üzemmódban? összeakadnának?
-
adika4444
addikt
Igen, ha kell a giga + giga, akkor switch, vagy az egyik routerbe kötöd a másikat.
Kérhető a bridged mód, de ilyenkor a PPPoE-vel egy routert tudsz csak bejelentkeztetni, tehát vagy az egyik routerre kötöd a másikat, vagy veszel egy harmadikat, amire rákötöd a két meglévőt.
De miért nem lehet úgy, hogy egyik routerbe a másik, és akkor az első csinálja a routingot, a másik pedig csak switch és AP funkciókat lát el?
-
Xelo
addikt
válasz
adika4444 #83584 üzenetére
köszi a gyors választ! akkor gigás switch csak az esetben kell ha olyan terminált kapok amin össz 1db gigás port, és azt szeretném hogy mindkét router hozzáférhessen a gigabites sebességhez? illetve gondolom ha a terminálban van router funkció, kérhetem hogy állítsák bridge üzemmódba?
bocsi ha butaságot kérdezek, nagyon alap szinten értek a hálózatokhoz.
-
adika4444
addikt
Hali!
Jóeséllyel olyan terminált fognak adni, amin egy gigás és egy 100 Mbps-os port van. ennél csak több lehet, amik akár gigabitesek is lehetnek. Ezek jellemzően routerként is működnek, tehát ha kell két szeparált subnet, akkor mehet rá a két router, de csak az egyik lesz gigabites, és a LAN portok közt szeparáció van többnyire.
-
Xelo
addikt
üdv! nekem holnap kötik a digit, digi nekem csomagot rendeltem (diginet 1000 ftth, digitv, digitel 250). nem igazán értem hogy működik a kiépítése, erről szeretnék felvilágosítást kapni. olvastam az összefoglalóban hogy ezzel a csomaggal nem kapok modemet, hanem egy optikai terminált, amiben se router se switch funkció nincs. a ház amiben lakom elég nagy, és szeretném a netet megosztani 2 router között, egyik a ház én felőlem részében sugárazna, a másik pedig édesapám felől. jól értelmezem hogy ebben az esetben a következő képpen érdemes csatlakoztatni a dolgokat: optikai terminál -> gigabit switch -> router 1, router 2? a két routert közül egyiket se szeretném bridge üzemmódban használni. illetve ezen kívül az lenne a kérdésem hogy a digitv is ezen az optikai terminálon keresztül jön be, vagy külön kábelen?
-
iMaverick
addikt
válasz
adika4444 #83577 üzenetére
Erzsébeten a csatorna volt ilyen: már hónapok óta állt a szmötyi az egyik aknában. Had ne írjam le, hogy milyen illatorgia volt az udvaron, főleg nyáron. Mikor kérdeztem, hogy mitől van, azt mondták ez mindig ilyen... Hmmm. Aztán eltelt pár hónap, és az egyik lakó már azzal hívott fel, hogy másnap (sic!) jönnek a melósok, mert beszakadt az eternit cső és egyáltalán nem folyik el a buli... No, mondom meg van a nyertesünk, ez volt az oka az el nem folyásnak.
Az egy külön jópofa részlet volt, hogy a szomszéd elmondása szerint már egy hete (!) egyáltalán nem folyt el a szmötyi. Hiába, lassan őrölnek a malmok.
A társasházi villanyt én oldottam meg most. Kerestem villanyszerelőt, kértem árajánlatot, megcsináltattam. A szerelő mondta, hogy ha nem foglalkoztunk volna ezzel, akkor jóval nagyobb baj lett volna... Újrakábelezés, stb. (Így megállt anyaggal 40.000Ft-ba)
A többiek persze ezt is lesz@rták. Jó az, nincs baja...
szerk: visszaolvasva kapcsolok, hogy az kimaradt: én nem lakom ott, megy a felújítás, így meg nehezen veszem észre, ha dugulás van.
-
adika4444
addikt
válasz
pw12345 #83576 üzenetére
Árammal ugyanez, nyolc órás kimaradás után mondták nekem, hogy hát nem jelentették be, mert biztos megtették a szomszédok. Felhívtam a szolgáltatót, kiderült, hogy a kutya nem jelezte. Hihetetlen mértékű az érdektelenség, másik eset, az oszlopon lógó DIGI-s doboz (letépte az ELMŰ oszlopcsere közben és nem rakták vissza) sem tűnt fel senkinek...
-
pw12345
aktív tag
válasz
TeeJay #83564 üzenetére
5-6 szomszédot, már, hogy Digivel kapcsolatban, meg, hogy internet, pláne sebesség, aha (azt sem tudják melyik szolgáltató, milyen csomagjában vannak, főleg, ha bérlő).
Egyedül kellett intéznem, mikor az egész strang takonnyá ázott, qrwára nem érdekelt senkit, hogy megmozduljon, nem, hogy egyáltalán ajtót nyitottak volna (jó, hát magamnak én sem nyitnék, főleg, ha már a konnektorból folyik a víz) szerinted net sebesség miatt meddig jutnék? -
M_AND_Ms
veterán
Az átalakítás után mennyi idő is szokott lenni, hogy ténylegesen gigabites (vagy aközeli) lesz a sebesség?
Ma kötötték az optikát. Szerencsém volt, mert a már rég meglévő és szépen elvezetett telekomos optikára lett rákötve.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Depression #83567 üzenetére
Bemész a digihez és valószínűleg igaz és aláírod a szerződésmódosítást és megbeszéltek egy időpontot az átkötésre. Mivel folyamatosan építik át az fttb-t ftth-ra, ha kész vannak a régi hálózatot lekapcsolják.
-
Depression
veterán
Sziasztok, ma felkereste a páromat egy üzletkötő telefonon, majd sms-ben elküldte ezt az üzenetet. Mennyi ennek a valóságalapja?
"Jó napot kívánok! ... vagyok és azért kerestem mert az optikai átkötéshez szükséges lenne egy nyomtatványt alá írni ha továbbra is szeretné használnu a szolgáltatásokat! Ha ez nem történik meg le fogják kapcsolni az ön által használt hálózatot!"
Nekem nagyon kamunak tűnik, és ha tényleg az, akkor van értelme a diginél reklamálni? -
válasz
TeeJay #83564 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol a témával, de hidd el ez a szerelő teljesen elutasító volt.
A szomszédok közül talán egy, akit érdekel a sebesség, a többiek szerintem pont lexarják. Megy a fácse, meg az éjjel nappal Budapest oszt' jónapot...Egyelőre megvárom az NMHH válaszát. Ha ők úgy gondolják, hogy jogos az észrevétel, akkor adok még egy esélyt a DIGI-nek, hogy szépen lerendezzük az ügyet. Ha nem hajlandók rá, akkor megyek feljebb.
Ha viszont azt a választ kapom, hogy nem jogos a panaszom, akkor kénytelen leszek lenyelni a békát... -
TeeJay
félisten
5-6 szomszéddal össze kell beszélni máshogy nem fog menni
Mindenki bejelenti hogy nincs meg a kínált sebesség és nézzenek rá
és senkit sem érdekel a garantált minimum mert előtte meg ment a 900+ megabit
Plusz mindenki írja bele hogy NMHH felé is jelzi ezt a DIGI hozzáállásátA szerelőt meg nem kellett volna elküldeni, anno mikor nálam FTTB-n garantált minimum felett táncolt a feltöltés akkor sem számláztak ki soha semmit csak azt mondták nem tudják mi a baja. én azért vagy 10x bejelentettem és jöttek ki laptoppal mérni az ONT-n
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #83562 üzenetére
Oké, ez valóban így van. Nem tudtam mást én sem csak FTTH-t kötni, tavaly decemberben még tudtam volna FTTB-t, mert elég is lett volna nekem bőven a 100/100 net. Egyébként az eszközükkel sincs probléma, nem dobál le a Wifi, stabil, PC megy kábelen, a kis Amlogic BOX meg másik kábelen. Csak ez a belső hálózat probléma van.
-
Dragon3000
nagyúr
Az a helyzet, ha neked csak 50Mbites net kellene, akkor is csak gigabitest kapsz és nem éri meg a konkurencia 50Mbitese, mert nem lenne olcsóbb. Amúgy nagyon sok háztartásban csak wifin használják a netet (telefon,tablet), így meg egy 100-as net is bőven elég lenne, nekik, erre meg tökéletesen elég a digis eszköz is.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #83559 üzenetére
Igen, nem sokkal kisebb. De nincs rajta a felesleges antenna. Ebben a formában mindenképpen szükséges saját eszköz, mert a belső hálózat használhatatlan. Nem gondolnám, hogy facebookra fizetnek elő 1000 netre az emberek, mert arra tökéletesen elég.
-
konci79
őstag
Szia. Nekem is annyi ( sokszor mértem már), ez szerintem valami szolgáltatói dolog lesz.
Feltöltés mindig megvan 300 körül, de a letöltés szintén csak max. 500 körül van.
Bekötésnél (2-3 hónapja)még meglepődött a csávó ,mikor szóltam hogy mérjünk már rá, mintha "izgult " volna hogy nem lesz meg, de akkor megvolt, utána már volt párszor 500, néha 950, de egy ideje szinte csak 500.
Mivel a garantált megvan ,ezért nem reklamáltam, de azért nekem is baxa a csőröm hogy miért csak ennyi.. -
Dragon3000
nagyúr
Az amit én linkeltem 10x10x3 cm-es ONT
Ezt írtad, egyedül egy olyan képét linkelted, így erre is reagáltam, ezt az eszközt csak megemlítetted. De rákeresve ezt találtam, 134 mm x 115 mm x 30 mm, így nézve nem sokkal kisebb, gondolom nagyobb részt a wifi hiánya miatt sírnának a felhasználók 90%-a, mert elég kevés ember használ saját eszközt.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #83557 üzenetére
Én erről írtam feljebb, de nem hiszem, hogy akár csak ehhez hasonló is lenne a Diginél Huawei HG8012H. Ezen van F csatlakozó, LAN, és optika. Tökéletes választás lenne azoknak akinek nem kell telefon.
-
Dragon3000
nagyúr
Igen és ha kell még telefon vagy tv az embernek, akkor nekik két vagy három doboz legyen? Akkor miért is lenne jobb megoldás, főleg, hogy a kérdezőnek is net és tv van?
Amúgy antennákkal együtt 17x13,5x3 cm, nem hiszem, hogy külön a tv-vel lévő eszközzel kisebb lenne, na meg, akkor ahhoz is kellene külön 230V. -
Sonor
tag
Értem, hogy passzív eszköz nem jöhet szóba és köszönöm a választ mindekinek. Reménykedtem benne, hogy van erre más megoldás de hát ez van. Biztos fontos volt ezt behozni a lakásokba az eddigi kivitelezés helyett, csak így egy kicsit körülményes az elhelyezése de majd megszokom.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #83554 üzenetére
De fele akkora lenne mint az a Huawei a képen. Az amit én linkeltem 10x10x3 cm-es ONT, még is csak pofásabb, ha nincs rajta felesleges dolog.
-
Dragon3000
nagyúr
Ha nem lenne rajta wifi, meg kevesebb lenne a lan, akkor se lenne sokkal kisebb az eszköz. Aaz ontnak mindenképp kell áramforrás, így nincs felesleges kábel, mert minimum táp, optika, lan kell, hogy legyen, ha mellette kell a telefon és tv is, akkor +2 kábel, ami eddig is volt, csak nem a lakáson belül csatlakozott egy eszközbe. Ha tudná az ac-s wifit, akkor se használnám router módban, mert korlátozott a beállítási lehetőségei user módban, így meg szarnak egy pofon, de akinek ezek nem kellenek, azoknak jó lehet routerként is.
-
cof
veterán
Még ha tudná is az 5 GHz-et, akkor sem lenne alkalmas mindennapi használatra. Legalábbis amit én kaptam ZTE F618. El vannak szeparálva egymástól a csatlakoztatott eszközök, így nem látod a másikat a belső hálózaton.
Más: Nincs valami lista a Digi által adott internethez szükséges eszközökről? Itt csak a TV-hez adott BOX-okról találtam felsorolást. [link]
-
Minden ONT hálózati áramról működő aktív eszköz. Még ha feltételezzük is, hogy kicserélik a kérésedre valami WiFi nélküli verzióra (amit erősen kétlek), legfeljebb antenna nem lesz rajta, de azt nem fogod megúszni, hogy 230V-ot biztosíts neki. Az optikát nem lehet passzív eszközzel ethernetre és koaxra alakítani.
-
Sonor
tag
válasz
Dragon3000 #83548 üzenetére
Most fejből nincs meg a márkája annak amit kaptam, nem Huawei az biztos. Illetve sajnos az is biztos, hogy kb másfélszer akkora mint az RT-AC56U routerem.
Bridge módba lesz átkérve de ez nem segít azon, hogy felesleges a "tudása" és plusz melóval jár a felszerelése, elvezetés stb.Te is biztosan érzed, hogy mennyire felesleges egymás mellett az a két eszköz azon a képen. Ha tudná az AC-s wifit 5Ghz-n még talán lecseréném a mostani routert de így...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest