-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
100/100-as netet érdemes lenne lecserélni 200/100-ra? Ki hogy van vele? Casual felhasználás szinten. Jelenleg a 100/100-as netért 3700-et fizetünk. Így el kell menjek majd a Digihez átíratni vagy kisebbre vagy nagyobbra.
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ha nekem ilyet adott a szolgáltató (ZTE ZXA10), havernak meg wifiset (nem tudom a tipusát, valami fehér cucc), nálam működne az övé?
-
sztothj
tag
Techson kamerával próbálta már valaki a NAS-t? Nem találom a támogatási listában.
-
lajos0001
tag
válasz
zsolt501 #36789 üzenetére
"Amúgy nagyon nem értem a T-t mert már több mint 1 éve használnak IPv6-os címeket."
Csak teória: talán azért, mert ott is vannak még modernizálandó hálózati részek, amelyekre nem akarnak most költeni. Ipv6-os címeket az új részekre osztanak, belső hálóst a régiekre. Ki tudja...
Azzal együtt nem vitás, hogy a belsőhálós nem egy igazi megoldás. Lásd a korábbi itteni hozzászólásokat a vele való problémákkal.
-
lajos0001
tag
válasz
#29810560 #36787 üzenetére
"A jövő pedig inkább az M2M rendszereké lesz."
Igen, de csak a jövő. Igazából reálisan most még nem lehet megmondani, mikor lesz az, amikor az "okos kutyafülék" megszokott normál dolgok lesznek az "átlag user" háztartásában is. Csak érzés részemről: valószínűleg az ipv6 előbb lesz elterjedve, és a probléma fel sem merül.
Az, hogy minderre vannak teóriák, az egy dolog, a papír mindent kibír bizonyítékok nélkül is. Mi viszont a gyakorlati valóságban vagyunk, nem a teóriákban.
-
tgbrfv
tag
válasz
TeeJay #36775 üzenetére
"fáj az igazság hogy a DIGI sem 100%-os?"
Csak 99,99%-os?
Ez szörnyű!Menj tüntetni a román nagykövetség elé! Ha Magyarországra jössz, akkor maximális sebességű netet kell adnod a magyaroknak!
36777:
"
Vagy te vagy az egyetlen aki annyira használja, hogy feltűnik neki."Én is erre tippelek. Az emberek 90+%-a még a 100-as netet sem használja ki. A maradékot is főleg a letöltés érdekli, és nem az hogy 50 vagy 200 Mbit-tel tölti fel a torrentet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabonagyur #36790 üzenetére
Viszont amit a T cisco routert és ONT illetve DSL modemek bizony tudják az IPv6-ot.
De amit a Digi oszt router és ONT is tudja az IPv6-ot. -
Gejza1981
tag
Én kedvelem TeeJay hozzászólásait, mert mindig egy-egy apró részlettel egészül ki a történet és majdnem olyan érzés mint az amikor Vágási Feri végre beszállt az internetbe.
Tipp: miért nem ugorjátok át a hozzászólásait és akkor nincs gond?
-
válasz
szabonagyur #36790 üzenetére
Amiket az utóbbi 4 évben árultak, vettek általában igen. De a gyártók készíteni fognak firmware frissítést, ha mégsem.
-
zsolt501
nagyúr
-
lajos0001
tag
válasz
^Clown #36786 üzenetére
A felet nem mondanám feltétlenül. A digi nem minden cuca ősrégi. De az tuti, hogy nem lenne sem egy 5perces, sem 2filléres beruházás. Ki tudja, hogyan állnak anyagilag, meg minek van prioritása...
És igen, elvileg valóban gond nélkül mennie kéne. Azonban a gyakorlatban vagyunk, és van bizonyos mértékű kockázat szolgáltatáskiesésre is problémák esetén, ezt minimalizálni kell, aminek a biztosítása megint nem 5perces ügy.
-
törölt tag
válasz
zsolt501 #36784 üzenetére
A gond az, hogy az internet már ma sem csak a böngészésről, a torrent-ről, meg a kép/film nézegetésről szól.
NAS, IP alapú biztonsági kamerák, klímavezérlés stb. stb. stb.
A jövő pedig inkább az M2M rendszereké lesz. Okosmérő, okos hűtő, okos kutyafüle stb. stb. stb. No, ezeknek majd mind saját IP cím kell. .... vagy meghülyülünk a sok port forward-ban. -
poli27
veterán
Én csak azt nem értem miért nem vezetik be az ipv6 ot?............
-
törölt tag
+1 érv a DIGI mellett:
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
gazsiazasz #36768 üzenetére
Rákos UPC-nek mennyi a feltoltese? Lehet menni. Neked mi a problemad? Lusta vagyok keresni.
Amugy TeeJay-t megertem valahol, mert neki az elvarasait nem teljesiti, de az elvarhato az a garantalt minimum. Persze a legtobb helyen a nevleges felett hoz, igy ez idegesito elegge. Remelem meg fogjak talalni a hiba okat, azert az csunya hogy annyira beesik és nem lelik mi okozza.
-
htc07
addikt
Nálunk ugyanez volt, mondtam nekik hogy be van kötve, élt is a kábel, csak nem volt kapcsolat rajta (ugye pppoe jelszó nélkül semmit nem csinál).
Személyesen ha intézkedsz, szerintem lehet, hogy csinálnak neked egy nevet/jelszót helyszínen, egyébként a munkalapon volt rajta.
Végül nem volt már kedvem szenvedni velük, két héten belül kijöttek.
(#36773) TeeJay
De, a garantált minimumot fizeted.
-
szabonagyur
félisten
válasz
TeeJay #36761 üzenetére
ja 100/50-nél meg majd várhatom mikor esik 20megabit alá a feltöltés hogy reklamálhassak végre és foglalkozzanak is ezzel...
Ez azért nem így megy, hogy akinek nincs meg adott helyen az ezresnek csak a fele akkor az a 100-nak is a felét kaphatja meg.
Jelen állás szerint nálad kb. a 100/50 amit el tudsz érni, te tudsz is erről, de mégis fizeted a többet.
Attól, hogy fizeted és teszed a bejelentést nem lesz hamarább gyorsabb a net. Bejelentetted, tudnak róla, válts vissza, ha neked jobb szenvedni vele ezt megteheted magadban is.
sajnos a magyarok "lesz@rom" hozzáállást ismerve lehet én vagyok az egyetlen aki ezt jelezte nekik egész kerületben
Vagy te vagy az egyetlen aki annyira használja, hogy feltűnik neki.
Én a nap nagy részében nem vagyok otthon, lehet a netsebességem fele sincs meg, éjszaka alszok gép szintén nem megy, lehet ekkor sincs meg. De amikor használom megy, lehet csak a letöltés is 60%-ban van meg de nem érdekel, nem nézem állandóan, van jobb dolgom is.Ha meg már szokások: te meg a tipikus unatkozó vagy aki ráér egész nap nézni, hogy milyen gyors a net, elmegy e egy percre a 4g és csak 3g van, vagy van e pixel hiba a tv adásban.
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #36775 üzenetére
Marhára nem fáj, de ez amit itt csinálsz felháborító, mint írtam lehet váltani szolgáltatót, de ne kelljen már hónapok óta nap mint nap ezeket olvasni hogy neked milyen szar mert 200 helyett du csak 50 van meg, képzeld van nagyon sok hely Magyarországon ahol még letöltés sincs nemhogy 50 hanem 1 megabit se kb... szval nagyon nagyon sajnállak mert nem bérelt vonalat fizetsz és csúcsidőben csak a garantáltad kapod....
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #36773 üzenetére
Annyira unalmas már a trollkodásod ebben a fórumban hogy nem igaz... válts UPC re vagy Telekomra de ne rinyáljál itt naponta órákat hogy milyen rossz neked.... A kedves moderátorokat meg megkérném ennek a szankcionálására,betartatására,ugyanis ez kimeríti a flame fogalmát szerintem, ami a PH-n nem megengedett!
-
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma #36766 üzenetére
senki sem a garantált minimumot fizeti...
az hogy néha leesik na puff egye fene, de hogy örökké minimumon van emberi időben az gáz...
hajnali 2-4között lehet mondjuk 200megabitet látni, többet sem és ez azért a szolgáltatónak is ciki
azért valljuk be ha kerületen belül máshol is tré akkor a fejállomást kell fejleszteniük vagy mi a túró -
worxland
addikt
válasz
Gazsi, az Ász.
Megmondtad a tutit.
Az UPC a legjobb szolgáltató, tárt karokkal várnak. A hűségidejük alatt 2 hónapig adnak kedvezményt (a Digi végig), a legnagyobb csomagjuk feltöltési sebessége el is éri a Digi legkisebb csomagja feltöltési sebességének garantált minimumát, az ötszázas letöltést 3x annyiért adják, mint a Digi.
Gazsi, az Ász. -
lev258
veterán
válasz
Jelezted már nekik, hogy gondjaid vannak?
Egyébként azt az árlistát nézd meg újra. -
Varszegig
veterán
válasz
2800-ért ajánlotta a UPC a 120-as netet? Meg lennék lepve. De menj nyugodtan
Ráadásul a UPC 120-as netjének a feltölési max sebessége 10 Mbit, garantált 4. Azt nagy kaland tartani(2 év rabigával 6990, ha ezt megajánlják neked 2800-ért, akkor is rosszabbul jársz, de menj
-
gazsiazasz
csendes tag
válasz
wwenigma #36766 üzenetére
Érdekes, hogy a rákos UPC-nél mindig megvolt a névleges sebesség, csak ennél a reteknél vannak mindig problémák. Nem a szegényes garantált minimumért fizettem elő. Ha sokáig szenvednek inkább visszamegyek, mert a UPC ugyanannyiért ajánlotta a 120-as netet, mint a digi a 100ast.
-
Mate
nagyúr
válasz
PeterPH #36764 üzenetére
Köszönöm! Remélem hamar megvannak. Nem szeretném, ha emiatt csúszna a költözés.
(#36765) Flashget: Csak pár hónapot leszünk ott albérletben. Tulajdonos költözik be utána. Neki csak net kell, így már most bekötteti a netet, amit költözés után megtart.
Mi meg megyünk oda, ahol most laknak. Ott csak net van jelenleg, mi majd csomagban tv-t és telefont is kérünk.
-
Flashget
félisten
Okos csomagban gondolkodsz vagy csak 1-2 szolgáltatást rendelsz?Mert érdemes hűségre vállalni 2 évet. Ha közben leakarod mondani annyi a kötbér csak, hogy az eltelt idő akciós és listaár különbözetét kell megfizetni. Mintha nem lett volna hűséged.
Az akciós árak mindhárom szolgáltatás egyidejű igénybevétele esetén értendőek az alábbi feltételekkel:
-20% KEDVEZMÉNY a listaárból a teljes hűségidő alatt 2 éves határozott idejű szerződés vállalása esetén,
-10% KEDVEZMÉNY a listaárból a teljes hűségidő alatt 1 éves határozott idejű szerződés vállalása esetén.
Új előfizetőnek minősül, aki - azonos néven vagy azonos címen - nem állt szerződéses kapcsolatban a DIGI-vel a jelen igénybejelentést megelőző 3 hónapban; valamint aki jelenleg DIGI műholdas televízió szolgáltatással és/vagy mobilinternet előfizetéssel rendelkezik.
[link] -
-
Mate
nagyúr
Adott egy lakás, amiben digi net előfizetés volt. Elvileg lemondták. Mi nemsokára beköltöznénk és újra előfizetnénk. Ilyenkor ha személyesen bemegyek hozzájuk adnak egy jelszót és kész, vagy ugyan úgy várni kell rájuk, míg kijön egy technikus?
-
Keckix
tag
válasz
TeeJay #36761 üzenetére
Nekem is volt 500-as csomagom (panel lakás), és szintén csúcsidőben és hétvégén nem volt meg a garantált minimum sem, kétszer bejelentettem, kétszer ugyan azt mondta a szerelő (nem tudnak mit csinálni vele) válasz volt. Megoldás 100/100-as csomag addig amíg nem változik a helyzet. Azért nem mindegy hogy évente 12e ft-al kevesebb a digi számla!!!!!!!
-
TeeJay
félisten
ja 100/50-nél meg majd várhatom mikor esik 20megabit alá a feltöltés hogy reklamálhassak végre és foglalkozzanak is ezzel... elég tré így is hogy május óta teszem a hibabejelentéseket hogy fos a feltöltés, és októberig még csak addig jutottunk el hogy rájöttek azonos fejállomáson de kerületen belül más részen sincs meg a 200megabit felfelé... azért haladunk már mindezt annak köszönhetően hogy nem hagytam magam lerázni a szokásos "garantált minimum megvan itt írja alá itt se vagyunk" szöveggel
sajnos a magyarok "lesz@rom" hozzáállást ismerve lehet én vagyok az egyetlen aki ezt jelezte nekik egész kerületben
no talán már látszik az alagút végén a fény és alkotnak valamit
addig meg ezt kell szeretnem -
TeeJay
félisten
válasz
MrCsiT #36753 üzenetére
látom te is saját cuccokat tolsz másoknak
a torrent tényleg kézenfekvő bár vigyázz nagyon sokan le fognak szólni érte...
ha mázlid van nálad jó lesz a feltöltés
én szívok hétvégi 30-50megabittel ami már a garantált minimum alatt van
nálad biztos jó lesz és akkor simán tudod használni erre a célra
én is tudom csak jelenleg nem kapok több feltöltést mint egy 100/50-es előfizető
a héten remélem hívnak hogy rájöttek a fejállomáson mi a fuck van és megoldják -
MrCsiT
addikt
válasz
DonMaster #36751 üzenetére
Érdekes ötlet, eltöprengek rajta.. viszont, azt még nem tudom, hogy a
"fotóztam_a_rendezvenyen1.jpg" és a vele egy mappában lévő "videoztam_is.avi" fájlokról hogyan készülne majd torrent fájl, amit le tud tölteni, aki belép oda?
(mert ugye, ha van egy weboldal képekkel, azt tallózza, rákattint, hogy letöltés, az egyszerű.. de hogy ebből hogyan lenne torrent fájl? )
..és az sem garantált, hogy egyszerre kezdi el a pl. 31 db érdeklődő tölteni, az meg pláne nem, hogy vissza is osztaná, hiszen alapból egy képet, vagy videót tölt csak le - akkor pedig nem nő semmivel a letöltési sebesség, mert nem oszt vissza az illető semmit.Google-drive ötlet: legutóbb egy laza 150GB-s videót kellett volna megosztani, az már nem ment google drive-al alapból, plusz, inkább saját megoldás felé fordulnánk..
-
válasz
gazsiazasz #36750 üzenetére
persze, de az ip cím/tartomány módosítása gyorsan megoldható, viszont ha nem ismerjük a konkrét oldalakat, akkor arra sincs lehetőség, hogy eltérőkkel kipróbáljuk, ezért is lenne jó, ha lenne példa.
-
TeeJay
félisten
nálatok is lehalt a külföld jóidőre?
jó pár weblapot nem lehetett elérni DIGI-ről -
kungzi
veterán
válasz
gazsiazasz #36734 üzenetére
telefonáltál vagy email?
-
törölt tag
válasz
bagolytoll #36739 üzenetére
Belülről azért nem működik, mert a routered firmware programja nem kezeli a NAT Loopback-et.
-
adika4444
addikt
válasz
bagolytoll #36739 üzenetére
Ez jó hír, de indítsd újra a PPPoE kapcsolatot hogy megváltozzon az IP-d és ne az legyen amit itt mindenki lát...
-
OldAkita
aktív tag
válasz
bagolytoll #36733 üzenetére
Szerintem nagyobb óvatossággal járj el amikor az IP címedet adod meg. Ha nagy bajban érzem magam és segítségre van szükségem magam is elkövetek efféle hibákat, de nem szabadna. Igen sokan vannak akik nem csak böngészgetnek, Facebook-oznak, You Tube-oznak, fórumoznak, játszanak, dolgoznak a géppel hanem abban lelik legnagyobb örömüket hogy behatoljanak más gépekre és jobb esetben csak nézelődnek, rosszabb esetben kárt is okoznak. Természetesen a legnagyobb elővigyázatosság mellett is simán be tud törni az aki igazán ért hozzá. Valahogy úgy, ahogyan nincs ellopható autó, viszont a kóklerek ellen azért lehet valahogy védekezni. Pont ez a helyzet itt is.
-
bagolytoll
csendes tag
válasz
(((tenda routerem van
)))
Korábban amikor csak gépbe ment egy az egyben a net kábel, ezt dobta az ipconfigdigi
84.236.52.144
255.255.255.255
gateway: 0.0.0.0local
169.254.37.164
255.255.0.0 -
MrCsiT
addikt
válasz
" Diginél gyakran van portforward probléma?" - szerintem, a port forward kb. értelmezhetetlen szolgáltatói szintre: nem ők állítanak/tiltanak bármit is neked, az elég tréfás lenne, hanem, te állítod be jól - vagy nem.
Ha online check szerint, nyitva van a 80-as portod - márpedig, az elég alap, hogy az nyitva legyen, hiszen anélkül nem fogsz netezni - akkor a szabályodban van a hiba.
Amit nem értek, hogy ha a Te géped a 192.168.1.111, és a routereden keresztül kilátsz a netre, akkor fölösleges a 80-as portot eltérítened, ha meg nem a Te IP-d a 192.168.1.111, akkor, ha a 80-ast eltéríted a 192.168.1.111 címre, akkor a Te gépeden kvázi nem lesz internet (http oldal elérés) szóval én ezt a megoldást rossznak tartom..
-
Sasos
senior tag
válasz
Nincs hiba, én elérem a szervered:
Az lehet a gond, hogy belső címről akarsz elérni egy belső címen lévő eszközt, külső címen keresztül. Ezt nem minden eszköz támogatja. Próbáld meg mobilnetről, vagy egy másik (külső) címről, mint ahová a dns mutat.
-
bagolytoll
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket kérem! Digi 100 netem van. A net egy UTP kábelen keresztül jön be a lakásba. Ha csatlakoztatom a géphez és beállítom a szélessávú kapcsolatot, akkor kintről elérhető a web szerverem.
Ha a kábelt a routerem wan portjába csatlakoztatom és a routerben állítom be a név jelszót, akkor a net működik a gépen, de a webszerver nem elérhető, hiába állítom be a port forwardot (80 as port a gép belős ip címére, tűzfal kikapcsolva). Az online port checkerek azt mondják, hogy nyitva van a 80-as port.
Mi az az ONT? Diginél gyakran van portforward probléma? Mi a megoldás? Digi hálózati eszközével van a gond? Routerben spec beállításokkal kiküszöbölhető a probléma? Lépcsőházi digi eszköz cseréjével megoldódna? Ezt lehet kérni?
Router DHCP-n van.
Connection Status Connected
Internet Connection Type PPPoE
WAN IP 195.38.109.114
Subnet Mask 255.255.255.255
Gateway 10.0.0.1
DNS Server 193.110.57.4
Alternate DNS Server 193.110.56.8
Connection Time 00:06:04Forward:
80-80 192.168.1.111 -
adika4444
addikt
FTTB környezet?
Mert valami nagytudású szerintem a routere lan portjába tolta a lan kábelt. Ki kell hívni a DIGI-t, illetve amikor hiba van a kábelt egy gépbe kötni dinamikus IP kéréssel, ha kapsz egy nem 169-cel hanem máshogy 192.168.xxx.xxx ip-t, vagy 10.x.x.x ip-t, akkor erős az esélye hogy rosszul kötött router van a háttérben. -
TeeJay
félisten
válasz
MrCsiT #36722 üzenetére
FTTB paneles részen vagy?
100-as kihajtja feltöltésre?
válthatsz nyugodtan 500/200-ra
ha mázlid van nálatok jó a hálózat és lesz éjjel nappal 216-218 megabited feltöltésre
nálunk nem ilyen jó a helyzet, kerületen belül is méregetik már mi a fuck van
hétvége 50megabit körül csúcsidőben meg 30-50között ugrál
hétköznap ezt főleg 19-22óra között csinálja de már délután sincs 100megabit feltöltés sem
nálam hiába vagyok legnagyobb csomagban ezt kapom egyelőre bár ígérték hogy vizsgálják mert ez így nem frankó -
llacee
őstag
Csaladi hazas uj huaweinel most nekem bridge ben van.Ha atteszem router modba egy teszt idejere gondolom utana mehet vissza.Vagy oruljek hogy igy mukodik.
-
Hanon
tag
Oké, most fogalmam sincs mi történik.
Az utóbbi időben havonta minimum 3-4-szer el szokott szállni a net, teljesen random időpontokban, meghatározatlan ideig. Van hogy 15 perc után helyrejön, van hogy egy óra is kell.Most viszont nemhogy elszállt a net, de a google helyett egy tenda router homepaget ad ki. Amúgy asus routerem van.
Mi a fasz történik?
help -
MrCsiT
addikt
válasz
ittakary #36603 üzenetére
1048-ra: 100/100 helyett 93/94 van most.
TeeJay: szeretnék egy nagyobb társaság részére rendezvényekről fotókat, videókat elérhetővé tenni.
A 100/100-as nettel az elméleti max. 12,5 MB/s sebesség apicsalassúvállalhatatlanul lassú állapotot veszi fel, ha már 8-10 szálon húznának tőlem.
Nekem 100/200-as csomag kellene, mert nekem elég letöltésre a 100, ám mégis, tegnap megrendeltem (majd egyszer be is kötik) az 500/200-s csomagot, mert érdekel, hogy a feltöltésem mennyit javul, ha nagyobb lesz a feltöltési sávszélem, és ezt csak és kizárólag az 500/200-al tudom kipróbálni Diginél..
Érdekesség talán többeknek: azt mondta a Digi-s ügyfeles hölgy, hogy az 500/200-at kétféleképp tudhatják bekötni:
- vagy szolgáltatói aktív eszközzel;
- vagy +1 kábel behúzásával, a telefon részére (mert, az is van.)Azaz, egyáltalán nem nyilvánvaló az, amit itt sokan írtak kvázi tényként, hogy kell egy újabb eszköz az 500-as nethez, ha van telefon előfizetésed is.
-
DonMaster
addikt
-
válasz
Flashget #36715 üzenetére
Ha indul(na) nálunk egy netflix szolgáltatás, megfizethető áron (normális havidíjjal), olyan bőséges tartalommal mint kint Amerikában (legalább magyar felirattal) akkor én simán előfizetnék rá, és többet nem töltenék le semmit, zenét YT-n hallgatok, játékokat meg amúgy is csak eredetit veszek (ps4-re). Szóval értelmes keretek között felőlem tilthatják a torrentet, csak akkor legyen alternatíva. Mondjuk én inkább sorozatokat nézek, mint filmeket, amiket jobban szeretek eredeti nyelven, felirattal nézni, mondjuk a legtöbb filmet is így szoktam. Szóval egy netflix-re, normális magyar felirat supporttal vevő lennék, aztán kenjék a hajukra a torrentet. De ahogy te is írtad, úgy is mindig lesz valami más alternatíva.
-
Flashget
félisten
válasz
gyuribácsi88 #36711 üzenetére
ASVA és a CD/DVD lemezekre kivetett adó..emlékszünk ugye mekkora vihar volt? Saját felvétel után is fizetni stb.
Most azon röhögök, hogy így szóba hoztad, az optikai lemez piac haldoklik vagy részben halott. Most hova fogják a matricájukat ragasztani?
Volt a Metallica balhé a Napstrerrel emlékszünk a Limewire, a Kazaa és más fájlcserélőkre....ezt követően jelent meg az utorrent.
Ezzel csak azt akarom mondani, ha be is tiltják úgyis lesz valami más. -
TeeJay
félisten
onnantól kezdve a DIGI legkisebb csomagja is bőven sok lenne mindenhova
mire lehetne kihasználni 100/50megabitet torrent nélkül
mondjuk nem félek az ilyentől, a magyar az leleményes ember valahogy összehozná ezt is -
ferensz
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #36711 üzenetére
Nem. Azt gondoljak, hogy egyreszt a buntetesekbol is jon be penz, masreszt amikor mar nem toltenek az emberek semmit a bunti miatt, akkor akinek van ra penze az meg fogja venni azt, ami erdekli. Egyaltalan nem feltetelezik azt, hogy 1 letolto=1 vasarlo, ez csak az ugyvedek es a jogvedo szervezetek tevkepzete.
-
-
TeeJay
félisten
ha ez bekövetkezne pár országban esnének a mutatók ahol nincs az embereknek pénzük szórakozásra...
ki venne gyors netet ki venne nagyobb TV-t meg új gépet meg sok merevlemezt...
helyette unalmukban piálnának és még több egészségügyi kiadás lennearról nem beszélve hogy halom ingyenes tartalom is jön torrenten
páromnak az éjjel nappal bp részeit, meg az összes TV-s műsort onnan szedem, F1 időmérő+futamok szintén
és vannak ezzel így még mások is akik nem akarnak vagy tudnak TV-t nézni hanem lakapják inkább és megnézik reklám nélkül amikor idejük van -
Flashget
félisten
Baj lehet a torrentezésből: név szerint jelenteniük kellene az internetszolgáltatóknak
Magyarország nincs az egyezmény aláírói között, de a magyarokat közvetetten így is érintheti, ha életbe lép a megállapodás.
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #36704 üzenetére
egyértelmű mivel az az ONT ami nem nyomható bridge módra az már hátrányos annak aki saját rendes routert akar mögé tenni és mondjuk az ONT-ben port sem nyitható...
azért mert a szolgáltató a szolgáltatáshoz ad egy eszközt amiben van wifi még nem kötelezhet arra hogy az előfizető érje be annyival mivel úgysem tud utána kötni mást lásd FTTB terület ZTE fostalicska cuccott sem lett volna szabad addig kiadniuk míg a szoftverben nem állítható PPPoE átengedés...
-
DonMaster
addikt
válasz
TeeJay #36700 üzenetére
ezt a hátrányos dolgot, internet szabadság megsértésnek hivják hivatalosan, a szolgáltato nem tilthat semmilyen oldlat vagy hasonlot elöled, Nav megteheti de az más
de az hogy a szolgáltató rosszul konfigolt eszköze miatt ne tudj bármit amire az internetett kitalálták használni azt nem szabad meg tegyék.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gézengúz #36701 üzenetére
elég lenne az UPNP ha menne
UPC-s cuccban nem megy így marad a manuális portforward de mivel nem MAC címhez rendeli
hanem kiosztott IP-hez így még azt is fixálni kell a gépeken hogy maradjon azonos IP mindre...abban legalább van router/bridge kapcsoló, és aki értelmes az bridge-be rakja és vesz rendes routert
ahogy hallom újabb helyeken DIGI részen könyörögni kell az előfizetőknek ha az ONT-t bridge akarják használni
na ez szopás onnantól kezdve
mondjuk ha FTTH részen laknék inkább adnék egy kis borravalót a szerelőnek amikor felhív
hogy régi rendes ONT-t hozzon ami csak bridge-re képes és ne wifis fostalicskát ami router módban megy
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- sziku69: Szólánc.
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elden Ring
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest