- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Flashget
félisten
ami majd változni fog.
Módosul az ÁSZF Törzs 7.5. pontja a kötbér meghatározásáról szóló, az alábbiak szerint: -
Huroq
senior tag
Most olvastam az ÁSZF azon részét ahol a kötbér mértékéről volt szó. Ha ez igaz, akkor jól levédte magát a DIGI. A késedelmes bekötésre a belépési díj 1/15 részét fizetik naponta, ami az 500 forintnál 33Ft/nap. Na most ha nincs belépési díj meghatározva, akkor az előfizetési díj 1/30 részének a 8x-a naponta. Szerintetek amennyiben a belépési díj el van engedve, akkor is azt nézik számítási alapnak vagy az előfizetési díjat? Ha a belépésit, akkor az úgyvélem nem épp korrekt.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Van itt valaki a Digi-től, akinek van rálátása a hálózatfejlesztésre?
Előre is köszönöm.
-
Gejza1981
tag
(speedtest upload eredmények)
bármennyire is támadjátok sebességmámoros hozzászólót, ez az össze vissza rángatott sebesség nem a digire jellemző, csak mióta 2x duplázott azóta ilyen, előtte húzott egy csíkot a maximumon
s az sem örvendetes, hogy többször van a garantált közelében, mint az ígérgetett maximumnál
-
atees
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan oldalt, ahonnan cat6-os kábelt tudok venni reális áron.
Köszi! -
luigi106
tag
válasz
poli27 #34867 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, csak sajnos a Google nem a barátom, mert Huawei hg8247h-val kapcsolatban semmilyen leírást nem találtam ami hasznos lett volna a problémám megoldására. A link amit voltál olyan kedves és csatoltál, sem volt jó, mert abban is egy netgear modemmel való csatlakozást mutat be és annak a beállításait. Nekem meg még mindig az a problémám hogy a huawei hg8247h routerét használva tudjam elérni a nas-omat interneten keresztül. Igazából abban bíztam, hogy hátha más is használ ilyen ONT ipad segítségével és talán tudja hogy miért nem érem el interneten keresztül. Lehet hogy tényleg olyan paramétert kellene megváltoztatnom amit a szolgáltató letiltott a routeren? Úgy látszik ezt már sohasem tudom meg.Azért még megpróbálom egy tplink 1043-as ruterrel is a huawei után kötve, hátha úgy sikerül.
Maradok tisztelettel luigi106. -
Flashget
félisten
-
törölt tag
válasz
bogabi #34829 üzenetére
FTTB esetén (társasházak) egy UTP kábelen kapod az internetet a DIGI társasházi dobozából leágaztatva (abban van az optikai végpont/ONT és a switch(ek)).
Amennyiben "csak" internetet köttetsz, nincs szolgáltatói eszköz. Lesz egy UTP kábeled RJ45-ös csatlakozóval a drótvégen. Azt vagy a számítógépedbe dugod és PPPoE-vel felcsatlakozol a kapott név/jelszó párossal az internetre vagy a routeredbe dugod és azon állítod be a PPPoE kapcsolatot. A routereden azt állítasz be, amit csak akarsz (port forward, VPN, stb.). ... a jelenlegi beállításaiddal valószínűleg ugyanúgy működnek az általad kívánt dolgok, mint a UPC-nél.
A koax kábelen, - ha behúzzák - a DVB-C/analóg TV jelet szolgáltatja a DIGI.
-
Flashget
félisten
válasz
bogabi #34829 üzenetére
Még mindig összefoglaló.
FTTB panel, társasház.
UTP kábelen viszi a netet. ZTE csoda routert csak abban az esetben ha 200/500/1000-es net mellé telefont is kérsz. Ha nem akkor csak egy UTP-t húz be.
VPN-t igen voltak akiknél bekapcsolták, de jelezve az üfsz-en hogy kapcsolják ki, ki kapcsolták. -
válasz
Gézengúz #34828 üzenetére
Bocs, ettől nem lettem okosabb - biztos bennem van a hiba, és kezdésnek el is olvastam, de a kérdéseimre nem találtam választ. FTTB esetén UTP-n vagy Coax-on szolgáltat a DIGI? Kihagyható a szolgáltatói eszköz UTP esetében, ha Coax jön be, akkor használható csak modemként?
-
Sziasztok!
Kis segítség kellene: jelenleg UPC-s vagyok, és most fog letelni a hűségem. Váltanék DIGI-re - de csak az internet esetében. Ami nekem eddig nem tiszta még az összefoglaló elolvasása után sem: ha váltok NET-en DIGI-re, publikus IP-t kapok majd (mit UPC-nél) és tudom használni a meglévő Asus RT-N66U routeremet, ami egyben VPN szerver is (tehát a DIGI eszköze csak modemként lenne használva)? Tudok majd kívülről csatlakozni az otthoni hálózatomhoz? Említve van valami VPN kapcsolódás az összefoglalóban, meg olyat is olvastam, hogy a DIGI privát IP-t osztogat, és NAT-olja az előfizetőket. Ez az, ami miatt elbizonytalanodtam... Helyileg Eger, Malomárok út.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Rison77
senior tag
Valaki esetleg erre [link] ?
Illetve olvasgattam a digi honlapját, és láttam is hogy volt erről itt szó. Miszerint mi még a 200/100-as netért 4700 Ft-os listaárat fizetünk, de ennek a csomagnak hűség nélkül már csak 4000 Ft az ára, az 500/200-nak pedig 4500 Ft. Válthatok csomagot az 500/200-ra 4500 Ft-os áron? -
luigi106
tag
Sziasztok.
Nálam is egy HG8247H van bekötve, és a router is megy. Jó a net megy a letöltés is, csak a letöltést nem tudom csak wifiről indítani. Egy synology Ds215j-s nast használok és ipad-ról szoktam indítani a letöltést. A baj az hogy amíg wi-fi-n keresztül indítok addig simán be tudok jelentkezni. De ha kikapcsolom a WiFi-t a tableten akkor nem tudok fel jelentkezni a nasra. Gyanítom hogy az ont-n kellene beállítani valamit, gondolom a Forward Rules részben, de nem tudom pontosan hova mit írjak. Ha valaki tudja és leírná, megköszönném neki. -
szabonagyur
félisten
válasz
TeeJay #34813 üzenetére
Légyszíves egyszer válaszolj erre normálisan: azon kívül, hogy speedtesten nincs meg a max feltöltésed, hányszor volt már ebből és milyen jellegű gondod, hogy nem ment maxon a feltöltés egész nap? Nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok. Elég durva minőségű tartalmat kell ahhoz feltölteni, hogy arra bizony legyen mindig akkora közönség, hogy mindenféle feltöltést maxon kihasználj.
-
lajos0001
tag
-
Másnál is elment a net?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Egy 3-4 éve van bekötve nálunk egy most már 200-as csomag. Egyik ismerősömnek most kötötték be a netet, és alapból olyan ZTE modemet kapott ami wifi-t is tud, és nem volt ilyesfajta kérésük, ráadásul nekik alapból router is volt. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet cseréltetni a régi fekete ZTE-s modemet wifis modemre? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
TeeJay
félisten
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest