-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
sixtybi
tag
Írta valaki korábban, hogy a digitális Euronews-on több hangsáv is van.
Ezt csak akkor lehet váltani ha a Digitől kérek STB-t? Digitális tuneres TV-men nem találtam erre utaló jelet. Se arra hogy több hangsávja lenne, se arra hogy váltani lehetne. -
Morris
veterán
Nos Urak, mára virradóra Békéscsabán eltűnt a viasat3. Analóg és digitális részen egyaránt.
-
egresij
csendes tag
válasz
konrada #2291 üzenetére
Nem értek egyet, az analógnál az STB-vel vett digitális kép minőség össze nem hasonlítható, a digitális javára, a HD adásokról nem is beszélve!
Egyébként ha Technisat DIGIT HD4 STB-t választod, akkor műsorrögzítésre is jó, ráadásul digitális minőségben, ami jóval jobb, mint akár DVD-re való rögzítés.
A Technisat DIGIT HD4, HD minőségben rögzít, amit a DVD nem tud megtenni.
És még sok minden más előnye is van, pld. EPG, időzített csatornaváltás, stb. -
konrada
tag
válasz
dethroner #2286 üzenetére
Szvsz. az SD STB gyakorlatilag csak 1 dologra jó (na persze arra sem, de nincs más, mert csak azzal házasítják a kártyát) :
HBO maxpack nézésére.
Egyébként meg nem ad annyival jobb képminőséget, hogy megérje azt a kényelmetlen (adósorrend nem választható, programozása, kezelése nehézkes ) és gyenge minőséget nyújtó készülékkel kiváltani az analógot.
....illetve még egyre jó: 1 tuneres PIP-es tévénél második tunernek.
(Azaz nem éri meg pénzt adni érte, még ha bérleti díj 300 Ft-ját is. Nekem is csak a HBO miatt van, úgy ingyenes.)
-
egresij
csendes tag
Hasonló problémával küzdöttem korábban én is a márciusi átállást követően, aztán vita a Digivel meg az LG-vel, hogy hol a hiba. A megoldás nálam is az volt, hogy jelszint csökkentéssel oldottam meg, aztán egyszer csak se só se beszéd magától megjavult a TV-m, mert minden csatornán beállt a 95% jelszint és 100% jelminőség mindenféle csillapítás nélkül, tehát mégsem a TV-m volt hibás, hanem a jel érkezett hibásan.
Ma már teljesen hibátlan a LG TV DVB-C-vel is a vétel, akadás és kihagyás mentessé vált.
-
egresij
csendes tag
Más tapasztalta a Technisat DIGIT HD4 -el való rögzítés során, hogy egy beállított rögzítést nem végzett el az STB.
Már nem először fordul elő, hogy egy 1-5 napra beállított időzített rögzítés van mikor nem hajtódik végre, azaz nem találok rögzített fájlt, de a rögzítési listában a következő napi dátumra átírja.
Konkrét példaként az AXN-ről való rögzítés van beállítva 1-5 napra, naponta 9-10, 14-15, 19-20.
És hol az egyik, hol a másik napi rögzítés nincs meg -
egresij
csendes tag
Én is a Bp.XV-ben lakom (Nádastó park), és végre nálunk teljesen rendben van kb. 1 hete minden csatorna, sőt az akadások és a kimaradások (3Sat, Travel Chanel) is teljesen megszűntek, mind a DVB-C és a STB esetében is. Jelszint 95% jelminőség 100%, ezek alapján a hiba nem központi jellegű!
-
KTTech
veterán
válasz
dethroner #2286 üzenetére
Az SD box annak jó, akinek nincs HD TV-je, de jobb minőségben akarja nézni az adást, mintha analóg módon nézné.
Természetesen a HD box veszi az SD adásokat is.
Telepíteni igen könnyű ezeket: bedugod a Digi bejövő kábelét a boxba, összekötöd a TV-vel (HDMI-n, ha lehet), bekapcsolod őket, csinálsz egy csatornakeresést a boxon (ha nincs előre programozva) és nézed
-
dethroner
veterán
Köszi a választ. Még két kérdésem lenne. 1: A digi oldalán olvasható hogy "A Digitális és HD adások vétele az erre alkalmas SD és HD típusú berendezésekkel történik." Mi a fene és mire jó akkor az az SD box? Akkor nekünk nem is lesz szükségünk erre? 2: mennyire könnyű vagy bonyolult ezen berendezés/ek telepítése, beállítása?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Haveromnak van egy Panasonic tx-32le8pa típusú tv-je, és úgy agyalunk hogy a foci vb alatt meglessük hogy mi is ez a HD adásKérdés a következő: elegendő-e bemenni a helyi ügyfélszolgálatra és bérelni egy hd box-ot, vagy kell még valami ahhoz hogy nagyfelbontásban lássuk a fű növését? Köszi a válaszokat előre is!
-
Misi 007
őstag
Mennyit lehet max felvenni a Technisat DIGIT HD4-CX-el?
Mondjuk ha van egy 500-as külsőm akkor azt egy huzamba teli lehet tenni? -
KTTech
veterán
Na most valamit elqrtak a XV. kerületben, a jelminőség a béka hátsója alá esett vissza (a jelszint meg van), pontosabban ugrál a jelminőség kb. 0-80% közt. Az a gond, hogy 40% alatt már szétesik a kép a TV-n, vagy el is veszti a jelet... szóval lehet csörgetni majd az ÜFSZ-t
(az alsó csatornák az érintettek, a felsővel nincs gond).
-
attilav2
őstag
Van egy kis gondom a set top box monitorra kötésével (HannsG HI221DP 1680x1050) a box, egy Optibox Cable Hdmi Pvr Ready, SD de rendelkezik hdmi kimenettel, 576i a maximális felbontása. Kolink hdmi-dvi kábelt használtam, utána próbálkoztam bandridge dvi-dvi kábel + csatlakozófej átalakítóval, az eredmény mindkét esetben ugyanaz:
Lehet ez azért mert a kábel esetleg nem hdmi 1.3 ?
A digi HD-s boxai mennek monitorral ?
Ez egy szolg független box, ami egy crt tv-t hajt meg, de tervezem hogy a szélesvásznú monitoromra HD-s boxot kötök, amint itt is digi lesz, jelenleg tvnetwork, egyébként itt is kódolatlanul jönnek a digitális csatik. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
atesz117 #2271 üzenetére
Jahh, azt olvastam, de van a Kaon is. Azert kerdeztem.
konrada: megoldhato lenne hogy menjen azzal is... digi sara ez is...
spani: a Digi sara, ez is....
Amugy elkepeszto, a Digi lan topikban a digisek meggyoztek egy kollegat, hogy az uj TP-Link 1043ND routere öli meg a hálót a lépcsőházban... az is a Digi sara, nálam gond nélkül üzemel az a router.... kocsog banda...
-
spani
csendes tag
-
konrada
tag
-
atesz117
aktív tag
válasz
wwenigma #2270 üzenetére
Hi!
Igen, nem kell hozzá semmi extra csomag. (Részletek) -
Dömpiboy
csendes tag
Mivel volt aki hiányolta írok a "nálam minden jól megy" elégedettek nevében.
Én Samu-t vettem (Samsung LE40B650), ekkor döbbentem rá hogy a Digi kábeljén már rég ott vannak az analóg mellett a DVB-C digitális csatornák is, valahogy sose reklámozták nálunk hogy a hangyásabb analóg kása helyett lehet bármikor a digitálisat nézni...
Igaz több megtalált adó fekete volt.Amint kiiktattam a fevételre használt HD-s felvevőm közvetlenül a koaxról már jól jöttek az adások.
A legvégső megoldásképp én is elcaplattam és havi 1000Ft-ért kértem a HD-t is tudó digis Technisat DIGIT HD4-CX beltérit, ha az be van kapcsolva az arról a TV-m felé menő jelszint pöpec.
Ráadásul ez a beltéri tud időzített csatornaváltást ami nekem a külső HD-s asztali felvevőm miatt praktikus, és most barátkozom az USB pendrive-ra a beltérin közvetlenül felvett dolgokkal, amit alapból visszajátszik a beltéri, és ahogy korábban nagytudású fórumozók leírták a beltériről Etherneten át Mediaport progival, illetve a pendrive-ról közvetlenül a digiextractorral hozzáférhető amit felvesz.Én Budapest X.ker ből nézem.
Nagyobb gond nincs, szvsz a kép minősége nagyságrendekkel jobb, kristálytiszta az analóghoz képest.Üdv
egy boldog Digiző. -
Moki111
tag
válasz
crstano21 #2267 üzenetére
Na én is adtam a diginek egy újabb esély és újrahongoltam.
Nem tudom mit csináltak, de megint tökéletes minden (pont mint márc 1 előtt).
2 hónap alatt sikerült nekik - Remélem nem most kapnak valami új kolegát aki bizonyítási vágyból "javítani" akar még ezen-azon
Na most csinálhatnak egy recovery point-ot... Szép munkaVivát DigiKábel, vivát LG!
-
válasz
hattorihanzo #2265 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok én is.
Amúgy oda hibába írok ha panelben lakok
Igen analógon nézem és ezért gondoltam hogy meg kérdezzem a dolgokat. -
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy nekem a hbo bejön de hangyásan pedig nincs élőfizetésem rá ezzel mit lehet tenni hogy jobb legyen? Bp. 19.ker.
-
sixtybi
tag
válasz
Moki111 #2261 üzenetére
Nálam nem is update-elődik, viszont ha rámegyek akkor igen.
De mivel más TV-ről van szó (nekem Samsung LE32B530) ezért kár is összehasonlítani.
Van valakinek olyan TV-je, ahol az EPG nem csak akkor frissül ha rámész a csatornára? Bár azt is el tudom képzelni, hogy ez így kell hogy működjön. -
Moki111
tag
válasz
sixtybi #2257 üzenetére
Sejtem, hogy mire gondolsz (EPG).
Bekapcsolom a TV-t és ha megnyitom az EPG-t akkor szinte csak az a csatorna müsorkiosztása látszik amelyiken bekapcsoltam.
Ha elkezdem sorba léptetni a csatornákat, akkor sorra jelennek meg az infók, de csak és kizárólag azokon ahol már bekapcsolás óta jártam.
Ha egyszer megnéztem akkor kikapcsolásig, vagy analóg/digitális váltásig meg is marad.Na ha erre gondolsz akkor ez nálam is megvan (LG 32LH5000)
Móki
-
antilop79
csendes tag
válasz
crstano21 #2254 üzenetére
Nálam is rendben van minden!!
Három hónap alatt sikerült rendbe tenni a rendszert.
Remélem most már nem rontják el. Én sem tapasztalok hangakadozást, sem hirtelen fekete képernyőt. Csak jó ez a tv (LG32LH7000)!
EPG: Valószínüleg az órád nincs beállítva rendesen. Menü - Aktuális idő - Óra.
Időzónát "Eltolás"-ra állítani és ezután tudod változtatni órás lépésekben az ídőt.Ha esetleg ez a rész nem aktív akkor tv kikapcs, főkapcsoló lekapcs, koax ki. Pár perc várakozás, koax vissza, tv bekapcs. Ha most minden igaz akkor ha az EPG-re mész akkor hiányolni fogja az időbeállítást. Egy-két perc után beáll automatikusan. Ez után lehet a menüben próbálkozni és GMT+2-t beállítani. A lényeg, hogy ne a Bezárás gombbal lépj ki, hanem a távkapcsoló Return gombjával. Ekkor legközelebb a nyári-téli időzóna váltáskor egyszerűen csak GMT+1-re kell állítani. Ha a bezár gombbal lépsz ki akkor inaktív lesz az óra menü és lehet a fentit előlről kezdeni.
Eltelt egy kis idő mire erre rájöttem... (hát elég hülyén van megoldva és természetesen az útmutató erről semmit nem ír) -
sixtybi
tag
Sziasztok,
Én egyelőre nem vettem észre hibát TV nézés közben, bár még csak pár napja használom, viszont a TV bekapcsolását követően kell 2-3 perc míg "bemelegszik" az adás. Addig mindegyik digitális csatorna akadozik.
Samsung B530-as TV-m van. Ez a TV hibája lehet vagy a Digi hibája? Próbáltam már a TV-t resetelni és mindegy csatornát beálliítani.Tényleg, lenne kettő offtopic jellegű kérdésem is, a TV-m (Samsung LE32B530) kapcsán. Be lehet valahogy állítani, hogy csatornaváltáskor néhány másodpercre bejöjjön az EPG, úgy mint ahogy kiírja a csatorna nevét is. Azt vettem észre, hogy akármikor csatornát váltok az első dolog, hogy benyomom az info-t hogy lássam mi megy éppen. Ja EPG-ről jut eszembe, hogy a csatornalistában nem update-elődnek maguktól, csak ha rákapcsolok a csatornára. Ez TV vagy Digi sajátosság?
A másik meg az, hogy lehet valahogy auto update-elni a csatornákat? Elég nagy meló berendezgetni sorrendbe, és ha pl új adókat adnak hozzá azért nem szívesen rendezném újra az egészet az auto store miatt.
Köszi.
Tibi -
rocket
nagyúr
Alakul a dolog, mar 90-94% kozott van a legtobb ado
*Ami a tortenetben az erdekesseget adja, hogy a lakasban elso toldasra kotom kozvetlenul a TV-be meno 3 meteres kabelt (amivel tegnap a legjobb eredmenyeket ertem el) akkor 9-10%, 40 folotti bit hiba arany van.Volt berakva egy szuro 2. csatlakozokent ahol az internet elagazott, ha azt nem veszem ki akkor 80-87% kozott van, kiveszem es oda kotom kozvetlen a TV-be meno kabelt akkor 90-94%.Magyarul jobb minoseget lehet elerni a 2. csatlakozasnal, mint kozvetlen az elsonel, pedig az elso es masodik csatlakozas kozotti 4 meteren nincsen semmi.
Irtam a DIGI-nek azert hatha van jo otletuk (bar sok ujat nem tudnanak ok se mondani ezek utan
), de csak automata valasz jott, hogy a nagy erdeklodessel valo tekintettel csak 30 napon belul tudnak valaszolni, sot az is kiderult, hogy elektronikus uton kabel TV problemat nem lehet bejelenteni, mert nem minosul hibabejelentesnek. (a muholdas az igen)
A legjobb megoldas valoszinuleg az lenne, hogy ha az ajton kivuli csatlakozasra kotnek egyetlen fo kabel agat, es azt vezetnem el a TV-ig, csak ugye fentebbi problema (*) miatt nem tudom erdemes-e.
Valakinek van otlete ne tartsa magaban -
crstano21
csendes tag
Valamint nálam a jelerősség 54-56 között van, a minőség 100 mindenhol.
-
crstano21
csendes tag
Én is simogatom az LG-t mert hétfőn újrahangoltam a csatornákat, és tegnap előtt egy órakor elment az összes adás.
Mire este hazaértem mondom akkor nézzük:megszűnt a hang akadozgatása (hallmark, movies24) csak ezeken volt.
valamint megszűnt a kapcsolgatós jellegű probléma a discovery csatornákon is...azon kívül hogy az egp-ben egy órával korábbI idő van, minden kopp-kopp-kopp TÖKÉLETES!!!
Végre minden stabil két napja, hurrá!
Digiseknek üzenem nem tudom mit csináltak de ne nyúljanak hozzá!!!!!
VI. kerület LG32LH5000
Üdv.
Cris
ui.: ezek szerint nem az lg - tévékkel van a gebasz !
Mielőtt még valaki megint fikázódna h szar tv az lg.oFF
-
rocket
nagyúr
Szetkaptam a kabelezeseket, Sport1-2 91%-os lett, a tobbi ami a joval magasabb volt elotte, 80-81%-os lett, bithiba nincs.
Ajto utan van egy toldas, majd jon egy szuro, ott volt eloszotva a tv es a net, net mar nem koaxon jon igy az mar nem erdekes, aztan a fo kabel vegen jott 1 2 agu eloszto, majd egy rovid kabel es meg1 2 agu eloszto, tehat osszesen 3 TV-be meno kabel volt.
Az elsoszamu kabelrol levettem a veget ami a TV-be ment, es a fo kabelre kotottem, ezzel lett a fenti eredmeny, csak ez rovid sajnos (kb. 3 meter, keresztul kellett huznom az etkezon, ami nem igazan jo megoldas
)
Ha a fo kabelt a TV eredeti kabelehez kotom (kb. 7 meter, elvan szepen vezetve ne latszodjon) akkor 70-72% korul van minden ado, bithiba nincs.
Ujra "dugoztam" mindket kabel TV-be meno veget, de nem valtozott az eredmeny, szoval vagy a kabel hosszanak a kulonbsege, vagy a nem egyforma kabelek okozhatjak a kulonbseget, a rovidebb jobb minosegunek tunik, abban van alufolias arnyekolas is.Varom azert meg mindig az otleteket, holnap majd meg megprobalom, hogy kozvetlen az ajtonal levo osztasra kotom a TV-be meno kabelt (ezzel kiveve a kabelhalozatbol, kb. +7 meternyi kabelt), igy elvileg megjobb kell legyen
-
rocket
nagyúr
Nalam nem tul jo a digitalsi adas jel erossege, igaz kockasodas, akadozas nagyon ritkan van, de max. 66-68% a legtobb adonal, de vannak adok (pl. Sport1-2) ahol 38-43% kozott van csak, es a bit hiba arany 1-7 kozott ugral.
A laskason beluli kabelezes nagyon regi mar (net is koaxon jott sokaig), meg a DIGI elodje az EMKTV se volt amikor csinaltak
Valami otlet? -
Moki111
tag
Hali,
Rég írtam. Szinte biztos vagyok benne, hogy azért javult meg minden, mert a hétvégén töröltem a digitális csatornákat
.
Egyszerűen meguntam a sz@rakodást.
Nézem az analógot, villámgyors és türhető a kép, de nem akad, nem kockásodik, nem sötétül el...Figyelem a fórumot folyamatosan és ha tartósan így marad akkor újrahangolom a TV-t.
Üdv.,
Móki -
anrab
addikt
látom megtorpant a topic!
ezek szerint mindenkinél minden rendben!
nálam olyan mint március előtt. nem kockásodik a váltás gyors mikor nézem az infót a jel erősség majdnem mindenhol 80% de van ahol csak 60. pl. duna hd. a jel minősége mindenhol megfelelő és akárhányszor nézem BER hibát nem mutat. ilyen volt március előtt is.
nem tudom mit csinálhatott a digi, de előbb kellett volna -
KTTech
veterán
válasz
Laca19 (a) #2239 üzenetére
Amit linkeltél az nekem ismerős: Szegeden pl. a TVNetwork csomagjai ezek. Az ismerősömnek ez van jelenleg is. Valószínű a Digi bevásárolt egy csomó hálózatot (BP-n a Rubicom-ot tudom), és azoknak a csatornakiosztása egyelőre marad, amíg be nem integrálják a saját hálózatukba őket...
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
allfinanz #2231 üzenetére
Nem értem, egy csomó olyan város van benne, amik eddig a Digi területén nem is voltak. Ráadásul tökre nem egységes.
Rápillantottam az Internet új július 1-től érvényes ÁSZF-ére. Mi is ez az új 15 csomagos Internet? Ráadásul ilyen árakkal? 30-as és 50-es net 13 000-es és 16 000Ft-os árral? Gondolom valamit nagyon elnézek, vagy mi van?
(#2238) GazRic
ÉS akkor még mik ezek az internetárak? -
wwenigma
Jómunkásember
Nem tudom minek markaszerviznek CMU, de legalabb nem aprozzatok el. Bar valszeg mostantól megy komaromba javitasra. (ezert nem ertem a cmu-t)
Elottem is van egy melóban, meg tőlem jobbra 20-30 kabinet mindegyikben 4 Agilent 8960, 1 symmetrix GPS meg a PC+tápok... éljen az ipar. -
-
allfinanz
senior tag
Mit szóltok az új csatornakiosztáshoz?
http://www.digikabel.hu/files/downloads/KTV_Csatornakioszt%C3%A1s.xls -
nyema
csendes tag
Az osztók tényleg nem valami márkásak, de a célnak megfelelnek. a 2.es ostónak max 3db a csillapítása. A koax amit használnak 3x os árnyékolású 60% os szövetsűrűségű kábel. azzal nem lehet gond! Arra hogy milyen eszközöket használnak? hol? szekrényben vagy a fejállomáson?
-
wwenigma
Jómunkásember
Tudsz vele mérni, igaz spec kártyával. Amugy meg szerintem mar lattal QAM jelet.
Amugy honnan vanneked 20millás műszer?
Jó, mondjuk az ár függ a kiépítéstől is.
De a problémám. Nokia Dbox2, nokia tuneres.
A kábellal küzdök, a BER értékek nem az igaziak. Az AGC-t nem tudom pontosan mi...
354MHz - SNR: 94-95% , AGC: 56% , BER: 19-21e
362MHz - SNR: 94-95% , AGC: 56% , BER: 50-53e
370MHz - SNR: 94-95% , AGC: 56% , BER: 12-13e
378MHz - SNR: 94-95% , AGC: 56% , BER: 12-13e770MHz - SNR: 93-94% , AGC: 56% , BER: 8-9e
778MHz - SNR: 93-94% , AGC: 56% , BER: 4-5e
786MHz - SNR: 93-94% , AGC: 56% , BER: 39-40e
792MHz - SNR: 93-94% , AGC: 56% , BER: 94-95eEzek a transzponderen mért adatok, a csatornák között nagy a szórás, van amelyik az adott transzponderen jobb BER-t mutat és van amelyik SOKKAL rosszabbat... 30-40e-es BER felett jön elő a képakadás/ugrálás... ügyfélszolgálat?
Egy DTS209-en keresztül van most kötve a téma, igazabol nem lenne szukség rá, csak a bejövő kábel nem érne el a TV-ig es nincs Fcsatis toldóm...
-
KTTech
veterán
Arra azért kíváncsi lennék, milyen végberendezéseket használnak a Diginél... mert jelszint az 100%, de sokszor ugrál a jelminőség. Persze gyanús, hogy a legolcsóbb osztókat (nem éppen pl. Hirschman cuccokat) alkalmaznak (a kábel tuti olcsó fajta), ami bármilyen galádságra képes lehet... Sajnos én csak GSM jeleket tudok mérni (igaz abból bármilyet - egy Rhode & Schwarz CMU-200-al), kábelTV-t nem, pedig érdekelne a jelalak egy ilyen műszeren... sok mindenre magyarázatot adna.
-
KTTech
veterán
Megmértem: 50"-os HDReady TV-nél (1366x768) 122cm-nél már nem látszódnak sem a pixelek, sem a subpixelek. A szemem - igaz segítséggel - jobb visussal rendelkezik, mint egy átlagos ember szeme, mert túl van korrigálva
(ezt csak segíti a fotózás, ahol viszonylag kis méretű keresőben kell élességet állítani néha manuálisan).
-
McLaca
őstag
A pixel 1, vagyis 0,8mm, amit írtál, az a subpixel. És lehet, hogy extrém jó szemem van, de én biza látom.
Persze megfelelő fénymennyiség mellett.
akicsrak: nem függ össze, mert a net nem azokat a frekiket használja, amiken a DVB adás érkezik. A net sebességét az ilyen "nyitva hagyott" esetben az a node (és eszközei) határozza meg, amibe kötve van a koax. A koaxnak magának elméleti sávszélessége van, attól függ, mennyi zavarjelet szed össze és mi az a határ, ahol még az eszközök meg tudják különböztetni a hasznos jelet a haszontalantól.
Üdv!
-
akicsrak
csendes tag
M1HD nálam megvan, nem nyúltam semmi beállításhoz múlthét hétfő óta.
Igaz, ma, olyan 10-15 percenként egy pillanatra megáll a kép, egy hangszóróból kijövő reccsenéssel kisérve, majd megy tovább "tökéletesen" ismét 10-15 percig.
Szerintem most digi a hunyó, nem a phili.
Amióta Hattori utánajárásával letíltottam az -over the air-t, azóta minden ment simán, nem fagyogat, kikapcsolgat a tv.Szerintetek van összefüggés?
Itt a házban nem optikán jön a digi net, hanem koaxon. Ugyebár itt 2Mb vagy 4Mb közötti csomagok lehetségesek. Szombat óta (ez nem az első alkalom), 30-50Mb a letöltési, és 10Mb a feltőltési sebesség.(általában 3-4napig így is szokott maradni, aztán esik vissza a megrendelt sebességre) Ami nagyon fasza, csak (és ez lehet a véletlen, nem értek hozzá) ilyenkor érzem, hogy szarakodna a digitális adás. Lehet, a koax nem bír ennyi adatot?
És ilyenkor a házban az összes internet előfizetőnek, amit bír a koax, azt a sebességet megkapja. Egyszer sikerült 80Mb letöltési sebességet mérnem. -
KTTech
veterán
válasz
#98593280 #2215 üzenetére
Ebből is látszik, milyen könnyű átverni az embereket. Akik nem értenek hozzá, azt hiszik, hogy a tényleg jobb minőségű LED-es technológiát kapják, nem egy olcsó kivitelű LCD-t (mert a LED háttérvilágítás olcsóbb, mint a hidegkatódos megoldás), még akkor is ha drágább a hangzatos név miatt.
Az LCD-k képminősége szerintem elég kiábrándító (mondom ezt úgy, hogy olyan 22"-os monitort használok, ami több, mint 180E-be került). Ezért is vettem plazmát, a filmekre és egyéb tartalmakra az az igazi, az ad természetes hatást.
-
McLaca
őstag
Persze, lezártad azzal a kijelentéssel, hogy te tudod, az én szemem mit lát... Egy 75"-es tv (190cm képátló) képponttávolsága 0,8mm. Az ábra szerint max. 3 méterről kell nézni. Ez nagyjából egy vonalzó mm osztása, amit 3 méterről simán lehet még látni, és távolabbról is. Persze ahány szem, annyiféle visus...
Üdv!
-
Morris
veterán
Na, akkor kiemelem, hogy lásd:
Minimális képméret / Maximális nézési távolság adott képfelbontás teljes érzékeléséhez
Teljesen igazad van. Egy 42-es tévét hülye az aki 1,5 méterről néz.
Ergo, ha 3 méterről nézed, nem tudod megkülönböztetni, hogy Ready vagy Full.
Részemről lezártam. -
Morris
veterán
Az hogy nem tudunk különbséget tenni, eleve adódik az optimális nézési távolságból,
Ha alapul veszünk egy 42"-os, fullHD felbontású képernyőt akkor 1,8 - 2 méter a nézési távolság, HD-Ready-nél ez 2-2,5 méter.
Az emberi szem 2 méterről már nem tud különbséget tenni egy 42" átlójú kép esetén a két felbontás között.
Közelebbről (1 méteren belül) nézve persze kijönnek a különbségek, de ilyen közelről nem is ajánlott nézni egy ekkora kijelzőt.és ez 42" nem 32"!!
-
McLaca
őstag
Tehát a 3D tv-nél az "ablak" méretével volt gondod. Oké, így aláírom.
Mosottság és Digisport HD kontra BluRay: Digisport 1080i; BluRay: 1080p. Részletezzem?
Más téma, vagyis egy teória: ha a topicban korábban felvetett módon, optikán adatként jön a DVB adás a helyi fejállomásokig, akkor nyilvánvaló és költségek szempontjából is valószínű, hogy a fejállomáson nem csak a DVB jelet ültetik koaxra, hanem a DVB adatfolyamból analóggá konvertált jelet is. Tehát - ha a teóriám helyes, akkor - ha az analóg jó, de a DVB sz@r, akkor vagy csak a fejállomáson van valami gond, vagy a fejállomás és a júzer tv-je között (ha a júzer hálózatában minden hiba kizárható).
Morris: ~3 méterről nézve nagyon is van egy 40"-es tv-n is létjogosultsága a HD-nek. Persze előfeltétele a szem 100% feletti visusa.
Óriási a különbség egy SD és egy HD felbontást nézve még ilyen távolságból is. És igenis meg lehet különböztetni 3 méterről a ready és a full HD-t. Ha másból nem, a nagyobb képpontokból, vastagabb spacerekből, utóbbiak homogén világos képeknél, előbbiek éles kontúroknál látszanak jól.
Üdv!
-
Morris
veterán
válasz
#98593280 #2205 üzenetére
Az nem lehet. Kizárt hogy ugyanazon jel, ugyanazon (típusú FullHD és HDReady) tévén Te 3 méterről meg tudod mondani, hogy HDReady vagy FullHD. (42")
A 32"-os tévén csak 1,5 méteren belül látni a különbséget. Ha otthon ez a helyzet akkor ok, egyébként fölös. Mondjuk ma már nem is sok HDReady tévét gyártanak.Hagyd az ingyen adásokat. Nagyon sűrűn felkonvertált "fullHD"-t nyomnak. Jelenleg szerintem a Digi a legjobb ár/érték arányát tekintve.
Nyílván közelebbről nézed ha gépsárkánnyal összekötöd, így már igen, jogos,de tévénél, meg DVD-nél...
-
törölt tag
Miért is felesleges? Amennyiben arra gondolsz, hogy 2,5 méter felett nem lehet különbséget tenni egy HD és egy Ready kép között, hát én tudok, a Médiában kipróbáltam, szarabb volt 3 méterről a Hd Ready képe.
Egyébként én meg nem veszek már HD Ready-t, amikor vannak már Full HD adások is, akár ingyen is egy pár EFt-os antennával is, meg nekem PC-re is kell, szóval legyen már full HD, még ha 32-es is.
-
anrab
addikt
eltűnt az m1, m2, atv, echo, hír tv digitális csatik. csak úgy
-
hattorihanzo
aktív tag
Hol lehet ezt kibeszélni ha ez itt offtopic?
Szerintem valahányan, akik ezt a topicot olvassuk, a jobb minőségre törekednénk. Ennek része a tv-k kibeszélése.
Hát ja, pont erre a témára lett létrehozva EZ Méghozzá az egyik legforgalmasabb topic.
Mindig csak a feltűnt és kihúnyt adások, kockásodás, űfsz és szerelők baromságai.
Ez a topic pedig erről szól. A címe is beszédes.
Félreértés ne essék, nem zavar az offolás, csak válaszolgattam.
-
törölt tag
Azt gondolom, mindenki más irányból közelíti meg a kérdést. Nekem pl. filmek tekintetében inkább az dominál, hogy a film legyen izgalmas, adjon vmit, az effektek pedig, a 3D, a mozihatás nem olyan fontos. Van pl. házimozi erősítőm is meg hangfal rendszer, nem is gagyi, mert 5x100 watt és 300 wattosak a frontok (Wharfedale), de nem használom már mostanság, mert nem érdekel annyira.
Híradót meg amúgy sem néznék 3D-ben és kivetítőn
A TV-n én inkább videókat nézek, divx-et xvid-et, az kevésbé érdekel, mikor lesz az Rtl KLub Full HD-ben, bár a VB-t várom, hogy az M1-2 abban adja. Ezért is akartam végre én is venni egy LCD-t, talán holnap már meg lesz
Ezenkívül remélem kevesebbet is fog fogyasztani a mostani 64-es CRT TV-mtől, de ebben már nem vagyok biztos
(110 watt)
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- Riasztó topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Politika
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest