Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- OLED monitor topic
- Androidos tablet topic
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HP notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz
nfsu17 #44324 üzenetére
Annyiban van a dologban igazság, hogy mostanában a Duna a 4:3-as képet 16:9-es frame-be teszi, így 4:3 arányú tv-n (legalábbis analógon) a "postaláda" formátum látható: körben fekete sáv. De ez független a hd-sd verziótól, főleg, hogy utóbbit a digi állítja elő, mivel az állami tv-k már csak HD-t adnak. Digitális csatornán egy - képarányok tekintetében - jól beállított tv-n ebből semmi nem látszik.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Ed McLeves #43057 üzenetére
Köszi a visszajelzést! Fura, mert az Aba utcában fennáll a probléma. Bár az is tény, hogy mióta itt voltak mérni, az intenzitása csökkent (tegnap csak 2x futottam bele). Szerintem valamilyen központi eszközzel is csináltak valamit (akár csak egy újraindítás).
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
McLaca #42847 üzenetére
Kihaltak a topicból a miskolciak?
Mint kiderült, a probléma nemhogy nem lokális, hanem úgy tűnik, az egész várost érinti. Szomszéd bejelentette, kijöttek jelszintet mérni (de minek, hiszen nem azzal van probléma...).
A furcsa, hogy ennyire senkit nem érdekel. Pár digis ismerőst körbekérdezve igen, ők is tapasztalják, de valahogy nem zavarja őket, hogy esetenként negyed órán belül 8-10× 5-10mp-ig gyenge jel hibaüzenetet néznek...
Bejelentem majd én is, csak kicsit szabatosabban. Ne a házhoz jöjjenek jelszintet mérni, ha 10km-rel arrébb is ugyanez a gond.Üdv!
-
McLaca
őstag
Sziasztok,
elég régóta (már 2013-ban is) tapasztalt jelenség, de mostanában egyre gyakoribb: [videó]
Ez egy még analóg tuneres tv, de DVB-C-n ugyanez a probléma, csak ott ugyebár 4-6mp, míg ismét magához tér. Minden csatornán tapasztalható, és ugyanakkor jelentkezik. Amikor a felvételt készítettem, a DVB-C-s tv-n egy másik csatornán ugyanekkor ugyanez volt tapasztalható.
Változó időkben jelentkezik, és olykor idegesítően gyakran, 2-3 percen belül akár 5-6× is. A videót azért analóg tv-ről csináltam, mert a digi a DVB-ért csak akkor vállal felelősséget, ha a saját eszközét használjuk. Bár nem tudom, ennek mi értelme még, mert az analóg jelet a DVB-ből keveri le...
Valaki más tapasztal-é ilyet? (Miskolc, Avas III.)Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Fürkésző #36782 üzenetére
Nem töltik ki. Ott nincs semmi. A 4:3 arányú kép is 1080 soros frame-ben van, tök mindegy, hogy a forrás eredetileg milyen volt. De mivel kevesebb oszlopból áll, így kétoldalt a tv nem jelenít meg semmit. És azért csinálják, mert menet közben nem vátanak felbontást, a stream folyamatosan 1080 soros, abba tesznek bele mindent. A plazmák az egyenletes beégés miatt töltötték ki szürkével azt a részt, de LCD-nél ennek nincs jelentősége. Egyébként SD-HD felskálázásnál simán raszteresen nagyítanak, nincs élelmosás, ezért fura. A TV viszont ugyanezt csinálja csak élsimítással, mikor az SD-t HD felbontásra skálázza. De tök mindegy, mert a kérdező eredeti postja nem a felbontásról szólt, és igazából köze sincs a digihez.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
attilav2 #36742 üzenetére
A királyi TV csatornái 100%-ban HD-ban mennek, nincs olyan, hogy véget ér a HD műsorfolyam. A kábelszolgáltatók jellemzően lekonvertálják MPEG2-es SD felbontásúra is a csatornát, de a forrás MPEG4-es HD. Ha jól veszem ki abból, amit írsz, akkor az a bajod, hogy 4:3-as formátumú képet arányhelyesen jelenít meg a monitor, azaz kétoldalt fekete sávval. Mint ahogy a 4:3-as képcsöves TV-k is tették a 16:9-es képpel, csak ott alul-felül fekete sávval. Ahogy azt sem nyújtottuk ki, a 4:3-as képet sem szokás széthúzni, tehát amit te "normális" képnek nevezel, az éppen nem az. Persze ízlések és pofonok de én inkább nézem arányhelyesen fekete sávokkal a régi formátumú adásokat, mintsem torz, összenyomott fejeket lássak 16:9-re széthúzva. Javíts ki, ha félre értettelek.
DigiOnline: nálam G3-on megy gond nélkül a legutolsó verzióval, bár ilyenkor már nem hiszem, hogy túlterhelt lenne.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Eurosport2 hangja másnál is csúszik vagy fél mp-et? HD-n, SD-n, analógon egyaránt. De már hetek (hónapok?) óta. Elég nehéz észrevenni a "narráció" miatt, de pl. a watts alatt a logó megjelenése után jön a hang... meg reklámoknál is feltűnő, hogy a hang nem a képpel együtt indul.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Szerintetek okozhatja tv firmware frissítés azt, hogy az eddigi (frekvenciától függően) 92-98%-os jelerősség most mindenhol 100%? Még a legproblémásabb, 700MHz feletti sávokon is, ahol korábban 92% körül volt... Csak mert azóta azt tapasztalom, hogy a Film+ HD és Cool HD csatiknál ritkábban-gyakrabban szétesik a kép egy kisebb része. Sehol máshol nem látok hasonlót. Mondjuk nem dőlök kardomba ezekért a csatornákért, de mégis érdekes, és az egyetlen összefüggés a firmware frissítés, tudtommal a digi nem csinált semmit a környéken, ami felcsavarhatta volna a jelerősséget.
Járulékos kérdés: M1 HD: nagyon régóta (hónapokban, vagy akár években mérhető) jelentkezik, hogy a csatorna hangja nagyon rövid időre, 1-2 tized mp-re elhallgat, elég ritkán, de mondjuk óránként 1-3 alkalommal. Különösebben nem zavaró, de már észrevehető. Nem volt türelmem az SD párjával és az analóggal összehasonlítani. Esetleg más tapasztalja ezt?
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Gaborz1 #32264 üzenetére
Továbbra is a Te hozzáállásoddal van a gond. Több tv - többfelé osztott kábel, ami analóg esetben jelentősen befolyásolja a jelminőséget és ez a szolgáltató számára fontos infó. Két dolgot nem értek: egyrészt miért zavar téged ennyire, hogy tudni akarta, hány tv van a házban és ez miért annyira titkos információ, másrészt miből tartott volna "jobb a békesség alapon" foghegyről odaböffenteni egy számot? Az indokolatlanul makacs elv-ellenállást sosem értettem az emberekben. Saját dolgukat nehezítik meg.
TomSawyer79: úgy érted, képernyőhöz igazításnál kétoldalt ott a két fekete sáv, de a kép tetejéből és aljából is levág egy kicsit? Vagy kétoldalt képernyő széléig ér a kép és hogy ne torzuljon, alul-felül vág?
Manualja szerint van "alapkivitel, képernyő kitöltése, képernyőhöz igazítás", a speciálisban pedig "utolsó beállítás, eltolás, zoom, nyújtás". Utóbbiak közül nem aktív valamelyik, amikor a képernyőhöz igazítást választod?
A digi a felbontásnak megfelelően küldi a jelet, a tv dolga azt megfelelően interpolálni, ha nem natív a felbontás.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Gaborz1 #32258 üzenetére
Erre csak akkor tudnánk válaszolni, ha hallottuk volna a beszélgetést - tehát azt is, amit Te mondtál -, de amit írtál, abból - nem rosszindulatból írom - valószínűleg Te is olyan telefonáló vagy, aki mindent jobban tud az ügyintézőnél, esetleg el is mondja, mit és hogyan végezzen az ügyintéző. A rendszerüket nem ismered, mégis feltételezésekbe bocsátkozol és azokat tényként kezeled. Két tippem van, miért ért véget a hívás, egyik a magánvéleményem, így megtartom magamnak, a másik, hogy technikai okból megszakadt (már az ügyfélszolgálatok is voipoznak, ott előforduhat ilyen). Lecsapni nem tudja, mert nincs kagylója.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
zazenke #27674 üzenetére
Az inkább a csatlakozó hibája, rossz érintkezése. Ha kevés a nafta, kattogni fog, de elindulni nem. Az összes usb2.0 kompatibilis „hordozható” (gyárilag házba szerelt) hdd jó eséllyel problémamentes lesz.
Én egy WD 1TB-ost használok, elmegy röhögve fél Amperrel.
A külső keretbe házilag szerelttel lehet esetleg gond, de olyanom is van, az se hisztizett eddig fél.Amperre. Fontos viszont a kábel vastagsága, de főleg a hossza. Hosszabbítóval pl. nekem se ment már.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
SpongyaBob #23714 üzenetére
Van.
Analóg megy rendesen, digitálison semmi, de a jelerősség nem változott (Leszih utca).Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
razorka777 #23655 üzenetére
+1
Nem kell több népbutító csatorna, úgyis járványméretű már az agyhalál kicsiny hazánkban...Üdv!
-
McLaca
őstag
M1 HD időnként akad 1 képkockányit, de elég ritkán (Miskolc).
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
bigdee888 #23231 üzenetére
Amikor ilyesmit tapasztalsz, nézd meg a csatorna jelszintjét, jelminőségét a tv menüjéből, mert ha alacsony, akkor a fentebb emlegetett kábelezési hibák okozhatják a jelenséget. Múltkor egyébként épp analógon blokkosodott a kép, miközben ugyanazon csatorna hd megfelelője egy másik tv-n gond nélkül futott (ott tehát a digi dtv-atv konverziójában volt a hiba).
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
m0rd0k #23182 üzenetére
A digitális csatik előnyt élveznek a tv-n, az analógok mellett a channel listben „A“ betű van, ill. a digitálisoknál a bal felső, csatornaszám jelző mezőben a DTV felirat szerepel, valamint van epg, és az info gombra megjeleníti a képfelbontást is digitálisnál a tv. Hirtelen ennyi dolog jutott eszembe, amiből tudni lehet, hogy dvb jelet nézel és nem analógot. RTL Klub nincs HD-ben a diginél (nem kár érte), csak TV2, de már a képminségből látod, hogy HD-e. Persze nem egy sd felbontású filmnél, hanem pl. a híradónál, meg a csatornalogós animációknál.
Esetleg az fordulhat még elő, hogy átváltottál analógra, pl.átkapcsoltál az 5-ösre, majd újra az 5-ös számot ütöd be, ekkor a tv átvált az 5-ös analóg csatornára és ott is marad, amíg újra nem váltasz ugyanarra a csatornára, amin épp állsz.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Flashget #23138 üzenetére
Te meg helyesen írni, de peace van!
Viszont, ha megnézed az előtte lévő 3 hozzászólást is, akkor talán egyértelművé válik, hogy mire vonatkozott a kérdés. Azért azt gondolom, nem kell agyturkásznak lennie senkinek ahhoz, hogy ha egy beszélgetés folyamatában valaki feltesz egy kérdést, akkor az a beszélgetéshez kapcsolódik. Azt meg nem gondoltam, hogy szájba kell rágni mindent és nyelvtanilag tökéletes mondatokkal (alany, állítmány, tárgy) lehet csak kérdezni.Feltételeztem, hogy vannak olyan értelmesek a topictársak, hogy egy AXN frekvenciákat boncolgató beszélgetés közepén egy miskolci frekvenciára vonatkozó kérdést nem a Duck TV-re vonatkozónak értelmeznek.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Flashget #23117 üzenetére
Már túl vagyunk a "vitán", én is a mellékletről beszéltem, amit már 4-5 napja nézegettem, mielőtt kérdeztem, és miután használtam a keresőt, és épp a kereső által kidobott eredmények okán írtam meg a kérdést, ugyanis elég vegyes volt a kép, így konkretizálni szerettem volna Miskolcra a dolgot.
Viszont, ha én linkelek valamit valakinek válaszként, először meggyőződök róla, hogy annak van is haszna, ergo a kérdésére a választ megtalálja-e benne.
Miskolcon pedig továbbra sem 730MHz-en vannak az AXN-ek. A normál AXN 794MHz-en, a Black és White pedig 746MHz-en van. Ezt két topictárs válasza alapján tudom, ők nem linkelgettek, hanem - feltételezem miskolciként - belenéztek a tv-jükbe kb. 1 perc energiaráfordítással. Nekik újfent köszönöm! Ennyire volt ugyanis szükségem, egy-két miskolcira, aki megírja a választ, és nem pedig leminősítésre - feltételezhetően nem miskolciaktól - , hogy milyen lusta, trehány, miegymás vagyok.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
M_AND_Ms #23086 üzenetére
Még nem edge LED-es, hanem LED háttérvilágításos. De tök mindegy, mert az alap szoftver minden Samsungon ugyanaz, csak a típusspecifikus eltérésektől lesz egyik tv másabb, mint a másik.
Leslieke: megy pü.
Rubbi topictársnak köszönhetően pedig most már tudott, hogy Miskolcon is az alap AXN a 794MHz-en van. Így legalább már a topickereső is meg fogja találni.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
M_AND_Ms #23081 üzenetére
Ebben igazad van. De erre azt kaptam volna, hogy ne utasítgassak.
Leslieke: E-szériás Samsung, mint a fél országnak. CRT Tv-k óta nincs normális keresési metódus a TV-kben. Már karokat lóbálva is irányíthatók, és a reggeli kv-t is lefőzik, épp csak TV-zésre kezdenek alkalmatlanok lenni.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
sandró60 #23078 üzenetére
Köszönöm, Neked is kellemeset, de hidd el, azok már rég megtörténtek, amiket leírtatok. Nem ma kezdtem a dolgot, én aztán végképp nem szoktam kérdezni, inkább napokig túrok, viszont tutira akarok menni, mert amit találtam a digiportálon, annak ellentmondanak a korábbi HSZ-ekben lévő frekik. Ezért akartam tutira menni, de a franc gondolta volna, hogy kérdezni bűn, a lesajnálós felhangú HSZ-ekre védekezni meg még nagyobb. Peace van!
leslieke: igen, van az enyémen is. Csakhogy tudni kéne, melyik frekin csináljam meg, mert ha elkezdek lottózni a frekvenciákkal, hogy na vajon melyiken van a tuti, azzal majdnem ugyanoda jutok, mint egy teljes kereséssel. Amit talál az adott frekvencián, azt be is szórja a listába és ha pont 3 frekit végignéztem, amin nincs az, amit keresek, akkor már van kb. 25-30 csatornám elcseszve a listában... Na ezt akartam elkerülni egyetlen ártatlan kérdéssel, de látom, ma mindenki bal lábbal kelt fel.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Flashget #23071 üzenetére
Oké, már ketten lehülyéztetek, de bármelyikőtök is belenézett-e az ÁSZF-be?
Komolyan, olyan eltelt magától a "régi" generáció, hogy az már félelmetes. (Ez nem az én véleményem Rólatok, csak a "vice-versa" -féle válaszreakció.) Linkelget, kioktat, de nem győződik meg arról, hogy van-e alapja. NINCS benne az ÁSZF-ben az AXN frekvenciája. Miért is lenne? A fent lévő jan. 1-től érvényes ÁSZF november 29-i állapot, és akkor még hírből sem volt szó arról, hogy lesz AXN (vagyis de, aznap jelent meg a digi oldalán, hogy műholdon már van, és lesz kábelen majd valamikor egyszercsak). De gondolom, erről egyikőtök sem győződött meg, csak az észt osztotta. Én már napok óta figyelem, van-e változás, és mivel nincs, ezért bátorkodtam kérdezni, hogy ne nekem kelljen kísérletezni.A kérdésem továbbra is aktuális és most már Neked is szól: mutasd meg, hol van az ÁSZF-ben az AXN frekije. Ne az ÁSZF-et mutasd meg, hanem az AXN frekvenciát benne. Köszi!
Sandró60: miskolci frekvenciát nem írt be senki, és bár a Budapesten kívüli településeken elvileg egységes, ennek ellenére nem budapestiek is eltérő frekvenciákat írtak.
Óhajt még valaki ekézni a nélkül, hogy meggyőződne róla, jogos-e?
(Egyébként nem kell élből hülyének nézni a másikat, nem ma jöttem le a falvédőről és nem is 15 éves vagyok, sőt, még az ÁSZF-et is tudom, hol tartja a digi. A kérdésem/kérésem nem alaptalan... és nem örülök neki, hogy a a fórumok szellemisége már ebben a topicban is kikopóban van. A lecseszésnek helye van akkor, de csakis akkor, ha meggyőződünk arról előtte, hogy tényleg jogosan ássuk el a másikat. Ha így van, akkor utána lehet fikázni.)
Szerk.: Rubbi topictárs miskolci, majd privátban megkérdem tőle, mert végül is erre való a fórum, hogy közérdekű infókat privátban osztogassunk, nehogy másoknak is hasznára váljon.Üdv!
-
McLaca
őstag
Miskolci frekvencia esetleg valakinél?
Üdv!
-
McLaca
őstag
Nálunk kb. 32-33 méter a kábel a lépcsőházi elosztótól a tv-ig, egy toldással az ajtónál és egy splitterrel a tv előtt. Masszív, vastag kábel, a UPC húzta be 1993-ban(!). Vagyis most már csak az ajtó és tv közti szakasz (15-17 méter) a régi UPC-s, előtte már digi van ugyebár. Jelminőség 93-98% közötti, frekvenciától függően. A splitter egy totál átlagos, asszem a praktikerből származik.
Belőle megy még kb. 15-17 méter a másik szobába, az már vékonyabb valamivel és saját szerelés, egy analóg tv van rajta. Kíváncsi lennék, ott milyen a jelminőség, de nem fogom átcipelni ezért a dvb-c tuneres tv-t.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
gaborh #15093 üzenetére
A Discovery Science maradt a műholdasoknak, szóval nem tudom, a kábeleseknél miért nem... De ami még kábelen maradt, azt is csillagozza a digi, hogy érdekkörén kívül álló okokból nem tudja garantálni dec. 1-től ezeket a csatornákat, bár tárgyal...
Ami kiütötte őket, az a DigiLife, meg még valami másik. Hát, hiányozni fog a D.Science. Amúgy elnézve az eszméletlen mennyiségű csatornát, lassan tényleg a mennyiségre mennek, mert egyre kevesebb a senki által nem ismert töltelék csatorna, a normálisak meg szépen kihullanak. Egyre inkább kezd nem tetszeni a digi csatornakínálata.Üdv!
-
McLaca
őstag
Én meg utálom a torz, vagy csonka képet. A fekete sáv kétoldalt semmit sem árt egy LCD panelnek, főleg, hogy úgyis kapcsolgatni fogsz, és úgyis belefutsz 16:9-es adásokba is...Amúgy a megoldás a kapcsolójel lenne, így nem kéne állítgatni, magától beállna úgy, ahogy kéne (még a reklámok alatt is) de annyira szegények a kereskedelmi tv-k, hogy még arra sem telik nekik... (majd elmorzsolok értük egy könnycseppet).
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
x123456 #2545 üzenetére
A digi elérést ad neked bizonyos sávszélességért. Az, hogy ezt csomó szerver, főleg külföldi nem tudja kiszolgálni, természetesen már nem a szolgáltató problémája. Ha van egy 100 liter/perc áteresztőképességű csapod (diginet), amibe a vízszolgáltató (weboldal) csak 10 liter/percnyi vizet tud biztosítani, akkor a szűk keresztmetszet nem a csap.
Torrenten viszont maradéktalanul kihasználható a sávszélesség, legalábbis nálunk megvan. És meglehetősen sűrűn lakott lakótelep (kb. 11.500 lakás, 40.000 potenciális felhasználó, mondjuk a 30%-a rendelkezik DIGI előfizetéssel - az nagyvonalúan 3000 előfizetés, és hibátlan a netszolgáltatás - és ez csak egy városrész).
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
hattorihanzo #2522 üzenetére
Én meg tőled egy "szívességet".
ON: az AXN bitrátája a katasztrofális és a borzalmas között inog. Tegnap sikerült kapcsolgatás közben belefutni abba a táncolós valóságshowba (kb. mint a megatánc), és épp egy stroboszkópos jelenet zajlott, hát annyi blokk volt a képen, hogy házat lehetett volna belőle építeni. Egy '90-es évek végéről származó agyontömörített mpeg videó is megirigyelte volna azt a blokkosodást. Komolyan mondom, a youtubeon jobban festenek a kisfelbontású videók gyors mozgás közben, mint az AXN-en.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
hattorihanzo #2496 üzenetére
Mert ha te szerelő lennél, és bevinnének valamit szervizre, ami amúgy jó, ingyen vizsgálgatnád egy órán át...??
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
GuruZone #2412 üzenetére
Hááát, én ha vennék, akkor ilyet vennék.
attesz_32#2426: Ha ebből indulunk ki, akkor mi van a HD-ra, DVB-C-re nem képes készülékkel rendelkezőkkel? Ők se HD adást, se a csak DVB-C-n elérhetőket nem tudják nézni, mégis ugyanannyit fizetnek...
A UPC-nél sem egységes a kínálat országszerte, csak az ár.alitta73#2431: inkább a digitálisnak kéne drágábbnak lennie, tekintve, hogy a digi gyakorlatilag ingyen adja a DVB-t, és ezzel azt hiszem, egyedül van a piacon. Ráadásul az analóg is bőven olcsó ennyiért, nem is értem, hogy lehetnek nyereségesek ebből...
GazRic#2438: mert annyira jó csatorna az az ATV? Az elmúlt 5 évben talán ha 10 percet sikerült néznem...
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Pityke78 #2356 üzenetére
Mert nem 16:9-ben adják. A TV jól érzékeli, ez az úgynevezett letterbox formátum, amikor 4:3-as frame-be teszik bele a 16:9-et, tehát benne van az alsó-felső fekete sáv is, míg a "rendes" 16:9-nél csak maga a képtartalom. A TV-nek tudnia kell ezt kinyújtani, de nem automatikus általában, hanem kézzel kell beállítani.
zhagyma: lenne sávszél tartalék? Akkor csinálhatnának valamit a hang tömörítésével, mert lassan 80kbites MP3-ra hasonlítóan bugyborékol, mosott és bizonytalan egynémely csatorna hangja...
Üdv!
-
McLaca
őstag
A pixel 1, vagyis 0,8mm, amit írtál, az a subpixel. És lehet, hogy extrém jó szemem van, de én biza látom.
Persze megfelelő fénymennyiség mellett.
akicsrak: nem függ össze, mert a net nem azokat a frekiket használja, amiken a DVB adás érkezik. A net sebességét az ilyen "nyitva hagyott" esetben az a node (és eszközei) határozza meg, amibe kötve van a koax. A koaxnak magának elméleti sávszélessége van, attól függ, mennyi zavarjelet szed össze és mi az a határ, ahol még az eszközök meg tudják különböztetni a hasznos jelet a haszontalantól.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Persze, lezártad azzal a kijelentéssel, hogy te tudod, az én szemem mit lát... Egy 75"-es tv (190cm képátló) képponttávolsága 0,8mm. Az ábra szerint max. 3 méterről kell nézni. Ez nagyjából egy vonalzó mm osztása, amit 3 méterről simán lehet még látni, és távolabbról is. Persze ahány szem, annyiféle visus...
Üdv!
-
McLaca
őstag
Tehát a 3D tv-nél az "ablak" méretével volt gondod. Oké, így aláírom.
Mosottság és Digisport HD kontra BluRay: Digisport 1080i; BluRay: 1080p. Részletezzem?
Más téma, vagyis egy teória: ha a topicban korábban felvetett módon, optikán adatként jön a DVB adás a helyi fejállomásokig, akkor nyilvánvaló és költségek szempontjából is valószínű, hogy a fejállomáson nem csak a DVB jelet ültetik koaxra, hanem a DVB adatfolyamból analóggá konvertált jelet is. Tehát - ha a teóriám helyes, akkor - ha az analóg jó, de a DVB sz@r, akkor vagy csak a fejállomáson van valami gond, vagy a fejállomás és a júzer tv-je között (ha a júzer hálózatában minden hiba kizárható).
Morris: ~3 méterről nézve nagyon is van egy 40"-es tv-n is létjogosultsága a HD-nek. Persze előfeltétele a szem 100% feletti visusa.
Óriási a különbség egy SD és egy HD felbontást nézve még ilyen távolságból is. És igenis meg lehet különböztetni 3 méterről a ready és a full HD-t. Ha másból nem, a nagyobb képpontokból, vastagabb spacerekből, utóbbiak homogén világos képeknél, előbbiek éles kontúroknál látszanak jól.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
crstano21 #2187 üzenetére
Már bocsánat, de ha a júzer nem képes bemászni a tv menüjébe a képbeállításokhoz, az ne a gyártó sara legyen már! A júzerek 90%-a beb@ssza a tv-t a szobájába, és gyári beállításokkal nézi évekig (jellemzően a 4:3-as képet is 16:9-re torzítva, na az aztán az igazi igénytelenség, sőt, a kézikönyvét sem szokás kinyitni).
Ergo az, hogy egy műszaki üzletben milyen kép van a tv-n, annyira nem mond semmit a képminőségéről, hogy azt leírni sem lehet. A gyári beállításoknál az egekben van a háttérvilágítás, hogy minél nagyobbnak tűnjön a kontraszt (valójában csak kiverik a szemed a világos képrészletek), mindezt műfénynél, nem éppen ideális színhőmérséklető fénycsövekkel világítva.
A másik pedig, hogy ha analóg RF jel helyett (amibe beleszól a tuner is) mondjuk dvd-t nézel rajta, vagy blu ray-t, vagy a PC-d képét HDMI-n, akkor máris más a leányzó fekvése. Szóval CAPS ON-nal fikázni LG-t, vagy Samsungot pusztán egy boltban kiállított darab gyári beállításai miatt a világ legnagyobb ostobasága!
Azt már tényleg csak a margóra, hogy egy Samsungos érdekeltségű üzlet akár el is hangolhatja az LG-ket, hogy több Samsung fogyjon, és viszont. Az Elektropont pl. Samsungos volt, míg csődbe nem ment, az Euronics Philipses. Érdemes lenne megnézni a MM-ban a Philips képminőségét a többihez mérten, aztán átslattyogni egy Euronicsba... Szerintem lenne meglepi. (Igen, dolgoztam műszaki üzletben.)duofon: a 3D azt jelenti, van magassága, szélessége, mélysége. Ennyi. Arra, hogy néhány idiótának "alig volt benne 3D" az, ahol nem mászik a pofájába a fél film, nincs jó jelző. A magasság és szélesség után a 3.-nak a neve nem véletlenül mélység. A 3D-nek mélysége van, és nem "előugrása", vagy ki tudja, hogy lehetne ezt nevezni.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
vivaldee #1799 üzenetére
Mielőtt elkezdenél telepítgetni, a Microsoft saját háza táján ott a megoldás.
Üdv!
-
McLaca
őstag
A duna tv akadozása (Miskolc) csak helyi sajátosság, vagy kollektíve szar mindenütt? Nem esik szét, meg nem kockás, hanem el-eltűnik a kép és hang, vagy ugrik, akad. Idegesítő...
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
zhagyma #1650 üzenetére
Én is erre tippelek, csak abszolút valószínűtlen helyen van az antenna. Általában az ilyen dolgok központi helyet kapnak ,de ez még véletlenül se ilyen. Egy négyemeletes övezet egyik házának tetején van, a lakótelep szélén. Előtte meg két buszmegállónyi tízemeletes. Szóval a logikájára próbálok rájönni hónapok óta.
Prisz: köszi! Jó hír (a filmmúzeum miatt), semleges (a film+2 miatt) és rossz (hogy nem digitális adókra használják fel) egyben.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
wlantal #1636 üzenetére
Minek a bennfentes forrás, ha benne van az ÁSZF-ben?
(Mármint az, hogy kiveszik. Hogy miért? Nnna, ahhoz kéne a bennfentes forrás. Esetleg utána tudsz érdeklődni?
)
Soulflier: ez sejthető volt, mert így csak digitális forrású anyag eshet szét. Viszont a hiba szerintem ebben az esetben feladó oldali, mert vevőoldalon már csak meg van csinálva normálisan a diginél a D/A konverzió elosztóhálózati szinten... (gondolom)
Kicsit off: azt nem tudja valaki, hogy az itt-ott háztetőkön fellelhető digi antennáknak (fém tányéros, irányított antennák, nem sima parabola, attól mélyebb, adótornyokon és mobiltornyokon is látható hasonló megoldás) mi a szerepe? Mert ha a tv adás továbbítása, akkor az lehet gyenge pontja a hálózatnak. Kérésre fotót csinálhatok.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Reméljük, hogy azért dobja ki a VOX-ot és a PRO7-t az analóg adók közül, hogy a frekvenciájukra digitális adásokat tegyenek, így nőhet a bitráta - és a minőség. Igazolhatja ezt az is, hogy digitálisan továbbra is elérhető marad a két csatorna, tehát nem költségspórolás a cél, hisz' megmaradnak a csatornák. A hang egynémely csatornáknál már most is annyira agyon van tömörítve, hogy már hallhatóan kásás, úgyhogy rá is férne egy kis ritkítás az egy frekvenciába nyomorított csatornákra.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Már az analóg is akad, szétesik itt-ott (pl. AXN).
Üdv!
-
McLaca
őstag
A sok azonos avatar...
Valóban nem neked, hanem a Philipseseknek szólt.konrada: az NTSC az egy televíziós szabvány. Többek közt Japánban és az USÁban terjedt el, a (függőleges) felbontása rosszabb a PAL-étól, de a képfrissítése (60Hz) jobb (ami részben az említett országok 110V/60Hz-es áramhálózatának is köszönhető).
Ami neked kell, az az NTFS, már csak azért is, mert 40GB fölé menni FAT32-vel amúgy sem életbiztosítás. 1TB-ot FAT32-re egyben formázni meg egyenes út a fájlrendszer rövid időn belüli összeomlásához.Üdv!
-
McLaca
őstag
Nem értem, miért volt ez eddig kérdéses?
Nem lehet olyan, hogy szolgáltatói hiba miatt egy tv magától kikapcsol. Olyan viszont igen, hogy szolgáltatási sajátosságot a tv nem tolerál, és valami hibára fut a tv szoftverében (mint a vindóz kékhalál), és effektíve lefagyás helyett kikapcsol.Nálunk most plakátoltak a lépcsőházban a digitális és HD adások mellett érvelve, hogy most már elérhető. Pedig valójában egy éve az.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Egyszerű szoftveres dolog az, a Samsung tv-kben biztosan bekapcsolható, korábban auto hangerő néven, az újabb tv-kben nem tudom, hogy nevezik.
Panáknál olyat láttam, hogy csatornánként lehet a hangerőszintet az alap hangerőhöz képest fel/le elállítani valamelyest. Nem túl hatékony...Üdv!
-
McLaca
őstag
Saját, kereskedelmi forgalomban beszerezhető STB-vel kísérletezett-e már valaki és ha igen, milyenek a tapasztalatok?
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
hattorihanzo #1132 üzenetére
Mármint milyen stílusban? Olvasd el az én előző HSZ-emet (még egy tetves szmájli is ott volt benne...), aztán a te HSZ-nek nem nevezhető klimaxos hisztidet - és aztán latolgasd, ki milyen stílusban írt...
Pusztán annyit óhajtottam kifejezni, hogy a UPC sokkal drágább és sokkal gyorsabb netnél hasonló garantált sebességet ad, és míg a diginél a BIX-ig megvan a kapacitás az optikában a maximumokra, addig a UPC-nél egy node max. pár 10 ügyfelet tud kiszolgálni adott környéken a maximális sebességen, vagy még annyit se (lakótelepeken 5-6 120Mbites ügyfél ha teljes sebességgel letölt, akkor gyakorlatilag nulla marad a többieknek azon a node-on), és mindebből az következne, hogy a hiba lokális, vagy a környező szakaszon az utcában, vagy a lépcsőházban, vagy helyileg nálad van! Tekintve, hogy pl. nálam hibátlan a sebesség és a torrent is. De ugye könnyebb egyből torkot elharapva anyázni, mint megérteni, mit írtam le...(Tudom, hogy az ország 60%-a funkcionális analfabéta, de feltételeztem, hogy ők nem fórumoznak.)
Részemről további OFF befejezve, én nem támadtam, de te igen, innentől kezdve értelmetlen.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
hattorihanzo #1040 üzenetére
Volt már UPC neted? Láttad, ott mennyi a garantált? Ismered a technológiáját? És tudtad, hogy a LAN-os DIGi netnél az optika 4 szálas, és csak 1 szálat használnak jelenleg, és ha kell a többlet teljesítmény, bármikor bekapcsolhatják a további 3 szálat? Mert ha mindezeket nem tudtad, akkor nyugodtan írhatom, hogy amit a netről írtál, marhaság.
Nálam a torrentnek semmi baja (megfelelő kliens megfelelő verziójával, megfelelő routerrel).Laca19 (a)#1080: földhurok van nálad, gyakran előferdül.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Nem emelték meg. LAN-on alapól ilyen.
Apropó 1080i: LCD-n nem tök mindegy, hogy progresszív, vagy "váltottsoros"? LCD-n nem újrarajzolja a képet, hanem átrajzolja, ezért nincs is konkrét képfrissítési frekvencia, csak reakcióidő ms-ban (a 100Hz, meg 200Hz feltüntetése egy LCD tv-n - és monitoron is - alapvető baromság, a hidegkatódosokban a fény kb. 20kHz-cel megy, a LED-esekben meg a LED egyenáramról megy, aminek nemigen van frekvenciája. Annak meg, hogy hány köztes képet interpolál a tv szoftveresen, semmi köze a képfrissítési frekvenciához).
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
luciferc #932 üzenetére
Ha T-ben tudja az MPEG4-et, tehát van benne MPEG4 dekódoló is, akkor C-ben is fogja tudni. Logika.
A DVB-C/T odáig érdekes, hogy milyen modulációval, szabvánnyal jut el a digitális jel a TV-ig, aztán a TV ebből szépen leszűri az adatfolyamot és onnan már csak egy adatfolyam. Mondjuk MPEG2-es vagy 4-es, amit már csak ki kell kódolni.Üdv!
-
McLaca
őstag
A hiba nem az ön készülékében van.
Gondolom, analógon nézitek (a 26-os tv-ben kisebb az esélye a DVB-C tunernek). Tehát kézikönyv elő, képarány módosítást átolvas, használ...
Ti valószínűleg a szélességtartó, arányos képbeállítást használjátok, ami alul-felül levág. A magasságtartó arányosat kell választani 4:3-as képnél, így kétoldalt lesz egy-egy fekete sáv, 16:9-es adásnál pedig ha szabályos 16:9 (tehát a csatorna logója nem lóg ki a képből), akkor vagy magától vált a TV, vagy kézzel kapcsolhatod a megfelelő beállításba. Az alul-felül levágós beállítás akkor hasznos, ha a film 16:9-es, de a csatorna 4:3-as letterbox formában adja (4:3-as kép közepébe teszik bele a 16:9-es képet), tehát a csatorna logó és pl. a korhatár karika kilóg a kéből. Ekkor kivághatod a képet úgy, hogy csak a hasznos tartalom maradjon meg, ami ugyan megskalpolja a korhatár karikát meg a csatorna jelét, de ki nem szarja le?
DVB-ben nézett adásnál meg - elméletileg - egyből a megfelelő képarányra áll be a tv. De gondolom, ez is készülék- és beállításfüggő.Üdv!
-
-
McLaca
őstag
válasz
ubbconfig #701 üzenetére
Pont ez történt nálunk is, az egész utcában két házban nem volt digi, az egyik persze a miénk (úgy 2 éve járt a szerződéskötő szerződni, akkor elhajtotta a KK). A mi házunk egy hármas tömb egyik széle, tehát tetőn át kb. 10 méterre volt a kábel.
Ebből kifolyólag csak a belső vezetékezés és engedélyeztetés vett igénybe időt, novemberben kezdtem vakarózni a KK-nál, jannuár elején már be is kötötték az első szomszédot, bár az is érdekes volt, mert az iroda szerint még el sem indult a szolgáltatás a házban, neki meg csupaszon tekergetett kábellel voltak összekötve a LAN kábelek, nem dugósan...
Üdv!
-
McLaca
őstag
Gondolom, box kell hozzá, mert kódolt, és az nincs nekik.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Laca19 (a) #614 üzenetére
Azért ne vidd a málnásba a topictársat... a jel analóg volta kizárólag a SCART kábelen lesz analóg, a box és a tv közt, az a szakasz pedig nem kifejezetten érzékeny a zavarjelekre, nem úgy, mint a több km koaxon utazó analóg jel. Ergo a boxig digitálisan érkező kép a tv-re scart-on átlőve nem lesz (láthatóan) rosszabb, mint HDMI-s csatlakoztatásnál, feltéve, hogy jó dekóder van a boxban. Olyan képminőségre kell számítani, mint egy DVD lejátszónál. Persze ha a TV dekódere jobb minőségű, akkor számíthat a HDMI. Ki kell próbálni.
A képminőség viszont nem attól lesz jó, vagy rossz, hogy analóg-e, vagy digitális, hanem hogy az eredeti jel mennyi torzulást szenved, mennyi zavart szed össze. A digitális jel is veszíthet annyi információt, hogy csak sakktáblamintás színes kockákat látsz a képből (míg az analóg ilyen esetben csak picit szemcsés, de látható lenne), tehát pusztán a szóért (hogy digitális) még nem kell lehidalni (főleg, hogy rengeteg hátránya van a digitális jelnek az analóghoz képest, kezdjük azzal, hogy a színinformációk felét az MPEG2/4 kódolás kapásból eldobja... mert ha nem tenné, igen nagy sávszélesség igénye lenne. Persze nem feltűnő a szemnek a dolog, de ha már a "digitális" szó hallatán jobb lesz az életérzésünk, akkor halljuk meg azt is, hogy a digitális jel csak halovány mása az analóg teljes képi információnak,
elsődleges előnye pedig a zavarmentessége, tehát ezért lehet jobb minőségű, nyugodtabb képet elérni vele.)
kaszasz: a 4:3 arányú adásokat nem fogod 16:9-ben látni, legalábbis alapbeállításon, és ez így is jó (kétoldalt fekete sáv), kivéve, ha összenyomott fejeket akarsz látni... Aránytartó a kép, ha 4:3 az adás, akkor oldalt fekete sáv lesz, ha 16:9-es, akkor kitölti a képernyőt.
Laca19 (a): hülyeséget írtak. Még a 30W is sok. A melegedés meg azért lehet, mert trafós a tápja, nem pedig kapcsolóüzemű. Max. 10W lehet a készenléti fogyasztása, de még ezzel is sokat mondtam, mert egy 23 éves videó fogyaszt 12W-ot trafós táppal készenlétben, egy mai meg se kapja a CE minősítést, ha ennyit kajál. Kérj kölcsön (vagy vegyél) egy fogyasztásmérőt, nézd meg vele.
johnny65: mondjuk úgy lehetséges, hogy két tök különböző szolgáltatóról van szó, és teljesen másképp jut el hozzátok a jel.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
#65675776 #592 üzenetére
Szívemből szóltál...
Az új zenei csatornák legalább tényleg zenei csatornák. Az MTV-t igazából nem is tudom megnevezni, milyen csatorna is akart lenni, szerintem mostanában ő maga se tudja. A VIVA meg azóta gáz, amióta létezik. 5 éve még lehet, hogy ráncoltam volna a szemöldököm, de most egyik se hiányzik, már sosem néztük. Csak a Discovery csatornákhoz hozzá ne merjenek nyúlni!
A TV6-ot meg nem emlékszem, nagyjából egy év digis pályafutásunk alatt néztük-e összesen 5 percet.Üdv!
-
McLaca
őstag
Az a tulaj igénytelensége analóg csatornák esetén (mert állítható).
Digitális esetén pedig mindig aránytartó marad a kép a normális tv-knél automatikusan, tehát a 4:3-asnál kétoldalt fekete sáv lesz. Persze ez is állítható...pbalu: az EPG is olyan adatként jön, mint a kép, tehát el tud veszni a rossz kábelezésen. Ahogy a teletext is! Hiába analóg, érzékeny technológia (vagy pont emiatt). Ha már egy picit szemcsés a kép, a sima teletext is széteshet.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Ez csak annyit jelez, hogy DVB-C-ben is nyomja. Azt nem, hogy HD. Nem is lesz az valószínűleg, mert még SD-ben is nehezen vállalható minőségben (bitrátával, felbontásban) adja az HBO-t a Digi.
Amúgy meg az HBO-ban szerintem semmi különleges nincs már. 15 év után tavaly lemondtuk, mert már nem néztük egyáltalán. Amióta ilyen sebességű netek és torrentoldalak vannak, nem is érdemes.Üdv!
-
McLaca
őstag
Nem szorosan kapcsolódik a témához, de...
A Digi kirúgja a Music Televisiont
Őszintén szólva jobban belegondolva, a TV6-ért nem lesz kár, sosem néztem. A két zenecsatorna meg elsőre zavart, aztán jobban belegondolva azt se néztem már, mert csak nevében zenecsatorna, valójában csak elvétve lehetett rajta zenét látni/hallani.
Csak a dokumentumfilm csatornákhoz hozzá ne merjenek nyúlni!
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
wwolf688 #395 üzenetére
Az utolsó (körben fekete sáv) az ún. letterbox nevű szörnyszülött, ezt a tv-vel lehet kihúzni rendes méretűre, és azért ilyen, mert a szélesvásznú film 4:3-as "canvas"-re van kódolva, tehát egy 4:3 arányú fekete négyszögbe tették bele a 16:9-es filmet és így alul-felül maradt ugyebár egy-egy fekete sáv, emiatt azokat le kell vágatni a tv-vel.
Szóval Nálad helyesen működik, bár még mindig divat a 4:3-as képet kihúzatni torzra a képszélekhez, és bár vannak erre különféle javító technikák, amik a kép közepén kevésbé torzítanak (így viszont a széleken jobban), szerintem akkor is igénytelenség torzított képet nézni. Tehát örülj, hogy ilyen, mert így jó.
PK58: akkor már legyen teljes a kép a DVB-H-val is.
(Ami a mobilokba való.)
Üdv!
-
McLaca
őstag
Dolgozz ügyfélszolgálaton, meg fogod érteni. Csak ennyit érdemes hozzáfűznöm.
ON téma: ha a kép szétesik, akkor az márpedig adatvesztés, és annak legfőbb oka a kábel, vagy a csatlakozók. Nálunk is a UPC csatira kötöttek rá, a UPC kábele meg vagy 15 éve ott van. Masszív, merev, jó sűrű árnyékolású kábel, de mégsem tud annyit, mint egy mai, modern. Első blikkre jónak tűnt, csak később, tüzetes szemrevételezés után vettem észre, hogy bizony a kábelnek van "áthallása". Kicserélni problémás lesz, ugyanis teljesen el van rejtve a fal-plafon sarkát fedő szegély mögé, néhol pedig a falba van süllyesztve. A következő felújításnál áthúzzuk, de az nem most lesz. Egyelőre eszköz hiányában nem tudni, hogy DVB-C esetén ez problémát jelent-e, de valószínűleg hamarosan lesz TV csere. Az analóg jel nem 100%-os rajta, valószínű, hogy emiatt a digitális is sérülni fog. Ha sikerül valahonnan kölcsönkérni egy boxot, akkor kipróbálom.
Apropó, a box bérelhető is ugyebár. Van-e megszabott ideje, vagy akár 1 hónapra is bérelhetem? Mert 300-at megér, hogy megtudjam, szét kell-e robbantani a lakást a koax áthúzásához, vagy sem.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Ez így van rendjén. Legalábbis igényesebb tévézők esetén. Igénytelenek kinyújtatják a TV-vel a 4:3-as képet 16:9-re, és élvezettel nézik az összenyomott fejeket...
A kétoldalt fekete sáv 4:3-as kép alapján ugyanaz, mint egy 4:3-as tv-n az alul-felül fekete sáv egy 16:9-es arányú film esetén. Csak 90°-kal elfordítva.PK58#306: nem tudom, tőled származik-e a videó, vagy mástól, de mi az, hogy "az így befolyt összeget mire tetszenek költeni?" ? Mégis miféle összeg folyik be a digihez abból, hogy felhívja valaki? A sima vezetékes körzetes számon semmi, a 40-es kék, vagy helyi díjazású rövid kék számokért meg a digi fizet, plusz a helyi tarifán túli költséget is átvállalja. Ergo nem csodálom, hogy inkább lebontja a vonalat, ha negyed órákat kéne várakozni, ugyanis az neki sok pénz.
Az irodai telefon hangos csörgése pedig valóban idegesítő, ha ott ülsz 10 percet, aki ott dolgozik, annak meg 8 órán át... mellesleg ha a személyes ügyfélszolgálatos telefonál, akkor az ott ülő várakozó ügyfelek fognak anyázni. Nos, akkor hogy tennél igazságot ebben?
Nekem a videó elég álproblémagyárnak tűnik. Főleg, hogy ha nem volt senki egy ügyintézőnél, akkor mi a picsáért nem ment oda "ügyintézni" a videó készítője? (Halkan megjegyzem, hogy üresjáratban sokszor egyéb feladatokat is el kell látnia egy ügyintézőnek, így egyáltalán nem biztos, hogy van ideje telefonálgatni.)
A szolgáltatás megrendelésről pedig: vajh' miért nem az előző vonalbontás után AZONNAL hívta a videó szereplője a számot, hanem csak egy óra múlva? Mert akkor kiderült volna, hogy ugyanannyit kellene várni? Nem korrekt a videó. De ha még egy időben is készült, akkor is mondok egy egyszerű példát: felhív az ügyfél az áramlopás menüponton, persze nem áramlopást akar bejelenteni, hanem "csak itt veszik fel, a számlázáson nem".1.: a szabálytalan vételezés a műszaki ügyintézésre csörög.
2.: a műszaki ügyintézés jellegénél fogva sokkal sztochasztikusabban terhelt, mint a számla, részben a kevesebb ügyintéző miatt is, tehát van, hogy a számla megfullad, a műszaki meg üresjáratban várakozik, és a fordítottja is előfordul.
3.: nincs olyan, hogy nem veszi fel. Ha "nem veszi fel", akkor másvalaki van az ügyintézők fülén és várni kell, amíg egy felszabadul. Megjegyzem, nálunk automatikus volt a hívásfogadás, ha akartam volna, se tudtam volna nem felvenni. (Gondolom, ebből lejött, hogy egy áramszolgáltató call centeréhez volt már közöm)Hozzáteszem, a hibabejelentések 90%-a indokolatlan, ezért érezheti úgy egy valós hibát bejelentő ügyfél, hogy hülyére veszik, pedig csak próbálják kiszűrni a mindkét fél számára felesleges kiszállást, és úgymond megkímélni az ügyfelet a felesleges kiszállás költségétől. Nem a rosszindulat van mögötte.
Azt meg már tényleg csak a margóra, hogy egy 300mp-et várakozó hívás után van, hogy kihalnak a vonalak, fél percig semmi, aztán a következő ügyfél 0 másodperccel jön be. A dolog matematikája egyszerű: ha 20 ügyintéző van, és 22 telefonáló, annak a kettőnek meg kell várnia, míg az előző 20-ból valaki leteszi, ezzel felszabadítva egy ügyintézőt. Ez esetenként több perc is lehet. De ahogy lecsökken 19-re az aktív vonalban lévő ügyfelek száma, a 20. rögtön azonnal ügyintézőhöz kerül. És ennek kiszámolásához nem kell diploma.Persze egyszerűbb fikázni nagy mellénnyel, mint végiggondolni...
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
agreis81 #194 üzenetére
Pedig ott mégis a dvd felvevő tunerjével lesz valami. Az, hogy a UPC-nél tudtál felvenni az M1-ről, azért valószínű, mert teljesen más frekvencián adja a UPC, mint a digi, és itt lehet a probléma, hogy a felvevődben az a frekvencia, amin az M1 jön, nem teljesen oké.
Apropó, az is jelenthet gondot, hogy a dvd felvevőd pont azon a csatornán küldi a tv felé a saját analó RF jelét, amin az M1 fogható, így zavarják egymást.Ez akkor is fennáll, ha egyébként a felvevő és a TV scart kábellel van összekötve. Ilyenkor el kell hangolni az analóg frekijét a felvevőnek pár csatornával arrébb (ill. meg kell nézni, melyik tartományban tudja a jelet továbbítani, és abban a tartományban van-e üres hely a digi frekvenciatáblázata szerint, ha nincs üres hely, akkor meg a legkevésbé nézett csatorna frekijére kell hangolni, mert azt zavarhatja nyugodtan).
Üdv!
-
McLaca
őstag
Úgy vettem észre, hogy azok a csatornák, amiket a kutya se néz, kapnak bőven sávot, amik meg a legnézettebbek (pl. TelaviV2, retekklub, stb), azokon spórol. Az M1-en és AXN-en tipikus MP3 tömörítési hibák hallhatók a hangon, mintha egy 80kbites hangot hallanék, a tv2-n meg szét van tömörítve a kép időnként.
Üdv!
-
-
McLaca
őstag
válasz
dolbyman #159 üzenetére
Így van, nem minden HD, ami digitális, viszont így a tv-dig digitális adatként érkezik a jel, és a tv-nél lesz belőle analóg kép, így kiküszöbölhető a kábelen szállított analóg jel által felszedett mindenféle zavarjel hatása (szellemkép, szemcsézettség, csíkozódás, stb.).
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- SörcsaPH!
- Interactive Brokers társalgó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- I Have No Mouth, and I Must Scream teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest