Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Tervezgettem a váltást Digi-re (TV, Net, Telefon) mikor látom, hogy a lakóhelyemen (BP XI. ker.) ugyan van az utcánkban szolgáltatás, csak a mi házszámunk nincs feltüntetve.
Ilyenkor mi a teendő, illetve milyen eséllyel indulok Digi ügyben? Azaz mennyi a valószínűsége, hogy 1 házban (kb. 50 lakás van itt) 1 igény miatt tudnak szolgáltatni?
Üdv: g.
-
zhagyma
őstag
Budapesten a C5-s csatornán van analóg HBO az ASZF 51. oldal szerint.
-
looser
addikt
Lehet, tegnap délután sikerült elérnem őket és ott mondták, hogy kell egy ilyen beltéri?!? holmi a csatornák élvezetéhez
Azt hinné az ember, hogy ezt is belekeverik a többi közé, ha előfizetsz, kijönnek és bekapcsolják (panelban lakom, 11 emelet, az 5. emeleten van egy ilyen kapcsolódoboz felszerelve), de nem, ezek szerint úgy működik mint a régi szép időkben, amikor mindössze egy - akár kéz alatt is beszerezhető - szűrő kellett csak az HBO zavartalan működéséhez, vagy tévedek? Ez nem olyan? -
McLaca
őstag
Gondolom, box kell hozzá, mert kódolt, és az nincs nekik.
Üdv!
-
looser
addikt
Halihó! Nem tudjátok, mi lehet az oka annak, hogy nem lehet most MAXPAK-ot vásárolni? Anyámat kértem meg, hogy menjen be a kispesti irodába és fizessen elő erre a 2000 Ft-os extra csomagra, de az ügyintéző azt mondta neki, hogy sajnos még 'nem kapták meg ők sem'
, ezért nem lehet rá előfizetni. A csomagot kb. fél éve hirdetik, ezért volt különös a közlemény. nem tudjátok, ez mit jelenthet?
-
wlantal
tag
Nálam is szaggatott a PV-TV a minap ,de most jó.
A kódolatlan amúgy igaz kivéve HBO,HBO2,HBO Comedy,Cinemax.
Viszont észre vettem egy apróságot.Pl Nat Geo Wild és HírTV meg még párhoz kitesz egy lakat ikont, de ennek ellenére fogható az adás. -
Nagy Zee
csendes tag
No ahogy olvastam a Viasat 6 helyén "Boomerang" nevű rajzfilmcsatorna lesz.
-
zhagyma
őstag
válasz
grizligeza #683 üzenetére
Jó a TV-d.
Ezek szerint "országos" lefedettségű lehet a "Discovery" probléma. Mivel Dog11 jelezte a Digi-nek valószínűleg a múltkori esetnek megfelelően rendeződik a helyzet. Akkor Pk58 kolléga "intézkedett" a Digi-nél és megjavult ...
-
Dog 11
tag
Igen.
Nálam a 394 MHzen lévő digitális csatornák akadoznak./ Digikábel-Bp.09 ker./
A D.Science,D.Travel,D.World,Travel,Sport Klub,Z.Reality,PV-TV , van többek közt a csatornában.Dél környékén az 1272 rögzitette a hibát.A frekvenciát a Samuval lehet megnézn. Ezek szerint Budapesten különböző frekvenciákon továbbitja a D . a digitális csomagokat. -
zhagyma
őstag
Másnál is "akadoznak" a Discovery-k (850 MHz) ? A többiek jónak tűnnek ...
-
zhagyma
őstag
EPG-vel nem nagyon foglalkoztam, de úgy tűnik minden DVB-C frekvenciához tartozó transport stream-ben van EIT tábla, amely a stream-ben található TV csatornák aktuális és következő műsorainak EPG-ben megjelenő időpont / leírás információit tartalmazza. Gondolom azért nem látszik az EPG-ben előszőr minden adó, mert a TV nem scanneli végig bekapcsoláskor az összes MUX-t, csak éppen az aktuálisat. Ha viszont rálépünk egy másik mux TV csatornájára, akkor azt is kiolvassa.
Találtam többnyelvű subtitle-t is a stream-kben ...
-
simi12345
tag
Akiknél elcsúszik az epg, milyen márkájú a tv?Nekem samu550 és már egy hónapja normálisan megy amióta megvan.
-
anrab
addikt
válasz
kingfisher #672 üzenetére
már mindegyik Magyar az alapértelmezett. ha nem akkor igen. mármint nyelv választás.
pl.: mikor bejött a Disney akkor nálam át kellett állítani Magyar nyelvre.
de mostmár akárhányszor ujrarakom a csatikat /elég sűrűn, mert megunom hogy az epg elvan csúszva/ mindig a Magyar jön elsőnek. -
zhagyma
őstag
válasz
kingfisher #672 üzenetére
Hang nyelve kb. a csatornák 1/3-nál választható jellemzően (eng, cze, rus, rom, hun vegyesen 2,3 nyelv). Feliratot nem látok ...
Ui. Isteni a Viasat Explorer orosz hangsáv angol alaphang orosz narrátor rámondással (rus)
-
kingfisher
csendes tag
Helló,
meg tudnátok mondani, hogy van-e nyelv/felirat-választás bármelyik digitális adásnál?
köszi! -
attesz_32
tag
válasz
forrest85 #668 üzenetére
Szerintem tudod fogni olyan boxal ami dvb-c. Márcsak abból indulok ki, hogy én box nélkül fogom a hd adásokat, nekem a tv-be van a dvb-c tuner. Valószinüleg nem csak a digi álltal adott boxal tudod fogni a hd adást. De azért várd meg mások hozzászólását is. Szerintem arra figyelj oda, hogy a box az mpeg4-et, a dvb-c, és a hd-t tudja kezelni. De mindenképpen várd meg mások tanácsát is
-
Buckhel
csendes tag
Halihó!
Vásároltam egy Samsung LE32B350 LCD televíziót, a szolgáltatóm a Digi és kábelen kapom a jelet de sajna több napos próbálkozások után sem tudtam belőni a készüléket a digitális jel fogására pedig az olvasatom szerint kompatibilis lenne a vételre, ha van valami kézenfekvő jó ötletetek szívesen fogadnám, előre is köszike.
-
gonzi
csendes tag
Szia!Köszi az infót!Telefonáltam és azt mondták:"csak a területi képviseleten"lehet átvenni.
Ergo nem tartozom oda ezért cumi van.
Személyesen kell bemenni az ügyfélszolgálatra és ott adnak felvilágosítást,hogy van e az én körzetemben.Telefonon nem lehet hívni őket csak a centeret.
Amíg lehetett az ügyfélszolgálati irodákat hívni addig sem vették fel soha a telefont.
Szóval nesze nekem DIGI!
Jobb volt a UPC vagy jobb lenne ha a többi szolgáltatót keresném .
Köszönöm. -
wlantal
tag
Valaki át tudta rakni az ezzel új box-xal készült felvételeket PC-re?
Mert nekem a win csak RAW ként ismeri fel a winyót.
Gondoltam linuxos file rendszere formáz a cucc,de nem.Az ubuntu sem ismerte fel. -
wlantal
tag
Szia gonz.
Van egy jó hírem a számodra.Én ma vettem egy DIGIT HD4 CX-et a X.ker ügyfélszoliban.
Még volt vagy 3 dobozzal.
Egy apró bib volt csak,hogy a HDMI kábel nem volt mellékelve.De a hölgy közölte,hogy mivel ez jár alap hozzá csak egy olyan garnitúrát kaptak amiből hiányzik, de már beszállítás alatt van ne aggódjak.Mondat pár nap múlva hívnak,hogy mikor mehetek érte. -
gonzi
csendes tag
Sziasztok!
Január elején hallottam,hogy a diginél van HD-box!Bementem az ügyfélszolgálatra.(XX.ker)
Reméltem,hogy aláírom a szerződést és el is hozhatom,de azt mondták nincs és majd január 15-e után lesz és majd telefonálnak!
Nem hívtak!Én hívtam Őket!De nincs!
Van egy ismerősöm a diginél és Őt is kérdezgetem,de pozitív dolgot Ő sem tud mondani!
Nagyon szeretném ezt a HD-boxot mert ugyan kevés HD csatorna van de a SD csatornák megjelenítése is másként "jön" HDMI-n keresztül.Várok!
Sajnos,aláírtam egy éves hűséget és így nem tudok átmenni más szolgáltatóhoz mert veszítek!
Pedig a HelloHd nagyon akciózik!
Nincs egy központi raktár ahol DIGIT HD4 CX lehet elhozni?
Sziasztok.
-
bossvico
senior tag
Tegnap láttam a kistévén este ezt a feliratot ATV HD. Ez miez?
Újra kéne hangolnom a boxot dec. 21.e óta? -
Alien666
csendes tag
válasz
dexter72 #639 üzenetére
En az uj HD-s boxot berlem a mult het ota.
Naszoval az ugy van, hogy tud felvenni kulso USB-s eszkozre (pendrive, mobilvinyo), de ebben az esetben sajat file-rendszert hasznal, amire meg is formazza az eszkozt (ami se nem FAT32, se nem NTFS). Igy nincs meretkorlat se a particiora se a file meretre.
Viszont kepeket, mp3-at, mpg file-okat FAT32-es particiorol tud lejatszani. Mindenesetre erdekes koncepcio :-) -
bossvico
senior tag
válasz
Laca19 (a) #652 üzenetére
Nálam is beragad néha a hd adás képe. Főleg a duna és a digi produkálja. Kicsit nagy a jelfolyam a masinának. De megbirkózik vele.
Más.
Kicsit idegesít, hogy kiadtak egy jobb boxot, de azt is mire megkaptam, inkáb nem pattogok.
Jelszintnek szerintetek jó a piros 75-79% a másik (talán Q) 98-100%?
Nálam ezeket szokta kiírni. -
PK58
tag
válasz
Laca19 (a) #652 üzenetére
Marhaság a fogyasztási adat! Elírták, ennyi!
-
Laca19 (a)
aktív tag
Oké, neked is köszi, azért kicsit furcsállom a dolgot. Végül is pont arra nem jó amire való. Jó ez kicsit túlzás, de ha lenne 10-15 HD csatorna hát elég nehézkes lenne a csatornaváltás. Így akkor tényleg értelmetlen bemennen és ugyanilyet kérni, mert ezek szerint mind ilyen, majd valamikor a jövőben kicseréltetem az új típusúra.
Amúgy ha mégiscsak igaz ez a magas fogyasztás, amit írnak, akkor csak a STB megeszik havonta több mint 1000Ft áramdíjat ha jól számoltam. -
PK58
tag
válasz
Laca19 (a) #648 üzenetére
Helló!
Az én boxom is ilyen. Kiszimatoltam hogy létezik már valami új box (képes kezeleni külső eszközöket) nosza be is tekertem az irodába (Dunaújváros) hogy csere mert ez kehes ugyi! Itt még nem is hallottak az új boxról.
Egyenlőre marad ugyanilyenre nem cserélem.
-
wlantal
tag
válasz
WonderCSabo #644 üzenetére
Igazad van.
Koszonom a helyesbitest.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
dexter72 #643 üzenetére
Hát akkor úgy tűnik ez ilyen lassú box. Vagy csak mindkettőnké ugyanolyan hibás lenne? Arra elég kicsi az esély. Azért jó lenne ha más is jelezné, hogy tapasztalt-e ilyet.
attesz_32
Ez a téma most újból elő került valahol? Csak azért kérdem, mert amit linkeltél mintha 2 éves hír lenne. -
attesz_32
tag
Elõzetes hírek szerint készül a DigiTV HD szolgáltatása. A 12-es és 13-as TP-n körülbelül 3-8 HD csatorna indítását tervezik. Folyamatos tárgyalások folynak a következõ HD adók indításáról: Discovery HD(magyar is), National Gegraphic HD(magyar is) ProTV HD, Filmbox HD, DigiFilm 1-2-3 HD.
Erről olvasott már valaki? Vagy valaki tud valamit ezzel kapcsolatba?
Amúgy innen ollóztam ki:
http://www.digiportal.hu/news.php?item.18 -
dexter72
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #642 üzenetére
Szia!
Nálam is ugyanez a helyzet
-
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok!
Akinek Kaon HD boxa van az tapasztalt olyat, hogyha HD csatornára vált akkor sokszor lassabban jön be a kép? Hang van, de a kép először csak feketeség, majd egy idő után bejön hozzá a kép is. Ez csak a DigisportHD és a DunaHD-n jelentkezik, de nem mindig. Van úgy hogy 1-2 mp alatt bejön, de van úgy hogy elég sok idő kell neki, mire képet is ad a box, olyan mintha lassú lenne a box azokon az adókon amiken talán nagy sávszélességet használnak. m1 és m2HD-nél nem jelentkezik ez. -
wlantal
tag
dexter72
Fat32 max 32GB-t kezel.kaszasz
Az lenne a kérdésem,hogy ezt az új Technisat-ot bérled vagy megvásároltad?
Ha vetted akkor annyi volt az ára mint a másik Hd box-nak azaz 32 ropi?
Ügyfélszolgálathoz vagy a digi központba kell bemenni a cuccért?Ahol lakok itt digi kábel van a 8. ker pereme, de a digi a 10.kerbe sorolja a lakhelyem így remélem a DVB-C itt is működik.
-
dexter72
csendes tag
Sziasztok!
Engem is érdekel az új hd box. Olvastam a leírását, és abban az szerepel , hogy csak a fat32 rendszert ismer a külső merevlemeznek. Ha jól tudom, akkor csak 4gb lehet maximum méret. Mennyi műsort lehet tárolni ekkora helyen?
Üdv
Csaba -
Laca19 (a)
aktív tag
Szia!
A fogyasztásra: több oldalon is megnéztem, mindegyik ezeket adja meg. Persze ettől még lehet,hogy egy oldal adott meg hibás adatokat, és a többi oldal meg elterjeszti/egymásról másolja a valótlan adatokat. Az általad említett 10W érzésre biztosan megvan, hiszen a h.mozimra írnak 2W készenléti fogyasztást, pedig annak teljesen hideg a fedele, ennek a boxnak pedig az egész fedele langyos illetve a jobb hátsó része melegebb. Ilyen melegedést mai eszközön készenléti állapotba nem tapasztaltam. A 2x éves GoldStar (LG) VHS videomnak van ekkora hőtermelése készenléti módban.
1-2. bekezdésre: ezzel teljesen tisztában vagyok. Csak szúrja a szememet, hogy egy LCD-hez, ami a digitális jelet szereti ahhoz veszünk egy digitális adást, ami legvégül analóg módon csatlakozik a TV-hez. De lehet csak nekem furcsa. Bár nem hiszem, mert ezt a UPC is eljátszotta anno, hogy csak a drágább csomaghoz adtak HDMI-s boxot, akkoriban ezen volt is rendesen felháborodás. Szerintem jogosan.
Meg szerintem arról sem szabad elfelejtkezni, hogy most már többféle LCDmonitor van, amin megtalálható a sok analóg bemenet is, mint egy TV-n. De azért ezek nem a legjobbak, itt egy scart és egy HDMI között ég és föld különbség lesz. -
McLaca
őstag
válasz
Laca19 (a) #614 üzenetére
Azért ne vidd a málnásba a topictársat... a jel analóg volta kizárólag a SCART kábelen lesz analóg, a box és a tv közt, az a szakasz pedig nem kifejezetten érzékeny a zavarjelekre, nem úgy, mint a több km koaxon utazó analóg jel. Ergo a boxig digitálisan érkező kép a tv-re scart-on átlőve nem lesz (láthatóan) rosszabb, mint HDMI-s csatlakoztatásnál, feltéve, hogy jó dekóder van a boxban. Olyan képminőségre kell számítani, mint egy DVD lejátszónál. Persze ha a TV dekódere jobb minőségű, akkor számíthat a HDMI. Ki kell próbálni.
A képminőség viszont nem attól lesz jó, vagy rossz, hogy analóg-e, vagy digitális, hanem hogy az eredeti jel mennyi torzulást szenved, mennyi zavart szed össze. A digitális jel is veszíthet annyi információt, hogy csak sakktáblamintás színes kockákat látsz a képből (míg az analóg ilyen esetben csak picit szemcsés, de látható lenne), tehát pusztán a szóért (hogy digitális) még nem kell lehidalni (főleg, hogy rengeteg hátránya van a digitális jelnek az analóghoz képest, kezdjük azzal, hogy a színinformációk felét az MPEG2/4 kódolás kapásból eldobja... mert ha nem tenné, igen nagy sávszélesség igénye lenne. Persze nem feltűnő a szemnek a dolog, de ha már a "digitális" szó hallatán jobb lesz az életérzésünk, akkor halljuk meg azt is, hogy a digitális jel csak halovány mása az analóg teljes képi információnak,
elsődleges előnye pedig a zavarmentessége, tehát ezért lehet jobb minőségű, nyugodtabb képet elérni vele.)
kaszasz: a 4:3 arányú adásokat nem fogod 16:9-ben látni, legalábbis alapbeállításon, és ez így is jó (kétoldalt fekete sáv), kivéve, ha összenyomott fejeket akarsz látni... Aránytartó a kép, ha 4:3 az adás, akkor oldalt fekete sáv lesz, ha 16:9-es, akkor kitölti a képernyőt.
Laca19 (a): hülyeséget írtak. Még a 30W is sok. A melegedés meg azért lehet, mert trafós a tápja, nem pedig kapcsolóüzemű. Max. 10W lehet a készenléti fogyasztása, de még ezzel is sokat mondtam, mert egy 23 éves videó fogyaszt 12W-ot trafós táppal készenlétben, egy mai meg se kapja a CE minősítést, ha ennyit kajál. Kérj kölcsön (vagy vegyél) egy fogyasztásmérőt, nézd meg vele.
johnny65: mondjuk úgy lehetséges, hogy két tök különböző szolgáltatóról van szó, és teljesen másképp jut el hozzátok a jel.
Üdv!
-
johnny65
csendes tag
Ugyanaz a készülék, ugyanaz a digitális csatorna T-Home-nál
tökéletes, Digi-nél darabosodott, zanzásodott, fakó volt.
Mitől lehetett?Készülék: Sony Bravia KDL-32W5500
-
zhagyma
őstag
Szia!
Csak tippelni tudok. A gyors és a teljes keresés között paraméterekben nincs különbség. Semmit nem kell megadni. Ilyenkor a TV-nek végig kell próbálnia:
1. Minden kábelcsatotnát 868 MHz-ig (emlékeim szerint 108).
2. Minden csatornán az összes QAM modulációt.
3. Minden QAM muduláción az összes lehetséges szimbólumsebességet.Ezután tudja a tuner detektálni a transport stream-t, amiből bizonyos időegység alatt kiolvasthatók az adott frekvencián sugárzott adók információs táblázatai(szolgáltató, név, stb).
Gondolom gyors esetben csak a jellemzőbb modulációkat és szimbólumsebességeket próbálja meg. Esetleg lehet időt nyerni az információs táblák kiolvasására biztosított időkeret minimálisra csökkentésével. Létezik egy minimum idő, aminél gyorsabban nem lehet csinálni minimális keresést. A Samu gyorskereső algoritmusa jó, amennyiben megfelelő a bejövő jelszint a TV-n, meg is talál mindent. Nyilván a legrövidebb, ha minden paramétert megadva manuális beállítást végzel.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Észrevettem, hogy ennek a Kaon HD boxnak készenléti állapotban is langyos a fedele a jobb hátsó részen a szellőzőrácsnál. Gondoltam akkor nem 1-2 W lehet a fogyasztása standby módban. Google-val ezeket az adatokat találtam róla:
Power Consuption: MAX. 30W
Standby Power: MAX. 40WHát a standby mód nem a készenléti mód? Miért fogyaszt úgy többet?
De amúgy is, miért fogyaszt készenlétibe ilyen sokat, mit csinál, vagy nem értem. -
anrab
addikt
volt más is akinek így jött csak be. hogy miért már nem emlékszem, de zhagyma valahol ezt is leírta már.
a lényeg hogy megvan.
lehet hogy ezután már legközelebb autómatikuson is bejön.
én vagy kétszer úgy jártam hogy rá volt dugva a számítógép és másfél óra keresés után annak a képe jelent meg.
ne kérdezd.....
kihúztam és utána bejöttek a csatik. még másfél óra. -
anrab
addikt
"Sajna nekem a digitális csatornák közt nincs magyarország,csak az analógot lehet magyarra állitani."
amikor a csatikat keresed, lehet választani hogy antenna vagy kábeles. a kábelest válaszd és teljes keresést.
és én is úgy emlékszem hogy azt mondták ill. írták hogy a samun, Magyar o.-on is van kábeles keresés.
ez nem a szoft kérdése, de attól függetlenül megcsinálhatod. -
BUMBI07
csendes tag
Szia!
Sajna nekem a digitális csatornák közt nincs magyarország,csak az analógot lehet magyarra állitani.
Kipróbáltam egy sd boxal amit a digitől hoztam ki az fogja a digitális csatornákat,ugyhogy szerintem a kábelezés is jó.
Arra gondoltam megpróbálok egy szoftver frissitést USB-n hátha segitene. -
zhagyma
őstag
Szia!
A Samsung B530-s TV Magyarországra állítva is aktív a DVB-C hardver, nem kell "trükközni" (digitális kábel -> gyorskeresés / teljes / manuális). Ha nem sikerül befogni a digitális csatornákat, akkor vedd figyelembe (ha jól emlékszem) az HBO/HBO2/HBO Comedy/Cinemax fizetős csatornák a legalsó DVB-C frekvencián vannak az m1HD-vel. Gondolom azért, hogy a rosszabb minőségű kábelezést is elbírja. Viszont a többi kicsit magasabb frekvenciákon van. Ha viszont a kábelezés jó, nem túl hosszú, csatlakozók szerinted kifogástalanok, akkor a DIGI ad be alacsony jelszintet a lakásba. Egyébként a többi TV / Analóg adás milyen?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Nagy Zee #617 üzenetére
Hello!
Nem akarom kicseréltetni, csak megemlítettem, hogy van újabb box is már, ami felvenni is tud. Várpalotán erre is hónapokat kellett várni.Persze ha a felvevőset adták volna nem lett volna rossz.
A jelszintek 82% és 92%között mozognak.
A 354MHz-es frekvencián van 92%-on a jelszint, és ahogy emelkedik a frekvencia 858MHz-ig, úgy folyamatosan lecsökken 82%-ig, tehát itt a leggyengébb. -
Nagy Zee
csendes tag
Véleményem szerint több mindentől függ a dolog. Mekkora felbontást képes kezelni a TV-d? 1080i/p, 720p vagy 576p. Mert akkor úgy kell beállítani. Természetesen bekell lőni értelemszerűen ha 16:9-es tévéd van vagy 4:3-as akkor arra az értékre. És persze nem nonstop van ám HD-ben adás, annak ellenére hogy csatorna az HDben ad. Ilyenkor nyomsz egy info gombot a távirányítón, ami megjeleníti épp milyen felbontásban van, és látni fogod hogy nem mindig ugyanakkora. Ez lehet a váltakozás oka.
-
kaszasz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Már majdnem végigolvastam az összes hozzászólást de mostmár teljes káosz van a fejembe.
Ma sikerült egy Technisat HD boxot beszereznem a Digitől. Sikerült mindent beállítani minden ok! Kivéve azt, hogy a HD adásoknál (M1, M2, Duna) váltakozik a kép 16:9 és 4:3 között. Logikát igazán nem találtam benne mikor csinálja, de az valószínű hogy az én hozzá nem értésem eredményezi. Próbáltam minden beállítást,de ha minden nem D-s csatorna jó, akkor általában a D-s csatornák képe csak középen jelenik meg oldalt vastag fekete csíkkal, nagyon jó minőségben.
Segítsetek, hogy ebben a formában jó-e, vagy csere vagy egy új lcd tv vásárlása vált aktuálissá.Köszönöm
-
BUMBI07
csendes tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok,van egy full HD-s Samsung LE32B530-as tv-m DVB-C tunerral
Finnországra állitva,/bár próbáltam már az összes országot/ ,Digi kábel előfizetéssel és nem talál csak 2 digitális adást.
Az HBO2 és HBO hungáriát,azt is kódolva.
Hol lehet a baj?
Nagyon lehangol mert minden ismerősömnek akinek hasonló(samsung) tv-je van már mind befogta adigitális adásokat minden gond nélkül,akár földi akár kábeles sugárzásról van szó. -
konrada
tag
válasz
ubbconfig #606 üzenetére
Erre válaszoltam! A HBO csak magyarázat volt, miért van az Azona trutyi nálam.
Én azt csakis HBO-ra használom, és a 40"-os tv-n nem tartom jobbnak a képét, mint a jobb analóg csatornákét. Azaz az azon fogható digitálisért nem érdemes azt a kényelmetlen vacakot üzemeltetni. (Igaz, könnyen vagyok, mert nekem ott a DVB-C.
-
Nagy Zee
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #613 üzenetére
Üdv Laca! Én is hétfőn hoztam el a KAON-t, ha sikerül kicseréltetned akkor írd meg légszíves mert az engem is érdekelne. Amúgy sikerült minden adást megtalálni, magasabb frekvencia tartományban voltak. A minősége valóban jobb mint a sima analógé, még arra vagyok kíváncsi hogy nálad hány százalék az adásoknál az "S" (gondolom Signal) melletti érték?
Válaszokat előre is köszi!
-
anrab
addikt
válasz
viszont digitális képet lát, mivel a tv ujra digitális jellé alakítja a set top box által analóggá alakított digitális jelet, mivel a tv kijelzője digitálisan jeleníti meg a képet.
na, hogy össze hoztam? -
ubbconfig
aktív tag
válasz
ok, köszi
-
-
Laca19 (a)
aktív tag
Nem tudom, pár napja hoztam haza a "sima" HD Kaon boxot. Akkor még csak a Kaon-ról tudtam hogy létezik. Ennek is örültem, mert 2 hónapja járok ez után. Aznap olvastam el a használati útmutatóját a neten, és akkor láttam meg ezt az új HD boxot. De a neten sem írnak egyebet róla, hogy mennyi a bérlési díj vagy a vételára, illetve az ügyfélszolgálatosok sem említették, hogy ha HD-t kérek akkor válasszak hogy melyik kell.(persze akkor még nem tudtam hogy ilyen is van)
-
ubbconfig
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #609 üzenetére
na várjunk...a digitális adások vételére alkalmas SD boxon analóg adást fogok látni? Itt nem csak a hangra, hanem a képre is gondolsz? Akkor mi értelme van? Mi benne a "digitális"? Engem elsősorban a képminőség érdekel, a hang kevésbé (az LG beépített hangszórói nekem elegendőek, DVD-re, mkv-re van más hangosításom, a TV műsorok hangja nem lényeg).
-
anrab
addikt
válasz
Laca19 (a) #609 üzenetére
és mind a kettő HD box 32000ft.?
-
válasz
ubbconfig #608 üzenetére
Én bementem, kitöltötték a papírokat, aláírtam, kezembe nyomták a zsír új boxot, megkérdezték, hogy be tudom-e üzemelni (igen), és ennyi. Illetve még annyi volt, hogy másnap felhívott a szerelőjük, hogy sikerült-e beizzítani az eszközt. Egyébként csak azért választottam az SD-t, mert a HD-adás nem túl gyakori manapság ( eddig ), de ha jobban elterjed, bármikor ki lehet cserélni a kütyüt.( Bp. VI.ker. )
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
ubbconfig #608 üzenetére
Én a helyedben HD-s boxot bérelnék. Az SD boxon nincsen digitális kimenet, így ugyanúgy analóg adást fogsz látni. Ha gyenge az analóg adásod, akkor biztos észrevehető különbség lesz majd a a box javára, de ha jó, akkor szerintem max a hang lesz jobb.
Itt van az SD box leírása.
Szóval HD-s boxnak nem csak az említett m1-m2-duna HD miatt van értelme, hanem van rajta HDMI kimenet: HD boxAmúgy nem tudom néztétek-e, de a Digi oldalán már fennt van fejletteb HD box is. Felvételre is képes USB-s eszközre, illetve lejátszani MP3-at, filmet USB-ről.
Technisat DIGIT HD4-CX -
Nagy Zee
csendes tag
-
ubbconfig
aktív tag
válasz
#65675776 #602 üzenetére
Egyetértek. Jó döntés volt a részükről, hogy nem a havidíj emelésével próbálták itt tartani ezt a 3 szutyok csatornát. Azok sokat kértek, nem szerződtek velük, az előfizetők nagy részét pedig így nem érte hátrány, ráadásul másik zenei csatornákkal pótoltak (én se szívesen láttam volna egy jan. 1-i emelést, mert az MTV meg Viva drágult
)
Más téma. Az LG 32-esemben nincs DVB-C, emiatt a digitális csatornákat hanyagolnom kell. A TV képe ennek ellenére is szebb, mint az előző T-kábeles analóg adásoké volt. Kérdés, hogy az olcsóbbik SD set top boxot érdemes-e megvenni a DIGI-től (nem nagy összeg), lesz-e akkora javulás minőségben? HD boxot nem tervezek venni, m1-m2-duna miatt feleslegesnek tartom. Aki ilyet használ, dobhatna pár infót
köszi
-
törölt tag
Amikor bővítették a csatornák számát és a szolgáltatást, akkor nem emeltek. Most akkor miért kellene csökkenteniük az árakat? (Mikor a Digi-hez szerződtem 54 csatorna volt, most 61. Emellett bevezették a DVB-C-t is. Árat nem emeltek, pedig mindezekért szolgáltatói oldalról reális lett volna 15-30% emelés.)
-
McLaca
őstag
válasz
#65675776 #592 üzenetére
Szívemből szóltál...
Az új zenei csatornák legalább tényleg zenei csatornák. Az MTV-t igazából nem is tudom megnevezni, milyen csatorna is akart lenni, szerintem mostanában ő maga se tudja. A VIVA meg azóta gáz, amióta létezik. 5 éve még lehet, hogy ráncoltam volna a szemöldököm, de most egyik se hiányzik, már sosem néztük. Csak a Discovery csatornákhoz hozzá ne merjenek nyúlni!
A TV6-ot meg nem emlékszem, nagyjából egy év digis pályafutásunk alatt néztük-e összesen 5 percet.Üdv!
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest