Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
klaczi
aktív tag
Egy gyors kérdés! Az analóg adás nincs már?
-
-
garga pista
őstag
válasz
Bubaaa #62094 üzenetére
Akkor nem nálam van a hiba..Comedy Centralon, SAT1-en volt tegnap, habár a képen nem is vettem annyira észre, de a hang megakadt. Pár napja mozgatva voltak a kábelek, azt hittem onnan jött a gond... de szerencsére vagy sajnos nem..pedig ha nálam lett volna a gond, gyorsabb lett volna a javítás
-
Bubaaa
aktív tag
Belepiszkáltak a hálózatba,tegnap óta megint elkezdte a kockásodást egy két csatorna.
-
petrusz82
aktív tag
Itt Kaposváron még mindig két példányban vannak az adók.
Azt meg egyáltalán nem értem, miért nincs szinkronban az adáskezdés az epg-vel a digi adók esetében. Bár ahogy látom, a digi saját oldalán is rossz a műsorkezdés. -
garga pista
őstag
válasz
gulyasa #62087 üzenetére
Az ONT-nak nem kell semit tudnia, egy adott hullámhosszú fényt (1550 nm), amin a teljes koax spektrum van, "fényből elektromos jellé konvertálja". Bővebben: [link]
A központban van a lényeg, ott van a fejállomás, ahol minden dvb-c, és analóg csomag összeáll, van egy teljes koaxos tv spektrum, amit ott optikára alakítanak és összekombinálják a nettel.
Ezért van az, hogy vannak olyan ONT-k,amin nincs koax, ahhoz egy külön dobozt ad a digi ami csak a koax átalakítást csinálja, az optika meg megy tovább a csak netet és/vagy telefont adó ont-be. -
gulyasa
őstag
válasz
TeeJay #62086 üzenetére
Ez így nem teljesen pontos.
Minden az optikain jön a lakásba - már ahol megtörtént a fejlesztés -, az internettel együtt (+telefon?) . Vagyis nem csak "jön", hanem "megy" is.
("felfelé/lefelé stream").
A koax akkor kerül képbe, miután a telepített eszköz (ONT, mediakonverter, stb.) leválasztja az adatcsomagból a digitális és analóg csatornákat.
Azt viszont már nem tudom, mi alapján tudja (talán egy plusz kód?), hogy mely frekvenciákat használja és külön-külön hogy ossza szét azokon az összes csatornát...?
Az analógot én sem értem, miért erőltetik még most is. Azzal nem magyarázható, hogy vannak még hagyományos CRT tévés ügyfelek, mert arra meg ott vannak a beltéri vevők - bár most állítólag hiány van belőlük, de máshol beszerzett DVB-C beltéri is használható, ez nincs korlátozva -, amiken keresztül ott is valamivel jobb a minőség.
Úgy értem pl. egy digitális SD csatorna képe a boxból RCA/SCART-on keresztül is jobb, mint koaxon a tévé VHF/UHF (analóg) tunerével fogva ugyanannak a csatornának az analóg változata. Kb. 10 évvel ezelőtt, amikor DIGI-re váltottunk, nálunk is csak CRT tévé volt akkor, itt ez volt a tapasztalat. -
TeeJay
félisten
-
kovsol
titán
RTL Klub másnál van? Nálunk az a csatorna nem működik.
-
sampusz1
újonc
Sziasztok! tudnátok segíteni 6ker M4 sport milyen mhz találom, nem találja meg a tv
-
nfsu17
veterán
válasz
dokabalint #62072 üzenetére
Egy ezeréves usb2.0 5400 rpm gond nélkül üzemel évek óta, szvsz bármi, ami ma kapható...vagy évekkel ezelőtt.
160 mbit-et simán tud ez a hdd, az még négyká-ra is elég.
Nem rögtön 'százterással' kezdenék, mert ott már lehet az eszköz fel sem ismeri.
500GB...stb mindenre elég -
pjen
félisten
válasz
dokabalint #62072 üzenetére
Akármilyent. Az Ssd is jó, egyébként, ha leejted az legalább nem hal meg.500 gigásnál nagyobbat nem próbáltam.
-
dokabalint
csendes tag
Milyen külső HDD-t javasoltok felvételre, ami bevált Nektek?
-
LSL1337
őstag
"Kedves kábeles Előfizetőink!
A kábeltelevíziós tervezett hálózatfejlesztésünknek köszönhetően 2021. november 9-től módosul televíziós csatornáink sorrendje.
Az átállást követően előfizetőink kedvenc televíziós programjai magasabb kép- és hangminőségben kerülnek elosztásra."Ezt FB-ra postolták. Lehet tudni h a magasabb minőség mit takar? Vagy csak átrendeztek 4-5 csatornát, de minden kb ua.
Köszi -
sityupityu
veterán
válasz
ElektrikusDE #62067 üzenetére
Ja így már értem. Nem tudtam, hogy volt ebből olyan, amin nem volt koax kimenet...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
sityupityu #62066 üzenetére
Szia!
Azért kellett, mert azon a Huawei ONT-ton nincs TV (koax) kimenet. (régebben nekem is így telepített a DIGI)
-
Calogero
addikt
válasz
szaboi6512 #62062 üzenetére
Vagy kapsz egy ONT készüléket, amint van koax kimenet is, vagy csak egy FTTH Recivert
[link] (képen a kisebbik eszköz) -
lord_m
senior tag
válasz
szaboi6512 #62062 üzenetére
Igen, a kapott Ont eszközből jön ki a koax.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Az optikára átkötés után (Net nem lesz csak tv),hogy néz ki a tévé bekötése?
Lesz egy optikai egység amiből kapom a jelet koax kábelen?
Köszönöm ha valaki megírja.
Csak azért érdekelne hogy mit készítsek elő holnapra. -
szaboi6512
őstag
válasz
dokabalint #62060 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van.
Rögzít is ,de jó ha tudod hogy a kódolt adásokat nem tudod vele nézni.
HBO pakk Cinemax pack és Film now. -
dokabalint
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni a nálam tapasztaltabbaktól.
Tervezzük, hogy lecseréljük a Vodafone mint szolgáltatót, egyszerűen minden nap van velük valamilyen probléma. Interneten jönnek az adások, lefagy a készülék, nem minden adót lehet visszatekerni (tudom, ezt hálózatilag blokkolják, pl az RTL esetén).Beszéltem a Digivel, van boxuk, de nincs semmi elérhető amit tudnának adni, ígérgetni meg nem akarnak. Mondtam, hogy akkor veszünk mi boxot, kérdésem az lenne, hogy mit ajánlotok? Szeretnénk, ha lehetne rögzíteni adásokat, ha nézünk egy csatornát, akkor szeretnénk megállítani, visszatekerni. Annyi, hogy a TV-n hdmi bemenet van.
Keret rá: 60 000 Ft
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
sityupityu #62057 üzenetére
Sajnos ott is el tud korrodálni, pláne ha magasabb a páratartalom, de még az sem feltétlen kell hozzá elég egy rosszabb minőségű "bili" acél minőség és már indul is a korrózió.
Ha falakon átvezető kábel kell és vagy rá lesz a kábelre vakolva akkor mindenképpen ajánlott jobb minőségű réz kábel beszerzése, mert a visszabontás kábel hiba esetén sokba kerülhet.
3x-os árnyékolású kábel is egyre jobban ajánlott, mert igen sok minden meg tudja zavarni a kábelen folyó jelet, ilyen pl. a DVB-T és az LTE hálózat is, de sok egyéb hálózati eszköz és berendezés is zavarhatja a jelet. -
szaboi6512
őstag
Üdv!
Annó felmerült hogy optikára váltás esetén ha nem kéred a netet csak a tévét, akkor csak tévét nem kötnek.
Holnap jönnek hozzám és csak tévé lesz kötve net nem.
Tehát ez a tévhit megdőlt.
Mindenesetre örülök neki.
A net máshol van, mert nem akaródzott nekik megcsinálni a hibát, és lemondtam.
Máshol van hűségidővel, ami tökéletes.
Árban is megfelelő, szinte azonos kategória. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Csatravi #62055 üzenetére
Felejtsétek el az acél szálas koaxot, az oldal ráadásul parabolához is betette, holott ott a legnagyobb a korrózió esélye, sajnos a SAT.HU elfelejti, hogy mennyi szívás is volt az ilyen kábelekkel műholdas rendszereknél, de igazán sehová nem ajánlanám nyugodt szívvel mert, tényleg sok a baj vele, és nem egy időtáló kábel.
Az a furcsa, hogy akkor ők is felhívták a szerelők és a vásárlók figyelmét erre hogy kerüljék az ilyen kábelt
Akkor kezdett ez a kábel elterjedni mikor a réz ára megugrott, akkor jöttek a törükközések a kábellel, sok műholdas szerelő szívott is ez miatt, mikor megjelentek a piacon az első ilyen kábelek, és a műhold vevő fejnél elkezdett rozsdásodni, volt hogy szó szerint belerohadt a fejbe, az acél szálra álcázásként réz bevonatot tettek ami elég könnyen le is jött a kábelről, sok szerelő mágnessel járt akkor kábelt vásárolni, hogy elkerüljék az ilyeneket. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Csatravi #62053 üzenetére
Acél szálas koax mint ajánlat... no ne már
Az az acél szál pár év után szépen el kezd korrodálni, és lehet csodálkozni, hogy mitől is rossz a jelerősség és minőség, ami meg még jó szokott lenni mikor eltörik benne az acél szál, és hol van hol nincs jel, és lehet mondogatni, hogy nincs jel és már megint rossz a Digi... közben meg kellett volna kicsivel többet rákölteni és nem lett volna a gond.
Szóval aki jót akar az nagy ívben kerüli az ilyen kábel csodákat. -
levin70
tag
válasz
torrentszaki #62046 üzenetére
-
gy.selmi
csendes tag
Megszületett/letölthető a DBudapestDigi VI.ker. új frekvenciakiosztás [link] . Még mára sem álltunk át, de ami késik...
-
Calogero
addikt
válasz
torrentszaki #62046 üzenetére
[link]
Válaszd ki Debrecent, vagy Székesfehérvár-at
A csatorna sorrend eltér városonként, de a frekvenciák azok ugyanazok.. -
torrentszaki
tag
válasz
gy.selmi #62045 üzenetére
Nálunk Szolnokon jó a dolog, mert mindent elkavartak, jópár csatorna hiányzik. Nem irígylem most az ügyfélszolgálatosokat az irodában... Csak a topikból tudtam meg én is, hogy kivették az összes sd csatornát.
Ha esetleg van itt valaki, aki tudna mellékelni egy DDigInvi frekvenciakiosztást, megköszönném. -
gy.selmi
csendes tag
válasz
torrentszaki #62044 üzenetére
Az is jó lenne, ha a Digi honlapján legalább egy mondatban felhívnák a figyelmet a módosításokra. A VI. és IX. kerületben nov.1-től várható frekvencia módosítás, de még nem történt semmi.
-
torrentszaki
tag
Parádés...
Én sem értem, hogyha tudták, hogy ászf változás lesz, miért nem készítették el előre a ktv csatornakiosztást, a frekvenciákkal együtt. -
bksgbr
tag
válasz
Gabesz201 #62041 üzenetére
Én nem foglalkoznék ezzel az átalakító kábellel, ha nagyon nem muszáj, mert ebbő kettő kellene, ugyanis a Digi a tv jelet mindenféleképpen koaxon biztosítja neked. Nem írtad pontosan, de sejthető hogy FTTH területen laksz, így a lakásba/házba optikán fog bemenni a jel. Tehát optika be a lakásba, az belemegy egy ONT dobozkába (amit a Digi ingyen biztosít), és ebből jön ki a koax a tv-nek. Tehát neked ide kellene egy ilyen általad linkelt átalakító, ami koaxból csinál UTP-t, majd az UTP-t elvezeted lakáson belül a tv-ig, aztán ott szintén kell egy ilyen átalakító, ami UTP-ből csinál koaxot és az mehet a tv-be. Mint mondtam nagyon körülményes, drága megoldás, de persze működhet. De a legegyszerűbb bármilyen háromszorosan árnyékolt koax kábelt elvezetni lakáson belül.
-
Gabesz201
csendes tag
pz6t
Sziasztok!
A 31-es pont (coax elavult, csak az utp..) majdnem érvényes rám is, csak én előbb próbálok informálódni, így találtam meg ezt a forumot.
Szóval az alapszitu az, hogy van egy ház, ahol majd 2-3 hónap múlva készül el az új elektromos kábelezés mellett a gyengeáramú kábelek behúzása is.Eddig úgy terveztem, hogy minden helységbe legalább egy dupla fali aljzatba húzok cat6a kábelt. Csakhogy közben megérkezett a Digi, és megláttam hogy a TV itt coaxon fog menni.. (előzőleg IPTVm volt a T-től egy másik házban)
Felmerült a kérdés, hogy hogyan tovább. Találtam egy ilyen megoldást:
https://bolt.sat.hu/eoc-kabel-2853
(egy TV lesz csak, direkt kábel menne a TVhez bárhol is lesz majd elhelyezve)
Mennyire élhető ez? Fogok tapasztalni képminőségromlást? Az ethernet végpontok hossza maximum 25 méter lenne.
Vagy felejtsem el és húzzak coaxot a feltételezett helyekre. Ebben az esetben tudnátok ajánlani konkrét kábeltípust, ami megfelel a digis TVnek?A véleményeket és javaslatokat előre is köszönöm!
üdv
Gabesz -
-
Sonja
nagyúr
válasz
fehér_ember #62038 üzenetére
Ezek a csatornák vannak, de nem tudom, hogy milyen sorrendben, mert már átpakolgattam ahogy nekem megfelelnek.
A 3 rádióadó nincs a listádban, illetve nekem 2 csatival több van valamiért (Cinemax 2 és Cinemax 2 HD van megkettőzve valami miatt, de ott nincs adás).
-
Sonja
nagyúr
Most, hogy kiszedték az SD csatikat (nyílván csak a HD-s változatoknak), a bitráta változatlan maradt a többinél? Vagy emelek esetleg rajta?
-
fehér_ember
addikt
válasz
Calogero #62032 üzenetére
Figyelj.
Ma nem volt se délelőtt se délután TV adás nálam. Ezek után 2x is újraindítotam a ZTE gyártmányú egységet, de semmi nem változott, utána kezdtem el mérgemben kutakodni a neten, hogy mi a fene van/lehet. Akkor láttam hogy a mai napra karbi volt kiírva. Az is eszembe ötlött, hogy esetleg komplikációk miatt nagyon elhúzódott, de utána itt a fórumon láttam, hogy fórumtársnak kevesebb lett a csatornája, ebből jött az ötlet, hogy újrakerestetem a csatornákat. És lám, van adás, csak csesztek szólni arról hogy újra kell kerestetni. OK, lehet hogy ez diginél alap, de én nyár végéig upc-s, akarom mondani vodás voltam. Szóval nem voltam képbe ezzel a digis népszokással.
A csatornakiosztás amit a TV önmagától megtalált itt Gyöngyösön az pedig a következő: [link]
Szóval ilyat mutass nekem, ha valamit bizonygatni akarsz.
Persze bizonyára csak nekem van olyan tévém ami ilyen kiosztásban és sorrendben találja meg a csatornákat. Majd a Gyöngyösiek megerősítik vagy cáfolják, ha akarják.Na léptem.
-
Bal0924
senior tag
válasz
fehér_ember #62025 üzenetére
Kb. ilyen írásra gondoltam, reggel.
Csak én nem tudtam így megfogalmazni.Egy kérdésem lenne:
A felvételnél a .ts kiterjesztés jobb mint a .mpg-es? -
allfinanz
senior tag
Kispesten megjelent egy új frekvencia a közszolgálati csatornákkal. Valószínüleg, itt is lesznek rendezések.
-
Calogero
addikt
válasz
fehér_ember #62027 üzenetére
A letölthető amit linkeltél a DVidék csatorna kiosztást tartalmazza amit előbb utóbb teljesen megszűntet a Digi.
A régi csomagot könnyű megismerni, mert vannak benne 7-sel kezdődő frekvenciák.Amit linkeltem ott a DDigInvi csatorna kiosztás tartalmazz gyöngyös csatornáit ( 56. oldal)
pjen: Eddig csak a 6. és 9. kerület került át az új csomagba (DBudapestDigi )
-
Sonja
nagyúr
Gyöngyösön pedig a ma reggel vették ki az SD csatornákat, illetve teljesen más helyre lettek pakolva.
-
levin70
tag
-
fehér_ember
addikt
válasz
Calogero #62026 üzenetére
Majd hiszem ha tényleg stimmel.
Az előzőnél ez volt a helyzet: [link] Le lehet tölteni, össze lehet vetni, ha valaki azt állítaná hogy nem mondtam igazat. Bár már nem lehet bizonyítani mert mától akkor borult minden.
Amúgy csak az adók sorrendjét érdemes nézni, mert a sorokat (azaz az adó melleti infókat) az eredetiből másoltam át (persze úgy hogy az az akkori valós helyzetet mutassa).Dehogy stimmel. Ránéztem most így hirtelen az általad linkeltből az első tízre (Gyöngyös) és már abból is csak az 1,2,3,5,10 a jó, a 7,8,9 már falls, 4-es és 6-os adót meg át is ugorja (nincs). Ennyit erről.
Mondtam én hogy csinálhatok magamnak újat. -
Calogero
addikt
válasz
fehér_ember #62025 üzenetére
A semminél több: [link]
Ezt mindig friss, csak itt nincs a frekvencia feltüntettve -
fehér_ember
addikt
Amúgy nem kellene valahogy tájékoztatniuk a digis ügyfeleket hogy ne várjátok, nem fog visszajönni a TV adás?
Minimum odahányhatnák a kibaszott oldalukra hogy kerestessétek újra az adókat barmok; mert ezek szerint ez nem csak egy szimpla karbantartás volt, ami csak annyiban érintette volna az ügyfeleket hogy a közölt intervallumban nincs adás.
Persze egy normális szolgáltatótól elvárná az ember hogy előre e-mailben tájékoztassák az előfizetőket. De úgy látszik a normálistól ez nagyon messze van.
Hát elég okádék néhol a kép.
Meg írhatok újra össze egy excelt a csatornakiosztásról, mert az alap hogy azt sem tudnak valósat feltenni. Az előzőnél is letöltöttem a lakhelyem szerintit és rohadtul nem stimmelt.
Kabarénak elmenne ez az egész, de úgy látszik ez a valóság.
Ja, ja, pipa vagyok; mikor magamnak kell trehányok miatt utánajárni valaminek. -
Bal0924
senior tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Most majd állíthatom be majd, ismét, a sorrendeket. Több TV-n is.
-
Bal0924
senior tag
Akkor az normális, hogy csak 117adót talált a kb 164 csatornából?
-
Calogero
addikt
-
Bal0924
senior tag
-
nfsu17
veterán
válasz
Bal0924 #62009 üzenetére
Van a diginek egy ÁSZF-je.
A DIGI Kft. 2021-11-01-től hatályos Általános Szerződési Feltételeit (Kábel TV, Műholdas TV, internet, telefon ÁSZF-et) itt találja.
MÓDOSÍTÁSOK LISTÁJAPl.
Szolnok ellátottsági területén megváltozik az analóg és digitális csatornakiosztás....
Mi honnan tudjuk, hogy nálad volt-e csatornakiosztás módosítás?
Hó eleje van, ilyenkor ez előfordul(hat). -
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Mi történt a diginél?
Ma nem vett fel semmit és mikor bekapcsolom a TV-t nincsenek adók.
Az analógos tv-n meg teljesen más csatornák vannak.
Van erről a változtatásról valahol, valami hír? -
-
gogi?
tag
Sziasztok. Nálunk pár hete sávokat frissitett a digi azóta nem esik szét a kép ! Viszont azóta nem tudom a csatornákat sorba rakni Samsung tv ! Eddig kijelöltem mit akarok át helyezni be írtam hová és ennyi de már nem engedi . Kecskemet
-
Uthenger
aktív tag
Sziasztok,
A digitől bérelhető box típusát tudja valaki?
crt-s tv-hez kellene scart csatlakozós box.Ha nincs rajta, akkor veszek 1 bármilyen dvb-c -s boxot, és azzal lehet nézni az adást?
Köszönöm.
-
gulyasa
őstag
-
Slade92
aktív tag
Hello
Olyan problémám lenne hogy az új Philips 43PFS5525/12 Full HD Led TV -t rákötöm koax kábellel a kábel TV-t (DIGI) a kép folyamatosan szétesik és a hang is szaggat, viszont ha rákötök egy régi hagyományis kis TV-t ott simán megy!
Mi lehet a probléma?
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest