Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
TIV
tag
Sziasztok!
Beköltöztem egy albérletbe, ahol DIGIKÁBEL van 60 csatornával. Vettem hozzá egy TV-t ( Samsung LE32B530P7W [link] ) Mint látjátok, DVB-C -s... Antenna kábel rádug, digitális csatonák keresése... be is jött mind, de körülbelül minden 3., 4. csatorna képhibás, olyan mint PC-n, amikor kódek hiba van.. Sorok ott maradnak, előrébb jár a hang, befagy a kép... Nézhetetlenek és elég sok ilyen csatorna van. Másnak volt ilyen problémája? Mi a megoldás?
Felhívtam a DIGITV-t, de azt mondták, hogy ha rossz lenne, akkor pesten belül mindenhol rossz lenne. A Samsung kézikönyve azt mondja, hogy a digitális tv adás vagy bejön, vagy nem, nincs olyan, hogy kicsit rossz, nagyon rossz, hangyás... ebből az adódik, hogy akkor a TV-vel van a gond, de a firmware febr 25-ei, azóta nem sokat változott sztem a világ... a samsung lapján pedig régebbi firmware-t találtam ennél.
A falból a tv-be "menő" kábel valószínűleg nem rossz, hisz M1, M2 HD simán fut, míg szaros AXN meg nézhetetlenül fagyogat és szakad... Mivel lehet a gond?
NAGYON KÖSZÖNÖM!
-
anrab
addikt
meg kellene próbálni másik szolgáltatónál a tv-t, ha lenne ilyen haver!
enyémre is kíváncsi lennék. lehet hogy átviszem a hugomékhoz /T-kábel/, de ők csak hétfőn jönnek haza.
de nem jó, nekik meg analóg set top box van.
bár ez sehogy nem jó! csak a diginél van szabad hozzáférés és így gondolom más a leányzó fekvése. -
hcs57
addikt
Norvégia, Svédország semmi siker.
-
zhagyma
őstag
Most megkeveredtem, melyiket is választottad. Ha pontok úgy néztek ki, ahogy a 3-s kép első / középső ábráján és a pontok egy képzeletbeli négyzetrácsot többé / kevésbé kiadnak, akkor jó a konstellációs diagram, azaz "életszerű" (Az ábrán feltűntettett négyzetrács vonalakat próbáld figyelmen kívűl hagyni).
A 3-s kép 3. ábrája esetén a demodulátor nemképes megkülönböztetni a QAM jel állapotait, tehát nincs adás. Túl sok a zaj ...
Az utolsó "egyke" kép esetén meg rossz jelállapotok, vannak rossz helyen. Akkor sem lesz értékelhető információ a demod kimenetén. Túl torz a jel ...
Hát ettől nem lettünk okosabbak a hibád kiderítésében ...
Ui: 1390 szerinti, akkor rendben van. Tökéletes ... túl szép.
-
hcs57
addikt
Valami ehhez hasonló volt.
-
duofon
csendes tag
Sziasztok. Új vagyok. Eddig csak olvastam vissza, persze nem végig. Elnézést, ha ismételnék. LG 32LF 2510 full HD tv-m van. Az itt olvasott segítséggel sikerült behangolni a digitális adókat Miskolcon. 64 db van, + 4 rádió. Svédországra állítottam. Tehát, aki kételkedne, biztos, hogy van a tv-ben DVB-C Mpeg4 dekóder. Hálás köszönet az információkért.
A kérdésem az lenne, hogy a HD csatornán, ha elmozdul a kép megszűnik a részletgazdagság, ami egyébként se valami tökéletes. A feliratok zavarpöttyökkel körül vannak lőve. A jelben van a hiba, vagy a tv-m gyengusz? Segítene egy szűrő? És milyen?
Köszi -
klaczi
aktív tag
válasz
zhagyma #1384 üzenetére
Ez rendben van, de én ezekkel a problémákkal amiket itt írtok a tévékről nem találkozom. Csak az EPG feledékeny egy kicsit. A DVB Viewer újraindításával helyére áll az is. Kb. 5 sec kell hozzá.
Más, tegnap délelőtt a Duna HDra kapcsolva csonttá fagyott a gépem. Háromszor próbáltam utána feladtam. Délután meg már semmi baj nem volt vele.
Próbáltátok Németországgal? Ugyanis nekem a kártya és a program is német és egész jól összedolgoznak -
anrab
addikt
válasz
zhagyma #1374 üzenetére
köszi a fáradságot!
megnéztem másként is ezt a Ksym-et.
mikor menüben informálódom, azokat mutatta amit írtam. vagyis 6875-öt. -1.0-1 a magyar meg nem tudom melyik o.
de valójában az mindenhol 6.900
megnéztem másként is, méghozzá a digitális kézi keresésnél és ott mikor megtalált egy adót akkor a mentés előtt kiírta az infókat és lám csodát, ott 6.900szerepelt, ellentétben az info résznél látottakkal.
vagyis tök mindegy hogy az infóba mit ír akkor is 6.900hát a hallmark, a d. travel living, bebe, pvtv a leg kritikusabb, de ez változhat is. pl. hallmark mikor csak az epg-nél csinálja.
-
Rikarda
csendes tag
Sziasztok.
Azután érdeklődök, hogy, ha bérlek vagy veszek egy SD box-ot, a digi-től, akkor abban van-e merevlemez amire lehet filmet felvenni?
Köcce.
-
zhagyma
őstag
" ... Kezd az a gyanum lenni, hogy a tv hibás. ..."
Csak nem ... Egyéb ként, ha igaz az "AGC-s elméletem", akkor a jelenleginél "kisebb" vagy "nagyobb" jellel kedvező változás is elérhető. Gondolom erősítő nincs a fotel mellett, de talán egy kettes splitter van otthon a suffniban. Kösd be a TV elé, ezzel már lecsökkented a jelet úgy, hogy az AGC dolgozzon is. Az eredmény vagy jobb lesz / vagy rosszabb, de többet információt nyújt a hibáról ...
Ui: Amúgy a PHILIPS és általában a neves TV gyártók alapos munkát szoktak végezni a tuner tervezés / fejlesztés során. Gáz lenne, ha tunerről kiderülne valami.
-
hcs57
addikt
Végigkerestettem Norvégiával, de a helyzet ugyanaz.. még megnézem a Svéd beálítással.
-
zhagyma
őstag
" ... igen emlékszem hogy 6.900 ..."
Beállítottam 786 MHz-s DVB-C frekvenciára 6875 Ksym/sec szimbólumsebességet a PC-s DVB-C tunernek. Természetesen nem talált semmit. Visszaállítottam 6900 Ksym/sec-ra és egyből befogta a transport stream-t. Szóval a PHILIPS itt "hülyeséget" mutat.
Hallmark
Megnéztem a 786 MHz-s transport stream-t. Itt található a Hallmark és társai. Az nagyon látszik, hogy a DIGI innen / onnan szedi össze a programokat, amiket többnyire műholdas digitális adásból termel ki. Ez még nem volna nagy baj, hiszen mindenki így csinálja, de Nelem úgy tűnik bele is teszi az összes "szemetet" a kábeltévés transport stream-be is (nem vagyok nagy transport stream tudor, valakinek meg kéne szakértenie).Ennek az a következménye, hogy a műholdról származó programokat "kódolt" adásoknak jelzi a PC-s TV néző program (DVBViewer). Persze nincs kódolva ...
A Hallmark 3 stream-t tartalmaz: audio, video, "user private". Na ez a "user private" bármi lehet, vagy semmi. Szerintem ezt látja a PHILIPS audio sávnak ...
-
konrada
tag
válasz
crstano21 #1345 üzenetére
De ahogyan olvastam, mind lg-s, meg philipses volt.
Egyébként valóban van hiba a Hallmarknál, csak az Sony tv-nél villogó +ismeretlen B hangsávként jelentkezett.... most néztem, már átváltott a választott program nem elérhető -re, szóval jelentkezik, csak már kép nélkül.
A lényeg, hogy ilyen csúfságot, mint leírtok, nem tapasztaltam, illetve más típusú készülékek tulajai eddig még nem jelentkeztek ezzel.
-
anrab
addikt
szóval minden országnál jelentkezik valamelyik adónál.
a Francia o.on is volt. ott az animal p. és a hall.
az epg érdekes volt.
az egyik állásnál /műsor sugárzó/ nincs epg. a gombra csak az aktuális és köv. műsor jelenik meg.
a másik állásban pedig a tvtv internetes jön.
na én eleget buzeráltam, buzerálja más is. -
anrab
addikt
Spanyol o.
itt csak 39digitális adó jött be. lehet hogy gyorskeresésen volt. nem raktam teljesre. nem emlékszem.
viszont kétféle EPG jött elő! valami tvtv a hálózatról /ez internetes lehet mert nagyon sok minden jött/, és a normál a műsorsugárzóról vagy honnan.
jelsz.: -1.0-1 mint a Magyar.
itt a discovery travel livingre nagyon sokára váltott 15mp és utána kikapcs.
a hallmarkon sokat szórakoztam az epg meg infó stb. nagysokára kikapcs.
még áttekerem a Francia o.-t aztán tényleg elég lesz. -
anrab
addikt
Orosz o.
jelsebesség: -1.0-1 mint Magyar o.-nál. az hiszem ez 1.100
EPG nincs
a discovery travel living-re váltás lassú maj kikapcs.
a BeBe tv elkezd szaggatni majd a 8 adóval feljebb lévő discovery science felirat megjelenik és sötét a képernyő majd kikapcs.
a hallm. jó oda vissza csak mikor az információk gombbal beléptem utána kikapcs.
na még megnézek valami és elegem van.
úgy sz@r valami ahogy van. -
anrab
addikt
válasz
zhagyma #1363 üzenetére
igen emlékszem hogy 6.900
újjabb adat a Svéd o.-ról. potom egy óra húsz perc keresés mint új korában.
jelsebesség szintén: 6.875
EPG van
hamar váltott a discovery chanelra és arról míg elnem jött a disney chanel ott kikapcsolt majd a discovery travelnál szintén.
a hallmarkal semmi baja nem volt, pedig töbször megnéztem még az információkat is alatta.
aztán ráléptem az epg-re, be is jött az ablak és semmi több. jött a kikapcs.
most Oroszország-on keresem. meglátjuk -
anrab
addikt
-
TayRol
nagyúr
egyebkent en nem nezem azt a csatornat (discovery nemtommit eddig sem neztem, animal planetet azert szoktuk), de az epg hianya jobban zavar.
-
TayRol
nagyúr
a franc ebbe a sok egyforma avatarba.
-
zhagyma
őstag
Amennyiben pontok voltak és nem "egybefolyó pacák", akkor biztosan jó volt. Azaz a műszer kiválóan el tudta különíteni a QAM-256 jel amplitúdó- és fázis állapotait. Gondolom ez nem 1 percig tartott, hanem hosszabb időn keresztűl fennálló állapot. Mert csak így lehet "megfogni" az időszakos jelszint / jelalak változások hatásait. Ezek szerint a jelszint, jelalak rendben van a hiba oka a TV-ben keresendő ...
Ui: Remélem a TV-be menő koax-n mértek. Így a lakáshálózat passzív elemeinek hibái is kizárhatók.
-
zhagyma
őstag
A tunerben két fontos áramkör biztosan megtalálható:
1. RF (rádiófrekvenciás) tuner chip. Ez a bejövő rádiófrekvenciás jeleket a tuner számára szükséges jelszintre erősíti automaikusan. Ez az RF AGC. Ezután "lekeveri" a kiválasztott frekvenciát IF-re (középfrekvenciára), ami általában 36 MHz.
2. QAM / Analóg demodulátor chip. Az RF chip által "előállított" IF jelet (QAM jel) demodulálja. Ha nem megfelelő az IF jel szintje, akkor automatikusan erősíti azt (IF AGC). A kijövő bináris adat a transport stream. Ebből kerül ki a kiválasztott csatorna videó- audió stream-e az MPEG / audio dekóderbe, amit majd látsz ...
Ezek az AGC (automatikus erősítés szabályzó) mechanizmusok okozhatnak frekvenciafüggő vételi problémát ....
A kikapcsolásra ilyen ötletem nincs. Talán transport stream idő információk rossz konstellációját értelmezi rosszul a a TV firmware és egyszerűen kikapcsol. Ez igazolható lenne, ha tudnám a kérdéses adókat, megnézem a transport stream-t, hátha felfedezek valami rendelleneséget. Persze nem egy városban lakunk, így lehet eltérés ...
-
anrab
addikt
a magyarországi képviselet mindig a szerízbe irányít. de ki akar tv nélkül maradni akár két hétre is.
én is kipróbálom mindjárt valamelyik országot. /miért mindig valamelyik északi országot ajánlják?
zhagyma: nem értem hogy ha egyszer működik a tuner más frekiken akkor azon az egyen miért nem? és miért nem kapcsol ki csak vagy kettőnél. a többinél pedig csak belassul.
tegnap vagy öt perc után kapcsolt ki a hallmarkon. utána már sokáig néztem. addig amíg be nem léptem az epg-be elkezdtem nézni a műsorokat. na ott vagy két lépés után megfagyott és kikapcsolt.
vagyis ha egyszer kikapcsol, úgy látszik utána már bármeddig nézhetem mert beáll a tuner?
helyreáll minda windows egy ujraindulás után? elég érdekes.
a menü belassulásának miköze ezekhez a frekikhez? a többin jó. -
zhagyma
őstag
" ... Mit mondtak a konstellációs diagramról ... azt, hogy az jó..egy négyzetrács volt sok kis ponttal ..."
Pontosabban 16*16-os mátrixban 256 pont. Homályos egybefolyó pacák voltak a pontok, vagy határozott ponttk (minél "pontszerűbb" a pont annál jobb)? MER / BER értéket gondolom nem mondtak ...
-
crstano21
csendes tag
Srácok!
gondoljuk már át a dolgokat.
MINDENKINEK AKI IDE ÍR A 7XX MHZ-EN SZAR NÉMELYIK ADÁS ÉS DIGI VAN MINDENKINÉL.
Akkor valószínűleg nem lehet szar az összes tv - nem???????????
-
anrab
addikt
válasz
crstano21 #1335 üzenetére
"Neked az összes digitális adás tökéletesen működik, egyik sem kockásodik néha, hang nem akad sehol?"
de igen, mindkét jelenség megvan a többi hibán felül.
nem tudom hogy javulna a digitális adás attól a szűrős kábeltól de biztos nem árt.
az analóggal valóban nincs gond. némelyik műsor még jobb is ott néha, vagy megüti a digitális szintjét. /azért látni hogy analóg/ ettől függetlenül nem szoktam átkapcsolgatni mert nics felcimkézve és sorba rakva. ha elmúlnak a gondok Ápr.12 akkor majd azt is rendezem és felcimkézem. akkor már könnyű lesz váltani közöttük. -
hcs57
addikt
A szervízzel még nem beszéltem.. csak a Philips Mo.-i képviselőjével (töri a magyart), ő javasolta a szoftverfrissítést (a legújabb van fent), a csatorna áthelyezését (ezt nem értettem) illetve más ország kiválasztását (Francia,Svéd).
Nekem nem kapcsol ki a tv-m, csak kb 10 csatorna vétele nem jó a 7XX MHz-es sávban (AXN, Bebe, stb) -
zhagyma
őstag
Az esetedben bizonyíthatóan két eszköz eltérő vételi eredményt ad, míg nálam ugyanazt hibát produkálja két eszköz. Ráadásul "frekvenciafüggő" vételi hibát produkál a PHILIPS-ed, amit például a tunerben az RF chip AGC és a QAM demodulátor chip AGC külön-külön és együttesen is okozhat. Ezek működése befolyásolható firmware-ből ...
Ha konstellációs diagramot is előállítottak, akkor spektrum analizátorral történt a mérés. Valószínűleg a jelszintet is ezzel mérték. A spektrumanalizátoros jelszintmérés önmagában nem pontos (több sávszélességgel, több mérés eredményével kell közelíteni a valós értéket).
Apropó. Mit mondtak a konstellációs diagramról ... -
-
hcs57
addikt
válasz
zhagyma #1338 üzenetére
Ok, ezt hogyan bizonyítsam a diginek akkor, amikor egy Samsung LE19B450C4W tv tökéletesen fogja az AXN-t ( a Digi szaki hozta magával), az én 32PFL7864H/12 -m pedig kockásodik kb 10 csatornán a felső sávban.. a legújabb fw-vel?
Volt jelszint mérés és konstellációs diagram is. -
zhagyma
őstag
válasz
luckyboi82 #1336 üzenetére
Én Samsung TV-vel és PC-s DVB-C tunerrel is nézem a DIGI digitális adását (ugyanazon kábelvégen). Mindkettőn tapasztalható "kockásodás" egyidejüleg. A PC-s tunerhez kapcsolt transport stream analizátor program ilyen esteben hozza a TEI hibákat (digitális információ vesztés lép fel). Ez csak akkor fordulhat elő, ha a jelszint lecsökken, vagy a jelalak "eltorzul". Ezt biztosan nem lehet firmware-ből javítani, legfeljebb el lehet fedni a hiba ideje alatt "kimerevedett" képkockával ...
-
hcs57
addikt
Ma írtam a Philipsnek, máris hívtak, azt ajánlották, hogy Finnország helyett válasszak másik országot (Svéd, Francia), ha így sem jó akkor szervíz..
-
luckyboi82
tag
Hasonló a kérésem, csak Samsung tv-vel és 3000.-es fw-vel rendelkezőket várok privibe, ha megy rajta a digitális Digi és nem kockásodik, elárulhatná a titkot, mert számomra nagyon rejtélyes az ügy! Ja, tegnap frissítettem,mert azt mondták ez megoldja a problémát, de NEM!
-
crstano21
csendes tag
Neked az összes digitális adás tökéletesen működik, egyik sem kockásodik néha, hang nem akad sehol?
Igen, mivel a digitális is koaxon jön be - gondolom valamit talán segítene egy zavarszűrős kábel... Esetleg olyan DIGITÁLIS csatornára gondolok amin előfordul néha kockásodás, (nem ami rommáesik fél másodperc alatt DTV csatorna).
Analóg csatornákkal szerinten ilyen téren 100 emberből 101-nek nincs baja.
-
wlantal
tag
Én Ausztriára állítva használom, megy frankón.
Más:A fordítottját észleltem az adás késésnek.Analóg előrébb van a digitálishoz képeszt.
De ez van MindigTV esetében is.
Még egy érdekesség Tárnokon konkurens szolgáltató kábelén(analóg) néztük a TV2-t,közben én DVB-T ugyan azt.
Meglepődtem,hogy a szinkronban ment a kettő.Tehát mi a tanulság? Digitáliból nyomják a kereskedelmi csatikat .
-
McLaca
őstag
A sok azonos avatar...
Valóban nem neked, hanem a Philipseseknek szólt.konrada: az NTSC az egy televíziós szabvány. Többek közt Japánban és az USÁban terjedt el, a (függőleges) felbontása rosszabb a PAL-étól, de a képfrissítése (60Hz) jobb (ami részben az említett országok 110V/60Hz-es áramhálózatának is köszönhető).
Ami neked kell, az az NTFS, már csak azért is, mert 40GB fölé menni FAT32-vel amúgy sem életbiztosítás. 1TB-ot FAT32-re egyben formázni meg egyenes út a fájlrendszer rövid időn belüli összeomlásához.Üdv!
-
hcs57
addikt
Fórumtársak: akinek Philips tv-je van és tökéletes a Digi digitális vétele, az jelezze nekem.. esetleg még Debrecenben is lakik..
-
VGYke
addikt
Ha másnál nem jelentkezik ez a "néhány csatornán rossz az EPG idő" probléma, csak 1-2 fórumlakónál, valamint tud róla a digi, nagyon érdekes... Ezek szerint nem egy helyről indul neki az országnak a digitális jel, hanem különböző központok vannak...
Más: megfigyeltétek már, hogy ugyanazon TV csatorna esetén időkülönbség van a digitális és analóg adás között? Ráadásul nem is kevés, a digitálison befejeznek egy mondatot, az analógon akkor kezdenek bele. És ugyan így, csak kissebb értékű időeltolódás van a Duna és DunaHD, stb. között. Hogy lehet ez? Digitális forrásból gyártják az analóg jelet és ez 3-5 sec
-
konrada
tag
válasz
#34365952 #1314 üzenetére
Kösz a választ. No de hogy kell ezt érteni? NTSC-ben jön kifele és FAT32-ben befelé? És akkor egy mkv-t 2-3 felé kell szétvágni? (És egyáltalán mkv, vagy át kell azt konvertálni az STB által használtra? Elnézést a sok kérdésért, de szeretném tudni, hogy megoldható-e így ez úgy, hogy ne bonyolult kuli legyen egy film megnézése, vagy várjam, hogy a HD HDD tunerek ára lejjebb menjen)
-
VGYke
addikt
válasz
crstano21 #1298 üzenetére
Csak egy tanács, ha elfogadod: hozzászólás, link beillesztésnél, használd a "Link" gombot és akkor ilyen lesz az a csúszkás izé
-
klaczi
aktív tag
válasz
crstano21 #1305 üzenetére
Nagyon is faragatlanul fogalmaztál. Csak, hogy tudd! Nem mi kértük a DVB-C adást. Maguktól adják. Mivel ilyesmit, ilyesforma feltételekkel nem kapsz sehol, nyilván nehézségeik vannak. Mindenféle ilyen-olyan tévével használják, ez nem minden esetben jön össze. Mire az analógot lekapcsolják majd belejönnek. Vagy elunják és csak boxon keresztül lesz elérhető. Mint a szolgáltatók többségénél.
Azzal az ominózus frekvenciával az égegyadta világon semmi bajom, pedig sokat használom.
más:
Tévévásárlás előtt állok. De biztos, ezekután Philips biztos nem lesz. -
-
konrada
tag
Azt már értem, hogy lehet felvenni azzal az SB-vel és valamiféle módon kivarázsolni belőle a felvételt.
De azt még senki nem írta le, lehetséges-e beolvastatni vele a külső vinyót, azaz médialejátszóként alkalmazni, illetve ha lehet, milyen módon kell.
-
Gyufaaa
veterán
Formázást követően meg tudod tenni. Az adatokat róla le kell mentened. Utánna nincs más dolgod, mint akár Total Commanderben megformáznod, vagy a sajátgép ikonra kattintva jobb klikkel a start menüben a kezelés fülre kattintva a lemezkezelésben még a particionálást is akár meg tudod oldani. Ez utóbbiban előbb szerintem töröld az aktuális partíciót és csinálj egy újat amit majd NTFS-ben formázod.
-
GuruZone
őstag
válasz
crstano21 #1309 üzenetére
jók ezek a fogalmak
műszaki ember lévén nem bírom már idegekkel, hadd kuncogjak a #1308-on egy kicsit!
Szóval, üdv újra, beírom ide 2. hozzászólásomat is.
Kedden ugye voltam Digiéknél, itt van alattunk.
Elhoztam a Technisat Digit HD4 CX-et, mint írtam, valódi BUGHALMAZT tartalmazott. A távirányító egyik középső gombja is úgy recsegett, hogy nekem fájt.
HIBÁK:
1. HD adások (M1HD és DigiSport HD) kockásodtak, megálltak, illetve még az STB is lefagyott.
2. Csatornaváltáskor az infós és EPG felirat már átállt az uj csatira de a képen még a régi csati ment, box újrainditás nélkül nem tudtam csatornát váltani.
3. Normál adás esete: TV2, Tények / 18.30kor elkezdtem nézni, 18.37kor már ELMENT a hang. MONDOM lol !
Ezek közül nyilván a legidegesitőbb a 3. pont, ezért kedd este ugy ahogy van abba is hagytam a digitális tv-zést.
Ma vittem vissza a boxot, kérdezik mi a baja, mondom adjatok egy papírt és sorolom. Nem, nem kell papír, a csaj hívja a műszaki vezetőt (=MV), ő majd leteszteli. Gondoltam, remek, jön a süketelés, hogy mit hova dugtál, jól dugtál-e, automata keresés megvolt-e, agyaltam hogy tudnám megalázni a srácot.
Húzták a szájukat egy picit, hogy mi az, hogy én cserét akarok, jöttek a szöveggel, hogy "nem is tudom hogy van-e még boxunk odabent blablabla"....
MV úr rádugja HDMI-vel a falon lévő Bravia-ra, nyom egy factory resetet, bénázik egy sort a beállitásoknál, meglepődik hogy nincs magyarország a listán,
kérdezősködés után Finnország beállit.Szerencsére DigiSport HD 3 perc után feladta, kockák, freeze, és totális box fagyás...
MV örül magának mekkora profi, hirtelen kiböki, hogy ez valóban rossz, hozza helyette a cserekészüléket.
Öröm, boldogság, aláírás, juhé.
Felhoz, összedug, bekapcsol, távirányító ellenőrzése = SZUPER!
Eredmények: 2,5 óra alatt tűéles kép, fasza hang, HD is remek! Jó ez a cucc! eddig...
-----
HIRDETÉS | 2 terrabites NTSC-re formázott hdd-t keresek
-
crstano21
csendes tag
Igen, mindenképp át kell állítanod, mert én úgy todm a fat32- nem képes óriás méretű fájlokat tárolni, (max 4 gb), tehát ha egy egyben file nagyobb nem tudja tárolni.
Ntsc-nél igen, mert máshogy írja a vinyóra az adatot.
Partition magic-el mindenképpen meg tudod csinálni, de még talán windowsban is.
Üdv.
Cris
-
fodand
csendes tag
sziasztok!
A következő problémában várom a segítségeketeket.
A Digi-től hoztam egy Technisat digital HD4CX masinát.
Nagyon Ok .Sikerült beállítani.
A műsor rögzítéssel viszont problémám adódott.
Vettem egy 1 terrabites
hülső vinyót .Első lépésben formázta FAT32-ben.Szuper minden ,gondoltam.
Akkor kezdődött a baj amikor a vinyót a pc-hez csatlakoztattam. Az meg NTSC-ben tudja olvasni.
Tud valaki megoldást javasolni?
At lehet allitani ezt a cuccut NTSC-re?
Köszike -
luckyboi82
tag
Hmmm. Most felhívtak a Digitől , hogy frissítsek firmware-t , mivel a tv-vel van a gond ezért kockásodik a kép. Tehát adott nekem egy firmware dátumot(2009.10.07helytelenül, ami 10.30), amikorit fel kell hogy tegyek. De úgy emlékszem az van rajta. Na mindegy, majd este megnézem. Lehet a 2010 áprisilit kéne inkább, végül is az a legújabb...
-
crstano21
csendes tag
válasz
zhagyma #1303 üzenetére
Ó, én senkit sem akartam megbántani, csak a hozzáértésüket kérdőjeleztem meg a hülye szóval, tudod azt nagyon nem szeretem mikor nem értek valamihez és kijön a szaki és alap dolgokkal hülyének néz...
Aztán mikor utánanézek dolgoknak, és valahogy úgy érzem semmivel sem ért jobban az adott dologhoz a szaki egy ilyen szánalom dolog érzés ragad magával.Mert egyből nem az jön le hogy hát igen vannak hiányosságaink, hanem rossz a tv-d!
És ahogy elnézem nem csak nálam próbálták ezt kihozni.
Meg olyanokba nem gondolnak bele, hogy ha esetleg az erős jel nem túl szerencsés az internetnek, akkor arra már nem is gondol hogy esetleg a tv-nek sem..
Meg miért lenne rossz a tv- mikor 66 digitális adásból négy vagy öt nem megy tökéletesen?Egyébként nem ismersz engem, nagyon nyugodt természetű vagyok.
Hali!
Cris
-
inter29
csendes tag
Nálunk 03.01 -től car 5digitális adás
a hiba felvételre még csak nem is reagálna4 nap után se
most azt mondták a Tv rossz :!!!! érdekes csak 5 csatornán rossz:!!!!!!
-
zhagyma
őstag
válasz
crstano21 #1300 üzenetére
" ... Nálam is volt kint egy hülye ... "
Senki sem szeretné, ha így minősítenék. Talán indulatból sem kéne ilyet leírni ...
"... Biztos hogy a seggfej diginél vannak a problémák ..."
Biztos, hogy van "sara" a DIGI-nek a "frekvencia tolási" / csatorna átrendezési manőver következtében, de az előfizetőknél sem mindig kifogástalan a lakáshálózat állapota.Véleményem szerint digitális vételi hiba esetén a következőket kéne vizsgálni a felhasználónál:
1. Az adott DVB-C frekvencián a lakásba bejövő jelszint: 60 - 90 dBuV.
2. A TV-be bemenő kábelen lévő jelszint: > 45 / 50 dBuV (a bejövő jelnek a jel / zaj viszonytól függ)Mivel a jelszint csak szükséges, de nem elégésges feltétele a kifogástalan vételnek, ezért BER (bit error rate) értékeket is mérni kell. A BER a bejövó digitális jelben, a digitális hibajavítás által javított hibákat jelenti. Ha ez 2x10^-4 rosszabb, akkor a bejövő QAM jel minősége nem megfelelő: például a bejövő QAM jel jelalakja torzult, ami digitális információvesztést okoz, akár megfelelő jelerősség mellett is.
Ha a jelerősség / jelminőség ( BER) rendben van. Okokozhat hibát a szolgáltató által "összeállított" transport stream. A TS az egy DVB-C frekvencián kisugárzott digitális adások és szervízinformációk összesége. Ennek szerkezete transport stream analízátorral vizsgálható. Ha a TS szerkezet is megfelelő, akkor mondhatjuk, hogy a bezjövő digitális jel rendben van, a hiba az előfizetőnél keresendő ...
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a jelszintmérés a DIGI részéről kevés az üdvösséghez. Azt hiszem az ASZF-ben sincs digitális jelminőségre vállalt paraméter ...
-
Moki111
tag
válasz
crstano21 #1298 üzenetére
Hali,
Amikor megvettem a TV-t rábeszéltek egy ilyen kábel-re, de a fenti problémámat nem orvosolja. Korábban kipróbáltam a régi, sima kábellel (ami nem szűrős), talán az hangyányival rosszabb képet produkált, de lehet, hogy csak pszihésen látam jobbnak
Gondolkoztam Antilop79-es hozzászólásán. Azt mondod, hogy azzal a settopboxal jó a vétel, amit az HBO miatt adtak. Nemlehet, hogy az azért nem problémás, mert az a BOX nem HD-s?
A szerelő itt HD-s topboxot akar hozni...Móki
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest