- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Steam Deck
- Apple notebookok
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
-
Kicserélték az alaplapot. Eddig ver 1.01, most 1.05 van benne. Semmi különbség. Ugyanúgy csinálja az órajel beragadást. Holnap hívom megint a garanciát. Komolyan nem hiszem el, hogy egy fél millás gépnél ilyen fatális hibát hagynak benn. Addig fogom csinálni amíg valamilyen működő megoldást ki nem találnak. Ha más nem cseréljék ki a gépet.
Azért elkezdem bújni az internet bugyrait is, hátha valahol ráakadok valami alternatív megoldásra...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
student
őstag
felupgradeltem win8ról 10-re az inspirom 3521-em és van előjött egy nagyon idegesítő hiba:
amikor elinditom a gépet kb 30másodpercre szürke csikozódás van, mintha meghalt volna a videókártya de aztán mindig helyreáll.mi lehet ez?
-
propman
csendes tag
válasz lord.lakli #48488 üzenetére
Inverter volt előtte de sajna vége lett. A töltő mostmár adot, így a kérdés az h lehet e tenni valamit??
-
premete
veterán
válasz lord.lakli #48488 üzenetére
Még egyszerűbb olyan Dell töltőt venni, ami megy szivargyújtóról is (olyan van nekem is, bár autóban talán egyszer használtam).
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
propman
csendes tag
válasz szabonagyur #48486 üzenetére
Megy a gép, csak egy pár másodperc után le tiltja a töltést.
-
félisten
-
propman
csendes tag
válasz szabonagyur #48483 üzenetére
Szia, trust 90 w töltőről van szó.
-
félisten
-
félisten
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
RAM-ot kéne bővíteni a L6420-amban. Most "találtam" egy kis pénzt. Erre gondoltam. Jó lesz ez?
/ Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
válasz SzaboZE #48477 üzenetére
Teljesen normálisak.
Holnap találkozom elvben a szerelővel. Kíváncsi vagyok, hogy megoldja-e a problémát a lapcsere. Bár az ügyintéző azt mondta, hogy nem tud Haswell refresh-t rendelni, csak olyan amivel szállítva volt. No mindegy. Ha ezzel sem fog menni, akkor kicseréltetem egy E7450-re...
-
propman
csendes tag
Üdv. Olyan gondom van,hogy egy inspiron 3537 -em van és vettem hozzá egy autós töltőt amit nem ismer fel a gép. Amikor csatlakoztatom akkor rögtön tölteni kezdi majd kiírja,hogy "az adapter típus nem határozható meg". Lehet ez ellen tenni valamit?
-
cekkk
veterán
válasz szabonagyur #48423 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
És mik lennének ezek a programok?
-
t72killer
titán
válasz premete #48473 üzenetére
Értem. Mondjuk azokkal a hőfokokkal amikre az AIDA rálát (CPU+dVGA+ssd) nem volt gond, 80 foknál nagyobb értéket sose láttam. Persze egy "alváshibát" el tudok képzelni, hogy a chipek melós feszt kapnak és csak a ventit + képernyőt küldi aludni a rendszer .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
premete
veterán
válasz t72killer #48471 üzenetére
Még nem találkoztam ilyennel, igaz én csak 25 éve foglalkozok laptopokkal.
Annak nagyobb esélyét látom, hogy ~20 mm-es ultrabookba erős cpu-t +gpu-t tesznek, amit az eszköz nem tud lehűteni rendesen, és az alaplap rendszeresen meghal: ilyen előfordul gyakran.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Polemius
senior tag
Most, hogy már tudom, 9,5 mm-es keret kell az 5558-ba, az a kérdésem, hogy ilyen kombinációból létezik 9,5 mm-es?
Külön, beépítő keretet találtam, de külső USB-s dobozt a DVD meghajtónak nem. Persze biztos, hogy nem jól keresgélem.
Milyen néven futnak ezek? -
t72killer
titán
válasz premete #48470 üzenetére
Nem is áramkimaradásra - flashelési hibára gondolok, hanem alkalmasint hibásan megírt BIOS-ra, ami a gyári konfin ugyan megy, de ha változtatsz a gépen (=új RAM-ot teszel bele), valamit elront és megöngyilkolja magát. Persze szabványkövető megoldások esetén nem szabadna ilyennek előfordulnia.
-
premete
veterán
válasz somasz #48463 üzenetére
Én is mindig felteszem a Dell Latitude laptopokra a legfrissebb biost, és még sose volt belőle semmi problémám, úgyhogy felesleges rémhírterjesztésnek tartom a kolléga ijesztgetését.
Zárójelben azt is hozzátenném, hogy a laptopokban ott az akku + a hálózati áram, nagyon kicsi az esélye, hogy éppen a bios frissítés ~fél perce alatt haljon meg az akku és menjen el az áram.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Kikapcsoltam a C-state-et a gépemben ez megoldotta az órajel problémát. Kérdés az üzemidőre milyen hatással lesz...
-
t72killer
titán
-
somasz
Topikgazda
Én minden gépen a legfrissebbre lövöm fel a biost, ha kell, 3 körben. Soha nem volt bios flashből problémám.
Akkor gyanakodnék csak, ha azóta visszavonták volna a dell oldaláról azt a bizonyos frissítést.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
t72killer
titán
Papíron minden kóser - figyeltem, hogy L-es/1.35V-os modult vegyek (igaz, tuningolható a kicsike), a BIOS-ban ilyesmit nem lehet piszkálni - jaigen, BIOS-frissítésem is volt nem sokkal a haláleset előtt. Kérdés, hogy bármi módon nem tudott-e a RAM belesz#rni a levesbe. Bár tényleg a lap/BIOS lehetett a bűnös (utóbbiból azóta 3 újabb verzió is kijött...)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz t72killer #48458 üzenetére
datasheet szerint 1,35 V, de a laptopban található alaplapnak nem szabad ennél több feszültséget leadnia a ramba és mivel a ram nem aktív komponens (nem feszültségforrás) így maximum 1,35 V-pt adhat tovább. Maga a ram elvileg elbírna 1,5 V-ot is. De ez nem jelent semmit, a hiba oka az alaplap hibás működése lehet.
(ha csak bios-ban nem lett felturbózva az órajel és az alaplap ezt megengedi és több feszültséget ad le, de ez asztali PC-kben jellemző, sőt csak ott láttam ilyen beállítást.)[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Hol nézel amúgy utána? Nekem nem azonnal jött a haláleset, pár napig tesztelgettem, használtam a gépet. Az SSD-t is cseréltem 1tb-os 850 EVO-ra és win8.1-et toltam fel rá. Egy alvásból aztán nem tért magához, többszöri szerencsétlenkedés után végül cserélték az egész gépet.
Elképzelhető, hogy bizonyos körülmények között (pl alvásból felriasztva) feszcsúcsot generál egy RAM-modul?
[ Szerkesztve ]
-
Ha kikapcsolom a c state controllt akkor gondolom tobbet fog fogyasztani a proci. Ezt javasolta a szerviz? Ez igaz, vagy erzekelheto lesz az aksis uzemido?
-
SzaboZE
addikt
-
t72killer
titán
Érdekes cikk: a DDR3 megöli a Skylake-et. Vajon a Broadwell mobilprocikat nem öli meg? Az e7450-em hirtelen elhalálozásán gondolkodom (CPU vagy alaplaphibát villogtak a LED-ek) nemrégiben, Broadwell-es lapos, amibe új, hivatalosan DDR3L RAM-ot vettem (HyperX Impact Black Series - DDR3L).
Elképzelhető, hogy a RAM ölte meg a lapost ? Papíron DDR3L, de mi van, ha mégiscsak nagyobb feszt generált, mint kéne?
(A cserenoti RAM-ját még nem cseréltem, úgyhogy újabb élet-halál teszt nem volt)
-
Polemius
senior tag
válasz szabonagyur #48451 üzenetére
Oh, köszi!
Én meg vakegér. -
félisten
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Dell 5558-hoz ez a keret passzolna, ha SSD-t szeretnék bele tenni? (SSD a HDD helyére, a HDD meg az ODD helyére menne, utóbbi meg a külső boxba).
12,7 mm-es, de nem tudom az említett típushoz milyen kellene...
[ Szerkesztve ]
-
laci1978
tag
válasz szabonagyur #48446 üzenetére
Köszi
-
Mattb
senior tag
Miért lassu egy ujratelepitett rendszer? Dell I 3542..
Nincs semmi a gépen kb, mégis érdekes dolgokat csinál.. Kikapcsoláskor van hogy leáll, de elindulni nemakar, meleg a gép később, mintha menne, de nem forog a ventillátor sem. Másnak is produkált már ilyet gép? Mit lehet csinálni? Eredeti win, alig 3 hónapos gép. -
félisten
-
laci1978
tag
válasz szabonagyur #48442 üzenetére
Köszi. az 5558-asba mekkora mehet? mert akkor úgy rendelném már meg. köszi
-
szaszandras
csendes tag
válasz szaszandras #48438 üzenetére
Leírom, mire jutottam - hátha jól jön még másnak is.
Részben sikerült normalizálni a háttérvilágítást bekapcsolt fényérzékelő mellett úgy, hogy a Windows-ban a képernyő-beállításoknál az automatikus fényerőállítást kikapcsoltam, miközben a fényérzékelő továbbra is engedélyezett állapotban maradt. Így ugyan nem követi automatikusan a fényviszonyokat, de legalább nincs duplán túlvezérelve, s újraindítást követően sem okoz problémát, mivel a megelőző fényerővel indul el.
Az aktuális fényviszonyoknak megfelelő beállítás a fényérzékelő letiltásával és engedélyezésével egy pillanat csak az FN + balra nyíl kétszeri lenyomásával.Amit még kitapasztaltam, hogy a billentyűzet környezeti fénytől függő háttérvilágítása (Auto mód) a képernyő kikapcsolt automatikus háttérvilágítása mellet is működik.
(kereső: E4300 4300 Windows 10 ambient light sensor fényérzékelő háttérvilágítás)
-
félisten
-
laci1978
tag
sziasztok. Nem igazán értem ezért inkább kérdezek. Ha esetleg vennék egy 5558-as gépet akkor hogy tudok beletenni ssd-t? És hogyan fog működni.
Jól gondolom, hogy hogyha veszek egy ilyen boxot akkor mondjuk rendszerfuttatásra a 120-as ssd-t használom és mondjuk torrentezésre meg az 1terrás hdd-t amit az odd helyére bekerült? párhuzamosan használható így? -
félisten
-
őstag
A DELL-nél a garancia, hogy működik? Azt látom, hogy a honlapon nagyjából belőttek hogy meddig érvényes (nem a vásárlás időpontjától) Kell vinni számlát vagy elég a laptop? Bármilyen szakszerviz jó? Régebbi DELL-eknél is ez a helyzet (3537)?
-
szaszandras
csendes tag
válasz hose luis #47661 üzenetére
Sikerült valakinek korrekt megoldást találni a problémára (E4300 + Windows 10 + fényérzékelő)?
Ha kikapcsolom a fényérzékelős működést a kijelzőnél, akkor a billentyűzetvilágításnál sem működik a környezeti fénytől függő működés? (Ezt megnézem este.)
Az a baj, hogy bekapcsolt fényérzékelővel nagyon sötéten tartja a képernyőt: ha világos van a szobában, akkor max-ra állítva kb. olyan, amilyennek sötétben lenne kellemes, sötét szobában pedig gyakorlatilag teljesen kikapcsolja a háttérvilágítást...Bluetooth driver-t nem engedett feltenni a Win 10 (az eszközök között sem látszik), valamint a VGA driver-ből sem hajlandó feltelepülni a legfrissebb hozzá kiadott verzió (Intel GMA 4500HD/4500MHD 8.15.10.2869), csak a Windows 10 által magától telepített (8.15.10.2702)... Pedig a VGA driver-től reméltem, hogy hátha az megoldja a fényérzékelős problémát a kijelzőnél.
Sikerült ezeket valakinek telepítenie?(kereső: E4300 4300 Windows 10 ambient light sensor fényérzékelő)
-
somasz
Topikgazda
válasz .:ZS:. #48434 üzenetére
Ebay, esetleg hardverapro, hátha van valaki, nézz körbe!
Ha lehet, végy új, olcsó, eredetit. Mondjuk 15e körül.Ha nincs, akkor itthoni garis utángyártottat. De inkább eredetit.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
2,5 éves Dell 3521-nek a battéria kezdi megadni magát, újkori 3-4 órához képest már 45-60 perc max az akksi idő. Kérdésem, hogy hol érdemes néznem új akksit hozzá, illetve hogy van-e megbízható, ajánlott utángyártott akksi vagy mindenképpen gyárit kell venni? (Gyári nagyon húzós, a nagyobbik akksi szerintem a laptop jelenértékével megegyezik (45-50k))
-
somasz
Topikgazda
Létezik, hogy az e7240 nem kommunikál a régebbi dokkolókkal megfelelően? PR02X és PR03X usb2.0-ás verziói. Elvileg nem ad képet a tisztelt vevőnél.
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
premete
veterán
válasz dz1989 #48428 üzenetére
Nlite vagy ntlite jók driverek és egyebek integrálására például. Mondjuk az integrálással sem bajlódnék, ha van letölthető driver cab, azt kicsomagolva, majd az eszközkezelőből betallózva feltesz mindent, ami kell. Újratelepítésnél törölhetsz minden particiót, az üres recoverynek úgysincs értelme.
[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
dz1989
senior tag
válasz premete #48427 üzenetére
Nem sajna. Onnan is gondoltam. Ha kell újra pakolom. Erre az integrálásra van egy progi? (Gondolom újra pakolás elött törlöm a particiókat. És format.)
[ Szerkesztve ]
Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
premete
veterán
válasz dz1989 #48426 üzenetére
Ha le lett törölve a recovery, akkor gondolom a CTRL + F11 gombra sem csinál semmit bios screennél?
Akkor jobban jársz, ha letöltöd az op. rendszert, a drivereket, (integrálhatod is a windowsba), rárakod egy pendrive-ra, és arról telepíted újra, ha kell (recovery partición is ez volt csak)
Letölthető recovery particiót is vadászhatsz a neten, de nem tudom, mennyire van a boot sorrend rendben, mert ha nincs, akkor az *.img ráírása a recovery particióra sem elég, kell még mókolni; ha jól emlékszem, van még 1-2 kisebb boot partició is ráadásul.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
dz1989
senior tag
válasz premete #48414 üzenetére
Nincsen Recovery a gépen csak az üres partíció. A második partíción pedig rajta van rendesen a Win7 Sarter. Milyen megoldással tudom a Recovery újra feltenni? Mit kell csinálni pontosan?
[ Szerkesztve ]
Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
félisten
-
mouzrr
őstag
válasz szabonagyur #48423 üzenetére
Köszönöm
Az hardverhiba lehet hogy eddig Windows 7,8.1 és 10-esen a touchpad mindig azt játssza el néha hogy a kétujjas gesztusnál (ez a görgetés, másra nem tudom tenni) bizonyos weboldalakon nem görget, hanem előhozza a virtuális billentyűzetet a tálcán? Tök random időközönként hirtelen megjavul, aztán elmegy megint...
-
félisten
-
mouzrr
őstag
válasz szabonagyur #48420 üzenetére
A Sata driver mire jó?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Vettem egy dokkolót a dell laptopomhoz.
A kérdésem az, hogy érdemes-e letölteni valami extra programot hozzá?
Pl ami kikapcsolja az aksi töltését, ilyen létezik? -
félisten
-
mouzrr
őstag
Mi a helyes sorrendje a driverek feltelepítésének?
-
őstag
válasz Jamcsabi #48416 üzenetére
Hát amikor vettem akkor szóltak, hogy Windows 10-el gondok lehetnek még, azzal várjak... A Win 7-el meg csak annyi a gond, hogy nem arra készült a laptop. Pont az az operációs rendszer lenne jó amit nem akarsz rajta látni... Ubuntut feltelepítve letesztelhető, hogy hardveres probléma (garanciális), vagy csak szimplán Win 8.1-et kéne rárakni.
Egyéb: Youtube link, Dell community
[ Szerkesztve ]
-
Jamcsabi
tag
Ugyanaz a helyzet mind a Windows 10 (x64), mind pedig a Windows 7 (x64) op.rendszeren /Windows 8.1 nem szimpatikus, így nálam nem jön szóba/. Eseménynaplóban ez figyelmeztetés fogad, valahányszor betölti az illesztőprogramot: "Realtek PCIe FE Family Controller is disconnected from network."
Nem tudom működésre bírni egy driverrel sem. Kifogytam az ötletekből, és lassan kezd elegem lenni belőle.
Az első Dell laptopom, de úgy tűnik az utolsó is egyben. -
dz1989
senior tag
Fontos lenne Valaki esetleg?
-
aizen92
addikt
válasz aizen92 #48405 üzenetére
visszaszívom.....
Este lehajtottam, most felhajtottam és beakadt 0,8-on...... Eddig akkor is csinálta ha lehajtottam, és egyből vissza.
Az új BIOS-szal úgy látszik ha több órán keresztül van altatva csak akkor örül meg.....hihetetlen, lenne egy rohadt windowsos laptopom aminek nincs valami idegesítő baja, amitől a hajamat tépem........
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Krystal_s
addikt
válasz SzaboZE #48386 üzenetére
De hát azok a képen nagyon durva bevilágítások. O.o Leginkább a 3 felső és a lenti saroknál. Tipikus rossz ragasztás az oka. A többi az sajnos megszokott, de szerintem az is nagyon durva.
Viszont, ha már IPS, akkor lenne egy nagyon OFF kérdésem. Pont hasonló problémám van a tablet kijelzőmnél. Hónapok óta húzom a cserét, mert lusta voltam elküldeni. Oldalt vannak kisebb bevilágítások, de középen keresztbe van egy 1cm vastag csík, ami érdekes módon használat közben néha eltűnik, aztán újra előjön. Legelőször kikapcsolt állapotban töltés közben vettem észre, akkor látni a legjobban. Ez is IPS jelenség szerinted?
Elnézést az OFF kérdés miatt, holnap válasz után törlöm a képet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
David3
őstag
válasz szabonagyur #48403 üzenetére
Nem, semmi ilyennel nem találkoztam. Mondjuk nem is akksiról használom a gépet, hanem tápról.
-
aizen92
addikt
Alvásból felébredés. Felraktam a május 15.-i bios frissítést (A15) 7440-re és most nem ragad meg 0.8 ghz-en. Felnyitás után 2,5 ghzen pörög -2,9. kicsit magas valamiért az órajel, de nem bőg fel a gép, így most tesztelgetem egy hétig, aztán írok mi lett a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
félisten
-
félisten
-
fulton
addikt
Sziasztok
Most cserélték ki a dell 7537 notebook omon a FHD kijelzőt, mert a kerete el volt engedve a ragsztás, igaz nem bántóan, de cserélték. Most viszont rosszabbul jártam, mert ennek a kijelzője egyrészről fakóbb sárgás..hiába próbáltam állítani a szin profilnál, de ami zavar már most van kb 10 halott pixelem. A másikon egysem volt, inkább tegyék vissza a régit alapon vagyok már. Visszacserélik ilyenkor? vagy küldenek új kijelzőt? egyáltalán csérélik megint?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Robotporszívók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- Hardcore café
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest