Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy dell inspiron P07T netbookom és eddig tökéletesen működöt,ma csinált egy olyat,hogy a képernyő világít de nincsenek színek,sőt még a win7 is bejön,de csak a szürke képernyő van!
Hátérhang win7 és skype halható,de kép nincs,csak háttérvilágítás,próbáltam asztali monitorral,érzékeli de el is sötétül!Próbáltam másik Ramokkal ugyan ez!
Mi lehet a gond,Display? -
szabonagyur
félisten
válasz
Primary92 #48296 üzenetére
Ha csak simán behozom az összes 6440-hez való drivert akkor Win8.1 alatt van AMD driver, de Win10-hez egyáltalán nincs.
Amúgy én a helyedben hanyagolnám, nem tudom nálad, hogy van de nekem nem kapcsolta le a dvga-t, hanem folyamatosan ment, akksi módban is pedig a beállítás jó volt.
-
Primary92
senior tag
válasz
szabonagyur #48295 üzenetére
W10 64bit
ST nélkül? Ez mit jelent? -
Primary92
senior tag
Sikerült valamit alkotnom a 6440 (radeon FHD) kontra HDMI-s monitor témában.
Az a baj, hogy el-eltűnik a kép. A monitor nem kapcsol ki, csak fekete lesz a kép.
Dell oldaláról van a driver (ott a service tag alapján csak Intel Drivert találtam), az intel és az AMD oldaláról letöltöttekkel nincs kép, de ugyanúgy be van kapcsolva. -
válasz
Fejlesztő13 #48290 üzenetére
Egy stabil Win7-et vagy Linuxot dobnék külön partícióra, és úgy próbálnám. Ha ott is előjön a hiba, akkor Dell szerviz. Win10 pedig még gyerekcipőben jár, nem lehet következtetést ilyen hamar levonni hogy hardveres, vagy szoftveres hiba lehet. Bár ha 0-ról kapcsol be a gép, simán bootol, kiszedett akksival is 0-ról indul, akkor hardveres hiba.
-
[Anduriel]
aktív tag
válasz
szabonagyur #48288 üzenetére
Igen, pont erre gondoltam, köszi a választ.
-
Fejlesztő13
tag
válasz
szabonagyur #48272 üzenetére
Szia!
Nem zárom le, mindig megvárom míg teljesen kikapcsol mielőtt lecsukom. Nagyon fura egy jelenség, hogy kikapcsolva teljesen lemerül, nem tudom kihez kéne ezzel fordulni. Dell? Microsoft? Fene tudja. A laptop alja melegszik is tehát érezhetően valami történik a háttérben.
-
szabonagyur
félisten
válasz
[Anduriel] #48287 üzenetére
hello
Ha arra gondolsz, hogy gariban mást kapsz az lehetséges, DE NEM SZABAD elfogadnod, bár tudtommal nincs nem IPS FHD kijelző bele.
-
[Anduriel]
aktív tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem, az adatlapomon lévő Inspiron 7537-es laptopnál, ha most cserélnek benne kijelzőt elképzelhető, hogy TN panelest kapok IPS helyett, vagy maradt ebben a típusban az IPS? Mert még mikor vettem hallottam olyan pletykákat, hogy a későbbiekben az IPS helyett TN panellel fogják szállítani a full hd-s modelleket is.
Elképzelhető, hogy kapok majd a laptophoz egy ilyen monitort: Dell U3415. Van rá esély, hogy ez a gép nem tudja gond nélkül kihajtani a saját + a monitor a natív felbontását (full hd + 4K)? Elsősorban HTML programozásra és grafikai munkára (főleg PS) lenne használva.
-
törölt tag
Sziasztok!
Intel grafika (HD 5500) és Radeon (R7 M270) dedikált grafika esetén mindenképp csak a Dell oldalán lévő drivereket érdemes feltenni, amelyek nem a legfrissebbek, vagy leszedhetem az Intel és az AMD oldaláról a legfrissebb drivereket és telepíthetem? (A sorrendet tudom, először az integrált grafika driverét kell és utána a dedikáltét)
Azért is kérdezem, mert Dell oldaláról leszedett AMD driver telepítése után a Catalystban az illesztőprogram csomag verziónál a verziószám végén ott áll az, hogy "Dell", tehát mintha valami speciális, a Dell számára készített driver lenne.Köszi előre is.
-
David3
őstag
Sziasztok!
Inspiron 3537-es gépben használ valaki SSD-t? Gondolkodom a beszerzésén...
-
somasz
addikt
válasz
Polemius #48278 üzenetére
Ha nem honos a gari, akkor nem fognak veled szóba állni dellék az első országban történt szerelés után.
Ha nem honos, valószínűleg nem ismert az előző tulaj és a nevedre sem tudod majd venni, nem is tudod majd hosszabbítani a garit, meg leszel lőve. Ezért fontos.Ha viszed külföldre, akkor ott javítják majd neked, de ha huzamosabb ideig maradsz kint, akkor az adott országba kell honosítanod a gépet!
7440 megfelelne az igényeidnek.
-
Polemius
senior tag
válasz
somasz #48277 üzenetére
Szétnézek, van-e belőle megfelelő példány. Bár tartok tőle, hogy használtan, számlával, üzleti gépet esélytelen. És nekem a 200e az bruttó keret.
A magyar miért fontos? NBD gari csak az adott országban érvényes?Itt nem írtam, de másik topicban felsoroltam, milyen paraméterekkel keresek gépet.
-
somasz
addikt
válasz
Polemius #48276 üzenetére
Újonnan sehol.
Végy egy magyar (fontos!) jó állapotú, használt, 2+ év NBD garis 7440-et. Ha kell, később hosszabbíthatsz garit.
Lényeg, hogy mindenképpen előrébb vagy, mint egy új, de nem NBD-s géppel.Hardverapro, laptopsystem, stb.
Mutatni tudok egyet, ha meglesnéd élőben, akár vételi szándék nélkül is. Ha jól emlékszem odaígértem másnak.
-
Vasinger!
nagyúr
Van aki küzd Wifi driverekkel W10-nél? Intel N6205-ről lenne szó, de nem találok hozzá W10 drivert sehol. Se a Dell se az Intel honlapján.
Esetleg valaki tud valami jó forrást esetleg?
A 8-as driverrel nem igazán hozza a teljesítményt...
-
somasz
addikt
lamazonia:
Légy szíves ne hirdess itt, nem szabad. Keresd meg privátban az érdeklődőt! -
szabonagyur
félisten
válasz
Fejlesztő13 #48242 üzenetére
Hello
A gépnél rámész, hogy kikapcs és összezárod majd úgy hagyod? Ha ez van akkor valószínűleg a gép elalszik kikapcsolás közben.
-
bpcicke
csendes tag
Üdv,
Tudtok ajánlani valakit (magánszemély vagy cég), aki megbízhatóan dolgozik?
DELL E6440 pasztázása lenne a feladat.Köszönettel
Pintér Balázs -
t72killer
titán
Nem értem, a laposom support oldaláról totál eltűnt a BIOS-kategória, épp frissíteni akartam
Valami gond lenne a legújabb verzióval és visszavonták az egész opciót?
Közben megtaláltam, csak a win7-es opciók közül maradt le, mindenesetre gyanús
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, az egyik kiszemelt egy Dell 5558 gép. Milyen tapasztalatok vannak a garis szervizeléssel? Mivel melóra is kellene, nem örülnék ha heteket-hónapokat állna szervizben...
Illetve érdekelne, van-e valakinek tapasztalata 5558-as sorozattal (elsősorban full HD, IPS kijelzőssel, mint fentebb is kérdezték)?
-
nexwo
őstag
Használ itt valaki 5558-ast FHD-val? Mi az első és második benyomás?
-
soldi3r
veterán
válasz
Tothgera30 #48251 üzenetére
Pedig es jo, ez ken, nem ragaszt.
(#48256) oszi666, En most egy Wera meg egy Facom szettet nyuzok. Utobbi kicsit draga hobbi celra, de azt napi 8 oraban nyuzom es birja.
-
t72killer
titán
válasz
oszi666 #48256 üzenetére
Én eddig csak egyféle csavarral találkoztam laposban, ez a Philips #000 (pici kereszt). Amúgy a conrad-tól van egy ehhez hasonló készletem, 000-ás kiegészítőhegyekkel (utóbbit nem találom, pedig pont ez kéne a laptopszereléshez).
-
oszi666
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy van valami tippetek notiszereléshez való csavarhúzó készlettel kapcsolatban? Milyet érdemes venni? E6430 zsanérja lötyög az alapon. Tehát nem a képernyő a zsanéron, hanem a zsanér maga a notebook testén. Gondoltam meghúzom a csavarokat, de nincs itthon megfelelő szerszámom, és a régi notimnál amikor a csavarokat buzeráltam, egy idő után kicsorbultak, gondolom a csavarhúzó túl kemény lehetett és ezért deformálódott. PLusz én reparálom az egész család szgép "parkját" szóval jó lenne egyszer beruházni néhány minőségi szerszámra. Pl árgépen látok mindenféle műszerész csavarhúzó készletet párszáz forintokért, ezek mennyire minőségiek? Inkább a minőség szempont, egyszer kiadok rá több pénzt szívesen, ha minőségi és sokáig bírja. Olcsó sz@rt én is bárhol találok... Szóval ötletek?
-
tylerddd
veterán
Egy kis beárazós információ kellene. Haver Dell laptopja kimúlt, 50 körül csinálták volna meg, de mivel egy jó 5-6 éves gépről volt szó, nem költött rá. Amit lehet felhasználunk belőle, én pl. megvenném a tápkábelt, mert jó az enyémhez. Mennyit érhet egy ilyen cucc?!
-
t72killer
titán
Valami nem 100-as az e7450 házatáján, egy hónapon belül a 3. Bios-frissítést adják ki ”sürgős" megjegyzéssel. Nem szokásom a biosokat windows-frissítés módjára telepítgetni, de ezt már felrakom.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Tothgera30 #48241 üzenetére
Erdekes, attol nem kene. Mit fujtal ra?
-
törölt tag
Ha nem NBD garim van és elromlik a gép, holt találom meg, hogy a bp-is szervizeken kívül hova tudom vinni garis javításra?
Pl. Kecskeméten van? -
Ispy
nagyúr
A laptop bilit, borítást, képernyőt mivel szabad tisztítani?
Egyébként felraktam a win 10-et 6540-re, eddig szépen megy, semmi gond nem volt vele, leszámítva, hogy a chipset és wifi drivert az intel oldaláról kellett leszednem.
-
Fejlesztő13
tag
Sziasztok!
Szembesültem egy, már itt a fórumon korábban thefreeman által leírt hibával DELL 3542 laptoppal kapcsolatban és szeretnék érdeklődni hátha azóta van már rá megoldás vagy ötlet, hogy mitől lehet. Hibernálva/altatva vagy kikapcsolva 5-8 óra alatt lemerül illetve néha a bekapcsoló gombra nem reagál, nem történik semmi. Kb 1 éve Win8.1 rendszert raktam rá amivel csak a "nincs kedvem bekapcsolni" jelenséget produkálta de nemrég amióta Win10 van rajta azóta képes órák alatt teljesen lemerülni ha kikapcsolom és ez így nagyon nem jó. Nem szeretnék rendszert váltani, ez nem alternatíva. Valakinek valami ötlet?
-
-
Melanor
tag
válasz
MaxxDamage #48237 üzenetére
Itt megkérdezi, hogy dutasson-e részketes tesztet, ami még 30 percig tart kb. Szerintem itt nyomj a yes-re. Akkor lesz a legrészletesebb teszted, amit ez tud.
-
somasz
addikt
válasz
MaxxDamage #48237 üzenetére
Alaplapi elem a tippem. Időbeállítást nem szokta elfelejteni?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #48235 üzenetére
-
mouzrr
őstag
Mitől lehet az hogy ha megnyitom a Gmailt akkor a képernyő fényereje láthatóan lecsökken? Kb 10-15%-ot, de csak azon az oldalon. Ha váltok akkor visszaugrik egyből.
A tálca is sötétebb lesz, szóval nem hiszem hogy valamilyen gmail téma okozná a dolgot. -
iszabo72
csendes tag
Sziasztok!
Problémám adódott Windows10 alatt a Gigabyte gm-m7700b Bluetooth egeremmel.
Látni látja az eszközkezelő, párosítva van, de sajnos nem tudom működésre bírni...
Valami ötlet, hogyan tudnám feléleszteni az egeremet?
Win 7 alatt tökéletesen működött...
Üdv. -
somasz
addikt
válasz
MaxxDamage #48224 üzenetére
bootolásnál f12 és diagnostics, ha kérdezi, futtass részletest!
ha szerencséd van, kidob valami értelmezhető hibát és nem kell tapogatózni.
-
somasz
addikt
válasz
MaxxDamage #48222 üzenetére
Diagnosztika nem dob hibát?
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Az vajon minek tudható be, hogy a notit bekapcsolom és nincs kép
(semmi) majd kikapcsolom és újra be, aztán minden ok (néha ezt tapasztalom első bekapcsolásnál)
L
-
Melanor
tag
válasz
premete #48220 üzenetére
Na ebben az eszközkezelő szerint 5550 van...
Akkor le kell mondanom a 14 colos 2.5 kilós gps ről is.
Tegnap gondoltam rá utazás közben hogy hasznos lenne szoftveres visszajelzést is látni, mivel a napfényben esélytelen volt meghatározni hogy hogy is áll. Mindenesetre megvagyok nélküle is.
A w10 a hangerőt és a kijelző fényerőt amúgy is megjeleníti.Köszönöm a választ
-
premete
veterán
válasz
Melanor #48219 üzenetére
DW 5560-as kártya való bele, ahhoz a w10 letölti a drivert, illetve a Delles is felmegy, és akkor lesz GPS is a helymeghatározáshoz.
Billentyűzet háttérvilágítás FN+nyil jobbra, nyomásonként +25%-ot tesz rá, és látod a fényerő változását a billentyűkön. Már amennyiben a BIOS-ban 100%-ra van állítva, ha 25%-ra, akkor csak be/ki van értelemszerűen. -
Melanor
tag
Nekem az asztali csinálja ugyanezt, sőt, ha tétlenség miatt kikapcoslja a képernyőt akkor sem kapcsolja vissza. Valahol azt olvastam, hogy win 10 bug, amit majd megold az októberi nagy frissítés.
Más. Nekem egy e6430-nál az a problémám, hogy tiszta win 10 telepítás után a dw5550 3g kártyát nem tudom telepíteni, mert azt írja ki a telepítő, hogy nincs ilyen eszköz. Az eszközkezelőben persze látszik. Sajna onnan a manuális driver hozzáadás sem működik, mert ugye nincs ilyen csatlakoztatott eszköz.
Melyik az a dell progi,aminél látom, hogy pl a bill világítást hogyan állítom. Tudjátok az, ami a monitoron is visszajelzi grafikusan, ha a gyorsgombokkal állítgatok valamit.
Köszi: Gergő
-
kezdő
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Dell 7537-es gép frissen telepített Windows 10 (legális), nem frissített, teljesen szűz telepítés.
Dell honlapról a megfelelő win10 driverek.
Ebből néhányat frissített a Windows, mert persze azt hiszi okosabb...
Azóta frissítettem az Intel és az Nvidia VGA drivereket a gyártók hivatalos honlapjáról, illetve az Intel wifi kártyát is.Ezek ellenére megmaradt az a hiba, hogy alvó állapotból nem tud magához térni a gépem.
A ventilátor elindul, de a képernyő sötét, semmire se reagál csak ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot, kvázi resetelem.Nagyon idegesítő.
Próbáltam rákeresni a neten, olyat találta, hogy az energiagazdálkodásnál vegyem ki a pipát a gyorsindítástól de az se segít.
Valakinek valami ötlet?
-
Primary92
senior tag
Most szedtem szét egy E6230-at. A WLAN és WWAN hely mellett a fél mPCI hely mire szolgál?
-
kovadika
őstag
Üdv.
Mivel aktív alienware topic nincs, így ide írok. Nagyon sokszor fordul elő a géppel, hogy elindítom, és mielőtt elkezdené betölteni a windowst, nem jelenik meg a "töltő" jel, vár egy darabig, és kikapcsol a gép minta csak kinyomtam volna. Nemtudom mi lehet a baja, volt már h elindult, de iszonyat lassú volt 1-2 percig. Windows10 van rajta, m.2 ssd-n az op. -
-
somasz
addikt
válasz
Tothgera30 #48209 üzenetére
szerintem 6-7e.
-
-
somasz
addikt
válasz
Tothgera30 #48205 üzenetére
Kell hozzá webcam modul meg új bezel a kijelző köré.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Tothgera30 #48205 üzenetére
Nincs meghuzva az, preselve van. Csak a vazhoz van csavarozva. Egy kis siliconspray azert segithet.
-
-
somasz
addikt
válasz
Tothgera30 #48202 üzenetére
Cseréld ki, nem fog megjavulni!
-
Ispy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #48202 üzenetére
Érzek valami akadást is, vagy simán jár és csak nyikorog?
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #48200 üzenetére
WD40?
Biztos telement porral, azért csinálja, igaz én még nem találkoztam ilyennel.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB 17.3 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest