Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
ugye jól tudom hogy a dell 5558ba nem megy bele msata ssd?
-
somasz
addikt
válasz
bb.bocs #48691 üzenetére
hmt451s6mfr8c
Ez alapján ez nem egy alacsonyfeszes ram. Az eredeti sem az? -
kistewe
tag
válasz
bozoli #48682 üzenetére
Esetleg tedd fel ugyanezt a kérdést a milyen notebookot vegyek forum-ban amugy en nem tudok róla, hogy lenne típus hibája, feleségemnek a kis tesója 6220 van és tökéletesen megy 2 éve, s használtan vettük alfától. Az ár amit írtál jó szerintem , de kérdés milyen konfig és milyen állapotban van....azt nem írtad mire kell de szerintem amire elég volt neked a d620 arra elég lesz a 6420 is dvga nélkül is.
uff stewe
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. adott egy dell 5558laptop. 4 gb rammal.
a ram típusa:hynix 4gb 1rx8 pc3-12800u-11-12-a1vettem még 1 et márka is ugyanez mhz is. annyi hogy 11-11-b2 es
duálba tenném öket, de a dell csak hangosan sípol... ha kiveszem a gyárit, és csak ezt rakom bele, ugyanazt csinálja csak sípol. próbáltam más ramokkal is ugyanaz. mi a franc lehet? nem tudom kibővíteni? a bios ir vlmit de nem olvastam el, elég idegelő hogy szinte minden stimmel és mégsem megy... az aceremnél nem volt ilyen gond.fontos lenne mert akkro visszvinném a ramot...csak hogy akor ne is gondolkozzak ram bővítésben ?...vagy most mi ez2 beeps, Memory (RAM) not detected.
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
szabonagyur #48686 üzenetére
Köszi!
Ha ez ilyen teljesen átlalános dolog, akkor én valami BIOS/tápellátás dologra gyanakodnék. Remélem nem vágja tönkre a disket a caddyben
Volt olyan akinek egyébként működött normálisan?
-
havast
aktív tag
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja mire volna szükségem. Vettem egy AW 13-at, (i5 5200, GTX 960M) amiben a kijelző 720P gyárilag. Ezt cserélném le 1080P panelre. Szeretzem is egy lcdt, 13.3-as 1080P IPS lcd, 30 pin 2 lane eDP. Sajnos csere után az új panel nem ad képet. (Biztosan jó, más notiban megy.) Megnéztem kíváncsiságból az eredeti lcd specifikációit , és látom, hogy az bizony 1 lane eDP. Arra tudok gondolni, hogy a Dell képes lehetett arra, hogy a 720p-s AW 13-ba képes lehetett kb 2 centet spórolva 1 lane eDP szalagkábelt szerelni.. Így be kellene szerezzek egy szalagkábelt is. (Legalábbis szerintem ez lehet a gond.) Ha valakinek van esetleg AW13 gépe, alapból 1080p kijelzővel, tudna nekem nézni egy part numbert a kábelre? Vagy ha van más ötlet mi lehet a baj, érdeklődve hallgatom
Köszi előre is a segítséget.
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával hogy az optikai meghajtóba helyezett másodlagos disk minden újra indításnál eltűnik? Adott egy Dell 3521, elsődleges helyen egy Samsung 850 Evo SSD, ODD helyén az 500GB-s disk. Normál kikapcs, bekapcs esetén semmi gond. Ha valamiért újra kell indítani a gépet, akkor 500GB-s disk bios szinten eltűnik, majd még egy újra indításnál előkerül. Windows hibát kizárnám, mert pusztán a BIOS-ból újra indítgatva a gépet látszik hogy csak minden második esetben van meg a disk.
Gyakorlatilag ugyanez a hiba jelenség: [link]
Igazából nem okoz nagy gondot, csak zavar hogy nem érte mi történik a géppel
-
bozoli
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől. Bekrepált a d630-asom (n-vidia), és vennék helyette egy E6420-ast. Mennyire jó választás? Vannak típus hibái amire figyelni kell? Most cca: 60-ért megkapnám.
Köszönöm a tanácsokat. -
-
catroot
veterán
Üdv!
Nem olyan régen a Dell Inspiron 17 (3737-3683) notebook-omban tönkre ment a hdd. Végül vettem bele egy SSD-t.
Újra akarom húzni a win8-at (ami előretelepítve volt a halott hdd-n), elvileg a kulcs a bios-ban van.
Szépen leszedtem usb-re a win8.1 telepítőt innen.
Fel is települ a rendszer a gépre (valami difi csak van, mert nem aktiválódik a rendszer), viszont a legnagyobb gondom, hogy nincs egyáltalán wifim.
A Dell oldalon meg leszedett legfrisebb driver-t felrakva meg már megjelenik a wifi opció a gépen, csak inaktív a kapcsoló.
Rossz win-t próbálok feltelepíteni? Vagy ilyenkor mi szösz van? -
törölt tag
válasz
szabonagyur #48675 üzenetére
Akkor jó
-----
Azért ott átlag PC-s konfigok vannak, ahhoz lehet nem kellene hasonlítani
-
ZeTE
tag
válasz
szabonagyur #48671 üzenetére
onann tettem fel mindet abban a sorrendben amiben a kolléga írta de nem lett jó...
mind1 gyorsan leszedtem egy win8 at kíírtam és már megint minden szép és jó!
Köszönöm a segítséget! Nagy UP! -
-
ZeTE
tag
Ati kártyás. Eddig semmi mást nem tettem rá csak az intel grapich drivert. Most akkor pontosan mit tegyek rá ?
-
ZeTE
tag
Hali!
Lenne egy i3 as N5010 gépem 2 gb rammal és sajnos csak 64 bites win7 etem volt így azt tettem rá.
elvileg tudja kezeleni ez a proci a 64 bitet. Feldobtam a win7 et de az eredeti dell grapich driver telepítésénél kiirja hogy nem felel meg a gép a programnak... pedig direkt 64 bitet szedtem le... SEGÍTSETEK!
Mit honann töltsek le mert ez az 1024x768 nem valami pofás ám!ui: ezelőtt win8 volt rajta 32 bit és azzal tökéletesen ment ez a driver és semmi gond nem volt vele.
-
bajuszati
tag
sziasztok,
irodai munkára, utazásra milyen a latitude 3450-es széria?
5450 már nem fér a keretbeüdv
-
szabonagyur
félisten
-
Primary92
senior tag
válasz
szabonagyur #48661 üzenetére
Milyen dokkolóval, milyen portokon keresztül? Csak puszta kíváncsiság.
-
mutyuru
aktív tag
Szvsz mindig erdemes a legutolso verziokat felpakolni, mert csokkentheti a felmerulo problemak lehetoseget.
Persze nem mondom, hogy az uj verzio nem okozhat fejfajast, de nekem az elmult 8 ev alatt tobb gondom volt a regi verziok miatt, mint a frissel - windows, office, bios, driver...stb. -
mutyuru
aktív tag
Nekem cirka 4 hetig volt a gepem a supportnal, mert a benak eltortek a display keretet - igen azt a vekony muanyagot - es mivel nem foalkatresz, ezert nem volt raktaron. Meg kellett varni, amig behajoztak egy ujat Kinabol
3 het vegen "oda csaptam a virtualis asztalra" es kertem a gep cseret - uj gepet. Erre 2 vagy 3 nap mulva megjott a laptop javitva.
Talan turbo modba kapcsolt a hajo... -
premete
veterán
Nálam az új op. rendszer a windows 7.
A gép windows 8-cal jött, fél év után felment a 10-es, múlt héten vissza a windows 7. Azóta stabil a cucc.
Mondjuk kék halál csak a 10-es alatt volt, és minden egyéb bug is jellemzően (8.1 alatt nagy ritkán 1-1, w10 alatt napi rendszerességgel, de mindig más). -
t72killer
titán
Szokásom, ha zsírúj oprendszert teszek rá, ami újabb kiadású, mint a fentlévő BIOS. Eddig nem volt bajom BIOS-updateből sosem, sőt, olyan is volt, hogy fura belassulásokat tudtam javítani az aktuális BIOS reflash-elésével (újabb nem lévén).
#48651: Ha nem tudtam vna nélkülözni a gépet, tuti rájuk eresztem a jogi osztályt vagy a corporate IT-t.
#48654: Debizony, adni akarok neki egy próbát. Asztalin egész használható.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
t72killer #48650 üzenetére
oh. ezt hivjak szopo rollernak
En nem vagyok ilyen turelmes, masodik csere utan leteptem volna a fejet...Privatba thinkpadot hasznalok, de a ceg a Dellt tamogatja, en legalabb expert leszek belole.
Ami tetszik a support a Delltol, mar masnap jonnek az NBD miatt. A regi thinkpados idoszakot idezi, mert mar azok is trogerek lettek - csak a vasarlasig fontos az ember.
Nem mellesleg A07-s updattel javitottam, amikor a gep nem tert magahoz a standby modbol a start gomb megnyomasaval.
-
t72killer
titán
válasz
mutyuru #48645 üzenetére
Többszörös E7450-es alaplapcserét én is tudok felmutatni
egyetlen gép esetében, így a párom már inkább Elitebookot kapott - hátha egy kicsit jobb a statisztika. Behalt a gépem, a szervizes sz&r lapot hozott bele zsinórban 3x egymás után
. Aztán cserélték az egészet, ami 3hétbe került - igaz, előnye, hogy megbízhatóbb SSD-t kaptam bele. Egyelőre kipp-kopp stabil a gép, bár a BIOS-update még nem volt meg (A03 van rajt', sztem feltolom a 07-et vagy ha 1 hónapon belül érkezik, az utódját), +teszek bele RAM-ot+felrakom a win10-et.
-
mutyuru
aktív tag
-
t72killer
titán
-
válasz
szabonagyur #48642 üzenetére
És a Haswell IGP meg tud hajtani két FHD meg egy 4k monitort egyszerre?
-
mutyuru
aktív tag
Hello Dell tulajdonosok!
Nem tudom hallotattok mar rola vagy sem, de gondoltam megosztom hatha vki hasonlo cipoben jar majd. Kaptuk a céghez 100db Dell Latitude e7250-s gépet. Felhuztuk rá a Win7-t es az Office 2013-t mindenféle céges finomsággal. Erre a userek fele 2 hét után elkezdett panaszkodni, h fagy a gép. kurzor nem mozdul, billentyuzet nem reagal es csak a hard reset segit.
BIOS-t es drivereket updateltuk, Windows es az office is megkapta a legujabb frissiteseket. A nagyon fagyo gepeken teljes hardware tesztet futtattunk, de semmit nem talaltunk.
Majd valtoztattunk a BIOS beallitasokon es rajottunk, hogy a C-stativ opciot kell letiltani es megszunik a problema kb. 2 honap utan.Aztan elkezdtek hullani a gepek:
2-3 honap alatt volt 3 alaplap csere, 4 akku csere - alapbol rossz aksival erkeztek a gepek, 5 esetben pedig processzor ventillatorat kellett cserelni.Sajnos ezek miatt kicsit megrendult a bizalmam a Dell gepekben, de talan mi fogtunk csak ki rossz szeriat, mert a 7240/7440-s gepekkel csak elvetve akad hiba.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #48640 üzenetére
hát olyan gondom nem lesz
-
nexwo
őstag
Az én laptopom is támogatja a WiDi-t és fel is van telepítve. Milyen monitorok vannak ami jó ehhez? (FHD, LED, 21-22")
-
szabonagyur
félisten
válasz
adamssss #48638 üzenetére
Olyan monitort raksz oda amid van. Nekem pl. most ugye laptop FHD, 2 monitor meg ugye 1920x1200, de lesz egy harmadik hamarosan a laptop helyett az meg már 4K lesz.
(#48641) Primary92: lehet klónozni is, csak akkor egy közös felbontás kell és mindegyiken ugyanaz lesz.
-
válasz
somasz #48637 üzenetére
Igen köszi sikerült. Elég nagy élmény ez a több képernyős mód. nem is értem eddig miért nem használtam így...
Nagyon király ez a dokk is. Az is tetszik, hogy megdönti az egész gépet így kényelmesebb számomra a gépelés.
Monitorokból amúgy csak azonos felbontásúakat lehet egyszerre bekötni vagy bármilyen kombó működik?
-
Sziasztok!
Én is beszereztem egy dokkolót. Kicsit furán áll benne a gép, de működik. Egy olyan kérdésem van, hogy hogyan kell beállítani másodlagos kijelzőt, úgy hogy úgy lehessen használni mintha ott egy másik gép lenne. Például az egyik monitoron olvasok egy PDF-et, a másikon meg mondjuk egy excelt szerkesztek.
Köszi
Ok megvan, csak jobbra kellett vinnem a kurzort..., de a monitor meg balra volt.
Az meg lehet oldani, hogy továbbra is legyen a laptop kijelzője az elsődleges, de jelenleg a másodlagos jobbra van a gépemtől, viszont a win úgy állítja be mintha balra lenne.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szabonagyur #48630 üzenetére
Igen egy Centrino N-2230 (ami a specifikációnak megfelel).
Időközben lepucoltam minden drivert és rendszergazdai jogokkal visszaraktam. Feltelepült a WiDi vezérlő, de pár percenként összeomlik és a TV-hez csatlakozni sem igazán akar (látja a PC szoftver a készüléket de a csatlakozás még hosszú idő után is eredménytelen).
Telefonnal (LG G4) nagyon simán összejön a wireless képmegosztás , szóval nem a TV lesz a szűk keresztmetszet.
-
törölt tag
Sziasztok
Lassan egy hete van egy 7537-es gépem.
Előtte egy 4530S probook volt/van. Szinte 24-ben megy, sokszor éjszaka is használom pár percre.
Elég fontos volt a világítós billentyűzet, mert a HP-t alig tudtam használni. Nos itt szinte nincs szükségem rá. Sötétben is teljesen jól olvasható, használhatówifi: tartottam tőle, de nálam eddig kopp-kopp.. Teljesen jól működik, nincs szakadás, adja a max. sávszélességet, amit a szolgáltató ad. (20/5).
Ami tetszik, hogy gyakorlatilag 6-7 órát elmegy akkuval úgy, hogy a monitor kikapcsol 10 perc után, ha nem használom, a gép nem.
Ami nem annyira: az a lassú töltés. Majd 3 óra ha szinte nulláról tölt. -
szabonagyur
félisten
válasz
Stauffenberg #48629 üzenetére
Intel a Wifi benne? Itthon nem sok darab volt azzal.. szerintem annál bukod el a mutatványt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek, mert már kitépem minden hajam, hogy nem akar összejönni a Wireless Display.
Egy Dell 5521-ről van szó, mely hardveresen 100%-ban megfelel az Intel WiDi elvárásainak (lecsekkoltam, az IGP, CPU, Wi-Fi adapter mind stimmel), de az istenért sem hajlandó települni a WiDi driver. Az Intel oldaláról és a Dell oldaláról letöltött driverek is azt nyögik, hogy nem kompatibilis a platformmal. Közben meg itt van a laptopra ragasztva ez a nyomorult "Wireless Display" matrica.
Mi az ami megakadályozhatja a driver telepítését? A Wi-Fi adapter legfrissebb drivere telepítve, legfrissebb Intel Graphics HD driver telepítve. Az Intel WiDi követelményeinek teljesen megfelelek, mégsem települ ez a szar.
-
aizen92
addikt
válasz
Mikulásbá #48626 üzenetére
azért egy fényes IPS jobb lenne, de tény hogy ez a mattos IPS az ami munkára való, inkább itthon szomorkodok picit, mert előtte egy lenovo yoga 2 13-am volt, olyan gyönyörű kijelzővel, hogy mai napig csodálom ( hugomnak adtam ), de a fényes kijelzővel mindig szívtam, ""csak tartalomfogyasztásra"" jó.
Dokkolót lehet majd később beszerzek, mert uncsi ki-be huzogatni a 2 monitor kábelét mindig, mivel sokat mászkálok az irodában laptoppal a kezemben és hagyom el az asztalom, azzal meg csak ugye egy puff beleillesztem és már töltön is és 2 monitoron van.....ha már itt tartunk mit ajánlotok hozzá? 2 monitort szoktam rádugni, esetleg egy ethernet ( ez nem létszükség ). Ja és nem kell külső akksiként szolgálnia.
-
aizen92
addikt
Dell latitude 7440 tapasztalat és beszámoló:
Tegnap ültem egy 4órás meetingen bent munkahelyemen, és SOS kellett valamit csinálni fixálni/dokumentálni, töltöm nem volt nálam, volt ott egy 4k-s monitor., rádugtam kb ment 30 Opera tab és még 6-7 alkalmazás a háttérben, amiket váltogattam.....
Nos 4k-n volt 3 órát a gép, + másfél órát monitor nélkül. 15%-ra merült le az akksi és még bírt volna 35 percet..... ha átállítom energiatakarékosra akkor nem tudom még mennyit lehetett volna kisajtolni belőle....Eldobtam az agyam mennyit bírt. Balanceden volt végig, és most jön a slusszpoén azon felül hogy 4ésfél óra alatt merül 80%-ot...... Nem pörgött fel a venti egyszer se. Kussban ült az ölemben végig a gép......
hihetetlen masina, nagyon örülök hogy emellett döntöttem.A touchpad amúgy a palmrest csere után megjavulni látszott, sokkal elfogathatóbbat működik végre, scrollozás is jó, és egész jól lehet vele dolgozgatni is.
7440-et mindenkinek!!!!
-
somasz
addikt
-
roli483
csendes tag
Sziasztok van egy olyan problémám dell notebookom 1764 es furán működik grafikai problémának néz ki ti mit szólltok hozzá ?
https://www.dropbox.com/s/qfb9bkzq5k8q2rl/20151006_155011.mp4?dl=0
-
-
Primary92
senior tag
válasz
Mikulásbá #48607 üzenetére
Nem is látszódik a gépen a monitor? VGA általában 2048x1536-os felbontást szokott tudni maximum. Ha ennyit tud, akkor mennie kellene az FHD-nek, de sajnos néha 1600x1200-at, ami kevés.
szerk.: Egyébként, ha van digitális bemenet is, akkor célszerű azt használni. A VGA-nak vagy 10 éve ki kellett volna halnia. Teljesen felesleges. Max annak jön jól, aki CRT monitort használ, de ott is ha DVI-I kimenet van, akkor azzal megoldható. A gépemen is csak foglalja a helyet. Bármi jobban jött volna helyette. Felesleges D/A és A/D alakítás van.
Csak az nem fér a fejembe, hogy miért olcsóbbak a csak DSUB bemenetű LCD monitorok.
-
-
válasz
Mikulásbá #48607 üzenetére
Igen, a HDMI-vel szebb is lesz a képe, mint a VGA-n lenne. HDMI-kábel + átalakító a DVI-kimenetnél vagy DVI-kábel + átalakító a HDMI-bemenetnél (A DVI-ban lévő jel ugyanaz, mint a HDMI, az átalakító is olcsó, mert csak összeköti a lábakat, ellenben a VGA jelről HDMI-re alakítóval).
-
seniman
veterán
Sziasztok!
1735-ös Studio-ba mi a legerősebb beszerelhető proci?Hivatalosan csak 800FSB-sek jöhetnek szóba,de ma ebayen egy 1066-ost láttam,amit állítólag ilyen gépből bontottak.
-
válasz
Mikulásbá #48603 üzenetére
A gondom még mindig az,hogy ha a dokkoló D-Sub kábellel van összekötve,akkor a felbontás nem akar full HD lenni a monitoron.Nincs ilyen beállítási lehetőség-vagy csak én nem találom.
Ha a lapost simán HDMI kábellel kötöm a monitorhoz,akkor minden simán megy beállítás nélkül is.
Kellene egy D-Sub - HDMI átalakító? -
-
Üdv!
Ma megérkezett a dokkoló (PR03X) a E7440-hez,D-Sub kábellel kötöttem össze a monitorral,de nem akar full HD képet adni.Hol lehet ezt beállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- SkyShowtime
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest