Új hozzászólás Aktív témák
-
kisninja
őstag
Hmm jo kis masina nekem is az van.... media driketet törötem a szarba.. De ezzel a gombal is bekapcsol . Neten meg kell keresni néha fent van lementve az a partició. Szerintem felesleges... az is csak egy lebutitott xp mely a dell esek saját progiját inditja.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Andras6800
senior tag
Őszintén szólva, ha behalt a VGA, kb jobban megéri venni egy újat, mintsem VGA csere. Maximum, ha kapsz használt VGA-t. Persze ez egyéni vélemény, de kifizetsz 50-60 ezret a cuccra és gari továbbra sem lesz rá. Mondjuk nem vágom mennyibe fáj egy noti VGA.
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
kisninja
őstag
-
kiskaktusz
addikt
Én személy szerint nem fizetnék rá semmit, de lehet, hogy mások igen.
Ha mégis megvennéd a szervizeltetésben biztos, hogy a humansoftot választanám. Ugyan a gariidőn kívüli javíttatásban még nem volt hozzájuk szerencsém, de gariidőn belül maximálisan jól teljesítenek. Úgy szakmailag, mind emberileg, értsd - gyors és kiváló munkavégzés, és emberként kezelnek, nem úgy, mint a CHS Hungary Kft-nél, ahol emberszámba se vesznek és nagyon sokáig tart egy alkatrész cseréje..
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
tragiQss
tag
Humansoftot személyesen nem ismerem, viszont relative pozitív tapasztalatokat szereztem a Fixdirect-tel is. Sajnos mindkét szervizes srác máshova ment azóta, hogy utoljára szervizben volt a gépem. Viszont a szerviz vezetője nagyon készségesen segített, mikor szükségem volt rá.
-----------------
Más: az normális, ha a wifi kártya melegszik? Délután megvártam, míg teljesen lehűl a gépem, kikapcsoltam (kapcsolóval) a wifit, és jó húsz percen át futtattam négy végtelen ciklust párhuzamosan (2mag+HT), de így nem melegedett a gépem, csak a proci környékén.
Lelőttem a CPU-t terhelő programokat, visszakapcsoltam a wifit és fél óra elteltével megint forró a gép. -
veterán
Kis szerencsével tudsz venni 260-280 között m17x-et, rgb ledes kijelzővel, ami 16:10-es, i7, két videókari, raid0, stb...
De ha tényleg nem kell 17-es kijelző, akkor próbáld meg az m15-ös sorozatot, abban van i7-es konfig, akár sli, vagy crossfire támogatással ugyanúgy.
Nem rossz darabokどんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
somasz
Topikgazda
proci lista
vga lista
(ne a vga ram mennyisége legyen a döntő tényező, általában nem az korlátoz, hanem a sebessége)rákattintással infók, bepipálásokkal és restrict-tel pedig összehasonlítás = hasznos
ennyi pénzért ne vegyél HD kijelzős gépet! vétek...
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
premete
veterán
Azért írta, mert 20 éves; ennek folyamányaként azt hiszi, hogy mindenkinek olyan a látása még, hogy 11.6"-os képernyőn fullhdben olvassa a Háború és Békét.
Az én szemeimnek sem jó már a fullhd 14"-on, maximum a HD+, de inkább csak a hd jó; persze, otthon/cégnél a 24"-os kijelzőn jó a fullhd is.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Chaser
legenda
Szerintem be lehet azt állítani. Viszont ha képeket nézegetsz nagyon nem mindegy, hogy HD/HD+/FHD felületen teszed. A betekintési szögek és a színvisszaadás is egész más. Filmet nézni se nagy élmény HD-n, max 13-as méretig elviselhető, utána már nem sok értelme van.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
somasz
Topikgazda
Az i7 helyett i5-tel ugyan, de az összes kritériumnak megfeleltem ismerősnek egy dell latitude 3540-nel, hasonló igényekre, jóval az árad alatt.
Még esetleg 7537-re vadásznék, akciósan tán beleférhet az összegbe.
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Chabi
aktív tag
Én a sajátomat tudom nagyon ajánlani, eddig maximálisan meg vagyok elégedve.
A mysoft.hu-n van belöle egy csomo variácio ssd-vel meg minden, speciel az enyém op rendszer nélküli volt, kb 220 e. De van olcsobb és jóval drágább verzió is.Sony Xperia M4 aqua+ Dell Inspiron 15R 5537 Silver (FHD), Intel core i7-4500U 1,8 Ghz(2 Cores, 4M Cache, up to 3.00 GHz), 8 Gb DDR3, Amd Radeon HD8850M 2Gb, 1000 Gb Hdd (5400 rpm)
-
félisten
Méretbeli különbség is van de gondolom azt láttad.
A 7537 azért teljesen más anyag használat és érzés is. Nekem 3537 van ami a 3737 kistesója és anyghasználatra elég műanyag. Sokak szerint gagyi nekem nincs bajom vele, de élőben tapogasd meg mindkettőt azért. Ha a méret ennyire nem számít akkor a 3737-et venném meg.
-
Chabi
aktív tag
+ még ott van az akksi ami a 3737-ben lényegesen jobb, meg a 3737 be terrás hdd van a másikba meg "csak" fél terrás, + a 3737 ben 8 giga ram van a másikba pedig 6, ja meg hogy a 7537 ben gigás ethernet van, míg a 3737-ben 100 mbites. Szerintem röviden ennyi.
Én személy szerint a 3737 mellett tenném le a voksom, de ha kevésbé számít a teljesítmén és inkáb a hosszú akkuidő, meg a fém ház a fontosabb akkor a másik de szerintem nem ér meg + huszezret.[ Szerkesztve ]
Sony Xperia M4 aqua+ Dell Inspiron 15R 5537 Silver (FHD), Intel core i7-4500U 1,8 Ghz(2 Cores, 4M Cache, up to 3.00 GHz), 8 Gb DDR3, Amd Radeon HD8850M 2Gb, 1000 Gb Hdd (5400 rpm)
-
webdeejay
aktív tag
A 4500u-4200u viszonya: i7: 4 MB l3 cache, egy szálon való max. órajel: 3ghz, többszálon: 2,6. i5: 3 MB l3 cache, egy szál: 2.6 ghz, több szál: 2.3 ghz. Érdemi különbség talán csak a cache méretében van, de azt se mondanám számottevőnek.
VGA: a 750 picit jobb teljesítményben, driverek miatt meg egyértelműen az Nvidia oldalára húz a dolog.
6 vagy 8 giga ram: Nem tudom mire lenne használva, de a 6 GB elég szokott lenni, ugyanígy a winchesternél is(500-ason el lehet férni bőséggel)
Gigabites ethernet van a 7537-ben, most néztem meg aidában(Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter)
Tény, hogy nincs benne optikai meghajtó, de nagyon minőségi az egész cucc, a hatalmas touchpad isteni dolog, a hűtése elsőosztályú. Nem lötyög, nem kattog, nem ropog, a káva nagyon durván tartja a kijelzőt. Illetve a 7537-ben van billentyűzetvilágítás, ami elég hasznos. 4 USB csatlakozó van rajta, az egyikkel még kikapcsolt állapotban is lehet tölteni mondjuk telefont.
Ha bármi kérdésed van 7537-el kapcsolatban, csak írj itt vagy privit.
-
premete
veterán
Játszani akar a gépen, azért akarsz neki ilyent venni?
Mert ha nem játékra kell, akkor egy minőségi Ultrabook is kijön kb. ennyiből, amit azért még el is lehet vinni alkalmanként, nem ilyen otthoni, mint amiket linkeltél. Azok közül a 7537 néz ki úgy, hogy emberek közé merjen menni vele az ember, női kézben azért már szokatlan, leszámítva ha valaki kétméteres és 100 kilós.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
somasz
Topikgazda
A 750m sztem egy nagyságrenddel jobb. Egy dolgot tanácsolok: ultrabookon nem fogsz FullHD-ban játszani, felejtsd el. Két külön dolog sajnos.
Általános felhasználásra ellenben jó lesz.Játékra Lenovo Y580-tól nézelődnék... Rendes VGA és nem ULV proci.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
ha a felbontast / minoseget noveled, akkor a gpu ereje szamit, ha csokkented oket, akkor pedig a cpu. ha nincs jelentos arkulonbseg a ket konfig ara kozott, akkor i7, mas esetben i5.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Mindenkinek köszönök minden válaszát! Döntöttem, útban van a Dell Inspiron 7537.
Addig tököltem, még tegnapról (tegnapelőttről?) mára 250-ről 265-re felment az ára!
(Mivel barátom a beszerzési hely tulajdonosa, 15 éve csak tőlük vásárolok, mert megbízhatóak, régi cég sok alkalmazottal, tehát nem virtuális, stb., tehát nem számít hogy máshol akár beszerezhető olcsóbban...)Úgy hogy még meg sem kaptam a laptopot, lenne 1-2 kérdésem.
1.) Hogyan néz ki egy előtelepített Win8? Van a HDD-n egy rejtett partíció, ahová fel vannak pakolva az előtelepített programok? Helyezzetek már egy kicsit képbe, mert ilyen előtelepített cuccal még nem volt dolgom.
2.) Van a BIOS-ban AHCI választási lehetőség? Ha van, első bekapcsoláskor fix HDD esetén átállíthatom AHCI-re, majd utána jönne a Win8 telepítés (amit 1. szerint még nem tudom mit jelent...)
AHCI beállításnak azért lenne jelentősége, mert a későbbiekben szeretném a HDD-t SSD-re cserélni úgy, hogy "klónozom" a HDD tartalmát (esetleges rejtett particióit is) az SSD-re, tehát cserénél ne kelljen sokat "sz*r*kodni az újratelepítéssel, meg az előtelepítés elvesztésével - amiről tényleg nem tudom mit jelent, hogyan néz ki, stb.)
Az AHCI meg azért érdekes, mert ugyan nem értek a win8-hoz, de Vistáig kényes volt az op. rendszer erre, telepítés után nem lehetett akár hogy állítgatni... Most az asztali gépemen Win7+SSD van, de ugye itt sem volt ez kérdés...Tudtok tanácsokat adni?
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
premete
veterán
Van egy rejtett partició, ahonnan újra lehet telepíteni bizonyos billentyűkombinációs indításnál.
Alapból a hdd/ssd a biosban "raid on"-ra van állítva, ezt hagyhatod nyugodtan, gyorsabb az ssd is így, mint ahci-vel.
Mondjuk én a windows 8-tól is megszabadulnék, és tenném rá a windows 7-et.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
félisten
-
félisten
-
premete
veterán
-
félisten
Felrakhatsz más Win8-at is. Mivel gyárilag tartozéka a BIOS-ba van mentve a Win8 kulcs, így ha felrakod a megfelelő verziót (Pro vagy Core ezt tudod mivel adták) akkor automatikusan aktiválja magát a rendszer.
Biztonság kedvéért Aida-val érdemes kimenteni a telepítési kulcsot azért Valamint ha van a kulcsod akkor erről az oldalról leszedheted a telepítőt is, valamint a program elkészíti a telepítőt is Dvd-re vagy Usb-re
[link]
Driver ügyben pedig nem tudsz és nem is érdemes más forrást használni mint ami a Dell oldalon van, ez egyben a legfrissebb is.@(#36619) premete: nem személyeskedés de téged miért zavar annyira, hogy meg akarja tartani a jogtiszta Win8-ot? Az egyértelmű, hogy Win7 párti vagy de nincs baj a Win8-am sem
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
Driverekkel nincs gond, a Delltől letöltöd a legfrissebb .cab fájlt és kész. Amúgy a windows 8/8.1 majdnem mindent felismer, bár alapból én a w7-et tenném fel. Próbálj a Delltől kérni telepítőlemezt, ezt nem próbáltam, mert nekem megvan a W 8.1 Enterprise a Microsofttól, illetve a Dell OEM w7 is. Mondjuk, mióta w7-re visszaálltam, a ráncaim is kisimultak.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest