Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-

-
woodpaul
őstag
Sziasztok,
Tudtok Pesten olyan DELL boltot, ahol felső kategóriás laptopokat lehet taperolni? Mindenhol csak az "olcsóbb" (200 ezer alatti) modelleket látom.
-
csmat
senior tag
válasz
premete
üzenetére
ilyesmire gondoltam csak usb3-asra
ez is kilóg?
-
mghltm
addikt
-
csmat
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Szia!
Bocs h téged kérdezlek, de tudom hogy szervizes vagy, valami hasonló..
A latitude e 6400-hoz milyen kártya kell? PCMICA, vagy Expresscard? azon belül 54, vagy 34?
(usb3 -at szeretnék, ami nem lóg ki a gépből) A neten hol ezt, hol azt írják, álltalában express54-et, de ha belenézek, vagy megnézem a műanyag porfogó kártyát, ami helyére kell tenni a valódit, akkor nem az express-re hasonlít az alakja...Ha bárki más is tudna segíteni, szívesen veszem

-
wanted5
őstag
válasz
_adaml21_
üzenetére
nekem spec rajta volt rejtett partíción is és külön lemezen is (L702X)
sztem a rejtetten már úgy van megcsinálva h az alap dell progik meg driverek rajta vannak, úgyhogy ha teljesen olyan rendszert akarsz amin nincs semmi dell-es "cucc" akkor telepítsd lemezről és formázd az egész vinyót, ha akarod akk letörölheted a rejtett partícót is, nekem az volt az első dolgom vele
jah és nem muszáj az eredeti lemezt használnod, ha letöltesz egyet az is jó, csak írd be a gép alján lévő kódot hozzá
-
_adaml21_
őstag
Gondolkozom rajta, hogy újrahúzom a windowst a Dell L502 x-emen. Van egy ilyen rejtett partíció a merevlemezen, aminek segítségével teljes rendszerújratelepítést meg tudok oldani? Vagy külön dvd-n kaptam meg a windowst, ami hozzá jár(sajnos most nincs módomban megnézni a dobozát)?
Ha az eredeti windowst húzom rá, akkor hogy oldhatom meg, hogy kiküszöböljek minden Dell-es baromságot, és csak a szűz windows legyen fenn? Abban bízom, hogy sokat gyorsítana a rendszeren egy ilyen sallangmentes opsystem, illetve adna némi melleges akkuidőt. -
TongPo72
csendes tag
Sziasztok,
Van egy ~1,5 éves N5010-esem (Intel i3 proci, 2 GB RAM, Ati Mob Rad HD5470), melyen a Mass Effect 3-mal játszanék Win7 alatt. Kb 5-10 perc játék után egy rövid akadás, majd kikapcsol a gép. (Nem lefagy.)
Gondolom túlmelegszik a processzor és/vagy a videokártya. Ki tudom kerülni ezt valahogy? A grafikai beállításokat lecsupaszítottam már, változatlan. Van valami tanácsotok?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv Mindenkinek
-
E4300-on lehet valahogy kontrasztot meg gamma-t allitani?
Nem talalok relevans billentyut, windowsba meg csak a gamma szabalyozhato max.Van valami epkezlab leiras, hogy milyen bill. kombinaciok leteznek ehhez a tipushoz?
Ezt sikerult csak talalni, de nem fedi a valosagot.Meg ha jol tudom van olyan szoftver ami vizualis visszajelzest ad mikor valamely FN kombinaciot hasznalom, pl. bill. vilagitas, akkor megjelenik a 3 opcio, hogy ki/be/auto s ahogy nyomogatom akkor latom, hogy epp min van.
Melyik lenne ez? -
SzaboZE
addikt
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Akkor én megpróbálnám a wifi kártyát kivenni próbaképpen.
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Bios default?
-
válasz
szabo.csabi
üzenetére
BIOS elem kivesz-betesz. Más ötletem nincs

-
szabo.csabi
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfiguráción, a mellékelt fotó szerinti problémával találtam szembe magam napja. Az 'F1' billentyű megnyomása után probléma nélkül működik, mintha minden rendben lenne. Próbáltam felkutatni a megoldást de szakértelem híján nem sokra jutottam. Ha jól sejtem nem az OS-mel van probléma (a rendszer betöltése előtt, a hardver elemek vizsgálatakor látom a hibaüzenetet), így újratelepítéssel még nem próbálkoztam. Kérlek segítsetek megoldani a dolgot!
http://kepfeltoltes.hu/120307/10980952663_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120307/9146115342_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Chaser
legenda
válasz
premete
üzenetére
CSak saját tapasztalataimra tudok hagyatkozni, nem létezik hogy az i5 m520-nál gyorsabb legyen SP9600. Max akkor, ha az adott sw HT-t egyáltalán nem használ és az újabb utasításkészletekből se semmit ami az i5-ben van. Konvertálásban pl csúnyán meg kell vernie az SP9600-ot. Nekem most szandika i3 alapú celeron van desktopban, 2 valós mag HT nélkül mint a c2d-k, 2400mhz, SP9400-et mindenben, ismétlem mindenben veri. Kivéve fogyasztásban, mert az kisebb neki

szerk: Az hogy a gép hamarabb kikapcsol sok oka lehet, de biztos nem az a cpu. Ott a chipset, ott a kijelző, esetleges zabáló wlan v wwan modul, stb. Vmelyik dellről volt nemrég logout cikk, új 13-as lattitude, talán 6320 de most passz. Kevesebbet megy mint a 4300 akuidőben. Ugyanolyan hw-rel acer timelinex 2x valós időt. -
premete
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Nem hiszem, hogy "benézne" valamit a teszt, szemre is észrevettem, hogy az i5 520-as e4310 lassúbb az SP9600-as e4300-nál. A szememnek pedig jobban hiszek, mint az intel marketingjének és a fizetett cikkíróknak.

Mellette fogyasztásban is magasabb értéket mutatott az e4310, ha az Aidának és 4 óra múlva az automatikus kikapcsolásnak hinni lehet. -
-
mghltm
addikt
válasz
Takitoca22
üzenetére
en tobb honapot hasznaltam a win7-et 1525-on, soha nem tapasztaltam az altalad leirt problemat. latogass el erre az oldalra, itt megvizsgaljak a gepen levo meghajtoprogramokat es felajanljak a legujabb kompatibilis telepiteset ha szukseges.
-
Mi ez a honositas dolog?
Ha van egy gepre egy NBD gari pl. akkor azzal nem megyek semmire amennyiben a service taggal ha lekerdezem a gep adatait s mondjuk a Germany van a Warranity tabon country-nak megjelolve?
At kell allittatni magyarorszagra s csak utana lesz ervenyes?
Ha meg nem kozvetlen a Dell-tol lett vasarolva akkor regelni kell naluk ha jol lattam.
Azt lehet ellenorizni, hogy regelve van-e mar? -
Hawerr
tag
joffan akkor várok még , azt ha nem lesz semmi hívom a supportot

félek h meghal a 8800m gtx sli

-
-
Takitoca22
csendes tag
Dell inspiron 1525ös notira most tettünk fel egy win7-et. Azóta elkezd villogni egy időután a képernyő feketén alul látszik hogy a képernyőillesztő program nem válaszolt,de már helyreállt majd beáll a sötétség. Szedtem le az integrált kártyához drivert viszont nem segített még mindig csinálja . Valaki ötlet ?
-
SzaboZE
addikt
válasz
rebbag
üzenetére
Nekem is volt E4300-am és most E4310-em. Én azért cseréltem le, mert a kijelző HD-s (1280x800 vs 1366x768). A filmnézésnél ez jól jöhet. Az i5-ös cpu inkább energiaigényben jobb, ez a kiválasztott modelltől is függ ez (nekem az i7 persze teljesítményben is jóval több). Az SSD-vel nagyon sokat fogsz behozni és továbbviheted esetleg később is egy új gépbe. Dönteni viszont neked kell

-
Hawerr
tag
kb mennyi ideig tart a service tag honosítás?:
1-2 nap?
majd kapok mailt?

-
alexandr13
csendes tag
Üdv.mindenkinek,sziasztok-van egy nagy gondom éspedig,rendelkezem már egy jó pár éve egy laptop-al Dell Latitude D800-as modell,eddig minden rendben volt vele csak most nem éspedig a bekapcsoláskor nem ismeri fel az operációs rendszert ami XP-csak mind újra kapcsolja magát a Bios-ban beenged,de itt nem tudom beállítani cd-meghajtót ,hogy legyen elsődleges és innen induljon a Windows ,tehát a cd-öl,hogy újra tudjam telepíteni az operációs rendszert kellene valami configuracion password amit sajnos nem tudok mivel nem kellet járnom a bios-ban soha és amikor vettem a laptop-ot használtan hát én nem is gondoltam, hogy lehetségesen le van kódolva a bios-a nagy kérdésem az lenne,hogy mit tudjak kezdeni vele?meg tudom én javítani valahogyan itthon?tudtok adni valami ötletet számomra?
Köszönöm előre is segítségeteket.
Egy kellemes napot mindenkinek,sziasztok,Alex.

-
Chaser
legenda
válasz
rebbag
üzenetére
Sztem se cseréld le, úgy láttam sokkal kisebb a fényerejük az utódoknak. Vegyél bele 2x4GB ramot megy egy ssd-t, én is azt mondom. Vagy olcsón egy 64-est, vagy 70 körül egy 256-os samsungot, ha különösebb cpu erőre nincs szükséged felesleges rákölteni. SSD-t meg mindig érezni fogod a gépben.
-
Lehet valakit érdekel.
1. Kicserélték a hűtőt, de a szerelő nem jól rakta bele a ventilátor kábelét, én meg csodálkoztam, hogy Prime95 alatt milyen csendes a gép a proci meg 100 fokos volt
De lazán bírta, nem is igen ment 100 fölé. Aztán bepasszintottam a kábelt, és perpill úgy tűnik segített az új hűtő.
2. Kicserélték az LCD modult. Persze teljesen mást tettek bele, full mattot. Aminek alapesetben örülnék, csak ennek valahogy szarabbak a színei, a betekintési szöge, és nem olyan erős a fénye.
3. Nem cseréltek alaplapot, csak azt a kis nyákot, ahol a jack van. Persze nem segített, szóval next step - alaplapcsere, most már ténylegesen, amire persze nincs időm
-
rebbag
tag
Hello!
Szeretnék véleményt kérni a hozzáértőktől. Van egy dell e4300 notim./p9400,4gb ram/
Teljesen átlagos használatra, filmezés szövegszerk, net stb-re használom. Megéri lecserélni egy e4310-re?
Rá kéne dobom 70ezret. Megéri ennyit egy i5-ös proci, vagy inkább vegyek bele egy ssd-t. 35E-ért?
köszönöm a választ előre IS. -
-
Hawerr
tag
tudsz adni linket?
-
Hawerr
tag
a garancia honosítás kerül valamibe , időn kívül?

-
Chaser
legenda
-
válasz
wanted5
üzenetére
Amely geprol szo van, abban 2 USB port van.

Egyebkent meg vigyazni kell vele, hogy hurcibalas kozben nehogy megseruljon, van olyan pendriveom, aminek a csatlakozo resze kisse elferdult vaalhogy...
Sokkal, de sokkal kenyelmesebb ha be van epitve.Chaser: Koszi, igy mar egyszerubb lesz, de kozben amugy vissza is irt a srac is, hogy van a SIM-nek hely, meg talalt 2 antenna kabelt is, szoval ugy nez ki vegul rendben lesz a dolog.
-
wanted5
őstag
nagyon nem akarok beleszólni, de USB-s mobilnet miért nem jó? sokkal egyszerűbb lenne...
3-4 usb foglalat a legtöbb gépben van, az meg csak elég egy átlagos felhasználónak
1 mobilnet, 1 egér, még akkor is marad a többi dolognak
az én gépembe sincs alapból, de biztos nem küszködnék vele ha szükségem lenne rá -
Chaser
legenda
Ha nincs a gépben sim, akkor anttennának se sok értelme van
Volt is erről szó, valaki azt mondta mindben van sim, csak antenna nem. Mint mondtam ha nincs antenna akkor bukta. Vagy pedig wlan usb-be, wwan wlan helyére.
Ott kell megnézni ahol a wlan van, wwan antennának is ott kell lennie csak akkor nincs bekötve. 2 v 3 db az passz, sim foglalat meg úgy rémlik akku alatt van. -
válasz
Chaser
üzenetére
Az jo.

En meg mindig ezzel a mobilnetes dologgal szenvedek, probalok utanaolvasgatni, kb. annyi erdemi infot talaltam, hogy dell 5530-as kartyat lenne erdemes venni hozza, abba kell belerakni a SIM-et, a kartyat meg siman csak az elokeszitett helyere es szep az elet.
Nezegettem a honlapjukon a szerelesrol szolo doksit, ott irja, meg mutatja, hogy az antenna kabeleket, hogyan kell leszedni, visszarakni, de az meg mindig nem szazas szamomra, hogy ezek az antennak a gepbe vannak beepitve?
Mert mindenutt csak magukat a kartyakat aruljak, antenna vasarlasrol szo sincs, de te meg azt irod, hogy ha nincs SIM foglalat, akkor antennak sincsenek, akkor meg annyi.
Hogy neznek ki ezek az antennak vagy hogyan lehet rola meggyozodni, hogy van-e?
Nem talaltam semmi ertelmes kepet, igy azt se tudom mit kellene neznem vasarlaskor.
-
Chaser
legenda
Kell egy pcie csati, az adott. Kell egy sim foglalat és antennák. Ezek nélkül nem megy. Hogy van-e olyan modem amibe lehet sim-et rakni azt nem tudom. De gondolom ha nincs a gépben sim foglalat akkor antennák sincsenek, szóval veszett fejsze nyele wwan szempontból a gép. Ha csak nem az EC foglalatba bele nem hackelsz valamit, napokban láttam ebayen egy ilyen DIY kütyüt, de az biztos hogy mókolni kellene vele rendesen.
Másik megoldás amit én akartam megnézni de végül elmaradt, ha van a gépben sim wlan helyett egy usb nanowlan, a wlan helyére meg a wwan és annak antennái, ez lehet hogy működne. De ha nincs sim akkor felejtős ez is. -
válasz
Chaser
üzenetére
Megkerdeztem, WWAN-nak van benne hely, SIM-et nem tudja.
Viszont en meg nem vagom pontosan, hogy megy ez a WWAN dolog.
Ha mondjuk nincs SIM hely, akkor mi kell nekem ahhoz, hogy mobilnetet tudjak varazsolni?
Kell vennem kulon egy ilyen WWAN kartyat es abba lehet SIM-et rakni vagy hogy?
Soha nem volt laptopom, nem tudom, hogy vannak ezek, de ha most kell meg egy 20-30e koruli kartya, az nem igazan tenne boldogga.
Vagy ha van SIM, de nincs antenna(mondjuk ezt se vagom, hogy minek kell stb), akkor meg total szopo van?
Valami alternativ megoldas van? -
Chaser
legenda
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Érdekes a volt 1525-ös inspironmnál 1 csavar a hdd, optika, cpu-hoz már asszem 3-at is ki kell szedni
hűtése is über jó, azóta elqrvult a dell alsó szegmensben nagyon. -
Feribacsi555
senior tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Annyira nem félek

Aztán majd lehet már este itt fogok sírni

-
kiskaktusz
addikt
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Ne felejtsük el, hogy az inspiron egy consumer gép, ráadásul a legolcsóbb szériájuk. Nem volt a tervezésben semmi logikus döntés, lásd a winyó szerelhetőségét, vagy akár a hűtést, hogy fényévekre van a procitól a venti és a hőcső is hosszú. Egy üzleti gépnél ilyen dolgokra is figyelnek...
Egyébként nem kell szétkapni a gépet teljesen. Hátéscseréhez jobban szét kell kapni, ami azért fura, mert többször lesz a hűtéssel gond, mint 1 winyóval általában. A support.dell.com-on stepbystep leírás segít, a youtube-on meg minden eddig kiadott laptopról van kb videó, ami demonstrálja a szétszedés folyamatát. Nem kell félni, oda kell figyelni és menni fog. Ha félünk, beszéljünk inkább szakemberrel.
-
xxxbmx
tag
sziasztok,mi a véleményetek erröl a lapirol?és kb menyit érhet ?dell
2 év gar van még rá! -
Feribacsi555
senior tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Köszike, már néztem róla vidit és télleg szívás. Le kell bontani mindent csak a képernyőt nem.
Azért ez milyen rendes húzás már a delltől?

Van még itthon egy emachines szerkezet is, persze öregecske már, annak csak kicsavarok 1 csavart és már hozzá is férek a hdd-hez

-
kiskaktusz
addikt
válasz
Feribacsi555
üzenetére
support.dell.com-on van user manual a művelet segítségéhez, de nem vitás, mi szerint 1 laikusnak, vagy éppen kezdő noti szerelgető embereknek nem egy mennyország. Ha van NBD-d, megcsinálják, sima garival nem tudom mi a helyzet, de valószínűleg ott is segítséget kapsz, nézz utána!

-
Feribacsi555
senior tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Hát ez télleg szívás, mert n5110-et rémálom szétszedni és összerakni :S :S
-
Hawerr
tag
tudtam h valami ilyen

-
kiskaktusz
addikt
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Sokan próbálkoztak már ssd berakásával az ODD helyére kerettel, de aztán mind konstatálták a helyzetet, hogy sajnos lehetetlen... A hdd helyére kell rakni az ssd-t és a keretbe kell rakni a hdd-t az odd helyére és akkor bootolható rendszert rakhatsz az ssdre.
-
Hawerr
tag
válasz
Feribacsi555
üzenetére
valamit valamivel fel kell cserélni és akkor menni fog asszem

nem tudok konkrétumot írni, mert nem akarok hülyeséget mondani

-
Chaser
legenda
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Amennyire nekem rémlik nem fog menni.
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Dell n5110 i5
SSD beszerelés előtt állok. SSD megvan, hdd keret megvan.
Van vmi esélyem, hogy hdd keretről tud majd bootolni a gépem? -
Chaser
legenda
Az nbd gar olyan, hogy kimennek hozzád pár napon belül és ott megcsinálják a gépet. Amit alfa ad ilyen gyors biztos nem lehet, nem kérdőjeleztem meg a korrektségét, abszolút korrekt tag valóban. Új backlit magyar billt 12k-ért árul egy tag, szóval nem olcsó, ebayen se nagyon találtam épkézlábat. Igen, van amelyikben van hsdpa előkészítés, van amelyikben kamera, van amelyikben fingerprintreader, vagy ezek kombinációja. Amit múltkor vettem tőle abban volt hely wwan kártyának, sim foglalat is akku alatt, csak épp antennák nem, azt meg utólagosan sokba kerül belehackelni mint itt megtudtam. Azt raksz bele amit akarsz, nem ugrik a gari
Ramot is nyugodtan bővítheted, v lecserélheted akár 2x4GB-ra. Cpu-t cserélni nem tudsz, mert ezekben a gépekben lapra forrasztottak sajnos. -
bokor28
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Köszönöm a válaszod.
10 atmoszférás kompresszorral kicsit megfújtam kívülről, jött is belőle por rendesen, nem segít. Szervizes azért benyögte, hogy szét kell szedni, mert belülről lehet normálisan kipucolni. Namármost egy 1,5 éves gépet, ami meglehetősen drága volt nem állok neki gari időn belül szétszedni, mivel mindenhol pöckök tartják össze, még letördelem őket.
Ha meg észreveszik, akkor ugrott a garancia.
Még egy kört küzdök velük, ha nem megy, akkor jövök vissza.Köszönettel: SzI
-
válasz
Chaser
üzenetére
Azt tudom, hogy nem hivatalos Dell gari az a 6 honap, de alfa megbizhato ahogy en tudom.
Az hogy magyar vagy nem a bill nem erdekel, a hattervilagitas mar annal inkabb, ha az nincs akkor mindenkepp ez eri meg jobban.
Ezekbe mar volt beepitett 3G modem?
Amugy ha ebben en raknek egy nagyobb SSD-t akkor a gari az ugrana?
Az utolso mondatodat nem ertem a magnezium burkolattal kapcsolatban. -
Chaser
legenda
Meg annyi különbséggel, hogy azokon nem ennyi gar van és amit én vettem nem is nbd-sek voltak. A legutóbbi széria meg mind tavaly őszi gyártású volt, de gart nem írt a dell check egyikre se. A 6 hó gart alfa adja, nem dell gar. 80-ért úgy még azért megéri. Jah és nem backlit billesek, pláne nem magyarok, ezt se hagyd ki. W7 se járt a gépekhez csak vista, wwan előkészítés se volt bennük, mondjuk az lehet ebben sincs. Magasabb árról indult ez a gép is, lehet megy még lejjebb is. A mocsok magnézium burkolat meg nagyon kiemelve látszik fényképeken ha hibákról van szó.
-
Szerintetek ezt megeri megvenni SSD nelkul?
Csak mert alfa156 szokott arulni olyan 80 koruliert, annyi kulonbseggel, hogy abban csak 2GB memo van altalaban, bar az olcsoert bovitheto, meg 6 honap gari van ra, nem tobb mint egy ev.
Foleg utobbi miatt gondolkodom, bar a kepeken lathato kisebb feluleti serulesek miatt se tul szimoatikus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de premete 23693-as üzenetében linkelt egyet, bár nekem keskenynek tűnik..

(usb3 -at szeretnék, ami nem lóg ki a gépből) A neten hol ezt, hol azt írják, álltalában express54-et, de ha belenézek, vagy megnézem a műanyag porfogó kártyát, ami helyére kell tenni a valódit, akkor nem az express-re hasonlít az alakja...

De lazán bírta, nem is igen ment 100 fölé. Aztán bepasszintottam a kábelt, és perpill úgy tűnik segített az új hűtő.