- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kejfel
tag
Sziasztok!
Bnőmnek van egy DELL Inspiron 1564 es laptopja, kb másfél éves.
Egy ideje nagyon melegszik neki.
Mit tanácsoltok mit csináljon vele?
Típushiba vagy egy kitakarítás megoldja?
Előre is köszi a segítséget! -
Rocko007
aktív tag
Köszönjük!
-
mghltm
addikt
service tag alapjan nezd meg itt az original system configuration fulet. ha nem latsz nvidia vga-t, viheted vissza a kereskedohoz.
-
robyg
senior tag
Üdv mindenkinek.
Vettem egy DELL Inspiron N5110 nootebookot.
És a kérdésem a következő amikor megvettem azt írták hogy nvidia GT525M másodlagos videokártya van benne.
Namármost mikor raknám fel a driverét kiírja hogy nincs ilyen eszköz a gépbe.
Kipróbáltam az ati driverével is mert úgy tudom hogy egy atis vgával is kihozták de itt is semmi.Létezik hogy nincs benne a gépbe a cucc?
-
polip
addikt
érdekesség: a laptopszalon már az új EU-s ajánlásokkal dolgozik
netes vásárlás esetén 14 nap az elállás!
-
Muerte
addikt
válasz
csabiks #22881 üzenetére
Hűtőpadból csakis ez.Notepal u3Ez az egyetlen ami ér is valamit.Könnyű tisztítani,halk,hatékony a 3 ventit oda rakod alul ahová csak akarod(a szellőző lyukakhoz) egyszerűen csak bepattintani kell.
-
kiskaktusz
addikt
A TV-kben lévő chipset édeskevés 1 1080p-s mkv-hoz... Egy legalja asztali DVD playa USB aljzattal már lejátssza
Mondjuk nyilván függ a specifikációtól, úgyhogy azt érdemes megnézni.
Az én inspironom egyébként szép képet ad VGA kimenetről is, de az enyém amd-s, nem inteles, úgyhogy nem től releváns ebből a szempontból..
-
Chaser
legenda
válasz
Muerte #22877 üzenetére
Vannak tv-k amik tudják az 1080p-t pendriveról. Nyilván olyan pen kell hozzá ami olvasásban gyors. És nyilván nem 100k-s tv-k tudják ezt.
A jelenség amit elmondtál árnyékolatlan kábelre utal. Semmilyen árnyékolt kábellel nem láttam hasonlót 300k-s tv-n se. Max színek, kontraszt nem épp olyan mint digitális jellel. De egy jó minőségű kábellel gyakorlatlan szem ezt nem nagyon veszi észre. -
Muerte
addikt
Hát valóban ezt reklámozzák már mostanában de haveromnak van egy 100..akárhányas sony lcd-je ami már mondjuk 1 éves,abban is van ilyen beépítve aztán én rámásoltam az avatart blu-ray ripbe egy 16 gigás pendrivra és még csak el sem indult a tv-n
Látta a méretet meg a formátumot de nem tudta elindítani.Szerintem ez hogy FHD filmek akadásmentesen pendrive-ról ez parasztvakítás.Chaser Lehet.Én amit adtak gyárit hozzá,azzal próbáltam,de az kuka volt az biztos,konkrétan a PH webes felülete hullámzott meg váltogatta a szineket ha görgettem.
-
Muerte
addikt
-
Chaser
legenda
A régi intel vga-k nem voltak híresek arról hogy nagyon szép képet adnának, de azért elfogadható. Valamennyire egy jó minőségű monitoron/tv-n biztos nem lesz olyan a kép mint egy mostani intel vga-n hdmi-vel, de nem vészes sztem.
szerk: perpill én is dsubbal használom a pva monitoromat, ha nem láttam volna kismillió vga-t meg monitort nem mondanám meg hogy dvi-ről megy vagy dsubról, de lehet még így is tévednék
-
csƵ
addikt
Gondolkodtam azon, hogy veszek egy Dell Latitude E4300-at, de azon nincs se HDMI, se Displayport, csak egy VGA. Az meg ugye analóg. Megoldható valahogy, hogy tévével vagy monitorral kössem össze és szép 1080p képet kapjak?
Más: maximum 1066MHz-es RAM-okat támogat a gép?
-
dane
senior tag
Sziasztok,
DELL Latitude D420-ban életre kelthető valahogy a DELL 5540 WWAN modul?
Egyelőre nem találok drivert, mivel hivatalosan sosem szerelték ezzel a kártyával. -
Hawerr
tag
válasz
csabiks #22858 üzenetére
mondok egy megoldást de tartsd titokban
1. Bios frissítés a09 -re asszem vagy mire
2. fogsz 4 kupakot (lehetőleg kólás, de ha nincs rá pénzed lehet más is
)
na most csoportosítsd őket 2esével, ha mindent jól csináltál 2x2 kupakot kapsz, amiket helyezz egymásramost pedig finom precíz mozdulatokkal szigszalagozd körbe ezeket.
Ha ezzel is meg vagy, már büszke lehetsz magadra.
Ezeket helyezed be a laptopod két hátsó lába alá.És voálá 70-75 fok fölé nem is megy, bf3nál is csak 80-85 maximum de ahhoz már órákig kell játszani
Nekem nagyon
bevált ez.
Remélem tudtam segíteni
üdv
hawer
-
csabiks
senior tag
válasz
Hawerr #22857 üzenetére
Szia! 220 alatt nem láttam sehol 8gigás verziót "csak" a 4 gigásat.
Igazából csak annyi bajom van vele, hogy tesóm asusa 2 óra játék után éri el azt a hőfokot, amit én netezés alatt kb 10 perc alatt elérek (60 fok idle). Most gondolom beruházok egy komolyabb hűtőpadra, hátha segít valamit.
Egyébként szinte minden gyártónál olvasom hogy elképesztő mód melegszik az i7, szal lehet nem egyedi eset.
-
senki1975
csendes tag
válasz
SzaboZE #22851 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Közben találtam a Dell Support oldalán service manualt.
Ezt írja:Connect the black antenna cable with a gray stripe to the connector labeled "aux" (black triangle) and connect the white antenna cable with a gray stripe to the connector labeled "main" (white triangle).
Fekete kábel szürke csíkkal az AUX-ra, fehér kábel szürke csíkkal a MAIN csatlakozóra.
-
csabiks
senior tag
Mennyit érhet egy tavaly április végén vásárolt N5110 i7 8gb ram nvidia 525m? Neten most pl sokkal drágább mint amikor én vettem 1 éve
köszi.
-
16tomi
csendes tag
Sziasztok
nekem egy Inspiron 15R N5110 típusú laptopot vettem, és a webkamerája nem akar windows alól működni, pedig az össze driver fent van. Liux alól simán megy.
Valakinek van softver vagy driver ötlete ?
Üdv Tomi -
San398
őstag
Sziasztok!
Inspiron 9400, WIN7 64bit és a Nvidia Geforce Go 7900 GS 256MB-os a VGA a laptopban.Ezt írja ki a rendszer információnál:
A hiányzó 750MB hol van? Mi foglalja le?
Előre is köszi a segítséget. -
senki1975
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Vettem egy wwan kártyát az Inspiron 1520-ba. A gondom az lenne melyik 2 vezetéket kell és melyik csatlakozóra kötni a kártyán, ugyanis van 4 vezeték, csatlakozóval. Van egy kék, fehér szürke csíkkal, szürke, fekete fehér csíkkal. Ezekből melyik kettőt kell melyik csatlakozóra kötni a Dell Novatel Mobile Broadband 5520 kártyán.
Segítségetek előre is köszönöm. -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Dell studio 1555-nél a touchpad érzékenységet beállítva minden újraindítás után visszaáll a default értékre. Ezt valahol ki lehet kapcsolni? Köszi!
-
senki1975
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, egy fekete színű hátlapot szeretnék venni az Inspiron 1520 laptopomra. Google újakat dob ki csak, 16-20 ezer közt. Azt egy kicsit soknak találom. Esetleg valami olcsóbb helyet tudtok? -
zimmerferi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dell latitude d600-as gépem, és az a problémám, hogy amikor bekapcsolom akkor elkezdi betölteni a rendszertés 10-15 mp után olyan mintha lefagyna.Három négy kikapcsolás és bekapcsolás után, vagy egy kis mozgatás után egyszer csak elindul.
Ha egyszer elindul akkor már megy aár napokig is de ha készenlétbe kerül akkor már utána nem indul el.
Ha tudto valami megoldást segítsetek!Előre is köszönöm!
Gábor -
Kisfundy
aktív tag
Tudtok olyan valakit ajánlani aki be tud szerezni dell adamo onix-ot?
mosqito nem reagál....
-
mazsonpopo
tag
Sziasztok,
valaki meg tudja erősíteni, hogy létezett/létezik Latitude E6500-hoz Ultrabay akkumulátor?
Köszönöm,
K. -
gilfoyle
őstag
Hello, a 6420-hoz 32 bites Win7-et adtak. 64 biteset szeretnék feltenni, Dell OEM-et, megtehetem-e legálisan a 32bithez adott kóddal?
-
Athanáz9
aktív tag
Vostro 3500 (i5)? Vélemény?
Mármint arról, van-e billentyű.világítása. Nekem még mindig nem sikerül. -
Chaser
legenda
válasz
Kisfundy #22819 üzenetére
Nem igazán éri meg mert nem olyan i5 mint a dekstop ahol valós 4 mag van. Notebook verzió ua. mint az i3, 2 valós mag + HT csak van turbo is. Ami néha jól jöhet, de konvertálásnál pl nem igazán mert amúgy is használ minden szálat. Akuidő lehet jobb ha terhelve használod a gépet, de 1ébként terhelés nélkül ott se lesz sokkal jobb az üzemidő.
-
Kisfundy
aktív tag
válasz
kiskaktusz #22818 üzenetére
25K + megér az i5? a többi hardver ugyan az!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Kisfundy #22816 üzenetére
A proci erősségét pl a konvertáláskor, tömörítéskor, fogod megérezni, esetleg játékok közben. (már amennyire lehet játszani egy ilyen laptopon). Meg telepítésekkor az i5 picit gyorsabban feldolgozza majd a dolgokat. Ha nem nagy ráfizetés, akkor i5-el érdemes venni,d e ha nagy az ár különbség, akkor az i3 is bőven elég.
-
Kisfundy
aktív tag
sziasztok
Ha adott egy vostro v131 és lehetséges i3-2310M illetve i5-2410M processzorral vásárolni,kérdés ha az i5-el vásárolom mennyivel lesz "használhatóbb" kell e egyáltalán a nagyobb proci ehhez a géphez?
köszönöm a válszokat! -
kokasdani
csendes tag
Sziasztok
Inspiron M5010, Turion II N530 maghőmérsékletével van valakinek valami tapasztalata? Nekem alapjáraton 70 fok körül mozog, de terhelés alatt nemritkán felmegy 85, 90 fokra is. Mik a jellemzők a konfignél? -
Chaser
legenda
"5 Day Consumer Hardware Support"
Ez azt jelentené hogy szerviz gar és 5 munkanapos vállalás? Egy eredetileg angol lokalizációs gépen van, garja honosítva lett. -
salival
aktív tag
Sziasztok!
Problémám lenne dell xps l502x típusú laptopommal. Amikor rákötöm a tévére, nem megy át hdmi-n keresztül a hang. Újraraktam minden drivert (intel hd, nvidia, realtek), de így sem működik, és a vezérlőpult->hang->playback devices-oknál sem jelenik meg a hdmi output.
Köszi a segítséget: salival -
kiskaktusz
addikt
Gyakorlatilag is megy, mert 1 fórumtárs panaszkodott rá, hogy az ODD helyére rakott SSD-t nem tudja beállítani bootolhatóvá állítani a BIOSban, aztán SzaboZE szervizes fórumtárs mondta, hogy a HDD helyére kell rakni az SSD-t, a HDD-t az ODD helyére, a srác megcsinálta és írt 1 postot ide a fórumba, hogy utána jó lett!
Az USB-s ODD meg már nem annyira fontos, mert azt elég sok minden kezeli
-
válasz
kiskaktusz #22800 üzenetére
Az menne hogy a HDD helyére az SSD-t, az ODD helyére a HDD + egy külső usb-s DVD olvasó/író?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged