- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Minden frissítése ami eszembe jutott (apt, ntsf driver),
lsusb:
Bus 001 Device 005: ID 1c4f:0002 SiGma Micro Keyboard TRACER Gamma Ivory
Bus 001 Device 004: ID 7392:7811 Edimax Technology Co., Ltd EW-7811Un 802.11n Wireless Adapter [Realtek RTL8188CUS]
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter
Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubdmesg | grep sg
[ 0.398478] Block layer SCSI generic (bsg) driver version 0.4 loaded (major 253)A hdd külön usb-n is kap áramot.
-
SATA_boy
csendes tag
Httpredir-t nem ismertem, bár kétlem hogy a magyarországi FTP szervernél jobbat találna... de mindenképpen jó tudni hogy ilyen is van!
Ezek a backport-os tárolók nem jelentenek veszélyt a rendszer stabilitására? Egyébként fura hogy miért nem használnak már https-t ami biztonságosabb kapcsolatot jelentene.
Iceweasel sikeresen "meghekkelve", igaz az MSE & WebM VP9 még mindig piros színben tündököl a youtube HTML5-ös próbaoldalán, de legalább már sikerült felváltanom 1080p-re (pörgeti is a processzort veszettül, a két mag ~90%-os kihasználtsággal dolgozik). Egyelőre bírom még flash nélkül, de ha szakad a cérna majd kipróbálom a másik megoldásod is - köszönöm szépen!
-
tlac
nagyúr
-
cigam
titán
Ahogy az oldalukon le va írva.
A sok probálkozás sorrendiségét nem tudnám felidézni, de azthiszem az pipelight-plugin --update után röffent be az A usernél. Később készítettem egy B user-t, de ott nem akarja. valami difi van két usre között, de lövésem nincs mi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezzel nem értek egyet. Még finomabban görget a Firefox Linuxon a nyílt radeon driverrel, mint Win7 alatt. A catalyst alatt rossz a görgetés Linuxon, de az a driver 2D-ben totál gáz, annak nem a böngésző az oka.
bambano: Régi P3 / P4 gépeknek sem okozott tearing gondot az index.hu nálam eddig még. Jellemzően Debian alatt futó Firefoxal nézve. Erősebb gépeken más disztróknál sem láttam ilyen gondot ott.
-
totron
addikt
Én is biztos vagyok benne, hogy meg lehet csinálni, ezért sem hülyeség alapértelmezettként azt beállítani, hogy az user a szűk keresztmetszet, persze ismerünk kivételeket.
De, egyszerűbb lenne, de most erre van lehetőség, meg aztán mit érne az egész, ha meghátrálna az ember fia? Valaki kipróbálhatná, hogy expert install esetén USB storage-t becsillagozva le lehet-e művelni arról úgy egy komplett telepítést vagy az a funkció abban a stációban csak drivereknek, kiegészítő pakkoknak van fenntartva? (akkor működhetne az ajánlott 2 pendrive-os megoldás) -
totron
addikt
Vágom amit írsz, csak nem tudom kivitelezni. Különben telepítőből nem is menne a továbblépés, mert csak netinstallra vagy optikai meghajtóra van felkészítve, tehát tegyük fel sikeres a mount, utána mi a következő lépés? Feltelepített rendszer alól apt-be beintegrálni egy lokális forrást, winyóról tiszta sor, de itt meg nagyon nem tudok eljutni idáig sem.
-
totron
addikt
Nem tudom, szerintem a "régi", nekem még ez a fajta boot is újdonság. UnetBootinnel írattam ki a pendrive-ra. Ezzel a részével nincs is gond, rendben elindul és fut a telepítő, csak a
nem túl rugalmas(?), sikerült megtalálnom a vakfoltját, illetve nem értek hozzá ennyire. Van megoldás?
Ubdate: pendrive átminősítette magát névleges 32GB-ról és az eddigi ~8GB adatvesztés nélküli terhelhetőségről 150MByte-osra, szóval mostmár ez az opció is korlátozottan játszik.Soha ne vegyetek vagy fogadjatok el ajándékba Kingston klónt. Mindegy, winchesterre kibontott telepítőre kellene valahogy hivatkozni a boot után...ami boot belefér 150MB-ba.
Érzi, hogy pingvines területen kell helytállnia és kedvesen halmozza a kihívásokat.
-
olivera88
veterán
De van. Akkor nyilván az okozza.
Két Debiant használok, van egy KDE/Gnome a régi merevlemezemen. és egy Cinnamon az új merevlemezen. A KDE re van telepítve Team és azon van az rpcbindes hiba, Cinnamonon nincs, igaz azt kevesebbet használom, de ahhoz nincs köze sztem.
És megtudtad szüntetni? -
-
Csak a tisztánlátás miatt írom pár esetből leszűrve:
ahelyett, hogy leírnád kulturált módon, hogy mi a gondod vele
Több esetnél leírtam/ták a problémát részletesen és pár hsz. után simán belekérdezel olyan lényegi részre, amiből az derül ki, hogy vagy nem is olvastad el az egészet vagy csak nem volt nálad a lényeglátó üveged.
Ilyenkor nem is értem, miért írsz egyáltalán hozzászólást és ezt nem bántásból említem!Az én stílusom se tökéletes, a tied se, ha megengeded, részletekre nem térek ki, mindenki olvashatja röffeneteidet. Ettől függetlenül lenéző, pongyola stílussal is lehet hazsnos tanácsokat adni!
thnx
-
Apollyon
Korrektor
Az LMDE-t nagyon kevesen használják, legalábbis errefelé, főleg a stabilitása miatt, de inkább új topik, mint itt.
--
"nem, de ezt nem értem hogy jön ide"
Te írtad, és úgy csinálsz, mintha direkt nem értenéd...
"mindenesetre több energiát nem pocsékolok el, hogy "cicaharcban" vegyek részt"
Helyes, el sem kellett volna kezdened
-
Apollyon
Korrektor
Engem nem zavart az LMDE link, de szerintem akkor is inkább Mint-es, mint Debianos, hiába testing repót használ. Bár szerintem ha valaki igazán Debianozni akar már ennyi erővel inkább azt kell felrakni ,)
"nem ugyanaz használni, mint üzemeltetni"
Jah, mert szerinted aki sosem foglalkozott ilyesmivel az tud bármilyen más disztrót, vagy akár windózt "üzemeltetni"?
-
a hiszemet abban értelemben használtam, hogy valószínűleg nem úgy történt, eléggé kételkedek benne
Mindegy, hiszed- nem hiszed, a /home- ba bekerült egy csomó dolog, amikor hozzáadtam a LMDE2 tárolóját. Még mindíg van itt pár belőle:
Ezek nem a kezdeti beállítások, mert azok így néztek ki, mint most ez:
Egyébként csak magad okolhatod a láma kérdéseimért, emiatt van az egész, nekem eszembe se jutott volna!
Ilyen tippeket adsz egy kezdőnek itt és utána nehezményezed, hogy itt teszi fel az ezzel kapcsolatos idióta kérdéseit?
Erre mondaná
fórumtársunk, hogy így jártál!
"nem ugyanaz használni, mint üzemeltetni"
Bár ezt nem nekem írtad, de jól levettem a kalapom ettől is! az más kérdés, hogy nem értem, miért írtad
-
Nehezen értem, ahogyan fogalmazol, biztosan a kezdő topikban másképp írnak!
"itt sem hiszem, hogy telepíteni bármit"
Bocs, de ez nem a hitéleti topik!
Mindegy, már letöröltem azt a teljes mappát, amit láttam, hogy ott volt, tehát oda telepítette valami valahogyan. Az, hogy nem hiszed, elég indiferens esetünkben.
Egyébként, ha nem vagyok guru, de Debiant használok és anomáliákat vélek felfedezni, még ha ezeket én is okoztam az LMDE2 sorce behúzásával- melyik topikba tegyem fel a kérdéseimet?
Csak, hogy örömet okozzak, egyre több kezdő telepíti a Debian 8- at! Csinálj nekik egy Jessie kezdőknek c. topikot és takarítsd át mindet oda.általában a kezdeti beállítások az első indításnál jönnek létre
Köszi ezt a már- már axiomatikus bölcsességet! Ilyent nem tanulnék a kezdő topikban, az biztos!
a csecsemő első lépéseit általában születése után teszi meg - kb. ugyanaz
Szerintem ne fecséreld ezentúl guruságodat ilyenekre, mint én meg a többi kezdő!
jóccaka -
"home-ból meg kézzel kitörölni, oda nem nyúlkál bele a csomagkezelő"
Érteni értem, de akkor hogyan kerül oda? Mivel nem is telepíti oda ezek szerint:
ubyegon@debian:~$ dpkg -L transmission
/.
/usr
/usr/share
/usr/share/doc
/usr/share/bug
/usr/share/bug/transmission
/usr/share/bug/transmission/presubj
/usr/share/doc/transmissionubyegon@debian:~$ dpkg -L transmission-gtk
folyt... -
-
olivera88
veterán
Már késő. Tettem fel netinstallból Cinnamont. Ilyen fapados ez a Cinnamon? Nem lehet görgővel váltani asztalon megnyitott alkalmazások között.
Úgy látom nem jó választás lesz a Cinnamon a kolléga gépjére, 1.5 gb RAM-hoz. Szerintetek? Nálam most a Chrome 5 füllel felzabálja 1.4 gb RAM-ot. -
olivera88
veterán
Ezek a hibák:
root@supercell:~# dpkg -i /home/oliver/skype-debian_4.3.0.37-1_i386.deb
(Adatbázis olvasása ... 168600 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: .../skype-debian_4.3.0.37-1_i386.deb ...
Kibontás: skype (4.3.0.37-1) e helyett: 4.3.0.37-1 ...
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: skype:
skype függ ettől: libc6 (>= 2.3.6-6~).
skype függ ettől: libc6 (>= 2.7).
skype függ ettől: libgcc1 (>= 1:4.1.1).
skype függ ettől: libqt4-dbus (>= 4:4.5.3).
skype függ ettől: libqt4-network (>= 4:4.8.0).
skype függ ettől: libqt4-xml (>= 4:4.5.3).
skype függ ettől: libqtcore4 (>= 4:4.7.0~beta1).
skype függ ettől: libqtgui4 (>= 4:4.8.0).
skype függ ettől: libqtwebkit4 (>= 2.1.0~2011week13).
skype függ ettől: libstdc++6 (>= 4.2.1).
skype függ ettől: libx11-6.
skype függ ettől: libxext6.
skype függ ettől: libxss1.
skype függ ettől: libxv1.
skype függ ettől: libssl1.0.0.
skype függ ettől: libpulse0.
skype függ ettől: libasound2-plugins.dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: skype (--install):
függőségi problémák - a csomag beállítatlan maradt
Aktiválók feldolgozása: dbus (1.8.16-1) ...
Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.22-1) ...
Aktiválók feldolgozása: gnome-menus (3.13.3-6) ...
Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.58) ...
Aktiválók feldolgozása: hicolor-icon-theme (0.13-1) ...
Hibák történtek a feldolgozáskor: -
Ubi alapút használok, mióta Wintelen vagyok, Maya- val kezdődött 1,5 éve. Ha már ugyanaz, akkor inkább a Debian 8- at erőltetem, már csak a telepítése miatt is. Abszolút kezdőként nem egyszerű már csak a megfelelő iso kiválasztása sem.
Jessie vs. LMDE 2- t olvastam anno, bele is próbáltam LMDE2- be, de inkább megvártam Jessiet, úgy látom jó ötlet volt. -
olivera88
veterán
Próbáltam kötőjel nélkül is de nem történt semmi, nem írt ki semmit miután beírtam. Vagy nem is kell h írjon semmit? Le van töltve pedig, a /home/oliver/ mappában van.
Telepítettem már máskor is így, nem értem most miért nem megy.Ezt meg miért írja apt-get update parancs kiadása után? Nem igazán világos.
W: Sikertelen letöltés: cdrom://[Debian GNU/Linux 8.0.0 _Jessie_ - Official amd64 kde-CD Binary-1 20150425-12:51]/dists/jessie/main/binary-i386/Packages Használja az apt-cdrom parancsot a CD felismertetésére. Az apt-get update nem használható új CD-k hozzáadására. -
Valóban, először csak a Cinnamont akartam upgradelni, de aztán mégi kíváncsi voltam, mi lesz.
Kihagytam előbbi felsorolásból azt a lépést, hogy sudo apt-get -f install, ezután jött a többi parancs. A gdm3 is kér belépési adatokat sajna.Majd később megoldom.
(#6696) olivera88 Nem csináltad végig a LMDE2 dist-upgrade- et, igaz neked KDE van nem Cinnamon.
Ha deb- et szedtél le, próbáld ki a tgz változatot, hátha. -
Ezt az Ubuntus betűtipust használom/tam az Ubignome- on, Mint- en már ezer éve elvagyok a dejavu- val, noto- val.
Kipróbálás alatt van a betsy repo, a PUBKEY kicsit nehezen ment, de találtam egy jó tippet hozzá:
~$ gpg --keyserver pgpkeys.mit.edu --recv-key 3EE67F3D0FF405B2
~$ gpg -a --export 3EE67F3D0FF405B2 | sudo apt-key add -
Ezekkel hozzáadta, a lightdm most ugrik a levesbe:
Nem akarok állandóra egy halom meghajtót/partíciót fstab- ba rakni.
Nem soká tudok referálni, hogyan sikerült a dist-upgrade!
switched to clocksource tsc
a kernel.logban írja, ennél a sornál szokott elakadni a folyamatlefutott a frissítés pár hibával:
dpkg: hiba az archívum feldolgozásakor: /var/cache/apt/archives/cinnamon-common_2.4.8+betsy_all.deb (--unpack):
a(z) „/usr/share/cinnamon/js/misc/config.js” felülírási kísérlete, amely a(z) cinnamon 2.2.16-5 csomagban is szerepel
dpkg-deb: hiba: a(z) beillesztés részfolyamatot kilőtte a (Törött adatcsatorna) jel
Kibontás előkészítése: .../cinnamon_2.4.8+betsy_amd64.deb ...
Kibontás: cinnamon (2.4.8+betsy) e helyett: 2.2.16-5 ...
Aktiválók feldolgozása: hicolor-icon-theme (0.13-1) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.7.0.2-5) ...
Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.22-1) ...
Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.58) ...
Aktiválók feldolgozása: libglib2.0-0:amd64 (2.42.1-1) ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/cinnamon-common_2.4.8+betsy_all.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Ha nem fog működni rendesen, vissza tudom csinálni a dolgot vagy új telepítés?
-
Ez a betsy repo jó ötlet
, gondoltam már rá, valahol olvastam a külön friss változat felrakását, de így még jobb! Kipróbálom, próbálgatásra van úgyis felrakva Debian 8, LMDE2- t valamiért hanyagoltam megjelenésekor, de nem emlékszem, mi volt vele a hiba.
Az mindenesetre nekem is furcsa volt, hogy szembement a Mintesek filozófiájával és hamarabb kijöttek vele, mint a Jessie- vel.
Tegnap betűváltásnál is fagyott egyszer, a 17- es Cinnamonja nekem bőven elég volt, a 2.2 nem stabil, a mostani 2.4 viszont úgy emlékszem elég stabil.
txt kiterjesztésnél megjegyzi valóban, de Minten a log fájlokat is a gedit olvasta be alapból, nem a LO. Ha mással akarom megnyitni, alapból csak a gedit -et ajánlja fel. LO lassan olvasta be, de egyszer kért valamit, azt felraktam és azóta az is gyorsan olvassa a logokat.
Az elején jelszót kér a Debian, hirtelen nem jut eszembe, hogyan kell azt kilőni, nincs erre tipped?
Lehet, hogy nem mdm- et használ, azért csinálja? Nem tudom most megnézni, Minten vagyok most, itt nem idegesít annyira a hozzáférés engedélyezése, ha másik meghajtó partícióiba akarok dolgozni.erre nincs tipped?
switched to clocksource tsc szuttyogás -
tlac
nagyúr
"de egyébként ha kell a folyamatosan a friss Cinnamon, akkor ott van az LMDE 2 (vagy lehet fel is lehetne pakolni onnan Jessie alá, ha bátor vagy)"
próbaképpen behúztam a mint-es repót, talán még menne is:
deb http://packages.linuxmint.com betsy main upstream import
root@debian:~# apt-get dist-upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
gir1.2-gdesktopenums-3.0 gir1.2-gnomedesktop-3.0 gir1.2-meta-muffin-0.0 gnome-session-bin javascript-common libcinnamon-desktop4 libjs-jquery libmozjs185-1.0 xwayland
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
cinnamon-l10n libcjs0
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
cinnamon-translations consolekit evolution-common evolution-data-server-common gir1.2-muffin-3.0 gnome-menus gnome-panel gnome-panel-data libcamel-1.2-49 libcinnamon-desktop0 libcjs0e libck-connector0 libecal-1.2-16 libedataserver-1.2-18 libgnome-menu-3-0
libmetacity-private2 libopencv-photo2.4 libpanel-applet-4-0 metacity metacity-common mintsources python-glade2 python-opencv
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
cinnamon cinnamon-common cinnamon-control-center cinnamon-control-center-data cinnamon-desktop-data cinnamon-screensaver cinnamon-session cinnamon-session-common cinnamon-settings-daemon cjs dmz-cursor-theme gir1.2-cinnamondesktop-3.0 gir1.2-cmenu-3.0 gir1.2-gtk-3.0
gnome-keyring iputils-arping iputils-ping libcinnamon-control-center1 libcinnamon-menu-3-0 libgail-3-0 libgtk-3-0 libgtk-3-bin libgtk-3-common libgudev-1.0-0 libmuffin0 libnemo-extension1 libpam-gnome-keyring libpam-systemd libsystemd0 libsystemd0:i386 libudev1
libudev1:i386 muffin muffin-common nemo nemo-data nemo-fileroller synaptic systemd systemd-sysv ttf-ubuntu-font-family udev
42 frissített, 23 újonnan telepített, 2 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 37,1 MB.
A művelet után 85,1 MB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n] n
Megszakítva. -
Jester01
veterán
Az nagy vonalakban érdekelne, minek kell GL a skype-nak.
Érdekes módon az enyémnek nem kell, pedig ugyanez a verzió, igaz wheezy-n és radeon driverrel. Ha pedig valamelyik függőségen keresztül kell, akkor azt meg a debiannak kellett volna tudnia magától
A Qt az első számú gyanúsítottam
-
Apollyon
Korrektor
Igen a skype is problémás, de hát ugye tudjuk kik rontották el...
Nálam a viberrel volt gond.
Feltelepíteni sikerült, viszont addig nem indult el, amíg fel nem raktam a puddletag-et. Ami minden bizonnyal felrántott magával olyan függőséget is, ami a viberhez kellett. Azért ez is elég nonszensz. -
tlac
nagyúr
Kiadták a Debian Jessie alapú Mint-eket:
LMDE 2 “Betsy” Cinnamon
LMDE 2 “Betsy” MATEtöbb Mint-es dolgot nem írok már ide, bár a másik topik az Ubuntu alapúval foglalkozik, így igazából egyik topikba sem illik
-
tlac
nagyúr
megjelentek az RC verzió az LMDE 2 Betsy-nek
LMDE 2 “Betsy” Cinnamon RC released!
LMDE 2 “Betsy” MATE RC released!sose tudom, hogy ez a téma a Mint-es vagy a Debian-os topikba illik-e jobban
-
tlac
nagyúr
ha minden jól megy pár nap múlva megjelenik a Debian alapú Mint (LMDE 2, "Betsy")
már RC fázisban van
Betsy past QA, going for RC -
-
feketegergo
tag
fent van a xserver-xorg-video-intel csomag.
Esetleg más ötlet?Mi a módja annak, hogy ellenőrizzem, hogy megfelelő videó driver van-e?
Alapvetően működik a videókártya, de a nagyon jó minőségű filmek, ha nem is szagagtnak, de nem tökéletesen játszódnak le. Nem tudom, hogy ez már sok a videókártyának, vagy egyszerűen nem jó a driver.
-
feketegergo
tag
ha nem rootként indítom akkor is ugyanezt csinálja.
Az a gyanúm, hogy akkor romlott el, amikor a backport repositoryból upgradeltem. Erre azért van szükség, mert csak az újabb kernelben van támogatás a videóvezérlőre. (Intel Haswell i5-ös processorba integrált HD4600 videóvezérlőm van.)
Egyébként a hibaüzenetben szereplő "Unrecognized deviceID 0x412" a videóvezérlőé, legalábbis az lspci alapján úgy tűnik. ( Második sor)root@gergo-desktop-1:~# lspci -nn
00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Haswell DRAM Controller [8086:0c00] (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Haswell Integrated Graphics Controller [8086:0412] (rev 06)
00:03.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Haswell HD Audio Controller [8086:0c0c] (rev 06)
00:14.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation Lynx Point USB xHCI Host Controller [8086:8c31] (rev 04)
00:16.0 Communication controller [0780]: Intel Corporation Lynx Point MEI Controller #1 [8086:8c3a] (rev 04)
00:16.3 Serial controller [0700]: Intel Corporation Lynx Point KT Controller [8086:8c3d] (rev 04)
00:1a.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation Lynx Point USB Enhanced Host Controller #2 [8086:8c2d] (rev 04)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Lynx Point High Definition Audio Controller [8086:8c20] (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Lynx Point PCI Express Root Port #1 [8086:8c10] (rev d4)
00:1c.2 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Lynx Point PCI Express Root Port #3 [8086:8c14] (rev d4)
00:1c.3 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 PCI Bridge [8086:244e] (rev d4)
00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation Lynx Point USB Enhanced Host Controller #1 [8086:8c26] (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Lynx Point LPC Controller [8086:8c4a] (rev 04)
00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation Lynx Point 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] [8086:8c02] (rev 04)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation Lynx Point SMBus Controller [8086:8c22] (rev 04)
02:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)
03:00.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 PCI Bridge [8086:244e] (rev 41)Nem tudom, hogy eredetileg, a backport upgrade előtt működett-e. Akkor nem próbáltam a system settings-et elindítani.
-
Penty
aktív tag
GTK-s programokhoz valami gtk2-engine-oxygen és gtk3-engine-oxygen nevű fájlokat kellett felrakni és máris rendesen néztek ki a gtk-s programok (iceweasel, gimp stb.), szóval nem volt itt semmi trükk.
Emlékszem, régebben nekem sem tetszett a KDE, mert nagyon a Windowsra emlékeztetett az alap kinézete, én meg friss linuxosként mindent akartam, csak win-kinéztet nem, így inkább a Gnome-nál kötöttem ki, ami akkor még két tálcát adott alapból. De most már kezd tele lenni a hócipőm ezzel a hülyékhez igazított kinézettel, meg a böszme nagy ikonokkal. Alig lehet benne beállítani valami, ráadásul azt is elég eldugottan.
Ami nem tetszik ebben a KDE-ben, az az erőforrás-pusztítása. Eszi rendesen a gépet sajnos. Most, egy kis Iceweasel mellett már 900MB környékén járok, a venti meg folyamatosan pörög igaz, alacsony fordulatszámon. Gnome-nál azért nem ment ennyit, meg alapból, bekapcsolás után alig 260MB volt a memória-foglalása, nem 550-600 körüli.A tearing probléma engem csak azért izgat, mert nehogy már 2014-ben (lassan már 2015-ben!) problémát okozzon a monitoron az, ha elmozdítok egy ablakot, vagy ha egy filmben oldalra pásztáz a kamera. Ezek olyan dolgok, amik már a Windows XP-ben sem voltak jelen nálam anno, akkor meg nehogy már 10+ évvel később ez probléma legyen még valahol.
-
-
Jester01
veterán
Nincs ott, mivel a google weboldalról töltöttem le.
Na, ez kell nekem:
Package: dpkg-repack
Description-en: puts an unpacked .deb file back together
dpkg-repack creates a .deb file out of a package that has already
been installed. If any changes have been made to the package while it was
unpacked (ie, files in /etc were modified), the new package will inherit
the changes.
.
This utility can make it easy to copy packages from one computer to another,
or to recreate packages that are installed on your system, but no longer
available elsewhere, or to store the current state of a package before you
upgrade it. -
soldi3r
veterán
Ha mar szoba kerult az nVidia. A Quadro FX880-hoz latom, hogy a linkelt oldalon eleg sok driver kompatibilis. En sokaig fel sem tettem semmit, aztan eszembe jutott, hogy azert az is kellhet. Ezert a csomagkezelobol feltettem a 173.14.35-ot. Kellene ezt frissitenem valami magasabb verzioszamura?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Amatőr csillagászat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest