Hirdetés
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- AMD FX
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Projektor topic
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
No, mondtam neki, hogy
dist-upgrade. Le is ment hiba nélkül, de azóta a VLC random kilép vagy csak felvillan és eltűnik mikor fájlból indítanám.Debian 9, zárt NVIDIA 304 driver, reboot volt.
Mi lehet a VLC gondja?
Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Sziasztok!
Nekem több problémám is van a Debian 9 XFCE kiadással.
A live rendszer betölt, működik, szép. A grafikus telepítő viszont amint megmozdítom az egérkurzort, szétesik. Működni működik, csak a nagyon darabos képből nem látni semmit.
Oké, felteszem karakteres telepítővel. Bebootol a telepített rendszer, sokáig fekete képernyő. Nagy nehezen bejön a login képernyő, bejelentkezek. Betölt az asztali háttér és megáll. Az egérkurzor mozog, de az asztalháttér betöltésénél megáll a tudomány.Nomodesetopcióval is próbáltam, ugyanez.Tudnátok segíteni illetve tippet adni, hogy merre induljak? (El a gép elől.
)Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy pavucontrol-ban hiába kapcsolom le az alaplapi integrált hangkártyát, valamint a VGA-n lévő digitális kimenetet azaz csak a PCI hangkártyát használnám, reboot és/vagy logout/login után elfelejt minden beállítást.
Mitől lehet ez?
Arról nem is beszélve, hogy szerintem pont emiatt a tvtime alá sem tudok hangot csiholni.
Valakinek van valami ötlete erre?
Előre is kösz!

Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Az mitől lehet, hogy zárt NVIDIA driverrel vdpau kimenetet használva 46-48% CPU terhelést produkál egy 1080p videó, amikor ugyanez Ubuntu alatt 5-7%?
A lejátszó SMplayer.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
ezt linkelhetted volna korábban is (vagy ha volt is, nem vettem észre)
itt már látszik, hogy egyedi hibád van
ha kevered is rendszereket, ilyen nem szokott történniezt is írtam:
(vagy lehet fel is lehetne pakolni onnan Jessie alá, ha bátor vagy)tlac ft. hozzáállását nem tudtam annyira érteni, máskor ő se ilyen, a mostani Debian-LMDE2 cinmanó hibridet is neki köszönhetem.
az a baj, hogy szavakon lovagolsz, ironizálsz, ami nekem nem egyértelmű (szerintem másoknak sem), hogy mikor teszed
ha valamivel nem értesz egyet, akkor arra írsz egy baromságot, ahelyett, hogy leírnád kulturált módon, hogy mi a gondod vele
úgy összességében elég bicskanyitogató üzenetet tudsz írni, amit nem bírok mindig elnézni
közben neked vannak problémáid a rendszerben, de így csak abba az irányba haladsz, hogy mellőzzük a kérdéseidetironizálsz, ami nekem nem egyértelmű [...] bicskanyitogató üzenetet tudsz írni
Mert nem érted az iróniát b@zmeg!

Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Kipróbáltam a Jessie-ben lévő Cinnamon-t, egész korrekten működik. Nincs benne a legfrissebb verzió, mint a Mint-ben, de ez is jó. Aki szereti a klasszikus felületet, annak tetszeni fog.
Bónuszként telepíthető hozzá az Mint LMDE 2-hez készített ikoncsomag és gtk téma is:
mint-themes
mint-themes-gtk3
mint-x-iconsJól néz ki.

Üdv,
J -
joecontra
addikt
Üdv. Lenne egy kis problémám, amire így elsőre nem igazán tudom a választ. Egy ismerősöm gépére ("új" gép) Debian 7.7-et telepítettem fel. Mivel nem ismerte fel (még ez a kernel sem) a wifi eszközt, ezért az első dvd-ről, amolyan offline módban feltelepítettem egy alap asztali rendszert KDE környezetre alapozva. Semmilyen hibaüzi nem volt a telepítés alatt. A gépet másnap kivittem az ismerősömnek. LAN-on keresztül csatlakozik az internetre, így nem is volt semmi gond, mert azt hiba nélkül kezelte. Minden más eszközt hiba nélkül felismert, volt net is. Nyitottam egy konzolt, és kezdeményeztem egy (su root-ot követően) apt-get update-t. A rendszer szerint up to date volt minden, amit egy kicsit furcsállottam, de gondoltam, a friss dvd miatt lehet az egész. Eljöttem és miután hazaértem, felhívott a tulaj, hogy a grafikus rendszerfrissítést nem működik, még root jogokkal sem. A forrást akarta frissíteni, ahol még csak a DVD lemez volt megadva. Azt mondta, hogy kivette a pipát előle, majd bejelölte a két másikat (ftp és a sec. update tárolók), majd amikor le akarta okézni, visszaugrott a pipa a dvd forrás elé, és ez így is maradt, és ismétlődött, bármit is csinált. Ez hogyan lehetséges? Külön rootként is elindítva az ablakkezelőt, úgy bejelentkezve sem tudott változtatni ezen. Régebben tapasztaltam, hogy offline módban nem igazán sikerül a rendszer telepítése némely esetben. Any idea?

Megpróbálhatja közvetlenül az /etc/apt/sources.list fájlt szerkeszteni.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Pedig ahogy elindítok egy videót végigpróbálgatja a lehetséges felbontásokat, közben villódzik a videó. Ezután "error occured" üzenet és a felbontásoknál a 240p-n kívül minden kiszürkítve de persze az se jó.
Időközben áthidaltam ezzel a dolgot: [link].
Beállítottam 720p-re, a videók egyből ezen a felbontáson indulnak gond nélkül (már ahol elérhető persze).Üdv,
J -
joecontra
addikt
Szerintem a felbontásváltással lesz a gondja. Ugyanezekkel a beállításokkal egy másik flash videós oldalon semmi gond.
Ez valami YouTube specifikus probléma lehet. Még kutakodok.Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Szerintem flash. Jó lenne ha Iceweasel/Firefox böngészőkben menne, mert néha töltögetnék le videókat YT-ról ami ezekből könnyű hála a kiegészítőknek.
Chromium nálam is van, mert a K&H netbankolás azzal működik hibamentesen, Iceweasel/Firefox böngészővel vannak gondok ezen a téren.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
Heló!
Youtube videókkal lenne problémám. Bármilyen Youtube videót akarok megnézni elkezdi magától próbálgatni a felbontásokat, majd hibára fut "Hiba történt lejátszás közben" kezdetű üzenettel. Iceweasel, Firefox böngészőkkel próbáltam.
Ubuntu alatt jól megy, szeretném ha Debian alatt is menne.
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Létezik megoldás?