Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
feketegergo
tag
Az egyik idegesítő jelenség a kiterjesztett desktzoppal, hogy ha egy youtube videót teljes képernyőre teszek ki, akkor sokszor a monitor közepén jelenik meg a videó és körülötte fejete keret van. Gondolom azt hogy hány pixeles a videó a kisebb felbontású TV alapján határozza meg, de nagyobb felbontású monitorra teszi, aminek így csak a közepét használja.
Másik idegesítő dolg az volt, hogy a maximalizált méretű ablakok nem találták el a megfelelő méretet. Sokszor eltakarták a taskbar-okat, vagy volt hogy a window dekoratorok (lezáró kereszt a jobb felső sarokba, stb) lógtak ki a képernyőből.
Jelenleg a wheezy-backportban elérhető legfrissebb kernelt használom (3.16), és be kell ismernem, hogy ezzel a felállással még ki sem próbáltam az extendend desktopot, de egy pár hónappal ezelőtti debián/gnome verzióval kirpóbáltam és fennálltak a fenti problémák. Közben kipróbáltam az Xubuntut, a probléma ugyanúgy fennált, ráadásul az Xfce felületet nem tudtam megszokni, úgyhogy visszatértem.
Azt nem hiszem, hogy a fenti problémák megoldódtak az újabb kerneltől. A nem téglalap alakú virtuális desktop kezelése nehézkes.
Majd lehet, hogy kipróbálom ezzel a verzióval is, de félek, hogy elállítódnak dolgok.
Régi ubuntukban volt olyan lehetőség, hogy 2 független X-server indult a két képernyőn. Nekem valami olyasmi kéne. Az lenne a legjobb, ha a TV-re az egeret semn lehetne átvinni. Ott csak megy a film, de minden irányítás a monitorról történik.
Bocs, kicsit hosszú lett!
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- Milyen egeret válasszak?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TGA2025 - Lara Croft felbukkanása már szinte borítékolt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Természetből eredő gyökerekhez tér vissza a Keychron
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest