Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Volt szabad partíció, így a nagyszülők gépén ki akartam próbálni egy friss Debian telepítést, Gnome helyett Lxde-vel, hátha gyorsabb lesz egy kicsit.

A gép egy P4-es, benne egy RV100-as régi radeon:
    Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV100 QY [Radeon 7000/VE], ami nem lenne baj, mert támogatott a "radeon" driverben.

Leszedtem live nonfree Lxde-s hybrid telepítőt, de a live rendszer nem indult el, valamilyen xorg hibája volt de nem lehetett elolvasni, mert nagy sebességgel pörgött a hibaüzenet képernyője és az is csak akkor látszott, ha failsafe módban volt indítva.

Aztán telepítettem mivel jelenleg is jól fut a gépen a Wheezy, gondoltam nem lesz gond. Végül persze lett, a telepítés után villogó prompt volt csak. Átváltottam konzolra, aztán kiderült, hogy nincsen xorg.conf fájlom. Próbáltam konfigurálni, de azt adta vissza, hogy:
    "number of created screens does not match detected devices" [link], de erről nem találtam semmi érdemi infót, a xorg wikiben is csak mint kérdés szerepel.

Végül átvittem a mostani xorg fájlomat az új telepítésre, majd startx paranccsal bejött az Lxde. Magától még persze nem tölt be.

Mi lehet a xorg gondja?

Új hozzászólás Aktív témák