Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
meg kell vedenem mind2 markat mert OCZ-m is van par eve, geil memoriakat pedig hosszu ido ota hasznalok problemamentesen. persze ezek csak sajat tapasztalatok, es nyilvan akadhat ezek kozott is gyenge darab.
na de pl. az OCZ nem hiaba ad 10 ev garit, mig pl. egy kingston, kingmax altalaban 5 evet, vagy egy transcend csak 2-3-at.
a garancia hossza azert rendesen enged kovetkeztetni az altalanos minosegre.edit, @shteer: koszi, ezek tenyleg jo arban is mennek.
-
BJanee
tag
Bámelyiket megveheted, a lapod támogatni fogja. Az a lényeg, 1,5v-os ddr3-as memók kellenek, ez az általad írt fenti listából egyértelműen látszik. Pipa
Max 4 gigát tudsz belepakolni, listán 2x2gb kit. Pipa
Hogy melyiket veszed, az már szimpátia, vagy magad elé rakod az összesről a képet és amelyiktől beindulsz, azt veddViccet félretéve, szerintem vannak már tesztek mindegyik ramról, utána kell nézni, mi jót-rosszat írogattak róluk, ezt összevetve kiválasztod.
Igazából még azt tudnám ajánlani, hogy ha boltban akarod megvenni, akkor mindenképp vidd a géped és még a helyszínen ellenőriztesd le, hogy megy, így nem tudsz mellényúlni. -
-
BJanee
tag
Hát shteer-nek igaza van, igazából csak szintetikus teszteken bukik ki a különbség, játékban nem nagyon veszed észre.
Igazából nagyon nem vagy lemaradva, jó az a gép még most is, egy jobb vidkarival, quad procival meg több rammal. Viszont azt én sem tudom, hogy érdemes-e beleölnöd egy régebbi rendszerbe, én is csak azt tudom ajánlani, hogy olyan cuccokat vegyél bele, amit később át tudsz tenni egy modernebb lapba (vidkártya, ddr3..) Esetleg próbáld eladni a cuccaidat és az abból befolyó összeghez hozzátéve próbálj gépet építeni -
Na, összegzem még egyszer, ha nem voltam egyértelmű:
A mostani konfigodba tökéletesen elég a lehető legalacsonyabb időzítésű 1333-as ram!!!DE!!!
Ha később bővíteni akarsz (1-2 év) akkor lehet érdemesebb magasabb ramot venni, hogy akkor ne kelljen. A DDR3 marad még 2-3 évig és ha te mindig az 1-2 éves technikát veszek, te még gyakorlatilag 4-5 évig használnád az 1600-as vagy 1866-os ramokat.
1866-os akkor lesz belőle ha mondjuk majd tuningolod az ECO-t a maga 1,35V-járól 1,5V-ra, akkor elvileg, de ram függő, hogy ki tudsz belőle hozni 1866-ot.VISZONT:
Sokszor van hogy alacsonyabb hz-el gyorsabbak a ramok mint a magasabb hz-esek, azért mert jobb az időzítésük. Láttam hogy 800-as odavágott az 1866-osnak...
Na nem regélek, ez alapján már csak tudsz dönteni. -
Én? Nem tudom mi fér bele anyagilag neked. De mind jó szerintem, ami tetszik kinézetre és esetleg marad benne tartalék azt tedd előre.
Az ECO volt nekem sokáig porondon 2x4-be (nekem fontos volt hogy 2 napon belül legyen meg ezért nem ECO lett hanem Sniper), szerintem az fincsi lehet 1600-asba.
Megy majd 1333-on, de azért bazárba kérdezz rá, illetve maard tartalék ha inteles maradsz, mivel 1,35V-on megy, azt jelenti 1,5V-ig próbálkozhatsz vele és az időzítésekkel, léehet ki lehet hozni 1866ot is belőle a későbbiekben ha más lesz a lapka.
1866 már elég lesz 2-3 évig. Gondolom te is csak átlag user vagy (game, progik film, net). Tervezőknek kell max 1600 felett, 1866 és 1600 között szinte semmi különbség, én sem használom ki csak jól mutat és megtehetem.
G.Skill - F3-12800CL9D-4GBECO - ECO Series
4GB (2x2GB) - Dual - 1600Mhz - CL9 - 9-9-9-24 - 1.35V -G.Skill - F3-12800CL7D-4GBECO - ECO Series
4GB (2x2GB) - Dual - 1600Mhz - CL7 - 7-8-7-24 - 1.35V -Vagy nézheted a Ripjaws-okat is, ha nem lesz nagy hűtőd mint nekem (Noctua NHD14) mert az alá nem fér be, a Sniper befért.
Na most megyek, holnap leszek már csak!
Ha ráér addig holnap folyt, ha nem akkor majd az eredményről írj! -
Itt kérdezhetsz, nem ismerős nekem a konfigod meg a lapod Bios-a. Ha tudok segítek, ha nem majd jön vki
.
Az bőven megteszi, de ha lapcserét tervezel célszerű nagyobbat venni Herzben, de nem tudom ha mondjuk 1600-ast raksz be az megy-e 1333-on, de szerintem igen.
Így ha lapot váltasz jó lesz később a ram. -
Azért várj még pár véleményezőt, lehet én tudom rosszul.
Mennyi a max összeg amit rászánnál?
Ha kicsit akarod húzni a ramokat akkor érdemes lenne 1,25-ös vagy 1,35-ös ramokat nézni, G.skill nem rossz árban van a rambazar-on.
Meg kérdés a deszkád mit kezel max. --> jah, látom 1333-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged