- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
futizoli
tag
Nektek is merül kikapcsolt állapotban is?
-
vlevi
nagyúr
Nem, ez nem olyan, mint a viber. Amikor visszater alvasbol, akkor latszik, hogy nincs wifi, es akkor csatlakozik.
De valami van, mert ugyanez a greader fenn van a telefonomon, es a telefon lazan kibir 4-5 napot keszenletben, negyedekkor akksival, es termeszetesen folymatos telefonkapcsolattal. Raadasul a telefonomon van valami okossag, mert idonkent azert megiscsak bekapcsolja a wifit, es kapok emaileket. Ennek ellenere nagysagrenddel takarekosabb. Tovabbra is tartom azt az allaspontomat, hogy valami nem szazas a rockchip, vagy a cube altal megbabralt androidban, mert egy gyari allapotu, rootolatlan, csak alap alkalmazasok (gmail, naptar, bongeszo,....) volt fennt, es ugy is fogyasztott alvas kozben. Ha erre meg egy nagyon keveset ratesz valamelyik applikacio, akkor mar konnyen felmegy 1% fogyasztas fole orankent.
Azonban, most, hogy az eredeti kinait tettem fel, es rootoltam, toroltem rola a kinai vackokat, cwm-t telepitettem ra, igy sokkalta jobb, mint az arctablet fele 2.06-os.
Gondolkodom rajta, hogy csinalok egy wipe data-t, es arrol mentek egy cwm backupot, es kozzeteszem, ha erdekel valakit.A másik tuning, amit a napokban elkövettem, az ennek a szövet toknak a beszerzése volt : [link] A kék egész jó színű, elég sötét. Két előnye van ennek a toknak. Az egyik, hogy ha ebben van a tablet, akkor csak miliméterekkel lesz nagyobb, és sehol nem takar bele a kijelzőbe. A másik pedig, hogy eltakarja a fényes csúszós hátlapot. Kis hátránya viszont, hogy az USB kábel csatlakozóba egy kicsit beleér, ezért kicsit ferdén kell beledugni az USB-t.
-
kazmerr
aktív tag
ha másnál is rakoncátlakodna a töltő, akkor ilyet kell rendelni, és EU-sat kérni. Nem toldott, hanem rendes eu-s villásdugós, és a tablet felöli vége sem egyenes hanem L profilos!
http://www.merimobiles.com/wall-battery-charger-for-cube-u30gt2_p/meri9535.htm -
vlevi
nagyúr
Akku fogyás témájában hétvégén próbálkoztam.
Csináltam egy teljes resetet, és így megnéztem, hogy mit csinál. A google accountot beállítottam, és lefrissítettem az alap alkalmazásokat, de semmi újat nem telepítettem.
Így egy éjszaka alatt 2-3% körül merült a táblagép. Ez negyede a korábbi állapotoknak. Szuper. És, amit még így észrevettem, az akku töltöttség képernyőn igenis, tudja mutatni, hogy elment aludni. Korábban az volt a látvány, hogy a wifi és a táblagép ébren az folyamatosan mutatott, mintha ébren lenne. Ezek szerint így is van, mert sikerült olyan állapotot létrehozni, amikor bealszik. A wifi viszont nem alszik be, nem értem miért?
Nos, ezután feltelepítettem az RSS olvasót, a gReader pro-t. És itt jön a pofára esés, mert tegnap napközben (kb reggel 8-du. 5 között) ismét megvolt a 6-7% akksi kapacitás esésÉs az akkumullátornál is folyamatosan ébren mutatta a gépet
Pedig a gReaderben minden lehetséges automatikus, háttérbeli frissítést kikapcsoltam. Pedig ez kellene, mert az emailek mellett az rss hírek olvasására használom főként a táblát. Tegnap este visszatöltöttem a korábbi ROM mentésemet, ami teljesen be volt lakva, erről letöröltem a greadert, és úgylátszik ez volt a legfőbb akku evő, mert megint lecsökkent a készenléti fogyasztás.
-
vlevi
nagyúr
Most pedig az következik, hogy nem telepítek rá semmi pluszt, és holnap reggel megnézem, mennyit merült az akksi.
Egyébként első ránézésre mintha jobbnak tűnne az arctools félénél. Valahogy pl. a play update közben is tudok kattintgatni. Nem tudom, lehet, csak bebeszélem magamnak, vagy tényleg így van, nemtudom.Amúgy erre a dologra mostanság összehasonlítási alapnak a telefonomat szoktam említeni. Lenovo S750, MTK6589 proci, 4x1.2Ghz, 1GRam, és Android 4.2.1 Sokkal-de-sokkal finomabban működik. Igaz, a felbontás csak a negyede, 960x540, de ehhez semmi köze pl. annak, hogy a telefonomon még egyszer sem akadt meg azért semmi, mert valami frissítés volt. Ma délben is leveleztem rajta, olvastam a híreket, és közben dobálta az értesítéseket, mert frissített vagy 5 alkalmazást. A cube ilyenkor teljességgel használhatatlan, olyan, mintha hiába lenne 4 magos, mert csak egyetlen szálon csinálna mindent. Persze, lehet, hogy nem a proci miatt akad meg minden, hanem lehet ez pl. a flash memória lassúsága is, de hát mégiscsak egy szintén kínai (Lenovo) telefon az, amivel összehasonlítottam, és az sokkal jobban muzsikál.
Vajon más Rockchipes táblák is így működnek (pl. Wayteq qci, vagy a Pipo táblák)?, Vagy ott normálisabb ROM, vagy valami más van alattuk, és nincs vele ilyen gond? -
vlevi
nagyúr
Hú, ez hosszú volt, de sikerült
Az istennek se akart felmenni a driver, kínomban telepítettem innen [link] Moborobo versie 2.1 szoftvert. Ez felrakott egy normálisan működő ADB drivert. De akkor meg TPSarky nem akart menni, ADB out of date hibával. Szereztem hozzá frissebb ADB-t, bemásoltam a könyvtárba, na, így már sikerült, rootolva van.
Most felrakom az arctools-t, azzal a CWM-et, csinálok egy backupot, és utána jön a kínai gyomlálás -
vlevi
nagyúr
Próbálnék rootolni, de nem megy.
Azért akarok egy rootolást csinálni az arctabletes rootolt rom helyett, mert állítólag a gyári rommal nem eszi az akksit (arctablet fórumon ezt mondják).
De nem akar felmászni a driver. Felmenni felmegy, de nem indítható el (10-es hibakód)
-
Tim72
tag
válasz
andrasxx #687 üzenetére
Nálam van jelenleg mindkettőből egy db (a wayteq az friss vétel).
(Ezentúl C, W a két gép)
Igazán nagy különbséget nem találtam (igaz nem játszok velük).Különbség:
- 16GG - 32GB
- képernyő arány
- 2048 x 1536 - 1920*1200
- W-hez kaptam USB-OTG-t.
- China import, garancia, vám, idő - Itthoni forgalmazás, garancia.Saját korábbi kérdésemet megválaszolva a wayteq felbontása nem nagy a procinak, de én nem játszok.
Antutu-ban kb ugyanott teljesítenek. (természetesen a W. a nagyobb felbontás miatt a grafikában kicsit gyengébb)Teljes feltöltésről, WIFI-n keresztül teljes fényerővel 1080p filmet játszottam. Mindkettő simán ment, kb 3h30p bírta mindkettő aku figyelmeztetésig (14%), a W. egy kicsit tovább bírta.
W-nek a power gombja szórakozik kicsit, érdekes módon töltőről azonnal indul, viszont akkuról kicsit macerás.
A C-nak nálam érzéketlenebb a képernyője tapizásra.
Mindkettő lehet egyedi viselkedés.A képét hol egyiknek, hol másiknak látom szebbnek.
Szóval szerintem a képarány amit szeretnél az kell döntsön közöttük (műszaki szempontból) illetve az egyéb nem műszaki paraméterek.
-
Tim72
tag
Nekem ez
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u30gt2/rom-cube-u30gt2-android-4-2-2-custom-root-firmware-version-2-06-final-20131029/
sajnos fagyogat, meg néha bezár alkalmazásokat. (élhető, de lehetne jobb)Ráadásul ez valami miatt nem kezeli azt az USB hub-ot amit az előző 4.1.1 igen
Viszont érezhetően gyorsabb
-
-
andrasxx
tag
Sziasztok !
Terveztek egy ilyen vásárlást a Geekbuying-ról... dhl-lel. Milyen tapasztalatok vannak a vámkezelés terén? Mindig kell dhl esetében fizetni? -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Beindult a kitkat "biznisz".
Egyelőre még OFF, de ha az rk3188 chipsetes táblákra elkezdenek kijönni a kitkatok (állítólag a Pipo ra is úton van), akkor lehet bizakodni. -
vlevi
nagyúr
Közben eszembe jutott, hogy variálgattam kicsit a ROM-okkal, amíg azt kerestem, hogy alvás közben a fogyasztással mi a helyzet. Túl sok különbséget nem nem találtam (még a júl.6 előtti ROM-okat nem próbáltam), de azt vettem észre, hogy a 2.04-es ROM-ok sokkal fürgébbek, mint a legutóbbi 2.06-os. Pl. a gép feléledése. A 2.06-os fw-el a gép bealszik egyszer-kétszer, mire annyira magához térjen, hogy az új leveleket letöltse. A 2.04-es ROM-okkal viszont néhány másodperc, és már pittyeg, ha új levél jött.
Szerencsére van CWM backup minden ROM csere közbeni állapotról, így néhány perc alatt ki tudom próbálni a különböző verziókat, és ha kell, visszarakni a régebbit. -
vlevi
nagyúr
Kezdhetünk bizni a kitkat frissitesben. A Rockchip legalabbis rajta van az ügyön, remelem a Cube is foglalkozni fog vele.
[link] -
SZULTA
tag
Sziasztok!
Úgy látom best buy [link]
Esetleg nincs valakinek véletlenül egy feles kupon kódja?
Valamint le vámolják a cuccot? -
futizoli
tag
Igen, ezeket a wayteq, Alcor retinás csodákat figyelemmel kísértem, de egy percig sem győztek meg.
Állandó újraindulások, fagyások wifi problémák, stb. olvashatók ezekről a gépekről...
A Cube-al semmi ilyen probléma nincs, teszi a dolgát...
Valamelyik nap fogtam egy ilyen 'retinás wayteq-et,csak a gombjait megérintve nyugtáztam magamban, jól választottam... pedig a Cube előtt esélyes volt. -
vlevi
nagyúr
válasz
futizoli #673 üzenetére
Igen, en sem bantam meg, hogy megvettem, azota is rendszeresen hasznalom.
Mostmar igazabol azett Magyarorszagon is van alternativaja, a wyteq, stb retinas tablak nem sokkal dragabbak, plusz van gari, sot, ha azt nezzuk, hogy esetleg az afat is ki kell fizetni a kinai vasarlas utan, akkor mostmar nem biztos, hogy megeri kintrol megvenni. De ez most van, tobb, mi t fel evvel ezelott mas volt a helyzet, akkor meg magyarorszagon nem lehetett hasonlot kapni.
Meg mostmar pl. az LG 8.3-as tablaja is egesz jo laternativa, foleg, ha valalki meg tud csipni egy 0%thm-es hitelt. Ha most kellene tablat venni, lehet, azt vennem. Vagy mast. De, ahogy az elobb irtam, most. De fel eve nem volt. -
futizoli
tag
Szerintem még mindig nagyon megéri az árát a Cube, főleg most 209 dollárért...
Amióta akksit cseréltem benne, lekopogom, tökéletesen működik, mai napig élmény használni.
Évekig vártam mire ilyen felbontással kedvező áron megjelent egy tablet. Nekem még a felépítése, a kicsit gagyi összeszereltsége is tetszik.
Többszöri szétszedés után könnyen előfordulhat, hogy a műanyag "menetek" megadják magukat, az én készülékemnél már van olyan csavar ami csak forog, lötyög, de nem tart semmit...
Ha valaki hozzám hasonlóan nem gyári akksit tesz bele, számolhat egy kis reszelgetéssel is...
Az LG akksikat összekötő vezetékek vastagabbak a gyáriénál, és hiába csűrtem-csavartam, a leszorító lemez nyomta a kábeleket, ami szépen meg is jelent a kijelzőn egy folt formájában... A fém kávát ki kellett reszelni azon a ponton, és tökéletes. -
vlevi
nagyúr
válasz
Mclarenöcsi #670 üzenetére
Valahol hozzáérhet a kijelző széle valami fémhez belül. Amikor pár napja az akksicsere miatt szétszedtem, és összerakás után megnyomorgattam, akkor nekem is csinált ilyeneket. De szerencsére csak akkor csinálta, és csak azért, mert erőltettem a dolgot.
Amikor szétszedtem, akkor azért látszott rajta, hogy ez nem egy apple, samu, lg, satöbbi cucc. Ez alatt azt értem, hogy belül látszanak olyan megoldások, pl. forrasztanivaló alkatrészek, ragasztószalaggal rögzítés, ami az összeszerelőre van bízva, hogyan tudja megoldani. A bevilágítás témája is ilyen. Elég egy minimális illesztési probléma, és már rögtön ott van a bevilágítás, ezért van, hogy van, akinek egyáltalán nem látható, másnál pedig eléggé látható. Egy nagyobb gyártónak a gyártósoráról (azthsizem, legalábbis), nem úgy jönnek le az alkatrészek, hogy azt a gyári munkásnak kelljen forrasztgatni. -
geloczigeri
tag
válasz
Mclarenöcsi #670 üzenetére
Szia!
Nekem is van ilyen problémám, nekem is minden ROM-al előjött egy idő után. Nincs rá megoldás, mert harveres problémáról van szó. Megzavarodik az elektronika, Kínai szar sajnos
-
Mclarenöcsi
tag
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen csodám.Minden tökéletes rajta de néha a képernyője megbolondul és összevissza ugrál úgy hogy én hozzá se érek.A legutolsó két rommal is csinálja.Az lenne a kérdésem,hogy ezt tudjátok hogy miért csinálja és ha igen akkor mi a megoldás rá? -
geloczigeri
tag
Köszi az infót!
Igen, a CWM már fel van telepítve nekem, jól használható. Szóval mostantól már csak olyan ROM-ot akarok flash-elni, ami update.zip formátumban jelenik meg a CWM-hez.
Cyanogenmod-ot akadályozza az, hogy a Rockhip még nem tette publikussá a kernel forrását. Erre még várni kell egy ideig
Igazából most elég jól használható a tablet. Nem érzem szükségesnek az 1.8Ghz-re húzását sem - de azért felhúztam addig -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #667 üzenetére
Arctableten volt fenn cwm-es. [link]
De ha nincs, akkoris az arctablet fórumon fenn van, hogy az arctools progival hogyan lehet 1 perc alatt telepíteni a cwm-et. [link]Vagy arra gondoltál, hogy cwm-ből update-el felrakható verzió a 0727-ből? Olyat tényleg nem láttam.
Amire még kíváncsi lennék, az egy Cyanogenmod, de, hát sajnos olyan sincs
rk3188-hoz már láttam próbálkozásokat, de én még nem mertem felrakni egyiket sem.
A legbíztatóbbat itt találtam : [link] -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #662 üzenetére
Lehet, hogy elő kellene venni valamelyik korábbi fw-t, a 0727-it, vagy a 0706-it, emlékeim szerint azokkal nem volt ilyen. Úgy emlékszem, hogy korábban úgy volt, hogy ha este letettem a tabot 100% töltöttséggel, akkor reggelre 99% körül volt. Most viszont 94-95 körülre lemegy.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Nekem is nagyon hasonloan nez ki a grafikon, es az alatta levo dolgok is. Wifit mutatja bekapcsolva, pedig nincsen.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Tegnap előtt én is nézegettem ezt a darthjabb verziót, de nem töltöttem le, ma mikor le akarom tölteni nem találom az arctabon. Megvan valakinek?
még is meg van, én vagyok vaksi....melyiket tettétek fel a simát vagy az oc-t?
-
geloczigeri
tag
Szia!
Pont tegnap tettem fel én is ezt a darthjabba féle verziót, a legutolsót. Amúgy nagyon jó ez a CWM-es verzió, egyszerűbb volt felrakni, mint gondoltam, és még az appok is megmaradtak!
Már 22 és fél órája megy a tablet. Tegnap délután próbáltam lemeríteni, de aztán más dolgom akadt, szóval azóta csak úgy van, készenlétben.
A "Mobile network signal" ahol sárgába váltott, ott töröltem ki a telefonos appokat, előtte meg a GTA Vice City-vel próbáltam meríteni a gépet. Na de este viszont hozzá se nyúltam a géphez. Ez a grafikon jobb fele, a kisebb rücsök után. Az elmúlt 10 órában mégis merül nekem is.A processzor "elméletileg" nem kéne, hogy zabálja az áramot, mivel offline van ilyenkor, és ezt bizonyítja az alábbi grafikon is a System Tuner-ből. Szóval itt szerintem tisztán hardveres dologról van szó, például a memóriáról.
A memóriának a készenléti állapottól függetlenül nem szabad kikapcsolnia, frissítenie kell magát ugyanúgy, mint ha be lenne kapcsolva a gép. Igaz, ilyenkor alacsonyabb frekvenciára kéne, hogy váltsanak, ami alacsonyabb feszültséggel, alacsonyabb fogyasztással tartható. Na hogy ez itt így van-e, sehogy sem tudom leellenőrizni.
Azért tippelek a RAM-ra, mert annak mindenképp pörögnie kell készenléti állapotban is. A másik dolog, hogy nekem a WiFi annak ellenére bekapcsolva marad, hogy elvileg kikapcsolja. Tisztán látszik, hogy mikor felébresztem a tabot, akkor csatlakozik újra. De akkor a Battery grafikonon miért jelzi úgy, hogy be van kapcsolva?
Szóval vagy a WiFI áramkörei maradnak úgy, vagy a memória zabál ennyit. -
vlevi
nagyúr
Nos, eddig nagyon pozitivak a tapasztalatok az uj akksival. Mint az uj. Kb 5-6 szoros uzemido az elozo, mar doglodo akksihoz kepest. Kozben nem hagyott nyugodni az, hogy a gepete letéve szint sosem zarolta a kepernyot, ezert az arctabletrol letoltottem a cwm-bol frissitheto oc-s romot, es felraktam. Lehet, hogy ez volt a megoldas, mert mostmar mukodik a kepernyozar. Es az antutu teszt szerint is gyorsabb, kb 1000 ponttal, de ami fontosabb, erzesre is jobban reagal, mint a gyari 2.06
Egyetlen dolog van mar csak akksi es uzemido kornyeken. Valami azaert csak fogyaszt meg valamit, mert ejfel korul 68%-on volt az akksi, ma reggelre lement 63%-ra. Ez azt mutatja, hogy valami meg van, valami meg fogyaszt valamit, mert ennel a telefonom is sokkaljobban birja, pedig a telefonban csak 2000-es akksi van, nem 7600-as. Raadasul a telefonon biztosan futnak a telefonos dolgok, raadasul idonkent a wifit is bekapcsolja, mert megjonnek az emailek. -
vlevi
nagyúr
válasz
futizoli #588 üzenetére
A töltési idő nálam is "megnőtt", ez jó jel. Kb 1 órája csavaroztam vissza a fedőt, akkor dugtam rá a töltőre, emlékeim szerint valami 83-85% kapacitást mutatott, ha jól emlékszem. Eltelt kb 1 óra, és még valahol 95% körül jár. Ez örömteli ltávány, mert korábban nulláról százra feltöltődött ennyi idő alatt, és alig tartott tovább, hogy lemerüljön
Szinte láttam a bal alsó sarokban, ahogy megy le a töltöttségjel az akku ikonon (najó, ez azért túlzás, de párpecenként ránéztem, és már megint kisebb számot láttam ott, mint előtte).
-
vlevi
nagyúr
válasz
futizoli #588 üzenetére
"Kicseréltem az akksikat."
Úgytűnik nekem is sikerült.
Én gyári akksikat tettem bele, mert sikerült kisírnom a geekbuyingtól egy új akksit, amit ingyen elküldtek.
Igaz, nagyon sokáig tartott, mert én is belefutottam abba a problémába, hogy Kínából nem voltak hajlandóak akksit szállítani, mert a líthium akkumulátorok szállításkor kigyulladtak [link], és többszázezer csomagot visszafordítottak Kínába. Így pl. telefonokat, táblagépeket, szóval mindent, amiben áram volt.
Ma kaptam meg, szét is szedtem a gépet. Még szerencse, hogy volt véletlenül itthon olyan apró torx csavarhúzó, ami a felső két csavarhoz kell.
Rádugtam a töltőre, és bekapcsolt, akkor már sikeresnek mondható az operáció, ugyanis nem vagyok egy elektronikai zseni, de azért forrasztópáka az van itthon.Örülök, hogy újra teljes erővel megy a gép, de azért nem szívesen csinálnám meg túl sűrűn.
Korábban a GPS-emben is cseréltem akkumulátort, de ott nem kellett forrasztani, mert csatlakozója volt."És a cube jól optimalizál, de ennyi a soc teljesítménye?"
Hát, ezt szerintem sosem fogjuk megtudni. Mert a Cube szerintem majdnem készen kapja az Androidnak azt a verzióját, amit a Rockchip optimalizál az rk3188 procihoz, beleteszi a drivereket, satöbbit. Én azthiszem, hogy túl sokat ott már nem tehet a Cube, Pipo, Wayteq, akármelyik cég. De nem látok bele a folyamatba, lehet, hogy nincs igazam. -
vlevi
nagyúr
Határeset. Átlagos dolgokra elmegy, de pl. egy flipper azért lehetne folyamatosabb is. Nem szaggat láthatóan, csak olyan érzésem van, mintha már azért bírkózna a felbontással.
Ellenben szöveget olvasni marhajó ez a felbontás és pixelsűrűség.Fennt van egy ideje a 2.06-os firmware, és úgytűnik a kezdeti szaggatás féleségek is megszűntek, lehet, hogy csak valami cachelés (dalvik?) kellett neki. De azt azért észrevettem, hogy elég gyakran fordul elő, hogy ha leteszem a tabot, és bealszik, utána, amikor előveszem, megnyomom a kapcsolót, akkor rögtön az asztal jön be, és nem a záróképernyő. Pedig elmegy "aludni", mert a fogyasztásban nem veszem észre, hogy valami nagyon zabálná az akksit, de mégsem zárolódik a képernyő. Viszont kb az esetek felében, kétharmadában rendesen lezárja.
Elvileg semmi csodaszoftver nincs telepítve, csak a tényleg átlagosak. Boat browser, greader, és hasonlók.Szerintem az is U30GT1 lesz, a Cube oldalán legalábbis rk3188-ként, 1280x800 felbontással írják.
Az oldalukon is van fenn szeptemberi fw : [link]
Vagy, az Arctableten érdemes nézelődni [link] -
varmi2
nagyúr
Tartsa bekapcsolva a wifit menüpontban, nektek mi van kiválasztva? Nekem nem szükséges alvó módban a wifi bekapcsolása. A telom jelez mindent, és ha kell, akkor felébresztem a tabot.
-
mondokgy
újonc
válasz
mondokgy #648 üzenetére
Sziasztok!
Firmware-t szerettem volna frissíteni, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon benéztem a dolgokat. Én azt hittem U30GT2-es tabletem van, de ez valójában U30GT és az U30GT2 között van. Hogy pontosan mi azt nem tudom, mert több elnevezéssel láttam. U30GT1 talán az igaz, viszont a tablet hátulján U30GT a model megnevezés, de a CUBE-Tablet oldalán U30GT2-nek is nevezik. A lények hogy ebben is már RK3188-as CPU van és nem RK3066, csak a felbontása 1280X800 és a RAM 1GB. Én persze betoltam az U30GT2 2.06-os firmware-t, aminek az eredménye egy elég szétcsúszott kép. A netet túrva nem nagyon találtam ehhez firmware-t. Tudtok segíteni, hogy hol találhatok hozzá (elkezdtem a Cube-Tablet által javasolt kínai oldalról tölteni, de nem igazán akar egyelőre lejönni).
Előre is köszi
mgy -
mondokgy
újonc
Sziasztok!
Kb. 1 hónapja vettem egy Cube U30GT2-t. Eddig nem volt vele baj, de mostanában a töltéskor meghülyül.
Nem mindig csak néha. Olyan mintha beragadna egy adott töltési szinten (pedig rá van dugva a töltő) és nem akar tovább töltődni. Durvább esetben csak akkor működik, amikor a töltőre van dugva. Ha lehúzom rögtön kikapcsol. Aztán a sok ki-bekapcsolgatás próbálgatás során egyszer csak megjavul, feltöltődik és olyan mintha rendbe volna. Valaki tapasztalt már hasonlót? Töltőnek a vele küldött átalakítós töltőt használom. Ha rendbe jön, akkor olyan az akksi mintha jó lenne, több óra használatot is bír. -
vlevi
nagyúr
Én sem fogom lecserélni, ez majdnem biztos, mert a képminősége eszméletlen jó, sebességébe sem tudok igazán belekötni, nekem a wifivel sincs nagyon bajom, jó ez
Van, hogy az asztali gépet napokig nem kapcsolom be, mert a tableten mindent elérek. Könyvet, híreket, PH fórumot, más meg nem kell -
varmi2
nagyúr
Nekem még marad egy darabig ez a tab, úgy1-2 évig, vagy ameddig bírja, remélem sokáig.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #643 üzenetére
En meg pont, hogy fektetve, ketoldalas modban olvasnek szivesebben koynveket, ahhoz pedig a 4:3 keparany a jobb. Legalabbis szerintem. Volt 9,7"-os tablagepem, meg 1024*768 felbontassal, azzal valahogy jobban adta magat a ketoldalas konyvolvasasi mod. Azonban pdf-hez lehet, hogy tynleg jobb ez a fajta keparany.pdf-t is szoktam olvasni, es abba viszont nem tudok belekotni. Ahhoz jobb, ha egyoldalas nezetben magasabb a tablagep.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #639 üzenetére
Hát, a gyanúsan olcsó dolgok tényleg veszélyesek tudnak lenni.
De itt most arról volt szó, hogy egy kipróbált, bejáratott terméket, az U30GT2-t sem érdemes már Kínából megvenni, mert még a legolcsóbb megbízható ajánlat sem jelentősen olcsóbb, mint amit hazai boltból meg tudsz venni. Ráadásul itthon van garancia, pár nap alatt kézbe veheted, ...
Telefonokra ez egyelőre még nem igaz, mert Kínában már nagyonrégen nyomják 150-200 dollár környékén a 4magos, 4-5" méretű telefonokat, itthon ennél még többe kerülnek pl. a Prestigio-k is. -
geloczigeri
tag
válasz
Elírtam. 100mAh -> 1000mAh akart lenni
Na mindegy, ilyeneknek nem dőlünk be többé
-
varmi2
nagyúr
válasz
ooopssss.....
-
geloczigeri
tag
Hát én max kisebb dolgokat fogok kinntről rendelni, de azért erre is van egy jó történetem
eBay-ről rendeltem 8 AAA újratölthető 100mAh kapacitású akksit. Kb 10$ körül volt Haha... Már itt benéztem, túl olcsó, de hát megörültem neki.
Két hét múlva megérkezett a csomag. Kibontottam, és a kezembe vettem az elemeket. Túl könnyűek voltak. Nagyjából tudom, hogy milyen nehéz egy tisztességes li-ion akksi, szóval betettem őket a Voltcraft töltőbe. Leteszteltem az elemeket, és a ráírt 1000mAh kapacitás helyett 200-250mAh volt bennük. Az eladónak ezt leírtam, azt mondta, hogy hát sajnálja, őt is átverték (aha...). Visszautalt 3$-t...Az élmények...
-
varmi2
nagyúr
válasz
geloczigeri #637 üzenetére
Én azért nem zárkózóm el ennyire a kínai dolgoktól, ha megfelelő az ajánlatuk. Ezt úgy mondom, hogy én is megjártam, és vissza kellett küldeni a tabot, másodjára kaptam jót
-
geloczigeri
tag
Az biztos, hogy az élményeim után már semmiképp se vásárolnék kínából semmilyen kütyüt...
Főleg a garancia miatt. Nagyon drága mulatság oda-vissza küldözgetni a cuccot (főleg oda). -
vlevi
nagyúr
válasz
fiATHaLON #634 üzenetére
Megmondva az őszintét, lehet, hogy mostmár nem éri meg megvenni. Egyre gyakrabban fennakadnak a VÁM-on az eszközök, ez a tablet nettó 50 körül van, egy Wayteq X-Tab 100 qcr , szintén 4 magy, ugyanígy nagyfelbontás, 2028x1536, azaz ipad3 méretű, ráadásul magyarországi garanciával már alig drágább.
Amikor a cube gt2 megjelent, akkor nagyjából ez volt az első nagyfelbontású tablet, akkor még magyarországon hozzá hasonlót egyátalán nem lehetett kapni.
Azóta eltelt több, mint fél év, csúnya ezt mondani, de még pár hónap, és elvault, kifutott darab lesz a cube gt2-ből is -
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Tabletvásárlás előtt állok, lényeg a játék (komolyabbak is), youtube, hdfilmek.
Örömmel találtam rá a Cube tabletekre, mert paramétereiben a 100-120.000-es
holmik tudását hozza. Viszont olvasva itt a fórumot, két kérdésem lenne.Jelenleg fut-e hibamentesen valamely beállítással/rommal (nem tudom, itt valami
cfw-ket raktok rá, vagy gyári frissítésekről beszéltek), valamint, hogy tengerentúli
beszerzésen kívül van-e mód valahogy hozzájutni?A csúcs érdekelne, a GT II.
Előre is köszönöm, ha segítetek!
-
Tim72
tag
1 particio van rajta?
Erdemes kimenni a terminal-ba, es megnezni mit lat a rendszer. Nalam linux-ot jobban ismerok konnyen tudnak segiteni..
Probald meg mes kulso hdd-vel is.
Egyeb andriidos keszulek latja?
Anno a routeremmel volt olyan , hogy a kulso hdd vezerlojet nem tudta kezelni. (Driver)
Szerintem ennek erdemes utana jarni. En erre gyanakodnek. -
zsokfel
újonc
Szeretném a segitségeteket kérni.
Az U30GT2 hangszorója sajnos úgy tűnik tönkrement. Recseg, nagyon torz.
Nem tudom, hogy garanciában kicserélik e. Van valakinek tapasztalata ezzel
kapcsolatban. Arra is gondoltam , hogy rendelek egy hangszorót, és magam
befórasztom, de nem találtam egy linket sem ahol rendelni lehet, vagy legalább
a hangszoró árát megnézzem. Tudna valaki ilyen linket. -
varmi2
nagyúr
Nekem eddig bejön az új rom, szerintem jobb, mint amit eddig használtam (0727).
-
varmi2
nagyúr
Úgy döntöttem, hogy ma én is felteszem az új romot.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #628 üzenetére
Firefoxban biztos jobban észrevenni, mert az nekem mindíg is sokkalta lassabb volt, mint a gyári böngésző.
-
geloczigeri
tag
Szia!
Például nekem itt fordult elő, ahol észrevettem:
Firefox böngészőben, amikor legörgetsz az oldalon, ilyenkor elrejti a címsort. Amikor felgörgetsz visszajön, és bal oldalt a vissza gomb nekem ugyanúgy villódzik. Ez a jelenség az új Rockship SDK óta áll fennt, szerintem az új kernel vagy driverek miatt van. Pl. 1.05-ös fw-ben nem fordult elő ilyen, de azért az szaggatott is rendesen.
Nem nagy probléma szerintem, videonál meg játékoknál semmi baja. Mint ha a szoftveres rendereléshez lenne köze -
vlevi
nagyúr
Nemtudom. Hogy jobb-e, mint a 0727-i 2.04-es tesz fw? Ugy veszem eszre, rosszabbnak nem rosszabb. A stamdby fogyasztas tenyleg lement a normalis ertekre. Napkozbem itthon volt, es a reggeli ertekhez kb 9-10 ora alatt nagyjabol 1%-ot esett, a szar akksival. Viszont ebresztooranak meg mindig nem jo, stanbybol nem kepes felelszteni magat az ebreszteshez, ugyanugy, mint ez eddigi osszes tobbi fw verzioval. Sebessege sem rossz. Szerintem hasznalhato, nalam most megmarad egy ideig, ha nem talalok benne nagy gondot. Peraz, aki melyebben beleassa magat, az biztos fog talalni benne hibat, de nekem csak netezesre, hirek, es konyvolvasasra kell. Igaz arra jo volt az 1.05 fw is :-)
De ha jobban megnezem, nekem most mintha (pl yt video app) , amikor valtogatok a videok kozott, mimtha villodzna egy kicisit a kep. Nem a videok lejatszasaval van baj, hanem az alkalmazas (de akar a gmailt is emlithetnem), amkkor mas-mas nezetbe valt at, olyan, mimtha valami villodzas lenne a nezet valtasa kozott. Lehet, hoyg eddig is volt ilyen, csak nem vettem eszre, vagy azert, mert nem figyeltem, vagy pedog azert, mert gyorsabb volt, vagy pedig, mert ez csak most ilyen.
-
vlevi
nagyúr
Antutuban, a korábbi 2.06 test fw-el 18633-t kaptam, most meg csak 17770-t. Van, ami javult, nagyon hangyányit, mondhatni a mérési hibahatáron belül van, de storage IO leesett a harmadára, ezért a kevesebb pont. Korábban erre 1276 pontot kaptam, most csak 461-et.
Na, még megpróbálom újra átírni tablet UI-ra, és elkezdem újra belakni.Amúgy a Win8-as launchert úgylátom, még ebbe sem rakták bele, csak a hátterét, és a a világos beállítások képernyőt. Pedig kíváncsi lettem volna rá.
-
vlevi
nagyúr
Igen, felrakom.
A rövid leírás szerint többek közt javították az előző 2.06 magas fogyasztását alvó módban. Ami nálam pl. úgy jött ki, hogy sokszor el sem ment alvó módba. Vagy ki sem kapcsolta a képernőt, vagy, ha ki is kapcsolta, időnként, amikor visszakapcsoltam, akkor nem a lock screen jött be, hanem egyből az asztal. És egy éjszaka alatt (a szar akksimmal) 15%-ot fogyott. A 2.04-essel egy éjszakát megúszok 1, max 2% fogyással. -
Brave_86
aktív tag
Sziasztok !
A másik topic az U39GT elég inaktívnak tűnik. Sajnos ez nem túl biztató. Ezért itt is feltenném a kérdésem.
Figyelemmel kísértem ezt a topicot is és úgy tűnt itt jobban zajlik az élet, talán azért is mert többeknek van ilyen készülékük. És úgy látom frissítések is elég gyakran vannak, utal a jó/jobb supportra.
(van háttértámogatása a készüléknek) Ezért bizonytalanodtam el, mert eddig az U39Gt mellett tettem le a voksom, de elgondolkodtam. Ti tapasztalat alapján mit mondanátok, melyiket érdemesebb választani. Igaz kicsivel ez drágább, de ha ez megéri a felárat, akkor nem ezen múlna a döntésem.
Válaszokat és segítségeteket előre is köszönöm srácok.
Üdv:
P. -
geloczigeri
tag
Ez már final, szóval kipróbálom. Valaki azt írja, hogy bugos, de azt nem írta le, hogy miért. Megkérdeztem tőle, remélem válaszol mielőtt elkezdem flash-elni a gépet
-
vlevi
nagyúr
Szerencsére a Cube-nál nem felejtették el az eszközt, ez dícséretes!
Újabb, 2.06-os verziójú fw. -
geloczigeri
tag
Nem tudom mi lehet a baja. Talán másik firmware-el érdemes lenne megpróbálni. Például ezeket végig próbálni, kezdve a 2.06-ossal, ami most a legujjabb: 1.05, 2.02, 2.03, 2.04, 2.06.
Meg lehetne próbálni másik merevlemez vezérlővel is (más chipset legyen benne), de nem tudom ér-e annyit. Pendrive-ot nekem is viszi gond nélkül, még NTFS fájlrendszerrel (read only) is.
Találtam még egy ide vágó témát, azt írják, hiányzik a driver a Cube firmware-ből:
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u30gt2/cant-connect-turo-ext-1tb-2-5-hdd/ -
tarnagy
aktív tag
válasz
geloczigeri #586 üzenetére
(#586) geloczigeri
Nem tudom, mi lehet az oka, de nálam nem úgy megy a dolog, mint amit írtál. Igaz, nekem U9GT5-öm van, de ez a lényegen nem hinném, hogy változtat.
Szóval, ha rádugom az OTG-re az 500 GB-os külső merevlemezt, az Y csatlakozókábel másik ágára a tápot, a akkor sem látja winchestert a tablet. Pendrive-ot kiválóan lát. Mi lehet az ok? Van valami tipped? -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #612 üzenetére
En is azon a velemenyen vagyok. Olvasgatom az arctablet forumot, es ok is csak talalgatnak, meg gugli forditoval probaljak kibogaraszni a kinai forumot, hogy mi is lehet ez a 2.06fw verzio.
-
geloczigeri
tag
Szerintem várjátok meg a "final version"-t...
-
vlevi
nagyúr
Hát, nekem megy vissza a 0727-i fw. Azthiszem, az első dolog, hogy a tablet_ui átállítást nem bírja. Ha ezt átállítom, akkor restart után nem indul.
Azonkívül, szerintem a kép, mintha szaggatna. Legalábbis a beállításokban való mászkálás nekem nem tűnik olyan folyamatosnak, de lehet, hogy ezt csak bebeszélem magamnak. Addíg nem jutottam el, hogy egy Antutut telepítsek rá, és mostmár nem is fogok... -
vlevi
nagyúr
Egyelőre negatív
Felment a fw, bekacsoltam a wifit, beállítottam a google accountot, és, hogy jó dolga legyen, csináltam egy restartot. Na, azóta a cube-os képernőy hullámzik, az volt kb negyedórája
Próbaképpen adok neki egy wipe data-t, hátha.
u.i.: Csak az a baj, hogy a recoverybe sem akar bemenni -
vlevi
nagyúr
Dehogyem állt vissza, de ezt a build.prop átírásával mindjárt visszaállíítom.
(kicsit rohadtsokáig tartott az install, de nem a tablet miatt. Win8.1 van a gépemen, és azon nem települ a driverTanácsoltak nekem virtualgépes XP-t, de azzal se. Úgyhogy megint elő kellett venni egy másik gépet, amin még nem nyócaska van, és azon percek alatt megvolt minden.
-
vlevi
nagyúr
Tegnap ejszaka neztem ra az arctablet foeumra, es mar valami 2.06 romrol bezseltek. Ma reggelre mar kesz is van belole az arctabletesitett valtozat (kinai appok nelkuli,rootolt) En meg nem lattam milyen, de ami kesik, nem mulik :-)
[link] -
siryeti
tag
Sziasztok
Megérkezett a készülék, kb 5 perc múlva fent volt rajta az ajánlott rom, semmi gond vele , majd tesztelgetem még ha kislányom elalszik és kiesik a kezéből.
Nagyon köszönöm a segítséget, lehet hogy jövök még kérdésekkel.Szép napot mindenkinek!
-
siryeti
tag
Köszönöm a tanácsokat, ha hazaérek már töltöm is lefelé.
Persze elötte nem felejtek mentést csinálni. -
vlevi
nagyúr
Szintén a 0727-es mellett teszem le a voksom. Arctabletről letöltött, rootolt, CWM recoveryvel ki van egészítve, és kigyomlálták belőle a kínai appokat. Nagyon jó. Az augusztusiakat egyszerkétszer megnéztem, de a többablakos izé (már ahogy megcsinálták) az rövid használat után engem elrettentett, semmint tetszett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest