- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Azt látom, hogy 4.2.2-es droid, de ez melyik?
És amúgy normálisan megy vele? Mert nekem majdnem mindegyik ROM-al az a bajom, hogy ami megy, azzal nincs gond, antuttuban 18-20 körül van a pontszám, de olyan, mintha csak 1 magos lenne a gép, mert pl. frissítés, letöltés, satöbbi közben szinte mást nem tudok vele csinálni. (Asszem ezt már többször leírtam). A 4.4-es ebből a szempontból jobb volt, de annál meg a képernyő olyan késésben volt (kb fél másodperc), hogy azt sem bírtam sokáig. -
vlevi
nagyúr
válasz
ész ventura #870 üzenetére
Persze, úgy van beállítva, hogy kapcsoljon ki.
-
vlevi
nagyúr
Most kipróbálom a régi, Supersport 1.05 ROM-ot. Ez nemhogy kitkat, de még nem is 4.2, hanem csak 4.1
Hócipőm tele van ugyanis azzal, hogy a 4.2-es verziókkal, mindegy melyiket próbálom, olyan, mintha a wifi blokkolná az egész gépet, már többször is írtam róla ide. Ha pl. fut egy play store frissítés, akkor addíg semmit nem tudsz csinálni, ráadásul maga a play store is fogja saját magát, tehát egyszerre egy dolgot képes csinálni, nagykínkeservesen. Ha megjelenik 4-5 frissítés, a telefonom töredékannyi idő alatt végez, mint a tábla. Pedig a teló is csájnafón. A Cube eközben használhatatlan, nem reagál semmire. A telefonon viszont észre sem veszem, hogy frissül, csak abból, hogy az állapotsorban megjelenik az ikonja. És természetesen nem csak a play store fogja vissza, ez csak egy példa volt, mert ez a legjobban észrevehető dolog. A többi háttérfolyamatról fogalmam sincs. Természetesen amikor már belelendül, akkor jól megy, azzal nincs gond, csak a párhuzamos feldolgozással. Sőt, megkockáztatom, a kétmagos Mk808 minipc-m is jobban teljesít ilyen téren, mint a táblagépem.Kíváncsi leszek ennek a 4.1-es ROM-nak az akksi használatára, mert szerintem az sem természetes, hogy egy vadonatúj akkuból óránként 1% körül merüljön. Ismét a telefon az összehasonlítási alap, ami egy éjszaka alatt merül 1%-ot, úgy, hogy nincs repülő módba rakva. És az csak egy 2000mAh akksi, nem 13000. Igaz az is, hogy nem Rockchip, hanem MTK. A Cube ezzel szemben reggelre 10%-ot is képes merülni.
-
vlevi
nagyúr
Na, basszus, valami szarság történt a tabletemmel
Vissza akartam rakni a freaktabos supersport ROM-ot, és egyszercsak a flashelés közben lekapcsolt, és azóta semmi.
Hiába nyomogatom a power gombot, dugom rá töltőre, meg se nyekken. -
vlevi
nagyúr
Azt veszem észre ebben a kitkat romban (oma féle), hogy olyan, mintha az általános gyors működés kedvéért feláldoztak volna valamennyit a képernyőn megjelenő dolgokból. Értem ezalatt azt, hogy összességében jobban hasznalhatonak tűnik a gép, de néha nem olyan gördülékeny a megjelenites. Igaz, korabban meg olyan volt, hogy hosszu ideig, fel percig semmi, meg az ANR ablak sem jelent meg, aztan amikor befekjezte pl. a play frissitest, akkor megint mukodott tokeletesen.
Hozzateszem gyorsan, hogy egyaltalan nem eroltetem a gepet, bongeszes, hirolvasas,ilyesmikre hasznalom. Nem jaccok rajta. Annyit tudok, hogy Antutuban 18 ezer koruli pontot kap, eszerint nem gyorsabb, mint korabban. Pedig erzetre igenis sokkal jobb. De pl. a gyari bongeszo kicisit furcsan rajzol. Elobb kiteszi az oldalt, aztan fel, egy masodpercen belul kinagyitva hozzaigazitja a kepernyohoz. Korabban rogton igazitva jelent meg. -
vlevi
nagyúr
Most, hogy nagyjabol fél délelőttön át nyomkodtam az oma féle kitkatot, azt kell mondjam, igenis tetszik. Ez marad. Korábban a 4.2 alatt valami állandóan megfogta a gépet, de most sokkal simábban megy. Egyedül ezzel a felső állapotsor dologgal nem bírok megbarátkozni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #844 üzenetére
Nnna, közbe végigolvastam az arctablet fórumot, és vanegy cwm frissites file, ami javitja az elforgatasi problemat. Igy mar mondhatni tokeletes az ome verzio. Gyorsan hozzateszem, hogy nagyon sok funkciot nem probaltam vegig, csak a nagyon alap aprosagokat. De azok mukodnek, es gyors a gep.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #847 üzenetére
Tökéletes az sosincs, de azért érdekes, hogy több másféle rk3188-as tabletre már rég jött gyári kitkat, pl. Pipo-ra, de a Cube-ra csak ilyen teszt izé béták.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Most felraktam az arctablet forumrol az oma fantázianevű kiktat romot. Nem pont a cubehoz van, de van hozza idevalo kernel. Nos, ezzel sokkal jobb. Viszont ez meg rosszul forgatja atabot, mindig 90°-al arreb van, mint kellene ☺
Nem is nagyon erőltetetem a dolgot. -
vlevi
nagyúr
válasz
Akkor ez még a korábbi kitkat verzió. Én azthiszem, azt fel sem raktam.
Majd a hétvégén még nézelődök egy kicsit, de valószínű, hogy megint megy vissza a korábbi 4.2
A freaktabon van egy supersport rom, amiben olyan flash frissítő van, amihez adják az 1.04-es loadert, ezzel vissza lehet tenni a 4.2-es rendszert. -
vlevi
nagyúr
Szóval, hogy mi is a gondom a telefon UI-val?
Az, hogy ez a kijelző nagy hozzá, nem érem el két kézzel minden sarkát a kijelzőnek, csak, ha fogást váltok a gépen.
Teszemazt, két kézzel fogom alul, és olvasok. Akkor az értesítősávot, ahol az emileket jelzi, nem érem el, csak, ha megfogom felül a tabot. De az értesítők törléséhez a == ikont még így sem, mert nem az ujjaimnak az messze van. Át kell fogni felül középre a tabot, hogy odaérjek. A másik beállítás panel pedig a jobb felső sarokban van, azzal ugyanez a helyzet.Telefonon ezzel semmi gondom nincs, mert 4.5"-os méretben, hüvelykujjal elérek bárhová a kijelzőn. 10"-on viszont már nem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #840 üzenetére
Háááát, nemtudom. Melyik ROM-ot tetted fel? Én ezt : kasty-cube_u30gt2-442-funromstudio_20140606-rooted7c Mert nekem marhára nem jön be.
- Az a hacker keyboard, amit az arctableten emlegettek, az valami rettenetbűnszar. Próbáltam swiftkey, meg más playről letöltött, lehető legegyszerűbbet, de nem. Kérem vissza a gyári google billentyűzetet... Automatikus kiegészítésektől a falnak megyek, a saját nevem nem bírom beírni sehova.
- Kurzor neked sem villog a szövegbeviteli helyeken? Pl. levélíráskor email címzettje, tárgy, satöbbi, sehol. Néha, 1-1 helyen mintha láttam volna villogó kurzort, de túlnyomórészt nincsen.
- Nincs tablet UI mód. Mondjuk ezt eddig is tudtam, mert már régóta szó van róla, hogy a Kitkatból valamiért kihagyták. Ami nagy kár, mert felesleges helypazarlásnak érzem azt a felső értesítő sávot. Telefonon, ahol nincs alsó gombsor (mert a telónak saját gombjai vannak),ott még rendben van, de táblán nem az igazi. Ráadásul külön van a bal és a jobb széle, macerás elérni, főleg egykézzel.
- És a fő probléma, hogy szerintem a felhasználói felület korántsem olyan gördülékeny, mint a 4.2-esben volt. Tudom, rövid ideje próbálgatom, de akkoris. Az összes görgetés valahogy erőlködősnek, szaggatottnak érződik. Természetesen GPU gyorsítás be van kapcsolva, és az animációk is 0.5-re vannak állítva. -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #840 üzenetére
"Hála a 4.4-es firmware-nek, mégse válok meg a géptől!"
Hát, ha ilyeneket írogatsz, akkor csak felrakom már én is -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
ész ventura #828 üzenetére
Az akksinál a töltési feszültség hogyan van?
Mert a minap láttam egy ehhez hasonló akkumulátort az aliexpressen, ahol alá volt írva, hogy a töltési feszültség 9V. Viszont egy másik akksihoz 9-12V van odaírva. Mostakkormelyikmelyik?
Mert a Cube töltője 12 Voltos. -
vlevi
nagyúr
Nem lattam a topicban, hogy valaki ilyet vett volna. Esetleg az arctablet forumon.
En kikonyorogtem a geekbuyingtol egy potakksit garanciaba, volt, aki egy masik 8400mAH-st vett.
Nekem valahogy igencsak gyanusnak tunik a masfelszer akkora kapacitas egy ugyanolya akksitol, de hat ki tudja? -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Ha hazaérek, felrakom a google driveomra az enyémet.
Gyári 2.06-os firmware, nem arctablet, és ilyenek. Én azért cisnáltam, mert kíváncsi voltam rá, hogy az arctableteshez képest milyen. És, mivel nem tűnik rosszabbnak, ezért meghagytam.
rootolás után (ezzel kínlódtam egy ideig, mire rendes ADB drivert találtam hozzá), kigyomláltam belőle a kínai vackokat, és raktam rá egy cwm recoveryt, és ebből csináltam egy cwm mentést. Tehát, ha felraksz egy bármilyen romot, amire van cwm, akkor egy factory reset után ezt a mentést visszatöltve kapsz egy gyári 2.06-ost, rootolva, cwm-el felszerelve.
Csak ne felejtsem el felrakni, ha hazaérek -
vlevi
nagyúr
Igazat megvallva, most egy kicsit a gép ellen fogok beszélni.
Nem azért, mert szar, hanem azért, mert az utóbbi fél évben egyre többször megvámoltatják (szóval túlnyomórészt vámoltatják) a Kínából érkezett dolgokat. Akkor pedig úgy kell számolnod, hogy 55-56000Ft + Vám (4-5%) + 27% ÁFA.
És ez ellen szól az, hogy az elmúlt év végén jelentősen leestek az itthon kapható, hasonló tudású, szintén kínai, de ismerős névvel rendelkező tabletek árai, amit bemész a boltba, és kihozod, nem kell rá hónapot várni, és kínlódni az esetleges garanciával.
Tavaly tavasszal, amikor a GT2 megjlenet, de még nyáron sem volt hasonló tudású, hasonló árú gép a piacon, nagyfelbontású talán csak az ipad3 létezett. Ezért akkor még nagyon versenyképes gépnek számított. Most sem rossz, csak már nem az egyetlen. -
vlevi
nagyúr
Az arctablet forumon mas is beszamolt errol a problemarol. Marmint, hogy a 442 telepitese utan,'amikor vissza akartmallni 422-re, akkor firmware download errorral elszall a telepites:-(
Ugyhogy en egy jo ideig nem fogom eroltetni azt a macskaeledelt, majd ha kijon a vegleges, es az arctableten is jokat irnak rola, akkor esetleg... -
vlevi
nagyúr
Na, mostvanszarság
Vissza akartam tenni a 2.04-et, de firmware áttöltése legvégén beledöglik
Nagy randa piros csík, és ennyi. Próbáltam másik firmet, másik flashtoolt, de semmi.
Sőt, még egy freaktabos, 1.05-ös fw-t is megpróbáltam felrakni, ami nem rkbatchtool, hanem rkandroidtoolal megy, (menne), és nem egyfileos telepítője van, de az is ugyanúgy beledöglik
ÁÁÁÁÁ. -
vlevi
nagyúr
Nem az igazi
Nem sikerült benne beállítani a tablet módot (hogy ne legyen felül értesítő sáv, mint a telefonooknál, hanem alul az óra, satöbbi), ez az egyik baj.
De a másik, hogy, ahogy már az arctablet fórumon is olvastam, hogy tényleg lagol, akadozik másnak is feltűnt, nem csak nekem.
Szerintem megy vissza a 204.De az akksiidő mintha annyit javult volna, hogy reggel 7-kor letettem 39%-al, most, 10 óra elteltével ránéztem, 35%-on áll. Korábban, még szűz rendszerrel is fogyasztott saccperkábé 1%-ot óránként, ezek szerint ez jelentősen csökkent.
De pl. ébresztőórának továbbra sem alkalmas, mert a reggel 6:30-ra beállított ébresztő csak akkor kezdett csipogni, amikor 7 körül először hozzányúltam -
vlevi
nagyúr
Hát, fennvan. Wifi megy, tobbet nem tudok mondani, mert meg semmilyen alkalmazast sem raktam vissza. Az majd holnap delutan jon. Kicsit ujabb a gyari launcher, de ez ugyis cserelve lesz novara.
Gyari bongeszo megy.
De szerintem meg mindig nem vegeztek tokeletes munkat a cubeos fiuk (vagy a rockchipesek, nemtudom) mert pl. a bongeszo scrollozasnal tizedmasodpercnyi kesessel indul csak el, es mintha az egesznek lenne egy hangyanyi kesese. -
vlevi
nagyúr
Erre én vagyok az ellenpélda. Pont, hogy nekem a gyári tűnik akadásmentesebbnek. Felraktam az arctablet féle 2013.10.29 dátumút, és alvásból feléledve igencsak nyögvenyelős. Ellenben a gyári 2013.10.29 dátumú ROM-ot megrootoltam, tettem rá CWM recoveryt, kigyomláltam belőle a kínai alkalmazásokat, más módosítást nem csináltam rajta, és így sokkal gördülékenyebb. Az, hogy benchmarkban mérhető-e a sebessége, azt nem néztem, de ez a "felélesztés után percekig erőlködik" dolog nincsen.
A Kitkatot én is várom. Ha az U30GT-re megcsinálták, akkor nemsokára lesz a GT2-re is, legalábbis remélem.
-
vlevi
nagyúr
Tehátakkor? Mégiscsak merülget készenlétben az 1.05 ugyanúgy, mint a 2.xx-es firmek?
Azért bosszantó egy kicsit a dolog, mert az idő 80-90%-ban üresjáratban megy a tábla. És ilyenkor marha jó lenne, ha nem fogyasztana. Csak az a napi össezesen 1-2 órányi netezés, hírolvasás az, amikor valóban használatban van, reggel, este. -
vlevi
nagyúr
válasz
futizoli #699 üzenetére
B****s megnéztem, és tényleg. Este 11 körül 81%-al tettem le, úgy, hogy leállítottam (nem csak a képernőt kapcsoltam ki), és reggel 78%-n volt.
Valami áramszivárgás van? Vagy ennyi energiájába kerül figyelni azt, hogy hosszan nyomják a power gombot, és be kell kapcsolnia? Dúúúúrva. -
vlevi
nagyúr
Nem, ez nem olyan, mint a viber. Amikor visszater alvasbol, akkor latszik, hogy nincs wifi, es akkor csatlakozik.
De valami van, mert ugyanez a greader fenn van a telefonomon, es a telefon lazan kibir 4-5 napot keszenletben, negyedekkor akksival, es termeszetesen folymatos telefonkapcsolattal. Raadasul a telefonomon van valami okossag, mert idonkent azert megiscsak bekapcsolja a wifit, es kapok emaileket. Ennek ellenere nagysagrenddel takarekosabb. Tovabbra is tartom azt az allaspontomat, hogy valami nem szazas a rockchip, vagy a cube altal megbabralt androidban, mert egy gyari allapotu, rootolatlan, csak alap alkalmazasok (gmail, naptar, bongeszo,....) volt fennt, es ugy is fogyasztott alvas kozben. Ha erre meg egy nagyon keveset ratesz valamelyik applikacio, akkor mar konnyen felmegy 1% fogyasztas fole orankent.
Azonban, most, hogy az eredeti kinait tettem fel, es rootoltam, toroltem rola a kinai vackokat, cwm-t telepitettem ra, igy sokkalta jobb, mint az arctablet fele 2.06-os.
Gondolkodom rajta, hogy csinalok egy wipe data-t, es arrol mentek egy cwm backupot, es kozzeteszem, ha erdekel valakit.A másik tuning, amit a napokban elkövettem, az ennek a szövet toknak a beszerzése volt : [link] A kék egész jó színű, elég sötét. Két előnye van ennek a toknak. Az egyik, hogy ha ebben van a tablet, akkor csak miliméterekkel lesz nagyobb, és sehol nem takar bele a kijelzőbe. A másik pedig, hogy eltakarja a fényes csúszós hátlapot. Kis hátránya viszont, hogy az USB kábel csatlakozóba egy kicsit beleér, ezért kicsit ferdén kell beledugni az USB-t.
-
vlevi
nagyúr
Akku fogyás témájában hétvégén próbálkoztam.
Csináltam egy teljes resetet, és így megnéztem, hogy mit csinál. A google accountot beállítottam, és lefrissítettem az alap alkalmazásokat, de semmi újat nem telepítettem.
Így egy éjszaka alatt 2-3% körül merült a táblagép. Ez negyede a korábbi állapotoknak. Szuper. És, amit még így észrevettem, az akku töltöttség képernyőn igenis, tudja mutatni, hogy elment aludni. Korábban az volt a látvány, hogy a wifi és a táblagép ébren az folyamatosan mutatott, mintha ébren lenne. Ezek szerint így is van, mert sikerült olyan állapotot létrehozni, amikor bealszik. A wifi viszont nem alszik be, nem értem miért?
Nos, ezután feltelepítettem az RSS olvasót, a gReader pro-t. És itt jön a pofára esés, mert tegnap napközben (kb reggel 8-du. 5 között) ismét megvolt a 6-7% akksi kapacitás esésÉs az akkumullátornál is folyamatosan ébren mutatta a gépet
Pedig a gReaderben minden lehetséges automatikus, háttérbeli frissítést kikapcsoltam. Pedig ez kellene, mert az emailek mellett az rss hírek olvasására használom főként a táblát. Tegnap este visszatöltöttem a korábbi ROM mentésemet, ami teljesen be volt lakva, erről letöröltem a greadert, és úgylátszik ez volt a legfőbb akku evő, mert megint lecsökkent a készenléti fogyasztás.
-
vlevi
nagyúr
Most pedig az következik, hogy nem telepítek rá semmi pluszt, és holnap reggel megnézem, mennyit merült az akksi.
Egyébként első ránézésre mintha jobbnak tűnne az arctools félénél. Valahogy pl. a play update közben is tudok kattintgatni. Nem tudom, lehet, csak bebeszélem magamnak, vagy tényleg így van, nemtudom.Amúgy erre a dologra mostanság összehasonlítási alapnak a telefonomat szoktam említeni. Lenovo S750, MTK6589 proci, 4x1.2Ghz, 1GRam, és Android 4.2.1 Sokkal-de-sokkal finomabban működik. Igaz, a felbontás csak a negyede, 960x540, de ehhez semmi köze pl. annak, hogy a telefonomon még egyszer sem akadt meg azért semmi, mert valami frissítés volt. Ma délben is leveleztem rajta, olvastam a híreket, és közben dobálta az értesítéseket, mert frissített vagy 5 alkalmazást. A cube ilyenkor teljességgel használhatatlan, olyan, mintha hiába lenne 4 magos, mert csak egyetlen szálon csinálna mindent. Persze, lehet, hogy nem a proci miatt akad meg minden, hanem lehet ez pl. a flash memória lassúsága is, de hát mégiscsak egy szintén kínai (Lenovo) telefon az, amivel összehasonlítottam, és az sokkal jobban muzsikál.
Vajon más Rockchipes táblák is így működnek (pl. Wayteq qci, vagy a Pipo táblák)?, Vagy ott normálisabb ROM, vagy valami más van alattuk, és nincs vele ilyen gond? -
vlevi
nagyúr
Hú, ez hosszú volt, de sikerült
Az istennek se akart felmenni a driver, kínomban telepítettem innen [link] Moborobo versie 2.1 szoftvert. Ez felrakott egy normálisan működő ADB drivert. De akkor meg TPSarky nem akart menni, ADB out of date hibával. Szereztem hozzá frissebb ADB-t, bemásoltam a könyvtárba, na, így már sikerült, rootolva van.
Most felrakom az arctools-t, azzal a CWM-et, csinálok egy backupot, és utána jön a kínai gyomlálás -
vlevi
nagyúr
Próbálnék rootolni, de nem megy.
Azért akarok egy rootolást csinálni az arctabletes rootolt rom helyett, mert állítólag a gyári rommal nem eszi az akksit (arctablet fórumon ezt mondják).
De nem akar felmászni a driver. Felmenni felmegy, de nem indítható el (10-es hibakód)
-
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Beindult a kitkat "biznisz".
Egyelőre még OFF, de ha az rk3188 chipsetes táblákra elkezdenek kijönni a kitkatok (állítólag a Pipo ra is úton van), akkor lehet bizakodni. -
vlevi
nagyúr
Közben eszembe jutott, hogy variálgattam kicsit a ROM-okkal, amíg azt kerestem, hogy alvás közben a fogyasztással mi a helyzet. Túl sok különbséget nem nem találtam (még a júl.6 előtti ROM-okat nem próbáltam), de azt vettem észre, hogy a 2.04-es ROM-ok sokkal fürgébbek, mint a legutóbbi 2.06-os. Pl. a gép feléledése. A 2.06-os fw-el a gép bealszik egyszer-kétszer, mire annyira magához térjen, hogy az új leveleket letöltse. A 2.04-es ROM-okkal viszont néhány másodperc, és már pittyeg, ha új levél jött.
Szerencsére van CWM backup minden ROM csere közbeni állapotról, így néhány perc alatt ki tudom próbálni a különböző verziókat, és ha kell, visszarakni a régebbit. -
vlevi
nagyúr
Kezdhetünk bizni a kitkat frissitesben. A Rockchip legalabbis rajta van az ügyön, remelem a Cube is foglalkozni fog vele.
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
futizoli #673 üzenetére
Igen, en sem bantam meg, hogy megvettem, azota is rendszeresen hasznalom.
Mostmar igazabol azett Magyarorszagon is van alternativaja, a wyteq, stb retinas tablak nem sokkal dragabbak, plusz van gari, sot, ha azt nezzuk, hogy esetleg az afat is ki kell fizetni a kinai vasarlas utan, akkor mostmar nem biztos, hogy megeri kintrol megvenni. De ez most van, tobb, mi t fel evvel ezelott mas volt a helyzet, akkor meg magyarorszagon nem lehetett hasonlot kapni.
Meg mostmar pl. az LG 8.3-as tablaja is egesz jo laternativa, foleg, ha valalki meg tud csipni egy 0%thm-es hitelt. Ha most kellene tablat venni, lehet, azt vennem. Vagy mast. De, ahogy az elobb irtam, most. De fel eve nem volt. -
vlevi
nagyúr
válasz
Mclarenöcsi #670 üzenetére
Valahol hozzáérhet a kijelző széle valami fémhez belül. Amikor pár napja az akksicsere miatt szétszedtem, és összerakás után megnyomorgattam, akkor nekem is csinált ilyeneket. De szerencsére csak akkor csinálta, és csak azért, mert erőltettem a dolgot.
Amikor szétszedtem, akkor azért látszott rajta, hogy ez nem egy apple, samu, lg, satöbbi cucc. Ez alatt azt értem, hogy belül látszanak olyan megoldások, pl. forrasztanivaló alkatrészek, ragasztószalaggal rögzítés, ami az összeszerelőre van bízva, hogyan tudja megoldani. A bevilágítás témája is ilyen. Elég egy minimális illesztési probléma, és már rögtön ott van a bevilágítás, ezért van, hogy van, akinek egyáltalán nem látható, másnál pedig eléggé látható. Egy nagyobb gyártónak a gyártósoráról (azthsizem, legalábbis), nem úgy jönnek le az alkatrészek, hogy azt a gyári munkásnak kelljen forrasztgatni. -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #667 üzenetére
Arctableten volt fenn cwm-es. [link]
De ha nincs, akkoris az arctablet fórumon fenn van, hogy az arctools progival hogyan lehet 1 perc alatt telepíteni a cwm-et. [link]Vagy arra gondoltál, hogy cwm-ből update-el felrakható verzió a 0727-ből? Olyat tényleg nem láttam.
Amire még kíváncsi lennék, az egy Cyanogenmod, de, hát sajnos olyan sincs
rk3188-hoz már láttam próbálkozásokat, de én még nem mertem felrakni egyiket sem.
A legbíztatóbbat itt találtam : [link] -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #662 üzenetére
Lehet, hogy elő kellene venni valamelyik korábbi fw-t, a 0727-it, vagy a 0706-it, emlékeim szerint azokkal nem volt ilyen. Úgy emlékszem, hogy korábban úgy volt, hogy ha este letettem a tabot 100% töltöttséggel, akkor reggelre 99% körül volt. Most viszont 94-95 körülre lemegy.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #662 üzenetére
Nekem is nagyon hasonloan nez ki a grafikon, es az alatta levo dolgok is. Wifit mutatja bekapcsolva, pedig nincsen.
-
vlevi
nagyúr
Nos, eddig nagyon pozitivak a tapasztalatok az uj akksival. Mint az uj. Kb 5-6 szoros uzemido az elozo, mar doglodo akksihoz kepest. Kozben nem hagyott nyugodni az, hogy a gepete letéve szint sosem zarolta a kepernyot, ezert az arctabletrol letoltottem a cwm-bol frissitheto oc-s romot, es felraktam. Lehet, hogy ez volt a megoldas, mert mostmar mukodik a kepernyozar. Es az antutu teszt szerint is gyorsabb, kb 1000 ponttal, de ami fontosabb, erzesre is jobban reagal, mint a gyari 2.06
Egyetlen dolog van mar csak akksi es uzemido kornyeken. Valami azaert csak fogyaszt meg valamit, mert ejfel korul 68%-on volt az akksi, ma reggelre lement 63%-ra. Ez azt mutatja, hogy valami meg van, valami meg fogyaszt valamit, mert ennel a telefonom is sokkaljobban birja, pedig a telefonban csak 2000-es akksi van, nem 7600-as. Raadasul a telefonon biztosan futnak a telefonos dolgok, raadasul idonkent a wifit is bekapcsolja, mert megjonnek az emailek. -
vlevi
nagyúr
válasz
futizoli #588 üzenetére
A töltési idő nálam is "megnőtt", ez jó jel. Kb 1 órája csavaroztam vissza a fedőt, akkor dugtam rá a töltőre, emlékeim szerint valami 83-85% kapacitást mutatott, ha jól emlékszem. Eltelt kb 1 óra, és még valahol 95% körül jár. Ez örömteli ltávány, mert korábban nulláról százra feltöltődött ennyi idő alatt, és alig tartott tovább, hogy lemerüljön
Szinte láttam a bal alsó sarokban, ahogy megy le a töltöttségjel az akku ikonon (najó, ez azért túlzás, de párpecenként ránéztem, és már megint kisebb számot láttam ott, mint előtte).
-
vlevi
nagyúr
válasz
futizoli #588 üzenetére
"Kicseréltem az akksikat."
Úgytűnik nekem is sikerült.
Én gyári akksikat tettem bele, mert sikerült kisírnom a geekbuyingtól egy új akksit, amit ingyen elküldtek.
Igaz, nagyon sokáig tartott, mert én is belefutottam abba a problémába, hogy Kínából nem voltak hajlandóak akksit szállítani, mert a líthium akkumulátorok szállításkor kigyulladtak [link], és többszázezer csomagot visszafordítottak Kínába. Így pl. telefonokat, táblagépeket, szóval mindent, amiben áram volt.
Ma kaptam meg, szét is szedtem a gépet. Még szerencse, hogy volt véletlenül itthon olyan apró torx csavarhúzó, ami a felső két csavarhoz kell.
Rádugtam a töltőre, és bekapcsolt, akkor már sikeresnek mondható az operáció, ugyanis nem vagyok egy elektronikai zseni, de azért forrasztópáka az van itthon.Örülök, hogy újra teljes erővel megy a gép, de azért nem szívesen csinálnám meg túl sűrűn.
Korábban a GPS-emben is cseréltem akkumulátort, de ott nem kellett forrasztani, mert csatlakozója volt."És a cube jól optimalizál, de ennyi a soc teljesítménye?"
Hát, ezt szerintem sosem fogjuk megtudni. Mert a Cube szerintem majdnem készen kapja az Androidnak azt a verzióját, amit a Rockchip optimalizál az rk3188 procihoz, beleteszi a drivereket, satöbbit. Én azthiszem, hogy túl sokat ott már nem tehet a Cube, Pipo, Wayteq, akármelyik cég. De nem látok bele a folyamatba, lehet, hogy nincs igazam. -
vlevi
nagyúr
Határeset. Átlagos dolgokra elmegy, de pl. egy flipper azért lehetne folyamatosabb is. Nem szaggat láthatóan, csak olyan érzésem van, mintha már azért bírkózna a felbontással.
Ellenben szöveget olvasni marhajó ez a felbontás és pixelsűrűség.Fennt van egy ideje a 2.06-os firmware, és úgytűnik a kezdeti szaggatás féleségek is megszűntek, lehet, hogy csak valami cachelés (dalvik?) kellett neki. De azt azért észrevettem, hogy elég gyakran fordul elő, hogy ha leteszem a tabot, és bealszik, utána, amikor előveszem, megnyomom a kapcsolót, akkor rögtön az asztal jön be, és nem a záróképernyő. Pedig elmegy "aludni", mert a fogyasztásban nem veszem észre, hogy valami nagyon zabálná az akksit, de mégsem zárolódik a képernyő. Viszont kb az esetek felében, kétharmadában rendesen lezárja.
Elvileg semmi csodaszoftver nincs telepítve, csak a tényleg átlagosak. Boat browser, greader, és hasonlók.Szerintem az is U30GT1 lesz, a Cube oldalán legalábbis rk3188-ként, 1280x800 felbontással írják.
Az oldalukon is van fenn szeptemberi fw : [link]
Vagy, az Arctableten érdemes nézelődni [link] -
vlevi
nagyúr
Én sem fogom lecserélni, ez majdnem biztos, mert a képminősége eszméletlen jó, sebességébe sem tudok igazán belekötni, nekem a wifivel sincs nagyon bajom, jó ez
Van, hogy az asztali gépet napokig nem kapcsolom be, mert a tableten mindent elérek. Könyvet, híreket, PH fórumot, más meg nem kell -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #643 üzenetére
En meg pont, hogy fektetve, ketoldalas modban olvasnek szivesebben koynveket, ahhoz pedig a 4:3 keparany a jobb. Legalabbis szerintem. Volt 9,7"-os tablagepem, meg 1024*768 felbontassal, azzal valahogy jobban adta magat a ketoldalas konyvolvasasi mod. Azonban pdf-hez lehet, hogy tynleg jobb ez a fajta keparany.pdf-t is szoktam olvasni, es abba viszont nem tudok belekotni. Ahhoz jobb, ha egyoldalas nezetben magasabb a tablagep.
-
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #639 üzenetére
Hát, a gyanúsan olcsó dolgok tényleg veszélyesek tudnak lenni.
De itt most arról volt szó, hogy egy kipróbált, bejáratott terméket, az U30GT2-t sem érdemes már Kínából megvenni, mert még a legolcsóbb megbízható ajánlat sem jelentősen olcsóbb, mint amit hazai boltból meg tudsz venni. Ráadásul itthon van garancia, pár nap alatt kézbe veheted, ...
Telefonokra ez egyelőre még nem igaz, mert Kínában már nagyonrégen nyomják 150-200 dollár környékén a 4magos, 4-5" méretű telefonokat, itthon ennél még többe kerülnek pl. a Prestigio-k is. -
vlevi
nagyúr
válasz
fiATHaLON #634 üzenetére
Megmondva az őszintét, lehet, hogy mostmár nem éri meg megvenni. Egyre gyakrabban fennakadnak a VÁM-on az eszközök, ez a tablet nettó 50 körül van, egy Wayteq X-Tab 100 qcr , szintén 4 magy, ugyanígy nagyfelbontás, 2028x1536, azaz ipad3 méretű, ráadásul magyarországi garanciával már alig drágább.
Amikor a cube gt2 megjelent, akkor nagyjából ez volt az első nagyfelbontású tablet, akkor még magyarországon hozzá hasonlót egyátalán nem lehetett kapni.
Azóta eltelt több, mint fél év, csúnya ezt mondani, de még pár hónap, és elvault, kifutott darab lesz a cube gt2-ből is -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #628 üzenetére
Firefoxban biztos jobban észrevenni, mert az nekem mindíg is sokkalta lassabb volt, mint a gyári böngésző.
-
vlevi
nagyúr
Nemtudom. Hogy jobb-e, mint a 0727-i 2.04-es tesz fw? Ugy veszem eszre, rosszabbnak nem rosszabb. A stamdby fogyasztas tenyleg lement a normalis ertekre. Napkozbem itthon volt, es a reggeli ertekhez kb 9-10 ora alatt nagyjabol 1%-ot esett, a szar akksival. Viszont ebresztooranak meg mindig nem jo, stanbybol nem kepes felelszteni magat az ebreszteshez, ugyanugy, mint ez eddigi osszes tobbi fw verzioval. Sebessege sem rossz. Szerintem hasznalhato, nalam most megmarad egy ideig, ha nem talalok benne nagy gondot. Peraz, aki melyebben beleassa magat, az biztos fog talalni benne hibat, de nekem csak netezesre, hirek, es konyvolvasasra kell. Igaz arra jo volt az 1.05 fw is :-)
De ha jobban megnezem, nekem most mintha (pl yt video app) , amikor valtogatok a videok kozott, mimtha villodzna egy kicisit a kep. Nem a videok lejatszasaval van baj, hanem az alkalmazas (de akar a gmailt is emlithetnem), amkkor mas-mas nezetbe valt at, olyan, mimtha valami villodzas lenne a nezet valtasa kozott. Lehet, hoyg eddig is volt ilyen, csak nem vettem eszre, vagy azert, mert nem figyeltem, vagy pedog azert, mert gyorsabb volt, vagy pedig, mert ez csak most ilyen.
-
vlevi
nagyúr
Antutuban, a korábbi 2.06 test fw-el 18633-t kaptam, most meg csak 17770-t. Van, ami javult, nagyon hangyányit, mondhatni a mérési hibahatáron belül van, de storage IO leesett a harmadára, ezért a kevesebb pont. Korábban erre 1276 pontot kaptam, most csak 461-et.
Na, még megpróbálom újra átírni tablet UI-ra, és elkezdem újra belakni.Amúgy a Win8-as launchert úgylátom, még ebbe sem rakták bele, csak a hátterét, és a a világos beállítások képernyőt. Pedig kíváncsi lettem volna rá.
-
vlevi
nagyúr
Igen, felrakom.
A rövid leírás szerint többek közt javították az előző 2.06 magas fogyasztását alvó módban. Ami nálam pl. úgy jött ki, hogy sokszor el sem ment alvó módba. Vagy ki sem kapcsolta a képernőt, vagy, ha ki is kapcsolta, időnként, amikor visszakapcsoltam, akkor nem a lock screen jött be, hanem egyből az asztal. És egy éjszaka alatt (a szar akksimmal) 15%-ot fogyott. A 2.04-essel egy éjszakát megúszok 1, max 2% fogyással. -
vlevi
nagyúr
Szerencsére a Cube-nál nem felejtették el az eszközt, ez dícséretes!
Újabb, 2.06-os verziójú fw. -
vlevi
nagyúr
válasz
geloczigeri #612 üzenetére
En is azon a velemenyen vagyok. Olvasgatom az arctablet forumot, es ok is csak talalgatnak, meg gugli forditoval probaljak kibogaraszni a kinai forumot, hogy mi is lehet ez a 2.06fw verzio.
-
vlevi
nagyúr
Hát, nekem megy vissza a 0727-i fw. Azthiszem, az első dolog, hogy a tablet_ui átállítást nem bírja. Ha ezt átállítom, akkor restart után nem indul.
Azonkívül, szerintem a kép, mintha szaggatna. Legalábbis a beállításokban való mászkálás nekem nem tűnik olyan folyamatosnak, de lehet, hogy ezt csak bebeszélem magamnak. Addíg nem jutottam el, hogy egy Antutut telepítsek rá, és mostmár nem is fogok... -
vlevi
nagyúr
Egyelőre negatív
Felment a fw, bekacsoltam a wifit, beállítottam a google accountot, és, hogy jó dolga legyen, csináltam egy restartot. Na, azóta a cube-os képernőy hullámzik, az volt kb negyedórája
Próbaképpen adok neki egy wipe data-t, hátha.
u.i.: Csak az a baj, hogy a recoverybe sem akar bemenni -
vlevi
nagyúr
Dehogyem állt vissza, de ezt a build.prop átírásával mindjárt visszaállíítom.
(kicsit rohadtsokáig tartott az install, de nem a tablet miatt. Win8.1 van a gépemen, és azon nem települ a driverTanácsoltak nekem virtualgépes XP-t, de azzal se. Úgyhogy megint elő kellett venni egy másik gépet, amin még nem nyócaska van, és azon percek alatt megvolt minden.
-
vlevi
nagyúr
Tegnap ejszaka neztem ra az arctablet foeumra, es mar valami 2.06 romrol bezseltek. Ma reggelre mar kesz is van belole az arctabletesitett valtozat (kinai appok nelkuli,rootolt) En meg nem lattam milyen, de ami kesik, nem mulik :-)
[link] -
vlevi
nagyúr
Szintén a 0727-es mellett teszem le a voksom. Arctabletről letöltött, rootolt, CWM recoveryvel ki van egészítve, és kigyomlálták belőle a kínai appokat. Nagyon jó. Az augusztusiakat egyszerkétszer megnéztem, de a többablakos izé (már ahogy megcsinálták) az rövid használat után engem elrettentett, semmint tetszett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest