-
PROHARDVER!
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astroboy
őstag
Az igen!
Gratulálok!
Sok távcsövem van, de nekem is régi vágyam egy apokromát, úgyhogy most azért irigykedek ám!
Nagyon meg leszel vele elégedve, pár éve volt hozzá szerencsém, és valami hihetetlenül tiszta képe van ezeknek.
Az okulárokon nem szabad spórolni, mert valóban rengeteg múlik rajtuk...semmit sem ér egy jó tubus, ha színezős bóvli az optika...és legtöbbször a Skywatcher-ekhez mellékelt/vásárolt alap okulárok valóban használhatatlanok. De szavaidból kiindulva ezt nem kell taglalnom.
A színszűrők bolygózni / mély egezni szuperek lesznek, de ha neked lennék, napfóliát is beszereznék. Így lehetőséged lenne napmegfigyelésre is használni a csövet -ami az ED-k egyik erőssége.
Céltávcsövet pedig -legalábbis minőségit -ne várj ettől a gyártótól. Én egy dobozban gyűjtöm a tubusokhoz kapott ipari hulladékokat, talán a kutyának játszani jók lesznek egyszer.Nem tudom a tiédhez mit mellékeltek, de le merném fogadni, hogy nem jókedvedben akarsz rá egy normális vezetőt...
Canon át van alakítva?
A 4 mm-es okulárod planetary vagy sima?Asszem' egyenlőre befejeztem nincs több kérdésem
Új hozzászólás Aktív témák
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest