Új hozzászólás Aktív témák

• lipi67

nagyúr

MIT és nem MTI (bocsi..)

Visszanéztem és ..
    Milyen az a táp (12v-os ága nem igér brutal tuningot, s nem tudom, milyen ramod van, mennyia gyári fesze stb.)
    Ahol most jársz (ha q9550) lapot alapra teheted, akkor is többet tud, mint így. Ramjaidat ismered?
    Advanced Clock Controll menj be és
    CPU clock Drive 800
    PCI Express Clock Drive 900
    többi legyen nulla

MIT:
    Robust: auto
    PCIE:100
    Performance enhace: Standard
    (G) MCH : 333
    PLL: 1,5V
    VTT (CPU Termination) 1,2V
    Ref 1: 0,76
    Ref 2: 0,80
    Vcore: Core temp VID értéke
    Dram voltage: 1,8V
    Dram termination: 0,9
    Channel a és b : 0,9
    MCH: 1,2V ez a lapondnak 4giga ramnál is elég (ha túl magas fesz kell neki akkor tálán kicsit nagyobb 1,24V-os MCH kell) min.400-as FSB-hez is.
    MCH/Dram ref: 0,9
    MCH ref : 0,76
    ICH 1,5
    ICH core 1,1

Ha ez megvan akkor még ne mentsd el!
    A VTT-t tedd 1,22V-ra és majd látod, ez az érték viszi magával majd a ref értékeket és MCH ref-et is.
    A ramnál is tedd arra az értékre amit kér a memóriád, és úgy oszd vissza, hogy ha majd emeled az FSB-t, akkor is bírja (legyen szinkronban akár, és induljon 667MHz-ről.)
    Ahogy emeled majd biosban (MOST CSAK A BIOSRÓL BESZÉLEK, ET6-ot Szard most még le!!!!!!!) a ram feszt az is viszi majd magávál a az MCH/Dram és ref értékeket (a ramfesz fele kell, hogy legyen)
    időzítést tedd 5-5-5-15-re és a többi rambeállítás MOST legyen auto. Majd a lap ezeket belövi. Boot..
    Ha ok, tedd fel a memset nevü progit, mert majd ha a cpu-val kész vagy, az auto tRD-t jobb ha biosban belövöd rendesen. Viszont azt úgy tudod, ha a memsetből kiolvasod a performance levelt és ott csökkented.alapon 8 ok, (ha a ramjaid nem mennek 1000MHZ fölé, ha igen, 10 vagy több is akár. (ramfüggő, ki kell sakkoznod.)
    Szóval feláll a rendszer, és Vid/bios -on vagy -VDroop. Most már emelgetheted ET6-tal az FSB-t. Csak azt! majd teszt. Ha ok, megint FSB emelés és így tovább..
    Ha hibázik, vedd vissza az FSB-t. (Ha 400 felé érszFSB-ben akkor esetleg kezdheted emelni az MCH-t, ha kéri, és a VTT-t. VTT-t BIOSBÓL, hogy vigye magával a ref értékeket, mert az ET6 nem úgy mutatja mint a bios.

hirtelen ennyi...

Pll. Azt hiszem 1,56-1m57 a köv lépés. Emelheted IDÁIG, de bevallom, vagy én vagyok hülye, vagy nem tudom, nálam még olyan kva sok mindent sose csinált, hagyd 1,5V-on, baj nem lehet belőle..

Ez ok úgy 3,6-3,8GHz-ig, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudd, mit tudhat a proci. Én pl. vid/biosról és alapról szoktam indulni és csökkentem fokozatosan a Vcore feszt, míg elindul és nem hibázik. Mire 1,008-0,912V-ra érek már nagyjából érzem mit tudhat a kis hülye.
    C1-es nem lesz hűvös, se tuningbetyár, de alulfeszelve is kapnod kell pár 100(jó pár 100) MHz-et, ha kevés..nézd meg, mi az a Vcore amit hűteni tudsz még és a plusz fesz még lineáris sebesség (MHz) növekedést is hoz..

Új hozzászólás Aktív témák