- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini PC
- Azonnali fotós kérdések órája
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kösz nem. Sokáig angolt használtam én is (asszem a 9-es volt utoljára), de mivel többen dolgozunk a cégben, és a többiek egyáltalán nem tudnak angolul, ezért átváltottunk magyarra, az meg nem működik, hogy három gépen magyar van, egy meg angol...
Sokáig én se találtam semmit a magyarban, de most már fordítva van, az angolban nem tudok eligazodniAzt, hogy nem tudom mi micsoda lehet, de azokat a funkciókat, amiket tizensok év alatt soha nem kellett használnom, mert nem volt olyan alkalom, amikor kellett volna, hagy ne ismerjem már. Ezért van a fórum, hogy ilyenkor lehessen kérdezni.
(fel sem merem tételezni, hogy esetleg lehet benne olyasmi, amit én használok te meg még soha, és ezért én kapásból vágnám, amit te nem találsz...) -
Picturemaker
őstag
Lehet, hogy valamit rosszul értek, de itt egy telepített nyomtatóval csinálja a PDF "kimenetet" és viszont a PS "save as" parancsánál választom ki a PDF formátumot. Itt pedig nem igazán van ilyen lehetőség, így marad a kézi vágójel.
Megcsináltam a mentést, 300 megás lett a pdf fájl. Szerintem szarabbul néz ki, mint egy egy jpg. Egyáltalán nyomdának jó ez a pdf amit a PS csinál?
-
-
Komi28
senior tag
Sajnos nem vagyok egy excel guru (egyáltalán nem értek hozzá és nem is szeretem) esetleg elárulnád a titkot? Ha nem publikus jöhet priviben
Utánna majd egymás mellé teszem a szöveggel, de az is elég necces lesz mert adott méretű helyre kell betenni és ha a termék nem fér ki akkor a második sorral kell egy vonalba tenni. Nehéz mert minden héten minden változik csak az excel és az adott hely a tuti. -
jhos910
senior tag
-
jhos910
senior tag
Ezt próbáltam én is, viszont ha duplikálom az elforgatott kört és úgy nyomom a crtl+R-t akkor a duplikálást fogja ismételni, nekem a duplikálást és az elforgatást is kellene.
A leírásod csak annyit csinál, hogy egy pont körül x fokkal elforgatja minden egyes ctrl+R megnyomásakor.
Van valami más ötleted ?
-
Nincs ilyen, hogy "nyomtatás minősége" rész...
De nem ez volt a gond, a Szín fülön a Relatív színkeverést kellett Telítettségre állítani.
Így már jó, csak gáz, hogy erre mindíg külön kell majd figyelni, ha fekete-fehérben akarunk nyomtatni, mert persze a színesekhez nem jó az a beállítás... -
FazekasLaci
aktív tag
Érdemes lenne kipróbálnod az X5 színkezelését
Sokan panaszkodtak arra, hogy gagyi, pedig csak egyszerűbb volt beállítani a konkurenciánál, ezért tűnt annak. X3 felett egész jó a színkezelése, ha valaki rendes színprofilokkal dolgozik. Az X5-nél azonban a "gagyi" kinézetet megszüntették és átalakították, így már az Adobe színkezelési rendszeréhez hasonló profi kinézetet kapott.
Tény: több mindent be lehet állítani, viszont a kezdőbbek a színkezelésben nagyon elvesznek, ha nem alapbeállítással dolgoznak. Érdemes belekukkantani, amikor én először láttam (2-es CorelDRAW óta használom a terméket), leestem a székről első pillanatban, és azt gondoltam, hogy kész, innentől a mezei irodistáknak annyi.Tény és való: a színtant általában külön tanítják egyetemeken, tehát ez soha nem az a terület volt, ahol csak egyet kattintunk és már minden a helyén van. (nekem volt ügyfelem, aki piros papírra fehéret szeretett volna nyomtatni CMYK proof nyomtatóval). Aki a színtanban kicsit is járatos, az tudja, hogy mi volt az eredmény
és miért. Az ötlet persze jó volt, az információ hiánya azonban csak bosszúságot okozott neki és azt hitte, ez megint egy Corel bug
-
Dexter68
addikt
Amennyiben automatikus vektorizálást választatsz, annyit azért hozzátennék, hogy vektorizálás előtt célszerű a nagyobb hibákat javítani (pl. ha valami nem ér össze, pedig össze kéne érjen, vagy pl. „lyukas”), mert nehezebb utána.
Ha kézzel vektorizálsz, akkor persze nem kell, csak figyelni. Az eredmény meg mindenképpen pontosabb lesz. -
n.k.i
csendes tag
Hát a kérdés jogos,de azt gondolom, hogy nincs beragadva, hiszen akkor más helyzetben is jelentkezni kéne ennek a hibának(Pl, egy levél írásánál).Hát közben biztosan nem nyomom, amúgy is elég keveset használom a klaviatúrát.
Ha lenyomva tartom a spacet, akkor nekem villognak az ikonok, de most kipróbáltam jelentkezett a hiba megnyomtam a spacet és tudtam tovább dolgozni,.Hmmm,hát lehet hogy valamilyen klaviatúra hiba,mostanában sokat hibáztam gépelés közben,ez feltűnt.
De nem tudom behatárolni, próbálkozok, nagyon úgy tűnik, hogy nem corel hiba.
Megpróbálom kipucolni, csak az a baj, hogy laptop
Köszi a segítséget! -
n.k.i
csendes tag
Szia,Köszi!
Megpróbáltam mindent törölni uninstall után,de azóta felraktam az X4-et
és ugyan azt csinálja, szerintem mással van a gond.
A probléma a következő:
Készítek egy ellipszis,de lehet négyzet,stb... a center középpontot megfogom és odébb húzom az ellipszist, és másolja több száz példányba, mintha nyomva tartanám folyamatosan a ctrl+D.
Köszi a segítséget. -
n.k.i
csendes tag
Sziasztok!
12-el bénázok.Régebben működött,de most elővettem, szerettem volna egy logót készíteni.
Keszitek pl.egy kört, odébb húzom és másolja elég sok példányba,de valamikor 20 percig jól működik. Újratelepítettem másik mappába,de semmi változás,most alternatívát keresgélek, mert nem tudom megoldani, valami ötlet? -
-
csillik.s
csendes tag
Köszi a segítséget!
Közben felmerült még egy probléma!Bemásoja a fontokat bár nem mindegyiket de amelyiket bemásolta abból ,is csak keveset jelenít meg.Vagy ha megjeleníti akkor vagy tudom használni vagy nem azt a betűtipust.Pl.: a Radmon D fontot bemásolja és tudom is használni a Serpentin Blog fontot bemásolja a corelba ki is tudom keresni mert megjeleníti de nem tudom a szöveget erre a fontra átváltani!!!Mi lehet a baj??? -
flurider
aktív tag
nemhanem a cégnél azt használom. Elég sok kép meg szöveg meg minden van az oldalon. Dreamvert beszereztem, meg hozzá egy 400oldalas manualt, de az eleg soklenne....
Tehát azt mondod, hogy csináljak képeket belőle? AMi nem gomb, azt lehet egybeis képként, a gombokat meg külön...
-
cableguy72
csendes tag
-
cableguy72
csendes tag
Tudásbeli hiányosságom egyértelmű
különben nem kérdezgetnék itt nálam okosabbakat
A Corel4 és az időbeni kiesésem erősen érzékelem.
Ha vektor-grafikusan exportálom a filét és az exportált filét megnyitom akkor már szögletesen jelenik meg a kivágni kívánt betű. Ezzel viszont nem oldottam meg azt hogy kerek legyen egy "ó" betü és a többi kerekded forma. Ezzal kizárhatjuk hogy nem a plotter és nem a Flexi vágó soft okozza a problémát.még mielőtt a *.plt filét ki exportálom akkor kellene vektorgrafikusra a *.cdr filében a karaktereket átkonvertálni de úgy hogy kerek maradjon. Hogy hívják ezt a parancsot?
-
cableguy72
csendes tag
Hi. Másoknál dolgozott idáig a plotter de az is kb min. 5 éve.
Én még amikor dolgoztam plotteren akkor kb 15 év
AT 486 PC
Win95 + Corel 4 + Norton Commander
de ez indifferens.
a plotter szépen fut. de nem tudom hogy beállítás vagy más okozza.
hiba vagy csak ennyit tud a masinéria. gondolom nem 10dpi a felbontása.
régen volt valami elsimításos dolog, vagy rossz fele keresgélek? -
kese77
csendes tag
ki van töltve ( mode13 - betű) és a végén görbévé alakítom.
röviden ahogy csinálom:
-felveszek 1 kört ( az köré írom)
- ráirom a számot
-mode13 tipusú betű
-nagyságát
-tükrözöm
-rajzolok 1 négyzetet abba beillesztem és szétthuzom
- a segéd vonalakat törlöm - kör és négyzet
- a megmaradt számot görbévé alakítom
-és már csak a vágólap méretét megadom és oda behelyezem.De valamit kihagyhatok....de nem tudom mi az ami a csomópontokat egybe hozza...
-
kese77
csendes tag
hogy érted hogy mechanikus? Igen corell print paranccsal dolgozik ...és nem lézer . Úgy kell benne tűt cserélnem ha mást akarok gravírozni.
Az a baj ha egy szám vagy betű van akkor sem folyamatos ...ide-oda udrál és kb 30-40 pontból csinálja meg a feladatot lejobb esetben 10-20 pontból.
Nem a nyomtatásnás lehet gond mert a kintról kapott számsort ( amit nem én írok- szerkesztek meg) azt ugyan azzal a nyomtatási paranccsal szépen folyamatosan kiszedi az elejétől a végéig. -
kese77
csendes tag
-
FazekasLaci
aktív tag
A CorelDRAW-ban a Fájl menüben PDF-publikáció, ott a párbeszédablaknál válaszd a beállításokat, és a biztonsági beállítások rész alatt megadhatsz jelszavas védelmet a nyomtatásra, másolásra, stb. Ha valaki azt használja, akkor nem lehet a jelszó birtokában kivenni a logót, stb, mert sem az Adobe, sem a Corel nem fogja megnyitni a jelszó megadása nélkül.
A JPG exporttal csak az a probléma, ha valakinek van egy jó trace progija (ld. x4), könnyen helyreállíthatja a logót vektorosra.... De aki ezzel pepecselni akar, és nem veszi meg, azzal ne is üzletelj. A PDF ugyanígy visszafejthető, tehát 100%-os védelem sehogy sem lesz, bár utóbbit nehezebb felhasználni, míg egy JPG-t egyszerűen bemásolnak Wordbe aztán kész...
Ha nem találod az opciót, keress meg privátban.
-
Dexter68
addikt
Ments jpg-et... ehhez akkor nem kell pdf, mert a pdf-nek pont a vektorosság és az ennek ellenére mégis kompatibilisség a lényege. De asszem, corelben volt valami ilyen menüpont, hogy convert to bitmap. Esetleg pdf-esítés előtt nyomj egy ilyet a kényesebb részekre... a fontokat meg konvertáld görbékké.
-
Dexter68
addikt
Asszem van olyan, hogy a középső gomb lenyomására szabadon választhatsz egy akármilyen „keystroke”-ot. Csak a Corelkével az a baj, hogy ha lenyomod a H-t (asszem ez a Hand toolé), akkor úgymarad. A többi progi (Adobe, Quark, stb) meg elég korán rájött, hogy ezt a funkciót az ember ideiglenesen használja, tehát csak addig, amíg arrébrántja a rajzterületet, utána meg dolgozna tovább. Olyan elég ritkán van, hogy percekig-órákig csakis és kizárólag a képernyőt rángatja ide-oda.
-
Dexter68
addikt
A plakát sztem olyan, mint bármilyen más nyomdailag előállított kiadvány. Amelyik grafikánál nem indokolja semmi, hogy pixelgrafikus legyen, az igenis legyen vektoros. Ugyanis ezek minőségromlás nélkül nagyíthatók-kicsinyíthetők, ami egy plakát esetében pláne nem lényegtelen.
-
-
Dexter68
addikt
Régen úg működött, hogy az eredetileg rajzolt téglalap utólagos torzításának mértékében torzul a lekerekítés. Tehát ha rajzoltam mondjuk egy 90 × 50 -es téglalapot és nem torzítgattam tovább, akkor a kerekítés jó volt. Csak az ember ritkán találja el elsőre, hogy pont mekkora téglalapot kell rajzolni.
-
Nem tudom miért, senki se tudja.
De csak CREO RIP-re nem tud, máshová igen.
A 12-vel semmi gond nem volt, de az X3-ban valamit átvariáltak a nyomatásnál, és azóta nem tud. Elég érdekes a probléma, mert más nyomtatóra tud, más programok tudnak a Creo-ra, csak X3+Creo kombináció nem megy
A Creo PPD-jét kell használni, és akkor tud, de az meg nem jegyzi meg a custom page méreteket, és hát persze én custom méretet használok -
csaba1029
csendes tag
Nem nyomtam utána ctrl+k-t és mégis sikerült! ... Szűz kéz!
(ez még az első nyomdai cuccaim közt volt). Hiba sztem mindenképpen a ps írás körül van. Ha jó a sejtésem, ilyenkor a level 1-nek tól sok a csomópont.
Az eszköztár problemódra szerintem megoldás lehet reggelente egy feles! Tuti jó a kézremegésre!
Engem, amúgy az kerget az őrületbe, amikor vmilyen eszközről, mondjuk kattintok a mozgatóra és nem vált át, DE az ikonon látszik, hogy érzékelte kattintást és mégse vált át. Baromi dühítő!!!
beniman:
Ezt gondolom nekem címezted. Valóban egész jó a leírásod, de erre nem adnék 5-öst!Egy elég lényeges dolog kimaradt ám ebből. És igazából nem is erről írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest