- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Tehát azt akarod, hogy vigye magával a szöveg a képet?
Kipróbálgattam, de nem tudok róla, hogy lehetne ilyet csinálni. Általában a dtp-ben nem nagyon van erre igény. Többnyire egy oldalon meg vannak tervezve a képek helyei és nem lenne szerencsés, ha egy-egy javításnál folyton elmászkálnának. De asszem beleszaladtunk abba a problémába is, hogy a Corelke alapvetően nem tördelőprogram, hanem vektorgrafikus-illusztrációs...
Persze a dobozra ráírják, dehát ilyen a marketing élet.Ez olyan, mintha pl. a Suzuki Ignis dobozára ráírnák, hogy lehet vele szántani is. Persze azt nem, hogy csak korlátozottan. De egyszerűen nem arra való. Aztán persze egy csomóan csodálkoznának, hogy nem teljesen sikerült a szántás, inkább traktort kellett volna használni, vagy lovat (esetleg az asszonyt
)
Sztem a szakdolira a leg fájdalommentesebb a Word nevű írógép-monstrum. Az még lehet, hogy a problémádat is meg tudja oldani. -
jaccso_
csendes tag
Sziasztok!
A szakdogámat írom Corelben (12), a problémám az, hogy ha van egy szöveges oldalam és képet illesztek egy bekezdés közepére, hogy tudom megoldani, hogy ha a bekezdés előtt javítok, akkor a kép helye fix maradjon az adott bekezdésben.
A két layert kéne vhogy egymásbaágyzni...??
Jaccso -
A 9-es kicsit másként kezeli a fontokat, mint a 12. Az inkább a ps fontokat szereti, de a megeszi a CE és a HU fontokat is. A 12 például a HU fontokat nem szereti, ahol a 9-es simán kirakta a hosszú ő/ű betűket, a 12-es üres kockát rak. Ez van, én is most cserélem le az összes fontot...
-
chicken
senior tag
Corel 9ben miért kalaposak az ékezetek? Nekem 12-esben teljesen jók, ismerősömnek a 9esben sima arial vagy más font esetén is minden ékezetes betű szétcsúszik.
-
-
Dexter68
addikt
Na, ismét csalódnom kellett Corelkében
Terveztem két táblát Illu.-ban, az alvállalkozó is azt mondta, hogy .ai fájlt adjak neki. Ehhez képest, amit kézhez kaptam, az katasztrofális. Kiderült, hogy Corelkéből nyomja. A gradientek tönkrementek. az egyik táblán teljesen szétdobálta a grafikai elemeket... Próbáltam én is kinyitni, hát katasztrófaGyakorlatilag semmilyen postscript formátumot nem tud korrekten megnyitni. Csináltam ai-t mindenféle verziószámmal, eps-t is, pdf-et is. Egyikkel sem boldogult... Hogy lehet, hogy egy saját magát dtp-programnak beállító monstrum nem boldogul a postscriptekkel? Mondjuk eddig sem volt híres a ps-kimenetéről, de most már a bemenetet is sikerült elb*szni...
-
bebean
aktív tag
Üdv! en 233MMX-en 128 mb rammal zuztam a corel 8-at, meg a quark 4et. nem volt gond a geppel (lassusagot leszamitva), inkabb az oprendszer miatt voltak problemaim (w98). aztan valtottam 400cel.-ra 256mb rammal, amivel minden nagyon jol ment, meg ugy tünt a 98 is jobban birja. amiota ''jobb'' (honnan nezzük...) gepem van nem csinalok grafikus melokat
...
-
Dexter68
addikt
Én csak akkor fejlesztem a gépet, ha az ''kitermeli'' az árát. Az előző gép egy 200mhz-s pentiumka volt 64 mega rammal... A vége felé megszánt egy haverom (rendszergazda a lelkem) és a kezembe nyomott egy 256-os ram-modult. Akkorát lódult a gépem, mint az állat. Szóval segített a rambővítés.
-
Dexter68
addikt
-
Csipi
aktív tag
A win98SE-on Corel 8-as fut.
És méghozzá nagyon helyesen. Mondjuk leszámítva azt hogy nem bírja a jpg-ket. Ezt nem tudom miért, valahol valami hiba lehet. Szóval két gépem van, egyik okosabb, a másik lassúbb eszü és internetezö
Akkor tehát megnövelni a ram-ot és a mhz-eket! a nagyobb gépen -
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
A kilövés igazából az, amikor az ember egy adott ívre felpakolja a kiadvány oldalait. Akkor ugye a 4-es oldal mellett nem az 5-ös van... Ha szétszedsz egy újságot, akkor látod Te is.
De én kilövésnek hívom azt a montírozást is, amikor van 32 féle névjegyünk és azt felpakoljuk vágójelekkel, meg ami kell. Ezt nem minden nyomdász szereti kilövésnek hívni, de akivel én dolgoztatok azzal ismerjük egymást 9 éve... Így aztán fél szavakból is
A csodálkozósra gondolsz? A gyári effektekkel az szokott lenni a fő baj, hogy nem működnek rendesen. Corelkében a vetett árnyék pl egy szürkeárnyalatos homály, ami szürkéből fehérbe megy át. Nem veszi figyelembe a háttér színét, így ha nem fehér a háttér az árnyék mögött, baromi randa hatást tud kelteni. Ezek kb. arra jók, hogy a marketingesek felírhassák a dobozra és eggyel növelhessék a verziószámot. -
Csipi
aktív tag
#56-ik. A felsö pár sor.
Óóó... TAG lettem!
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Magyarázd meg légyszi, mit értesz te a kilövésen? Már többször használtad, de nem tudom miröl van szó
Egyszóval nem Word-dal kell könyveket írni. Világos.
De elolvastad az ezelötti oldalon való kérdésemet a Corel-es összevisszaságról? Mindjárt megkeresem, hogy hányadik hozzászólás volt. -
Csipi
aktív tag
''Aztán meg csodálkozik (jó esetben)''
Min csodálkozik? Már megbocsáss de nem értem...vagy én vagyok a nehézfejü?
Nem azt jelenti, hogy ilyen agyontelített összevisszaságokat szerkesztek én is; minden grafikus arra inti az embereket, hogy nem arra való a sok effektus, hogy azt mind egyszerre használja az ember. És igazuk van.
''Van egy haverom, ő Word-ben (!) tördel könyveket. És korrekt a dolog. Soregyen, meg minden, ami kell. Ő érti a dolgát, tudja a Wordöt, de nem ajánlom senkinek, hogy így csinálja.''
Lehet, hogy el vagyok maradva, de a Word nem arra való, hogy ilyesmit is csináljon az ember vele? -
ugux
tag
Sziasztok!
A Corel Draw Graphics Suite v12-vel kapcsolatban kerdeznek!
A problemam az hogy csak kb 10 betustilust lehet valasztani az irasokhoz, mert a tobbi csak szurke szinu a legordulo menuben, es nem lehet valasztani!
Hogyan lehet ezt feloldani? Lehet hogy az a baj, hogy nincs a progi regisztralva?
Egyaltalan, hogyan lehet a corellhez uj betustilusokat adni?
Segitsetek legysz, ha tudtok!
koszi -
Dexter68
addikt
Ösmerem a helyzetet, nehezen váltottam én is. Nem is akarok feltétlen rábeszélni senkit.
Ha valaki tisztában van az általa használt program korlátaival, akkor szinte mindegy, hogy mit használ.
Csak időnként frászt kapok, amikor valaki azt hiszi, hogy a sok effekt azért van, hogy használjuk őket. Tudod: Corelben csinál egy márványos hátteret, azt teleírja legalább 8 féle betűtípussal, persze színátmenetesen, és az egésznek ad egy vetett árnyék-effektet. Aztán meg csodálkozik (jó esetben)
Van egy haverom, ő Word-ben (!) tördel könyveket. És korrekt a dolog. Soregyen, meg minden, ami kell. Ő érti a dolgát, tudja a Wordöt, de nem ajánlom senkinek, hogy így csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest