Új hozzászólás Aktív témák
-
Senki nem használ saját sablonokat?
-
Hogyan lehet saját sablont menteni, hogy meg is találja? X5
Addig rendben, hogy cdt formátum, de csak tallózni tudom, a kezdőképen nem adja be, akár hová mentem...
-
válasz
zzolika #1395 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, én X3-ról váltottam (de csak azért, mert már nem lehet kapni X3-at, és kellett még egy, akkor már legyen egyforma...). Nekem a színekkel nincs bajom, picit sötétebb lett a nyomat, de azt a Creo-n tudom kompenzálni. Egyedül ez a fekete-fehér szívatott...
-
zzolika
aktív tag
Ez igaz, csak könnyebb, hogy kevesebbet kell kattintgatni. Nekem azért jó mert más beállításokat használok a kimenetekhez. A print style kiválasztásával automatikusan átváltja a kimeneti nyomtatót is, pl a levilágításhoz Linotronic, separations. A pauszhoz printer, tükrözés. A színes nyomtatáshoz xerox, composit, kisebb rács. Így csak egyet kell állítani és mindig jó.
Ha X5-öt használsz, akkor lehet tudsz nekem segíteni. Nekem a színeket sokkal szarabbul mutatja mint az X4. Ezért is maradtam az X4-nél. Van valami beállítás, profile, amit ott be kéne állítanom hogy abban is jobb legyen?
-
-
zzolika
aktív tag
Nekem X4-es van, azért kérdeztem. Ha egyszer beállítasz mindent, elmented nyomtatási stílusként. Amikor legközelebb nyomtatsz csak egy kattintás, és nem kell külön újra mindent beállítani. Én így használom, van külön fekete nyomtatás, színes nyomtatás, egy színes levilágítás, 4 színes levilágítás, más-más beállításokkal.
-
Nincs ilyen, hogy "nyomtatás minősége" rész...
De nem ez volt a gond, a Szín fülön a Relatív színkeverést kellett Telítettségre állítani.
Így már jó, csak gáz, hogy erre mindíg külön kell majd figyelni, ha fekete-fehérben akarunk nyomtatni, mert persze a színesekhez nem jó az a beállítás... -
De miért kínlódjak vele, hogy pdf-et csináljak belőle, utána meg azt nyomtassam, amikor közvetlenül is nyomtathatnám? Ráadásul akkor előtte Corelben meg kellene csinálni, hogy felszerelem mondjuk A/3-ra, és csak utána tudok pdf-et csinálni, corelből meg közvetlenül felszereli nyomtatáskor, nem kell 8x akkora fájlokat csinálni...
X3-ból jó, X5-ből nem. Nyilvánvaló, hogy valami beállításbeli különbség lehet, csak meg kell találni, hogy mi az és átállítani... -
Na kérdezek még
Szóval van egy szórólap, szürkeárnyalatos kép a háttérben, fekete szöveg.
Ki van küldve egy lézernyomtatóra (Xerox M128)
X5-ből a szöveg sötétszürke, zizis (cakkos szélű), X3-ból ugyanazt elküldve, szép éles szélű, koromfekete a szöveg.
Mit kell beállítani, hogy normálisan küldje el? -
Na még az jutott eszembe, hogy mi van ha eleve már SP3-as lemezt kaptam, de ezt nem írja sehol. Meg lehet ezt nézni, hogy fenn van-e már? A névjegyben csak annyit ír, hogy:
15.2.0.686
megnézné valaki, akinek nincs fenn a ServicePack, hogy ott mit ír? -
Win7 és XP alatt is ugyanez van...
-
Na újabb gond.
Leszedtem a corel.com-ról az SP3-at, és nem hajlandó települni. Azt írja, hogy nincs fenn a program, győződjek meg róla. Bakker, 100%-ig meg vagyok győződve róla, hogy fenn van
Mi lehet a gond? Small business, de az elvileg ugyanaz, mint a teljes verzió, csak 3 kulcs van hozzá... -
Zárolás nélkül sem megy
Az X3-ban amit létrehoztam CutPath néven egy egyedi színt, ott a palettán a kis négyzetben van a jobb alsó sarkában egy kis pötty, mint a pantone színeknél.
X5-ben az istenért nem tudok létrehozni ilyet. Ha az X3-ét megnyitom X5-ben, a szín ott van, de valamiért nincs benne az a kis pötty, és a vágógép nem is értelmezi.
Hogy kell? -
Hogy lehet feloldalni a színpaletta zárolását?
Hozzá kellene adnom egy egyedi vágóvonal színt, de nem hajlandó, gondolom azért, mert zárolt a paletta...
X5
-
zzolika
aktív tag
Igen, mindegy mit állítasz kimeneti nyomtatónak, a linkelt videoban is pdf-be nyomtat. De akár azt is megadhatod hogy egy új corel dokumentumba tegye az oldalakat.
De ha egy lapra többet teszel fel, akkor jobb több sorszám mezõt használni (ahány produkció az íven van), egymás után folytatólagosan. Így nem kell a végén egyesével összeválogatni hogy sorban legyen, hanem csak egymás alá emelni a felvágott lapokat.
Én jegyeket szoktam így sorszámozni. Arra figyelj hogy nagyon sok oldal ne legyen egyszerre, mert sokat számol a gép és a printer mire kiküldi. Én 100 oldalasával szoktam elküldeni, ez elég egy tömbbe, könnyû a számokat átírni és sokkal gyorsabb mintha egyszerre küldenék ki 10.000 sorszámot. -
mondja
csendes tag
válasz
WolfHunter #1361 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=N8jB4sNcHhc
Nagyon sok tutorialt találsz még erre a témára.
Figyelned kell a helyes szintaktikára amikor a txt file-t szerkeszted. -
Met
nagyúr
Erre valaki?
-
zzolika
aktív tag
válasz
Szia!
Minden oldalon ugyanoda, ugyanolyan betûvel? A többi objektum a lapokon egyforma?
Például mint egy oklevél, 300 különbözõ névre kitöltve?
Ha igen, akkor egyszerû a dolgod, egy oldalt megszerkesztesz, a Print Merge menüben pedig beállítod melyik file-ból vegye a változó adatot. Beszúrod ezt a mezõt az elsõ oldalra, megformázod. Utána a többit a Corel nyomtatáskor elintézi, kicserélgeti a neveket a 300 oldalon. Vagy kimentheted egy új 300 oldalas cdr-be is. -
Gondwana
addikt
válasz
Text flood? Azaz összekapcsolódó szövegdobozok - tudtommal csak FrameMakerben nem úgy kell (mert ott alap a master text frame), hogy a szövegdoboz jobb alsó sarkában lévő mütyűrre kattintasz, és vagy rajzolsz neki egy szövegdobozt a folytatáshoz, vagy rámutatsz neki egy szövegdobozra, ami a folytatás lenne. Aztán meg az elsőben beletenni az össz nevet folyószövegként. Én báris így csinálnám. (Régen dolgoztam már Corelben, de régen abban is így csináltam volna)
-
zetecR
addikt
válasz
1-2 kattintással nem megy; ez is makrós történet.
300 névnél egyszerűbb copy-paste + Copy object properties-ni. Szvsz.
-
WolfHunter
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok.
Van kb. 300 db név amit Corelben kellene elhelyeznem, külön-külön oldalra, meghatározott helyre és betűtípussal.
A lista Excelben lett megszerkesztve. Van valami módja annak, hogy hogyan lehetne a kettőt úgy összehangolni, hogy gond nélkül be lehessen importálni a neveket? Esetleg más programba átmásolni a neveket pl. OpenOffice?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
kisniky
csendes tag
Egy kis segítséget ha kérhetnék...még kezdő vagyok Corelben.
Ha elmentem pdf-be amit csináltam, egy-két szín sötétebb lesz.
Ez mitől van? -
zetecR
addikt
A blendelt görbéket mivel lehet úgy torzítani, hogy hasonló eredményre jussunk, mint a fenti ábrán?
-
Met
nagyúr
Corelbe meg lehet oldani hogy egy szövegdobozban az aktuális dátum jelenjen meg amikor megnyitom a doksit?
-
zzolika
aktív tag
Régi problémám az X4-essel, de még mindig nem találtam rá megoldást:
Beillesztek egy szöveget Word-bõl, átváltom a betûtípust, de az õ és û betûket Arial-on hagyja. Csak úgy tudom ugyanarra a fontra tenni, ha újra begépelek helyette egy õ/û betût. Az már normálisan viselkedik.
Egy több oldalas szövegnél ez elég macerás, fõleg ha hasonló betûtipust használok és nem olyan feltûnõ a különbség, végigolvasni, gépelgetni hogy ne maradjon benne idegen betû. Lehet nem is a Corel, hanem az Office hibája. Tud erre valaki megoldást? -
vbm
csendes tag
Szeretnék tanácsot kérni.
NIKON D3100 + 18-55 mm + 55-300 objektívek.
Makro fényképezéshez elégséges-e közgyűrű kiegészítésekben gondolkodni? Esetleg praktikusabb olcsóbb (ha van) makro objektívvel megoldani?
Köszönet. -
Syl
nagyúr
Profi szerszám kell ehhez. Sajna nagyon nem olcsó
-
zzolika
aktív tag
Én ugyan még nem próbáltam ilyet, de szerintem erre a célra használhatatlan.
- Adatlapjáról: érintőceruza átmérője minimum 7 mm, pontosság +/- 2,5 mm.
- A saját kezeddel eltakarod a képet amit körbe akarsz rajzolni.
- Túl közel kellene ülni a monitorhoz, ha kényelmesen (behajlított könyökkel) akarsz rajzolni. -
Valakinek van tapasztalata érintőképernyős monitorokkal?
Digitalizáló tábla helyett lehet használni rendesen?
A rajztáblával az a baj, hogy a monitoron nézed, miközben az asztalon rajzolsz, nem elég pontos/meg kell szokni.
Mennyivel jobb lenne eleve a monitoron körbemaszkolni egy bonyolult alakzatot. Erre használható egy ilyen?
Konkrétan a Dell ST2220T-t néztem ki, nem is túl drága és ips paneles... -
yoshkaa
csendes tag
válasz
zzolika #1339 üzenetére
zzolika!
A saját Corelemben (x4) is ilyen hibásan jelenik meg ,viszont post script3-as formátumban lementve,meg sem nyitja a lementett file-t.Már elég rég keresem erre a problémára a valaszt,különböző forumokban,de konkrét választ még nem talaltam.Csak kell legyen megoldás erre a helyzetre.Köszi a hozzászolást.
-
zzolika
aktív tag
válasz
yoshkaa #1337 üzenetére
Ha a saját Coreledbe visszaimportálod az epst, akkor is ilyen bitmapes?
Ebben az esetben az átlátszó részeket rakta át bitmapra a kompatibilitás miatt.
- Próbáld meg Postscript3-al (export ablak), hátha abban jó lesz.
- Exportáld ki pdf-re.
- A transparency helyett használj fountain fillt, azt jól exportálja ki. -
yoshkaa
csendes tag
Sziasztok.
Segitségre lenne szükségem.Készitettem egy 3d alakú logot egy barátomnak és ő .eps formatumban kéri.El is küldtem,neki de hibásan jelenik meg neki úgy az Adobe ilustrator-ban meg a corel x5-ben.Nekem corel x4-em van.Nálla pixeles az-az elem amelyben pl. Interactiv transparency Tool van használva.A kérdés az lenne,hogy ,hogyan lehet .eps formátumban úgy lementeni egy 3d-s logot ,hogy ugyan úgy jellenjen meg más programokban mint az eredeti?
Úgyan akkor a szinek is megváltoztak az x5-ben nálla.A képeken látható az eredeti formátum ,meg az .eps hibás formátum. Bármilyen információt köszönok . -
zzolika
aktív tag
válasz
kissdvd #1332 üzenetére
1. Összekonvertálod 1 bitmappé a sok kicsit.
2. Lehet az a fehér vonal nincs is ott igazából. Enhanced viewban így mutatja a bitmapek szélét, de normál nézetben rendesen összeérnek. A print previewban is szokott ilyet csinálni, hogy mutatja az összetételt amikor nincs is ott, ha ránagyítok meg eltûnik. Ha biztos akarsz benne lenni nyomtasd ki és nézd meg azt.
3. Behívod Photoshopba a pdf-et, és onnan kivágot a bitmapes részt. Lemented, behozod Corelbe, a szöveget meg ráteszed. -
kissdvd
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni tőletek. X5-ot hasnálgatok.
A problémám a következő:
Kaptam egy grafikát ami Indesingerben lett csinálva és pdf-be lett elmentve, az indd file már nincs meg.
Mikor importálom corelbe akkor a grafikában lévő bitképek több részből állnak össze és néhol egy fehér vonal látszik az illesztésnél, pedig egymás mellett van.Hogy tudnám ezeket a vonalakat eltüntetni, hogy abszolút ne jelentkezzenek.
Nem vagyok egy profi coreles....inkább csak barátkozok vele
-
zetecR
addikt
válasz
ssolitude #1326 üzenetére
Elvileg a Fontforge át tudja konvertálni ttf-be.
Azt nem tudja valaki, hogy PhotoPaintbe hogyan lehet visszaállítani, hogy a Pen toolnak, vagy a Clone toolnak ne az ikonja jelenjen meg a vásznon, hanem az az adott méretű kör vagy forma, amivel éppen rajzolni akarok?
Kinyúlok, hogy nem látom, mekkora területen maszkolok/rajzolok - és nem tudom, mivel állítottam el!. -
sviba
tag
Adott egy rakás vonal, alatta egy objektum. Hogy lehet (ha lehet) azt megcsinálni hogy a vonalak mentén szétszedjem az alul lévő objektumot? Kb 3 órája keresem corelhez a megoldást, illuban kb 4 klikk.
-
ssolitude
őstag
.otf kiterjesztésben van egy betűkészletem, de az X3 nem fogadja el. Rá lehetne valahogy bírni, vagy átkonvertálni .ttf-be?
-
Met
nagyúr
válasz
berniko1975 #1324 üzenetére
Nem nagyon szokás itt warez dolgokkal foglalkozni
nemokapitany nem attól fogod megtanulni egy grafikai program használatát mert magyar, használj angolt mert a tutorialok nagy rész angolul van
-
berniko1975
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Nekem Corel Draw 9.0- s programra lenne szükségem. Hol tudnám letölteni.
köszönömB.
-
nemokapitany
csendes tag
Sziasztok.
Kérlek segítsetek. Corel8-hoz kellene magyarítás mivel csak ezt a régebbi verziót használhatom( amihez kell csak ezt ismeri), előre is köszönöm!!! -
zzolika
aktív tag
Amikor mentés közben kiakad a Corel, akkor marad egy @@@CDRW.TMP, ami az elõzõ file volt, az eredeti nevû CDR pedig 0 byte méretû lesz, és nem lehet betölteni.
Igen, az instabil memória is sokszor okoz megmagyarázhatatlan kiakadásokat. Húzott procival nekem még nem volt gondom.
A legnagyobb szopást nekem egy hálókártya okozta (még a p2-es idõkben). Minden más program jól mûködött, csak a corel néha összecsíkozta nyomtatásnál/levilágításnál a végeredményt. Pár hónap és jó pár alkatrész (alaplap, memória, videókártya) csere után a 3. hálókártya oldotta meg a dolgot -
batsa
csendes tag
Segítsetek!
X5-tel dolgozom, mentegetek szorgalmasan, és egyszer csak kaput, @ @ @ CDRW.TMP fájl lett belőle. MI TÖRTÉNT?
Megnyitható ugyan, de félek tovább dolgozni, volt már, hogy ez is kiakadt, de akkor már csak egy üres @ @ @ CDRW.TMP lett.Ráadásul a TMP-t nem lehet importálással behozni, hiba üzenetet ír ki.
És: Előfordult már, hogy azt írja ki munka közben, hogy a virtuális memória alacsony.
Ezzel mit kell tenni?
Van összefüggés a kettő között?Nagyon várom a segítségeteket!
-
Pupi60
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedem ezzel a programmal. Nem tudna nekem vki tanácsot adni, honnan tudnék ebookot szerezni róla? Free persze
Eéőre köszönöm a választ
-
zetecR
addikt
Igen, itt a megoldás:
A MacroManagerrel kell betölteni, a mérendő objektumot görbévé alakítani (tehát rectangle , ellipse, text, stb objektummal nem dolgozik), kijelölni és futtatni.
-
-
Syl
nagyúr
Illustratorból is van próbaverzió. Vagy az nem jó?
Egyébként valóban kiírja a görbe hosszát. Ráadásul a betűknél nemcsak a "körvonalat" számolja, hanem a "belső lyukakat" is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mini PC
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest