- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
hát... a 9-es volt az utolsó, amit effektív termelésre használtam. Az újabbak már csicsásabbak és nehezebben kezelhetők. A felhasználói élmény simán a használhatóság rovására ment. Nem tudom, hgoy a pontatlanságokat javították-e, mert elpártoltam corelkétől, azóta csak az export to ai funkciót használom
-
mibog
tag
Mit gondoltok, a 9-es corel óta hogy alakult a betűkezelés az újabb verziókban?
az én tapasztalatom, hogy az x3-ig abszolút sutává vált, főleg a fontfelismerés.
van esetleg aki kipróbálta az x4-et? -
Tatus
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek abban, hogy édesapámnak is van corel programja és szeretné megtatnulni a használatát. Most vásárol egy vágóplottert is.
Ha abban segítene valaki, hogy lehet -e hozzá tanfolyamot végezni és hol, hálás lennék.
Illetve ha van valakinek magyar nyelvű programja, átvennénk.
Köszönöm Mindenkinek! -
kunl
csendes tag
Ki tud segíteni !
Kaptam egy Corel 8-at. Azt próbálom tanúlgatni de az angol nem megy. Hol lehetne magyarosítást letőlteni?
űdv. kunl
-
Dexter68
addikt
Picasában duplakatt a képre, baloldalt feljön egy menü, hogy "alapvető javítások". Itt van olyan, hogy vörösszem. Rákatt, ott ki is írja, hogy mi a teendő: "kattintson az egérrel, tartsa lenyomva a gombot, és mozgassa az egérmutatót a szemek körül külön-külön a kijelölséhez. Egy kijelölő keret jelenik meg a terület fölött. Engedje fel az egérfombot a kijelölés befejezéséhez. A fotóról eltűnik a vörösszem" Utána katt az Alkalmaz gombra, oszt jónapot.
-
kunl
csendes tag
Szia DEXTER68 !
Köszi a segítséget. Én mint nyugdíjas minden tanácsot elfogadok. Letőltöttem az általad javasolt Picassa-t , de sajnos a vörös szemet nem szedi ki. Mi lehet az oka?
Mindent úgy teszek ahogyan írja és mégsincs siker.üdv. kunl
-
Met
nagyúr
Valószínűleg azért mert a Corel alapvetően vektorgrafikus program. Talán a Corel Photopaint...
Valami bitkép szerkesztő progi kell neked, pl. Photoshop, Gimp, Paint Shop Pro stb.
De nem kizárt, hogy más cél progikkal is el lehet tüntetni a nyúlszemeket. Vagy valami képnézegetőnek is lehet ilyen funkciója pl. ACD See, Xnview stb. -
kunl
csendes tag
Nagyon kezdő vagyok. Corell 8-at használok. Kérdésem hogyan lehet a vörösszem effektust javítani. Eddig nem találtam meg.?
köszi kunl
-
Rext
csendes tag
Üdv! Egészen pontosan a Photo-Painttel kapcsolatban egy kérdés, ami előtt értetlenül állok. Az összes ecset funkcióm úgytűnik, hogy elszállt. Az ecsettípusok kiválasztásánál minössze egy ,,egyéni illusztrációs ecset" funckió érhető el, és konkrétan nem sikerül így használni. Valami ötlet, megoldás, tudomisén
? Előre is köszi!
-
Dexter68
addikt
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Corel Draw 9-ben az alapértelmezett beállításokat hogy lehet megváltoztatni? A lényeg át kellene állítani a lap méretét, hogy amikor új lapot nyitok, vagy betöltök egy másikat, akkor ne A4-es lapként jelenjen meg, hanem egy custom méretű lapon. A másik pedig, hogy a vonalzón a lap tetején legyen a 0. Azt hogy ezeket hol lehet beállítani meg találtam, de ha bezárom a Corelt, vagy új lapot nyitok, vagy megnyitok egy Corel fájlt, újra be kell állítani a vonalzót, és a lap méretet.
Egy másik gépen ezek a beállítások megvannak, és ott tökéletesen működik, ha azokat a beállításokat egy az egyben át tudnám másolni, az is jó lenne, csak nem találtam azt a fájlt, ami tárolja. Amúgy azon a gépen a default profil az alapértelmezett, tehát az van átállítva a kívánt értékekre gondolom.
A másik problémám, egy harmadik gépen a Corel 9 indításakor, a program egy hibaüzenetet ad "The Menu configuration File is Corrupt. Using the default configuration instead." Csak OK-ot lehet rá nyomni, és utánna "A ... hibát észlelt ezért leáll" windows hibaüzenet jön.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Dexter68
addikt
Sztem a vga 99,9999999%-ig kizárt, hacsak nem akad valamivel. Tavalyig egy 32 megás Matrox-szal toltam és mivel nem 3D-ztem tökéletes volt. Esetleg, ha feltolod valahova, megnézhetem, hogy nálam is lassú-e. De amúgy érdemesebb lenne úgy dolgozni, hogy szétszeded 4 kisebb fájlra és valami kiadványszerkesztőben (Quark, Indesign, Ventura) rakod össze. Sőt, ha a szöveg a kiadványszerkesztőben kerül a grafikára, na az az ideális.
-
hombár
csendes tag
Hát nem tom, nekem idáig 11000 volt a max font ami fennt volt, de akkor sem volt lassú. Tudom, h 2000 objektum nagyon sok, de nem tudok kevesebbet csinálni ebből, azért kérdeztem az elején h nem-e a vga lassú, mert maga a gép (cpu, memória, hdd) nem dolgozik semmit.
-
beniman
csendes tag
Az első kérdésnél azt írtad, hogy vektoros az anyag: Ha jól értem, és a betűk is vektorosak, akkor a 2000 objektum az nagyon-nagyon sok csomópont lehet, nem csoda ha belassul a legjobb gép is. Ha ez a helyzet, akkor szerintem kérd el az eredeti anyagot (ahol még nincs vektorizálva a szöveg) + a fontokat.
-
hombár
csendes tag
válasz
Dexter68 #880 üzenetére
2300 font van telepítve, de nem hiszemhogy ez a gond hanem mikor újraépíti a képet a corel a nagyon sok betű miatt szenved ezért mindegy hogy a a view-t leteszem normálra akkor is lassú. amit csinálok legjobban egy térképhez lehetne hasonlítani sok-sok vonal rajta írással.
-
hombár
csendes tag
Valami a fontokkal lehet mert egyre lassab
-
A videokártya, mivel 2D-ről van szó, annyit csinál, hogy a képernyőfelbontásodnak megfelelően megmondja a monitornak, hogy melyik pixel milyen színű, oszt kalap-kabát. Nem érdekli, hogy az micsoda, nem számol semmit vele, akár egy fekete háromszög, akár egy mesztelennőskép
A 2000 ojjektum bizony sok lesz egy kicsit, esetleg próbálj meg neki több memóriát adni, alapból asszem 25%-ot ad csak...
-
Dexter68
addikt
A Corelnek volt egy olyan korlátja régen, hogy egy doksi max 1400 objektumot tartalmazhat, és egy objektum max 1400 csomópontot. Ezt általában kombinálással át lehet hidalni. (azonos szinten lévő, azonos színű objektumokat kijelölsz: Ctrl+L) egészen addig, amíg nem éri el az 1400 csomópontot.
-
hombár
csendes tag
Hello
Az lenne a kérdésem, hogy milyen gépigénye van a x4nek? Mert nekem miután elindítom 1-2 perc múlva lefárad ascroll os nagyítás is lassú lesz lassan vált az eszközök között magát amin dolgozok azt is lassan építi újra. A fájl kb 7mb ez csak vektoros. a gépem pedig egy amd x2 4200+, 2GB ddr 400 cl2, egy sata 300as 80gb vinyó, + (és szerintem itt a hiba) egy x600-as radeon 256mb-s.
Tegyük fel hogy a vkártya a rossz most szeretnék venni egy újat mit ajánlotok, még általában photoshoban meg flashben dolgozok. Én a 9600gt, 8800gt, hd3870 valamelyikéből szeretnék választani, de nem tom melyik a jobb.
Köszi a válaszokat. -
szmeagol
csendes tag
szaisztok. volt már szó erről, de nem született megoldás.
adva van az x3-as corel. csinálok egy postcript nyomtatást, egy prn file-t amit minden hibaüzenet nélkül meg is csinál.
utána distillerben vissza akarom forgatni pdf-é és nem csinálja meg.%%[ exitserver: permanent state may be changed ]%%
%%[ Error: undefined; OffendingCommand: V ]%%Stack:
72
72
-mark-
/mysetup%%[ Flushing: rest of job (to end-of-file) will be ignored ]%%
%%[ Warning: PostScript error. No PDF file produced. ] %%elkezdetem próbálkozni.
X3 leszed, corel11 fel. azalatt simán megy. semmi hiba. két gépen is kipróbáltam. X3 vissza, hiba ugyanaz...a vicc, hogy az X3 legális, vásárolt, regisztrált dobozos cucc!!! tehát még az sem lehet, hogy valami kókányolt progi és azért szarakodik.
persze nyilván lehet trükközgetni, meg megoldani más irányokból a dolgot, de azért nem lenne rossz, ha ez is működne, mert ez vicc, hogy nem megy...
ötlet? tapasztalat?
-
Gergello
addikt
Cmx fileokat nem tudok megnyitni CorelDraw X4-ben. A help szerint 5-ös verziótól támogatja a cmxeket. A fájlok kb 97 körüliek lehetnek. Miben kellene probálkoznom a megnyitással?
-
beniman
csendes tag
válasz
nastyvagyok #858 üzenetére
Bocs, az előbb emlékezetből írtam és valamit elkavartam, szóval először át kell tenni a bitmap-et fekete-fehérbe, ott állítod be a halftone-t (a pöttyöket), és utána tudod duotone-ban vagy monotone-ban megadni a színeket.
-
beniman
csendes tag
válasz
nastyvagyok #858 üzenetére
"b" megoldás lehet ilyen raszterpont-ábra rajzolásra, ha csinálsz egy tömör kitöltésű ojjektumot (ha színátmenetes kell, akkor olyat) convertálod bitmap-pé (nagy felbontást érdemes választani, aztán azt átteszed (mode) monotone-ba ahol a színt megadod, és a halftone-t pöttyre (round) és a megfelelő rácsszögre állítod. Nagy méretben persze nem olyan szép mint a vektoros rajz, de gyors módszer.
Egyébként a help-témakör lehet, hogy erre utal, nekem nincs telepítve, még sose segített ha tényleg volt probléma. -
nastyvagyok
csendes tag
Köszönöm a segítséget, bár nem értem el egyértelmü sikereket, azért valamire jutottam.
lenne még egy rejtély számomra, ami lehet hogy hasonlo dolog, ennek kérdém a magyarázatát, illetve müködését.A corel Help segítöjében ijen néven fut:"To apply a screen to a bitmap"(screen külcsszo alatt van rögtön)
Mindent a leírás szerint csináltam, de nem történt semmi.Ha esteleg leírnád hogy minek is kéne történni, vagy hogy ez mire valo, és hogyan müködik azt megköszönném. -
Dexter68
addikt
válasz
nastyvagyok #856 üzenetére
A pontok sokaságát körök duplikálásával lehet elérni, aztán, hogy milyen torzító effektet raksz rá, már a te dolgod. (Anno a Fanta logo is ilyesmi volt, valami kreatív tsávó felpakolt belőle 10-et egy anyagra, én meg küzdöttem vele 2 napot, mire megette a levilágító, mert túl sok volt a csomópont... jó játék)
A csíkozott forma meg téglalapokból és a boolean függvények (add, extract, ilyesmi) összefüggéseiből áll. -
nastyvagyok
csendes tag
sziasztok! segítség kéne!
Corel draw 12 van. magyarázni nehezen tudnám, adom a liket
[link]
A háttérben lévö pontok sokaságára gondolok, a réteget valahogy ilyen pontokra szétdarabolni ugy hogy a körvonala nagyábol felismerhetö legyen, de nem legyen szabájos határvonalitt
itt pedig a csikozott formákra gondolok.Ugy érzem elé zavarosan irtam le, de hétha valaki tud segíteni
-
Az mitől lehet, hogy a színek úgy jelennek meg, mintha RGB lenne, pedig CMYK. Tehát kitöltöm mondjuk zölddel az ojjektumot, ami 100% cyan és 100% yellow, de úgy néz ki, mintha 100% green lenne. De csak a megjelenítése a képernyőn, a nyomtatás jó. A paletta is a standard CMYK, de úgy néz ki, mint az RGB. Nem állítottam elvileg semmit sehová...
-
egmoncs
csendes tag
És tényleg! Működik! Köszönöm!
-
Dexter68
addikt
Régen úg működött, hogy az eredetileg rajzolt téglalap utólagos torzításának mértékében torzul a lekerekítés. Tehát ha rajzoltam mondjuk egy 90 × 50 -es téglalapot és nem torzítgattam tovább, akkor a kerekítés jó volt. Csak az ember ritkán találja el elsőre, hogy pont mekkora téglalapot kell rajzolni.
-
Met
nagyúr
Ha nem négyzetből indulsz ki akkor torz lesz a lekerekítés.
Tehát ha négyzetet szeretnél akkor négyzet rajzoláskor tartsd lenyomva a Ctrl-t, így egyforma lesz a magasság és szélesség.
Ha lekerekített sarkú téglalap a végcél akkor rajzolj négyzetet a fenti módon, úgy, hogy a szélessége vagy magassága egyezik a kívánt téglalap méretével, kerekítsd le, konvertáld görbévé (Ctrl+q) és a shape tool-al húzd a kívánt méretre.
Görbésíteni azért kell mert különben torzul a kerekítés.
Én így szoktam csinálni mert nem találtam más módszert. -
tsyl
aktív tag
X3-ban:
1 Megrajzoltad a téglalapot (négyzetet)
2. felül az alsó menüsorban (eredetileg) van 4 (a négyzet sarkait ábrázoló) jelölés
nevén nevezve: Rectangle Corner Roundness.
3. Itt van még egy kis lakat is, amit ha feloldasz, akkor a négy sarkot különbözőképpen is lehet állítani a számok növelésével vagy csökkentésével.Vagy van még a Shape Tool a mutatónyíl ikon alatt. Erre kattintva kocka jelöli a sarkokat és hasonlóan a régi verziókhoz, arányosan lehet gömbölyíteni, alakítani.
-
egmoncs
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítségeket. Jön az újabb kérdés. Corel 9-10-11-ben meg tudtam oldani, 12-ben már másképp megy:
Rajzolsz egy négyzetet vagy téglalapot. Hogy kerekíted le a sarkait?
(Ugye a korábbi verziókban egyszerűen kettőt rákattintottunk, és a sarkainál nagyobb háromszöggé alakult a kurzor és egyszerűen behúztuk, begömbölyítettük úgy, ahogy akartuk.)
Ez a 12-ben nem működik (legalábbis nálam nem). Tudja valaki hogy kell ezt csinálni az újabb verziókban?
Előre is köszi. -
egmoncs
csendes tag
Feltelepítettem. A betűtípusok egy részénél jó, másoknál nem. De legalább ez már fél megoldás. Mégegyszer köszönöm.
-
egmoncs
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítségeket. Ki fogom próbálni - máris! :-)
-
egmoncs
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám Corel 12-ben: hiába állítom át a beviteli nyelvet magyarra, egy csomó betűtípusnál nem írja az ékezetes betűket. Még azoknál sem, amelyeket egy "magyar betűtípusok" cd-ről tettem fel.
Tudna valaki segíteni, hogy mit és hol állítsak be? Előre is köszi.
-
Nem tudom miért, senki se tudja.
De csak CREO RIP-re nem tud, máshová igen.
A 12-vel semmi gond nem volt, de az X3-ban valamit átvariáltak a nyomatásnál, és azóta nem tud. Elég érdekes a probléma, mert más nyomtatóra tud, más programok tudnak a Creo-ra, csak X3+Creo kombináció nem megy
A Creo PPD-jét kell használni, és akkor tud, de az meg nem jegyzi meg a custom page méreteket, és hát persze én custom méretet használok -
Met
nagyúr
Lap allján a szöveg bekezdés 2 .sora
Ebből következik, hogy használható -
Met
nagyúr
-
64 bites Vistán használ valaki X3-at? Megy rendesen?
-
vicus75
csendes tag
Sziasztok,
Az lenne a gondom, hogy nincs tul nagy gyakorlatom Corel-ben.
X3-at hasznalok es adott egy kep (mondjuk egy allo embert abrazolo) amihez jegyzeteket kellene illeszteni nyilakkal, mondjuk olyanokat, hogy itt a feje, itt a laba, itt a keze stb...
A szoveg nem gond, de a nyilak igen mert nem egy egyenes nyilrol van szo hanem egy megtortrol. Nem akarom vonalakbol osszerakni a nyilakat. Valami otlet??? -
-
Met
nagyúr
válasz
Dexter68 #814 üzenetére
Most Ctrl-F11 karakter beszúrás, Alt-F7 a transzformálás
Jövőre tökölhetek a monitor és a Corel színbeállításával, nyomtattam ma barnát és baromira nem az jött ki a nyomtatóból aminek kellett volna
Már 2 melóhelyen is láttam kinyomtatva kis négyzeteket mindenféle szinnel, beleírva az RGB kódjával, ezt a Corel képes autómatikusan előállítani vagy manuálisan kell? (valahogy kétlem) -
-
Dexter68
addikt
válasz
csaba1029 #810 üzenetére
Bingó! A maximális levilágítható csomópont szám 1440. És a maximális objektumszám is ennyi.
Eszköztár problémákra a gyorsbillentyűk használatát javasolnám, bár olyan shortcutot még nem láttam, hogy „duplaklikk mellé”Beniman: általában minden programmal kapcsolatos hőzöngés az ismeretek hiányából ered. Hiszen az a hiba, amiről tudunk, már nem hiba, hanem tulajdonság.
-
csaba1029
csendes tag
Nem nyomtam utána ctrl+k-t és mégis sikerült! ... Szűz kéz!
(ez még az első nyomdai cuccaim közt volt). Hiba sztem mindenképpen a ps írás körül van. Ha jó a sejtésem, ilyenkor a level 1-nek tól sok a csomópont.
Az eszköztár problemódra szerintem megoldás lehet reggelente egy feles! Tuti jó a kézremegésre!
Engem, amúgy az kerget az őrületbe, amikor vmilyen eszközről, mondjuk kattintok a mozgatóra és nem vált át, DE az ikonon látszik, hogy érzékelte kattintást és mégse vált át. Baromi dühítő!!!
beniman:
Ezt gondolom nekem címezted. Valóban egész jó a leírásod, de erre nem adnék 5-öst!Egy elég lényeges dolog kimaradt ám ebből. És igazából nem is erről írtam.
-
beniman
csendes tag
válasz
csaba1029 #805 üzenetére
Megint kell egy kicsit védenem a Corelt, mert most a program hiányos ismerete miatt van hőzöngés. Mármint, hogy a lapon kívüli dolgok.
Nyissátok meg és használjátok a Layer managert!
A lapon kívüli dolgokat alapból a Desktop layer-re rakja, ami gyárilag nem-nyomtatandóra van beállítva. (amúgy azt is be lehet kapcsolni, ugyanúgy mint a guideline-ok]nyomtatását, vagy láthatóságát). Ez azért van, mert így egy többoldalas doksiban ki lehet pakolni cuccokat a desktopra (lapon kívülre), amit aztán minden oldalon el lehet érni. Aztán, ha behúzza az ember valamelyik oldalra, akkor vissza kerül az aktív layerre, alapban a Layer1-re. A Layerek láthatóságát, nyomtathatóságát, egymás feletti-allattiságát lehet állítgatni, a color override-al pedig egy tetszőleges színnel mutat mindent, ami azon a layeren van. Saját layereket, saqját nevekkel és beállításokkal lehet csinálni.
A corelnek ez az egyik legjobban megoldott része, ezt legalább ne szídjukBocs attól, akinek ez egyértelmű, de van akinek nem.
halihó -
Met
nagyúr
válasz
csaba1029 #807 üzenetére
Ebben talán Dexter tud segíteni. Én még sose találkoztam ilyennel. max ha ctrl+q után nyomok egy ctrl+k-t is
Csak arra tudok gondolni, hogy a font hibája, de ha nem mindíg ugyan annál a fajtánál csinálja akkor passz
Viszont nekem meg az lenne a bajom, hogy néha duplán kattintok az eszköztár gombja mellé, ilyenkor kis "dock" lesz az az eszköztár rész, nem lehet valahogy le lockolni? Kerestem de nem találtam ilyen lehetőságet. -
csaba1029
csendes tag
Igen, erre a "meghülyülésre" gondoltam én is és el is fogadom. Habár 1-2 éve használom már, de eddig ilyet nem tapasztalta, csak az utóbbi hetekben. Front érzékeny lenne?!
Viszont egy másik kérdés, ami most jutott eszembe:
Még régebben futottam bele abba, hogy kiadvány kész, szöveg ctrl+Q, aztán ps levilágításra és rippeléskor... véletlenszerűen az "o" vagy a "p" hasa teli. Van egy sejtésem, hogy miért lehet, de igazából kielégítő választ még erre nem kaptam. Remélem itt megvilágosodok! -
csaba1029
csendes tag
Nah, ja! A4 méret esetén!
A szitu a következő volt:
Névjegy méret, amit A4 papírra szándékoztam kinyomni. Ugye, élből középre rakja be ... Fő a takaréskosság!Gondoltam feljebb húzom (nyomtatási képben) és érdekes módon a névjegy méreten kívüli dolgok egyszer csak képzeletbeli dolgokká váltak. Utána visszaléptem és a cuccot félig lehúztam a névjegy méretről, utána megint nyomtatási kép és a látvány ... Ahol a vágásnak kellene lenni, ott le is vágta a kieső részeket. Na, erre varjunk gombot!
Mielőtt ezt megírtam kipróbáltam mégegyszer (nehogy teljesen hülyévé váljak) és most meg nyomtatási képben jó volt. X akta?! -
Met
nagyúr
válasz
csaba1029 #803 üzenetére
Mostanában azzal próbál az agyambra menni, hogy a lap szélein kívűl lévő objektumokat egyszerűen nem hajlandó exportálni.
Ezzel már én is találkoztam, de nem tudom, hogy miért csinálja.
Az szerintem természetes, hogy azt nem nyomtatja ami a lapon kívül van, nem kapnál hülyét ha egyszercsak mégis megtenné ? -
csaba1029
csendes tag
Közben megoldottam. A panelen "hieroglifákkal" kezdte a fontok nevét, ezért nem ismerte fel. Behelyettesítve az enyémmel szinte ua. lett.
Láttam már a corelkének néhány idegesítő hülyeségét, de amit most művelt az már lenyűgözött. Mostanában azzal próbál az agyambra menni, hogy a lap szélein kívűl lévő objektumokat egyszerűen nem hajlandó exportálni. Nyomtatásnál is csak a lapon belüli részeket nyomja ki. Feltételezem az új telepítés sok mindent megoldana, de hátha találkozott már ezzel valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politikai mémek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest