- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssolitude
őstag
Még mindig képtelen vagyok összeforrasztani 3 pontot.
Corel 11. -
Dexter68
addikt
Ez hanyas Corelke? Valamelyiknek vót ilyen mániája, hogy automatikusan bill.kiosztást váltott attól függően, hogy milyennek itélte meg a beírt szöveg nyelvét... Természetesen (mint az ilyen fícsörök jó része) ez is rosszul működött. Viszotn legalább kikapcsolható volt. Ctrl-J (options) –> Text itt van egy olyan, hogy Auto Keyboard Switching. Na ezt kell kilőni.
-
ByB
addikt
Valakinek nincs tippje, hogy a Corel indításakor miért áll át a gép nyelve magyarról angolra, eddig ilyet nem csinált és nem találom a beállítási lehetőséget?
-
Dexter68
addikt
válasz
junk_corp. #572 üzenetére
Érdekel, hogy mit csináltál fontforge-al, mert Illu nekem ugyanezt csinálja.
-
Met
nagyúr
A tanfolyam annyiból, jobb, hogy ha elakadsz az oktató segit, alapfokon megtanulod kezelni a progit és a többi rajtad múlik, van rengeted tutorial, csak angol nyelvű, szóval angol corelel tanulj.
Ez elég olcsó és rendesen tanítanak [link]
Könyvből is meg lehet tanulni, csak lassabban szerintem és ha valamit nem értesz akkor max. fórumokon tudsz segítséget kérni. -
callow
csendes tag
Szasztok,
Kérlek adjatok ötleteket hogy hogy kezdjem el.
Szeretnék valamiféle valamilyen vektoros grafikai programot megtanulni. Nagyon szakértő azt javasolta, hogy a Corel Draw lesz nekem jó. Olvastam egy fórumban, hogy jobb könyvből tanulni. Meg lehet így tanulni? Vagy menjek el inkább egy tanfolyamra? Hol lehet nem túl drágán a programhoz jutni? Vagy ne is ezt vegyem? Vagy most mi legyen? Lécci segítsetek...
KÖSZI! -
endred
csendes tag
SEGÍTSÉG!
Nem vagyok egy nagy profi, de a photo-paintben nagyon szeretek rajzolgatni. Most van egy olyan hibám amit nem tudok orvosolni.
Egyszerűen nem működnek a visszavonó parancsok (visszanyil), újratelepítettem...akkor se.A draw-ban működik. Érdekes hiba még, szintén a telepítés után is, hogy be akarja zárni magát és használhatatlanná válik a program (tehát újra kell indítani), ha a papírméretet növelem. na de inkább az első probléma izgat, mert hiba nélkül képtelenség rajzolni.
Lécci segítsetek már!!!
Köszi: &rú -
Természetesen a az ojjektum teljesen a lapon van (bár igazából tökmindegy, attól még nem kellene álló lapot nyomtatnia a fekvő helyett...), és a papírméret is egyezik. Corel 12-vel ki lett már nyomva pár százezer oldal, úgyhogy a beállításokkal tuti nincs gond, csak és kizárólag az X3-mal. Corel9, Corel12, Indesign, Photoshop, Acrobat, Office stb. progikból tökéletes minden.
-
Frissítettem X3-ra.
Olyat csinál, hogy fekvő oldalakat is állóra akarja nyomtatni. Vagyis a kép fekvő marad, az oldal viszont álló, ezért lemarad a kép egy része a lapról. A nyomtató beállításoknál természetesen be van állítva, hogy fekvő a lap. Találkozott már ilyesmivel valaki?
A nyomtató Xerox DC250 Creo rippel. -
fap333
aktív tag
Hálás köszönet a jó tippért!
A win virtuális memóriájának kezdeti/maximális értékét 768/1536-ról 1024/2048-ra növeltem, a photo-paintben pedig a ramkezelés maximumát 60%-ról 75%-ra emeltem, és így most minden tökéletesen működik.
Mégegyszer kössz! További kellemes fórumozást!
Üdv:
Peti -
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy furcsa problémám. CorelDRAW 12-t kezdtem el használni (illetve keztem volna). Telepítés után elindítottam a progit, minden szép és jó, megtetszett. Ámde újraindítás után már nem szuperált valami jól. A Photo-Paint-ben a gombok oldalt teljesen egysíkúak lettek ->nem lehet eldönteni, hogy melyik is van benyomva, és jó néhány funkció nem is működik. Ha pl négyszöget szeretnék maszkolni, akkor a proci elkezd 100%-on dolgozni, és onnantól kezdve a program meghalt. Ellenbe ellipszist simán lehet kijelölni.
Eltávolítás, újratelepítés után megint megy a következő újarindításig, de a repair nem segít rajta.
Szívesen veszek bárminemű tanácsot.
Üdv:
Peti -
kurio
csendes tag
tudna-e valaki segíteni abban, hogy a CORELban (CorelDraw12) miért tűnek el egy idő v. néhány művelet után a lapról az addig feltett és rajzolt dolgok? Van, hogy ''visszafrissíti'' és az object managerben meg is vannak csak nem jeleníti meg őket. mi a teendő? Előre is köszi!
-
qwpot
csendes tag
Sziasztok, még új vagyok, de remélem nem sokáig
Weblapot készítek, azaz flasht készítek Corel RAVE 3-ban. Elakadásom tárgya abban merül ki hogy:
Csinálok egy aktív gombot (rollover) és ha elforgatom mondjuk 45 fokkal akkor az aktív terület ugyan úgy marad egy négyzet csak nagyobban, ugye ami azt jelenti hogy ha közvetlen alá megyek az egérrel akkor már úgy veszi mintha fölötte lennék. Ha egymás mellé helyezek 3 gombot szorosan akkor már hatványozódik a dolog mert akkor egymásba lógnak a gombok aktív területei így ha az egyiket megnyomnám a másikat aktiválja...A kérdés csak annyi hogy tudom definiálni azt hogy a tényleges fizikai méreteiben merüljön ki az aktív terület. Nagyon fontos lenne mert bukik a projectem ha erre nem jövök rá...
Köszönöm imndenkinek
Sebastian -
junk_corp.
csendes tag
válasz
junk_corp. #572 üzenetére
Oké, megoldottam fontforge-al.
-
junk_corp.
csendes tag
Sziasztok!
Magyarosítottam a Type Tool 2 -esben a humanst521BT fontnak az egyik karakterét (az o-tilde karakternek cseréltem le a hullámját ékezetre), de nem tudom hogyan kellene megoldani hogy ha 'ő'-t nyomok corel-ben akkor ne az arial 'ő'-t tegye be hanem azt a karaktert amit én átrajzoltam.
A kódlapokkal kellene variálni v. nem tudom.
Köszönöm!
u.i.: valakinek véletlenül megvan a typetool2 full? :) Egyetlen font magyarításához kár lenne kiadni 100dollárt. -
-
jasszer
őstag
válasz
Dexter68 #558 üzenetére
Ez a hely max. fogalmi szinten tekinthető nyomdának, egy felirat nélküli garázsban pancsolják a festékanyagot vmelyik csepeli ipartelep szívében. (bár ócsóé)
Kompromisszumot kötni nem szükséges, mert olyan pitiáner melókat csináltatok amiknél nincs különösebb jelentősége a színeknek, csak azért küldök Pantone-kódot h a sötétkék ne szürke legyen. Persze ha komolyabb dolog adódna meg sem fordulna a fejemben h ugyanoda vigyem.
Ha már így szóba került... Hogyan / miből keverik ezeket a cuccokat?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jasszer
őstag
Persze, érthető. Nyilván nem az anyagát kell megfizetni és nincs is konkurencia feltehetően. Nekem csak közelítőleg lenne szükségem az árnyalatokra, ugyanis a skála alapján kevernek festékanyagot, az meg messze van a tökéletes színhűségtől. Valszeg elmegyek a volt munkahelyemre, bekalibrálom a gépet pöccre és nyomtatok egyet. A semminél még az is jobb.
-
jasszer
őstag
Tudja vki h honnan lehet Pantone-skálát szerezni?
-
ssolitude
őstag
Tegyük fel, szabadkézzel(vagy bárhogy) rajzolok egy objektumot. A kezdő és végpontok összezárnak, gyakorlatilag egy görbének számít.Ezen a görbén egy tetszőleges ponthoz hogyan tudok(egyáltalán lehet-e?) hozzáforrasztani még egy, vagy akár több végpontot, úgy , hogy azokat együtt lehessen mozgatni.
(Lehet, hogy egy kicsit ködös, ha nem érthető, akkor inkább csinálok képet.) -
Nemadom fel, míg egydarabban látsz...
-
Dexter68
addikt
Halkan jegyzem meg hogy ez egy CorelDraw topic. Lehet, ha nyitnál egy Photopaint topicot, észrevenné az is, aki használ ilyet, de nem bámészkodik itt, mert a Draw nem érdekli.
Én hiába nézegetem, hogy kinek tudok segíteni, csak a Draw-hoz értek – történelmi okokból. Ma már alig használom ezt is. -
Valaki kipróbálná, hogy neki megy-e?
-
-
Naaaa. Ugyaaaaan. Léccilécci...
-
UP
-
Valakinek csak van egy Photopaint a gépén széles e hazában...
-
Próbálja ki valakíííííííííí
-
válasz
Dexter68 #519 üzenetére
De nagyon jó, írtam is, hogy azt használom inkább, de amikor mondjuk megvan a cucc corelben, benne a képpel, csillió reteggel a szövegek alatt, más objektumok fölött stb., akkor ha photoshopban akarnék egy fekete pöttyet kiszedni, akkor a következőt kell tennem: a képet kiexportálni, photoshopba betölteni, kiszedni a pöttyet, elmenteni, corelba beimportálni, betenni a megfelelő rétegbe. Ezzel szemben photopaintben: dupla katt a képen, pötty kiszed, photopaint bezár.
Szóval alapból minden ilyesmire photoshopot használok (nyilván ezért is kérdezek ebben a topicban a photopainttel kapcsolatban, és nem válaszolok), de néha egyszerűbb a photopainthez folyamodni.
-
-
Ha valakinek van fenn a gépén, az kipróbálná, hogy nála működik-e?
-
Használja valaki egyáltalán a Photoapaintet?
-
Corel Photopaintban (12-es) hogy működik a stamp? Clone-nak hívja, de nem működik sehogy. Hiába mutatja, hogy honnan veszi a mintát, de nem csinál semmit. Valami trükkje van?
Photoshopban szokok ilyesmit csinálni, de amikor már bennevan corelben a kép, és csak egy maszatot kell kezelni, akkor kényelmesebb kettőt kattintani rajta, mint kiexportálni, aztán photoshopan megnyitni, elmenteni, beimportálni... -
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
Impotnál, áthúzásnál encapsulatedként kezeli. Ha importálsz, interpretedként kell, akkor ''értelmezi'' is.
A színkezeléssel az volt a bajom, hogy van egy beépített UCR/GCR szolgáltatása, ami rosszul működik és kikapcsolhatatlan. Tehát a Pantone-színeket is rosszul bontja. Ez főleg a sötétebb árnyalatoknál jelenik meg. -
Dexter68
addikt
A másik importot próbáld. Az Encapsulated PostScript bitmapot csinál (ill. asszem linkeli, de elég barom) a PostScript Interpreted viszont jóbarát
A corel viszont rosszbarát... feltéve, ha az eps tartalamaz gradienteket... és ellenőrizt a színeket is, mert corelke megbízhatatlan e téren. Én ezért szoktam le róla.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest