Új hozzászólás Aktív témák
-
halilali
csendes tag
szinezésre csak kitöltéssel van lehetőség? vagy valami más is van? esetleg valami olyan segégeszköz amivel én jelölöm ki hol és mit akarok bármilyen szinre kiszinezni.
-
geosz
tag
Sziasztok!
Van egy Corel X3-mal készült 160 oldalas katalógusom, 4 nyelvű változatban.
A nyelvek angol, magyar, német, orosz külön rétegen vannak csakúgy mint a képek, rajzok.Régebbi verziónál a mester rétegen lehetett kapcsolgatni, elrejteni a rétegeket.
X3-nál ez megváltozott. Tudtok-e valamilyen gyorsabb megoldást annál, hogy egyesével végigmegyek a 160 oldalon és kikapcsolom azokat amelyikek nem kellenek? Makróval megoldható-e (igaz az meg nem erősségem) vagy csináljak annyi cdr állományt ahány nyelv van?
Köszi
-
jhos910
senior tag
válasz
zzolika #1795 üzenetére
Azt nem tudom mitől lehet, valószínűleg bug amit néha produkál. Nekem is volt hasonló de emlékeim szerint rövid időn belül magától megoldódott. Esetleg ha a probléma tartósan megjelenik akkor egy újabb verzióval próbálnám meg a helyedben a feladatot elvégezni.
Úgy próbáltad e már, hogy a szöveget teljesen széttördeled betűkre és utána kijelölve az egészet görbévé alakítod?
-
zzolika
aktív tag
#1794: Nincs mit, máskor is ha tudok.
Egy körre igazított szöveget görbévé konvertálok, erre kb a negyed részét odébb rakja vagy 5 centivel. Nem is egy teljes szót, a szó közben töri szét. Ha kitörlöm a kört akkor is. Eddig nem csinált ilyet, azért szoktam görbévé konvertálni print/pdf készítés elõtt, mert néha csinál érdekes jelenségeket, fõleg az elforgatott körre írt szöveggel. Valaki tudja mitõl lehet? (Corel X4)
-
jhos910
senior tag
Hali!
Tudja véletlen valaki a font nevét?
-
SmartAss
csendes tag
Köszi az ötletet. Egyébként meglett, a progi indításakor f8-at kellett nyomni, és megkérdezte, hogy visszaállítom-e a gyári beállításokat. Igenre előjött a keresett menüsor, és így aztán minden megoldódott, bár
úgy tűnik, hogy az általad javasolt megoldás még jobb is annál, amit én akartam -
válasz
SmartAss #1786 üzenetére
Ilyen az X5-ben sincs.
Ha jól értem azt szeretnéd, hogy egy objektumot megtöbbszörözzön, mégpedig a megadott mennyiségben és megadott távolságra egymástól?
Az nem az Elrendezés menüben lesz, hanem a dokkolóknál a Transzformálás-t kell bekapcsolni.
Akkor oldalt megjelenik a dokkolóknál és ott be tudod állítani, hogy milyen irányba, milyen távolságra és mennyiségben szeretnéd. -
válasz
GumisPeter #1785 üzenetére
Küldöd?
-
SmartAss
csendes tag
Sziasztok!
Többéves rákos betegség után újra kezdek dolgozni a Corellel, egy X6-os magyar verzióval. Ismerkedés közben meglepve tapasztaltam, hogy az Elrendezés menü Igazítás és elosztás almenüjének az almenüjében nincs benne az elosztás, tehát nem tudom beállítani, milyen egyenlő távolságra tegye a sorba rakott objektumokat.
Nem tudjátok, hogy lehet ezt ebben megcsinálni? A helpje szerint ott kellene lennie még egy al-almenüpontnak, mint régen, de nálam ilyen nincs.
Köszi -
válasz
GumisPeter #1783 üzenetére
Küldd el a fájlt és hogy mit akarsz rajta változtatni, meg hogy hányas Coreled van, és hétfőn megcsinálom neked szívesen.
-
válasz
GumisPeter #1780 üzenetére
De mit passzolsz? A Coreled az angol?
-
zzolika
aktív tag
válasz
GumisPeter #1780 üzenetére
Más betûtipussal tudsz ékezetes betût írni corelben?
Más programban ezzel a fonttal van ékezetes betûd?
Az Insert Character dokkerben sem látod az ékezetes betûket?
Milyen verziójú a Coreled? -
válasz
GumisPeter #1778 üzenetére
Mármint a Corel angol? Attól még vannak ékezetes karakterek, az a fontkészlettől függ, nem a Coreltől...
-
GumisPeter
senior tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, van egy ezer éves névjegykártyám, amit pdf-ben megtaláltam, de adatváltozások miatt szerkesztenem kellene.
Sajnos angol versio van, ékezetes karaktereket nem tudok előcsikarni sehogy sem...
Hogyan tudok beilleszteni valamilyen formában magyar karaktereket?
Cégnév tartalmaz ékezetes karaktereket...köszi
-
jhos910
senior tag
Megrajzolok, elmentek egy patternt CMYK-ban de ha használom akkor RGB-ben rakja be ami nem okés. Mit tudok csinálni?
(a doksi is cmyk)
-
jhos910
senior tag
Félig meddig off...
Másodjára csinálok meg majdnem egy procedúrát corelben fagyás miatt, elsőnek hoszabb idő után csinálta most amikor a backup mentést átállítottam 5 percre hamarabb.
A Corel sejtésem szerint backupnál fagy ki az X5 és az X6 is, corel hiba lehet vagy inkább win? -
zetecR
addikt
Sziasztok,
az X6-osban, gyakorlatilag minden esetben, ha egy objektum alá beteszek egy Drop Shadow-ból leválasztott Lens Curve-t, akkor exportálásnál felbontástól függően függőleges és vízszintes fekete vonalakat tesz bele.
Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
-
jhos910
senior tag
Hogyan lehet így vektoros objektumokat torzítani 3D-ben?
És a videó ahonnan a kép van. -
jhos910
senior tag
-
jhos910
senior tag
Artistic media-nak hogy lehet megváltoztatni a kezdő és a végpontját?
-
jhos910
senior tag
Hali!
X4-5-6 ban, hogy lehet oldalszámozást szimmetrikusan elhelyezni az oldal két sarkába?
-
válasz
jhos910 #1764 üzenetére
Hát így hirtelen nem tudom, de olyan tudja ezt csinálni, ha mondjuk corelben RGB a kép, de amikor pdf-et csinálsz, akkor be van állítva, hogy konvertálja CMYK-ba (vagy fordítva...)
Meg mondjuk akkor ez szinte mindegyik színnél változást hozna, nem csak ennél a kettőnél.
-
jhos910
senior tag
Heyho!
Pdf-ből importáltunk corelbe és a képen látható színhiba jön elő nyomtatásnál. De lehet, hogy a nyomtató színprofilja nem jó vagy a corel-é.
Sajna én nem tudom belőni, van akinél volt már hasonló?
-
Met
nagyúr
X5-be hogy tudnám beírattatni automatikusan a progival az aktuális dátumot egy szövegdobozba?
X6-ba ki lehet kapcsolni azt hogy egy téglalap sarkához viszem az egeret akkor átvált round cornerre és nem az objektumot fogom meg hanem elkezdi kerekíteni?
-
helo-mee
csendes tag
válasz
zzolika #1757 üzenetére
@zetecR: nem...minden fontkészletem nem lehet hibás, szerintem Corel bug lesz, mert máskor is előfordultmár ugyanez. :S
Próbáltam csak a szövegeket külön egyesével görbíteni, de az adott szövegdarabot mindig ugyanúgy szétdobta.
Megoldás: újracsináltam az elromlott példányokat. Ezután már rendben volt.
'Vicces' hiba, mert ha olyankor jön elő, amikor határidőre kell sok cuccot összehegeszteni akkor konkrétan behozhatatlan hátrányt jelent. -
-
helo-mee
csendes tag
Jóreggelt!
A következő problémábaütköztem:
Körbélyegzőket kell csinálnom _sokat_sokfélét_ és a körívekre illesztett szövegek némelyikét amikor görbévé alakítom, "szétdobja" a Corel (9, X3, X5) azaz íven hagyja, de random módon néhány centivel arrébb teszi a szöveg egy-egy darabját. Toronto, TimesNewRoman és Arialbetűvelisezt csinálja, így gondolom nem betűkészlet függő. Érdekes módon 50-ből kb 10-nél csinálja ezt.
Görbévé alakítani pedig mindenképpen kell, mert a lézergravír géphez csak vektoros cucc megy. :S
Érdeklődvevárom mi lehet a megoldás.Kösziköszi
-
-
kislacus
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
A CorelDraw X6-ban megrajzolt objektumot nem mérethelyesen nyomtatja ki a nyomtatóm, de minden más programból igen. Sőt, ha exportálom jpg formátumba, majd Photoshopban vagy Word-ben megnyitom, akkor onnan pontos méretben nyomtat. Első nekifutásra minden nyomtatási beállítást megnéztem, nem találtam hibát. Tudnátok tanácsot adni, hogy mi lehet még a probléma.
Pl. egy 15 cm x 15 cm es négyzetet 15,4 x 15,4 cm méretben nyomtat az Epson PX730WD nyomtatóm.CorelDraw X6, magyar nyelvű fut Win7 64 bit oprendszeren.
Köszönöm a segítséget.
-
helo-mee
csendes tag
[ FYI ]
Korábban volt egy .cdr-ből eltűnő betűk / font renderelési hibáról... okként egy Windows frissítést neveztek meg Corel céges forrásból is. Tegnp én is belefutottam. Ami font nálam nem működött: MiriadPro.otf és DinPro.otf más nem került terítékre aznap...A jó hír: ma reggel volt egy apró XPfrissítés, és újra jól jelennek meg a betűk.
Remélem tartós marad ez az állapot.-- vector rocks! --
-
fps8
senior tag
Valaki?
-
fps8
senior tag
Sziasztok.
Több éve használom a Corel Draw -program sorozatait alkalmazott grafikára. Névjegy, szórólap, plakát stb. készítésére. Azonban nem rég hallottam vala, hogy régen a South Park néhány részét, ezzel a programmal ANIMÁLTÁK!?
Lehetséges ez? Ha igen, akkor hol találok hozzá segítséget? -
HKS
csendes tag
Úgy tűnik megvan a betűkezelési probléma okozója.
http://coreldraw.com/forums/t/37077.aspx
Még nem volt lehetőségem kipróbálni, de remélem műxik... -
HKS
csendes tag
Üdv!
A CorelDraw 8 óta minden verziószámmal végigharcoltam már a szoftver aktuális allűrjeit. Ezek főleg a szövegkezeléssel voltak ugyebár...
A munkahelyemen X6-ra váltottam és teljesen használhatatlan lett benne a betűkészleteim 95%-a. A legördülő fontlistában szinte minden betű szürke lett...
Ezek OpenType fontok zömében. Ha írok velük láthatóak, ha átváltok mondjuk a nyíl eszközre, akkor eltűnik a formázott szöveg a lapról... Hát ezzel találkozott-e már valaki?X4, X5 verziókban műxik minden font... Bármilyen megoldás érdekel
-
jhos910
senior tag
Heyho!
Print merge-nél hogy lehet az, hogy a kezdőbetűket más betűtípussal csinálja meg a program?
Szépben beformáztam a mezőt és meg is csinálja, de a kezdőbetű más betűtípus, pedig megvan az adott karakter a készletben. Minden mezőnél ezt csináljaPl
Szikora Róbert
Nagy Antal
Kiss NóraA félkövéreket más típussal illeszti.
-
Persze, de ha mondjuk corelben leméretezem, leveszem a felbontását (mert minek legyen 2500 dpi, egy névjegykártyán a logo, ha bőven elég 300 is...), esetleg világosítok rajta vagy egy kicsit a szaturáción módosítok, majd elmentem, másnap meg kiderül, hogy de jó lenne ha mégis inkább sötétebb lenne és szaturáltabb, akkor jobb a forrással dolgozni. Nekem van egy ideiglenes mappám, amibe mentem az ilyeneket, és pár havonta kidobálom a régieket. Addig meg elfér az a párszáz mega a terás vinyón...
-
Met
nagyúr
Nekem is tegnap óta van ez, akkor megnyugodtam hogy másnál se jó, akkor nem a gépben van a hiba
pilóta: igen lehet úgy is de egyrészt ott a kép eredetiben a Corel fileban ahonnan el tudom exportálni bármikor, mert Corellel nem szerkesztek bitképet, másrészt akkor meg dupla annyi helyet foglal el a kép mert ugye megvan a forrás file mit bitkép és a corel fileban is foglalja a helyet.
-
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1733 üzenetére
Nekem ha behúzom Bitkép Object lesz belõle. Amire ha rákattintok a Win paintben szerkeszti, mást nem lehet vele csinálni. Eddig coreles bitmap volt, amire az összes bitmap funkció mûködött. Más böngészõbõl nem próbáltam, de a corelt nem frissítettem, csak a firefox magát. A sok updattel csak rosszabb, lassab lesz.
-
jhos910
senior tag
Heyho!
Corel X4 alatt ha firefoxból behúzok egy képet akkor csak egy ikont tesz be a kép helyett...kb 2 napja csinálja ezt.
Mit tudok tenni, hogy megint beillessze a képet normálisan?
(Ctrl+C Ctrl+V -vel nem is lehet firefoxból beszúrni képet Corelbe, csak a drag&drop módszerrel)Hátha tudtok segíteni
Köszi -
válasz
no11liz #1727 üzenetére
Nem tudom, mert nincs pont ilyen nyomtatóm, de végig kellene bogarászni mindent, akár mélyebb beállításoknál, mert lehet, hogy van valami kis pöcök, ami eddig alapértelmezetten be volt pipálva, most meg ki...
Én például Corel9 óta nem tudok fekvő oldalt nyomtatni a Creo rip-re, mert nem tudja értelmezni. 9-esnél még jó volt, azóta nem. Minden más programból lehet a Creora fekvőt, és minden más nyomtatóra lehet a Corelből fekvőt, csak együtt nem megy...
-
no11liz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Corel X5-ből szeretnék folyamatosan nyomtatni, tekercs transzfer papírra.
A grafikám ismétlődő, 340 mm hosszú...A problémám az, hogy nem nyomtatja folyamatosan.
Lemegy az első aztán kihagy egy kb.4 cm-es fehér részt, majd folytatja a másodikkal.Corel X2-ben ez nem jelentett problémát (ugyanazokkal a beállításokkal indítom el mindkettőből a nyomtatást).
Köszi előre is!
-
Valami ötlet?
Telepítsem újra?
Másik gépen nincs gond vele, meg ha régebbi fájlt megnyitok, amiben van ez a szín, és kimásolom, akkor az használható például... -
Kellene egy kis segítség.
Adott az alapértelmezett cmyk színpaletta. Hozzá van adva egy CutPath (vágóvonal) nevű szín. Direkt szín, ebből tudja a vágóplotter, hogy hol kellene vágnia.
Namost újabban ez a szín eltűnik a palettáról. Minden megnyitás után újra hozzá kell adni. De most meg már olyat csinál, hogy megváltozik a színe feketére, és nem is jelenik meg a vágógép szoftverében az így jelölt vonal. Ha kiveszem a direktet feldolgozásra, akkor visszaáll a szín, de ugye akkor nem lesz vágóvonalként értelmezve.Ráadásul hiába mentem el a palettát, a következő megnyitáskor már nincs ott.
-
X6 small business lesz valamikor, esetleg upgrade X5 small businessről?
X7 mikorra várható? -
roPHka
senior tag
Sziasztok.
Akad köztetek olyan aki kiadványszerkesztéssel foglalkozik? Esetleg ért adobe indesign-hoz?
Ha igen, lenne egy egyszerűbb anyag-szórólap, amit nyomdakész állapotba kellene hozni (kifutó mérete, kifutójel beállítása, színek leellenőrzése, hogy tényleg cmyk-ban vannak-e...)
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném, mert elég sürgős lenne. -
zzolika
aktív tag
Ez így van, csak nem a betûk közötti alávágást állítja, hanem a betût mozgatja, a mögötte lévõ többi betû a helyén marad. Ha meg az egész sor végéig jelölöm ki, és úgy tolom el, akkor pl a sorkizárt szöveg nem megy ki a végéíg.
Van néhány betûtípus, ahol fõleg nagybetûknél (pl. VA) szükséges a kerning manuális állítása.
Érdekes, hogy ha csak egy betût jelölök ki, a kerning állításnál nem mûködnek a számérték melleti kis nyilak csak egyszer, viszont ha számot írok be azt megcsinálja, de továbbra is 0%-ot ír ki.Hogyan lehet függõleges szöveget írni Corelben?
(nem minden betû után enter). Valahol megtaláltam a szövegirány beállítást, már nem tudom hol, de mindig inaktív volt. -
-
zzolika
aktív tag
Corel X4. Mindegy hogy paragrafus vagy grafikus szöveg, nálam ugyanazt csinálja.
Paragraph format/Character spacing: mindegy hogy ki van-e jelölve valami vagy nincs, akkor is mindenre állítja a betûközt.
Character format/Range kerning: ha 2 betût jelölök ki, akkor 3-at állít, ha csak egyet akkor az elõtte lévõvel állítja a kerning távolságot. -
zzolika
aktív tag
Mármint melyikre mondod ezt?
Nekem ugyanúgy mûködik a grafikus szövegre is character spacing és a kerning is. De nem csak a kijelöltet állítja, hanem a spacing az egész sort, a kerning meg az eggyel elõtte lévõ karakaktert is.
Angol corelem van, a Bekezdésformázás mi lehet angolul? Ha a Paragraph formatting dokkerre gondolsz, akkor az amit mondok.
Ebben van a Language spacing is, ami fogalmam nincs mire jó. -
-
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1705 üzenetére
X4-ben hol van ilyen?
szerk: megtaláltam a Character Formattingban, de ez nem csak a 2 kijelölt között állítja hanem eggyel elõtte is.A Character Spacing az egész szöveg minden betûjére állítja.
Van még egy Language Spacing, de ez nálam semmit nem csinál. Ennek mit kéne állítania? -
jhos910
senior tag
Betűközt hogy tudok állítani 2 betű között precízen? (shape tool nem játszik)
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- World of Tanks - MMO
- Napelem
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- Kuponkunyeráló
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest