- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ratpack
újonc
-
Ratpack
újonc
Sziasztok olyan problémám lenne hogy lehet e betű vastagságot állítani anélkül hogy bármi más torzulna?
úgy értem pl hogy adott 60mm magas 7mm vastag betű és 1cm a betűk közti távolság és az O betű átmérője 36mm, ezt így nem tudom megszerkeszteni mert valami mindig torzul vagy az O lesz 34-33mm vagy a betűk közti távolság lesz más stb stb. eddig sikerült úgy hogy minden stimmel de a betű vastagság az 10mm.
Válaszotokat előre is köszönőm ! -
oleandro
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kaptam egy fájlt, több táblázat van benne,
szeretném átírni, de mivel sokszor túl nagy a szöveg.Szeretném a cella szélességét, illetve az egész oszlop szélességét állítani, de sehogy sem engedi.
Le tudná valaki írni, hogy mi ennek a menete?
Köszönöm!
-
andreas49
senior tag
Hali,
Melyik az utolsó verzió, ami magyar nyelvű és megy Windows 10 alatt ? Nekem X4 van, de sajnos a Windows 10 alatt nem megy.
Esetleg van-e valamilyen javítás erre? -
törölt tag
Üdv
Corelban tudom módosítani egy objektnek a nyomtathatóságát?
Az kellene, hogy a monitoron látszik, de papíron nem.köszi előre is
-
LazyB
csendes tag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy nem tudja valaki hogy win10 alá hogyan lehet életre kelteni a corel 12-ben lévő RAVE cuccot?
-
p a s s e r
őstag
milyen jó, hogy az illustrator szépen befogja a videokarit is, sokszoros gyorsulás egy középkategóriás atival...
-
zzolika
aktív tag
- GPU használat gyakorlatilag nincs, egyszer-egyszer ugrik fel 5-15% közé.
Nem használ számolásra vga-t a Corel, csak cpu-t. Csak a 2d kirajzolást, vagy más háttérprogramot mutat azért ilyen kevés.
- a CPU nagy átlagban 50%
Ez azt jelenti a 4 magból 2 db 100%-on megy. Tapasztalataim szerint a Corel leginkább 1 magot, néha 2-t használ. 4-et még sosem láttam. Ezek szerint úgy néz ki a procid kevés! Próbáld meg felhúzni (ha lehet), vagy gyorsabb procis gépen kipróbálni. Ha így gyorsabb, akkor megtaláltuk a leggyengébb láncszemet.
- a RAM egy fokkal érdekesebb:
A szabad mindig kevés, nullához közeli, mert a win7 a nem használt ramot cache-nek használja. Ha kell másra, csak akkor üríti és odaadja a proginak aminek kell. A standby, feladatkezelős nevén gyorsítótárazott, tulajdonképpen szabadon felhasználható ram.
Az intel procik azonos mhz-n jobbak egy szálon mint az amd. Igaz ezért dupla árat kérnek el -
zetecR
addikt
válasz
zzolika #2676 üzenetére
AMD System monitorral néztem közben és a következőt tapasztaltam: (a proci egy A8 LLano integrált VGA-val)
- GPU használat gyakorlatilag nincs, egyszer-egyszer ugrik fel 5-15% közé.
- a CPU nagy átlagban 50%
- a RAM egy fokkal érdekesebb:
Most pl. 72% of 7421MB, viszont a Free csak 100-200MB, a Standby viszonylag sok, 1254MB.
Ha megnyitok egy Powerclipet, ahol lassulást tapasztalok, akkor a Free egészen lecsökken, majd ha kilépek belőle, vissza ugrik. Az én értelmezésemben a Standby memória is szabad, emiatt nem kellene lassulnia. -
zzolika
aktív tag
Lehet nálad is a ram kevés? Ha powerclipekben nagy bitmappek vannak, akkor eszi a memóriát. Ha elfogy akkor a winyót tekeri. De az ssd is jóval lassabb mint a ram.
Ha bezárod a corelt és újra megnyitod a cdr-t, akkor is egybõl lassú?
Nekem a sok copy-paste fektette ki régen, ugyanazt a pár kis vektoros objektumot beillesztve 5-10 oldalig gyors volt, aztán egyre lassabb, 20 után már kivárhatatlan (fél-egy-két perc). Bezártam, megnyitottam, megint gyors volt.
Lehet az undo szám csökkentése javít a dolgon. -
zzolika
aktív tag
válasz
TigerCat #2674 üzenetére
Ha csak Corelhez kell, kár a videokari, nem használ vga-s gyorsítást. A 2D képmegjelenítéshez meg nem kell sok ram, 3440x1440-ben is csak 19 MB, az nem fog hiányozni a rendszer ramból. Procit meg nem fogyaszt az integrált, mert a prociban külön tranzisztorok vannak a gpu-nak, nem a cpu-s számolástól veszi el a kraftot. Egyedül a memória sávszélen osztoznak, de az meg olyan nagy hogy így sem használja ki semmi (a tesztprogramokon kívül).
Én is direkt vga nélküli gépen dolgozom (i5-6500, 32GB ram, ssd), két monitorral, nem hiányzik a külön kártya.
Jobban jársz ha inkább több ramot teszel bele, azt szereti az X8 is. X4-el XP alatt elég volt a 4GB is (majdnem mindenre). Win7 64 bit, Corel X8, hát volt hogy a 8GB betelt...
A Photoshop meg az Illustrator használja a vga-t is (az Adobe szerint), hogy mennyit gyorsít, azt nem tudom. Ha nem kell 3D, szerintem elég az integrált is. -
Sziasztok,
A legújabb Corel X8 a processzoron kívül mit igényel? Érdemes dedikált VGA-ban gondolkodni, vagy felesleges? 4-magos i5-6500, SSD és 8GB RAM van tervben egyelőre, de ha kell, veszünk bele videokártyát is...
Köszi!
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
miért kezeli a Corel már évek óta rettentő lassan a powerclipet? Ha egy lapon több Powerclip objektumom van, (esetleg a benne lévő tartalmak transparencyvel súlyosbítva), akkor rettentő lassan lép ki-be powerclipből; több másodperc, mire egyesével kirakosgatja az objektumokat és vissza. Iszonyú idegesítő munka közben erre a pöcsölésre várni.
4x3GH AMD APU power, 8GB RAM, SSD. Úgy gondolom, hogy nem alulmotorizált a konfig.
Vagy próbálkozzak izmos intellel? Vagy ez egyszerűen ilyen? -
tomej
aktív tag
Köszi!
-
tomej
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám: Brosúrát csinálok és a nyomda CMYK -ba kéri az anyagot. A gondom az, hogy az anyagban sok RGB-s kép van, amiket egy olyan renderelő szoftver állít elő, amiben nem lehet színteret beállítani. Ha exportálom Jpeg-CMYK-ba az anyagot, gyakorlatilag olyannyira eltolódnak a színek, hogy irreálissá válik az anyag, nem is beszélve arról, hogy a felületi tükröződések szinte nullára redukálódnak.
Azt próbáltam, hogy convet-tobitmaps- al átállítottam a képeket CMYK-ra de az eredmény ugyanaz. Itthoni EPSON gépemmel tökéletes nyomatot csinál...Van erre valami bevett módszer?
Előre is kösz, üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sorozatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest